Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 20. 16:24

Sziasztok Kislányok és Fiúk!

Kata, ne is mondd! Nagyanyám is késsel a párnája alatt aludt idősebb korában. Szerinte az egész Bogács ellene
volt, a boltostól a strandpénztárosig. Mindenben mögöttes szándékot keresett. Apukám utolsó éveire is ez volt
a jellemző. Elmondtam neki valamit, és azt ő azonnal félreértelmezte. De nem mondta el azonnal, csak hetek
múlva, amikor már azt se tudtam, hogy mi is volt a kiinduló helyzet.

Nem szép dolog a keresztényüldözés, mélyen elítélem, ahogy a melegek, a zsidók, a cigányok, az afroamerikaiak
a muzulmánok és még sorolhatnám üldözését, az ellenük való uszítást is. :(

Mindig van valami! Remélem, holnap meg tudják csinálni a vizeteket.

Micsoda színek az égbolton! Jól megosztozunk, te napnyugta, én napkelte. Lehet, hogy ezt már írtam egyszer,
olyan ismerősnek tűnik. :))

Most olvasom, hogy csövet vettél, meg hogy ott járt nálad a szomszéd. Akkor megcsinálták a vizedet? Akkor már
van meleg vizetek. #:-s

Zsuzsi mondta, hogy orkán van Angliában, de náluk "csak" sárga riasztás volt. Fújt a szél, de csak annyira, amennyire
épp nálunk is itt Miskolcon. Ettől többet nem érzékeltek az ő lakóhelyükön.

Ó, de különleges alakú felhők vannak az utolsó két képen, ráadásul két színben. Nagyon jó képek!

Paggy, a nap süssön rád is! :D Most az időm nagy része azzal megy el, hogy sorozatokba nézek bele, és törlöm ki
őket, mert egyik se olyan, amit fordítanék.

Ildikó véleményével egyetértek. Ha a párod magában élne, azt mondanám, hogy éljen úgy, akár betegen is, ahogy
ő akar. De te is ott vagy mellette, és kénytelen kelletlen el kell tűrnöd a lükeségeit, ráadásul úgy, hogy te sem vagy
jól. Nem könnyű ez a helyzet, nem is tudok okosat mondani.

Mindig szívesen elolvasom a "kutatmányodat", de jómagam csak felszínesen érdeklődöm Ázsia iránt. Amikor fordítok
mindig utána kell néznem több dolognak is, nehogy nagy butaságot fordítsak. Szívesen teszem, de ennyi elég is nekem.
De azért nekem is van mindig egy-egy mániám, ami mélyebben is érdekel, szívesen vetem bele magam a téma
megismerésébe. Ezek egy ideje inkább az egészséges életmóddal (TÉNÉ, csírák, fermentálás, mikrozöldek, időszakos
böjt) kapcsolatosak. Most Lilyke haja miatt a CGM-be (Curly Girl Method=göndör lány módszer) vetettem bele magam.
Azért írok CGM-et, mert a ,magyar oldalakon is csak így emlegetik. A lányomnak nincs ideje rá, ezért én tanulom, és
adom át neki a tudást. Már értünk is el sikereket. Írtam egyszer, hogy Lilykének hátul hajlamos a haja a szöszösödésre,
és kócolódásra. Mára már oda jutottunk, hogy állandósult ez az állapot. De szerencsére, ez a módszer máris segített,
és pillanatok alatt szép loknikat lehet varázsolni a kócból. Nem tartós egyelőre, de amikor kell, már tudjuk kezelni.
Még csak elkezdtem magam beleártani, és még sok minden kesze-kusza, de idővel összeáll az agyamban a sok információ.
Szóval kíváncsi vagyok, hogy most mi kezdett el érdeklődni.

Spoiler: mutasd
Ebből a nézőpontból lehet sejteni nagyjából, hogy milyen lehet hátul egy sávban a haja (szöszös, kócos)

Kép

És ilyenné lehet varázsolni kb. öt perc alatt:

Kép

Kép

Ildikó, holnap megyek az Intersparba, és megnézem a szivacsot.

