Van képem hozzá
Re: Van képem hozzá
Ildiko!Nagyon jo, ha tucsok- bogar, mindenfele amit irkalunk.Elvezem!!!Ma talan tul sok mindent csinaltal.
Szoval Lanyok!Alig varom a Budapest 100-t.Igazi kulturalis nepunnepely!!!Julikat is en csabitottam el oda es ottragadt.Most mar egyedul fog setat tartani.Hyper- szuper!!!
Iden Pest- Buda egyesitesenek 150. evforduloja alkalmabol 150 eves hazakba lehet beterni.Juheeeee!
Most pedig megyek Csokival setalni es utana jatszunk.
Ma kaptam AgitolSzegedrol egy szepseges daliagumot.Persze egy rugora jar az agyunk, mert en meg iriszt es torpe kardviraghagymat kuldtem .neki=)) n
Iden Pest- Buda egyesitesenek 150. evforduloja alkalmabol 150 eves hazakba lehet beterni.Juheeeee!
Most pedig megyek Csokival setalni es utana jatszunk.
Ma kaptam AgitolSzegedrol egy szepseges daliagumot.Persze egy rugora jar az agyunk, mert en meg iriszt es torpe kardviraghagymat kuldtem .neki=)) n
Elfelejtettem irni Ildikonak: meg nem foztem a kinai konyvbol , hiszen a vejem szulinapjara konyvturkaltam.Tehet " szuzen" szeretnem neki atadni.
Kata!Nem tudom, hogy a giffet lehet-e lassitani, de szeretnem, mert nekem is nagyon tetszik a fotod.A masik is!!!Lehet, hogy Rita tud segiteni nekunk?
Kata!Nem tudom, hogy a giffet lehet-e lassitani, de szeretnem, mert nekem is nagyon tetszik a fotod.A masik is!!!Lehet, hogy Rita tud segiteni nekunk?
Ildiko!Gratulalok a mesterdiplomahoz!!!Ha jol vagy menjel el!Oltozz fel szepen, hiszen olyan csinos no vagy!!!! 
Szeretnek meg balamit irni:
Bar viszonylag meg " fiatal" vagyok, 67 multam, de megviselt a sorsom es megviseltek a sajat hulyesegeim meg ugy egyaltalan az izgaga termeszetem.Tehat neccesaz egeszsegi allapotom sokszor es ott van a sok allat.Igazabol senki nem nagyon vallalna oket csak nagy konyorgesre, ha beteg lennek vagy elhalaloznek.Tehat elnem kell meg kb 10- 12 evet.Ahogy idosodom minden napomat megbecsulom, mert ertek .Anyam 88 evesen halt meg es az utolso par hetig teljesen normalis volt es betegsegtudat nelkul elt.Hala a szervezetenek meg, hogy nem foglalkozott a betegseggel.Deha faj az embernek, meg ijesztoen kalapal a szive, vagy egyeb vacaksagok , akkor ez nem megy.Abban a nehany oraban kell jol ereznunk magunkat, ami adatik.Csak annyi csinaljunk, ha megtehetjuk, amennyi jol esik es beszelgessunk masokkal!Szep estet kivanok!Csoki itt all elottem, hogy menjunk mar!

Szeretnek meg balamit irni:
Bar viszonylag meg " fiatal" vagyok, 67 multam, de megviselt a sorsom es megviseltek a sajat hulyesegeim meg ugy egyaltalan az izgaga termeszetem.Tehat neccesaz egeszsegi allapotom sokszor es ott van a sok allat.Igazabol senki nem nagyon vallalna oket csak nagy konyorgesre, ha beteg lennek vagy elhalaloznek.Tehat elnem kell meg kb 10- 12 evet.Ahogy idosodom minden napomat megbecsulom, mert ertek .Anyam 88 evesen halt meg es az utolso par hetig teljesen normalis volt es betegsegtudat nelkul elt.Hala a szervezetenek meg, hogy nem foglalkozott a betegseggel.Deha faj az embernek, meg ijesztoen kalapal a szive, vagy egyeb vacaksagok , akkor ez nem megy.Abban a nehany oraban kell jol ereznunk magunkat, ami adatik.Csak annyi csinaljunk, ha megtehetjuk, amennyi jol esik es beszelgessunk masokkal!Szep estet kivanok!Csoki itt all elottem, hogy menjunk mar!
Ma gereblyézés közben Negro is állandóan hívogatott, hogy menjünk az erdő alá. Folyton ugatott.Anyira meg lehet tudni mit is akarnak. Egyszer csak szóltam, várni kell, majd később. elhallgatott. Várt. Végeztem akkor mentünk
Nagyon örültem,hogy ma ennyire tevékeny voltam, remélem nem lesz böjtje. Ha nem tudom, úgy sem csinálom. Csoki is egy tündérkutya.
Paggy csak vigyázz magadra, élj még sokáig, magad, családod, kis állatkáid örömére.
Jó, hogy mindig találsz magadnak valami szórakozást és van hova menni. A mi kis városrészünk mindig nagyon szeretett szórakozni, mindig volt valami program, aztán a covid szétzilálta az egészet.
Nem vagyok én csinos nő, én csak egy egyszerű ember vagyok, aki néha melegítőn kívül felvesz valami más ruhát, és elindul nem világgá, hanem kilép az utcára. Hogy én kilépjek ahhoz nagy elhatározás és komoly tervezés kell, mert minden későn nyit, és későn zár, tehát buszok kellenek hozzá, ha nem akarok taxizni. Rengeteg előadásra mehetnék, ha lenne hozzá buszom, de a családot nem nyaggathatom, hogy jöjjön értem. Várakozni meg sötétben nem szeretek. A nagy meneteket nem mindig szeretem, mert ugye ha elmegyek valahova, és gyalogtúrás a dolog, onnan vissza is kell jönni, én nem fékezhetem a csapatot.
Te még fiatal vagy menjél, járjál, amikor ennyi idős voltam mint Te, akkor pont a sarkantyús fájdalommal voltam féken tartva.
Köszönöm a gratulációt Bence nevében is.
Nagyon várom az ünnepséget nálatok, mit találtál ki még amit nem tudunk.
Jó éjszakát.
Nagyon örültem,hogy ma ennyire tevékeny voltam, remélem nem lesz böjtje. Ha nem tudom, úgy sem csinálom. Csoki is egy tündérkutya.
Paggy csak vigyázz magadra, élj még sokáig, magad, családod, kis állatkáid örömére.
Jó, hogy mindig találsz magadnak valami szórakozást és van hova menni. A mi kis városrészünk mindig nagyon szeretett szórakozni, mindig volt valami program, aztán a covid szétzilálta az egészet.
Nem vagyok én csinos nő, én csak egy egyszerű ember vagyok, aki néha melegítőn kívül felvesz valami más ruhát, és elindul nem világgá, hanem kilép az utcára. Hogy én kilépjek ahhoz nagy elhatározás és komoly tervezés kell, mert minden későn nyit, és későn zár, tehát buszok kellenek hozzá, ha nem akarok taxizni. Rengeteg előadásra mehetnék, ha lenne hozzá buszom, de a családot nem nyaggathatom, hogy jöjjön értem. Várakozni meg sötétben nem szeretek. A nagy meneteket nem mindig szeretem, mert ugye ha elmegyek valahova, és gyalogtúrás a dolog, onnan vissza is kell jönni, én nem fékezhetem a csapatot.
Te még fiatal vagy menjél, járjál, amikor ennyi idős voltam mint Te, akkor pont a sarkantyús fájdalommal voltam féken tartva.
Köszönöm a gratulációt Bence nevében is.
Nagyon várom az ünnepséget nálatok, mit találtál ki még amit nem tudunk.
Jó éjszakát.
Meg pelenka van rajta!

