Sziasztok!Ági hozzászólása az utolsó, amit eddig sikerült elolvasnom, és írnom rá. Holnap folytatom, és teszek fel képeket is,
a Katáéit is, ha vannak (még nem mentem fel a fb-ra szétnézni).
Kata, valamikor nagyon sok élesztőt használtam, és csak nagyon ritkán történt meg, hogy nem akart megkelni a tészta.
Most itt a lányoméknál az ittlétem alatt kétszer fordult már elő, de a novemberi-decemberi ittlétemkor is volt egy
kudarcos pizza próbálkozásom. Ebből kettőnél szárított élesztőt használtam, egynél meg rendes élőt, amit a magyar
boltban vettünk. valami megváltozott, amióta utoljára "kelttésztáztam". De ugyanezt éreztem, amikor a krémet főztem
a tortába. Az elsőt ki kellett dobni. Igaz, az angol alapanyagból volt. A magyar boltból származó lisztből és margarinból
már jobbat tudtam főzni.
Most olvasom, hogy az élesztő volt a ludas.
Sajnos manapság már semmit nem lehet csak úgy az ajtó elé letenni s otthagyni, ehhez egy olyan pici falu kell, amilyenben
én éltem, ahol mindenki ismerte a másikat. Azt írod, hogy a tesód hozott nektek tejet. Úgy tudtam eddig, hogy csak
egy testvéred volt.
Jó ég! Hogy lehet egy liftet kiakasztani? Még jó, hogy csak a harmadikon laktok.
Örülök, hogy Samunak legalább a vérnyomása jobb most. Időnként le szoktam írni, hogy szerencséje van Samunak, hogy
te vagy az anyukája. Nagyon nehéz a helyzetetek, de te rendíthetetlenül teszed, amit rád mért a sors. Nagyon nagy
dolog ez.
Miért nem volt három évig sonkád? Sok lett volna egy darab kettőtöknek?
Paggy, mennyi virágod van a folyosón! Eddig csak a fréziákat ismertük onnan. Látszik, hogy jól érzik magukat.
Az a domb a három bikával már mindig rád fog emlékeztetni. Rákerestem a szoborra - Monda a címe - de talán a domb
keletkezésének története még érdekesebb. A te fotódon ott van a három szimbólum a bikák szarva közt, de mint megtudtam,
ez nincs mindig így. Eltűnnek, pótolják, eltűnnek...
https://www.kozterkep.hu/1920/monda#Jó kis szabadtéri piac! Ez innen a környékről teljesen hiányzik. Lehet, hogy azon a részen, ahol mezőgazdasági termelés,
állattartás folyik van piac, de ez egy iparvidék, itt nincs ilyen. Egy fedett piac van a városban, egyetlen apró zöldséges
résszel, az is elég drága. Lefotóztam, később kiteszem.
Az én mikróm is jóval olcsóbb volt egy kis horpadás miatt. Mivel fehér, alig látszik. Tegyetek oda pár hűtőmágnest, ha
bántaná a szemeteket. Használjátok egészséggel!
A húslevesbe én is ilyen nagyobb csankokra vágtam a répát, mint te. Nem eszem már húst, de nem taszít egy guszta
húsleves látványa. Biztosan nagyon fincsi volt.
Szeretek képeket betenni, és azon keresztül elmondani, mi a véleményem a körülöttem lévő világról, ezért szeretném, ha
sokáig lenne témám.
Nagyon szeretem a csöndet, de csak akkor vagyok teljes csöndben, ha fordítok vagy odakint mászkálok. Főzés és házimunka
közben, meg azon kívül is, a yt-on csüngök vagy videózok az unokámmal. De most megint nagy az elhatározás bennem, hogy
olvassak. Vágyom rá, de lehet, hogy megint dugába dől a tervem.
Egyébként a yt-ot szándékosan nagyon halkan hallgatom, így még tudok figyelni a saját gondolataimra. Nem töröm semmin
a fejem, csak hagyom szabadon áramlani az agyam. Nem véletlen, hogy amióta sok csend vesz körül, azóta sokkal jobb az
életem. Ugyanis maguktól eszembe jutnak a megoldások a felmerülő gondjaimra. Ezt nem azonnal figyeltem meg, pár éve
esett le a tantusz. Azóta nem aggódom nagyon semmin, tudom, hogy úgyis meglesz a megoldás rá. Egyszer csak beugrik a
fejembe, valahogy ott terem. A másik dolog, hogy a csendben meghallom/érzem/felfogom/megértem a testem jelzéseit.
Az is csak úgy beugrott a fejembe, hogy milyen irányban változtassak az étkezésemen és az életmódomon, és elindultam az
úton. Onnantól meg már egyik dolog hozta magával a másikat.
Én hiszek abban, amit írtál. Rám is nagyon igaz a Mérleg jegy jellemzői.
Hát igen, a serdülőkor!

Túl kell élni, nincs mese. De ilyenkor, három évesen döbben rá a szülő először arra, hogy azért
intézte úgy a Jóisten, hogy imádja a gyerekét, mert másként nehezen lenne tolerálható a hiszti, a rapli, a makacskodás,
az önfejűség, az ellenkezés. Nálunk az a jelszó, hogy "Lily ügyes!". Ez azt jelenti, hogy egyedül akar valamit csinálni. Ezt
naponta ötvenszer halljuk legalább...

A gond akkor van, ha a feléről kiderül, hogy nem a korának megfelelő
dolgot akar segítség nélkül csinálni.
Volt a gyerekkoromnak egy szakasza, amikor mindig csörögefánkot akartam enni. Anyukám már unta sütni hétvégente.
Egyszer nagyon beteg lettem, nagyon magas, negyven feletti lázam volt. Csak ittam, étvágyam nem volt. A nagynéném épp
nálunk volt, kérdezte, mit főzzön, mit ennék meg szívesen. Csörögét kértem. Le akartak beszélni róla, valami táplálóbbat
akartak belém tömni, de én tudtam, hogy csak a csörögét fogom tudni megenni, mást nem.
Jól sikerült a házimozizás?
Ildikó, akkor mozgalmasan teltek az ünnepek. Az jó jel, ha neked is tetszik az unokád barátnője. Lehet, hogy hamarosan
dédi leszel! Én későn lettem nagymama, de biztos vagyok benne, hogy még a dédunokámat is fogom szeretgetni. Gyúrok rá!
Igen, még csak egy unokám van még. Három gyermekem van, csak lesz még több is.
22-én, jövő héten szombaton fogok hazarepülni.
Jó lesz a sori, amit fordítok, bár a lányom szerint lesz benne kilenc rész, ami elég szörnyű lesz (én még nem láttam ezeket),
de utána örülhetünk majd. Ez az:
Ági, de jó, hogy írtál és milyen jó, hogy túl vagy a vizsgálatokon és a beavatkozáson. Azt kívánom, hogy amire rámondtad, hogy
"remélem, így marad" (EKG, vérkép, trombózispanel), az úgy is maradjon örökre! Ha a vérnyomásod normálisan működik
ennyi gyógyszerrel, ezt ki lehet bírni. Remélem, ez is így marad, de ha azt szeretnéd, hogy elhagyhasd, akkor ezt kívánom neked!
Igen, kijöttem, mert májusig nagyon hosszúnak tűnt az idő. Május 13-án jönnek haza a gyerekek. A lányom talált egy olcsó
jegyet és megkérdezte, hogy nem mennék-e ki. Úgy volt, hogy csak egy hónapra megyek, aztán a húsvét miatt rettentően megdrágultak
a jegyek. Az első nagyon olcsó (mindennel együtt 12 ezer forint) 22.-re szólt, ezért maradtam ilyen hosszú ideig itt.