Van képem hozzá

nildiko

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. április 21. 18:58

Dorina, tegnapi kék virág megfejtés : Perzsa veronika
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. április 22. 2:11

Ildiko!Tudomanyos valaszt nem tudok, mert mindenkinek mas az ertek.Csak en kivancsiskodtam.Ha tul szemelyesnek vagy tolakodonak erzed, inkabb ne valaszolj ra !Azert kerdeztem, mert szerintem nehez az ertekeink szerint elni a mai vilagban es kivancsi voltam ra Ti hogy vagytok ezzel?Sajnalom, ha felreertheto volt a kerdesem.Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. április 22. 7:45

sziasztok Lányok és Elhtan!
Most csak beteszem ezt az Ároni áldás linket, ma ezzel kezdtük a napot!
Bár ez nem teljesen igaz, most megyek romokat takarítani, aztán reggeli, immár a 4. mosás..
De ez a dicséret megnyugtatott!

A többre rákattintva követhető a szöveg!
Addig is legyen szép napotok! Várom a Tescosokat is! :x @};- :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. április 22. 7:54

Csak egy villámválasz a sok közül,
1. Ha nincs utánam az özönvíz Samunál../ma reggel sem úsztam meg/
2. nincs epileszia roham..még az előjelei sem..
3. sikerül legalább a minimum amit beterveztem..
4. tudok olyan adásokat hallgatni nézni ami érdekel, /nem a filmezésre gondolok/
5. Amikor Samu örömmel itt van mögöttem és hallgatja a dicséretet, vagy az Istentiszteletet.
6. amikor valakinek eszébe jutok legalább egy telefon erejéig..és nem kölcsön kér..
7. amikor sikerül kimozdulni nem a vásárlás és ügyintézés miatt, hanem csak úgy,
hogy élvezhessük a kinti környezetet...Most ennyi, megyek reggelit csinálni! :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. április 22. 13:34

Paggy nem volt félreérthető a kérdés.
Szerintem a válaszom sem.
Lehet, hogy mást vártál, de nekem ezek a dolgok fontosak, és úgy gondolom másnak is, /tapasztalat szerint sok embernek fontos lenne/. Sokfelé olvasok, és így látom.

Nem tudom mit szűrtél le a válaszból, csak ismételtél. Ne foglalkozzunk ezután ezzel a "kérdéssel".
Legyen szép napotok Lányok
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. április 22. 16:35

Kata!Koszonom, hogy valaszoltal.Szep napot!Sziasztok.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. április 23. 6:57

:-?? Lanyok!Bar sokszor "mas nyelven beszelunk"meg kell talaljuk az erintkezesi format.SZERINTEM!!!pld.mar megbantam,de nem torlom le, hogy a csaladom csillagjegyei melle, hangulatjeleket raktam.Bar sokan nem hisznek benne, nem baj.Tehat csak viszonylagos es inkabb feladatot ad a nagyon kulonbozo "csillagallas".Nem muszaj ezt a csillagjegy szerint nezni, lehet csak kulonbozoseg.Tehat valamilyen kozos dolgot kell keresni.Pld.engem nagyon erdekel az, hogy mas mit gondol errol vagy arrol.Lehet, hogy ezzel a kivancsiskodassal elefant vagyok a porcelanboltban.Viszont elfogadom a visszautasitast, ha nem durva formaju.Ugy hogy Lanyok, ha kerdezek valamit, ne valaszoljatok, ha zavaro!
A csaladommal is vagyok. :ymdaydream: :-??
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. április 23. 7:16

Nagyon erdekelnek a varosi tulelesi technikak.Bar viccesnek tunhet a kertes hazban eloknek a balkonparasztkodas, megis meg kell tapasztaljam, hogy varosban mit lehet termeszteni.Es sikerelmeny is. :)
Mindjart hozok egy "ellenvideot"A parom mindig " tul nagyban" gondolkodik es kinevet engem a kerteszkedessel.
-Mit vacakolsz ezzel hiszen,csak az ipari meretu novenytermesztes oldja meg a problemakat.???-Es kuldott nekem egy videot.
Meg nem lattam, mert meg nem ertem ra, tehat Ti lathatjatok eloszor, ha megnezitek.Beteszem es majd kutyasetaltatas utan megnezen.De ugy sem tantorit el!!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. április 23. 7:32

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. április 23. 7:36

Most megyek kutyat setaltatni.Lefenykepeztem a fejlodo palantaimat is,majd hozom. :-bd
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. április 23. 10:04

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. április 23. 10:21

Hogy mi Európában kókuszt ehessünk...videórészlet:

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. április 23. 10:35

Kép
Szép napot!Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. április 23. 10:46

AJÁNLOM:https://azsiaekkovei.hu/kdorama/imitation Ezer köszönet a fordításért ^:)^ ^:)^ ^:)^ :flower1:
Spoiler: mutasd
https://videa.hu/videok/film-animacio/imitation-1.-resz-magyar-felirattal-koreai-54yUtWDlmtRcw9Fo

https://videa.hu/videok/film-animacio/imitation-2.-resz-magyar-felirattal-koreai-AAquIbiXB8XpkksB

https://videa.hu/videok/film-animacio/imitation-3.-resz-magyar-felirattal-koreai-Ry01LPn8D8PiG1Cf

A cselekmény összefoglalója: AsianWiki Staff ©
Ma-Ha ( Jung Ji-So ) a Teaparty lánycsapat tagja. A többi tag Ri-A ( Minseo ) és Hyun-Ji ( Lim Na-Young ). Debütálásuk óta nem értek el sok sikert. Ma-Ha azért kapott némi figyelmet, mert hasonlít a népszerű énekesnőhöz, Ri-Ma-hoz ( Park Ji-Yeon ).

A Teaparty ezután részt vesz egy valóság TV-műsorban, amelyben népszerű bálványcsoportok vesznek részt sporteseményekben. Ma-ha szeretné felkelteni a nézők figyelmét. Eközben Kwon Ryeok ( Lee Jun-Young ) a népszerű Shax fiúbanda tagja. Nagyon kedvelik, jól énekel, táncol és színészkedik. Arra is koncentrál, hogy megőrizze sikerét. Nem szereti Ma-Hát, aki a népszerű énekesnő, Ri-Ma megjelenését utánozza. A tévéműsor közben a Shax fiúbanda Hyeok ( Jong Ho ) megsérül Ma-Ha miatt. Kwon Ryeok haragjában tör ki Ma-Hára. Más emberek gyűlöletét is kapja. Ma-Ha nem akarja többé látni Kwon Ryeokot, de útjaik keresztezik egymást a tévéműsorokban és egy drámasorozatban való fellépés közben.
:ymparty: :ymparty: :ymparty: NEM KÖNNYŰ A SOROZAT HÁTTERE!!!Betekintés az IDOLGYÁRTÁSBA./12 részes/
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. április 23. 14:53

Sziasztok!

Tegnap délután hazaértem szerencsésen. Miután lepakoltam a csomagjaimat, a fiammal elmentünk bevásárolni.
Tegnap már nem is csináltam ettől többet. Este beszélgettem Lilykével, lezuhanyoztam, és kilenc felé lefeküdtem.

Ma hajnalban főztem, aztán mentem egy nagyon nagyot. Megvettem még, ami hiányzott itthonról, majd nekiálltam
takarítani. Tulajdonképpen csak a por az, amit mindenhonnan el kell tüntetni, mert egyébként mindig kitakarítva
hagyom itt a lakást.

Holnap kezdem el olvasni, amit írtatok, és én is írok majd, meg felteszem Kata fotóit is.