Remélem nem sokáig leszel "szédületes nő". :ympray: Nem jó hallani, hogy te sem vagy jól. Egyik kedves kolléganőm
se tudott aludni teliholdkor. Varrt magának a szemére fekete maszkot, és nagyon vastag sötétítőfüggönye volt, amit
nagyon gondosan behúzott ilyenkor, mert a legkisebb fény is megzavarta az alvását.

Mióta vagy egyedül? Fiatalon ment el a férjed? Nagyon szépen írtál róla! :flower1:

Ági! Elthan! Jól vagytok? Gyógyultok? Remélem, igen!!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 20. 16:56

Lilyke

Lilyke szokás szerint takarít. A kis konyhájából a kis szivacsával törölgette a kisszékét, majd boldogan
ráült a "tiszta" székre.
Nem tudjuk mire vélni ezt a nagy takarítási mániát, de az tény, hogy nem unja meg, nem felejti el, nem
áll le a témáról. Mondtam nektek, hogy a bölcsiben is nagyon nevetnek rajta, amikor ott is nekikezd.

Kép

Innen szokták etetni a kacsákat. Szemerkélt az eső, de ez Angliában nem ok arra, hogy otthon maradjanak
az emberek. Overallt fel, és lehet menni. Olyan picinek néz ki ezen a képen.

Kép

Kép

Karácsonyra kapta a pénztárgépet, amihez egy játék bankkártya is tartozik. Ha a megfelelő helyre érinted,
akkor épp úgy csipog a gép, mint a boltban. Ez a mai gyerekeknek sokkal ismerősebb, mint a pénz. Amikor
ott voltam, már akkor mondtam a lányoméknak, hogy amióta kint vagyok, se ők, se én nem fizettünk sehol
készpénzzel, és nem is fogunk ezután se. Hogy fogja Lilyke megismerni a bankjegyeket, meg a fémpénzeket?
Mondanom se kell, hogy rögtön tudta, mit kell csinálni a bankkártyával. Aznap este nem is játszott mással.

Kép

Az IKEA-ban egy másik pénztárgéppel.

Kép

Ahogy reggel felkel azonnal rajzolni megy. A pizsamafelső azért van fordítva rajta, mert a durva varrás irritálja
a bőrét, amit képes véresre vakarni. A bölcsiben már tudják, hogy ahogy megérkezik rajzolni szeretne, úgyhogy
már elkészített asztal várja. Másodikként szokott megérkezni fél nyolckor, ezért van idejük ilyen kedves
gesztusra az ott dolgozóknak.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 20. 17:12

sziasztok!
A vajdasági magyarok miatt ment a balhé! Ugyanis ők számomra ugyanolyan magyarok mint mi! Az hogy elszakították őket tőlünk nem az ő hibájuk! S a választási sikerhez gratuláltam! ennyi!

Milyen tündéri lett Lilyke haja! fantasztikus kis frizura lett ezzel a szerrel. Barátnőm is sajnos ezerrel vasalja simára a haját, pedig olyan kár érte! Ha belegondolok hogy egypárszor az enyém meg daurolva volt :)) Igaz utána mindig 3 napos fejgörcsöm volt, úgyhogy a 3. eset után azt mondtam hogy ez volt az utolsó!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

hoztam egy két szépséget.. kellemes délutánt és estét mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 20. 17:23

Kata, még semmilyen szer nincs Lilyke haján. Egyszerűen csak a bevizezett haját egyfajta "tapogatással"
kunkorodásra lehet bírni. A lányom csinálja a saját kezével. Videókból lestük el.

Majd kell a hajára venni dolgokat. Ez hosszú menet lesz, mert ahogy a fb csoportban látom, ahány haj,
annyiféle szer válik be. Senki nem tud biztos ötleteket adni a másiknak. Ezt magunknak kell majd
kitapasztalnunk. A lenmagzselét sokan dicsérik azonban.

