Sziasztok!Itt nálunk enyhült az idő. Süt a nap, nagyon szép idő lenne, ha nem fújna olyan nagyon a szél. Remélem, hogy Samu is
és ti is jobban érzitek magatokat, így, hogy nincs hőség.
Kata, annyira örülök, hogy szakember fogja végezni az irtást! Így lesz jó, ez a biztos.
Van még pár angliai képem, amit nem tettem ki, ezek közül válogatok most.
Lilyke vette észre ezt a szivárványt. Gyorsan lefotóztam.

Kint tartózkodásom alatt kétszer is megfigyeltem, hogy a szürke mókusok és a galambok milyen jól elvannak egymás
társaságában. Általában a galamb megy oda szemtelenkedni, de a mókusok soha nem szaladnak el.
Pár éve ezt írtam az angliai szürke mókusokról. Sajnos vöröset egyszer se láttam még odakint.
"A szürke mókust behurcolták, nem őshonos, mint a vörös mókus, vele együtt olyan kórokozókat is behoztak,
ami a szürkét nem betegíti meg, de a vöröst igen. A vörös mókus csakis a még zöld makkal táplálkozik, az
érettet nem képes megemészteni. Az egyre elszaporodó szürkék, akik egyébként az érett makkot is ehetik,
vetélytársat jelentenek a zöld makkért vívott harcban. A kevés élelem miatt a vörös mókus nem hoz annyi
utódot a világra, mint amikor bőséges táplálék áll rendelkezésre. Valamikor több millióan voltak, ma már csak
15 ezer példány van belőlük a Brit-szigeteken."

Olyan aranyos kis minividámpark települt a városba, de Lilyke inkább csak nézni szerette, nem akart sehová
felülni. Viszont egy kacsahorgászásban benne volt. Kifogott annyit (segítséggel), hogy választhatott ajándékot.
Egy kisebb vödör "slime"-ot (magyarul intelligens gyurma) választott. Azért írtam az angol nevét, mert itthon
is így ismerik. Azóta is sokat játszik vele (spoiler).

Az idén végre újra láttam Színátmenetes Barna Cicát, akit mindig egy templom udvarán szoktam lefotózni.

Még egy szép cica:

Most csak egy teáskannát vettem. Ez egy felnyitott tetejű játékláda, amiből kilátszik egy-két játék. A macit le lehet
venni, az a teteje.

Óratorony egy parkolóház tetejéről és az utcáról fotózva:

Felhővariációk: