Szeretem az indiai ízeket, de csak annyit, amennyit magamnak adagolok az ételbe. Az eredeti ízvilág túl erős,
túl fűszeres számomra, néha túl csípős is.
Azt hittem, hogy már mindegyik indiai szósz összetevőjét végigolvastam, de kiderült, hogy nem.
Tegnapelőtt az Auchanban találtam egy kis üveges tikka masala pasztát, amit még nem ellenőriztem. Meglepetésemre
se tartósítót, se ízfokozót, se ételszínezéket nem tartalmaz, sőt cukrot se és más édesítőt se. Eddig mindig ezeken
buktak meg az indiai szószok. Csak az olaj az, ami miatt nem férne bele a ténébe, de ennyi egyáltalán nem zavar.
Úgyse eszem meg az egész üveget egyszerre.
Megvettem hát, hogy kipróbáljam. Reggel fél hétre készen is volt az ebédem.
A paradicsomos ételek nem a kedvenceim a savanyúságuk miatt, de megeszem őket, ha kis édes íz van bennük.
Ezt biztosította az édeskrumpli. Egy jó nagyot tettem az ételbe.
Első szint: édeskrumpli, krumpli, cukkini, lilahagyma

Második szint: főtt csicseriborsó, egy csokor újhagyma "fehér része", egy hámozott paradicsomokat tartalmazó
paradicsomkonzerv (mindenmentes).

A serpenyőt felöntöttem vízzel, egy pici sót tettem bele, majd készre pároltam a zöldségeket. Az újhagymák zöld
részét a végén tettem bele, közvetlenül azelőtt, mielőtt az egy evőkanálnyi tikka masala pasztát belekevertem volna
a lébe.Egy percig még a tűzön hagytam, majd miután elzártam a gázt, tettem hozzá egy kockára vágott natúr tofut.

Nagggyon meg vagyok elégedve a végeredménnyel! Gyakran elfogom készíteni.