Mostanában a szürke és a fehér felhők kéz a kézben járnak nálatok. Nagyon szépek valóban! Habosak-haragosak.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 20. 19:39

sziasztok Lányok és Elthan!
Gyors bejelentkezek csak, mert holnap mennem kell megint a baleseti sebészetre és utána meg akupunktúra, igy most hajmosás egy kézzel, meg a reggeli főzéshez összekésziteni mindent, hogy csak fel keljen raknom indulás előtt.
Pár dolog ami hirtelen az olvasások után eszembe jut, aztán majd ha nomrálisan lesz időm irok is normálisan.
Kata, a felhőid valami fantasztikusak!
Szerdán azokat festünk. Bár borzalmasan le vagyok maradva, de már nem is érdkeel. Nincs időm rá per pillanat.
Paggy, a meleg videóról: Olyan érdekes, a magyar , vagy más nemzetiségű filmek valahogy nem vonzanak ebben a témában. Nem itélem el, elfogadom, de a lelki része amit talán a film is közvetit, nem érdekel. Viszont a kinai BL sorozatok igen. Talán azért, mert az Untamed volt az amit először láttam és fantasztikusnak találtam...
Olvasom ahogy a párod mondja, hogy Csokinak a járdán kellene közelekdni és nem lemenni onnan. Hát az én férjem sem volt különb, mikor kiengedte Arthurunkat és utána azt mondta neki: Ugye nem mész el többet, mert hát itt kapod a finomságot. A guta majd megütött közben, mert a megbánás legcsekélyebb jelét nem láttam rajta. Na nem Arthuron, hanem a gazdáján.
Ildikó! Legyél jobban! Ez az összevissza idő valami borzalom. A napkitörésről ne is beszéljek.
Rita! A naplementéd, vagy nem is tudom felkelte volt-e, de nagoyn szép képek voltak> :-)
Lilyke haja fantasztikus!!!
Legyen szerencsétek és használjanak a szerek majd amit találsz hosszútávon! Tudom, nem szerencse, de legtöbb esetben olló a vége a történetnek, mert vay későn kezelik általánosságban, vagy olyan a haj, hogy menthetetlen.
Nagyon szép fürtökbe beáll neki!! :-)
Jót mosolyogtam a reggeli képén. Úgy látszik, hogy akkor kelt fel. :-)

Kiváncsi leszek majd mit mond a doki holnap. Kezdetnek két hetet jósolt, hogy nem érheti viz.
Ahogy elestem Ramossal sétáltatás után és két napra rá kesztyűben dolgoztam, tiszta genny volt az a kis mély seb miután levettem.
Ezzel most nem lehet majd szórakozni...
Kesztyűt, zacskót nem lehet rátenni. Még kis időre sem. Ezt észre is vettem, mikor a sürgősségi utá n tusoláskor rátettem. azonnal beizzadt.
Természetesen lerántottam volna a kötést, ha nem szakszerűen csuklón átkötve lenne, mert beleakadt a csomagoló szerkentyűbe, ahogy a zsállitáshoz készitettem a rolókat. Dolgozni muszáj, mert kötbér és stb.
Hajat festeni muszáj, mert bányarém kategória voltam. Hajat mosni is, bár a fiúknak kiselőadást tartottam, hogy azt a pár dolgot amit nem lehet beletenni a gépbe igazán elmoshatnák, mert még az eséstőli seb sem gyógyul be az állandó vizeskedéstől.
Természetesen a vajas kakaós krém rácsöppent a kötésre. Letöröltem, de látszik. :-) Annyi eszem nem volt, hogy gézzel átkössem,ne szennyeződjön.
Na majd holnap :-)
Még jó, hogy a gépeléshez nem kell az az ujjam :-)
Fájni nem fáj, de a vérnyomásmérést nem szabad azon a kézen csinálni. A tornázásnál is lüktet. Az akupunktúrát viszont szrette. Ki érti ezt :-)
Kata, Ramoshoz jövő héten vasárnap jönnek tizre.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. február 20. 20:00

Drága lányok és Elthan.
Sajnos hosszú levelem elveszett, már kb egy órája, v. több hogy megírtam. Kata felhőivel valahol találkoztak és elvitte a szél.
Le is másoltam, hogy biztos legyen, de nem számított.
szóval még egyszer nem tudom leírni.
Mindenkinek szép estét.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 20. 23:57

Lányok!Bár már éjszaka van,de mivel eddig filmeztem,gyorsan feldobom ,amit akartam.Ezentúl nem csinálok semmiből sem nagy dolgot,hiszen rövid az élet!!! :x :) :) :)
Tehát a kínai rádióadást hallgatva,amiben bár sok érdekességet is hallottam,de azért többnyire unalmas volt.Innen hozok 1 dolgot, szövevényei vannak.Nem leszek unalmas,remélem!!

