The Chaser / Az üldöző (online is nézhető)

mamoca13

Re: The Chaser / Az üldöző (2012)

HozzászólásSzerző: mamoca13 » 2016. november 11. 4:14

Szia Rita!!
Nagyon szépen köszönöm az utolsó befejező részt is :)
Most már el kezdem nézni és jöhet a maraton
Neked pedig jó pihenést kívánok, mert gondolom egy - egy vége után jöhet a megédemelt pihenés :) @};-
Ja és vittem a rajongóknak is :D
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 5:13

csabamama2 írta:Szervusz Rita Kedves!

Nagyon szépen köszönöm a The Chaser teljes fordításáért a munkádat. Üdv: szeretettel: Ildikó :ymapplause:

Szia Ildikó!
Nagyon kíváncsi leszek, mi lesz róla a véleményed! Nagyon jó, végtelenül izgalmas,
de kőkemény sorozat.

Jó szórakozást a maratonhoz! Szép napot kívánok!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 5:20

mirabee írta:Kedves Rita!
Nagyon köszönöm ennek az újabb doramának a fordítását neked! Kivételesen ezt most nem volt alkalmam a felirataid elkészültével egy időben megnézni, de most egyben összegyűjtve is biztos, hogy kellemes kikapcsolódást fog nyújtani \:D/

Kedves Mirabee!
Nagyon szívesen a fordítást! Talán egyesével nézve könnyebben túltetted volna
magad a megrázkódtatásokon. Mindegyik részben volt valami, amit fel kellett
dolgozni. Nem egy hétköznapi sorozat, az biztos!

Jó szórakozást kívánok hozzá! Nagy izgalmak várnak rád!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 5:40

nildiko írta:Kedves Rita,köszönöm az egész sorozatot. :flower1: :movingflower: :littlehearth:
Megnéztem azon melegében.
Nem elemzem,úgy érzem nem volt igazságos az ítélet.
Várom a kisfilmeket, és a nagy kínait.

Kedves Ildikó! Mindent nagyon szívesen! Hát igen! A szívünk vérzik Baek Hongseokért,
és a vele történt sok tragédia és szenvedés után azt szerettük volna látni, hogy enyhébb
büntetést kap, de az nem lett volna igazságos. A bíróság szempontjából mindegy, hogy
mi motiválta a nyomozót, a tények önmagukért beszélnek. Már azért is sokat kapott
volna, ha semmi más nem történik, mint hogy több ember életét veszélyeztetve, a
levegőbe lövöldözik. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a bíróságon történt az eset. Aztán
egy embert megöl, majd megszökik a felelősségre vonás elől. Ezek súlyos büntetést
vonnak maguk után. Szerintem nem volt túlzó a döntés. Egy rózsaszínű befejezés nem
illett volna ehhez a nagyon is a valóságot ábrázoló sorozathoz.

Kb. két hét múlva kezdjük a "nagy kínait"!

De jó volt, amikor ennél a jelenetnél, bár Yun Changminról, az orvosról volt szó, a Főnököt
is mutatták:

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 5:48

f.ági írta:Szia Rita!

Gratulálok és köszönöm szépen a befejezést.
Helyezem is magam kényelembe az ágyikómba és kezdek hozzá!

Szia Ági!

Köszönöm szépen! Sajnos a sori nem olyan, ami nyugodt alvást biztosítana.
Közben is, és a részek végén is jól felpörgetnek, felhúznak, muszáj lesz
belenézned a következő részbe is... Kíváncsi leszek, mennyit sikerült aludnod!

Jó szórakozást kívánok! Nagyon szívesen a fordítást! Legyen szép napunk!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 5:59

erkad95 írta:Kedves Rita!
Köszönöm szépen a feliratokat - begyűjtöttem - jönnek a hosszú téli esték és több idő jut filmezésre! :)
Szép estét!

Kedves Erkad!

Nagyon szívesen a feliratokat! Ez a sorozat valóban jobban passzol a hosszú téli
estékhez, mint a nyáriakhoz, vagy a nyaraláshoz.

Remélem neked is tetszeni fog! Előre is jó szórakozást kívánok hozzá!

Szép napot kívánok Mindannyiunknak!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 6:20

Kata58 írta:Szia Rita! többször meg kellett törölgetnem a szemem...de mégis igazságtalannak tartom a büntetés mértékét! hogy kaphatott nyomozónk többet, mint az aki szándékosan gyilkossággal felbújtással még ha sikertelenül de felét is alig kapta...gondolok itt pl. Hierára..de még JíSora is.Őt nem is tudjuk mennyit kapott. Pedig ő is kaphatott volna egy -két évet. Undorító volt, ahogy mint a szélkakas úgy változtatták a vallomásukat. Miért nem balesetnek számított a lövés, hiszen dulakodás közben sült el, nem direkt lövés volt. Neki az lett volna az érdeke, hogy Pk. rábírja az igazság bevallására ... :-q :ymdaydream: Baromarc meg na jó nem fejbe, de minimum valagba tudtam volna lőni az ocsmány kéjes vigyorgásáért! aish........ :-w :-w :-w szóval na egy kicsit betenyereltem volna a bírónak is. Látod, kétszer is megnéztem felirat nélkül, mégiscsak jól értelmeztem és érzékeltem a dolgokat :(( .De ezzel együtt is szerintem egy csodás, küzdelmekkel teli gyönyörű sorozatot láttunk egy apa küzdelmén keresztül.Nagyon tetszett párosaink alakulása, és a kis újságírónőnk választása...hogy kivonul a családi fészekből.
Na és legvégül az elnök aki apaként, apósként és nagyapaként is kudarcot vallott..magára maradt megérdemelten!!Ettől tudott egy kicsit hízni a májam...
Még egyszer szeretném megköszönni hogy ennek a remek sorozatnak a fordítását felvállaltad! Kellemes , megérdemelt pihenést! :flower1: :movingflower: :flower1: :movingflower: :flower1: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: i-)

Szia Kata! Téged is jól felhúzott a vége, de a nyomozó esetében született ítéletnél azokra
a tényekre támaszkodhatott a bíró, amit ő elmondott. Márpedig ő azt vallotta, hogy azzal
a szándékkal ment a bíróságra, hogy lelője PK Junt. Tudatában volt, hogy mit tesz, sőt, azt
is mondta, hogy újra ugyanígy cselekedne. Ezek tudatában, és a tények birtokában hozta
meg a bíróság a döntését. Úgy gondolom, hogy amit elkövetett, azok után ekkora büntetés
jár.

Mi ugyan tudjuk, hogy Kang mennyi aljasságot elkövetett a hatalom megszerzése érdekében,
de a videó napvilágra kerülése után, a bíróság csak a Soojunggal összefüggő dolgait vizsgálta,
azért ítélte el. Nem kaphatott nagyobb büntetést, mint Baek Hongseok, mert ő közvetlenül
nem ölt embert, "csak" utasított valakit, hogy megtegye. A bíróság előtt, a Soojung ügyben
az orvos fogja a legsúlyosabb ítéletet kapni, mert ő ölte meg a lányt nyereségvágyból.

Jisoo kevesebbet fog kapni, mert őt ebben az esetben cserbenhagyásért fogják elítélni. Akkor
már nem ő vezetett, amikor többször átmentek a lányon, sőt a felvételek azt is tanúsítják,
hogy ő kórházba akarta vinni a lányt, de PK Jun lebeszélte róla.

Az ügyész undorító viselkedése felháborított. Elhiszem, hogy sikerként élte meg, hogy megnyert
egy pert, de pont nem a szerencsétlen apa előtt kellett volna ujjongania. Láthatta, hogy min
ment keresztül, még ő is megdöbbent néhány alkalommal a tárgyalás során. Ekkor hittem azt,
hogy talán... de nem! Őt továbbra is a felettesei fenekénél kell keresni.

Szép napot kívánok!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 6:29

mamoca13 írta:Szia Rita!!
Nagyon szépen köszönöm az utolsó befejező részt is :)
Most már el kezdem nézni és jöhet a maraton
Neked pedig jó pihenést kívánok, mert gondolom egy - egy vége után jöhet a megédemelt pihenés :) @};-
Ja és vittem a rajongóknak is :D

Szia Mamoca! Mindent nagyon szívesen! És mindent nagyon köszönök!

Ha pihenni szeretnék, akkor fordítok. Egy sorozat befejezése után jólesnek
az "apróságok", filmek, videók feliratainak elkészítése, de csak egy-két hétig
bírom a pepecselést, aztán belevetem magam az újabb sorozatba.

Jó szórakozást kívánok, és sok szabadidőt a maratonhoz!

