Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 25. 18:37

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 25. 18:38

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 25. 18:44

Kép
Kabuki színház öltözője.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 25. 18:58

Újságcikkek és képek a kiállításról:
https://kultura.hu/hold-a-felhok-felett ... ugyujtese/
A betett szöveget innen ollóztam.Köszönet érte ^:)^
https://magyarmuzeumok.hu/cikk/hold-a-f ... -muzeumban
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 25. 19:05

Itt megnézheted a múzeum JAPÁN MŰTÁRGYAIT/innen vannak a hivatalos fotók/ ^:)^ ^:)^ ^:)^ :-bd \:D/
https://hoppmuseum.hu/hu/gyujtemenyek/j ... jtemeny/44
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 25. 19:06

Utolsóként néhány elrontott felvétel a múzeumból,hogy ne legyen olyan túl komoly az egész. :))
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 25. 19:12

Hazafelé a Múzeumok Éjszakáján:
Kép
Kép
A karszalagom:
Kép
Hát Lányok,mára ennyi volt.
Ne nézze meg,aki nem szereti vagy nem akarja,mert lelomboz engem,ha azon "panaszkodtok",hogy nem szeretitek és mégis megnézitek! :flower1: :))
Sziasztok!!Paggy :-h
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 25. 19:16

Sziasztok Lányok!
Rita, gondoltam rátok a hazafelé vezető úton, s izgultam, hogy nehogy az a fránya idő akadályozzon benneteket.
Ezek szerint nem volt sem hajókirándulás, sem komolyabb gyalogtúra, ugyanis nem céloztál rá!

Paggy, rengeteg nézni és olvasnivalót hoztál, mind most nem is fér az időmbe, mert kezdődik a Ceglédi Istentisztelet.
Viszont a kalapos videón jókat derültem, főleg az usánkán! :))
Mennyi élményt tud szerezni az ember a személyes részvételen, de rajtad keresztül azért nem maradunk le mindenről.
A japán kiállítást is megnéztem, mert most inkább a szemrevalókkal foglalkoztam, aztán majd elolvasom a hozzávalókat.
A magyar festészet is nagyon tetszett, nagyon szeretem a korabeli családi életképeket.

Rita, én sem bírom a hőséget, de a hideget sem, nem is tudom melyik rosszabb, de talán a hideg. Még a könnyeimet is képes kicsalni, ha még a szél is fúj hozzá. Remélem minél később köszön be.

Holnap megpróbálok eljutni a reumatológiára. Ez lesz az első kimenetelem. Nem mondom hogy nem vagyok lámpalázas, de majd egy pici hátizsák lesz csak velem.
Na mennem kell, mindenkinek kellemes estét és jó időt kívánok! :x :ymhug: i-) :-bd :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. június 25. 19:25

Paggy, köszönöm szépen ezt a szép felhozatalt. Saját fotó, utána meg lehet nézni a hivatalos fotót és a hozzá tartozó ismertetőt.
Nagyon sokan lehettek. Jól el is fáradhattál.
Érdekes volt még a fejfedők alatt elmenni, és élvezni a zenét, /mind azért nem közvetitett zenét /.
Ha elképzelem magam ilyen ruhákban, bizony nem nagyon lennék boldog. A frizurák, és a bele tüzdelt ékességek biztos jól kifárasztották a nőket.
A férfiakat mindig ilyen pocakosnak ábrázolták.
A tájképek tetszenek a legjobban, de kell a viselet is, hogy mi volt a lábukon arra nem emlékszem, majd visszanézem.
Birivel mentél most is?

Köszönöm a házas képeket is, nem tudom mikor kerül rá sor, hogy megfessem, már egyet választottam, de még a légy sem készült el.

Rita a templom belül nagyon szép, csak akkor van nyitva, mikor a pap miséz. Régi felvételem van, de évekre van lebontva, fogalmam sincs melyik évben csinálta.
Kata, apukám mondása a melegre. " Én jobban szeretem a hideget, mert akkor felöltözök, a melegben már nem nagyon van mit levetni, így nehéz elviselni.
Ma délután kimentem a külső kertbe, és egy nagy faágat gondolom a vihar megcincált és ledőlt. /a fa egyharmada. Ma már kétszer sétáltunk ott a kutyával még semmi, fent volt, aztán gondolom el kellett engedni a vastag ágat.
Nem ment el az írás, így még írtam hozzá.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 26. 7:26

sziasztok Lányok!
Korán megébredtem. A gyógyszerek, és a reggeli már megvolt.
Sajnálom a fádat, Ildikó, nem írtad, hogy gyümölcsfa vagy mi volt. Szerencsére baja nem lett senkinek! x_x :-bd
Megpróbálok intézkedni, közben mindhárom napon várok csomagot, pl kenyérliszt, kókuszcukor, stb...
Most meg annyira lent van a vérnyomásom, hogy nem merem bevenni a vérnyomás csökkentőt.. 116 nálam már alacsonynak számít! :ympray: ~o)

Ma igazi nyárias idő lesz errefelé is, remélem már a viharok és minden kellemetlenség már elkerül bennünket.
A nyaralóknak igazi nyárias időt és kellemes időtöltést kívánok.
Jövök majd olvasni is, Paggy igencsak ellátott bennünket érdekességekkel.
De ma legfontosabb minden hivatalos dolgom elintézése, most megpróbálom elérni a dokit! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 26. 7:48

Na hihetetlen, legalább az asszisztenssel sikerült beszélnem. Azt mondta, hogy várjak egy kicsit, ezek a gyógyszerek inkább megemelik a vérnyomást, úgyhogy később ellenőrizzem le és úgy vegyem be a vérnyomáscsökkentőt! :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 26. 15:58

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 26. 20:14

sziasztok! Paggy, én is láttam ezt a remek videót, mindig milyen érdekes dolgokat tanulhatunk a konyhában. :D :-bd :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. június 26. 20:59

Nemrég figyelmeztetett a drnő, hogy nyáron lehet, hogy kevesebb vérnyomáscsökkentőt kell használni. Kitágulnak a melegben az erek ezért van. Én ezt tudom tavaly magamtól így szedtem. Az idén még áll a téli gyógyszerezés. A fájdalomcsillapítók felviszik a vérnyomást /az én Apranaxom is/
A kidőlt fa almafa, korai változat, minden évben szépséges volt, a kis fehér-rózsaszín virágival. Fel szoktam tenni a fotót. Nagyon öreg már, és korhadt belül.
Szép estét lányok, nagyon meleg volt ma, engem kifáraszt.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 27. 8:13

Sziasztok Lányok! Szépséges reggelt, bár itt elég hűvösen indult, de már 21. van.
Ildikó, sajnálom az almafádat, esetleg pótlod majd ugyanilyen fajtával?
Én is tapasztalom az általad leírtakat. mikor megcsináltam a Tonerin gyógyszerkúrát, hónapokig nem volt semmi gondom mármint bajom a vérnyomással.
A szememet viszont muszáj lesz megnézetnem törik szakad időt kell rá kerítenem.
Cselből kipróbáltam az összes régit, de sajnos egyik sem jobb, úgyhogy most már a kukában landoltak.
Amit most olvasónak használok azt is változtatnom kell. Szóval kb. 1oo-as ugrik.

Ma már megint közelebb egy nap, hogy drágámat hozatom haza, úgyhogy ezt a jövés menés dolgot két nap alatt kell lezavarnom. Délután jövök, miután a rendelőből hazaértem. :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: ~o)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 27. 10:20

Sziasztok!

Olyan sötét van nálunk (reggel 8 óra), hogy azon gondolkodom, felkapcsolom az álló lámpát itt mellettem. Már esik is.

Paggy, a Budapest Hatás első videójához én is sok szállal tudok kapcsolódni. Érdekes volt a cipős és a sapkás videó is.
Talán én is azt a szandált választottam volna, amit ti.

A padok előtt lévő kérdések közül ezekre azonnal jött a válasz bennem. Kíváncsi lennék a te válaszaidra is!
- sárga szín
- oroszlán
- fa
- utcazaj

A másik kérdéscsoportból is kíváncsi lennék az egyikre adott válaszodra (csak pár szóban). "Véleményed szerint létezik
pesti és budai életérzés?"

Szívesen legeltetem a szemem ázsiai festményeken. Ahogy Katánál és Ildikónál, nálam is kedvencek az életképek, és
a tájképek.

Képek, amiket haza is hoztam volna: Teaszertartáson résztvevő hölgyek, Színészek virágzó szilvafák között, Kabuki színház
öltözője, Virágos ág és madárpár

Köszönöm a sok képet, videót és leírást! Megint sok érdekességet hoztál nekünk!

Kata, szél volt, de nem volt kánikula, se eső, és ez nagyon kellemessé tette a kirándulásunkat. Jött a nászasszonyom is,
sokat beszélgettünk, és nem akartam állandóan a fotózással megszakítani a társalgást, ezért kevés fotó készült. Hajókázás
is volt, majd hozom azt a pár képet, amit csináltam.

Remélem sikerült belőni a vérnyomás csökkentő adagját.

Én is várom vissza Samut! Komolyan hiányzik. Ha nem is látjuk állandóan, de a hsz.-ban mindig szerepelni szokott. :littlehearth:

Ildikó, én pont azért utálom a telet, mert a hideg miatt be kell öltöznöm. A hideget csak az tudja elfeledtetni velem, ha
minden fehér és szikrázóan süt a nap. Ez a kettő együtt nagyon széppé tudja varázsolni a telet, feldobja a hangulatomat.

Itt is mindenütt letört ágak, gallyak voltak a járdán, füves részeken. Most éppen süt a nap, a reggeli eső és a sötétség csak
pár percig tartott. 18 fok volt akkor.

Úgy látom, a héten nem lesz hőség.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 27. 10:21

Kata fotói:

A szélfútta felhők annyira mutatósak!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 27. 10:40

Sziasztok Lányok, most indulok, egy séta erejéig, mert megyek a lábbeliket megcsináltatni. Mentve a menthetetlent.
Örülök, hogy kirándulásod jól sikerült, legalább nem volt hiába. Izgatottan várom a képeket is.
Köszönöm hogy kitetted a képeket. Megnéztem az időképet, nagyrészt fellélegezhetünk! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 27. 11:57

Van 10 percem.Eloszor valaszolok Ritanak:
Illat:fustos kaveillat
Szin:eros barnas narancssarga
Allat:oroszlan
Noveny:Akac vagy harsfa
Iz:edeskeseru
Hang:szaxofon
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 27. 12:06

A 2. kerdesedre ezzel kezdem a valszt
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 27. 12:14

Letezik-e pesti es budai eleterzes?
Pesti:izgalmas, nyuzsgo,varosi,gyari, irodai, mozikszinhazak, ejszakai elet,kavezok, ettermek, pizzeriak, tulekedes,zaj, szep epuletek, lepukkant hazak,csillogas es kosz,plazak, jarmuvek,keves zold, rohano emberek
Budai let:bekes,fas,kenyelmes,tagas terek,beszelgeto emberek, piac, kiulos kavezok,galeriak, kultura,var, turistak, gyerekse, parkos,iskolas,nyugis
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 27. 12:41

Sennyei Vera volt a dedikem kedvenc szinesznoje:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Sennyei_Vera
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 27. 12:44

Holnap jovok olvasni.Addig is koszonom a felrakott kepeket.Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 28. 8:04

Na jót nevettem magamon...a doki meg padlót fogott. Most derült ki, hogy elvileg valahol tévedésből volt felírva a covarex és a Lapidon mellett nem is szedhető!!! Mindegyik leviszi a vérnyomást, csak a Lapidon mellette vízhajtó is.
Ellenben a Milgamma nagyon fontos lenne! Na tessék még ez is. 2x1
Most viszont megyek a neten vadászni, hogy hol a legolcsóbb, az 5o db-os 5felett van kicsivel.
A szeműveg meg 8o lesz. és mg csak nem is fényre sötétedő, viszont monitor előtt is jó lesz, mert van rajta szemvédő réteg.
Ebben nincs benne az olvasó!

Mindenkinek szép napot, itt igencsak be van borulva!
Azt hiszem a tegnapi képeket nem küldtem el még a fécre, gyorsan meg is csinálom.... :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”