Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 6. 7:37

Sziasztok!Mindjart indulunk a fagyos hidegben Csokival setalni.
Rita jatekara elfelejtettem irni:
Szerintem levego illatosito.Mas mi lehet, hiszen hangulati jelzes van rajtuk?
Kinai tobzoska szuletett az allatkertben.Ezt meg kell majd nezni,mert Lillaval kb3 eve a tobzoska miatt mentunk ki megnezni es!!! A VILAGON.MASODSZOR sikerult fogsagban szaporitani.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 6. 7:42

Bocsanat a pragai allatkertben szuletett..Nezzetek meg az origigo.hu tudomany mai cikkeben.Nagyon aranykan nez ki!
https:/www.origo.hu-tudomany
A heten megyek a batyamhoz muteremlatogatasra.A bokatoresem miatt elmaradt a karacsonyi talalkozo.
Az viszont nagy valtozasom , hogy nem rohangalok tobbe ennyit.Heti 1x megyek el itthonrol messzebbre, marmint messzebb mint7 utca tavolsag =))
Szep napot! Ja es meg ma hozok par fotot delutan.Udv:Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. február 6. 15:03

Mindenkinek nagyon szép napot! Élvezkedem az íróasztalnál, mert éppen idesüt a nap! Megettük a tegnapi maradékot, és úgy érzem hogy degeszre ettem magam. Szerintem Samu is, mert igen elhúzta a csíkot a kisszobába!
Ilyenkor javában csendes pihenőzni szoktunk.

Megyek gyorsan felmosok, a mosogatás és a teregetés már megvolt, csak a két tányér van hátra, s majd a törölgetés.
De most kihasználom a fürdővizet hogy még langyos, s jó illata van.

Paggy, kellemes kirándulást az állatkertbe! Remélem a plázázás remekül sikerült!
:x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
A játékra csak azért nem reagáltam, mert nem tudom megfejteni! :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 6. 21:44

Sziasztok!Mint ígértem hoztam néhány mozgó és nem mozgó képet.
Témám :Vasárnap este Pesten azaz Budán ,középkorú hölgyek,hideg van, a kerület új plázájában viszont nyüzsög a nép még vasárnap este is.A lerobbant pályaudvar mellett zajlik az élet.Ezt mutatom be.Mindjárt.
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 6. 22:05

Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 6. 22:17

Kép
A barátaim:
Spoiler: mutasd
Kép

ÖTYE :)) :))
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 6. 22:52

Nagy nehezen sikerült feltennem a videót!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 6. 22:56

A plázával szemben a romos Kelenföldi pályaudvar:
Kép
Megyek a villamoshoz:
Kép
Kép
Kép
Ennyi volt a kis SE FÜLE SE FARKA képáradatom.Sziasztok:Paggy :-h
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 6. 23:11

Még azért teszek be mégis 4 képet,hogy kedélyesebb legyen itt:
Kép
Kitty cica
Kép
Csoki kutya és Kobak cica:
Kép
Természetes fény:

Kép
Lámpa fény:
Most már megyek aludni.Sziasztok mégegyszer. :))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. február 7. 7:18

Sziasztok Lányok és Elthan! Remélem mindenki kellemes "ropogós "hidegre ébredt, itt éppen -1o van. jó lenne még pár napig ilyen hideg, hogy a kullancsok és a büdösbogarag kinyúvadjanak!
S legalább száraz hideg van, nem nyirkos és szeles.
Köszönöm a kellemes képeket a pesti esti korcsolyás életet, a plázai képeket és az otthoni csendéletet. Édesek együtt a Csoki és Kobak. Olyan édesek összebújva, de közben mintha álmában át akarna valamit ölelni. :D
A lámpafények és a karácsonyi gömbök is szépek, Csokiról a festmény is nagyon megható. :D :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. február 7. 7:28

Sziasztok!