Kép
leo-leo

HozzászólásSzerző: leo-leo » 2016. november 11. 10:04

Köszönöm a befejező részt és egész sorozat fordítására fordított munkádat !
mikaz

HozzászólásSzerző: mikaz » 2016. november 11. 11:56

Kedves Rita,kedves Fórumozó társaim!
Ez egy nagyon izgalmas és szórakoztató utazás volt. A komoly fejtegetések, együtt gondolkodások sokat hozzáadtak a film értékeihez is.
Köszönöm, nagyon jó volt így együtt!

Kedden fejeztem be a Moon Lovers sorozatot, s az is gyönyörű, elgondolkodtató utolsó résszel zárult.
Most a The Chaser befejező része is jó érzéssel töltött el. Két külön világ tartott izgalomban, s mindkettő tökéletesen fejeződött be.

Féltem,hogy elrontják. Hogy mégsem derül ki a teljes igazság.
Rita, a büntetés mértékéről írt soraiddal teljesen egyetértek. Két dolog ellensúlyozza a büntetés súlyát.
Spoiler: mutasd
Az egyik a lányról elnevezett törvény, a másik a képzeletben megjelenő kislány felmentő szavai.
A törvény nem a vélt igazunkról szól,meg kell akadályoznia egy társadalomban az önbíráskodást. Mivel a kislány esetéhez hasonló bűnök megakadályozására orvosolták a törvénykezés hiányosságát, jogosan büntetik Baek nyomozót súlyosan, épp a törvény adta keretek között. Bár hozzáteszem "Baromarc" által kért életfogytiglanijához képest a 15 év még méltányos is.
Érdekes,hogy az utolsó részben az após jelenetei tetszettek a legjobban. Ő volt végig a legellenszenvesebb,mivel érezhető volt a hatalom,amivel markában tartotta az egész koreai valóságot. Most a gyönyörűen filmezett bolyongása a kiüresedett lakásban fájdalmas. Megérintett a magánya.
Ezt az idolt nem érhette el a törvény, de megbüntette az élet. S erre akkor döbben rá, amikor egy másik szülő hívja,hogy segítsen a gyereke ügyében. A sajátjait pedig így-úgy már elvesztette. Jelzem, a miniszterelnök hívta, tehát még mindig nagyobb befolyása van, mint az országot hivatalosan, megbízással igazgató miniszterelnöknek.
S ez már túlmutat a filmen. Azt üzeni nekünk nézőknek és a koreaiaknak, hogy a pénz hatalma, a befolyással élők uralma nem ért véget. Csak egy aprócska lépés Baek győzelme.

S mivel a két sorozat párhuzamos nézéséről beszéltünk, nem tudom kihagyni a párhuzamot. Bocs azoktól,akik nem látták, de tudom,hogy többen értenek majd!
Wang Soo magányosan áll a film végén a királyi palota előtt, láthatóak az áldozatok,akiken átgázolva uralkodik. Nem ugyanaz a kiüresedett, hiábavaló hatalom ez, mint a székéhez makacsul ragaszkodó apósé?
Tudjuk a történelemből,hogy Wang So nagy és fontos királya Koreának, az ő tetteit már igazolta a történelem, de vajon a mai pénzarisztokrácia tettei igazolhatóak lesznek 1000 év múlva? Egyáltalán leszünk még 1000 év múlva ezen az általuk, miattuk is tönkretett földön?

Még egy kikacsintás,ha már az apósról írtam többet.
A napokban vált elérhetővé a Kagylóhéj blogban a Salut D' Amour c. 2015-ös mozi. Park Geun-hyung 75 évesen a főszereplő. Csodálatos alakítást nyújt. Ajánlom figyelmetekbe!

Rita, gratulálok az újabb nagyszerű választásodhoz, a szép, jól követhető, humorral is átszőtt fordításodhoz, az újabb befejezett sorozathoz!

A kisfilmeket érdeklődéssel fogom követni, de a kínai sorozatot kihagyom.

Hálásan köszönöm,hogy itt lehettem! :flower1: :ymapplause: :flower1: ^:)^ :flower1: :-H :flower1:
KépKép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. november 11. 13:55

Rita! Köszönöm, hogy lefordítottad ezt a figyelemre méltó sorozatot, és egyúttal garatulálok a hihetetlen gyors, élvezetes fordításodhoz. ^:)^

Hong-suk a tisztességes emberek naívságával élt, gondolkozott és dolgozott.

