Sziasztok Kislányok!Hát nem hittem volna, hogy nem lesz időm fórumozni, ha itt leszek, de így lett, és ennek egyébként
nagyon örülök. Ez azt jelenti, hogy van dolgom, hasznossá tudom tenni magam, és ez boldog érzés.
Majd ha otthon leszek, visszaolvasgatok, most csak írom, ami eszembe jut. Épp szitál az eső, lehet,
hogy nem fogok tudni elmenni a napi gyaloglásomat letudni, ezért gyorsan beugrottam. Mosni fogok
két adagot, meg főzni. A főzés és új kaják felfedezése most a legfontosabb feladatom, mert Lilyke
épp a válogatós-szétválasztós korszakát éli és a régi kajáit, amiket nagyon szeretett, már nem eszi
meg a régi formában. Például a tésztának csupasznak kell lennie, nem lehet rajta semmi, de a rizst
is csak magában fogadja el. Vége a zöldségekkel, hüvelyessel elkészített rizs/hajdina/bulgur köretnek,
de vége a főzelékszerűségeknek is, amibe rengeteg zöldséget bele tudtunk rejteni. A bölcsiben mondták,
hogy ott is úgy teszik az ételeket a tányérra, hogy ne érjenek össze, mert csak kevés gyerek eszi meg
összevegyítve.
Szerencsére mindenféle tésztát megeszik. Mehet a vöröslencse, a hajdina, a barnarizs, a csicseri és a
tk. tönkölytészta is. Ezek mind teljes értékűek. Készítettem cukkini krémet, amit a tészta mellé tettem
a tányérra, és abba szívesen mártogatta a tésztát, mielőtt a szájába tette volna. A céklakrémmel nem
jártunk sikerrel (pedig nagyon nagy kedvence volt korábban). Siker volt a cukkini-répa-krumpli mackó
is. A tofu, a babkrém, a szójajoghurt, a hummusz, a gyümölcsök, a reggeli zabpehely, gofri (banán, víz-
zabpehely), hajdina wrap mind megmaradtak kedvencnek, ezekre lehet építeni. Új nagy imádat a babgofri
(főtt bab, zabpehely, víz), amit pár éve találtam ki, és szerencsére most eszembe jutott. Ami még nagy
szerencse, hogy nagyon szívesen issza a nyers zöldségekből kevés gyümölccsel készült turmixokat, amivel
be tudjuk juttatni, ráadásul nyersen a most épp nem kedvelt, de nagyon fontos zöldségeket. Így a napi
tucatból minden megvan a nap végére.
Miután mindenki elment itthonról, összepakolászok, elmosogatok, felöltözöm, és megyek menni. Közben
fotózgatok, nézelődöm. Ha már jó sokat mentem, segítek a lányomnak felfedezni olyan termékeket,
főleg üveges szószokat, amik beleférnek a ténébe. Nincs sok ilyen, ahogy otthon se, de azért találni.
A Tescoval kezdtem a nézelődést, aztán az Aldi következett. Egy ASDA nevű szupermarket lesz a következő.
Miután hazajöttem főzök, és mire elkészülök lassan jön haza a lányom és megyünk Lilykéért. Estig ő a
főszereplő az életünkben. Ha elaludt, még beszélgetünk egy kicsit, aztán fekvés-alvás.
Közben két napja meghalt a vejem bátyjának a felesége. 45 éves volt. Számítani lehetett a halálára.
Egy éve tudják, hogy áttétei vannak, és hogy nem lehet rajta segíteni.
Remélem mindannyian nagyon jól vagytok! Puszi!