Köszönöm szépen a gratulációkat a helyezéssel kapcsolatban. Nekem ez a kép már semmit , vagyis nem sokat jelent. Annyi minden történt vele kapcsolatban, hogy már nem tudok úgy rá gondolni, mint amikor inditottuk.
Úgy döntött a családi kupaktanács, hogy nem veszünk fenyőfát. Egy gonddal kevesebb. Mint már egy ideje, az idén is rendeljük két napra a karácsonyi kaját, igy nem kell főznöm. Szenteste hozzuk el, akkor délben jön még a fiam barátnője is, aztán valamikor, ha az ottani gyerekekek nem betegek megyünk anyuhoz haza, mert ő ki nem mozdul apu halála óta. Eddig mindig betegek volt az öcsém nagyobbik fiának két lánya, akik ovodások, igy mi nem mentünk haza. Aztán mindenki gondolt, amit akart. Nekem fontosabb, hogy ne kapjunk el semmit.
Nagyon jó volt a tegnapi estebéd a kinaiakkal. Mi két fajta töltött káposztát vittünk, meg volt rakott krumpli és csirkepörkölt galuskával, tejföllel. Sütinek volt mákos guba, részeges körte, diós beigli, házi krémsajtos, tejfölös pogácsa, mézes krémes. Ők csináltak hot pot edényben különböző dolgokat, meg a fiam tanára egy porcos oldalas részből ami apróra volt vágva kinai füszerezésű krumplival készült paprikást, amin nem volt lé, de valami kicsi szaftja volt - finom volt. Volt még egy ebéd utáni levesszerűség, amiben rizs volt, szerintem goji bogyó, meg csak remélni mertem, hogy nem majomszem . Na a majomszemről kiderült, hgoy nagoyn finom- érdekes állaga volt, szezámmagos volt a belseje, talán a biangbiang kinai étterem szezámmagos golyóihoz hasonló ize volt. Érdekes virágmellékize is volt. Nem volt roszz. Ők sorban álltak érte. A fiammal mi is szedtünk jócskán belőle. Volt egy kerek sütőtökös süti is, ami engem a kinából hozott csavart, most kideritettem mogyoróolajban sütött, vagy az is volt hozzáadva frász se tudja süteményre emlékeztetett. Kemény, ropogós lett a leányzó által készitett változat külseje, mert szerinte a liszt nem olyan volt, mint amihez ők szoktak. Na ennek is, meg a tanár által készitettnek is kérem majd el a receptjét.
Maradtak ételek, mindenki pakolt mindent. Az igazgatónő olyan beszédet tartott, hogy szem nem maradt szárazon.

Örülök neki, hogy a fiamat is siekrült megmérgezni Kinával.

Ildikó, a fenyőfás képed nnagyon tetszett!

Kezdek én is neki a festésnek. Be kell fejeznem, nem sok van hátra, aztán maratonozok majd, mert nagyon le vagyok maradva, legalább tiz képet kell megcsinálnom. Örülök majd, ha a következő kurzusra kész minden.
Kata, tudok én mutatni olyan képet is, amiben tragédia ahogy áll rajtam a ruha.