Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. július 2. 9:22

Hú Rita! Micsoda élmény! Valóban nem volt még ilyenben részem.. na jó legfeljebb annyiban, amikor evezni tanultam akkor levittük a vízre az evezős hajót, de mindenki segített természetesen 4-6 személyesek voltak. Imádtam a páros evezést. :movingflower: :littlehearth:

Csodálatos ez a környék. Legalább így egy kicsit "belekóstolunk" legalább egy pár kép erejéig ebbe a világba is!. :-bd :ymhug:
Azt hiszem azokra a képekre gondolsz Rita, amikor a buszon ültem, és mentünk át a Baross hídon Adyváros felé!

Most az esti vihar szerencsére nem tett tönkre semmit, legalábbis itt ablakból kinézve. Pedig igencsak durva volt megint.
Nagyon nem szeretem.

Köszönöm a remek képeket, és az enyémeket is természetesen. Megyek a konyhába, ebédet csinálni! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: ~o)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 2. 12:35

Sziasztok!Itt vagyok,de lesz egy megszakítás amikor,Csokit elviszem sétálni és ebédelünk is.Legelőször még Rita képei előtt.
Kata!Az utolsó városi fotót Te készítetted?
Ha igen és ha nem iszonyú jó kép!!! :-bd :-bd :-bd
Átpörgettem a képeket.mindjárt olvasok előtte azonban feltenném azt,amit tegnap éjjel óta hallgatok.Emlékeztek arra a tudós fizikusra,akivel Friderikusz ismertetett meg minket?LUKÁCS BÉLA.
A Friderikusz műsorok egyik legsikeresebb vendége Lukács Béla, elméleti fizikus volt, akit bármikor bármiről kérdezett is a műsorvezető, mindig mindenre egzakt választ tudott adni. Lukács Béla sikeréhez - kérlelhetetlen tudásán kívül - nagyban hozzájárult sajátos előadásmódja és rendhagyó személyisége, amelyek akkor is hatottak, ha civilként nemigen sokat lehetett megérteni Lukács Béla tudományos igényességű okfejtéseiből.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 2. 12:40

Rengeteg-rengeteg videója van,néhányat mellékelek és majd azt,amit én hallgatok.

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 2. 12:49

Ezt hallgatom. :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: NAGYON NAGYON ÉRDEKES!!!NEM SZÁRAZ!!!!!!

:ymparty: :ymparty: :ymparty: AJÁNLOM AZ Ő VIDEÓIT LÁNYOK!!!Közben tudsz csinálni valamit,pld főzni,ha telefonon hallgatod!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 2. 12:56

ÉS MÉG://////////////KATA!EZT TE IS MEGNÉZHETED,MERT NEM EZOTÉRIKUS ELŐADÁS!!!!!//////
Egy másik videójában említette Komoróczy Géza híres egyiptológus egy könyvét,amit meg is találtam.Először beteszem Lukács Béla említett videóját ,majd a könyvet.

A KÖNYV:

