Szia Zsu! Én is belelapoztam a filmbe a könyvekért, csak nem volt időm még foglalkozni vele.
Tegnap a vásárláson és a főzésen kívül nem csináltam mást, mint fordítottam, hogy mára
ismét négy részt tudjak kitenni a futó sorozatomból.
Igen, amikor visszaadja a Szentivánéji álmot (a lány oda sem figyel, csak Jimet nézi, le is
esik a könyv nagy csörömpöléssel), és mutatja, hogy a Someone Like You-t veszi ki, Anne
ismét csak figyelmetlenségből az aznapi dátumot nyomja a kártyára, nem azt, amikor vissza
kell hozni a könyvet. Jim észre is veszi a tévedést, és azt is, hogy Anne le nem veszi róla a
szemét, végre elhatározza magát, hogy beszél a lánnyal, le is könyököl a pultra, de mire
hozzákezdene, megcsörren a telefon, és megtudja, hogy Anne-nek van barátja, sőt vőlegénye,
mert a gyűrűt is megpillantja az ujján.

A bélyegzők dátumaiból következtetve, két hónap múlva szétmegy a lány kapcsolata. Akkor
még lett volna lehetősége a két fiatalnak, erre Jim "beszerzett" egy párt magának. Ez volt
az esernyős jelenet, amikor Jim először jelent meg a barátnőjével a könyvtárban, pont aznap,
amikor Anne szakított. Ha akkor tudomást szerzett volna arról, hogy Anne szabad, még mindig
nem lett volna késő.

Biztos, hogy a lány kapcsolata nem volt stabil, azért tudott első látásra beleesni Jimbe. Azt
hiszem, mindkettőjüknek a másik volt az igazi, akit a sors neki szán, de nem tudtak élni a
felkínálkozó lehetőségekkel.
Amikor Anne gyűjti össze a könyveket, amiket Jim kivett, egy pillanatra mutattak még egyet,
amit alig tudtam kifotózni, annyira gyorsan elkapták, ez a The Heart is a Lonley Hunter -
Magányos vadász a szív -című könyv volt. Nem tudom, hogy ezt épp mikor vette ki, mi volt
az üzenni valója vele, de hogy volt, az biztos.

Még nem írtam arról, amit a főszereplő Ananda Everinghamről olvastam. Az apja ausztrál fotós
volt, aki Bangkokban dolgozott, az anyja laoszi. Miután elváltak a szülők, az apa újranősült, egy
kínai nőt vett el. Anandának van két féltestvére. Az anyja a nagyanyjával egy indiai éttermet
vezetett Bangkokban. Ananda az iskolai szüneteket Ausztráliában töltötte az apai nagyszülőknél.
Csak azért írtam le mindezt, mert annyira érdekes, mennyi nemzethez köze van a családjának.
Ananda nem egy laoszi filmben is játszott már, miközben Thaiföld keresett színésze.
Másik érdekesség, hogy a telefonban Anne a saját testvérével látható.