Tegnap én is felvettem az eggyel melegebb dzsekimet. Bár csak -4 fok volt, mégis hidegebbnek tűnt az enyhén
fújdogáló szél miatt. De sütött a nap, és ez - no meg a melegebb dzseki :)) - elfeledtette velem a nemszeretem
hideget.
Visszajöttem, mert megnéztem, most hány fok van. -10!

Paggy, Kata! Hihetetlen lesz, de ezek a dobozok perselyek. :))

Paggy, az OBI karácsony környékén is nagyon megdobta a hangulatomat. Tettem is be róla fotókat. Olyan kellemesen
tudják berendezni a kertészeti részleget.

Lilyke tegnap esernyőt kapott. Annyira boldog volt tőle. És bár nem esett az eső, büszkén menetelt vele, és közben
egy bölcsiben tanult dalt énekelt, aminek nagyjából ez a szövege magyarul: eső, eső menj el, gyere vissza máskor,
kint akarunk játszani, gyere vissza máskor.

Az IKEA-ban megint kávét főzött, és továbbra is nagyon élvezi a babaszéket, aminek lehajthatós akármije van:

Kép

Kép

Kép

Csak az átállás kezdetén, amikor hiányzott a hús, vagy az olajban sült dolgok illata, vagy a tejföl íze... kellett
mondogatnom magamnak, hogy azért eszem mást, kevésbé finomat, hogy visszanyerjem az egészségemet. Később
minden új ételt kezdtem egyre fincsibbnek érezni, de a csúcs az volt, amikor egyre erősebben kezdtem érezni a
ételek saját, eredeti ízét. Ez akkor jött el, amikor már szinte csak sót, abból is csak keveset használtam a főzéshez.
Ma már azok a kedvenceim, amikek eszem. Élvezettel fogyasztom őket. Ahhoz, hogy ezt elérjem, el kellett jutnom
oda, hogy egyetlen egy régi étel, amit nagyon szerettem és sokat ettem, ne hiányozzon. Ma már nem azt mondom,
hogy majd meghalok egy jó rántott húsért, hanem azt, hogy majd meghalok, egy jó lencsefasírtért.

De jó, hogy újra működik a géped! Könnyű így, hogy saját szerelőd van. :D

Már a karácsonyt is törött lábbal töltötted? Jó ég! Nem írtál róla, mi meg itt voltunk tudatlanul.

Az esti képeknek annyira jó hangulatuk tud lenni. Néha jobban szeretem őket, mint, amik nappal készülnek.
Mindkét barátnődnek nagyon kedves arca van. Jók az ilyen kiruccanások. Feldobják az embert.
Régebben beszéltük, hogy az országban nagyon szépen felújított vasútállomások vannak. Sajnálom ezt a
kelenföldit, de biztosan rá is sor kerül majd. Szép épület lenne egyébként.

Tetszik a tükörkép! Hasonlóan néztem ki tegnapelőtt. Nekem is alig volt ki az arcom a sapkából, meg a sálból.
A régiségvásárba mentem.

Kép

Kivételesen a természetes fényű konyharészlet tetszik jobban. De csak azért, mert jobban átjön a kis kék gömbök
által keltett hangulat. Milyen jól passzol az erős sárga a kékkel! A tacskókép űbercuki.

Kata, mindjárt teszem ki a te képeidet is. Még tegnap este leszedtem őket.

Nekem takarítanom kéne, mert hétvégén nagy ívben tojtam rá. :((
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. február 7. 7:29

Kata fotói:

Ezt írtam a múltkor, hogy ennek a karácsonyi kaktusznak mennyire jól áll a zöld reluxa háttérként. A kenyér, mint
mindig, nagyon pofás. Az ebéd pedig nagyon guszta a kis sárga-piros "díszekkel". Mondtad, hogy te is próbálsz több
zöldséget csempészni az ételbe. Így is ízlett nektek?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. február 7. 7:36

Kata, egymásra írtunk. Látom nálatok is -10 van. Tényleg szerencse, hogy nem fúj a szél, akkor nem mennék ki
még a meleg dzsekimben se.

