Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 12. 12:48

https://qubit.hu/2021/12/07/hivatalosan ... et-3199347
Részlet a cikkből:
Egy múlt héten elfogadott törvény értelmében már a polgári törvénykönyvben is érző lényeknek ismerik el az állatokat Spanyolországban, méghozzá különösebb megkötések nélkül: azon kívül, hogy mostantól például egy válópernél nem vagyontárgynak, hanem érző lénynek kell tekinteni a kutyát, a vadállatokat is hasonló jogok illetik majd meg.
https://qubit.hu/2021/11/24/a-brit-korm ... a-garnelat
A Londoni Egyetemen létrejött akciócsoport szakértői végül a tízlábú rákok rendjéről (homárok, garnélák, mászórákok), valamint a fejlábúak osztályáról (polipok, tintahalak, kalmárok) állapította meg, hogy „bonyolult központi idegrendszerrel rendelkeznek, ami lehetővé teszi az érzéseket,” vagyis képesek „fájdalmat, élvezetet, éhséget, szomjat, melegséget, örömöt, kényelmet és izgalmat” érezni.
Spoiler: mutasd
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 12. 12:55

https://qubit.hu/2021/05/22/milyen-lehet-polipnak-lenni
Részlet a cikkből:
Nem is lehetne az emberétől különbözőbb testfelépítést, idegrendszert, és életmódot találni, mint a polipoké. Számos kísérlet és megfigyelés viszont egyértelműen bizonyítja, hogy a polipok magas szintű kognitív képességekkel rendelkeznek. Röviden: a polipok (illetve általában a fejlábúak) gerinctelenekhez képest meglepően okosak....
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 12. 13:03

Sziasztok!Lezajlott a "láthatás" azaz Csokit nézték meg a lányomék.Kölcsönös örömködés,közös séta,majd a szobámban, a hallban és a konyhában való fékeveszett rohangálás volt.Ugrabugra,nyalakodás,és majdnem velükmenés,nyüszögéssel .Végül kénytelen volt belenyugodni,hogy velem marad.Mindez összvissz 45 perc alatt!!!!Most szunyókál a lábamnál.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 12. 13:14

Párizs kapcsán.Köszönöm szépen Ági az élményrészletet.
:ymdaydream: A francia főváros a fények, a szerelem, a szabadság és a divat városa. A visszafogott vélemények szerint is a világ legszebb városának számító Párizs mindenkit magába bolondít. Az utazók 97 százaléka szeretne visszatérni felejthetetlen utazása után e számos látnivalókkal rendelkező, leírhatatlan hangulatú városba. :ymdaydream:
Mi a volt férjemmel 19 éves korunkban voltunk Párizsban.A nagypapámtól/apám apukája,aki orvos volt-ezt csak az anyagi helyzet miatt írom , rengeteget köszönhetek nekik-MÁR ÍRTAM RÓLUK/
kaptam 1 SKODA 100-t autót.Letettük a vizsgát , rá 3 hónapra, a kocsival egy körútra mentünk.Ebből 1 hétig Párizsban voltunk.Mi is külvárosi campingben sátoroztunk.Elájultunk a többszintes metróállomásoktól..Rengeteget készültem az útra,Nnagyon vártam , nem csalódtam ,mert akkor még élvezhető ,különleges város volt.Hozzájárult az örömömhöz,hogy a gimis magyar tanárnőm imádta Adyt és sokat mesélt Ady párizsi tartozkodásáról.Ugye én idősebb vagyok Áginál és az a tizenvalahány év ,rengeteget számít,tehát én előbb voltam ott és akkor még hangulata volt a városnak.
Mi fogott meg?
A LOUVRE és annak a kertje,az ott üldögélő emberek.

https://vjm.hu/a-vilag-legnagyobb-muzeuma-a-louvre/

Tuilériák kertje
Párizsban rengeteg park és kert található. A Tuilériák kertje a Szajna jobb oldalán a Concorde tértől majdnem Louvre-ig húzódik. 1564-ben Medici Katalin a palotája elé alakítatta ki az olasz reneszánsz stílusú kertet, amelyet később XIV. Lajos rendeztetett át kertészével. A Palota több uralkodó lakóhelye is volt, míg le nem rombolták. Többször bővítették, alakították. Napjainkban a kert igen népszerű mind a párizsiak, mind a turisták körében
.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 12. 13:37

A csodálatos Notre Dame és a mellette lévő játszótér.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Notre-Dam ... %C3%A1rizs)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 12. 13:49

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 12. 13:57

A Szajna hídjai.