https://docplayer.hu/3114847-Nem-az-egb ... ektol.html
Részlet a könyvből:
Sumer, akkád, asszír csillagtudomány -Mezopotámia„A Szűz, aki kalászokból koszorút hordott a fején,s a térdén fekvő táblára írta a szép ég csillagait,aki ezeket vizsgálgatta, nővérem ő Niszaba,A Ház építéséhez fénylő csillagzatot rendel,Neked.”1Gudea ciklus. Sumer töredék.ford.: Komoróczy GézaMezopotámia sok egyéb mellett a csillagtudománynak is bölcsője. Ennek az elemzésében pillanatnyilag három uralkodó tudományos szemlélet van az eszmetörténetben: Otto Neuge-bauer csillagászati matematikája,2Franz Boll csillaghit paradigmája3melynek kötődése az asztrológiához tagadhatatlan és Komoróczy Géza csillagtudománya,4mely a két iskola egy-fajta szintetizálása. Ne riasszanak vissza senkit a tudományos kifejezések, az alábbi ismerte-tőben röviden és tömören igyekszem az olvasót majd mindhárom irányzattal megismertetni.A kezdetekA Tigris és az Eufrátesz talán legrégebbi üzenetet hordozó civilizációja a sumer, melynek csillagászatáról keveset tudunk. Mindössze a csillagok és a csillagképek nevei lelhetőek fel isteneikhez szóló imáikban és szójegyzékeikben, melyek gyakran égitesteket is megneveznek: például az óbabilóni holdistent, a sumer Szuent vagy sémi Szint, illetve a napistent, a sumer Utut, a sémi Samast vagy Istárt, a szerelem istennőjét, aki a Vénusz bolygót testesítette meg. Csupán utalások állnak a rendelkezésünkre, illetve bizonyos mitológiai elképzelésekkel azo-nosított ismeretek a nappal, a holddal, a Vénusszal; a csillagokkal, és csillagképekkel kapcso-latban. Némely kutatók szerint a Gilgames költemény 12 éneke kommentárnak is felfogható a 12 állatövi jegyhez. A fent megemlített szójegyzékek és utalások legnépszerűbb alanyai a Nagymedve, a Fiastyúk ésa Szíriusz5csillagképe.Mit köszönhetünk a sumereknek?Az időt. Az idő órákra való osztása voltaképpen a sumer számolási módszerre nyúlik vissza.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 2. 13:03

Lányok!Egész délután leszek,de most ebédeltetnem kell,majd kiviszem Csokit,utána olvasok.Paggy ÉS PERSZE,AKINEK SOK VAGY NEM SZERETI,NE NÉZZE vagy NE OLVASSA,amit betettem! ! :-??
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. július 2. 14:30

Sziasztok Lányok! Paggy, mindegyik képet én csináltam, ez olyan mikor az ember éppen jókor van jó helyen, jelen pillanatban éppen a buszon hazafelé.
Örülök, hogy Neked is ennyire tetszik. Egy villanás alatt kellett előkapnom a telómat és fohászkodnom, hogy csak sikerüljön a kép, mert annyira lenyűgöző látvány volt az a pillanat.!

Érdekes dolog a csillagászat, főleg a bibliai próféciák tükrében nem semmi égi jelenségek fognak előfordulni. S az nem egy sima szépséges csillaghullás lesz. Érdekes, hogy fantáziaírók néha mennyire beletrafálnak a próféciákba!

Egy kicsit még várok, aztán talán tényleg le tudunk menni egy körre. Holnap elviszem urológiára.
egy pókot kell levadásznom, mert igencsak összecsípte a jobb karját.!
Most megyek, aztán folytatom majd a meghallgatásokat amiket feltettél!
További szép vasárnap délután kívánok mindenkinek! :ymhug: :x :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 2. 17:52

Kis kitérőm volt,de megjöttem.
Először is Kata:Örülök,hogy Samu itthon van. :-bd Írod,hogy a barátnőd megígérte,hogy eljön és nem jött el.Rossz dolog,bántó.Még telefonálni sem telefonált.Ez nem nagyon megbocsájtható!!
Rita!
De jó,hogy nem Dél-Koreában vagy Kínában kell élnünk!!!És főleg nem a régi Magyarországon.Ijesztő,félelmetes,ha mások döntenek a felnőtt sorsunk felett.Láttunk már gonosz nagyasszonyt.Eszembe jutott egy történelmi magyar film,ahol a tekintetes asszony tönkre tette a menyét.
Miközben próbálok emlékezni annak a filmnek a címére,amiben egy asszony férjhez kényszeríti a lányát egy idős férfihez, a lány mást szeret..Történelmi ,kosztümös film volt. Találtam dolgokat:
https://archivum.mtva.hu/m3/open?collec ... 3JvemF0b2s
Nem jut az eszembe a film címe.Egy nagyon gonosz,kemény nő a főhős..istenien játszott .Mi volt a címe?????Talán Erdélyben játszódott???
Nem hagy nyugodni
Valami hasonló címe volt.Az asszony meg a lánya???
Itt sincs: https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_fi ... %80%931989)
Nem tudom tovább keresni,mert bizonyos oldalakon folyik a nagy keresztény gyűlölködés,miszerint mocsok,hernyó alak volt XY színész,bezzeg a másik igazi úriember.Tehát nem keresem tovább
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 2. 19:10

Folytatom,mert megint elkalandoztam.
Ja igen,Rita!Köszönöm az izraeli filmet.Meg fogom nézni!!! :-bd :-bd :-bd ^:)^És kérlek,ne haragudj meg,hogy a SZENT FOGADALMAMAT NEM SZEGEM MEG:kínait csak vagy történelmi sorozatot vagy filmet nézek .Tudom, igazad van a modern kínai sorozatokkal kapcsolatban.BIZTOSAN!!!!!!!!nagyon jók,de 5-6 éve tartom a szavam.MUSZÁJ, még ha a mostani koreai sorozatok minősége,szerintem ,nem a régi.Így keveset nézek.Kiválasztok egy történelmi kínait és inkább filmet nézek,vagy ha véletlenül jön koreai ,és nézhető,akkor azt.Ennek ellenére,roppant hálás vagyok,hogy időnként fordítasz.Köszönöm. :flower1: :flower1: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 2. 19:27

Spoiler: mutasd
Lányok!Lehet ,hogy Lilla nem jön el velem a kiállításra,már legalábbis a lányom azt üzente. x_x Keressek más programot! x_x

Ne írjatok erre semmit,mert tudom.. szörnyű,emészt a bánat..!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 2. 19:39

Kata!Igaza van Ritának Samuval kapcsolatban.Megható képek.Szerintem a legszebb rajta a szeme.Meleg és barátságos.
Viszont a viharos időjárás fotói igen elkapottak.Teljesen monszun éghajlat lett Magyarországon,csapadékos nyár és enyhe tél.

Isteniek ezek a képek Kata:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 2. 20:04

Rita!Igen klassz a csónak is meg a fiad is!!! :-bd :-bd :-bd :-bd Van akkora a Tisza-tó,hogy lehet rajta motorcsónakozni?
Mindjárt megnézem mekkora!
https://www.google.com/maps/place/Tisza ... ?entry=ttu
HÚÚÚÚ,de klassz!Ha kinyitjátok a linket,bal oldalon lehet görgetni.Sok sok kép van a tóról.HŰŰŰŰŰŰ,micsoda vizikirándulásokat csinálhattok!Szereted a vizet?Mármint fürdeni,csónakázni?Milyen mély?
Azt is megnézem!
A Tisza-tó (1988-ig Kiskörei víztározó) Magyarország második[* 1] legnagyobb tava és legnagyobb mesterséges tava a Tiszán, az Alföld északi részén.[1] Létrehozásának legfontosabb okai a Kiskörei Vízerőmű működéséhez szükséges egyenletes vízhozam biztosítása volt, valamint az ugyanebben az időszakban, Tiszaújvárosban telepített új Tiszai Hőerőmű működéséhez szükséges magas vízszint biztosítása duzzasztással.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Tisza-t%C3%B3
17 m mély!!Tyűha!!!!!
Jujj,de jó lesz Rita!!!Menjél velük!!!Vadvízi túrák,madárparadicsom!Szuper,már várom!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 2. 20:18

Kata!Hát még eveztél is??Jesszus,mindent kipróbáltál fiatal korodban!!! :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd
Lányok!Köszönöm szépen a képeket.Muszáj letusolnom,mert a dinnyétől vakaródzom!!!Megettem 1 nagy szeletet és már viszketek.
Mindenkinek szép estét,és jövő hetet.
Képzeljétek!Úgy összesűrűsödtek a programok,hogy a jövő héten lesznek a Koreai Napok a KOR.KULT KP-ban,azután meg októberig ,illetve nekem ,szeptember végéig/Renoir kiállítás/ semmi,csak az uszoda.
Most megyek tusolni ,majd viszem ki Csokit Sziasztok.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 2. 20:23

Ági!A lányom írta sms-ben,hogy köszöni ,nagyon szép a kép.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. július 3. 8:51

Sziasztok Lányok, mindenkinek kellemes hetet kívánok! :D :x :ymhug: ~o) :flower1: :littlehearth:
A Tisza linket köszönöm! :D :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 3. 12:47

nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. július 3. 15:17

Az első oldalra sikerült írnom, ide napok óta nem.
Elthan

HozzászólásSzerző: Elthan » 2023. július 3. 17:03

Sziasztok. Időnként megjelenek. Most április végén vágták fel a hasamat. Vékonybél elzáródás. Feleségem ügyeletes volt a kórházban. én meg otthon hánytam, aztán éjfél körül bevitt a mentő. 1/2 4-ig próbálták visszatömködni a kiszakadt hálónál a beleket, sikertelenül. Aztán reggel 8-kor velem kezdtek a műtőben. Nekem már elegem van az egészből. Most már nagyjából jól vagyok, de mindig fáj valahol. A kuvaszom elpusztult 10 évesen. Kórházban voltam, amikor megetette a feleségem is és a nagyobbik fiam is. Túl zabálta magát és gyomorcsavarodás. Most egy kis pumit hoztunk 2 hete. Nagy termetű kutyát már nem akarok tartani. Kipusztult valamiért mind a két sárgabarackfám. Többet nem ültetek. Datolyaszilvát tettem helyette.
Tennék fel képeket, de nekem ez a fórumos képmegosztás nem fekszik. Discord-on egyszerűbb. Már az egész családom azt használja. Azon üzenek, beszélünk, képet, videót, linket osztunk meg rajta. Régen a kakaotalkot használtuk, de a discord jobb. Egyedül erre a fórumra írok csak. Ide is ritkán. Mert elfelejtem a címet. Discordot meg mindig használom. Ha valaki ott ír valamelyik szerverre (mint itt a fórum), azonnal üzenetet kapok.
Nem olvastam vissza, remélem mindenki jól van.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. július 3. 21:31

Szia Elthan! De rég hallottunk felőled, ezek szerint igencsak megpróbáltattál minden téren! x_x :-o
Sajnálom a sok nehézséget, van amikor az ember ki sem látszik belőle, de aztán hirtelen csak kisüt a nap... :ymblushing: :movingflower:
Sajnálom a kutyádat, de a pumi talán most jobb választás utána, mert nem mindegy mekkora állat ugrik örömében az ember nyakába. :)
Nem gondolkodtál fügefában? Annak még a levele is gyógyhatású!

Azért jó hogy már végre bepillantottál. Azért ezt a jó szokást ne hagyd fel.
Nem ismerem azt a fórumot amiről beszélsz. Esetleg írnál még róla? A Facen sem vagy fent ugye?
Ha tudsz akár pihenésképpen is írj pár szót! Jó éjszakát mindenkinek! :ymhug: :x i-) :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. július 4. 14:01

Kata! Felmentem a fb-ra, hogy megnézzem, tettél-e ki új képeket, és tettél....sajnos...!
Olvasom, hogy pont egy rendelőben lett rosszul Samu. 70 volt a vérnyomása, és hogy már a második üveg
infúziót kapja. Nem tudom, miért van ez nálatok, hogy ennyi rossz utolér, de szívből remélem, és kívánom,
hogy ez legyen az utolsó baj az idén, és ha lehet, még azután is, és hogy hamarosan jó hírekkel jössz! :littlehearth:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. július 4. 14:02

Holnap olvasok és írok!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 4. 15:38

Sziasztok!Samut biztosan megviselte a rosszulléted és a távolléted Kata.Most jöhet ki rajta.Gyógyuljatok meg mielőbb Samu,Kata és Elthán! :ympray:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 4. 19:24

Kata!Remélem Samu jobban van!!Írjál!!!! :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream: %%- %%- %%- %%-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 4. 19:25

A mesterséges intelligencia mai tudása szerint ,így fog kinézni 3000-ben Európa:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. július 4. 20:28

Samu otthon van, hála Istennek!

Az első képen még a kórházban, de már mosolygósan, a többin otthon, megilletődve és éhesen. :) Hála istennek! :littlehearth:

Kép

Kép

Kép

Vissza: “Társalgó”