Sziasztok!Ildikó, lopj nyugodtan! Ha van olyan összetevő, amit nem ismersz vagy nem használtál még, nem muszáj megvenned,
lehet mással is helyettesíteni. Én a teljes értékű növényi étrend szerint igyekszem étkezni, emiatt például a lencsefasírtba
nem teszek se állati zsiradékot, se növényi olajat, hanem a tahinit használom "zsírosításra". A tahini teljes értékű, mert
a szezámmagnak nemcsak a kisajtolt olaját, hanem a mag összes összetevőjét tartalmazza. Azért nevezem tahininak,
mert az üzletekben - már amelyikben lehet kapni - is így árulják, egyébként szezámpaszta a másik neve. Én a DM-ben
szoktam venni. Nem olcsó, de nekem nagyon sokáig kitart. A hűtőben tartva egy év alatt se romlik meg. A sörélesztőpehelynek
annyi jótékony hatása van - és mellesleg nagyon szeretem is - hogy sok mindenbe beleteszem. Ez se olcsó, de megéri az árát.
A fasírtban egy-két evőkanál liszttel helyettesíthető. A zabpelyhet is lehet liszttel helyettesíteni, de a zabnak is olyan
csodálatos a belsőnkre gyakorolt hatása, hogy nincs nap, hogy ne egyek belőle valamilyen formában.
A fasírt alapanyagnak lágynak kell lennie összeállítás után is. Nem lehet két tenyér közt gombócolni, mint az igazi fasírtot.
Amikor megsültek is lágyak lesznek még, de már lehet enni. Ahogy hűlnek, úgy érik el a végleges szilárdságukat. Ezt csak
azért írtam le, mert a növényi ételek sokszor nem úgy működnek, mint a hagyományos, állati dolgokat is tartalmazó kaják.
A vérnyomás esetében minimalizálni kell a sót. Nem véletlen, hogy én is csak nagyon keveset használok a főzéshez. Mondjuk
nem csak ez segített leküzdeni a magas vérnyomásomat. A TÉNÉ volt a nagyobb segítség. Ez minden másra is megoldás lett.
Paggy, nagy öröm ez, hogy taliztok Ágival! Látom magam előtt Csokit, hogy milyen izgatott lett, ahogy meglátta Ágit.
Fogadjunk nem csak a farkát csóválta, hanem az egész hátsóját.

A cicákat visszahúzódóbbnak gondolom, ők tartani
fogják a három lépés távolságot.
Várjuk a beszámolót és a fotókat!
Nagyon jó a sok zöldség! Egyél minél többet. Rost csak a növényekben van, az állati dolgokban egy szemernyi sincs, pedig
a bélbaktériumoknak ez a táplálékuk. Ma meg már tudjuk, hogy csak akkor lehetünk egészségesek, ha a mikrobiomunk
is egészséges.
A magok még a lejáratuk után is sokáig csíraképesek. Egyelőre még ne ajándékozd el, hátha jövőre vagy azután akarsz
belőlük ültetni. Már várom, hogy milyenek lesznek az új növénykék. Nem írtad meg, hogy a piros bogyós növény mi lehet.
A zacsiján nem tudtam elolvasni.
Kata, engem is ámulatba ejtettek azok a szélfútta zúzmarás ágak. A fénykép nem adja vissza tökéletesen azt a szépséget,
amit a saját szemünkkel láttunk. A vízcseppes képek meg olyanok nekem, mintha egy varázsgömbön keresztül nézném a
környező világot. Egy kis csodavilág. Tegnap arra jártam, és lefotóztam azt a bokrot, gesztenyefát és fenyőt, amelyről
készültek a fotók. Eléggé kiábrándító, de nem azért, mert csúnya a környék vagy ilyesmi, hanem mert olyan jó érzés a
csodavilágban lenni. Mindjárt kiteszem azt a képet is.
Sikerült elintézni mindent, amit akartál? A levegőtisztítót is meg tudták javítani? 40 ezer? Basszus!
Ági! El se hiszem, hogy végre megoldás születhet a szívpanaszaidra! Nagyon drukkolok, hogy tényleg a megfelelő kezelést
alkalmazzák nálad. Kis képzavarral élve, nagy kő fog leesni a szívedről/szívünkről.
Csak olvass, és ne írj! Esetleg csak akkor, ha nagyon szeretnél valamire reagálni. Nem fog rosszul esni egyikőnknek se.