Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 23. 13:11

Jo nehez ebben a melegben ugyejet intezni.Klassz csaj vagy!!!!!!!!!Tusoljatok le huvos vizzel mielott elmentek!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 23. 13:18

Lanyok!A legkozelebbi kirandulasom a Renoir kiallitas lesz
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. augusztus 23. 18:46

Sziasztok Lányok! egy része a dolgoknak elintézve, hazaérve is tusolás majd egy banán megevése után dőltünk az ágyba!
3 óra után kezdtem palacsinta sütéssel, majd vacsorára elkészült a borsó leves is. Most a mosógép mos, én meg olvasok majd egy kicsit itt a dolgok után...
Amíg jövök addig is jó éjszakát.
Remélem Rita már megérkezett gond nélkül.!
Full fáradt vagyok, de ez inkább a melegnek tudható be.! :) :-h :ymhug: :ymapplause: :flower1: :littlehearth:
A Reonir kiállítás majd engem is érdekel, kíváncsi leszek lesz e számomra ismerős kép! :D
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. augusztus 24. 9:07

Sziasztok!

Na, kezdem az olvasást. Elég későn, mert bár fél ötkor felébredtem, éreztem, hogy vissza tudok aludni, és ez így is
történt és háromnegyed hétkor (!) ébredtem újra. Nem is emlékszem, mikor aludtam ilyen sokáig ezelőtt.

Most fél nyolc van, kilenckor megszakítom az olvasás-írást, de fogom folytatni.

Kilenc óra egy perc, most szakítom meg az olvasást-írást. Amit eddig írtam azt elküldöm, majd később folytatom,
már csak egy oldal van hátra, amit nem láttam.

Paggy, a vásárcsarnok valóban nagyon szép épület. Egyszer elnézelődnék benne. Miért nem vittél banyatankot? Nem
gondoltad, hogy ennyit fogsz vásárolni?

Mióta hazajöttem, még nem nyúltam a Frida Kahlo könyvhöz, mert sok videó elmaradásom volt a yt-on ezért azokat
hallgattam meg először. Meg elkezdtem nézni egy thai sorozatot, amit lefordítanék, ha megtetszik.

Most tartok annál a videónál, ahol a mesterségek ünnepéről beszélsz. Kíváncsi vagyok rá, hogy milyen mesterségeket
fogok látni a videóidban. (Közben megnéztem a programot a linken, amit betettél. Jó lesz nagyon!)

Jaj, tényleg de ocsmány az a nagy betonépítmény!

2000 ft egy lángos???!!! Azért ez nagyon túlzás! A lángos a legolcsóbb ételek egyike.

Nincs kifúrva a füled? Pedig én fülbevalósnak képzeltelek téged. :D

Először a kékfestő ruhák tetszettek a legjobban. Pirossal kombinálva nagyon mutatósak voltak. Fura volt a franciás zene a
csángó ihletésű ruhákhoz és tánchoz. Aztán jöttek a zsolnai porcelán művészeinek életfás ruhái, amik egyszerűen gyönyörűek
voltak. Cukik voltak a gyerekruhák. Lilyke biztosan szívesen felvette volna őket. Kellően pörgött a szoknyarész, most ez nála
nagyon fontos szempont. :D A pipacsos-búzavirágos ruhák piros (?) színe lenyűgöző volt.

Érdemes volt felmenni a búcsúkilátásért. Köszi a sok videót és képet! Jó szórakozás volt!

Ildikó, de szépek a szellőrózsáid! És a fotó se kutya! Mekkora nagy a fügebokor!

Írod, hogy vesztésre állsz a szúnyogokkal szemben. Képzeld el, hogy Angliában még nem találkoztam szúnyoggal. Nem
tudom, hol lehetnek, de amióta kijárok, még eggyel se találkoztam.

Kata, ágypoloska??!!! Biztos? Nem csak valami pók csipkedett meg benneteket? Kíváncsian
várom, hogy mi lesz ennek a "kalandnak" a vége.

Még nem jártam a fb-on, de még ma leszedem az utóbbi két-három héten feltett képeidet.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 24. 15:55

Sziasztok!Szia Rita!Orulok, hogy hazaertel.Lilykerol keveset tudunk es keveset lattuk!!!
A nagy melegben hogy vagytok?
Ha fel akarom huzni magam, kava helyett elenkiteskent,meghallgatom hol a bal ,hol pedig a jobb oldali radio betelefonalos musorat.
Borzalom, miket mondanak az emberek!!!Gyulolkodes, frocsoges,utalkozas utan szeretetteljes hangon koszonnek el a musorvezetotol. x_x
Most nekiallok porszivozni, majd kutyat setaltatok este, azutan meg benezek, hatha irtatok.
Es egy radiomusor kapcsan kirandulunk..... :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 24. 16:49