https://hu.vratrips.com/parizs-hidjai-top-10.html
Párizs hídjai ... Minden idők és népek költői és művészei éneklik, további varázst adnak a városnak, kialakítva annak egyedi megjelenését. A Szajna feletti 37 híd mellett Párizsnak még 58 van a csatornák felett és 148 a párizsi körgyűrű felett. Az összes híd közül 49 gyalogos.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 12. 14:13

Végöl a festőnegyed a MONTMARTE és a szórakozónegyed a Place Pigalle
https://utazom.com/franciaorszag/parizs ... montmartre

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 12. 14:26

Kislányok, nagyon rossz olvasni, hogy több egészségügyi problémával küzdötök. Gyógyuljatok meg minél
hamarabb!

Ági, nem csak az őszapó, de a többi madár miatt is nagyon irigyellek. A volt férjem malmai annyira
lassan őrölnek, hogy szerintem már el is felejtette, hogy valamikor beszéltünk etető ügyben. :(( :))

Nem semmi, hogy a covidos néni még megrendeléseket intéz és terjeszti a kórságot. És a legtöbb árus
busszal szokott járni. Basszuskaaa!

Lilyke magán bölcsődébe jár, általában ezekben nincs szünet. Amikor munkanapok vannak, ők is nyitva
vannak. Az állami bölcsik olyanok, hogy tartanak szüneteket, nagyjából akkor, amikor az iskolák.
Állami bölcsi nagyon kevés van, és rászorultsági alapon működik.

Ez Lilyke bölcsije. A jobb felső képen látható szürke autó mellett van egy járda, és mellette a lányomék
lakóparkjának a kerítése lenne látható. Szóval csak a szomszédba kell átvinni a gyereket. Ez egy nagyon
jó bölcsinek számít az értékelések alapján, de a lányoméknak is csak ajánlani tudták, akik ide hordták
a gyerekeiket. A photo fülre kattintva belülről is meg tudjátok nézni.

https://www.daynurseries.co.uk/daynursery.cfm/searchazref/65432215561?faq=2#general-info-top

Megszoktuk, hogy online kommunikálunk. Bármit kérek tőle megteszi, megmutatja. A kis bevásárló kocsija
mindig tele van, szoktam kérni, hogy mutassa meg, mi van benne. Egyesével szedegeti és mutatja.
Szoktam neki énekelni vagy mondókákat mondok. Ezeket már ismeri, mert akkor tanítottam neki, amikor
kint voltam. együtt csináljuk hozzá a mozgásokat. Van már olyan dalocska, amihez a bölcsiben tanultak
mozgásokat. Akkor azt a lányom énekli, és ketten csináljuk hozzá, amit kell (én is megtanultam). Jókat
nevetünk közben. Nagyon szereti megmutatni az új ruháit, csizmát, játékokat. Hát így vagyunk.

Ez az első karácsony, amit már élvezni is tud, és élvezi is. Ha reggel felébred, az az első, hogy fel kell kapcsolni
a nappaliban és a fán az égőket. Náluk már fel van díszítve a lakás. Lilyke miatt hamarabb megcsinálták.

A virág szimbólumos videót nem volt türelmem végignézni, de a másikat megnéztem, az jobban is érdekelt.
Nagyon szimpatikus, nagy tudású, szerény ember a Mestered, de ugyanez vonatkozik a másik magyar férfira,
és a kínai Mesterre is.

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Eljött az ideje a szeptember elején vásárolt mikulás szatyorkának =)) Még én vettem neki mielőtt hazajöttem
volna.

Kép

Ahogy hazaértek, a hátizsákból máris kihalászta a pénztárcát, és onnan meg a kártyákat. Nagyon szeretné
őket megkaparintani, pedig kapott már használaton kívülieket.

Kép

Kép

Kép

Se Párizst, se Londont nem irigylem tőled, csak a hajadat. Az enyém, a nagyobbik fiam születése után
három hónappal elkezdett hullani, és fele annyi lett, mint előtte volt. Szerencsére a harmadik szülésem
után ez nem ismétlődött meg, mert már nem lenne hajam. Az orvosok nem tudtak mit kezdeni velem,
úgy maradtam. Annyi történt még, hogy a változó kor vékonyított a szálakon. Remélem ennyi volt, nincs
tovább!

A második képeden Mintha Sarrah Fawcettet látnám a Charlie angyalaiból! Hű, de csini vagy! Neki is
nagyon szép hajkoronája volt. Még frizuradivatot is teremtett.

Paggy, de jó lesz már, ha Csoki mindig bent lehet a szobádban. Látszik, hogy nagyon szeret ott lenni.

Lehet, hogy a párod megtalálta az új hobbiját Csokiban. :D

A Miskolci Közlekedési Vállalat - azt hiszem ez a neve - dolgozói díszítették fel a villamost. Ennyit tudok róla.

A nyuszikkal meg kell osztozni a leveleken, ahogy a répával már meg is tetted. :D

Gondoltam, hogy nagy sikere lesz Csokinak. Ki tudna ellenállni egy ilyen aranyos kiskutyának? :D

Kata, az már jó jel, ha jobban vagy. Ez az állapot már nem fog szerintem visszafordulni. Én is jártam úgy,
hogy elfeledkeztem a kimosott ruhákról, és én is mindig úgy tettem, mint Paggy. Samuka biztosan megijedt
attól, hogy betegnek látott, ezért is történhetett a baleset. Ő sokkal erősebb szállal kötődik hozzád, mint
azt mi gondolnánk.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 12. 14:28

Sziasztok,sziasztok Lányok,megyek teát főzni. :-h :flower1: Paggy %%- @};-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 12. 15:33

Tegnap az az érdekes helyzet állt elő, hogy bár a házat nagyon könnyen megtaláltam, számozott ablakot
hiába kerestem rajta. Azért az épületet beküldtem, bizonyságul, hogy ott jártam. Nem csak én jártam így.
A fb-on is írta valaki, hogy nem látott sehol 10-es számot.

Ma viszont sikerrel jártam.

Kép

Jajj, de nagyon hideg szél fújt ma nálunk. Valami nagyon készülődik.

A kis fehér-piros díszekkel is lefotóztam a "fácskámat". Ezek miatt a díszek miatt vált belőlem bolti tolvaj.
Elmesélem!

Az Intersparban voltam épp, amikor eszembe jutott, hogy szétnézek a karácsonyfa díszek között. Mint már
írtam, pici ezüst gömböket akartam venni. Ahogy a polcokhoz értem, láttam, hogy van egy köteg piros dísz,
ami le van értékelve. Már csak ez az egy volt a tárolóban, ami ebből a tíz piros díszből állt. Az ezüst színű
cérnájuknál fogva voltak összefogatva. Gyanús volt, hogy csak 350 forintba kerül 10 darab dísz, ezért mielőtt
a kosárba tettem volna, alaposan átnéztem őket, nem hibásak-e. Semmi bajuk nem volt, mentem is a pénztárhoz.
Hazaérve, mindjárt nekiestem a műanyag kötözőnek, elvágtam, de csak két dísz vált el a kupactól, a többi továbbra
is ragaszkodott egymáshoz. Na, - gondoltam- most kezdhetem őket kibogozni. De nem bogozni kellett, hanem
még négy műanyag kötözőt elvágni. A gubanc közepéből pedig szépen előbújt még négy apró címke is, négy apró
vonalkóddal. Akkor esett le a tantusz! Öt pár összegubancolódott díszt hoztam haza egynek az áráért. Mindez
azért nem derült ki a boltban, mert az önkiszolgáló pénztárnál fizettem, és nekem az összefogott díszek közül
csak egy címke látszódott ki, azt csipogtattam le. Szánom-bánom, de nem mentem már vissza a boltba a
szétvagdosott díszekkel. #:-s

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 12. 16:06

Rita! :flower1: :)
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2021. december 12. 17:06

Sziasztok Lányok!

Elnézést kérek mindenkitől, hogy nagyon régen jelentkeztem. Olvastam a fórumot időközönként,de annyi lemaradásom gyűlt össze, hogy nagyon messzire kellett volna visszautalgatnom a válaszokhoz, így egyre csak halasztgattam. Bocsánat. Köszönöm, hogy hiányoltatok, kerestetek.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2021. december 12. 17:20

Paggy nagyon sajnálom a kutyusodat. Örülök Csokinak és, hogy ilyen hamar sikeres volt a családba való beilleszkedése. Nagy elismerésem, hogy örökbe fogadtad. Én is örökbe fogadott voltam. :littlehearth:

Elnézést nem emlékszem, hogy hol szoktuk feltölteni a képeket. Gépcsere volt nálunk és a régi gépről csak lementett dolgaim eleje lett áthozva erre az újra. Nem vettem észre sajnos. A másik meg össze lett csomagolva.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2021. december 12. 17:26

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 12. 17:28

Szia Éva! Jó újra látni téged! Ne idegesítsd magad a lemaradással! Mi olyanok vagyunk,
mint egy latin szappanopera. Bármikor be tudsz kapcsolódni anélkül, hogy úgy éreznéd,
nagyon kimaradtál volna valamiből.

