Kata58 írta:Meg is néztem mindet. Kicsit felborítva a napomat, de mégis nem tudtam volna nem folytatni! Hát kemény rész volt ez nagyon, nem csak az éles kiküldetés, hanem a veszteségek miatt is! Milyen szívszorító, mikor jó dolgokért illegalitásba kényszerül pont az aki a jó oldalon áll. Yanzi is rá kellett döbbennie mennyire más a gyakorlat mint az éles helyzet! Manna pedig Most már végleg benn van a gödörben! Ál Shadow pedig aki új fedőnevet is kapott mennyi társát kell majd elveszítse ő is a küldetéséért! Mindenki a maga vélt igazáért harcol...de legrosszabbak a japán kínai konspirációk, de érdekes figyelni őket.! Az esküvő nagyon szép volt, Yanzi volt önző, még ott sem tudott a másik örömének igazán örülni, milyen félelmetes az emberi természet amikor birtokolni akar...Pillanatnyilag a japán szál tűnik egyre aggasztóbbnak, Manna fanatizmusa egyre erőteljesebb lesz iszonyú látni a "hitlerista" utánzatnak micsoda ereje van, persze negatívan értendő. Még a maradék emberség is kiveszik az emberekből lassan!

.
Kata! Szinte minden fontos momentumát leírtad a sorozatnak! Egyetértek veled mindenben!
Sajgott a szívem Sanghajért! Nem egyedi eset, hogy egy várost, vagy egy országot egy másik
ország leigáz, elfoglal, de ahogy láttam az eseményeket gondoltam bele igazán, hogy milyen
érzés lehetett a Sanghajban élő embereknek, hogy csak engedéllyel mehettek be, és ki a saját
városukból. Motozások, gyanúsítások, azonnali kínvallatások... Igazad van, szívszorító volt.
Most még háromféle kínai csapattal van dolgunk: a japánoknak dolgozó kínaiak, akiket lehet
hazaárulóknak nevezni. Aztán a nacionalisták, és a kommunisták, akik a hazájukért harcolnak,
de egymás ellen is. Azt olvastuk, hogy ezek összefognak majd a japánok ellen. Na, ezt várom
már, mert akkor végre Wolframnak (Álshadow) és Song Mianéknak sem kell egymást öldösniük,
hanem egyesíthetik erőiket a japánok, és a japánbérencek ellen.
Én is meglepődtem YZ viselkedésén az esküvőn! Már eddig is azt gondoltam, hogy nem közömbös
Song Mian iránt, de a templomban teljesen bizonyossá vált számomra. Viszont azt is gondoltam,
hogy SM nem közömbös iránta teljesen, de ezek szerint ez vaklárma volt részemről.
Manna nagyon kiábrándító! Ez a náci-Hitler párhuzam nem kellett volna, elég volt a japán is!
Aztán az utolsó rész utolsó jeleneteiben megszólal a lelkiismerete(?), de nem fog változtatni a
viselkedésén, az tuti! Sőt!
Kellemes hétvégét kívánok! Fentebb írtam Marcsinak, hogy szombaton nem, de talán vasárnap
tudunk utazni.