Na jó,adtam magamnak fél órát,ami ebbe belefér,azt teszem fel és utána porszívózok,mert irdatlan meleg van
Indulás
Rádióműsor TREND FM..csak 28 perc,érdekes,hallgasd meg,érdemes/nincs felkiáltójelem,nem működik./
VILÁGJÁRÓ MAGAZIN aug.5 Szingapúr

https://trendfm.hu/musor?musor=8167&adas=49782
Nyisd meg a linket,hallgass bele
Délkelet-Ázsia Svájcába utazik a Világjáró Magazin! A világ egyik leggazdagabb városállama rendre ott van az üzleti-gazdasági rangsorok topmezőnyében. Csúcstechnológiák, hatalmas felhőkarcolók, ázsiai kultúrák találkozása, pazar látványosságok, szigorú helyi szabályok, méregdrága autózás, óriási kikötő – ez mind Szingapúr! 15 órától Szabó Virág és Almásy Gyula mesél az ékszerdoboznak számító miniállamról.
Részlet az adásból:
...Elképesztően tiszta,...,malájok,kínaiak lakják,..jó a közbiztonság, ......
szintén egy részlet : ÓRIAS KIKÖTŐ,ÓRIÁS TENGERJÁRÓK-innen el lehet utazni Vietnamba,Tájföldre,Indonéziába..

Jó ,de hol van Szingapúr?

Szingapúr, hivatalosan a Szingapúri Köztársaság (kínaiul: 新加坡共和国, tamilul: சிங்கப்பூர் குடியழுத்து, malájul: Republik Singapura), független ország, törpeállam Ázsia délkeleti részén. Az ország főszigetét északról a 900–1500 méter széles Johori-szoros választja el Malajziától. A sziget déli részét a Malaka-szoros hullámai mossák, amelyben közel 60 kis sziget áll szingapúri fennhatóság alatt. Ez a szoros egyben Indonézia felségvizeinek határa is. Az állam nevét a szanszkrit सिंह, simha, vagyis oroszlán és पुर, pura, azaz város szavakból kapta.

1965-ös függetlenedése óta Szingapúrban rohamos fejlődés indult el, amit nagyrészt előnyös gyarmati múltjának köszönhet. Szingapúr volt ugyanis a környék brit gyarmati központja. Stratégiai jelentőségű kikötője hamarosan a világ egyik legfejlettebb államává tette a várost. Nemzetközi felmérések szerint ez a városállam az :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: egyik legkevésbé korrupt a világon. :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 24. 17:02

https://novekedes.hu/elemzesek/36-lebil ... orszagarol
36 lebilincselő tény Szingapúrról, a világ legversenyképesebb országáról
EZT NYISD MEG / A felkiáltójelet nem nyomja a billentyűzetem :-q /
És ezt is/felkiáltójel/
https://turizmus.com/desztinaciok/szing ... ei-1167385
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 24. 17:04

a RÁDIÓBAN ELHANGZOTT 2 ÉRDEKESSÉGRŐL:
A gyarmatosítás után 965-ben kivívta a függetlenségét.Óriási fejlődés,mert csak egy városállam,így nem kellett felzárkóztatnia az elmaradott vidéki területeket.Mint az előbbi link megnyitása után láthattad,MINDEN VAN,ami a JÖVŐ LESZ NEKÜNK/,,,,/
dolgot néztem meg:
A hatalmas kikötőben tartályhajók tömkelege,tengerjárók/KRÚZOK vagy Hrúzok-nem hallottam biztosan a nevüket/,de megnéztem egy ilyent:
https://karibihajoutak.hu/azsia-arcai-s ... cius-13-21
Kép
https://www.cruisehive.com/things-to-kn ... seas/41647
Egy másik tengerjáró :-bd :-bd :-bd :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 24. 17:25

És még:
Állatkert Szingapúr /rádióműsor 6perc 5mp-nél./
A világ legjobb állatkertje/?/A trópusi kertben,csodálatos környezetben ....FEHÉR TIGRIS....ORÁNGUTÁN ETETÉS..
Itt van videó róla:

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 24. 17:31

Most megyek,letelt a lógási időm,porszívóznom kell.Sziasztok. :-h Paggy
Hoppá,ezt elfelejtettem:
A Gardens by the Bay egy 101 hektáros ( 250 hektáros) természeti park Szingapúr központi régiójában , a Marina víztározó mellett . A park három vízparti kertből áll: a Bay South Garden ( Marina Southban ), a Bay East Garden ( Marina East ) és a Bay Central Garden ( Belváros Core és Kallang ). [2] A kertek közül a legnagyobb az 54 hektáros Bay South Garden, amelyet a Grant Associates tervezett. Virágkupolája a világ legnagyobb üvegháza. [3]

A Gardens by the Bay része volt az ország azon terveinek, hogy "Garden City"-t "Város a kertben"-vé alakítsák, azzal a céllal, hogy a város növényzetének és növényvilágának javításával javítsák az életminőséget. Lee Hsien Loong miniszterelnök jelentette be először a 2005-ös szingapúri nemzeti ünnepen , a Gardens by the Bay-t Szingapúr elsőszámú városi szabadtéri rekreációs terének és nemzeti ikonjának szánták.