Itt leírtam, hogy lehet a fórumba képeket betenni:

https://forum.ezoritusubs.com/viewtopic.php?f=41&t=238
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 12. 17:30

Most látom, hogy már rájöttél!

Aranyos a madárkád! Bocsánat, elfelejtettem a nevét.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2021. december 12. 17:31

Na sikerült rátalálnom.
Képwindows 10 spacebar not working Itt maszatos a banántól.
Kép Imád résekbe kukucskálni, bebújni
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 12. 17:35

Szia Éva!
De jó, hogy itt vagy és jó látni Dodit is! :-)
Igaza van Ritának, jót mosolyogtam a szappanoperás hasonlaton, de emiatt tényleg bármikor be lehet kapcsolódni. Mindenkinél volt már olyan, hogy : lemaradás. Aztán vgy sikerül behozni, vagy nem...
Pl. én is adós vagyok még jó pár oldallal....
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2021. december 12. 17:35

Rita írta:Szia Éva! Jó újra látni téged! Ne idegesítsd magad a lemaradással! Mi olyanok vagyunk,
mint egy latin szappanopera. Bármikor be tudsz kapcsolódni anélkül, hogy úgy éreznéd,
nagyon kimaradtál volna valamiből.

Itt leírtam, hogy lehet a fórumba képeket betenni:

https://forum.ezoritusubs.com/viewtopic.php?f=41&t=238

Szia Rita!

Köszönöm. Nekem el volt mentve wördbe és nem kellett az agyamra hagyatkoznom. Igen feledékeny vagyok. Tudtam, hogy Te is leírtad, de azt sem tudtam hogy keressem.((( Igen rossz vagyok a keresésbe, mondhatni analfabéta.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 12. 17:46

De jó, hogy Ági kisegített! Most már emlékszem, hogy Dodinak hívják a kis kedvenceteket.
Örülök, hogy máris hoztál képeket róla. Nagyon sokat tudsz a papagájokról, mindig jól esik
olvasni a tiétekről.

Itt van Csoki is most nekünk új húsnak. Jól fogunk szórakozni!
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2021. december 12. 17:46

f.ági írta:Szia Éva!
De jó, hogy itt vagy és jó látni Dodit is! :-)
Igaza van Ritának, jót mosolyogtam a szappanoperás hasonlaton, de emiatt tényleg bármikor be lehet kapcsolódni. Mindenkinél volt már olyan, hogy : lemaradás. Aztán vgy sikerül behozni, vagy nem...
Pl. én is adós vagyok még jó pár oldallal....

Szia Ági!
Köszi a szíves fogadtatást Tőled is. Nagyon találó Rita hasonlata.
Azt hiszem pontosan megfogalmaztad a betegségekkel kapcsolatban, ha a másik baját nézem akkor az enyém eltörpül mellette. Pont így vagyok én is amikor olvasom, hogy neked is mennyi bajod van. Sajnálom.(((Szegény apósomnak agylágyulása volt. Mentünk sétálni és mindig mondta, ha látható beteggel találkoztunk, hogy legalább látszik rajta, hogy beteg, rajta meg nem és senki nem tudja róla.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 12. 17:47

De hogy egy papagáj arca is maszatos tud lenni a banántól! Na, ilyet se hallottam még! :))
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2021. december 12. 18:05

Rita írta:De hogy egy papagáj arca is maszatos tud lenni a banántól! Na, ilyet se hallottam még! :))

Igen. Ilyen puha dolgokkal összekeni magát. A rúdba törli, vagy abba amin éppen áll. Ha a vállamon, akkor abba. :))
Ritkán eszik epret, akkor is csak a magjait, de akkor igazán horrorisztikusan néz ki, piros cafatok lógnak a csőrőről. Néha lerázza és akkor repül mindenre. Ezért nem ehet csak a kalitban vagy a tetején lévő ágon. Akkor a kalitba potyog a kosz. Még a konyhaablakban kap, ha nincs itthon az uram, mert a párkányt könnyen letörlöm. A papagájok nagyon szemetesen esznek. Reggelente amikor takarítom a kalitját, edényeit, mondom neki, hogy hozza be a söprűt lapátot. Nem is való tisztaságmániásnak a papagáj.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2021. december 12. 18:07

Bocsi vacsorát kell adnom a férjemnek. Mindjárt visszajövök.

Vissza: “Társalgó”