Kelet -Kina egyik tartománya CSIANGSU vagy Jiangsu ,ami a papírkivágások "őshazája".Itt az egyik faluban a téli olimpia tiszteletér olimpiai papírkivágásokkal díszítettek a Tavaszünnepre/HOLDÚJÉV/
Ez Kína egyik legfontosabb ünnepe, melynek minden napjához meghatározott szokások és ételek kötődnek.[1] Kínai újév néven is ismert.
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%ADnai_%C3%BCnnepek

Kelet-Kína???Hol is van?

Papírkivágások?
Érdekességek?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 21. 0:02

Kína térkép:
Kép
Kelet-Kína sűrűn lakott, termékeny síkvidékein (Kínai-alföld, Mandzsu-medence) és a Sárga-folyót kísérő löszvidéken minden talpalatnyi földet megművelnek. A gondosan művelt teraszok a meredek dombhátakra is felkapaszkodnak (8.2.).

Kína a Föld legnagyobb gabonatermelői (búza, rizs, árpa, kukorica) közé tartozik, de szója- és repcetermesztésben is elsők között van a világon. Az ország sertésés baromfiállománya a legnagyobb a világon. Az állatokat főleg háztartási és mezőgazdasági hulladékkal etetik. A tengeri és a folyami halászat is fontos szerepet tölt be a népesség élelmezésében.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 21. 0:10

iJiangsu Loudspeaker.svg kiejtése✩ (kínai: 江苏, pinjin: Jiāngsū, magyar átírás: Csiangszu) a Kinai Népköztársaság keleti partjainál fekvő tartománya. Nevét a tartomány két nagy városának, Csiangning (mai nevén Nancsing) és Szucsou rövidítéséből kapta. Tartományi székhelye és legnagyobb városa Nancsing.
Kép
[url=https://postimg.cc/6yLF0s4T]Kép[/url)
A jobb oldali mutatópálcám elcsúszott Szucsouról Shanghaira,de ha ránézel a térképre, megtalálod Szucsout!
Jiangsu nagyrészt egy delta ország a Jangcekiang és Huai folyók torkolata körül , és gazdag tavakban, amelyek közül a legnagyobbak Taihu és Guangyanghu . Jiangsut korábban gyakran sújtották súlyos áradások (köztük az 1852 előtt és 1938–1947 között itt kifolyó Sárga-folyó ), amelyet többek között a tavak lecsapolására szolgáló gátak építése okoz.
És nézzétek meg a térképen/a felsőn!!/ott van WUHAN is!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 21. 0:28

Kukucskáljatok be néhány városba!!
https://sv.wikipedia.org/wiki/Nanjing
Nanjing a régebbi romanizáció szerint Nanking egy tartományi város Kelet - Kínában , a Jangce folyó partján , Sanghajtól mintegy 240 kilométerre nyugatra .

A város Jiangsu tartományi fővárosa . A központi városrészek lakossága 4,4 millió (2010) körülbelül 741 négyzetkilométernyi területen. A teljes kezelt terület 6 596 négyzetkilométer , összesen 8 000 680 lakosa van.

A város nevének jelentése „déli főváros”, ami azért van, mert 1368–1421 és 1928–1949 között Kína fővárosa volt. A tajvani Kínai Köztársaság úgy véli, hogy Nanjing továbbra is Kína fővárosa, bár Tajpej a gyakorlatban a Kínai Köztársaság által ellenőrzött terület fővárosa a kínai polgárháború 1949-es vége óta.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 21. 0:39

https://www.erdekesvilag.hu/suzhou-klasszikus-kertjei/
A kínai Suzhouban számos festői szépségű klasszikus kert található. A kínai kertépítészetnek két ága van: a császári udvaré és a magánembereké. Az előbbi Pekingben koncentrálódik, az utóbbit a suzhou-i házak, kertek képviselik. A suzhoui kertek nem olyan nagyok, mint a császáré, de kötetlen, szabad hangulatú, művészileg jelentős, a természetet jobban kiemelő műalkotások és jobban tükrözik a kultúra és a művészet harmóniáját és egységét. Suzhou város a Jangce-folyó deltatorkolatában, Kína egyik legtermékenyebb vidékén fekszik. Az írott feljegyzések szerint már a negyedik században elkezdődött a kertek kialakulása.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 21. 0:45