Sziasztok LÁnyok és Elthan!
Gyorsan írok, mert Samu már hozta a fogmosó poharát, mert az előbb szoltam hogy mindjárt suvickolunk, mert már ment volna lefeküdni. S mivel utoljára édeset ettünk semmiképp nem szeretnék fogmosás nélkül lefeküdni.
Szerintem a melegfrontot érezte meg, és neki is fájt a feje nem csak nekem, és 99/66 volt a vérnyomása, az enyém meg meg is ijesztett, mert 44 volt a pulzusom, de a többi érték meg a magas alsó határán, úgyhogy dilemmáztam bevegyem e a gyógyszert, aztán ittam egy kis kávét és bevettem a fél adag gyógyszert is és pihengettem.
Az ebéd megint fenséges lett most sertésmájjal csináltam a gombát vagy fordítva, mindegy, de úgy megettük, hogy holnapra már csak Samunak maradt.
Ezért is csináltam a túrós kevertet. Már 3 órája hogy ettünk, de még mindig tele érzem magam.
Rita, jót vigyorogtam az ajándék mennyiségen, lehet nem is erre akarták rátenni, de hát ha annyi az annyi akkor most te jártál jól. ! De jó lehet az a buszos kiállítás.
Itt most vegyes volt az időjárás, holnapra jó lesz s talán ki is tudunk mozdulni.
Már nem is ígérek semmit még magamnak se, nehogy közbejöjjön valami, mert pénteken mennünk kell gyámügyre s jó lenne ha addigra össze tudnám szedni magam, most lesz 8 nap múlva az évforduló.. amit senkinek sem kívánok, de hát a hátsófali infarktus sajnos végzetes.
Úgyhogy mindenkinek átérzem a gyászát, pláne ilyen értelmetlen helyzetben, meg most az a 23 éves kis hölgy halála..borzasztó mit érezhetnek a családtagok ,.. vagy a késelés.. csak mert éppen ott volt, még csak bele sem avatkozott a vitába.
Sajnos még mindig sokan vannak akik nem értékelik az életet, vagy a devidenciával tudják csak elképzelni.
Na mindegy , most nem fájdítom velük a fejemet, és a szívemet se, meg megint meg kell mérjem magam.
remélem holnap találkozunk.

közben látom Paggyval egyszerre írtunk, cukor falat az a kislány...

Gyorsan írok, mert Samu már hozta a fogmosó poharát, mert az előbb szoltam hogy mindjárt suvickolunk, mert már ment volna lefeküdni. S mivel utoljára édeset ettünk semmiképp nem szeretnék fogmosás nélkül lefeküdni.
Szerintem a melegfrontot érezte meg, és neki is fájt a feje nem csak nekem, és 99/66 volt a vérnyomása, az enyém meg meg is ijesztett, mert 44 volt a pulzusom, de a többi érték meg a magas alsó határán, úgyhogy dilemmáztam bevegyem e a gyógyszert, aztán ittam egy kis kávét és bevettem a fél adag gyógyszert is és pihengettem.
Az ebéd megint fenséges lett most sertésmájjal csináltam a gombát vagy fordítva, mindegy, de úgy megettük, hogy holnapra már csak Samunak maradt.
Ezért is csináltam a túrós kevertet. Már 3 órája hogy ettünk, de még mindig tele érzem magam.
Rita, jót vigyorogtam az ajándék mennyiségen, lehet nem is erre akarták rátenni, de hát ha annyi az annyi akkor most te jártál jól. ! De jó lehet az a buszos kiállítás.
Itt most vegyes volt az időjárás, holnapra jó lesz s talán ki is tudunk mozdulni.
Már nem is ígérek semmit még magamnak se, nehogy közbejöjjön valami, mert pénteken mennünk kell gyámügyre s jó lenne ha addigra össze tudnám szedni magam, most lesz 8 nap múlva az évforduló.. amit senkinek sem kívánok, de hát a hátsófali infarktus sajnos végzetes.
Úgyhogy mindenkinek átérzem a gyászát, pláne ilyen értelmetlen helyzetben, meg most az a 23 éves kis hölgy halála..borzasztó mit érezhetnek a családtagok ,.. vagy a késelés.. csak mert éppen ott volt, még csak bele sem avatkozott a vitába.
Sajnos még mindig sokan vannak akik nem értékelik az életet, vagy a devidenciával tudják csak elképzelni.
Na mindegy , most nem fájdítom velük a fejemet, és a szívemet se, meg megint meg kell mérjem magam.

remélem holnap találkozunk.

közben látom Paggyval egyszerre írtunk, cukor falat az a kislány...

Sziasztok!Móricz Zsigmond körtér még egyszer ,most saját videón:
Mi :
Spoiler: mutasd
Lányok!A kihagyott 2 helyre/erre meg az alábbira,holnap este írok,miután elolvastam,amit írtatok.Rosszul tettem fel előzőleg a videót a telefonomról,azért lett a galiba.De ezt az édes 2 görényt/ugye azok,/meg persze a kicsiket ,nem tudtam kihagyni.Lillykét várom a maga topánkáival és takarításmániájával!Annyira aranyos volt,hogy amikor altatja a babáit,le kell oltania villanyt!!
Paggy

https://hamuesgyemant.hu/gasztronomia/s ... elkeszites
Régen fürdővízben készült, milliók eszik, itthon viszont senki nem ismeri
HAMU ÉS GYÉMÁNT
Hiába népszerű a világ több pontján, szinte biztos, hogy elvétve főtt csak magyar konyhában; pedig mindenképpen érdemes kipróbálni.

