Van képem hozzá
Re: Van képem hozzá
Szia Kata!
Nálunk nem ilyen szépek a felhők. Éjjel nálunk is esett az eső. Hatkor keltem, akkor már csak a vizes párkányt láttam.
Nem csodálkozom, hogy az apróbb szemű narancs finomabb. Az talán nincs annyira nemesítve. Lehet látni szinte az összes gyümölcsön. Az ilyen felfújtaknak, sokkal rosszabb az íze. Nekünk a kertben 3 féle málnánk volt, de a legkisebb szeműnek volt igazi málna íze, szaga. A férjem mindig ki akarta vágni, de nem engedtem neki, mert a többit is magízesítette. Keverve használtam mindig és úgy is fagyasztottam le.
Nálunk nem ilyen szépek a felhők. Éjjel nálunk is esett az eső. Hatkor keltem, akkor már csak a vizes párkányt láttam.
Nem csodálkozom, hogy az apróbb szemű narancs finomabb. Az talán nincs annyira nemesítve. Lehet látni szinte az összes gyümölcsön. Az ilyen felfújtaknak, sokkal rosszabb az íze. Nekünk a kertben 3 féle málnánk volt, de a legkisebb szeműnek volt igazi málna íze, szaga. A férjem mindig ki akarta vágni, de nem engedtem neki, mert a többit is magízesítette. Keverve használtam mindig és úgy is fagyasztottam le.
Köszönöm Évi,hogy leírtad.Szerintem is így van,hogy a testünkben hordozzuk a megbántásokat.
Lányok!Most hívott Lilla,hogy "muncholtak"azaz a tegnap este elmaradt süteményeket begyűjtötték Sőt még egy újabbra is bejelentkeztek ÚGY HOGY NAGY ÉLVEZETTEL nézték meg a meglepetés finomságokat.A tegnap elmaradt helyről egy + sütit kaptak/egyébként nem édességeznek otthon csak néha,AMI MOST VAN
/szóval kaptak egy + sütit.Valami furcsa neve van muffin és croiassan együtt.Mindjárt megnézem hogy hívják.
Megtaláltam :CRUFFIN!!!!
https://www.evamagazin.hu/cruffin-a-cro ... eke-127451
Lányok!Most hívott Lilla,hogy "muncholtak"azaz a tegnap este elmaradt süteményeket begyűjtötték Sőt még egy újabbra is bejelentkeztek ÚGY HOGY NAGY ÉLVEZETTEL nézték meg a meglepetés finomságokat.A tegnap elmaradt helyről egy + sütit kaptak/egyébként nem édességeznek otthon csak néha,AMI MOST VAN

Megtaláltam :CRUFFIN!!!!

https://www.evamagazin.hu/cruffin-a-cro ... eke-127451
Én nem tudok már sietni sem. Pár éve panaszkodtam, hogy nem tudok futni. Most már sietni sem. COPD-m van. Fiatalon egészségre ártalmas nehéz fizikai munkát végeztem, de ki volt lyukadva is a tüdőm.Talán ez is közrejátszik. A kétsávos úttesten amikor átszaladtam, meg kellett állnom, mert nem kaptam levegőt. Mélyet nem tudtam lélegezni, csak pihegve, és átmelegedtek az izmaim. Jó pár percet kellett várnom mire rendesen tudtam levegőt venni. Először csak párás időben, esőben vagy utána, amikor kevés az oxigén a levegőben. Most már a sietéssel is így vagyok. A magam tempójában kilométereket tudok menni, csak a sietés nem megy.
Rita!Lylike nagyon aranyos.Most már biztos göndörke lesz a haja,legalábbis kamasz koráig.Olyan elszántam tevékenykedik mindig.CÉLTUDATOS!!!
------Bár nagyon nagyon szeretem a gyerekeket,néha úgy érzem a mostani szülők túlzásba viszik az "elfogadást".Egy darabig még sikerül elterelni ,attól amit mi nem szeretnénk hogy csináljon,mert veszélyes,de utána muszáj elhúzni onnan.A múltkor a PARTIZÁN.HU-n volt egy adás,hogy kell-e a gyereket verni./PERSZE HOGY NEM-ÁMMMM!/
A gyereknevelést számos kihívás sújtja napjainkban. Az új gyereknevelési trendek nagyban átírják a szülőkkel szemben támasztott elvárásokat, magát a szülő-gyerek viszonyt, valamint az állam és a gyermekes családok kapcsolatát. A gyerekek jogai egyre több védelmet élveznek, ugyanakkor a szülők számára komoly kihívás, hogyan képesek a szükséges autoritást érvényesíteni anélkül, hogy ezeket a jogokat megsértenék. A Közgyűlés első részében a gyereknevelés és a szülő-gyerek viszony dilemmáit vitatják meg a résztvevő

A gyereknevelést számos kihívás sújtja napjainkban. Az új gyereknevelési trendek nagyban átírják a szülőkkel szemben támasztott elvárásokat, magát a szülő-gyerek viszonyt, valamint az állam és a gyermekes családok kapcsolatát. A gyerekek jogai egyre több védelmet élveznek, ugyanakkor a szülők számára komoly kihívás, hogyan képesek a szükséges autoritást érvényesíteni anélkül, hogy ezeket a jogokat megsértenék. A Közgyűlés első részében a gyereknevelés és a szülő-gyerek viszony dilemmáit vitatják meg a résztvevő
Paggy nálunk csak a fiam eszi most ezeket a bolti péksütiket. A férjem és én is cukrosak vagyunk. Férjemnek komolyan diétázni kell. De mindkettőnk anyja is cukros volt. Tehát nálunk soha nem voltak nagyon édesek a sütik. A cukrászdai sütiket nem szerettük soha, mert túl édesek voltak. Mindent én sütöttem otthon. Először csak fehér lisztből, majd felesben tönköly fehér és teljes őrlésűből. Ha többett tettem bele, az már nem ment nekik. Kelteket is, de kenyeret és tésztákat is így.
Férjed már diétázik?
Férjed már diétázik?
Kedves Éva!Minden mozgás jó,"bölcselkedek",de így is gondolom.Főleg idősebb korban muszáj,mert egy idő után már felkelni is alig tudunk a székről.Saját tapasztalat.Olvastam a CPD-ről.Régebben kirándultatok kicsit valami jobb levegőjű helyre?Lehet ,hogy butaságnak tűnik,megkérdezhetem milyen jegyben születtél ,azaz milyen hónapban?
Sajnos egyáltalán nem diétázik.Hiába főzök neki diétásan és csempészem a teájába az ajánlott gyógynövényeket KONOK MINT EGY ÖSZVÉR.Megveszi magának az édességet.
Sajnos egyáltalán nem diétázik.Hiába főzök neki diétásan és csempészem a teájába az ajánlott gyógynövényeket KONOK MINT EGY ÖSZVÉR.Megveszi magának az édességet.
Sorban olvasom a kommentjeiteket.
Ági !Nagyon jó volt Julikával a reggelizés.Finom volt a pisztáciás-csokis croissan és a tea.Julika mandulásat evett és forró csokit ivott hozzá.Mondta is,hogy most elfogyasztja a heti szénhidrát mennyiséget.De olyan jó volt szombat reggel "uraskodni"
A lányomék néha egy elegánsabb helyre járnak.NÉHA!!!!amikor előző este későig dolgoztak,akkor szombaton vagy vasárnap reggel elmennek a VILLA BAGATELLE-BE.Mutatom./Lányok!Közben sül kint a konyhában a nagyon finom kanadai formájú magyar sütőtök.még ilyen finomat nem ettem!!!

Itt a Villa Bagatelle!!Meg se merem mutatni olyan CSICSÁS.Még nem voltam ott.
https://www.bagatellebudapest.com/hu/villabagatelle
Ági !Nagyon jó volt Julikával a reggelizés.Finom volt a pisztáciás-csokis croissan és a tea.Julika mandulásat evett és forró csokit ivott hozzá.Mondta is,hogy most elfogyasztja a heti szénhidrát mennyiséget.De olyan jó volt szombat reggel "uraskodni"

A lányomék néha egy elegánsabb helyre járnak.NÉHA!!!!amikor előző este későig dolgoztak,akkor szombaton vagy vasárnap reggel elmennek a VILLA BAGATELLE-BE.Mutatom./Lányok!Közben sül kint a konyhában a nagyon finom kanadai formájú magyar sütőtök.még ilyen finomat nem ettem!!!

Itt a Villa Bagatelle!!Meg se merem mutatni olyan CSICSÁS.Még nem voltam ott.
https://www.bagatellebudapest.com/hu/villabagatelle
Folytatom.
Kedves Hesu!Hát persze ,hogy szabadon kell engedni a kutyát,főleg ,gondolom,egy ilyen fajtát.Milyen stadion van a közeletekben:Focimérkőzések ?
Elsöprő élmény lehetett a szemétkiállítás.Még jó,ha intim dolgokat nem kurkász ki!!!
Régen egy pasi kiszedegette a használt óvszereket és kimosta.A kutyája pedig leszakította a száradó "cuccokat", kötelestűl rohangált a kicsipeszelt óvszerekkel . a nyitott kapun át huss az utcára!!
A szomszéd kisfiú ordibálta:
-Anyu ,a kutya ellopta a lufikat!!!

Kedves Hesu!Hát persze ,hogy szabadon kell engedni a kutyát,főleg ,gondolom,egy ilyen fajtát.Milyen stadion van a közeletekben:Focimérkőzések ?
Elsöprő élmény lehetett a szemétkiállítás.Még jó,ha intim dolgokat nem kurkász ki!!!

A szomszéd kisfiú ordibálta:
-Anyu ,a kutya ellopta a lufikat!!!

Hát a mostani gyerekeknek már nemet sem mondanak a szülők. Fiam ovodás társa volt nálunk és panaszkodott otthon, hogy rászóltam, hogy ezt vagy azt ne csinálja nálunk. Hát az anyjának rosszul esett, hogy rászóltam a fiára. Na utána nem is hívtuk át. Illetve a fiam is annyira vigyázott a játékaira, könyveire, aki nem úgy bánt velük, ahogy ő gondolta, azt nem hívta többször. Például nálunk nem lehetett mindent firkálni. Könyvekbe, újságokba soha nem firkáltunk. Voltak spirálfüzetek, abba lehetett rajzolni. A polcról bármelyik könyvet levehette, de nem hajtogatta be a csücskét, nem gyűrögette, nem firkált bele soha. Pici korától leülhetett a számítógép elé, soha nem ütötte a billentyűzetet. A barátaitól sem tűrte, mindig rájuk szólt, nekünk nem is kellett. Az iskolában is híres volt, hogy sokkal szebb állapotban vannak a könyvei és füzetei, mint a lányoknak. Még norton volt gépen amikor kicsi volt. Amikor bekapcsolta a gépet megszámolta hányszor kell az entert meg az oldalra nyilat nyomni és mire kivilágosodott a képernyő, már a játék elején volt. Soha nem törölt ki semmit a gépről, sem véletlenül sem szándékosan. Mire ovodás volt már rendesen számolt. Anya tudod hogy 3x4 az 12. Én tudom, de te honnan tudod? Hát kiszámoltam. Ez még ovi előtt volt. Kérdem az uram, honnan tudja a gyerek, hát logikus. Hát nekem nem. De a pénzeket is imádta és azzal is tanult számolni, összeadta, csoportosította őket. Soha nem kellett elmagyarázni az 1 és kettő közti külömbséget.
Bocsi mennem kell vacsoráztatni a családot.
Mindenkinek további szép napot.
Bocsi mennem kell vacsoráztatni a családot.
Mindenkinek további szép napot.
EZT MOST OLVASTAM:Putyin nem zárja el Európa gázellátását, de a NATO-t támadta Scholz mellett állva
Már az orosz enyhülés keddi bejelentése után találkozott Olaf Scholz német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában. A találkozó legfontosabb bejelentése, hogy a Kreml nem zárja el Európa gázellátását, de cserébe engedményeket vár. Putyin erősen kritizálta a NATO-t, megkérdőjelezte, hogy csak védelmi szerepet tölt be a katonai szövetség Európában. Olaf Scholz finoman megrebesgette az Északi Áramlat 2. gázvezeték szankcionálását, de a felek állították, a diplomácia a legfontosabb most az ukrán konfliktus békés rendezésére. A találkozóval párhuzamosan szárnyalni kezdtek a tőzsdék és jelentősen esett az olajár.
LÁNYOK BETESZEK EGY KLASSZ ELEMZŐ CIKKET.NE IJEDJETEK MEG TŐLE!Nem a háború rémségeit taglalja!!!!! csak az olvassa,aki igazán tájékozódni akar.Nem úszítás,ELEMZÉS!!!!Érdemes elolvasni!!
Már az orosz enyhülés keddi bejelentése után találkozott Olaf Scholz német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában. A találkozó legfontosabb bejelentése, hogy a Kreml nem zárja el Európa gázellátását, de cserébe engedményeket vár. Putyin erősen kritizálta a NATO-t, megkérdőjelezte, hogy csak védelmi szerepet tölt be a katonai szövetség Európában. Olaf Scholz finoman megrebesgette az Északi Áramlat 2. gázvezeték szankcionálását, de a felek állították, a diplomácia a legfontosabb most az ukrán konfliktus békés rendezésére. A találkozóval párhuzamosan szárnyalni kezdtek a tőzsdék és jelentősen esett az olajár.
LÁNYOK BETESZEK EGY KLASSZ ELEMZŐ CIKKET.NE IJEDJETEK MEG TŐLE!Nem a háború rémségeit taglalja!!!!! csak az olvassa,aki igazán tájékozódni akar.Nem úszítás,ELEMZÉS!!!!Érdemes elolvasni!!
Spoiler: mutasd
Kata!A SPARBAN A SÁRGA FRISS ÉLESZTŐ szuper.
Rita!
Hát-hát...
csak nem csokis braunit látok ott a tányéron???DIÉTÁS VOLT???
Még ilyen szép WC-t nem láttam!Micsoda csempe!!Öröm pisilni menni!!!Hangulatos,tiszta ,világos.És illatos is volt???
Hol lehet ilyen csempét kapni??Biztosan csak nagy térben mutat igazán!!!
Találtam egy helyet:
https://acdesign.hu/
IGEN,INNEN RENDELHETTÉK!!!
A tészta finomnak néz ki.Nekem sem sikerül a felülről fotózott tányér.talán székre kéne állni,hogy teljesen rálássál!!
Majd kislétrával megpróbálom.
Itt van pld.a miattad berakott reteklevél-fotó:
Nem fért bele a képbe!!