Papírkivágás:
http://www.konfuciuszintezet.hu/index.p ... ikkszam=53
Részlet a cikkből:
Egy ősi kínai legenda szerint egy művelt hölgy rendszerint késő estig mély gondolatokba merülve üldögélt az ablaka előtt. Egy éjjel, amikor meglátta a szélben táncoló bambusz árnyékát az ablakon, ecsetet fogott, és egyenesen az ablak papírjára festette az árnyék körvonalait. A legenda szerint innen ered az a kínai hagyomány, hogy az emberek – főként a jelesebb ünnepek alkalmával – aprólékosan kivágott papírfigurákkal díszítik az ablakaikat, ajtófélfáikat, falaikat.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 21. 0:48

Menjünk el a híres múzeumba-virtuális sét
Kép
Nyisd meg a linket a kovetkezo hozzaszolasban!Virtualisan lehet barangolni!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 21. 1:00

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 21. 1:02

ÉS EGY MEGLEPETÉS!!!!! :ymparty: :o) :-bd
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... zYG92vu446
Sziasztok,jó éjszakát!Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 21. 1:14

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 21. 8:08

Sziasztok Lányok és Elthan! Szép reggelt mindenkinek! Éppen végigolvastam mindent, csak éppen a linkekbe most nem mentem bele, de látom így is hogy igencsak érdekes témák vannak rajta! Kína hatalmas nem csoda hogy anno fejedelemségekkel volt megoldva a határvédelem. S milyen közel van japán is hozzájuk! :-o

Jó nagy munka volt ennyi mindent kigyűjteni! De köszönet érte! :movingflower: :-bd ~o)

Ági sok sikert a balesetin, talán nem fognak sokáig váratni. Remélem hamarosan történelem lesz amin most éppen átmész. :flower1:
De jó lesz Ramosnak, hogy kivezetik ebből az állandó átugatásból. Na persze a környezetének is. Izgatottan várom a fejleményeket. :D ;) Bár lehet a szomszédot is tanítani kellene egy kis etikettre ami a nyelvét és a viselkedését illeti akár kint, akár családon belül... :))

Ildikó, sajnálom hogy elszállt amit írtál, de majd azért röviden ha eszedbe jut írd le újra. :x
Azt írja a gépem hogy most esik, de sehol semmi, talán Gyírmóton, de az tény, hogy nagyon be van borulva. Már enyhül a fejfájásom is. Rosszat álmodtam, kétszer is felriadtam, így reggel meg elaludtam.

Nagy kopogás, stb. nyitom az ajtót, és ott állnak a vizesek... én meg nézek mint a Jani a moziban, kócosan stb..még jó hogy a viszonylag új pizsamában mentem aludni :)) :))

A biztonság kedvéért leellenőrizték hogy rendben van a csap papíraláírás elvonulás! :))
Szóval a reggel eseménydúsan indult.
Megyek bekapcsolom neki a tv-t, ha nem aludt vissza, ha igen én is lefekszem még egy kicsit.
Mindenkinek szép napot! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 21. 16:54

Ági, de jó, hogy egy kézzel is elboldogulsz. Nem is tudom, hogy az a három kézsérülés melyik kezedet
érte. Nem emlékszem, hogy írtad-e. Fodrászként ügyesnek kell lennie mind a két kezednek szerencsére.
Ez most igen jól jön neked.
Tovább olvasva már látom, hogy így is nagyon nehéz volt, de ezt sejtettem is. Majd írd meg, mit mondott
az orvos. Úgy gyógyul-e, ahogy kell neki.

Lilyke hajacskája még biztosan nagyon sokat fog alakulni. Amióta tagja vagyok egy göndör fb csopinak,
azóta látom, hogy nem egyszerű dolog göndör hajúnak lenni. Vannak olyan fodrászok, akik kifejezetten
göndör hajra specializálódtak, azok csodákra képesek. Látom az előtte-utána fotókon.