Szingapúr népszerű turisztikai attrakciójaként a parkot 2014-ben 6,4 millió látogató fogadta, miközben 2015 novemberében meghaladta a 20 milliomodik látogatót, 2018-ban pedig több mint 50 milliót. [4]
Kép
Szingapúrban minden év november 7-én van a faültetések napja. Amikor Szingapúr fákat ültet, azokat stílusosan teszi. 2012-ben a kormány a mesterséges napenergiával működő fák sorát nyitotta meg 50 méter magasan a "Garden by the Bay" projekt keretében, amely mára kulturális és turisztikai szimbólum is.Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. augusztus 24. 18:17

Ma is nap is túlélve, én is megyek porszívózni! Sajnos az Rita! Mára már engem is agyoncsipkedtek.
A kánya csípje meg őket. Sajnos nem biztos hogy a gázos dolog összejön nem tudunk hova menni aludni .

amúgy bocs lányok nem is köszöntem,.. örülök Rita, hogy épségben és egészségesen hazaértél! Amúgy visszagondolva, nem lehetetlen hogy a korházból hoztuk haza valamelyik betegtől...

Na mindegy ez van alapon telnek most a napjaink.!
Addig is sziaszotok!
Paggy, nagyon szeretem Szingapúrt is, teljesen más világ...Be fogok pótolni majd mindent, csak ha van egy kis időm és energiám filmezek, ha nem akkor alszom...

Rita, kellett is neked az a pihentető plussz, ne is sajnáld magadtól :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. augusztus 25. 7:49

Sziasztok!

Folytatom az utolsó oldal olvasását.

Paggy, azért nem írtam még magamról meg Lilykéről, mert először mindig olvasok, és írok, és utána teszem ki a saját
(és a Kata) fotóit. Azokhoz írok majd.

Korábban fordítottam két szingapúri sorozatot, és akkor szembesültem vele, hogy milyen fejlett is ez a városállam.
Ugyanez a fejlődéstörténete Hongkongnak is - ennek is egy sorozat és két film fordítása kapcsán néztem utána.

Kata, nagyon sajnálom! Nem is olyan régen olvastam, hogy Miskolcon az Avasi lakótelepen is felütötte a fejét, és
gyorsan terjed az ágyi poloska. A fűtéscsöveken vándorolnak át egyik lakásból a másikba. Azt olvastam, hogy szinte
csak szakember bevonásával lehet megszabadulni tőlük, mert nagyon ellenállóak.

Most megyek, és leszedem a képeidet a fb-ról.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. augusztus 26. 8:15

Kata fotói:

Kedvencem a legelső szív alakú felhő, de a haragosak is nagyon tetszenek, na meg a fátyolszerűek és a kis
pamacsok is.... minden felhő a kedvencem igazából...

Újabb pofás kenyér! Nem lesz túl meleg a lakásban a sütőtől?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. augusztus 26. 8:15

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. augusztus 26. 8:21

Úgy látom, nálatok is ültetnek az emeletes házak elé zöldségféléket. A felhők mellett a naplemente/napkelte
a kedvencem.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. augusztus 26. 8:40

Sziasztok!

Most megyek menni. Hazafelé veszek pár dolgot, mert nagyon megkívántam a bablevest (tudom, nem nyári étel,
de nincs mit tenni, ha ezt kívánom). Nálam a bableves is tele van zöldséggel. Teszek bele répát, karfiolt, újhagymát,
zöldbabot és egy kevés krumplit is.

Ma programom van a gyerekekkel, de holnap már én is hozok fotókat.

Legyen szép napunk!

A reptéren újra szaglásztam Elizabeth Arden parfümöket. Most ebben utaztam haza. Nagyon tetszett az illata (mondjuk
a többinek is, amit szagoltam), és még olcsóbb is, mint a White Tea - Wild Rose, amit elsőként megvásároltam.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 26. 15:28

Hali,Mégsülünk.Kata,mások talán ném látják,dé én mindig nézém a félhőidbén a kukucskáló lélkécskékét.Most is találtam égy táncoló pá.ost.Van olyan félhőfotód,ami szép,mások között még találok jópofát.Lányok,Igazából tönk.émént mégint a billéntyűzétém.Nagyon kiköltékéztém,így 1 hónapig csak bénán fogok í.ni.Ném léhét néhány bétűt béütni.A félső bétűk, bal oldalon,hiányoznak .Gáspá. Győziké stilusábán ,csupa é bétűvél í.ok.Nincs még más bétűm sé,sé félkiáltójélém.Bizonyos szavakat ké.ülnöm kéll.Jó kis ké.észt.éjtvényt adok nékték. =)) =)) =))
Kata,mutatom a táncoló pá.ost.Mindjá.t.....
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 26. 15:35

Kép
Ezt a telefonomrol kuldtem.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 26. 15:38

A többi félhő között is találtam tétszétőst.Köszönöm szépén. :) :))
A téléfonomon í.ok majd.
Rita!A nevedet sem tudom leirni a gepen, mert nincs "r" betum.Itt meg ekezetem.Tudom ,nyomogatni kellene az ekezet miatt, de akkor meg ,allandoan be kene jelentkeznem.
Ma osszeirtam hajnalban, milyen apro es nem apro dolgok tesznek boldogga ,az Elisabeth Arden parfum is kozejuk tartozik. :)Most mennem kell macskakat etetni.Koszonom a kepeket.Sziasztok.Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. augusztus 26. 23:10

Sziasztok Lányok, most csak beköszönök, illetve inkább már el, hogy jó éjszakát.
Paggy, sajnálom a billentyűmizériádat, újat kellene venni.
Rita, köszönöm a kitett képeket. Itt az oldalon még jobban tetszenek. Már lassan éjfél...
Nyugodtam hozhatsz a régebbi emlékképeimből is, tudod jó sok teljesen eltünt a fórumról.
A kis angliai házikós képedet is sajnálom már mindjárt a legelején. Ja és minden nap használni kell a gmailt, különben inaktivitás miatt egy csomó minden eltűnik, esetleg a gmail cím is. :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 27. 5:23

:-?? Jo reggelt!Arra ebredtem, hogy hazaarulo vagyok, mert Budapesten elek es baloldali gondolkodasom van.Sot ,az ilyeneknek elmegyogyintezetben a helye.Mit csinaljak most?Pakoljak a taskamba? :-??
Nyitva maradt ejszakara a radiom.Mint mar irtam, mindjet oldali radio, sajnos nincs kozepen allo, jo musorait hallgatom, igy belecsusztam egy vasarnap hajnali gyulolkodesbe.Regen templomba mentek, most ez van.
10 evesen bermalkoztam Vacon.Nagypapam volt a puspok bacsi orvosa.Minden nyaron bejartam az apacakhoz a puspoki palotaba.Most mit tegyek, ha bal oldali gondolkodasu lettem ?Nem partilag, hanem gondolkodasilag.Mi a fenet csinaljak, ha mindket oldalbol csak a jot szeretnem kivenni?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 27. 5:39

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 27. 5:41

Lanyok!Most hajnalban megcsinaltam a kremet.Gyors es finom.A paromnak szulinapja van!!!! :littlehearth:
Kukorica kemenyito ,liszt, cukor, izesito es novenyi tejszin.Rendes tejszinnel csinaltam. :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 27. 7:26

Egy kenyelmetlen tema: Az Elisabeth Arden parfumot hasznalom spray helyett.Green tae-t, remelem igy kell irni, majd megnezem.Picit kell odafujni, ahova kell.Nem tulakodo illat , friss.Naponta 2x tusolok,.A futtatoban meg is jegyeztek, hogy milyen finom illat.Am elotte, az egyebkent aranyos fiatalok , a jelenletunkben, megallapitottak , hogy az idoseknek jellegzetes szaguk van, meg ha furdenek is.Nem vettem magamra de,jobban odafigyelek.Azért kedvesek,nem?????? x_x x_x x_x x_x
Őrület,most kipróbáltam a billentyűzetet és a betűsor megjavult,most a felső számokat nem lehet megjeleníteni és a felkiáltójelet. :-??
Lányok-felkiáltójel.Elaludtatok vagy elaléltatok a nagy melegben?

Nézzünk valami érdekeset ebben a hőségben-felkiáltójel
Talán :
https://qubit.hu/2023/08/27/eltunt-a-ho ... ccsereirol
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 27. 13:04

Esetleg:
https://welovebudapest.com/cikk/2023/8/ ... hotelekben
Részlet:
Ő a híres Lady in Red (hölgy vörösben/pirosban), akinek lényegében az a feladata, hogy a házon belül boldognak érezze magát a vendég.Ne gondoljatok pajzán dolgokra-felkiáltójel :))
Kép

Vissza: “Társalgó”