Rita!
Hát-hát...

Még ilyen szép WC-t nem láttam!Micsoda csempe!!Öröm pisilni menni!!!Hangulatos,tiszta ,világos.És illatos is volt???
Hol lehet ilyen csempét kapni??Biztosan csak nagy térben mutat igazán!!!
Találtam egy helyet:
https://acdesign.hu/
IGEN,INNEN RENDELHETTÉK!!!
A tészta finomnak néz ki.Nekem sem sikerül a felülről fotózott tányér.talán székre kéne állni,hogy teljesen rálássál!!

Itt van pld.a miattad berakott reteklevél-fotó:
Nem fért bele a képbe!!

Ági!Nagyon aranyosak a férjedről írtak.
Mi jól kibeszéljük őket,többnyire szeretettel és kis iróniával.Vajon fordítva ez hogy hangzana?De talán ők vagy nem figyelnek meg ennyire minket vagy ÚRIEMBEREK és nem figurázzák ki éltük párját.???...
Olvasom,hogy elvágtad a kezed.Vigyázz.Isten őrizzen,hogy húshoz nyúlj!!!De jó lenne,ha a gyaloglástól vékonyodna a lábunk.Tegnap véletlenül megláttam magam a fürdőszoba tükörben.MEGDÖBBENTEM!!
és nem jó értelemben.A nagyimat láttam csak sokkal szélesvásznúbb verzióban.Lányok!Soha nem voltam sovány,de csinosnak mondható voltam.és azután csak jöttek-jöttrek fel a kilók.Először a veszélyeztetett terhességem alatt.Azután ......Ne
m rontom el az estét!!

Olvasom,hogy elvágtad a kezed.Vigyázz.Isten őrizzen,hogy húshoz nyúlj!!!De jó lenne,ha a gyaloglástól vékonyodna a lábunk.Tegnap véletlenül megláttam magam a fürdőszoba tükörben.MEGDÖBBENTEM!!

Az elsőn látszik a legjobban,de az 5-n is még ott van!!!
Nagyon tetszik a narancsok közelije.picit jobban kellett volna beállítani és akkor reklámfotónak is elmenne!!!
Most pedig megiszom a kihűlt teámat.Szép estét!Mindjárt megyek kutyát sétáltatni.Üdv.Paggy

Ja , még pár napot várok,hogy biztos ne legyen háború , azután elkezdem az 5 részből álló kis "bemutatómat".

Nagyon tetszik a narancsok közelije.picit jobban kellett volna beállítani és akkor reklámfotónak is elmenne!!!

Most pedig megiszom a kihűlt teámat.Szép estét!Mindjárt megyek kutyát sétáltatni.Üdv.Paggy

Ja , még pár napot várok,hogy biztos ne legyen háború , azután elkezdem az 5 részből álló kis "bemutatómat".

Kedves Paggy!
Elképesztő, hogy néhány ember milyen eszközhöz folyamodik. Kimosott óvszer? Kutya és egy zsineg óvszer?
Igen, focimeccsek folynak nem is ki számban, főleg nyáron. 4 éve a kertünkön megvalósítottak két füves pályát, ahol edzeni szoktak és egy futsal csarnokot, közvetlen mellette van a stadiont. És ez csak egy része. Erre a foci mindenekelőtt és felett. Nyári estéken, amikor felkapcsolják a reflektorokat, nyugodtan lehetne még este 10-kor is gyomlálni a kertben. A házunkat meg rendesen átvilágítja.
A hangzavarról nem is beszélve.
Anno a 3 napos Lesz Fesztet is közelünkben rendezték, ma már hála máshol tartják. Nem is kell mondanom, ezen időszak alatt az egész ház rezgett reggel 9-től másnap 4-ig. Még nappal okés volt, de az esték és az éjszakák pokoliak voltak. Nem beszélve az idegen egyénekről.
Volt olyan eset, hogy délután 4 után a szomszédunk előtt összesett egy fiú, aki úgy be volt tépve, hogy még azt sem vette észre, hogy a cipőit is elhagyta és emellett még jól össze is szarta és hányta magát, szó szerint. Hívtuk hozzá a mentőt, akik ódzkodtak hozzá nyúlni, pontosan az állapota miatt. Sohasem fogom elfelejteni, amikor a mentős azt kérdezte tőle: Hogyan tudtad ennyire összetojni magad?
Kiderült, hogy a szomszéd településről jött az bulizni, gyalog.
Szó szót követett, nehezen de elvitték, de ahogy betették a mentőautóba, minden ablakot rögtön lehúztak, amit lehetett
. Hát ilyenkor sem irigylem a mentősöket.
Felénk hétfőnként viszik a szemetet, előtte a guberálók jönnek szelektálni. Már egy párszor rájuk kell szólni, mert amit kidobáltak belőle, azt nem rakták vissza.

Igen, focimeccsek folynak nem is ki számban, főleg nyáron. 4 éve a kertünkön megvalósítottak két füves pályát, ahol edzeni szoktak és egy futsal csarnokot, közvetlen mellette van a stadiont. És ez csak egy része. Erre a foci mindenekelőtt és felett. Nyári estéken, amikor felkapcsolják a reflektorokat, nyugodtan lehetne még este 10-kor is gyomlálni a kertben. A házunkat meg rendesen átvilágítja.
A hangzavarról nem is beszélve.
Anno a 3 napos Lesz Fesztet is közelünkben rendezték, ma már hála máshol tartják. Nem is kell mondanom, ezen időszak alatt az egész ház rezgett reggel 9-től másnap 4-ig. Még nappal okés volt, de az esték és az éjszakák pokoliak voltak. Nem beszélve az idegen egyénekről.
Volt olyan eset, hogy délután 4 után a szomszédunk előtt összesett egy fiú, aki úgy be volt tépve, hogy még azt sem vette észre, hogy a cipőit is elhagyta és emellett még jól össze is szarta és hányta magát, szó szerint. Hívtuk hozzá a mentőt, akik ódzkodtak hozzá nyúlni, pontosan az állapota miatt. Sohasem fogom elfelejteni, amikor a mentős azt kérdezte tőle: Hogyan tudtad ennyire összetojni magad?

Szó szót követett, nehezen de elvitték, de ahogy betették a mentőautóba, minden ablakot rögtön lehúztak, amit lehetett

Felénk hétfőnként viszik a szemetet, előtte a guberálók jönnek szelektálni. Már egy párszor rájuk kell szólni, mert amit kidobáltak belőle, azt nem rakták vissza.
Kedves Lányok !Így az éjszakába nyúlva hozok egy filmajánlót,amibe botlottam.azért teszem,hogy megkérdezzelek Titeket,megnéznétek-e ,ha lehetőségetek lenne rá?/VAN,a filmajánló alján látható/
TEHÁT LÁNYOK!FÉLRE MINDEN BRÜSSZELI SZIVÁRVÁNYOS UTÁLATOT/ÉN CSAK AZ ELJÁRÁST -AZ ERŐSZAKOSKODÁST UTÁLOM/OLVASSÁTOK EL A FILMAJÁNLÓT ÉS ÍRJÁTOK MEG,MEGNÉZNÉTEK-E!!!EGYÉBKÉNT MI TART VISSZA??? EZ ITT NEM A LESZBIKUS KAPCSOLATOK NÉPSZERŰSÍTÉSE!!!
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022 ... anlowidget
ÜdvPaggy

TEHÁT LÁNYOK!FÉLRE MINDEN BRÜSSZELI SZIVÁRVÁNYOS UTÁLATOT/ÉN CSAK AZ ELJÁRÁST -AZ ERŐSZAKOSKODÁST UTÁLOM/OLVASSÁTOK EL A FILMAJÁNLÓT ÉS ÍRJÁTOK MEG,MEGNÉZNÉTEK-E!!!EGYÉBKÉNT MI TART VISSZA??? EZ ITT NEM A LESZBIKUS KAPCSOLATOK NÉPSZERŰSÍTÉSE!!!
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022 ... anlowidget
ÜdvPaggy

Agika!Ha kivancsi vagy:
munch.hu Etelmentok Szeged es kornyeke facebook
munch.hu Etelmentok Szeged es kornyeke facebook
Sziasztok Lányok és Elthan! Jó reggelt mindenkinek! Végre elállt az eső! Már túl vagyunk a reggelin, ma lágytojás volt, s Samunak bekapcsoltam a téli sportot. Iszonyat milyen műsorok vannak reggel meg délelőtt, Még a mesecímeket is le kell ellenőrizzem hogy nézhető e.brr. Most ott tartok hogy lemondom a tv-t, de persze nem lehet, és sajnálom rá a pénzt.
1o ooo.Ft-ot spórolnék meg éves szinten... botrány.
Nem sűrün nézem a hiradókat, elég amit a neten el tudok olvasni.
Paggy, nem fogom megnézni az ajánlott filmet, nem szennyezem ilyesmivel sem a szemem sem a lelkivilágomat.
Ezt nem sértésnek szántam, egyszerűen nem tudok kibújni a bőrömből ha ilyen témákról van szó. Már a hűtlenséget sem tudom tolerálni, mert akkora érték lett a nagy szerelem utáni eldobás mert már nem szeretem téma, hogy attól is hányingerem van.
Mit tudnak így tanulni a gyerekek az áldozat vállalásról, odaadásról, a hűségről empátiáról és a többi, de itt most egy normális család esetleges próbatételéről beszélek. Most azt hiszem nagyon sok családnak kijut a próbákból.
Nem is akarok róla beszélni. Nyiltnak kell lenni a gyerekkel való beszélgetésben, és persze az értelmi képességéhez meg és átbeszélni a dolgokat, mert sokkal érzékenyebbek. A szomszédom 2. kislánya beírást kapott, mert a szexről beszélt a barátainak. A hajam égnek állt, hogy hogyan került képbe. Biztosan olyan dolgot látott a neten amit nem kellett volna!
Éva, de jó hogy Te is már előbbre léptél a dolgok kiderítése mentén. Ahogy rohan az idő az a 3 hét pikk pakk eltelik.
A telefonra mentsd el az eredményeidet, hogy mindig "kéznél " legyen.
Esetleg a patikamagazin diadetikusával érdemes felvenni addig is a kapcsolatot, ha a dokival nem sikerülne, hogy még mit kellene alapjáraton kerülni!
Nem írtad, hogy tovább javult e a kezeden a bőr, vagy megállt volna a javulási folyamat, remélem nem az utóbbi.
Hesu, látom tifelétek sem unalmas az élet. Ilyen élményekben akkor volt erősebben részem, mikor férjem falujában hétvégenként disco volt. irdatlan hangerővel ment éjfélig. Ahhoz képest a harangzúgás egy halk aláfestése az ebédnek.
Itt meg amikor ünnepek vagy nagyobb sportesemények vannak, akkor van ilyen helyzet, hogy néha fel kell erősítsem a hangfalamat ha hallani akarom amit nézek! Szerencsére azért nem napi szintű probléma!
A kisebb etnikumu csoportosulás az ablakok alatt más téma! Tudnak mit ne mondjak "beszélgetni!" Néha ki kell hívni a rendőrséget és a mentőt a betépettség miatt. Szóval ilyen itt is van!
Pont tegnap olvastam, hogy valaki beengedett egy hajléktalant hogy megfürödhessen, és az illető hálából elvágta a torkát!
Remek!!
Aztán meg csodálkoznak ha az ember nagy ívben!!!!!
Na mentem... főzés előtt még egy filmet szeretnék megnézni!