Rengeteg szert próbálnak ki az emberek, amíg rátalálnak az igazira. Viszont megőrülnek attól, hogy nagyon
gyorsan cserélődnek a termékek egy-egy márkán belül. Rossz is lehet, amikor a jól bevált balzsamot, vagy
sampont hirtelen kivonják a forgalomból.

Én is így jártam a múltkoriban a L'Oreal szemkörnyékápolóval, amit a jó múltkorában a krémekkel együtt
vettem. Elfogyott, és venni akartam egy újat, mire közölték velem, hogy azt már nem gyártják többet.

Paggy, Kelet-Kína városait jobban ismerem a fordításaimból. A legutóbbiban is Sanghaj volt a fő helyszín,
és az északi városok közül Peking például. Nekünk olyan hihetetlen, hogy több tíz milliónyian laknak egy
városban, nekik ez meg természetes. A nagyobb városoknak van régi és új része (ezt is a sorikból tudom).
Én nagyon szeretem, ha a régiben is forgatnak, mert akkor nagyon szép hagyományos épületeket, kerteket,
tavakat lehet látni.
Nekem is van három saját papírkivágásos "alkotásom", de nagyon nagyon messze elmarad a linkeken láthatóknál.
Holnap majd lefotózom. Össze van csomagolva. Itt nincs hová kitennem egyelőre.

Hirtelen meglepődtem, amikor megláttam a "Rita Kínában" feliratot a link alatt. Az elsőt videót, a bicikliset
néztem meg.

Köszi az újabb ismertetőt!

Kata, akkor vízprobléma megoldva. Hozzám holnap gázóra leolvasó jön. A múltkor a vizes jött órát leolvasni.
Nekem nagyon furcsa, hogy idegeneket kell beengednem a lakásba. Egy falusi házban minden a házon kívül van.
Ha nem lenne előre kiírva, hogy mikor milyen leolvasás van, és nem engednék be senkit a lakásba, az biztos.

Nálunk ma morcos idő volt. Pár cseppet esett délután az eső- Reggel még fújt a szél, most meg áll a levegő.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 21. 17:28

Sziasztok LÁnyok és Elthan!
Ági, én is várom hogy bekukkants és leírd hogy mit mondtak mi újság..de gondolom erre esténél előbb nem kerül sor.
Mindenesetre vigyázzatok a közlekedéssel. Nagyon nem hiányoznak a reggeli minuszok majd , itt is esett az eső és fúj a szél, de még nem vészes..
Azt írja süt a nap, de akkor én vagyok a dalai láma. úgy be van borulva!

Ma minden korábban sikerült mint számítottam rá, de jó volt hogy a tegnapi ebédből mára pont annyi maradt, hogy elég volt ebédre, viszont most főztem egy kis tésztát túrós tésztának, hogy ne menjen tönkre a túró másik fele. Mindig fél kilósat veszek, mert úgy olcsóbb.

Elfelejtettem írni, hogy múlt héten mangalica kolbászt vettem próbaképpen, s igencsak meglepődtem milyen finom és jól kiszárított volt. Kicsit drága, de én inkább a minőségit veszem, legfeljebb kevesebbet eszünk belőle, bár eddig sem vittem túlzásba.

Rita, a szemkrémről, annál bosszantóbb nincs, mint amikor valami beválik és kivonják a forgalomból. aztán időnként meg csak új dizajnt kap. Jut eszembe, hogy Loreal készítményeket a gyógyszertárak is árulnak meg az illatboltok is, ami nem a Rossmann és a DM..

A panellakások egyik hátránya pont az hogy bárminek a megnézéséhez be kell engedni idegeneket.
Esetleges tipp, hogy beküldöd a céghez a lefényképezett vízóraállást, és persze külön a melegvizet is. Nálunk ez így működik.
A villanyra meg beállítottam egy összeget, szerencsére nem annyi a villanyszámlám havonta, de így az év végi elszámoláskor mindig visszakapom a különbözetet! Ez a spórolt pénzem. Novemberben mindig jól jön! :)) ..

Megyek olvasni, várom a barátnőmet is talán ma be tud nézni...még nem hivott hogy mit hozzon.. :D :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 21. 17:33

Sziasztok!

Rita, mig a társasházban laktunk és ott is mivel régi épitésű volt bent volt minden óra a villanyórát kivéve, mi kiirtuk, kiragasztottuk az ajtóra névvel együtt az óraállást. Áthúzta a leolvasó mikor jött igy nem kellett beengedni.
Most a magánháznál egyedül a gázóra van kint, a többi bent.

Kata, jót mosolyogtam az új pizsomás reggeli sztoridon. :-)
Olvasok majd vissza, csak ez az idő kikészit, nemszeretem idő a szél és ami mostanában van.

Paggy, köszönöm a sok ismertetőt, nézem majd őket.

Az orvoshoz ma szupergyorsan bejutottam. Majd el is ájultam, hogy szinte azonnal behivtak.
Nem dolgozhatok addig, amig a levágott és általunk visszanyomott rész le nem válik. Jövő héten talán.
Addig meg szerencsétlenkedek itthon.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 21. 17:36

Kedves Lányok!Ha érdekel Titeket,mindenképpen nézzetek bele a meglepetés videókba!Ilyen lehetőség,hogy egy magyar lány mutogatja Kínát Nektek,kevés va n.Paggy%%- @};-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 21. 18:21

Ági, Kata, most épp éves elszámolás van, azért ragaszkodnak ahhoz, hogy ők olvassák le az órákat. A gázért és a
villanyért átalányt fizetek, a vizet kéthavonta emailben szoktam lejelenteni úgy, hogy fényképet is csatolok hozzá,
de itt is jobb lenne, ha átalányt fizetnék, de ezt csak a gyerekek tudják elintézni, mert az ő nevükön van a lakás,
de ezzel nem akarom őket zavarni.

Ági, én teljesen azt hittem, hogy az a bőr, amit visszatettetek, az vissza fog szövetesedni, vagy valami ilyesmi.
De akkor csak abban segít, hogy új bőr képződjön alatta, utána ő leválik majd onnan? Hű, de nem értek hozzá!
A nagyobbik fiamnak még csak tejfoga volt, amikor olyan szerencsétlenül esett, hogy az asztal szélébe verte az
egyik metszőfogát. Mozgott a fog, de korábban olvastam, hogy a tejfog vissza tud állni stabilan a helyére, ha nem
bolygatják. A fogorvos is megerősített ebben. Egy ideig olyan ételt adtam neki, amit nem kellett harapni, és bár
elhalt (szürkébb színe lett, mint a többinek), de visszaállt, és csak fogváltáskor esett ki neki.

Paggy, engem egyelőre nem érdekel több Kínáról. Nem régen tették ki Vikiék ezt a jó kis videót, engem most ez izgat
épp. Ha elfogynak a tisztítószereim, átállok a környezettudatosabb takarításra. Az öblítő az egyetlen, ami megakaszt.
Szégyellem is magamat magam előtt, de nagyon szeretem, ha illatosak a ruhák. Azért mindenféleképpen adok majd
esélyt az ő általuk javasolt ecetes-illatolajos módszernek is.

Már (szerintem) egészségesen eszem, és most nagy bennem a vágy, hogy tovább lépjek, és a környezetemért is többet
tegyek. Ez sokkal kevésbé érdekelt eddig, mint az étkezés.

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 21. 18:27

Tegnapi és tegnapelőtti napkelte. Ma viszont az éjszaka feketesége egész napos szürkeségbe ment át.

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 21. 21:04

Persze-persze Rita.Más az érdeklődésünk.A puzzle más darabkái vagyunk. :) :flower1: :littlehearth:
Legyünk könnyedek és vidámak,szálljunk mint egy pillangó!! :movingflower: :flower1: @};-
Értem,értem..Nekem fontos a mélyebb megközelítés.Egyszerűen így érzem jól magam
/BAK-SKORPIÓ vagyok :) /

Katának és is azt írtam,amit Te nekem.Néhány dolog érdekel,mások meg nem.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 21. 21:11

Bocsánat, Paggy, rosszul fogalmaztam. Ha Kína többi részéről még teszel ki képeket, vagy érdekességeket,
nagyon szívesen megnézem, ahogy eddig is, de magamtól nem kezdek kutakodni, mert annyira nem érdekel
a téma.

Vissza: “Társalgó”