Kép

A baromarc ügyészről már azt hittem az előző részben, hogy normálisabb lett, hát tévedtem. Ellenszenves volt a vigyorgó képével, jól hozta a szerepét. Magát a színészt pedig szeretem. :)

A párocskák alakulása biztató. :ymblushing: Ji-won mondta az ügyvédhez fűződő kapcsolatáról:

"Azt elmondhatom,hogy barátok vagyunk,de még nem vagyunk egy pár."

Yongshik és Cho nyomozó kapcsolata vidám perceket szerzett.

Kép

Mindenki megkapta megérdemelt büntetését. Az elnöknek én még többet is adtam volna, a magányon kívül, mert súlyos része volt a dolgok alakulásában. Az utolsó percig nem tudott lemondani arról, hogy ő ossza a lapokat. :-q " soha senkinek nem fogom átengedni a székemet!"
A széke ugyan megmaradt, de mit ér, ha senki sem mradt mellette a családból. :(

Kép

Rita a fényképezőgép vásárlánál eszembe jutottál, mivel te is készülsz venni valamilyen jó kis gépet.
Ez a reklám helye, a NIKON szponzorálta a sorozatot.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 15:20

leo-leo írta:Köszönöm a befejező részt és egész sorozat fordítására fordított munkádat !

Neked is nagyon szívesen!

@};- %%- @};- :) @};- %%- @};-
virag1

HozzászólásSzerző: virag1 » 2016. november 11. 16:36

Kedves Rita !

Köszönöm az egész sorozat fordítását elmentettem és majd alkamas időben végignézem.
Ahogy olvasgattam a fórumot nem egy séta galopp tehát csak mikor hangulatom lessz hozzá mert a téma nagyon felkavaró.
:flower1:
ququcs

HozzászólásSzerző: ququcs » 2016. november 11. 16:43

Szia Rita, nagy az öröm :) , most hogy kész a teljes fordítás befejezem a sorozatot. Már kíváncsi vagyok hogy alakul a szívemnek kedves szereplők sorsa. a gonosz oldal pedig megkapja a méltó büntetését!
Köszönöm az egész sorozatot, a munkádat, hogy fordítással élvezhettem! Mikor végeztem visszajövök, hogy kicsit még beszélgessünk erről!

Kép
szinesze

HozzászólásSzerző: szinesze » 2016. november 11. 17:04

Kedves Rita! Nagyon szépen köszönöm a feliratokat. szinesze :movingflower:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 18:05

mikaz írta:Kedves Rita,kedves Fórumozó társaim!
Ez egy nagyon izgalmas és szórakoztató utazás volt. A komoly fejtegetések, együtt gondolkodások sokat hozzáadtak a film értékeihez is.
Köszönöm, nagyon jó volt így együtt!

Kedden fejeztem be a Moon Lovers sorozatot, s az is gyönyörű, elgondolkodtató utolsó résszel zárult.
Most a The Chaser befejező része is jó érzéssel töltött el. Két külön világ tartott izgalomban, s mindkettő tökéletesen fejeződött be.

Féltem,hogy elrontják. Hogy mégsem derül ki a teljes igazság.
Rita, a büntetés mértékéről írt soraiddal teljesen egyetértek. Két dolog ellensúlyozza a büntetés súlyát.
Az egyik a lányról elnevezett törvény, a másik a képzeletben megjelenő kislány felmentő szavai.
A törvény nem a vélt igazunkról szól,meg kell akadályoznia egy társadalomban az önbíráskodást. Mivel a kislány esetéhez hasonló bűnök megakadályozására orvosolták a törvénykezés hiányosságát, jogosan büntetik Baek nyomozót súlyosan, épp a törvény adta keretek között. Bár hozzáteszem "Baromarc" által kért életfogytiglanijához képest a 15 év még méltányos is.
Érdekes,hogy az utolsó részben az após jelenetei tetszettek a legjobban. Ő volt végig a legellenszenvesebb,mivel érezhető volt a hatalom,amivel markában tartotta az egész koreai valóságot. Most a gyönyörűen filmezett bolyongása a kiüresedett lakásban fájdalmas. Megérintett a magánya.
Ezt az idolt nem érhette el a törvény, de megbüntette az élet. S erre akkor döbben rá, amikor egy másik szülő hívja,hogy segítsen a gyereke ügyében. A sajátjait pedig így-úgy már elvesztette. Jelzem, a miniszterelnök hívta, tehát még mindig nagyobb befolyása van, mint az országot hivatalosan, megbízással igazgató miniszterelnöknek.
S ez már túlmutat a filmen. Azt üzeni nekünk nézőknek és a koreaiaknak, hogy a pénz hatalma, a befolyással élők uralma nem ért véget. Csak egy aprócska lépés Baek győzelme.

