Végre ideértem.
Hú annyit, de annyit írtatok?!
Hát jó rég voltam itt, egész pontosan 2022.05.05-én 10:40-kor. Hát igen ......az nem most volt.
Ildikó
Igen csinos hölgy vagy és az a sok séta igazán jót tesz az egészségednek is. Csak azért vigyázz!
Horribilis árak vannak. Hogyan fognak így megélni az emberek?
Pedig már sokan azon gondolkodnak, hogy a számlákat fizesse vagy egyen.
Gyönyörű egy helyzet.
A tisztelt okosoknak a zsebeit de megkönnyíteném egy jó pár millióval. Kiváncsi lennék arra, hogy ők egy átlag ember fizetéséből hogyan jönnének ki!
Mindent a háborúra kennek. Akkor más országokban miért nincs ez a drasztikus emelés és drágulás?
Na meg ez, hogy Főispán, ispán, vármegye. Teljesen megváltoztatják már lassan az oktatás eme érintett területét. Te szent Isten.
Sokan jól mondják, hogy viszzakellesz térni a földműveléshez, hogy az ember ne halljon éhen. Már most látom, hogy sokan, akik eddig csak füvesítették kertjeiket, művelik. Éppen a papa (88éves lesz az idén) mondta, ma: Lehet, hogy lassan elérjük azt az időt ismét, hogy a saját termény egy részét le kellesz adni, mint az ő idejében volt.
Rita
Lilike csodszép és sokat nőtt. Látom ismét voltál kint Angliában. A család? Minden rendben velük?
Kata
A házi kenyereid fantasztikusan néznek ki, nem hiába gyakorlat teszi a mestert.
A kevert almást én is gyakran megsütöm egy kis dióval a tetjén.
Meggyógyultál már? És Samu? Vele mizu?
Elthan
Látom te is megérkeztél és, hogy egy újabb műtéten estél át. A képen?.... mintha apu vállát látnám.
És a feleséged? Jobban van már?
Már úgy írom, hogy a 841. oldal a csajokról a kép szuper és az aranyos kutyus is. Csoki igaz? Előre is bocsika, ha tévednék.
Paggy
A kínai szerzeményeid nagyon tetszenek.
Az általatok készült ételek nyálcsorgatóak. Ha lenne rá lehetőség, hogy most rögtön ki lehetne emelni a laptopon keresztül. Hát....

S legvégül a Nellivel történt eset megrendítő mindenki számára.
Legyen könnyű neki a föld.
Ez az idő tiszta vicc, odakinn szakad a hó, reggel seperhetem és lapátolhatom el.
A két fiú megy be a suliba ugyan ezt elvégezni.
A fűtéssel már kivan a ....., a fene ott eszi meg, de muszáj, a papa nem fagyhat bele a házba és mi sem. A gyógyszer meg rettenetesen drága lenne. Főzöm nekik állandóan a teát és a gyümitálat is esténként. Kell a vitamin.
Sajnos a sógórom menyasszonyánál leukémiát és limfómát diagnosztizáltal. Most éppen folyamatos vérellátásra szorul. De már szépen javul az állapota.
Nem mondható ez el az uncsinővéremről, aki már több, mint két hete kómában van. Szívinfarktust kapott, sajnos nagyon rossz helyen érte. Van olyan orvos, aki reményt ad és van olyan orvos is, aki ezt el is veszi másnap. Az ingerek megvannak, csak a tudata nincs. A fájdalmakat érzi, grimaszol, mocorog, vonogatja a vállát, sóhajt, könnyezik a szeme, mintha sírna vagy nyitogatja a szemét, majd zárja és utána semmi. Ezen felül
tüdőgyulladásba esett. Levették a lélegeztetőről, mert már tudja magától venni a levegőt. Gégemetszést végeztek nála, hála Istennek komplikáció
nem lépett fel nála, sem szövődmény. Reméljük ez így is marad. Az intenzíven tegnap este még azt mondták, hogy másfél-két hét múlva vagy
hazaviszik vagy viszik az utó kezelőbe (Krónikus Belgyógyászat). Erre reggel jön a hír, hogy lekerült az utó kezelőbe. Nem akartunk hinni a
fülünknek. Azzal indokolták, hogy már nincs tüdőgyulladása. 3-4 nap alatt kigyógyult belőle? Keresztanyám betelefonált - merthogy látogatás, csak délután fél 4-től 5 óráig van - érdeklődni az állapota felől és arról is információt kért, hogy mi lenne "ha" az idő múlásával arról lenne szó, hogy hazavinné a család. Erre az orvos még ma visszavitette az intenzív osztályra az uncsimat, hogy egy kicsit feljavítja az állapotát, mert csaaak tüdőgyulladása van. Magyarán szólva elértette az orvos, ami ma tisztázódott is. Kérdezem én. Ha történetesen nem telefonált volna be keresztanyám, akkor is rohantak volna vissza vele az intenzív osztályra? Az a baj, hogy ahány orvos, annyiféleképpen beszélnek. A kezelőorvosa jó, ha vagy 2-3* látta, a többi mindig más volt.
Most találtunk egy olyan intézményt (Kóma Centrum), ahol kifejezetten kómás-agysérüléses betegeket kezelnek. Hátha az segítene rajta és hogy a kezelő- vagy osztályvezető főorvos mit szólna hozzá. Magánklinika havi 400 000 Ft-ért teljesen kikészítené a családot. A család sem befogadóképes most a jelen helyzetben (főleg, hogy már kétszer epilepsziás rohamot is kapott), emellett ez nem egy embert igényel és keresztanyám hozzá rettentő kevés, keresztapám beteg, a gyermekek külföldön dolgoznak, a férje sem lehet mindig otthon, hiszen valakinek dolgozni is kell, továbbá nem is biztos, hogy találnánk olyan helybéli illetve környékbeli szakembert, aki ebben tudna segíteni, a gondozó ide kevés, végül az elfekvőben sem szeretnék tartani, mert az egyenlő lenne a halállal. Maradt még ez az egyetlen reménysugár, hátha lenne hely számára és át tudnák szállítani oda és persze az főorvos véleménye is fontos.
Tömören ennyi. Bár lenne még mit írni.
Apu is beteg, de ez már megint egy másik történet.
Milliárd bocsánat, hogy túl hosszú voltam, de jól esett kiírni magamból.
Édes álmokat lánykák és Elthan.