Kata hsz.-a juttatta eszembe, hogy nem írtam a koripályáról és a jószágokról Paggynak.

Paggy, Miskolcon nem láttam olyat, hogy a már meglévő korcsolya pályákon kívül csinálnának alkalmi pályákat is. Ennek
ellenére lehet, hogy van, nem tudom.
Nagyon édesek a békésen pihenő állatkák! Csokihoz az iromba áll közelebb, igaz? Vele barátkozott össze a leghamarabb,
ahogy emlékszem. Bocsi, elfelejtettem a cicák nevét.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. február 7. 7:40

Zsuzsi küldte pár napja. Naplemente.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. február 7. 13:13

Sziasztok LÁnyok és Elthan! Elkészült a mai kenyér és süteményügyködésem, már csak a levest kell majd megcsinálnom.
Szép volt az ágak között a lemenő telihold, kár hogy nem pár pillanattal előbb néztem ki.
Már el is küldtem a facéra pár pillanattal ezelőtt.
Remek lett megint a kenyér is! :-bd :-bd

Csodaszép a naplemente Zsuzsi képén is!
Mi is kimozdultunk volna csak éppen bejelentkezett valaki, s lehet felhívom kb mikor jön.. :D
Addig is jó sétát azoknak akik a mai gyönyörű időt ki tudják fogni! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 7. 21:39

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 7. 21:43

Hiába van este és hiába van -8 C°,sétálni muszáj:
Kép
Elthan

HozzászólásSzerző: Elthan » 2023. február 8. 1:15

Sziasztok!
Bocsánat, hogy ritkán nézek be, mindig akad valami feladatom. Látom, hogy mindig megemlítetek és köszönöm. Feleségem mellkasán volt a műtét. 4,5x2,5 cm részt vágtak. szükséges volt, mert rossz indulatú daganat volt. Kisebb volt a rész, de biztonsági okokból nagyobbat vágtak ki. Áttét nincs, sebe szépen gyógyul, már dolgozik. Majd fél évente újabba szűrésre kell mennie. A nevetséges az, hogy a műtét 8 hónap múlva lett
volna. Pedig kórházi dolgozó. Nem vártunk, magán kórházba műtötték pénzért, így kb. 10 nap várakozás után műtötték.
Lili kiskutyájának péntegen volt egy hete, hogy kiütötte a kuvasz a szemét. Nem bántotta soha, kuvasz 9 éves, pekingi 4 éves. Kuvasznak a lába megsérült így kicsit fájdította, nyalogatta. Sophia odafutott, hogy játszana. Kuvasz morgott, de nem vette a kiskutya a lapot, tovább ugrált rá. Letaposta, így a balszeme kiugrott. Pont bent voltunk nem láttuk, a szembe szomszéd mondta. Nyüszített, kimentünk. A feje, a mellkasa, lába tiszta vér volt. A szeme lógott ki. Reggel 1/4 8 volt, Lilit vittem volna iskolába. Elvittem utána állatorvosoknak telefonáltam, mire a harmadik felvette és azt mondta vigyem be Győrbe. Megműtötték. Sajnos a szemét ki kellett venni. A szemhéját levarták. Holnap viszem vissza varrat kiszedésre. Majd még egy műtétet kell megbeszélném, hogy a másik szemén korrekciós műtétet csináljanak, nehogy az is kiugorjon.
Sajnálom Nellit, de nem nagyon emlékszem rá. Ugye én kb. egy évig nem is léptem az oldalra, mert telefonom elromlott, ami rajta volt elveszett. Számítógépen, meg operációs rendszer lett cserélve. Nekem a két fiam anyósommal volt, lépcsőházban kézen fogva vitte őket, amikor infarktust kapott összeeset és meghalt. Szomszédai hívtak fel, és azok vigyáztak a gyerekekre, amíg értük nem mentünk. Dolgoztam én is, a feleségem is. Nagyobbik fiam 6, kisebbik 2 éves volt. Most 24 és 20 évesek.
Kép
Kép

Negyedjére írtam be. Állandóan eltűnik amit beírok.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. február 8. 7:57

Sziasztok LÁnyok és Elthan!
Ropogós hidegre ébredtünk, de ez a normális és nincs szél csak enyhe szellő. De így sem irigylem azokat, akiknek 8 órát kell lehúzni vagy még többet a kinti hidegben.

Döbbenetes a földrengés okozta kár és áldozat. A baj nem válogat. Jó, hogy ennyi segítség összeállt, de a nagy hideg és a hatalmas rombolás miatt sajnos csak a halottak száma fog gyarapodni. Részvétem minden érintettnek!

Paggy, én is szoktam követni a youtubon annak az idős párnak a napjait, micsoda mennyiségeket dolgoznak fel! :-bd
Csoki aranyos a lámpafényben a maga kis kabátkájában. :flower1:

Elthan! További erőt és kitartást kívánok a feleségednek! :flower1: :ymhug: Nem semmi megpróbáltatás! S hihetetlen hogy magánuton kellett megoldani a problémát. Aish.! De a lényeg, hogy gondosak voltak. :-bd

Micsoda megrázkódtatás lehetett a gyerekeknek anno.
Aranyos Lilike képe, de Shopit nem tudtam megnézni, valamit igazitani kell mert nem engedi. A kutyuskát sajnálom, a hebrencseskedésnek komoly ára lett.
Csak szólok, hogy mindig szóljatok neki ha a nem látó oldalról közelítitek meg, nehogy odakapjon a kezetekhez ijedtében.
Más műtét miatt, de mi is így jártunk, pontosabban apu kutyája.

Japán barátaid hogy vannak? Ott is zord volt nemrég az időjárás! na és ott meg a cunamitól a földrengésig ott sem ismeretlen fogalom. :flower1:

Tényleg, most jut eszembe, megkaptad a kért feliratot? Sajnos valami technikai malőr miatt képtelenség küldeni, különben nem kellett volna írnom Birinek.
Mindenkinek legyen szép napja! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. február 8. 8:12

Sziasztok!

Jaj, Elthan, máskor előre figyelmeztess, ha ilyesmikről írsz (kiskutya), és tedd légyszi spoilerbe, mert még most
is rosszul érzem magam, pedig hajnalban olvastam a hsz.-t.

Nem bírom a vért, se nagyobb sebek látványát. Életemben kétszer ájultam el, mindkétszer "orvosi" dolgok miatt.

Egyszer anyukám kezdte el mesélni a vakbélműtétjét (nem kért altatást, mindent hallott, hogy mit csinálnak vele)
másodszor egy lány kezdte el mesélni, hogy amikor felnyitották az orvosok egy ismerőse hasát, mekkora és mennyi
daganatot láttak benne... Mindegyik csak kezdte mesélni, nekem máris annyi volt.

Annak viszont nagyon örülök, hogy a feleséged megúszta egy kisebb műtéttel, és szépen gyógyul.

Sajnos a fórum szervere vacakol, ezért azt javaslom, mentsd el, amit írtál, és csak utána küldd el. Én így csinálom.

Paggy, nagyon tetszik a nagy sötétségből a narancsos fénybe kibaktató sötét Csoki képe. Egy árnyjátékra emlékeztet.

Kata, elfelejtettem megnézni a hőmérőt, de szellőztetéskor nagyjából ugyanolyan hideg áramlott be kintről, mint
tegnap reggel. Viszont megint süt a nap, és ez elég is nekem, hogy jókedvűen keljek útra.

Már lementettem a fotókat a fb-ról, azonnal kiteszem őket. Nálad a hold van az ágak között, az én mai képemen
meg a felkelő nap. Azt is kiteszem majd.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. február 8. 8:18

Kata fotói:

Almás-kókuszos-kakaós kevert süti

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. február 8. 8:40

Ennyit számít 10 perc!

A két kép készítése között nagyjából ennyi idő telt el. Mai napkelte. Fényképezőgéppel fotóztam, erősen
zoomolva a nagyszoba ablakán keresztül, ugyanott állva.

Kép

Kép
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2023. február 8. 9:22

Hali lánykák és Elthan!

Innen Kisvárdáról is indultak segíteni a földrengés súlytotta övezetbe. Az ismerősöm férje is ment, pokoli hírek és látvány fogadta őket.

Paggy
Az idős pár videóját én is ép a múltkor láttam youtube -on, nem semmi.

Elthan
A feleségednek tünetmentes gyors gyógyulást kívánok.

Kata
A sütik nyácsorgatóak.

Rita
A képek szuperek.

Ata sajnos beteg lett. A rendelő tegnap tele volt beteg, nyűgös gyermekekkel. Az egyik pici babát magunk elé engedtük, mert már az anyuka tehetetlen volt az gyerek szinte "űvöltésével" szemben, de csakhamar ránk kaptak volna. Így őszinte bocsánatot kérve mondtam, ha mindenkit magunk elé engedünk, mi mikor fogunk sorra kerülni? Én már hányszor, de hányszor sorban álltam, de otthagytam. Szaladtam rögtön apuhoz megnézni vele mi a helyzet és közben a kórház is..... stb.
Na jó ennyi rossz infótól még betegek leszünk.

Ma spagettit főzök. Nekem is kellene valamit sütni.
További szép napot mindenkinek!
Elthan

HozzászólásSzerző: Elthan » 2023. február 8. 10:39

Sziasztok. Köszönöm a feleségem nevében is. Idén lesz a 25. házassági évfordulónk. Úgy látszik nekünk az évfordulók nem szerencsések. Amikor 50 lettem volna, előtte 2 héttel vágták fel a hasam perforált vakbél és hashártya gyulladás miatt. Akkor mondta a főorvos, hogy utolsó pillanatban műtöttek. 30% esélyem van, hogy megmaradok. Túl éltem. Igaz vannak utóhatásai.
Lili imádja a bogarakat, lány létére. Mindig fényképezni kell, ha valami ritka bogarat talál. Ugyanez van az egyéb állatokkal, különösen a madarakkal. Nálunk annyira nem ritkák, mert természetvédelmi terület mellett lakunk. Az erdő 200 m-re van tőlünk. Őszi szerzeményei orszarvú bogár, sisakos sáska, ájtatos manó, hőscincér, illetve volt ritka pokoli cselőpók. Védettek. Ha valakit érdekel feltöltöm, de egyébként nem teszem fel, nehogy elborzadjon valaki.
Javítottam a képet!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. február 8. 16:06

Sziasztok Lányok és Elthan !
Elthan köszönöm a javított képet, tündéri az a kutyus, olyan mintha kacsintana!

Én már nem is tartok számon semmilyen évfordulót, mert minek... anélkül is fáj. S talán jó is hogy elfelejtkezem róla, nem azon pörög az agyam.

Ma kisebb feladatom lett volna de elfelejtkeztem az időről, mert már annyira ki akartam porszívózni, de így elmaradt a keresés.
Na kicsit elkéstem, holnap reggel kell telefonálnom. #:-s

Engem is megrendített a hatalmas földrengés, de nem lepett meg, eleve egy szunnyadó terület, s afrikai mozgás miatt még lesznek keményebbek is mint a bumeráng.
Ahogy San Francisco és környéke is el fog tünni, viszont új földrészek fognak keletkezni. Csak fájó következményekkel.

remélem minél több embert sikerül még kimenteni a rendelkezésre álló "arany órákban". de mindenki számára egy hatalmas veszteség lesz s nem lesz könnyű kiheverni sem.

Rita, csodaszép a napkeltéd.. igen , nagyon sokat számít 1o perc is, de ha nagy a szél, akár másodpercekben is számolhatjuk, a téma adottságánál fogva! :flower1:
Köszönöm a kitett képeket! :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”