1o ooo.Ft-ot spórolnék meg éves szinten... botrány.
Nem sűrün nézem a hiradókat, elég amit a neten el tudok olvasni.
Paggy, nem fogom megnézni az ajánlott filmet, nem szennyezem ilyesmivel sem a szemem sem a lelkivilágomat.
Ezt nem sértésnek szántam, egyszerűen nem tudok kibújni a bőrömből ha ilyen témákról van szó. Már a hűtlenséget sem tudom tolerálni, mert akkora érték lett a nagy szerelem utáni eldobás mert már nem szeretem téma, hogy attól is hányingerem van.
Mit tudnak így tanulni a gyerekek az áldozat vállalásról, odaadásról, a hűségről empátiáról és a többi, de itt most egy normális család esetleges próbatételéről beszélek. Most azt hiszem nagyon sok családnak kijut a próbákból.
Nem is akarok róla beszélni. Nyiltnak kell lenni a gyerekkel való beszélgetésben, és persze az értelmi képességéhez meg és átbeszélni a dolgokat, mert sokkal érzékenyebbek. A szomszédom 2. kislánya beírást kapott, mert a szexről beszélt a barátainak. A hajam égnek állt, hogy hogyan került képbe. Biztosan olyan dolgot látott a neten amit nem kellett volna!
Éva, de jó hogy Te is már előbbre léptél a dolgok kiderítése mentén. Ahogy rohan az idő az a 3 hét pikk pakk eltelik.
A telefonra mentsd el az eredményeidet, hogy mindig "kéznél " legyen.
Esetleg a patikamagazin diadetikusával érdemes felvenni addig is a kapcsolatot, ha a dokival nem sikerülne, hogy még mit kellene alapjáraton kerülni!
Nem írtad, hogy tovább javult e a kezeden a bőr, vagy megállt volna a javulási folyamat, remélem nem az utóbbi.
Hesu, látom tifelétek sem unalmas az élet. Ilyen élményekben akkor volt erősebben részem, mikor férjem falujában hétvégenként disco volt. irdatlan hangerővel ment éjfélig. Ahhoz képest a harangzúgás egy halk aláfestése az ebédnek.
Itt meg amikor ünnepek vagy nagyobb sportesemények vannak, akkor van ilyen helyzet, hogy néha fel kell erősítsem a hangfalamat ha hallani akarom amit nézek! Szerencsére azért nem napi szintű probléma!
A kisebb etnikumu csoportosulás az ablakok alatt más téma! Tudnak mit ne mondjak "beszélgetni!" Néha ki kell hívni a rendőrséget és a mentőt a betépettség miatt. Szóval ilyen itt is van!
Pont tegnap olvastam, hogy valaki beengedett egy hajléktalant hogy megfürödhessen, és az illető hálából elvágta a torkát!
Remek!!
Aztán meg csodálkoznak ha az ember nagy ívben!!!!!
Na mentem... főzés előtt még egy filmet szeretnék megnézni!

Sziasztok Kislányok és Elthan!
Kata, Samu tényleg nagyon sokat férfiasodott! Hű, de komoly fiatalember!
Nálunk is csak éjjel esett valamennyi tegnap. Nem lehetett sok, mert sár nincs, csak a járdák voltak
nedvesek.
Nekem az a tapasztalatom, hogy mindegy, hogy kicsi vagy nagy, amelyiknek az alja nem sima, hanem
olyan akármi van rajta, mint egy kifordult köldök (ezeknél kis narancskezdemények vannak belül),
azok mind nagyon fincsik. Én ezekből szoktam válogatni, és még egyik sem volt savanyú.
Megint nagyon szépek és különlegesek a felhőid!
Paggy, megnéztem a munchot. Nagyon klassz ötlet az ételmetésre! Van miskolci, szegedi, győri munch
is, zalaegerszegit és kisvárdait nem láttam sajnos, de még csak most kezdenek terjeszkedni.
Négy egyetemista találta ki a muncholást. Ezt olvastam róluk:
https://forbes.hu/uzlet/startup-munch-fenntarthatosag-forbes-elo-1730/
Itt a szegedi:
https://munch.hu/terkep/?page=1&inStock=false&sort=distance&diet=&city=57
Itt a győri, bár tudom, hogy Kata nem tud már este kimozdulni.
A miskolciban nincsenek zöldségek, amik esetleg nekem jók lennének.
Most olvasom, hogy te is elestél! Veszélyes üzem a kutyasétáltatás, több mindenre kell figyelni egyszerre.
Nagy szerencse, hogy egyikőtöknek se tört csontja.
Most tanulom Lilyke haját. A múltkori lenmagzselés hajápolás után egy nagyon szuper videót dobott
fel a yt. Ez a hölgy a CGM Curly Girl Method - göndör lány módszer hazai népszerűsítője. Nagyon jók a
videói. Látszik, hogy ért a göndör hajhoz, nagyon jók a tanácsai. Beléptem a fb csopijába is. Több, mint
40 ezer tagja van, gondolom, hogy hasznos lesz nekünk is.
Néha ki kell rúgni a hámból, erre szolgálnak a rosszalkodásaim. Se a kajám, se a süti nem felelt meg az
én étkezésemnek, de ez be volt kalkulálva.
A múltkor is ugyanezt a kettőt ettem. Levest nem tudtam
választani, mert mind húsos volt. A sajtos gombás tészta csak vegetáriánus fogás volt. Egyébként nagyon
finom volt mindkettő. A sütivel együtt már egy kicsit sok is volt és tömény is, de jól esett.
Tökéletes a retekleveles fotó!!! De örülök ennek a sok zöldnek! Én ezeket tudtam a legnehezebben beleintegrálni
az étkezésembe. A bébispenót ment volna, de azt meg nem lehet minden nap enni. Épp ma olvastam, hogy
valaki úgy eszi a salátákat, zöld leveleseket, hogy gyümölcsökkel kombinálja. Erről meg eszembe jutott Nigella
Lawson ezer éves zöldséges dinnye salátája. Szerintem van 20 éve is, hogy a tv-ben láttam. Akkor értetlenül
álltam előtte, ma már nagyon szimpatikusnak és finomnak gondolom. Dinnye, lime lében áztatott lilahagyma,
magozott olivabogyó, fetasajt, petrezselyemzöld, menta és olivaolaj van benne. A fetát tofura cserélném, az olajat
kihagynám. Ennyit változtatnék rajta.
Semmi problémám nincs a filmmel. Csak azért nem nézem meg, mert semmilyen filmet nem nézek meg.
Kata, Samu tényleg nagyon sokat férfiasodott! Hű, de komoly fiatalember!
Nálunk is csak éjjel esett valamennyi tegnap. Nem lehetett sok, mert sár nincs, csak a járdák voltak
nedvesek.
Nekem az a tapasztalatom, hogy mindegy, hogy kicsi vagy nagy, amelyiknek az alja nem sima, hanem
olyan akármi van rajta, mint egy kifordult köldök (ezeknél kis narancskezdemények vannak belül),
azok mind nagyon fincsik. Én ezekből szoktam válogatni, és még egyik sem volt savanyú.
Megint nagyon szépek és különlegesek a felhőid!
Paggy, megnéztem a munchot. Nagyon klassz ötlet az ételmetésre! Van miskolci, szegedi, győri munch
is, zalaegerszegit és kisvárdait nem láttam sajnos, de még csak most kezdenek terjeszkedni.
Négy egyetemista találta ki a muncholást. Ezt olvastam róluk:
https://forbes.hu/uzlet/startup-munch-fenntarthatosag-forbes-elo-1730/
Itt a szegedi:
Itt a győri, bár tudom, hogy Kata nem tud már este kimozdulni.
A miskolciban nincsenek zöldségek, amik esetleg nekem jók lennének.
Most olvasom, hogy te is elestél! Veszélyes üzem a kutyasétáltatás, több mindenre kell figyelni egyszerre.
Nagy szerencse, hogy egyikőtöknek se tört csontja.
Most tanulom Lilyke haját. A múltkori lenmagzselés hajápolás után egy nagyon szuper videót dobott
fel a yt. Ez a hölgy a CGM Curly Girl Method - göndör lány módszer hazai népszerűsítője. Nagyon jók a
videói. Látszik, hogy ért a göndör hajhoz, nagyon jók a tanácsai. Beléptem a fb csopijába is. Több, mint
40 ezer tagja van, gondolom, hogy hasznos lesz nekünk is.
Néha ki kell rúgni a hámból, erre szolgálnak a rosszalkodásaim. Se a kajám, se a süti nem felelt meg az
én étkezésemnek, de ez be volt kalkulálva.

választani, mert mind húsos volt. A sajtos gombás tészta csak vegetáriánus fogás volt. Egyébként nagyon
finom volt mindkettő. A sütivel együtt már egy kicsit sok is volt és tömény is, de jól esett.
Tökéletes a retekleveles fotó!!! De örülök ennek a sok zöldnek! Én ezeket tudtam a legnehezebben beleintegrálni
az étkezésembe. A bébispenót ment volna, de azt meg nem lehet minden nap enni. Épp ma olvastam, hogy
valaki úgy eszi a salátákat, zöld leveleseket, hogy gyümölcsökkel kombinálja. Erről meg eszembe jutott Nigella
Lawson ezer éves zöldséges dinnye salátája. Szerintem van 20 éve is, hogy a tv-ben láttam. Akkor értetlenül
álltam előtte, ma már nagyon szimpatikusnak és finomnak gondolom. Dinnye, lime lében áztatott lilahagyma,
magozott olivabogyó, fetasajt, petrezselyemzöld, menta és olivaolaj van benne. A fetát tofura cserélném, az olajat
kihagynám. Ennyit változtatnék rajta.
Semmi problémám nincs a filmmel. Csak azért nem nézem meg, mert semmilyen filmet nem nézek meg.
Ági, ilyeneket én is mondtam a gyerekeknek, amikor kicsik voltak. Ki gondolta, hogy megjegyzik, és
később a fejünkre olvassák.
Remélem nem túl mély a vágás. Egy nőnek a legszörnyűbb, ha a kezén
esik sérülés. De utáltam!
Tényleg szép és nagyon tiszta, kulturált mosdó és vécé volt az étteremben.
Viccesek ezek az akupunktúrás kezelések! A párod gondoskodik a jó hangulatról.
Én a fodrásznál
tudnék nagyon aludni. Imádom, amikor a fejemet macerálják.
Én azt vettem észre, hogy a gyaloglás kicsit átrendezi az alakot, arányosít rajta. Meg biztosan ment
is már le pár kiló rólad.
Basszus! Most olvasom az esést! És megint a kezed (is)!
Jó ötlet a kutyaoktató! Kíváncsi vagyok, mire mennek ketten Ramosszal. Mindenkinek könnyebbség
lesz, ha nem ugat annyit.
Éva! Végre valami eredmény! Tiszta szívből kívánom, hogy az új fogtömés és a listán szereplő vegyületek
kerülése megoldás legyen a bajra! Azért higanyra nem gondoltam volna. Milyen régen rájöttek már, hogy
mérgező, erre még mindig beleteszik gyógyszerekbe, oltásokba. Szépen vagyunk!
A lányomék is natúr hajdinából készítik a tortillát. Nagyon finom. Sokan nem szeretik a jellegzetes szaga
miatt, de annyi hasznos anyag van benne, hogy ezen túl kell lépni. Sajnos nekem nincs olyan erős gépem,
amiben elkészíthetném. Két összetevős (víz+natúr hajdina).
A saját tempóben végzett gyaloglás is tökéletes mozgásforma! De írtad is, hogy szoktál a férjeddel sétálni.
Szuper!
Mi is az öcsémmel nagyon vigyáztunk a játékainkra, de ilyenek voltak a gyerekeink is, és most Lilykét is erre
szoktatják. Már most látszik az eredménye.
Hesu, jaj, de rossz volt olvasni, amit írtál! ha előre tudná az ember, hogy milyen fejlesztéseket terveznek a
környékére, jobb döntéseket tudna hozni. Kellemes, csendes, békés, biztonságos környéket hogy tönkre lehet
tenni egy csapásra. Egy rossz szomszéd is átok tud lenni, nemhogy ennyi létesítmény!
Szegény, szegény mentősök is! Két kolléganőmnek is orvos lett a lányából, és mindkettő mentőzéssel egészítette
ki a szánalmas kezdő fizetését. Jaj, de sok borzalmat átéltek azok is. Mindkét lány törékeny alkatú volt, szerencsére
nagy darab, erős mentőtisztek mellé osztották be őket.
később a fejünkre olvassák.

esik sérülés. De utáltam!
Tényleg szép és nagyon tiszta, kulturált mosdó és vécé volt az étteremben.
Viccesek ezek az akupunktúrás kezelések! A párod gondoskodik a jó hangulatról.

tudnék nagyon aludni. Imádom, amikor a fejemet macerálják.
Én azt vettem észre, hogy a gyaloglás kicsit átrendezi az alakot, arányosít rajta. Meg biztosan ment
is már le pár kiló rólad.
Basszus! Most olvasom az esést! És megint a kezed (is)!

Jó ötlet a kutyaoktató! Kíváncsi vagyok, mire mennek ketten Ramosszal. Mindenkinek könnyebbség
lesz, ha nem ugat annyit.
Éva! Végre valami eredmény! Tiszta szívből kívánom, hogy az új fogtömés és a listán szereplő vegyületek
kerülése megoldás legyen a bajra! Azért higanyra nem gondoltam volna. Milyen régen rájöttek már, hogy
mérgező, erre még mindig beleteszik gyógyszerekbe, oltásokba. Szépen vagyunk!
A lányomék is natúr hajdinából készítik a tortillát. Nagyon finom. Sokan nem szeretik a jellegzetes szaga
miatt, de annyi hasznos anyag van benne, hogy ezen túl kell lépni. Sajnos nekem nincs olyan erős gépem,
amiben elkészíthetném. Két összetevős (víz+natúr hajdina).
A saját tempóben végzett gyaloglás is tökéletes mozgásforma! De írtad is, hogy szoktál a férjeddel sétálni.
Szuper!
Mi is az öcsémmel nagyon vigyáztunk a játékainkra, de ilyenek voltak a gyerekeink is, és most Lilykét is erre
szoktatják. Már most látszik az eredménye.
Hesu, jaj, de rossz volt olvasni, amit írtál! ha előre tudná az ember, hogy milyen fejlesztéseket terveznek a
környékére, jobb döntéseket tudna hozni. Kellemes, csendes, békés, biztonságos környéket hogy tönkre lehet
tenni egy csapásra. Egy rossz szomszéd is átok tud lenni, nemhogy ennyi létesítmény!
Szegény, szegény mentősök is! Két kolléganőmnek is orvos lett a lányából, és mindkettő mentőzéssel egészítette
ki a szánalmas kezdő fizetését. Jaj, de sok borzalmat átéltek azok is. Mindkét lány törékeny alkatú volt, szerencsére
nagy darab, erős mentőtisztek mellé osztották be őket.
Haliho Lányok!Mivel talán elhárult az ukrán-orosz háború veszélye és ugyanilyen talán már a vírus is kicsit alábbhagy,ezért "merészkedem " hozni az érdeklődésem tárgyát.Jó nyakatekerten fogalmaztam.
Tehát Lányok ismét kössük föl a gatyánkat illetve csak én összeszedem a témával kapcsolatos infókat.
Lányok!nem tudom Ti hogy vagytok vele,de ahogy idősödöm egyre jobban szeretek utánajárni olyan dolgoknak melyek elém kerülnek és nem ismertem eddig .
A KÉRDÉS:
Mennyire ismeritek Ti Közép-Ázsiát??És miért is érdekes a kérdésem???
Mert kínai sorozatokat nézünk.Igényem lenne rá.hogy például Kína nagy tájait megismerjem-jük.Vagy Itt van pld.az ismeretlen Közép-Ázsia.
A múltkor feltettem pár mondatot annak kapcsán,hogy Kína a "NAGY NYOMULÁSA" kapcsán már régebben/mindjárt megnézem a pontos dátumot!!/szorosabbá tette kapcsolatait a volt szovjet és már jelenleg önálló KÖZTÁRSASÁGOKKAL.Így leírva nem is különösebben érdekes a dolog.DE!!!!!!!Ismeritek-e illetve ismerem-e én Közép-Ázsiát??Egyáltalán hol van /földrajzilag/mely országok alkotják.Így Lányok megnéztem,picit utánaolvastam és most először kiválasztottam találomra egyet közülük is hozok ide néhány dolgot róla.Rita nagyszerű fordításában láttunk már dokumentumfilmet Ázsiáról-csodálatos volt
Most én picit személyesebbet szeretnék.Akinek sok lesz megint a feltett anyag,az nyugodtan hagyja ki,aki azonban megnézi,annak kíváncsi vagyok a véleményére.Arra hogy ismerte-e az országot vagy ezt gondolta róla,amit látott,olvasott.Amit felteszek az kaleidoszkópszerű lesz,sokmindenből "hordom össze".Eltart elég sokáig míg elkészül.Lefoglalnék 5 hozzászólásrészt,hogy oda tudjam tenni és Ti zavartalanul kommentelni tudjatok.
Tehát Lányok ismét kössük föl a gatyánkat illetve csak én összeszedem a témával kapcsolatos infókat.
Lányok!nem tudom Ti hogy vagytok vele,de ahogy idősödöm egyre jobban szeretek utánajárni olyan dolgoknak melyek elém kerülnek és nem ismertem eddig .
A KÉRDÉS:
Mennyire ismeritek Ti Közép-Ázsiát??És miért is érdekes a kérdésem???
Mert kínai sorozatokat nézünk.Igényem lenne rá.hogy például Kína nagy tájait megismerjem-jük.Vagy Itt van pld.az ismeretlen Közép-Ázsia.
A múltkor feltettem pár mondatot annak kapcsán,hogy Kína a "NAGY NYOMULÁSA" kapcsán már régebben/mindjárt megnézem a pontos dátumot!!/szorosabbá tette kapcsolatait a volt szovjet és már jelenleg önálló KÖZTÁRSASÁGOKKAL.Így leírva nem is különösebben érdekes a dolog.DE!!!!!!!Ismeritek-e illetve ismerem-e én Közép-Ázsiát??Egyáltalán hol van /földrajzilag/mely országok alkotják.Így Lányok megnéztem,picit utánaolvastam és most először kiválasztottam találomra egyet közülük is hozok ide néhány dolgot róla.Rita nagyszerű fordításában láttunk már dokumentumfilmet Ázsiáról-csodálatos volt

Az indulás:
Pár nappal,azaz inkább 1-2 héttel ezelőtt, egy éjszakai rádióműsorban hallottam,hogy most van a valahányadik évfordulója Kína és a közép-ázsiai országok által megkötött szerződésnek.Innen ered az érdeklődésem.Közép-ázsiai országok???Melyek azok és mi a fenében mesterkedik már megint Kína???
Itt a hír,amit hallottam:
https://www.trt.net.tr/magyar/nagyvilag ... ot-1768561
Részlet:
Kína a közép-ázsiai vezetőkkel tartott csúcstalálkozót
Hszi Csin-ping kínai elnök online csúcstalálkozót tartott 5 közép-ázsiai ország vezetőjével.
26.01.2022 ~ 08.02.2022
A Kína és a közép-ázsiai országok közötti diplomáciai kapcsolatok létrejöttének 30. évfordulója alkalmából tartott csúcstalálkozón részt vett Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök, Szadir Zsaparov kirgiz államfő, İmamali Rahman tádzsik elnök, Savkat Mirzijojev üzbég államfő és Gurbanguli Berdimuhamedov türkmén elnök.
A kínai államfő kijelentette, hogy Kína és a közép-ázsiai országok jó kapcsolatokat alakítottak ki az elmúlt 30 évben, amely példát mutat a nemzetközi kapcsolatokban, és hozzátette, ennek a sikernek a titka a kölcsönös tiszteleten, a jószomszédi viszonyon, a nehéz időkben való szolidaritáson és a kölcsönös előnyökön alapult.
Hszi hangsúlyozta, hogy Kína támogatja a térség stabilitását és fejlődését......
Kína ma már vitathatatlanul Eurázsia domináns ereje, sőt azon kívül is meghatározó globális hatalom.
Főleg Oroszország példáján keresztül lehet jól bemutatni ezt, ugyanis 2015-ben megalapításra került az Eurázsiai Gazdasági Unió a volt közép-ázsiai szovjet államokkal, de a Krím annektálása után szembekerült a Nyugattal, így Oroszországnak gazdasági és diplomáciai támogatásra volt szüksége máshonnan, amelyet Kínától kapott meg. Kína azóta együttműködik az Eurázsiai Gazdasági Unióval is, ami egybeesik a kínai stratégiával, mivel a Kazahsztántól Belaruszig tartó vámövezet nagyban megkönnyíti a szállítást Európába.

Nézzünk rá gyorsan Ázsia térképére!!!

Erről a részről van szó:

Még közelebb!!!

Forrás Wikipédia:
özép-Ázsia igen változatos topográfiai képződményekben, köztük magas fennsíkok és hegyek (Tien-san), hatalmas sivatagok (Kara-kum, Kizil-kum, Takla-Makán), és fátlan, füves sztyeppék is megtalálhatók.
A Góbi a Pamír lábától a Khingannek hegyig terjed.
Közép-Ázsiában a következő földrajzi szélsőségek vannak :
A föld legészakibb sivataga Bőrög Delín Elsz homokdűnéi Mongóliában
A föld legrövidebb távolsága sivatag és örök fagy között: 770 kilométer.
Az itt élő népek nagy része állattenyésztéssel foglalkozik. Az ipari tevékenység a régió városaiba tömörül.
A régió főbb folyói az Amu-darja, a Szir-darja és a Hari Rud, legnagyobb tavai az Aral-tó és Balkas-tó. A víz rendkívül értékes erőforrás a szárazsággal küzdő Közép-Ázsiában, és a jövőben jelentős nemzetközi vitákhoz vezethet.
Leggyakrabban ezeket az országokat sorolják Közép-Ázsiához:
Kazahsztán
Kirgizisztán
Tádzsikisztán
Türkmenisztán
Üzbegisztán
Afganisztánt általában szintén Közép-Ázsiához sorolják, az ENSZ beosztása szerint azonban Dél-Ázsia része.
Közép-Ázsiát Mongóliával, Kína nyugati felével és Tibettel együtt Belső-Ázsiának is nevezik.

A közép-ázsiai ország az Aral-tó medencéjétől a Tien-sanig húzódik. Északi szomszédja Kazahsztán, délnyugati Türkmenisztán, déli Afganisztán, délkeleti Tádzsikisztán, keleti pedig Kirgizisztán.
Domborzat
Nyugati részén, a kiszáradó Aral-tó déli partján mocsaras süllyedékek találhatók, ettől keletre a száraz Turáni-alföld, majd még tovább délkeletre, az ország közepén a Kizil-kum sivataga húzódik. Az ország keleti és déli részét a Tien-san vonulatai hálózzák be.
Felszínének nagy része sík vagy enyhén hullámos, a keleten-délkeleten emelkedő, a 4000 méteres magasságot is elérő közép-ázsiai hegyek az összterület egynegyedét teszik ki.[2] Legmagasabb pontja: Khazret Sultan, 4643 méter. A második legmagasabb hegycsúcs az Adeloga Toghi a maga 4301 méteres tengerszint feletti magasságával, míg a harmadik legmagasabb pontja az országnak a Beshtor-hegy, amely 4299 m magas.[3]
A keleti hegyek között négy hatalmas völgy terül el, amelyek közül a legjelentősebb a termékeny Fergánai-medence. A hegyi folyók számos oázisát táplálják.[2]
Vízrajz:
Folyói:
Amu-darja
Szir-darja
Chirchiq
Tavai:
Aral-tó
Ajdar-tó
Karjakkumi-víztározó
Szarikamisz-tó
Csarvaki-víztározó