S mivel a két sorozat párhuzamos nézéséről beszéltünk, nem tudom kihagyni a párhuzamot. Bocs azoktól,akik nem látták, de tudom,hogy többen értenek majd!
Wang Soo magányosan áll a film végén a királyi palota előtt, láthatóak az áldozatok,akiken átgázolva uralkodik. Nem ugyanaz a kiüresedett, hiábavaló hatalom ez, mint a székéhez makacsul ragaszkodó apósé?
Tudjuk a történelemből,hogy Wang So nagy és fontos királya Koreának, az ő tetteit már igazolta a történelem, de vajon a mai pénzarisztokrácia tettei igazolhatóak lesznek 1000 év múlva? Egyáltalán leszünk még 1000 év múlva ezen az általuk, miattuk is tönkretett földön?

Még egy kikacsintás,ha már az apósról írtam többet.
A napokban vált elérhetővé a Kagylóhéj blogban a Salut D' Amour c. 2015-ös mozi. Park Geun-hyung 75 évesen a főszereplő. Csodálatos alakítást nyújt. Ajánlom figyelmetekbe!

Rita, gratulálok az újabb nagyszerű választásodhoz, a szép, jól követhető, humorral is átszőtt fordításodhoz, az újabb befejezett sorozathoz!

A kisfilmeket érdeklődéssel fogom követni, de a kínai sorozatot kihagyom.

Hálásan köszönöm,hogy itt lehettem! :flower1: :ymapplause: :flower1: ^:)^ :flower1: :-H :flower1:

Kedves Zsu! Én is nagyon szépen köszönöm a bőséges hozzászólásaidat! Szerettem olvasni!
Mindig találtam benne olyat, ami vagy elindított bennem egy gondolatot, vagy kiegészítette
a már meglévőket.

Milyen érdekes, hogy csak lett egy Baek Soojung törvény, de mennyivel másképp fest, mint
amit korábban kilátásba helyeztek. Nem tudom, hogy jó dolog-e halott gyermekről elnevezni
egy törvényt, vagy bármit. Ha hallja a szülő, mindig felidéződik a múlt, felszakad a seb...
Én nem szeretném.

mikaz írta:Ezt az idolt nem érhette el a törvény, de megbüntette az élet. S erre akkor döbben rá, amikor egy másik szülő hívja,hogy segítsen a gyereke ügyében. A sajátjait pedig így-úgy már elvesztette. Jelzem, a miniszterelnök hívta, tehát még mindig nagyobb befolyása van, mint az országot hivatalosan, megbízással igazgató miniszterelnöknek.

Mélységesen egyetértek veled!

Az após állandóan összezavart. Nagyon-nagy bűnök száradnak az ő lelkén is. Mennyi ember
sorsát, életét befolyásolta egy mondatával, egy telefonhívásával. Bárkit lecsukathatott, vagy
a halálba kergethetett, csak ő "ügyesen" csinálta, az ő szemétségeire soha nem derülhetett
fény. Ő volt a tápláléklánc csúcsán, azt evett meg, akit ő akart, őt pedig soha senki nem
kaphatta meg vacsorára. Azért mondom, hogy összezavart, mert amikor a hsz.-kat írtam,
többször is meg akartam említeni, hogy kíváncsi leszek, hogy ő milyen büntetést fog kapni,
aztán mindig eszembe jutott, hogy semmilyet. Látszatra egy tisztességes üzletember volt.

A másik zavaró tényező a vejével való kapcsolata volt. A végére teljesen belefáradtam az
elemzésébe. Számomra ez már-már egy beteges kapcsolat volt. Minden abnormális volt benne.
Valamilyen szinten ragaszkodtak egymáshoz, de egy őszinte pillanatuk sem volt, ha együtt
voltak. Macska-egér, se veled-se nélküled játékot játszottak, de ez a játék halálosan komoly,
vérre menő játék volt. A hideg rázott tőlük.

mikaz írta:Még egy kikacsintás,ha már az apósról írtam többet.

Köszönöm szépen az ajánlódat!

Az apóst alakító Park Geun-hyung játéka nagyon idegesített kezdetben. Egysíkú volt, hangos,
darabos. Úgy éreztem, hogy nem a szerep kedvéért játszik így, hanem csak így tud. Miután
megszoktam, csak azután vettem észre, hogy mégsem annyira egysíkú az alakítása, de nem
lett a kedvencem. Amikor azt írtam, hogy le a kalappal előtte, akkor arra értettem, hogy ennyi
idősen milyen jól bírja még a sorozat szereplést, és a kor sem látszott rajta.

Köszönöm szépen a kedves szavaidat! Mint mindig, most is nagyon jólesett!
A kisfilmekkel
szeretnék vasárnapra elkészülni. A siratós 5 perces film már készen van. A másik kicsit
hosszabb videó, A fenséges műanyag zacskóban megismert csendes-óceáni szemétsziget
eltüntetésért dolgozó holland fiatalember, Boyan Slat 11 perces magával ragadó előadásának
a videója. A harmadik, a progériában szenvedő, de az egészséges barátaiéhoz hasonló teljes
életet élni akaró 17 éves fiú csodálatos előadása.

Kép
mikaz

HozzászólásSzerző: mikaz » 2016. november 11. 18:36

Kedves Rita! Figyelemmel kísérem a kisfilmeket. Mára pedig beterveztem az Ustad Hotel c. mozit. Most le kell vezetnem ezt az ütős sorozatot. Ezért is néztem rögtön utána a Salut D' Amour-t. A színész összeköti, de mégis más történet. S az alakítása ott is meggyőző.

Apósként végig ellenszenves. A színész sem tetszik, de el kellett ismernem,hogy nagyon hiteles az alakítása. Azok a nevetések, a fölényes gesztusok teljesen hozták a "tápláléklánc csúcsán lévő" ragadozót. Milyen jó hasonlat! :))
A vejével való kapcsolat szerintem is beteges. De ez mindkettejükre érvényes. A családban egyetlen őszinte ember volt, s az önként költözött el. Sőt nyíltan vállalta is a kiábrándultságát.
Egyébként Kang megtérése a gyenge láncszem, ezt nem hiszem el. 8 év után ő ugyanolyan szemét emberként fog kijönni, hacsak nem megy kolostorba. A pókerarc sosem fedte fel,hogy valóban mit gondol, és mit érez. Meg is lepett,hogy a borbélyüzletben miért tárulkozott ki. Valószínűleg annyira nyeregben érezhette magát, hogy óvatlanul belesétált a csapdába,s így akart még egyet rúgni Baek-be.
Na, épp ezért nem hiszek a megtérésében. Aljas,velejéig romlott személyiség.
Még a borotván gondolkodtam el. Olyan szimbolikus,hogy Baek a lányától kapott borotvával tisztítja meg az arcát. Nyugodtan megy az ítélethirdetésre, lelkileg is megtisztult, letette a bosszú terhét.
KépKép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 18:51

Kedves Gabi!
Neked is nagyon szépen köszönöm, hogy minden részhez hozzátetted a magadét,
a tőled megszokott sajátos stílusban, szóban és gifben elmondva. Eredetileg nem
volt kedved nekikezdeni a sorinak, nem ilyenre voltál hangolva, mégis belekezdtél,
és végül az Üldözőt is együtt néztük végig. Boldog vagyok, hogy nem szakadtunk
el egymástól!

Gabóci5 írta:Hong-suk a tisztességes emberek naívságával élt, gondolkozott és dolgozott.
Kép

Egyetértek azzal, amit Hongseokról írtál, csak egy szóval egészíteném ki, bölcs is
volt, hogy így felismerte, mit kell tennie.

Gabóci5 írta:A baromarc ügyészről már azt hittem az előző részben, hogy normálisabb lett, hát tévedtem. Ellenszenves volt a vigyorgó képével, jól hozta a szerepét. Magát a színészt pedig szeretem.