Nem tudom, írtam-e, hogy nem a szokásos Manchester-Budapest útvonalon jöttem haza (odafelé még így volt, Pestre
vitt fel a fiam, és Manchesterben szálltam le), hanem Liverpoolból indultam, és Kassára érkeztem meg. Ennek az az
oka, hogy a szlovák kormány nem terhelte meg külön adóval a repülőtársaságokat, ezért jóval olcsóbb a jegy, mint
itthon. Szerencsére a gyerekeknek mindegy, hogy Manchesterbe vagy Liverpoolba jönnek értem, vagy visznek ki, mert
mindkét város 30-30 km-re van tőlük, az itthoni fiamnak meg még jobb is Kassára jönni értem, mert jóval közelebb
van Miskolchoz, mint Bp. (80 km). A lányomék is így fognak jönni, és negyed annyiba se került a jegyük oda-vissza.

Tudtam, hogy a repülőtéren meg fogom tudni szagolni Paggy parfümét, és azt is tudtam, hogy nekem az tetszeni fog,
mert nagyon szeretem a zöld teás illatokat, és így is lett. Végül "Paggy szagúan" :)) ültem fel a gépre, mert igen bejött
az illata.

Ahogy beléptem a parfümös részre, máris kerestem a szememmel az Elizabeth Arden nevet.

Kép

Már messziről láttam zöldelleni a zöld dobozt.

Kép

Ha már ott voltam többet is végigszagoltam - amennyit engedett az orrom. Nagyon-nagyon finom illata volt ennek a
zöld tea-citrom-frézia illatúnak is. Nem is tudtam dönteni a zöld és e között.

Kép

A legjobban ez a fehér tea ízlett. Magamon már nem tudtam kipróbálni, mert a zöld már rajtam volt. :))

Kép

A liverpooli repülőteret John Lennonról nevezték el (a Beatles tagjai liverpooli születésűek voltak). Előtte a sárga
tengeralattjáróval.

Kép

Kép

A kassai repülőtér nagyon pici. Ahogy leszálltunk a gépről, pár lépés után már bent is voltunk egy nagyobb "teremben",
ahol ellenőrizték az útleveleinket, és újabb pár lépés után már kint is voltunk az épületből.

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. április 24. 9:22

Sziasztok LÁnyok és Elthan!
Hurrá Rita, örülök hogy épségben és sokkal olcsóbban is sikerült hazaérned! Köszönöm a minibeszámolót!
Éppen végeztünk a Flight sorozattal, ami nagyon tetszett, szinte testközelbe hozta a az ilyen munkaterületen élők életét!

Ma sokfelé kellene nekünk is elmozdulnunk, meglátjuk melyik lesz a "befutó".
Mindenkinek szép napot mára is! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. április 24. 17:17

Sziasztok!

Hű! Három oldallal vagyok lemaradva, máris kezdem az olvasást.

Visszajöttem, még hátra van egy oldal, de az meghagyom holnapra. Kata képeit is holnap fogom lementeni, és kitenni.

Kata, a leszálló repülők közelsége számomra nem volt félelmetes, inkább felemelő volt. Hasonlót érzek, amikor a
Tátrában vagyunk 2000 méteren a hegycsúcsok ölelésében. Ez egy kicsit megrendítő is.

A királyi család az érdeklődés középpontjában áll, naponta írnak róluk, lesifotósok lesik őket. Egy átlagos családról is
lehetne botrányos dolgokat írni, felnagyítani, elemezgetni, hogy még többeket érdekeljen. Nincs könnyű dolguk, de
ahogy mondani szokták, benne van a fizetésükben.

Örülök, hogy ezen a két oldalon nem olvastam semmi rosszat Samuval kapcsolatban. Maradjon is így, egészségben!

Paggy, most értem a születő fréziákhoz. Lehet már tudni, milyen színű lett az elsőszülött?

Megható volt, ahogy leírtad a menyasszonyt és az esküvőt. A családban nálunk is van egy testvérpár, akik közül a
nagyobbik nagyon okos volt, a kisebbik meg csak bukdácsolt. Én már gyerekként is tudtam, hogy annak is sok esze van,
csak a szülők mindig a nagyobbik nyomdokain akarták őt is járatni. Aztán a nagyeszű nem tudta, hogy hová is felvételizzen,
mert annyi minden érdekelte. Matematika-fizika szakot választott, majd leadogatta a szakokat, másokat vett fel, végül
tanítóképzőt végzett. Míg a kisebbik kibukott az elit gimiből, és egy postaforgalmiban érettségizett le estin. Utána azonban
megmondta a szüleinek, hogy kozmetikus lesz, mert az a szíve vágya. Ma már jól menő üzletei vannak tanítványokkal.

A piaci zöldségesnél darabonként tudsz zöldségeket vásárolni, de az üzletekben sajnos (majdnem) minden előre be van
csomagolva, meg se adják az esélyt az embereknek, hogy saját csomagolóanyagot vigyenek magukkal és azt használják.
Már írtam korábban, hogy Angliában a túlzott csomagolási mánia miatt rengeteg szemét képződik egy átlag háztartásban.
Minden nagy csomagban van, a nagy csomagban meg kisebb, majd még kisebb csomagok...

2021 áprilisában mentem ki először fél évre Angliába, majd (fél év letelte után) háromszor voltam kint két hónapra
2023 áprilisáig. Vagyis két év alatt egy évet voltam kint. Amíg nem született meg Lilyke és én is dolgoztam még, csak
nyáron tudtam kimenni, ami igazából nyaralásnak minősült. A gyerekek vettek ki szabadságot, és sokat utazgattunk. Ma
már bármikor kimehetek és hosszabb ideig is maradhatok, és Lilyke is megszületett, így már más a célja az útjaimnak.
Együtt élem a hétköznapokat a gyerekekkel, és ott tehermentesítem őket, ahol csak tudom. Bevásárolok, főzök, mosogatok,
mosok, elpakolok, bölcsibe viszem a gyereket. Ez nem cselédkedés, és nem is várják el tőlem, de én nagyon szeretem
csinálni, és mivel nincsenek otthon napközben az időmből is kitelik, boldogan segítek nekik. A fiam is jön enni, Lilykézni
anyázni.

A helyi nyelv ismerete nagyban segít, hogy tényleg úgy éljek ott is, ahogy itthon. Nem volt gond reklamálni a boltban, hogy
a két doboz gombának nem a kedvezményes árát szkennelte be a pénztárgép. Elküldtek a vevőszolgálathoz, ott kellett
elmondanom a bajomat. Bár csak 50 pennyről (kb. 220 ft) volt szó, jólesett, hogy ezt is el tudom intézni. Sokat mentem
jótékonysági boltokba, ahol nyugdíjasok az eladók, azok mindig megállítottak csevegni egy kicsit. Ha nehezen értettem,
hogy mit mondanak, megkértem őket, hogy beszéljenek lassabban, és akkor már nem volt gond. Mindig megkérdezik, hogy
honnan jöttem, és mi célból. A legtöbbjüknek van valami Magyarországgal vagy magyar emberrel kapcsolatos emléke, vagy
ismerete, akkor azt boldogan elmondja. Az egyikük nagy örömmel mondta, hogy tud egy magyar szót, azt, hogy "szia".
Ezzel köszöntünk el egymástól. Ennyi év után már minden ismerős a városban, ismerem a járást, tudom, mit, hol érdemes
venni, szóval tényleg otthonosan mozgok benne.

Én is úgy emlékszem, hogy ötven fillér volt egy kifli gyerekkoromban. A fagyi is ötven fillér volt, meg egy forint a nagyobb
gombóc. És járkált a városban egy lángosárus. Krumplis lángost árult, csuda finom volt. Azt hiszem, az 1 forint ötven fillér volt.

Csoki már túl van a műtéten. Remélem minden rendben nála. Biztosan írtál róla, várom, hogy odaérjek.

Eper! Bizony, itt az ideje. Május végén már jó sok érett lesz rajta.

Nem voltam még Olaszországban, de nagyon szívesen ellátogatnék bármelyik részébe. Bepillantottam az Uffiziba, és azonnal
megütötte a szemem a sok férfi és női akt, meztelen kisfiúk is vannak. Ezek eszembe juttatták azokat a baromarc amerikai
szülőket, akik nem bírták elviselni, hogy gyerekeiknek művészettörténet órán a tanár megmutatta Dávid szobrát. 8-| Ki is
rúgatták. Cserébe a firenzei polgármester meghívta a városba, hogy élőben is megnézhesse a szobrot.

https://www.blikk.hu/sztarvilag/kultura/david-szobor-amerikai-tanar-kirugtak-fizenre-kituntetes-meghivas/ng8n7zj

A saját videóidat még nem néztem meg, de most haladni akarok az olvasással, de vissza fogok térni.

Vihogtam, ahogy leírtad, mi várható a buliban kaja fronton. Voltam egyszer egy olyan ballagáson, ahol a leves után órákat
kellett várni, hogy hozzák a leveshúst és a leves zöldséget, aztán újabb órákat, hogy hozzák a másodikat. Szörnyű volt! Állítólag
direkt volt így, ez volt a koncepció. ?????

Ildikó, képzeld, én sem bírom a körhintát, de repülni mindig szerettem volna. Ötven felett voltam már, amikor először
repülőre ülhettem, azóta nincs megállás, de csak azért, mert Angliában él két gyermekem. Nagyon szeretek a magasban
lenni, ezért is vágytam rá.

Elfelejtettem írni korábban, hogy egy Crayola márkájú lemosható gyerekfesték volt, amivel Lilyke a négy képet alkotta.

Az nem baj, ha dicsér benneteket a mesteretek, de biztosan mond pár szó kritikát is, amiből tanulni lehet.

Kifőzött tésztát is lehet kapni odakint. Kevés az olyan ember, aki naponta főz, mint mi. Már a vejem anyukája sem főzött,
csak ritkán, mert nagyon régóta lehet kapni konyhakész, meg félkész kajákat, amiket csak be kell tenni a mikróba, vagy a
sütőbe. Sajnos ez meg is látszik rajtuk. Kövérek és az idősek nagy része sokkal lepukkantabb, mint idehaza.

Nagyon tetszenek a festményeid! Alaposan meg szoktam nézni őket, és mindig oda lyukadok ki, hogy jól elhelyezett színek,
vonalak, foltok, pacsmagok mennyit számítanak egy kompozícióban. Ezek teszik teljessé a művet.
A margaréták fehér szirmaiban a fekete vonalkák, a mustársárga vonalak-pöttyök a virágok közt, a természet (gótikus)templomában
a kis fehér pacsmagok az aljnövényzetben, a fák törzsén és a lombok közt... A kék virágra emlékszem szerintem. A sok színes
virág a fenyőkkel nekem se jön be annyira, a harsogó színek miatt talán, nem vagyok biztos benne.

Mi is mindig megrágtuk a kenyér "dumóját". Így hívják Borsodban a kenyér végét. De a beütöd a fejed, és egy kicsit feldagad,
akkor is azt mondjuk, hogy dumó nőtt rajta. :))

Hű, de szép kis teljeskiőrlésű kenyérke! Látszik rajta, hogy finom lett. Ugyanebből a kenyérképből került fel sok a hsz.-ba?

Imádom ezt a pici veronikát. Nekem is volt sok a kútnál a csipkebokor alatt. Elő is kerestem az enyémet. Egyszer már kitettem
ide. Hat éve volt!

Kép

De szép tavaszi tájkép fotót hoztál! Jó, hogy vége a télnek!

Nagyon megörültem a konyhai csendéletnek! Mekkora ötlet fagyis csészékbe tenni az ibolyákat! A függöny még tovább növeli a
hangulatot. Nagyon tetszik!

Dorina,
ahogy Vitray kihirdette, hogy lesz egy talán utolsó filmje, alig vártam a másnapot, hogy megnézzem. Meg is néztem,
és nagyon tetszett. Csak az a gyerekkor... :(
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. április 24. 17:27

Szia Rita!Miközben írsz , beteszek néhány képet.
Az Elizabeth Arden parfümöt sok helyen lehet kapni.Tegnap vásárolni mentem a DM-be ott is volt.Az ára,ha nem locsolod magadra hanem csak 1-2 pöttyöt teszel,megfizethető.NEM OLCSÓ!!!Kipróbáltam az összes ott lévőt azon a kis itatóspapíron,amit a tesztparfümök mellé tettek.Változatlanul a ZÖLD TEA tetszik.De a FEHÉR TEA is jó.
Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. április 24. 17:55

Sziasztok LÁnyok és Elthan.
El sem hiszem hogy megint eltelik nap, s persze nem intéztem semmit, mert a csomagot vártam, aztán ebédeltünk, egy kicsit olvastam s 4 körül ébredtem fel. De olyan álmos vagyok, hogy ha tehetném már feküdnék is vissza aludni!
Nekem irány a konyha. Holnap pedig legalább a postát kellene elintézni, majd meglátjuk, időjárás függő!
Köszönöm az érdekes olvasni és néznivalókat. :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy, nem semmi árak.. de mondjuk eltart egy évig is vagy kettőig, ha az ember nem használja minden nap., :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. április 24. 17:59

HŰŰŰŰŰ,képzeljétek,szombaton kivel találkoztam!!!!!!Egy látóval vagy "látóval"?Nem tudom.Egy idős hölgy jött velem szembe az utcán és 2 nehéz szatyrot cipelt.Sosem tudom megállni,hogy ne adjak "JÓTANÁCSOT".
-Miért nem tetszik hozni banyatankot?-
-Nem szeretem.-válaszolta.Szóba elegyedtünk.Nyugdíjas közgazdász,89 éves és a közeli apartmanos idősek otthonában lakik.Elmesélte,hogy gyerek kora óta látja az emberek auráját,sőt a problémáikat /?/is ismeri.Nagyon megijedt ettől kiskorában,mert félt ,hogy bolondnak nézik.Elment egy REIKI mesterhez,hogy adjon neki tanácsot.Sikerült elhalványítania a látását,csak ha nagyon akarta ,akkor jött elő....Sok mindenről mesélt és végül azt mondta:
-Maga egy karakán nő,csak arra kérem ne adja ki magát senkinek:"NINCS POFÁZÁS!!!"--szó szerint idézem :)) :)) :)) :)) és fogyjon le sürgősen,mert akkor meggyógyul a bélgyulladása.---NA EDDIG RENDBEN VAN-gondoltam-de folytatta _8 évig nem lesz komoly baja,ha megfogadja a tanácsom.CSAK SEMMI POFÁZÁS!!! =)) =)) =)) =))
Na mit szóltok?
És milyen a skorpió ascendens?/nekem az van/Amit nem szabad ,csak azért is csinálja---Fél óra múlva,MINT AZ" IGAZSÁG HORDOZÓJA",jól kiosztottam a barátnőmet,újabb fél óra múlva összevesztem a házban az egyik lakóval.Most itt állok elképedve magamtól...... :(( :(( :(( =)) =))
Mondta a hölgy,hogy keressem fel,ha többet akarok tudni..DE!!!!ISTEN ŐRIZZEN,mert hátha újabb bonyodalom jön az életembe. :(( :)) :)
Most pedig megyek mosogatni.Holnap végigolvasom Rita beszámolóját.Szép estét!Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. április 25. 8:45

Jo reggelt!Lanyok!Mindenkepp megvarom Rita tovabbi beszamolojat.Addig viszont beteszem azt az informaciot, hatha erdekel titeket,hogy majus 11-14. BUDAPEST 100.Az idei teema:Pest es Buda egyesitesenek 150. evforduloja .Ebbol az alkalombola 150 eves epuleteket megnyitjak.No, azert ez nem olyan egyszeru,ugyanis vannak iszonyuan lepusztult epuletek, masokban, pedig a lakok nem lelkesednek az idegenekert.Eleg nehez az onkentes "kutatok" helyzete.Termeszetesen ,itt az onkentes kutatas a Budapest 100 keretein belul zajlik.Ha mondjuk onkentes vagy, akkor mar abban is resztveszelvel,hogy a kivalasztott hazak lakoit elsonekfelkeresed,megyozod, ez egy nagyszeru, izgalmas, vidam unnep.Ismertseget szerezhetnek maguknak, mely esetleg kesobb jol johet pld felujitasi palyazat elbiralasa
Julika, a baratnom lanya, is onkentes.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. április 25. 9:16

Hulye telefonom,alig lehet rajta latni, hogy mit irok+ itt a forumon ,15 mp utan, ujra be kell jelenkezniRita utan jovok majd.Sziasztok.Remelem Kata eljut a postara!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. április 25. 9:57

sziasztok Lányok és Elthan!
Hű Paggy, mibe futottál bele! Ebből is látszik hogy rossz ómen a hölgy.!! Csak látni kell illetve tapasztalni a gyümölcseit!
Illetve már meg is volt a kostolód! Nem semmi . Tagadd meg minden beszédét, és szó szerint rázd le magadról!
Az Úr őrizzen meg az ilyen "látóktól". ez kész ráolvasás volt! brrrr.

Na ezért nem állok le egy jehova tanuival sem vitatkozni! normál dolgokról beszélgetünk de a többiből nem kérek.
Akik képesek inkább meghalni hagyni a gyereküket mintsem kapjon egy vérátömlesztést...

Egyébként aki abban a stílusban beszél az még a jó közelében sincs, a többit nem ragozom. Remélem egy két nap múlva minden rendben lesz és a szomszéddal is sikerül kibékülni. Nem jó a harag s nem is jó tanácsadó.
Csak annyit mondj neki hogy rossz passzban voltál így rosszul sikerült lereagálni a problémát.

Ilyen akárkivel előfordul. :) x_x :movingflower:
Biztosan izgalmas lesz az évforduló is a régi házak között bolyongva.. :-bd :flower1: :littlehearth:

A telefonodon ha felülről lefelé lehúzod az ujjad, akkor látsz egy olyan vízszintes jelet amin napsugár van. Azt húzd feljebb hogy a háttér világosabbá váljon. így szoktam olvasni is. meg most már néha képeket is, különben nem látom mit kaptam le az adott pillanatban!
Remélem ezzel segítettem. :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. április 25. 15:30

Sziasztok!

Folytatom az olvasást.

Paggy, olvasom, hogy lemaradtál a Koreai Szalonról. Ráklikkeltem a linkre, hogy mi volt a témája, és látom, hogy az
Arirang c. dalról is volt szó, hogy mit jelent ez a dél-koreaiaknak, és mit az északiaknak. Kb. egy hete hallgattam meg
egy nagyszerű beszélgetést Dévai Nagy Kamillával, aki megosztotta velünk észak-koreai fellépésének élményeit is.
A 34. perctől kezdődik. Ha meghallgatod, kóstolót kaphatsz arról, hogy mit jelent ez a dal az észak-koreai népnek.
Lehet, hogy zsepire is szükséged lesz...

Megnéztem a múzeumos saját videódat, utána rámentem a linkre is. Nagyon izgalmas volt így végignézni egy festményt.
Még belenéztem a Lány gyöngy fülbevalóval c. képébe is, mert azt már eddig is sokat láttam.

Arra is jó volt ez a videó, hogy megtudjam, hogyan kell kiejteni Vermeer nevét.

Csak nyugodtan kertészkedj ott és úgy, ahol és ahogy akarod. Ne hallgass senkire! Én már sok stáción átestem, és mindegyikben
megtaláltam a magam örömét. Voltam városi, sok szobanövénnyel. Imádtam gondozni őket. Aztán falusi lettem nagy kerttel,
nagy családdal, imádtam kertészkedni, és a kertből főzni tavasztól őszig, és befőzni millió üveg befőttet és savanyúságot.
A szobanövények szaporodtak, mivel a ház is nagyobb lett. Ha esett az eső, mindet kicipeltem a teraszra. Gyönyörűek is voltak.
Aztán maradtam falusi még nagyobb kerttel, de kisebb konyhakerttel. A gyerekek megnőttek, kirepültek magamért már
nem akaródzott kertészkedni. Most megint városi vagyok, és maradok is egy ideig, se kert, se szobanövény, de szabad vagyok,
repkedhetek a gyemekeim között, és most ez a legnagyobb boldogságom.

Tényleg nem drága a parfüm! Gondoltam, hogy a DM-ben vagy a Rossmannban lehet kapni. Egyszer meglepem majd vele magam.
Igen, a White Tea-ben ez a Wild Rose ízlett a legjobban.

Jót nevettem a "látós" sztoridon. Nem tartom lehetetlennek, hogy valakiben van ilyen képesség, és azt se, hogy jó tanácsot
adott, mint ahogy azt se, hogy egy szó se igaz abból, amit mondott. Ki tudja? Levonva a tanulságot abból, amit a következményekről
írtál (két emberrel is összevesztél), én azt tanácsolnám a "Ne pofázz" helyett, hogy számolj el tízig, mielőtt kiadnád a mérged. :))

Biztosan sok szép épületet tudnak majd bemutatni a nehézségek ellenére is. Tudom, hogy te ott leszel, így mi is kapunk majd
kóstolót. Várom! :D

Nem írtad, hogy van Csoki!

Kata, írtad, hogy Samu nem kedveli a zenét. Akkor az ilyen zenés videókat (Ároni áldás) fülhallgatóval kell meghallgatnod,
vagy azért van olyan zene, amit ő is szívesen hallgat? Esetleg őt is megnyugtatja?

Sajnálom, hogy megint sokat kellett mosnod, takarítanod.

Mióta Lilyke is utazott már repülőgépen, imádja a repülőket. Három repülős meséskönyve is van, és nagyon sokszor kéri, hogy
abból olvassunk neki. Ezekben is végig le van vezetve, hogy az utasok és a csomagok hogyan jutnak a gépbe. Újabban a vonatra
is van izgulva. Mielőtt hazajöttem volna, egyik délután elmentünk vonattal Manchesterbe, megvártuk, hogy az apja befejezze a
munkát, és kocsival jöttünk együtt haza. Imádta azt is. Tavaly nyáron buszoztunk és villamosoztunk is itt Miskolcon, és tudja,
hogy most is fogunk, ha itt lesznek, ezt is nagyon várja már.

Izgatottan várja a vonatot és az ő kis gyerekjegyét végig fogta a vonaton is. Amikor jött a kalauz büszkén mutatta meg ő is a
jegyét.

Kép

Jön a vonat!

Kép

El tudtatok menni a postára? Nálunk egészen eddig (délután fél kettő) esett az eső. Először csendesen, aztán rázendített. Most épp
abbahagyta. Egy kisteherautó úgy lefröcskölt vízzel, hogy még a nyakamról is csurgott bele a dzsekimbe a víz. A bal oldalam
teljesen elázott. Pedig nem is a járda szélén mentem. Nem tehetett róla szerintem, egyszerűen ilyen szar az út minősége a
belvárosban (is). Nyáron a nagy melegben megolvad az aszfalt, a teherautók és a buszok kerekei meg hepehupákat szántanak bele,
abban meg összegyűlik az esővíz.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. április 25. 15:49

Kata fotói:

Jaj, de szép tavaszi címlapfotók! Samu első képe nagyon különlegesre sikerült! Portré módban készítetted? Akkor szokott a közép
rész éles, a szélek meg elmosódottak lenni. Nagyon tetszik! Aranyosak a barikák az égen. Végül mire lehetett beváltani a nyereményedet?

Kép

Kép

Kép

https://i.postimg.cc/nzZFmdS7/342028378 ... 2177-n.jpg

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép