Sziasztok!Ebéd után vagyunk, Lilyke alszik, befejeztem a mosogatást. Szombaton jöttek a gyerekek, azóta nem jártam itt, nem tudom
meddig jutok, de később fogom majd folytatni.
Ági! Egyszer mondtad, hogy a kovid jól megtizedelte a vendégeidet. Kezdenek visszatérni? Csak azért kérdem, mert írtad, hogy
másnap nagyon sokat fogsz fodrászkodni. Szerintem nagyon jó, hogy lefoglalod magad, addig se gondolkodsz, és nem aggódsz.
Köszönöm! Nagyon jól telnek a napok!
Ildikó, amikor kint vagyok, Lilyke gyakran kérdezgeti, hogy mikor megyek haza, itt meg azt kérdezgeti, hogy ő mikor megy haza.
Ezen mindig szorong. Nem szereti, ha elválunk.
Nálunk ma esett először egy kiadósabb eső. Szerencsére abbahagyta, mire elindultunk itthonról.
Ha zavar, hogy mások (szerinted) jobban festenek, mint te, gondolj arra, hogy milyen rövid idő alatt, milyen messzire jutottál.
Én másokat nem látok, csak téged meg Ágit, számomra ti vagytok azok az amatőr festők, aki idősebb korban is képesek voltak
elkezdeni tanulni és azóta is folyamatosan képezitek magatokat, egyre többet szeretnétek kihozni magatokból. Kíváncsiak vagytok,
vállalkozó szelleműek, addig próbálkoztok, amíg úgy nem érzitek, hogy elértétek a célotokat.
Ez csodálatos dolog. Irigylésre méltó. Sokan szeretnének a helyetekben lenni.
De sajnálom, hogy alig lesz barackotok! Én is hálóra futtattam az uborkát. Nekem is mindig volt palántáról ültetett és magról vetett
paradicsomom és hagymám is, így hosszabb ideig látott el a kert friss zöldséggel. A dughagymáról ültetett hagymát csak zöldhagymaként fogyasztottuk, a magról keltet hagytam meg beérni. Azt hittem, hogy a füge kevésbé bírja a hideget, mint a barack, ezek szerint
nem így van.
A mákos palacsintáról jut eszembe, hogy időnként megkívánom, és ha nem tudom lebeszélni magamat róla, akkor csinálok
cukkini tésztát, és datolyapasztával ízesített/édesített darált mákot teszek rá. Nagyon kielégítő! Szeretem nagyon.
Nagyon tetszik az orgona csendéleted, és nem csak azért, mert kedvencem az orgona. Mennyire illik hozzá az a szép keret.
Paggy, milyen jó ötlet a Filmklub útlevél! Az ajándék jó motiváció, hogy minél többször elmenjetek.
Szívesen! Magammal is toleráns vagyok és jóindulatú. Nem volt ez mindig így, a rossz házasságomban biztosan nem. Le- és alulértékeltek
én meg mindent elhittem. A válásom után összekaptam magam, és elkezdtem magamnak olyannak látni, amilyen vagyok. A hibáimat
is elfogadtam és megszerettem, a jó tulajdonságaimnak örülök és boldog vagyok, hogy vannak nekem. Mióta meg vagyok elégedve
magammal, sokkal több dicséret jön ki a számból és a billentyűzetemből, mint azelőtt.
Na, nézzük, mik jutnak eszembe a fotóidról.
Az első térképet már megérte feltenni! Nem is tudtam, hogy a rakpartot Antal Józsefről nevezték el!
A második térképen pedig három szó ragadta meg a figyelmemet, amik a Lovag utca felett láthatóak: Budapest Wrecking Room.
A wreck angolul azt jelenti, hogy tönkretesz, zátonyra futtat, pusztít, a room pedig szobát, helyiséget, termet. Azt gondoltam
hogy ez egy szórakozóhely, ahol mindenki jól "tönkreteheti, lepusztíthatja" magát. Utána néztem, és kiderült, hogy részben igazam
volt, de nem magát teszi tönkre és pusztítja le az ember ezen a helyen, hanem a környezetét rombolhatja.

Ez egy dühöngő,
ahová bemész, és kedvedre törhetsz zúzhatsz. Ilyenről se hallottam még.
https://www.bpwreckingroom.hu/Felébredt Lilyke. Julika videóját még láttam, és a lakók 1944.-ben írt kérelmét is. Innen fogom folytatni valamikor.
PusziPaggy, nyugdíjkor megjutalmaztam magam. Megvettem a White Tea Wild Rose-t. Azért nagyon meglepett, hogy a dobozhoz képest
mekkora a valódi parfüm mérete. Nagggyon picike!! De nagggyon fincsi az illata!
Ági, az Intersparban az aszalt paradicsomos helyett spárgás szendvicskrém volt. A salsásat bontotta fel a lányom, nagyon ízlik neki.