Ezzel a véleményeddel is egyetértek, egészen normális ügyésznek tűnt a tárgyaláson.
Gondoltam is magamban, hogy a végén még emberséges ember lesz belőle. Nem lett
az, de már nem csodálkozom rajta. Ide is be lehet idézni Zsu mondatát:

mikaz írta:Azt üzeni nekünk nézőknek és a koreaiaknak, hogy a pénz hatalma, a befolyással élők uralma nem ért véget. Csak egy aprócska lépés Baek győzelme.

Kicsit módosítanám:

Azt üzeni nekünk nézőknek és a koreaiaknak, hogy a pénz hatalma, a befolyással élők
és az ő kegyeiket kereső (elvtelen s***nyalók), törtető emberek uralma nem ért véget.
Csak egy aprócska lépés Baek győzelme.

A színész viszont igazán jól játszott, én is élvezettel néztem.

A párocskák annyit alakultak, amennyit lehetett. Nem volt szabad túlságosan magukra
vonni a figyelmet. Szerettem volna, ha az ügyész-újságíró pár is közelebb került volna
egymáshoz, de aztán megértettem, hogy az ő esetükben ez lassabban fog menni. Jiwoon
elköltözése, a családjától való teljes függetlenedése az első lépés. Azt megtette, jöhet
a többi.

Az Elnök öregember, és mire újra benépesedik a ház, ki tudja, hogy élni fog-e még.
Ezt ő is felfogta. Az is büntetés lesz számára, hogy unatkozni fog. Nincs Kang, akivel
állandó versenyben voltak mostanában.

Nem említettük Hyerát. A legjobban tőle akadtam ki a legvégére. A hülye politikusi álmai!
Ez semmiből nem tanult, nem okult. Büntetett előélettel akar politikus lenni? Vagy ha
kegyelemmel szabadul valaki, akkor annak nincs priusza? Az ellenfelei azonnal lecsapnának
a tárgyaláson elhangzottakra. Annyira nevetséges volt az "igazságos világot akarok" álma!!!

Köszönöm szépen a kedves mondataidat! Remélem a nagy kínainál is találkozunk!

Jót nevettem a spilerben lévő megjegyzéseden! Ha hiszed, ha nem, én is jól megnéztem
magamnak azt a gépet, le is fotóztam:

Kép
B.Marika

HozzászólásSzerző: B.Marika » 2016. november 11. 18:53

Szia Rita! Tegnap este megnéztem az utolsó részt, elégedett vagyok a befejezéssel. Izgalmakban bővelkedő, kedvemre való sorozat volt. Kiváló színészi alakításokat láttunk, még az utálatos, kaján mosolyú ügyész is jól játszotta a szerepét.
Köszönet és hála a gyors fordításért! :movingflower: :movingflower: :movingflower:
Nagy ölelést küldök neked :ymhug: és várom a következő sorit!
Kellemes hétvégét kívánok!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 19:06

virag1 írta:Kedves Rita !

Köszönöm az egész sorozat fordítását elmentettem és majd alkamas időben végignézem.
Ahogy olvasgattam a fórumot nem egy séta galopp tehát csak mikor hangulatom lessz hozzá mert a téma nagyon felkavaró.
:flower1:

Kedves Virág! Persze, nézd akkor, amikor a legnagyobb kedved van hozzá!
Azért annyit hozzátennék, hogy a sorozat az első két részében a legkegyetlenebb,
utána viszont épp annyira felkavaró, amennyire egy komolyabb sori, amelyik az
életről szól, felkavaró tud lenni. Az Üldöző nem kegyetlenebb, mint az élet, mert
a valóságról szól. Sajnos, ilyen világban élünk!

Előre isi jó szórakozást kívánok hozzá! Nagyon szívesen a fordítást!

Natasha Fadeeva mohair fonalból készített állatkái:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 19:11

ququcs írta:Szia Rita, nagy az öröm :) , most hogy kész a teljes fordítás befejezem a sorozatot. Már kíváncsi vagyok hogy alakul a szívemnek kedves szereplők sorsa. a gonosz oldal pedig megkapja a méltó büntetését!
Köszönöm az egész sorozatot, a munkádat, hogy fordítással élvezhettem! Mikor végeztem visszajövök, hogy kicsit még beszélgessünk erről!

Kép

Kedves Éva! Gyere csak, szeretettel várunk!

Jó szórakozást a maradék részekhez! Nagyon szívesen a fordítást!

Hyera az utolsó pillanatig próbált harcolni, és alkudozni, szerencsére
nem sok sikerrel:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 19:14

szinesze írta:Kedves Rita! Nagyon szépen köszönöm a feliratokat. szinesze :movingflower:

Kedves Szinesze! Nagyon szívesen a fordítást!

Kép
margóanya

HozzászólásSzerző: margóanya » 2016. november 11. 19:32

Nagyon szépen köszönöm a sorozat fordítását :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 19:40

mikaz írta:Kedves Rita! Figyelemmel kísérem a kisfilmeket. Mára pedig beterveztem az Ustad Hotel c. mozit. Most le kell vezetnem ezt az ütős sorozatot. Ezért is néztem rögtön utána a Salut D' Amour-t. A színész összeköti, de mégis más történet. S az alakítása ott is meggyőző.

Apósként végig ellenszenves. A színész sem tetszik, de el kellett ismernem,hogy nagyon hiteles az alakítása. Azok a nevetések, a fölényes gesztusok teljesen hozták a "tápláléklánc csúcsán lévő" ragadozót. Milyen jó hasonlat! :))
A vejével való kapcsolat szerintem is beteges. De ez mindkettejükre érvényes. A családban egyetlen őszinte ember volt, s az önként költözött el. Sőt nyíltan vállalta is a kiábrándultságát.
Egyébként Kang megtérése a gyenge láncszem, ezt nem hiszem el. 8 év után ő ugyanolyan szemét emberként fog kijönni, hacsak nem megy kolostorba. A pókerarc sosem fedte fel,hogy valóban mit gondol, és mit érez. Meg is lepett,hogy a borbélyüzletben miért tárulkozott ki. Valószínűleg annyira nyeregben érezhette magát, hogy óvatlanul belesétált a csapdába,s így akart még egyet rúgni Baek-be.
Na, épp ezért nem hiszek a megtérésében. Aljas,velejéig romlott személyiség.
Még a borotván gondolkodtam el. Olyan szimbolikus,hogy Baek a lányától kapott borotvával tisztítja meg az arcát. Nyugodtan megy az ítélethirdetésre, lelkileg is megtisztult, letette a bosszú terhét.

Zsu! Én sem hiszek egy percig sem Kang megtérésében! Egyetemista kora óta csak az érdekelte,
hogy egyre közelebb kerüljön ahhoz, hogy Korea legbefolyásosabb embere legyen. Célja elérése
érdekében mindent elkövetett, soha bűntudatot, lelkiismeretfurdalást nem érzett. Nem bánt meg
semmit, ezt el is mondta. Ez az ember nem változik meg. Mondjuk azt nem tudom elképzelni, hogy
amikor nyolc év után kikerül a (jó fekvésű, meleg, nem huzatos) cellájából, mihez fog kezdeni.
Képviselő nem lehet, pénze nincs. Ha az apósa szíve megesik rajta, akkor eléldegélhet Jisooval,
de addigra már ő is nincstelen lesz.

Nagyon szép volt a borotvához, mint szimbólumhoz fűzött magyarázatod! Nekem ez eszembe sem
jutott, jó, hogy megosztottad velünk!

Úgy izgulok, hogy mit fogsz szólni az Ustadhoz! Jobbat nem is választhattál volna az Üldöző után!
Megsimogatja, felemeli a megtépázott lelket!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 19:49

B.Marika írta:Szia Rita! Tegnap este megnéztem az utolsó részt, elégedett vagyok a befejezéssel. Izgalmakban bővelkedő, kedvemre való sorozat volt. Kiváló színészi alakításokat láttunk, még az utálatos, kaján mosolyú ügyész is jól játszotta a szerepét.
Köszönet és hála a gyors fordításért! :movingflower: :movingflower: :movingflower:
Nagy ölelést küldök neked :ymhug: és várom a következő sorit!
Kellemes hétvégét kívánok!

Szia Marika! Örülök neki, hogy még tegnap lezárhattad az Üldözőt, nem kellett
ma délutánig várnod vele, és annak is örülök, hogy kedvedre való volt a befejező
rész!

Én is nagyon örülök, hogy belevágtam a fordításába! Végre egy ilyen sorozatot is
láttam, fordítottam, újabb faldarabkát bontottam le magam elől. Jó érzés nagyon!

Neked is kellemes hétvégét kívánok! Hamarosan újra találkozunk!

A végére már visítani tudtam volna, amikor meghallottam az após "Jó munkát!"
felkiáltását:

Kép

Vissza: “Korea”