Annyira tüneményesek,hogy kerestem egy másikat isíííííííííííííííí.
Sziasztok!
Ildikó, a szöveg úgy folytatódik, hogy... (nagyon jó az üzenete, jó választás volt
)
Ma úgy vagyok, hogy jól vagyok és messze vinnélek,
Hogy ne legyek már nélküled, én zsebre tennélek.
Nyaralni ment a bánat is, maradni nem képes,
De jól esik a látszat is, hogy élni mégis érdemes.
Lilyke másfél éves korában egy hirtelen fordulattal elkezdte nem enni azokat a zöldségeket, amiket addig nagyon
szeretett. Egysíkúvá vált volna az étkezése, ha hagyjuk. Mostanában kezd változni, hajlandó ételeket megkóstolni,
és ez már jó jel, mert eddig a kóstolást is elutasította. Szóval azt találtuk ki a lányommal, hogy azokba az ételekbe,
amiket szeret (alig maradt pár darab) elrejtjük a hüvelyeseket, zöldségeket. Nem szabad észrevehetőnek lennie,
mert sasszemmel figyel. Ezért van az, hogy a krumplipürébe vagy a rizsbe csak fehér színűeket (karfiol, meghámozott
cukkini) rejthetünk, a gofriba mehetnek picivel sötétebbek is (csicseri, vesebab, répa), a tortillába ami hajdinából
és vízből készül vöröslencsét is tesz a lányom.... szerencsére a gyümölcsök továbbra is nagyon mennek nála.
Ezt a gofrit előpróbáltam, hogy elmondhassam a lányomnak, hogy nem volt mellékíze a céklától. Mikor videóztunk
megmutattam Lilykének, hogy nekem milyen szép gofrim van. Tetszett neki, Zsuzsi is ki fogja majd próbálni, hátha...
Nagyon örülök, hogy nincs nagyobb baja a fiadnak! Legalább ezen a téren megnyugodhattál.
Már gratuláltam az uncsi mesterdiplomájához, de most újra megteszem. Nagy boldogság azt látni, hogy szépen
haladnak az életben.
Ez a jó meleg engem is csábít az ablakpucolásra. Akkor szeretem csinálni, amikor odasüt a nap.
Na, pont amiatt, amit a városrészeddel és a buszozással kapcsolatban írsz, költöztem el Miskolcra, miután nyugdíjas
lettem. Addig szuper volt ott az én csendes és csodaszép helyen lévő kis falumban lakni,a míg a napom felét
emberek között töltöttem. De nyugdíjasként úgy éltem volna meg, hogy eltemetkezem oda. Ahhoz, hogy kimozdulhassak
busz kellett, az meg ritkán járt felénk. Jelenleg sokkal jobb egy nagy városban élnem. Csendes környéken lakom, de
20 perc gyaloglással bent vagyok a közepén. Szóval megértelek.
Paggyhoz hasonlóan én is szeretem a tücsök-bogár írásokat és képeket.
Paggy, nagyon érdekes lesz 150 éves házak történetét meghallgatni és belülről alaposan megszemlélni. Nekem erre
még nem volt lehetőségem, úgyhogy kíváncsian várom a beszámolódat. Julikát jól megfertőzted.
Micsoda bartellben vagyok Ágival! Szerintem én még nem láttam törpe kardvirágot. Hátha Ági lefotózza majd.
Sajnos nem tudok gifet lassítani, nem tudok benne segíteni.
Az állatok iránt érzett szereteted és felelősségérzeted meghosszabbítja az életedet, mert javítja a hangulatodat,
gyógyítja a lelkedet ezáltal a testedet is, és célt ad a létezésednek. Abba gondolj bele, hogy talán, ha nem lennének
kis kedvenceid, a jelenleginél is rosszabbul éreznéd magad.
Milyen jó minőségű videót csinált félsötétben is a telefonod! Hát igen, a zaj, a város zaja. Nem tudnék az út mentén
álló lakásokban lakni, de elviselem, egy ideig, ha csak nézelődöm, vagy sétálgatok. Olyan szépen tükröződtek vissza
a bisztro üvegablakán a városi színes fények.
Csoki milyen magabiztosan néz a telefonba. Cukik vagytok együtt!
Kata, a városban járva-kelve, a piros lámpáknál várakozva több embertől is azt hallottam, hogy mennyire megviselte
őket a melegfront. Nálatok is biztosan az lehetett a baj.
Tegnap a legvékonyabb dzsekimben is megizzadtam, mire hazaértem.
A sertésmájat együtt főzted a gombával? Nagyon izgalmas párosítás.
Évforduló...nagyon sajnálom! Hány éve már, hogy nincs veletek?
Gondolom nagyjából fél kilós korukban szedik fel a mángold töveket, de erről valahogy elfeledkezhettek, és sikerült
ekkorára megnőnie.
Szerencsém volt vele. Vízbe állítottam, visszahúztam rá a nylont, és így várja, hogy
elfogyjon. A második fotón az előző mángold maradéka látható. Majdnem két hétig tartott, míg megettem, de ilyen
szép maradt végig.

Kata fotói:
Kevert túrós...nyami...

Ildikó, a szöveg úgy folytatódik, hogy... (nagyon jó az üzenete, jó választás volt

Ma úgy vagyok, hogy jól vagyok és messze vinnélek,
Hogy ne legyek már nélküled, én zsebre tennélek.
Nyaralni ment a bánat is, maradni nem képes,
De jól esik a látszat is, hogy élni mégis érdemes.
Lilyke másfél éves korában egy hirtelen fordulattal elkezdte nem enni azokat a zöldségeket, amiket addig nagyon
szeretett. Egysíkúvá vált volna az étkezése, ha hagyjuk. Mostanában kezd változni, hajlandó ételeket megkóstolni,
és ez már jó jel, mert eddig a kóstolást is elutasította. Szóval azt találtuk ki a lányommal, hogy azokba az ételekbe,
amiket szeret (alig maradt pár darab) elrejtjük a hüvelyeseket, zöldségeket. Nem szabad észrevehetőnek lennie,
mert sasszemmel figyel. Ezért van az, hogy a krumplipürébe vagy a rizsbe csak fehér színűeket (karfiol, meghámozott
cukkini) rejthetünk, a gofriba mehetnek picivel sötétebbek is (csicseri, vesebab, répa), a tortillába ami hajdinából
és vízből készül vöröslencsét is tesz a lányom.... szerencsére a gyümölcsök továbbra is nagyon mennek nála.
Ezt a gofrit előpróbáltam, hogy elmondhassam a lányomnak, hogy nem volt mellékíze a céklától. Mikor videóztunk
megmutattam Lilykének, hogy nekem milyen szép gofrim van. Tetszett neki, Zsuzsi is ki fogja majd próbálni, hátha...
Nagyon örülök, hogy nincs nagyobb baja a fiadnak! Legalább ezen a téren megnyugodhattál.
Már gratuláltam az uncsi mesterdiplomájához, de most újra megteszem. Nagy boldogság azt látni, hogy szépen
haladnak az életben.
Ez a jó meleg engem is csábít az ablakpucolásra. Akkor szeretem csinálni, amikor odasüt a nap.
Na, pont amiatt, amit a városrészeddel és a buszozással kapcsolatban írsz, költöztem el Miskolcra, miután nyugdíjas
lettem. Addig szuper volt ott az én csendes és csodaszép helyen lévő kis falumban lakni,a míg a napom felét
emberek között töltöttem. De nyugdíjasként úgy éltem volna meg, hogy eltemetkezem oda. Ahhoz, hogy kimozdulhassak
busz kellett, az meg ritkán járt felénk. Jelenleg sokkal jobb egy nagy városban élnem. Csendes környéken lakom, de
20 perc gyaloglással bent vagyok a közepén. Szóval megértelek.
Paggyhoz hasonlóan én is szeretem a tücsök-bogár írásokat és képeket.
Paggy, nagyon érdekes lesz 150 éves házak történetét meghallgatni és belülről alaposan megszemlélni. Nekem erre
még nem volt lehetőségem, úgyhogy kíváncsian várom a beszámolódat. Julikát jól megfertőzted.

Micsoda bartellben vagyok Ágival! Szerintem én még nem láttam törpe kardvirágot. Hátha Ági lefotózza majd.
Sajnos nem tudok gifet lassítani, nem tudok benne segíteni.
Az állatok iránt érzett szereteted és felelősségérzeted meghosszabbítja az életedet, mert javítja a hangulatodat,
gyógyítja a lelkedet ezáltal a testedet is, és célt ad a létezésednek. Abba gondolj bele, hogy talán, ha nem lennének
kis kedvenceid, a jelenleginél is rosszabbul éreznéd magad.
Milyen jó minőségű videót csinált félsötétben is a telefonod! Hát igen, a zaj, a város zaja. Nem tudnék az út mentén
álló lakásokban lakni, de elviselem, egy ideig, ha csak nézelődöm, vagy sétálgatok. Olyan szépen tükröződtek vissza
a bisztro üvegablakán a városi színes fények.
Csoki milyen magabiztosan néz a telefonba. Cukik vagytok együtt!
Kata, a városban járva-kelve, a piros lámpáknál várakozva több embertől is azt hallottam, hogy mennyire megviselte
őket a melegfront. Nálatok is biztosan az lehetett a baj.
Tegnap a legvékonyabb dzsekimben is megizzadtam, mire hazaértem.
A sertésmájat együtt főzted a gombával? Nagyon izgalmas párosítás.
Évforduló...nagyon sajnálom! Hány éve már, hogy nincs veletek?
Gondolom nagyjából fél kilós korukban szedik fel a mángold töveket, de erről valahogy elfeledkezhettek, és sikerült
ekkorára megnőnie.

elfogyjon. A második fotón az előző mángold maradéka látható. Majdnem két hétig tartott, míg megettem, de ilyen
szép maradt végig.

Kata fotói:
Kevert túrós...nyami...

Még február elején, 8-án, séta közben beugrottam a Herma Ottó Múzeumba. Ez Miskolc legnagyobb múzeuma. Régen jártam
itt, utoljára gyerekeket hoztunk ide a suliból. Nem szeretem a dinókat, egyáltalán nem izgatnak, de tettem velük egy próbát.
Örömmel mondhatom, hogy nem bántam meg. Nem kerültek hozzám közelebb ezek az állatok, de végtelenül jól éreztem
magam odabent. Olyan hangulatot teremtettek, hogy nem esett jól kiszakadni belőle. A fények, az interaktív és a szemléltető
eszközök, formája, alakja, színe, az anyag, amiből készültek, a tárlók és a hatalmas táblák megvilágítása... mind, mind sokat
hozzátettek ehhez a hangulathoz, és nem volt olyan dolog, ami rontott volna rajta. Nagyon egyben van ez a kiállítás. Rengeteg
olyan eszköz, szerkezet, gép volt a termekben, ami a gyerekek tanulását szolgálta. Ott jártamkor is volt bent egy gimis csoport.
Angolul folyt a társalgás a foglalkozást tartó hölggyel. Miskolci diákok voltak, és az jutott eszembe, hogy milyen jó, hogy erre,
is lehetőség van már.
Jelenleg ez az egy kiállítása tekinthető meg a múzeumban. A többi majd márciusban nyit, ha jól emlékszem.
Ezekkel a fotókkal az volt a célom, hogy a hangulatot átadjam, és hogy lássátok ti is azt a rengeteg okos eszközt, amelyek
segítségével a gyerekek a tudásukat gyarapíthatják (nem fotóztam le mindet). A tudományos leírások nem érdekeltek, nem
olvastam el őket, de mindent megnéztem.

Desszert a végén:

itt, utoljára gyerekeket hoztunk ide a suliból. Nem szeretem a dinókat, egyáltalán nem izgatnak, de tettem velük egy próbát.
Örömmel mondhatom, hogy nem bántam meg. Nem kerültek hozzám közelebb ezek az állatok, de végtelenül jól éreztem
magam odabent. Olyan hangulatot teremtettek, hogy nem esett jól kiszakadni belőle. A fények, az interaktív és a szemléltető
eszközök, formája, alakja, színe, az anyag, amiből készültek, a tárlók és a hatalmas táblák megvilágítása... mind, mind sokat
hozzátettek ehhez a hangulathoz, és nem volt olyan dolog, ami rontott volna rajta. Nagyon egyben van ez a kiállítás. Rengeteg
olyan eszköz, szerkezet, gép volt a termekben, ami a gyerekek tanulását szolgálta. Ott jártamkor is volt bent egy gimis csoport.
Angolul folyt a társalgás a foglalkozást tartó hölggyel. Miskolci diákok voltak, és az jutott eszembe, hogy milyen jó, hogy erre,
is lehetőség van már.
Jelenleg ez az egy kiállítása tekinthető meg a múzeumban. A többi majd márciusban nyit, ha jól emlékszem.
Ezekkel a fotókkal az volt a célom, hogy a hangulatot átadjam, és hogy lássátok ti is azt a rengeteg okos eszközt, amelyek
segítségével a gyerekek a tudásukat gyarapíthatják (nem fotóztam le mindet). A tudományos leírások nem érdekeltek, nem
olvastam el őket, de mindent megnéztem.

Desszert a végén:

Sziasztok LÁnyok és Elthan ! Még most is kavarog egy kicsit a gyomrom ettől a fronttól. De legalább végignéztem, olvastalak benneteket.
Paggy, aranyosak voltak a kis állatok, mondjuk nekem nem lenne idegem hozzájuk, de így látványnak élvezem.
A pesti forgatag, forgalom is már egész jól helyreáll, bár olvasom hogy a felüljárókat vizsgálják és tehermentesítik,..
Jó kis dugók alakulnak ki.
Rita, igencsak rácsodálkoztam a mángoldra is. még soha nem ettem.
. Mit lehet belőle csinálni?
Na majd tudakolódzom a neten is, most inkább a te verziód olvasom.
Milyen jó hogy Lilyke is egyre sokoldalúbb és keresi az új ételhelyzeteket. Ha már a kíváncsiság megvan, egyre több minden fog neki majd ízleni.
A kiállítás képei pedig csúcs!
Még mindig nem csináltam amúgy semmit, pedig a patikába is el kell menni Samunak a gyógyszeréért!
Le kell bonyolítanom egy két telefont, aztán kigondolom mi legyen az ebéd!
Szép napot mindenkinek.
Rita, febr. 28. az évforduló.
Paggy, aranyosak voltak a kis állatok, mondjuk nekem nem lenne idegem hozzájuk, de így látványnak élvezem.
A pesti forgatag, forgalom is már egész jól helyreáll, bár olvasom hogy a felüljárókat vizsgálják és tehermentesítik,..
Jó kis dugók alakulnak ki.
Rita, igencsak rácsodálkoztam a mángoldra is. még soha nem ettem.

Na majd tudakolódzom a neten is, most inkább a te verziód olvasom.
Milyen jó hogy Lilyke is egyre sokoldalúbb és keresi az új ételhelyzeteket. Ha már a kíváncsiság megvan, egyre több minden fog neki majd ízleni.
A kiállítás képei pedig csúcs!

Még mindig nem csináltam amúgy semmit, pedig a patikába is el kell menni Samunak a gyógyszeréért!
Le kell bonyolítanom egy két telefont, aztán kigondolom mi legyen az ebéd!
Szép napot mindenkinek.

Rita, febr. 28. az évforduló.
Rita!Előre is köszönöm a kiállítást.Este megnézem.Tényleg klassz,ha így általad ellátogathatok Miskolcra kiállításnézőbe!Nem sznobságból,vagy okoskodásból,hanem kíváncsiságból..Látod ,Te is,pedig nem is szereted!Minden évben megrendezik a Múzeumok Éjszakáját annak is ilyen jó hangulata van.Az ország népe délutántól hajnalig tobzódhat a kiállításokban,érdekes tárlatvezetésekben,zenében.per formansokat láthat.Volt olyan hely,ahová soha nem mentem volna..pld Óbudai Textilmúzeum.De milyen klassz élményként maradt meg!!!!!Szeretettel ajánlom mindenkinek,hiszen ez országos népünnepély.Aki pedig nem tud elmenni,azoknak mi ,akik igen,azoknak megmutatjuk.Vegyetek részt benne,ha tudtok!Lányok!Mindnyájan megöregszünk,nehezen fogunk járni és sajnos megbetegszünk,de aki még nem ,az segítse a többieket tájékozottnak maradni!
Minden FÓRUMOZÓNAK:
Paggy
https://www.fesztivalportal.hu/kultural ... a-budapest

Minden FÓRUMOZÓNAK:

https://www.fesztivalportal.hu/kultural ... a-budapest
A tavalyi résztvevő múzeumok:
https://muzej.hu/muzeumok
Nyisd meg milyen sokan vettek részt országszerte!
Pld.
Miskolc
Herman Ottó Múzeum Központi Épülete
Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria – Petró-ház
Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria – Thália Ház
Miskolc-Tiszai pályaudvar, volt MÁV MTM Gépjavító
Miskolc-Tiszai Rendelkező központ (Dominó)
Miskolci Fűtőház (MÁV-START Zrt. Miskolc Járműbiztosítási Igazgatóság)
Miskolci Galéria - Rákóczi-ház
Miskolc-Újmassa
MMKM Massa Múzeum
Győr
Kreszta-ház, Kovács Margit Állandó kiállítás
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Apátúr-ház
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Esterházy-palota
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Fruhmann-ház
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Magyar Ispita
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Püspöki Udvarbíróház – Borsos Miklós állandó kiállítás
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Várkazamata – Kőtár
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Vastuskós ház
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Zsinagóga
Szent László Látogatóközpont
Torula Művésztér
Zalaegerszeg
Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár
Göcseji Múzeum
Göcseji Skanzen
Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum
Zalaegerszegi Törvényszék
Szeged
Fekete Ház
MÁV Zrt. Szeged Pályavasúti területi Igazgatóság, MÁV-székház, Vasúttörténeti Alapítvány
MÁV Zrt., Szeged Forgalomirányítási Központ
Móra Ferenc Múzeum
NJSZT ITK – A jövő múltja
Vár és Kőtár
https://muzej.hu/muzeumok

Pld.
Miskolc
Miskolc-Újmassa
MMKM Massa Múzeum
Győr
Kreszta-ház, Kovács Margit Állandó kiállítás
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Apátúr-ház
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Esterházy-palota
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Fruhmann-ház
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Magyar Ispita
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Püspöki Udvarbíróház – Borsos Miklós állandó kiállítás
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Várkazamata – Kőtár
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Vastuskós ház
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Zsinagóga
Szent László Látogatóközpont
Torula Művésztér
Zalaegerszeg
Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár
Göcseji Múzeum
Göcseji Skanzen
Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum
Zalaegerszegi Törvényszék
Szeged
Fekete Ház
MÁV Zrt. Szeged Pályavasúti területi Igazgatóság, MÁV-székház, Vasúttörténeti Alapítvány
MÁV Zrt., Szeged Forgalomirányítási Központ
Móra Ferenc Múzeum
NJSZT ITK – A jövő múltja
Vár és Kőtár
Itt most a miskolci/tavalyi/program ELSŐ OLDALÁT teszem be VAN MÉG TÖBB OLDAL!!!
A Kárpátok ásványai
Állandó kiállítás
KIÁLLÍTÁS
A tekintélyes tudományos ismeretanyagot felvonultató, rendkívül látványos kiállítás két szinten, mintegy ezer példányon keresztül mutatja be,… TOVÁBB
Dinók Földjén – MezoZOOikum
Állandó kiállítás
KIÁLLÍTÁS
Szeretnél a Mentőcsapat tagja lenni? Tarts velünk a Pannon-tenger Kiállítóépület legújabb, állandó földtörténeti és őslénytani kiállításában, s… TOVÁBB
Folk Complex – Néprajzi kincsestár (egykori Lézerpont Látványtár)
Állandó kiállítás
ATTRAKCIÓ
Egy éjszakára újra kinyitja kapuit az egykori Lézerpont Látványtár.
Képtár
Állandó kiállítás
KIÁLLÍTÁS
A Képtár ezen az éjszaka utoljára fogadja látogatóit.
Őserdei ösvényeken – A bükkábrányi mocsárciprus-erdő és kora
Állandó kiállítás
KIÁLLÍTÁS
Az idén hatodik éve fennálló tárlat középpontjában a 7 millió éves bükkábrányi mocsárciprus-erdő fái állnak. Az egykori Pannon-tó partvonaláról 2007-… TOVÁBB
Legyél te is dinószelídítő!
2022. június 25. 19:30 – 21:30
ATTRAKCIÓGYERMEKPROGRAMKREATÍV FOGLALKOZÁS
Interaktív családi show-műsor A kétórás ügyességi és bátorságpróbák alkalmával egyedülálló kalandokban lesz részed a Dinók Földjén. A… TOVÁBB
Templom vagy luxuslakás? – A 4000 éves titok
2022. június 25. 20:30 – 21:00
ELŐADÁS
A Pusztainé Dr. Fischl Klára (régész, a Miskolci Egyetem docense, az Eötvös Loránd Kutatóhálózat Régészeti Intézetének főmunkatársa) előadása.
Kerecsen zenekar
2022. június 25. 22:00 – 2022. június 26. 23:30
TÁNCZENE
Koncent a Központi Épület előtt.
Szabadulj az idő fogságából! - Szabadulószoba jellegű kalandjáték
2022. június 25. 22:00 – 2022. június 26. 00:30
ATTRAKCIÓKREATÍV FOGLALKOZÁSÚJRAGOMBOLT HAGYOMÁNYOK
Meg mered fogni? Elég gyors vagy, hogy elmenekülj? Felfedezed, megtalálod? Ki tudod bogozni a szálakat? Megérted a rejtélyes üzeneteket? Herman… TOVÁBB
Ábrány aranya
Folyamatos program (2022. június 25. 17:00 – 2022. június 26. 00:00)
ATTRAKCIÓKIÁLLÍTÁS
A tavaly bemutatott nagy sikerű kiállítás Miskolcon is megnyitja kapuit. A három gazdag rézkori temetkezés aranyainak híre 2021 tavaszán bejárta a… TOVÁBB
ÁsványKvíz
Folyamatos program (2022. június 25. 18:00 – 2022. június 26. 00:00)
EGYÉBGYERMEKPROGRAMKREATÍV FOGLALKOZÁS
Játékos barangolás a „Kárpátok ásványai” kiállításban Milyen színű a higany érce? Hányféle ásvány található a Kárpátokban? Milyen fémet nyernek ki a… TOVÁBB
Bárka - Gasztroterasz
Folyamatos program (2022. június 25. 16:00 – 2022. június 26. 02:00)
GASZTRONÓMIA
Streetfood ételek és frissítők a Bárka Étterem & Bár jóvoltából.
Vívásbemutató a Miskolci Magyar Szablyavívó Iskola részvételével
2022. június 25. 19:00 – 20:00
ATTRAKCIÓELŐADÁSÚJRAGOMBOLT HAGYOMÁNYOK
A Petró-házban nemrégiben megnyílt Tűzzel-vassal című kiállításhoz kapcsolódóan vívásbemutatót tart a Miskolci Magyar Szablyavívó Iskola.
Tűzzel-vassal
Folyamatos program (2022. június 25. 17:00 – 2022. június 26. 01:00)
TÁRLATVEZETÉS
A Miskolci Galéria – Petró-házban márciusban megnyílt Tűzzel-vassal című kiállításban minden egész órakor tárlatvezetést tart Módis Péter és Hazag… TOVÁBB
„Ez víg város, itt jó lesz nekünk…”
Állandó kiállítás
KIÁLLÍTÁS
A kiállítás a miskolci színjátszás két évszázados történetét, a színház múltját, művészeinek életpályáját mutatja be a vándorszínészet korától… TOVÁBB
CSODAMALOM 30 - A Miskolci Csodamalom Bábszínház jubileumi tárlata
Időszakos kiállítás
KIÁLLÍTÁS
A miskolci színészmúzeum - szinte egyedülálló módon - rendszeresen hoz létre gyermekszínházi tematikájú tárlatokat. Ezek sorában hagyománya van a… TOVÁBB
22. Légyott - Tompa plusz Garay 210
2022. június 25. 18:00 – 19:00
KIÁLLÍTÁSTÁRLATVEZETÉS
A Vidám Páva Tompa Mihály Kultúrkert és Alkotóház – a Herman Ottó Múzeummal, a Magyar Küldeményművészeti Társasággal és a Spanyolnátha művészeti… TOVÁBB
Misztériumjátékok a késő középkorban
2022. június 25. 20:00 – 21:00
ELŐADÁS
Benkő Gábor előadása a színjátszás 14–15. századi történetének egy szeletébe enged betekintést. Ismeretterjesztő jelleggel kalauzolja el a… TOVÁBB
Játsszunk bábszínházat!
Folyamatos program (2022. június 25. 16:00 – 2022. június 26. 00:00)
KIÁLLÍTÁSKREATÍV FOGLALKOZÁSÚJRAGOMBOLT HAGYOMÁNYOK
A Miskolci Csodamalom Bábszínház kiállításán különböző bábtechnikákkal ismerkedhetnek meg a látogatók, akik maguk is bábot készíthetnek: a vásári… TOVÁBB
LENCSE és UNIMOG bemutatása
Folyamatos program (2022. június 25. 18:00 – 22:00)
TÁRLATVEZETÉS
Programok Az LENCSE-006 univerzális darus vasúti munkagép bemutatása, megtekintése a vezetőállásból. Ismerkedés az UNIMOG speciális közúti-vasúti „… TOVÁBB
Folyamatos program (2022. június 25. 19:00 – 2022. június 26. 00:00)
ELŐADÁSFILMTÁRLATVEZETÉS
Programok: Ismerkedés Miskolc-Tiszai állomás vonatközlekedésének lebonyolításával. Bemutatjuk az 1966-ban átadott ID55 típusú biztosítóberendezést,… TOVÁBB
Séta a Miskolci Fűtőházban
2022. június 25. 14:00 – 22:00
EGYÉB
A Miskolci Fűtőház életébe tekinthetnek be azon érdeklődők, akik nem csak a vasúti utazásra kíváncsiak, hanem arra is, hogy mi kell ahhoz, hogy a… TOVÁBB
A MUZSIKÁS - Pető János (1940-2009) képzőművész emlékkiállítása
Időszakos kiállítás
KIÁLLÍTÁS
Válogatás a Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Galéria gyűjteményéből, adattárából és családi archívumokból. Pető János az 1960-as évektől, haláláig… TOVÁBB
BILLUFESZT 2021 - Miskolci válogatás
Időszakos kiállítás
KIÁLLÍTÁS
2021 őszén második alkalommal rendezték meg a magyar illusztráció teljes skáláját kétévente bemutató fesztivált Budapesten. A kiemelkedő… TOVÁBB
MŰVÉSZTELEP CENTENÁRIUM II. - A miskolci művésztelep története 1952 – 1980
Időszakos kiállítás
KIÁLLÍTÁS
A miskolci Művésztelep történetének feldolgozásának második része. A két dátum két fordulópontot jelez: 1952-ben a Képzőművészeti Főiskola kivonult… TOVÁBB
Oldalszámozás
1
2
››Következő oldal
Utolsó »Utolsó oldal
FONTOS INFORMÁCIÓ
Amennyiben egy múzeum megjelenik
a weboldalon, az résztvevője lesz az idei
Múzeumok Éjszakája eseménynek.
Előfordulhat, hogy jelenleg még nem,
vagy csak részben töltötte fel a programját,
de a tartalom minden nap frissül,
ezért érdemes újra megpróbálni
egy későbbi időpontban.
TÁMOGATÓINK
Banner
Banner
Banner
logo
A PROGRAM SZERVEZŐJE
Kulturális és Innovációs Minisztérium
1054 Budapest, Akadémia u. 3.
MENÜ
Kezdőlap
Részt vevő múzeumok
Hírek
Gyakori kérdések
Kedvencek
Adatkezelési szabályzat
JEG
A Kárpátok ásványai
Állandó kiállítás
KIÁLLÍTÁS
A tekintélyes tudományos ismeretanyagot felvonultató, rendkívül látványos kiállítás két szinten, mintegy ezer példányon keresztül mutatja be,… TOVÁBB
Dinók Földjén – MezoZOOikum
Állandó kiállítás
KIÁLLÍTÁS
Szeretnél a Mentőcsapat tagja lenni? Tarts velünk a Pannon-tenger Kiállítóépület legújabb, állandó földtörténeti és őslénytani kiállításában, s… TOVÁBB
Folk Complex – Néprajzi kincsestár (egykori Lézerpont Látványtár)
Állandó kiállítás
ATTRAKCIÓ
Egy éjszakára újra kinyitja kapuit az egykori Lézerpont Látványtár.
Képtár
Állandó kiállítás
KIÁLLÍTÁS
A Képtár ezen az éjszaka utoljára fogadja látogatóit.
Őserdei ösvényeken – A bükkábrányi mocsárciprus-erdő és kora
Állandó kiállítás
KIÁLLÍTÁS
Az idén hatodik éve fennálló tárlat középpontjában a 7 millió éves bükkábrányi mocsárciprus-erdő fái állnak. Az egykori Pannon-tó partvonaláról 2007-… TOVÁBB
Legyél te is dinószelídítő!
2022. június 25. 19:30 – 21:30
ATTRAKCIÓGYERMEKPROGRAMKREATÍV FOGLALKOZÁS
Interaktív családi show-műsor A kétórás ügyességi és bátorságpróbák alkalmával egyedülálló kalandokban lesz részed a Dinók Földjén. A… TOVÁBB
Templom vagy luxuslakás? – A 4000 éves titok
2022. június 25. 20:30 – 21:00
ELŐADÁS
A Pusztainé Dr. Fischl Klára (régész, a Miskolci Egyetem docense, az Eötvös Loránd Kutatóhálózat Régészeti Intézetének főmunkatársa) előadása.
Kerecsen zenekar
2022. június 25. 22:00 – 2022. június 26. 23:30
TÁNCZENE
Koncent a Központi Épület előtt.
Szabadulj az idő fogságából! - Szabadulószoba jellegű kalandjáték
2022. június 25. 22:00 – 2022. június 26. 00:30
ATTRAKCIÓKREATÍV FOGLALKOZÁSÚJRAGOMBOLT HAGYOMÁNYOK
Meg mered fogni? Elég gyors vagy, hogy elmenekülj? Felfedezed, megtalálod? Ki tudod bogozni a szálakat? Megérted a rejtélyes üzeneteket? Herman… TOVÁBB
Ábrány aranya
Folyamatos program (2022. június 25. 17:00 – 2022. június 26. 00:00)
ATTRAKCIÓKIÁLLÍTÁS
A tavaly bemutatott nagy sikerű kiállítás Miskolcon is megnyitja kapuit. A három gazdag rézkori temetkezés aranyainak híre 2021 tavaszán bejárta a… TOVÁBB
ÁsványKvíz
Folyamatos program (2022. június 25. 18:00 – 2022. június 26. 00:00)
EGYÉBGYERMEKPROGRAMKREATÍV FOGLALKOZÁS
Játékos barangolás a „Kárpátok ásványai” kiállításban Milyen színű a higany érce? Hányféle ásvány található a Kárpátokban? Milyen fémet nyernek ki a… TOVÁBB
Bárka - Gasztroterasz
Folyamatos program (2022. június 25. 16:00 – 2022. június 26. 02:00)
GASZTRONÓMIA
Streetfood ételek és frissítők a Bárka Étterem & Bár jóvoltából.
Vívásbemutató a Miskolci Magyar Szablyavívó Iskola részvételével
2022. június 25. 19:00 – 20:00
ATTRAKCIÓELŐADÁSÚJRAGOMBOLT HAGYOMÁNYOK
A Petró-házban nemrégiben megnyílt Tűzzel-vassal című kiállításhoz kapcsolódóan vívásbemutatót tart a Miskolci Magyar Szablyavívó Iskola.
Tűzzel-vassal
Folyamatos program (2022. június 25. 17:00 – 2022. június 26. 01:00)
TÁRLATVEZETÉS
A Miskolci Galéria – Petró-házban márciusban megnyílt Tűzzel-vassal című kiállításban minden egész órakor tárlatvezetést tart Módis Péter és Hazag… TOVÁBB
„Ez víg város, itt jó lesz nekünk…”
Állandó kiállítás
KIÁLLÍTÁS
A kiállítás a miskolci színjátszás két évszázados történetét, a színház múltját, művészeinek életpályáját mutatja be a vándorszínészet korától… TOVÁBB
CSODAMALOM 30 - A Miskolci Csodamalom Bábszínház jubileumi tárlata
Időszakos kiállítás
KIÁLLÍTÁS
A miskolci színészmúzeum - szinte egyedülálló módon - rendszeresen hoz létre gyermekszínházi tematikájú tárlatokat. Ezek sorában hagyománya van a… TOVÁBB
22. Légyott - Tompa plusz Garay 210
2022. június 25. 18:00 – 19:00
KIÁLLÍTÁSTÁRLATVEZETÉS
A Vidám Páva Tompa Mihály Kultúrkert és Alkotóház – a Herman Ottó Múzeummal, a Magyar Küldeményművészeti Társasággal és a Spanyolnátha művészeti… TOVÁBB
Misztériumjátékok a késő középkorban
2022. június 25. 20:00 – 21:00
ELŐADÁS
Benkő Gábor előadása a színjátszás 14–15. századi történetének egy szeletébe enged betekintést. Ismeretterjesztő jelleggel kalauzolja el a… TOVÁBB
Játsszunk bábszínházat!
Folyamatos program (2022. június 25. 16:00 – 2022. június 26. 00:00)
KIÁLLÍTÁSKREATÍV FOGLALKOZÁSÚJRAGOMBOLT HAGYOMÁNYOK
A Miskolci Csodamalom Bábszínház kiállításán különböző bábtechnikákkal ismerkedhetnek meg a látogatók, akik maguk is bábot készíthetnek: a vásári… TOVÁBB
LENCSE és UNIMOG bemutatása
Folyamatos program (2022. június 25. 18:00 – 22:00)
TÁRLATVEZETÉS
Programok Az LENCSE-006 univerzális darus vasúti munkagép bemutatása, megtekintése a vezetőállásból. Ismerkedés az UNIMOG speciális közúti-vasúti „… TOVÁBB
Folyamatos program (2022. június 25. 19:00 – 2022. június 26. 00:00)
ELŐADÁSFILMTÁRLATVEZETÉS
Programok: Ismerkedés Miskolc-Tiszai állomás vonatközlekedésének lebonyolításával. Bemutatjuk az 1966-ban átadott ID55 típusú biztosítóberendezést,… TOVÁBB
Séta a Miskolci Fűtőházban
2022. június 25. 14:00 – 22:00
EGYÉB
A Miskolci Fűtőház életébe tekinthetnek be azon érdeklődők, akik nem csak a vasúti utazásra kíváncsiak, hanem arra is, hogy mi kell ahhoz, hogy a… TOVÁBB
A MUZSIKÁS - Pető János (1940-2009) képzőművész emlékkiállítása
Időszakos kiállítás
KIÁLLÍTÁS
Válogatás a Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Galéria gyűjteményéből, adattárából és családi archívumokból. Pető János az 1960-as évektől, haláláig… TOVÁBB
BILLUFESZT 2021 - Miskolci válogatás
Időszakos kiállítás
KIÁLLÍTÁS
2021 őszén második alkalommal rendezték meg a magyar illusztráció teljes skáláját kétévente bemutató fesztivált Budapesten. A kiemelkedő… TOVÁBB
MŰVÉSZTELEP CENTENÁRIUM II. - A miskolci művésztelep története 1952 – 1980
Időszakos kiállítás
KIÁLLÍTÁS
A miskolci Művésztelep történetének feldolgozásának második része. A két dátum két fordulópontot jelez: 1952-ben a Képzőművészeti Főiskola kivonult… TOVÁBB
Oldalszámozás
1
2
››Következő oldal
Utolsó »Utolsó oldal
FONTOS INFORMÁCIÓ
Amennyiben egy múzeum megjelenik
a weboldalon, az résztvevője lesz az idei
Múzeumok Éjszakája eseménynek.
Előfordulhat, hogy jelenleg még nem,
vagy csak részben töltötte fel a programját,
de a tartalom minden nap frissül,
ezért érdemes újra megpróbálni
egy későbbi időpontban.
TÁMOGATÓINK
Banner
Banner
Banner
logo
A PROGRAM SZERVEZŐJE
Kulturális és Innovációs Minisztérium
1054 Budapest, Akadémia u. 3.
MENÜ
Kezdőlap
Részt vevő múzeumok
Hírek
Gyakori kérdések
Kedvencek
Adatkezelési szabályzat
JEG
Sziasztok Lányok és Elthan! Kipihentük magunkat, s bundáskenyér volt az ebéd, utána meg narancsot ettünk, bár egy kicsit savanyúbb volt a tervezettnél.
A kiállításokat szeretem, bár nem mindegyik a szívem csücske, de a Drezdai és Lipcsei máig favorithelyen vannak nálam, én még annyi kincset és szépséget nem láttam egy helyen mint ott. Anno.
Ma kimozdulunk, kellemes az idő, már levágtam a haját s jól ki is fésültem. Nézni akarok neki cipót és persze magamnak is, elvégre lukas cipőt én sem hordhatok.
remélem nem potyára kínzom meg magam a próbával.

ui.: nem tudom a győri kiállítások meg lesznek e tartva...
A kiállításokat szeretem, bár nem mindegyik a szívem csücske, de a Drezdai és Lipcsei máig favorithelyen vannak nálam, én még annyi kincset és szépséget nem láttam egy helyen mint ott. Anno.
Ma kimozdulunk, kellemes az idő, már levágtam a haját s jól ki is fésültem. Nézni akarok neki cipót és persze magamnak is, elvégre lukas cipőt én sem hordhatok.
remélem nem potyára kínzom meg magam a próbával.

ui.: nem tudom a győri kiállítások meg lesznek e tartva...
sikerült egy kört menni, a legfontosabb elintézve, s mindkettőnknek lett cipője!

SZUPER!!!Ügyes vagy!!!
Csak holnap reggel jövök.
Fényképezd le Kata légyszíves az cipellőket!!!!Paggy

Csak holnap reggel jövök.
Fényképezd le Kata légyszíves az cipellőket!!!!Paggy
Sziasztok!
Kata, a mángoldot bármibe beleteheted, amibe zöldség kell. Nincs jellegzetes íze. A levélnyele vaskos ugyan, de gyorsan
megfő, nagyjából annyi idő alatt, mint a kockára vágott karalábé. Rengeteg vitamin és még több könnyen emészthető rost
van benne. Mivel törekszem rá, hogy minél több zöldséget egyek nyersen, ezért ezt se hőkezelem. Értékesebb nyersen
megenni turmixban.
De örülök, hogy sikerült cipőt venned mindkettőtöknek!
Paggy, tudom, hogy nagy kaland, de nem hiszem, hogy este múzeumba mennék, nem vonz igazán. De mit lehet tudni, talán
egyszer ez is megesik majd velem.
Tegnap a múzeum felé csavarogtam megint, és a mögötte lévő dombon megláttam egy aranyos kis kápolnát. Gondoltam
megnézem, mi lehet az.
Ez derült ki róla, és a környékén lévő lepusztulóban lévő építményekről:
A fentebb írt lepusztulás szemmel láthatóan a mai napig tart. Olvastam, hogy egy időben hajléktalanok kedvelt tanyája volt, de találtam
egy olyan hírt is, hogy tavaly, fényes nappal majdnem megerőszakoltak egy terhes nőt az oldalában lévő lépcsősoron. Hála a térfigyelő
kameráknak, gyorsan elkapták a tettest, aki többször is átöltözött, nem sejtve, hogy minden látható a kamerákon.
Ez az a lépcsősor. Mindenütt sok a növény, el tudom képzelni, hogy nyáron, amikor lombosak a fák, észrevehetetlenül
el lehet itt bújni.

A megmaradt stációk:

Van itt még szovjet hősi halottaknak állított emlék, sírokkal:

A cigány holokauszt áldozatainak állított emlék:

A kilátás nyáron szebb lenne, majd visszajövök...talán:

Tele volt a domb salátaboglárkákkal:

Kata, a mángoldot bármibe beleteheted, amibe zöldség kell. Nincs jellegzetes íze. A levélnyele vaskos ugyan, de gyorsan
megfő, nagyjából annyi idő alatt, mint a kockára vágott karalábé. Rengeteg vitamin és még több könnyen emészthető rost
van benne. Mivel törekszem rá, hogy minél több zöldséget egyek nyersen, ezért ezt se hőkezelem. Értékesebb nyersen
megenni turmixban.
De örülök, hogy sikerült cipőt venned mindkettőtöknek!
Paggy, tudom, hogy nagy kaland, de nem hiszem, hogy este múzeumba mennék, nem vonz igazán. De mit lehet tudni, talán
egyszer ez is megesik majd velem.
Tegnap a múzeum felé csavarogtam megint, és a mögötte lévő dombon megláttam egy aranyos kis kápolnát. Gondoltam
megnézem, mi lehet az.
Ez derült ki róla, és a környékén lévő lepusztulóban lévő építményekről:
A fentebb írt lepusztulás szemmel láthatóan a mai napig tart. Olvastam, hogy egy időben hajléktalanok kedvelt tanyája volt, de találtam
egy olyan hírt is, hogy tavaly, fényes nappal majdnem megerőszakoltak egy terhes nőt az oldalában lévő lépcsősoron. Hála a térfigyelő
kameráknak, gyorsan elkapták a tettest, aki többször is átöltözött, nem sejtve, hogy minden látható a kamerákon.
Ez az a lépcsősor. Mindenütt sok a növény, el tudom képzelni, hogy nyáron, amikor lombosak a fák, észrevehetetlenül
el lehet itt bújni.

A megmaradt stációk:

Van itt még szovjet hősi halottaknak állított emlék, sírokkal:

A cigány holokauszt áldozatainak állított emlék:

A kilátás nyáron szebb lenne, majd visszajövök...talán:

Tele volt a domb salátaboglárkákkal: