Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 22. 9:12

Majd jobb oldalon megjelenik a video és a linkje.Meg kell várni,amíg a videokép is megjelenik itt:
Kép
ÉN NEM VÁRTAM MEG A KÉPET,de várd meg.!!!!Ezután a MENTÉSRE KATTINTASZ
majd ezt fogod látni:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 22. 9:18

A MENTÉSRE KATTINTÁS UTÁN EZ JÖN ELŐ és azt a linket másolod be majd a fórumba,amit mutatok.Bal gombbal kijelölöd klikk--Jobb gomb -Másolás -és a fórumba elhozod!!Klikk a fórumban ,ahová akarod tenni,-BEILLESZTÉS-ELKÜLDÉS ZSUPSZ,már bent is van!!! :) :) :)
Remélem sikerülni fog!!!.Most rohanok a kutyával,mert kicsit elcsúsztam és már mennie kell.Üdv,majd este jövök folytatom.
Kép
Üdv.Paggy %%- @};-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 22. 13:27

Kata, egy üvegtál, só és víz kell csak a sótálhoz. Jó, ha a tálnak kifelé hajlik az oldala, hogy minél nagyobb
területen válhasson ki rajta a só. A só víz aránya kb. 1:3. Tisztítatlan só kell hozzá. Amikor elpárolog a víz,
mindig marad só a tál aljában. Amíg ez a sóréteg elég vastag, pótlásra nincs szükség, csak vizet kell rá önteni.
Amikor már alig van só a tál alján, akkor szoktam újabb (kb. egy maréknyi) adagot beletenni.

https://hazmestermedve.blog.hu/2020/04/07/sotal_keszites_hazilag

Érdemes egy tányért alátenni, hogy felfogja a tálról lepergő sót. Óvatosan szoktam egyik szobából a másikba
vinni, mert könnyen letöredezik a sóréteg. Ha valami miatt meg akarod szüntetni a sótálat, csak víz alá kell
tartani, és a só pillanatok alatt leoldódik róla.

Nem tudom, miért nagyok a fotóid, de nem baj, továbbra is tedd be őket nyugodtan.

Basszus, tényleg könnyű összekeverni a kölest a kuszkusszal. Egyszer én is majdnem...

Paggy, amennyire lehet, kellemes nagytakarítást kívánok neked!

De jó, hogy csináltál Ildikónak útmutatót! Én el is feledkeztem róla.

Ildikó, ha nem sikerül a yt-ra feltenni a videót, küldd át nekem valahogy, vagy tedd fel megára, és küldd el a
linket.

A bejglit csak túlzóan sok töltelékkel szeretem. :D

Én, ha sütök néha (zabkeksz, babfasírt), akkor nem hagyom a tepsiben a sütőpapírt rajta az étellel, mert
átnedvesednek. Azt szoktam csinálni, hogy a tepsiből a konyhapultra csúsztatom a kaját papírostól, és ott
hagyom kihűlni. Így már semmi nem lesz nedves.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 22. 13:44

Elfelejtettem mondani, hogy a Detective L c. sorit nem fogom lefordítani, mert az utolsó három rész
angolja annyira szánalmas volt, hogy nem tudtam volna visszaadni a történések lényegét. Márpedig
itt nagyon fontos volt a cselekmény, hiszen krimiről van szó. A másik hülyeség, hogy ennek a sorinak
is függőben hagyták a végét, ami miatt a nézők abban reménykedtek, hogy lesz folytatása, de nem lett.
Más sorozattal is tettek már így, nem olyan szörnyű dolog, lehet ezt jól is csinálni, de itt annyira nem
fejezték be a sztorit, hogy konkrétan utána néztem, hogy biztosan csak 24 részes-e, hátha rosszul tudom.
Nem akartam elhinni, hogy így, ennyire lezáratlanul, egy életbevágóan fontos akció közben szakad vége
a történetnek.

Sok jót olvastam a most decemberben befejeződött Fall In Love c. kínai soriról, most ezt nézem, és ezt
már biztosan le fogom fordítani, be is jelentettem. Annyira imádom benne a két főszereplőt! Olyan
csodás a szerelmük! :D :littlehearth:

nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 22. 14:13

Köszönöm szépen az ismertetőt. Csak ide gondoltam feltenni. Úgy kaptam a videót a szomszéd kislány a kutyával szórakozik. De azt hiszem nem viszem sehova, mert hátha személyes dolgokat sértek vele.
Mennem kell közben sütök. Megfőtt a töltött káposzta, ami nem is töltött, mert gombócok vannak benne.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 22. 14:17

Köszönöm Rita, a yt-ra már tettem fel két videót, évekkel ezelőtt. Hogy most tudnám-e ........ nem tudom.
Megára viszont még semmit, csak letölteni szoktam róla, a feltöltést nem tudom.
A mákos bejgli rettentően sok mákkal készült, nem látom a tésztáját, csak kívülről. Neked való.
Várom a fordítást, és előre köszönöm.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 22. 14:35

Rita!még meg sem köszöntem a kedves sóbarlangi fotódat.Kis fiatalka vagy TE még!!!!Köszönöm,hogy elküldted. :-bd :flower1: :flower1: :flower1: :littlehearth: !
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 22. 14:43

És még néhány Lilla edzi a border collie-t kép:
Spoiler: mutasd
Kép

Kép1.jpg[/img][/url]
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 22. 15:06

Kép
jövök.Szép délutánt!Paggy %%- @};-
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 22. 18:08

Rita nagyon jó a fotód. Nemrég én is találtam magamról egy őszit, amit hegymenetben készítettem. Igaz csak mellkép, de hát nem tudom olyan messze tenni a kezem, hogy lefényképezhessem magam.
Nagyon tetszik a sótál, mennyi só kell bele először? Kicsi himalája só van itthon. Lehet, hogy kezdésnek elég. De elég apró méretű.
Paggy menj csak el kozmetikushoz, bár így is nagyon szép az arcod. Nagyon mókás képeket készítettetek. Lilla mint kutyaidomár nagyon aranyos.
Ma még sütöttem egy bocimobilt is.
A bejglik egyelőre a kamrában vannak becsomagolva, hogy ki ne száradjanak. Elosztásra kerülnek, ahogy a töltött káposzta is. Sajnálom Kata, hogy olyan messze laksz, szívesen adnék.
Tényleg lányok a netes barátnőim egy rész is elég messze lakik, bár akkor még szívesen utaztam az Alföldre is, de már nem vállalom, és sajnos ők sem. Egy ideig ugye eléggé le voltam robbanva, akkor nem tudtam volna utazgatni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 22. 19:32

Sziasztok,sziasztok!Megjöttem,végre olvasgathatok!
Rita:
Írtad,hogy kicsi az itthoni családod.Nem akarok vájkálni az érzéseidben,de azt gondolom,borzasztó lehetett ,amikor megtudtad,hogy elmennek.Vagy nem?Igazi vagány nő vagy,szabad szellemű,még azt is el tudom képzelni,hogy lehetőséget láttál a külföldre költözésben.nem csak a gyerekeidnek,de magadnak is.Most már barangolhatsz,járhatod a világot,érdekes lesz a hátralévő hosszú évek sora.Igazam van?
Jó ötlet a bejglivásárlás,igaz nekem fontos,hogy jó helyről legyen,azaz finom,az pedig nem olcsó.Itt Pesten 3800Ft/kg a dió.Rita!Egy sütő nagyon fontos.Pld.ha rakott karfiolt csinálsz,nem muszáj süteményt.Nekem azt mondta az egyik kutyás ismerősöm:
70-ig csináltass meg mindent,vegyél,ami kell,mert utána nem lesz rá se kedved ,se pénzed!
Ma miattad nem dobtam el a karfioltorzsát.lereszeltem ,megsóztam és rágcsálom.A párom szerint nem vagyok elég nyúlformájú. :))
Sárgarépafőzelék:
zsíron hagymát dinsztelek rá a karikára vágott sárgarépa.majd megszórom kis liszttel,kaporral/nem muszáj-lehet petrus/felöntöm vízzel higított tejföllel.Ne legyen híg!!Só,pici cukor,fűszerek és halkan fődögél.Irtó finom.
Kutyaséta:
a párom is jön velünk naponta 1x.Azért csak egyszer,mert ő nem annyira fegyelmezett és a járdán hosszú pórázra engedi " .Az ágyán. harcolnak,s azután együtt durmolnak.Persze ,ha megunja kiebrudalja.Fel nem kell hozzá sétáltatni,meg néha nincs is kedve jönni a szokott időben.Na ilyenek ,de aranyosak.ÉN VAGYOK A SZIGORÚ/???? :)) :)) / Csokival.Nagyon édes kutya.Megszidom , rámnéz,hogy ezt most nem érti miért,de ha elmagyarázom majdnem mindig engedelmeskedik.A macskákat még hajkurássza,de már nem annyira.
Rita!Lilykefotók??????Kis történetek a bölcsis létről???? :ymdaydream:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 22. 19:51

sziasztok Lányok! Ildikó nagyon aranyos vagy, még a gondolata is olyan szívmelengető, hogy küldtél volna, vagy hoztál volna sütit. :littlehearth: :flower1: :-bd :ymhug:
Egyébként én is úgy szoktam csinálni, hogy csak a dió minimum fél kiló per rúd...de egyébként milyen jó ötlet egy egy szem dióval is diszíteni, nekem ez anno soha nem jutott volna eszembe! :))
Jó pap holtig tanul! ;) :D
Talán holnapra kiderül mi lesz. Ma is kaptam egy mini csomagot, majd holnap bontom ki, hogy lássam mit kaptam, mert akkor tényleg csak azt fogom megvenni amit muszáj, a többivel meg tudok gazdálkodni!
Milyen jó hogy Rita leírta, hogy kifelé hajló üvegtál kell hozzá! S alá elég nagy tányér. Hát izgalmas lesz a beszerzés. :))
Egyébként még a Kossuth kiflire gondoltam hogy azt kellene csinálni, és a változatosság kedvéért dió helyett kókuszreszelékkel.
Egy próbát megér. Úgysem akarok egyébként visszahízni, vagy elérni a százat, csak az ember érzi hogy másnál mi sül, és megkívánja. Holnap megyünk egy kört, lehet bemegyünk az Arrabonába is., majd meglátom.A Lidlibe is be kellene, de aztán lehet hogy bemegyek egy 100Ft-osba, és ott megveszem a Kodályon amit lehet, a többi meg felejtős. Jut eszembe meg kell nézzem a túró lejárati dátumát is.!

Paggy, nagyon jó lesz hogy eljuttok kozmetikushoz. A kis képek meg viccesek és aranyosak lettek!
Remélem mindenki egy kicsit jobb egészégi állapotban fogja tölteni a karácsonyi ünnepeket. Mi sem készülünk sehova.

Ha az időjárás megengedi, fogunk sétálni is. jó lesz csak úgy barangolni, hogy nem vásárolni megy az ember gyereke meg ügyintézni! Mondjuk ebből a fajta sétákból jut ki a legkevesebb, de ez sokszor rajtam bukik meg mostanában.
Remélem ez is elmúlik és kötetlenül mászkálhatunk.

Jó lesz nagyon az újabb bevállalt történet is!
Öröm lesz majd veled tartani ezen a téren is! Mindenkinek jó szórakozást kívánok! Jó éjszakát! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 22. 20:08

kedves Rita! Nem találom azt az oldalt, ahol Gigi és Buldozer fordított, akkor tünt el az oldaluk mikor volt az a kavar a két gép közötti átállásnál. amikor szinkronizáltam. /én m.........../.
Dilmara sorozata le van töltve, több rész is, de abbahagyták, és se kép se hang. .. :( :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 22. 21:40

A sószoba szép tiszta.Hogy lehet egy lakásban ilyet csinálni?Miért is kellett NEKED?Nem is vagy beteg?Nehogy lemarja a sós levegő a torkodról a normál flórát!!!
Ildikó!Szépséges a beigli!!Tegyél be légyszíves a kutyáról több képet és a tájról is!A közeli képeid nagyon jól sikerülnek mindig.És a karácsonyfáról is.Milyen díszek lesznek rajta???
Kata!Várom a finom menüdet karácsonyra és a képeket a falon!!
HA AZ ÉGIEK IS ÚGY AKARJÁK Szent este jövök gyertyát gyújtani.kb 6-kor
.Nekem a család,mióta kirepült a lányom,az állatok és persze a párom,csak ő utálja a karácsonyt.Így szent este az összes állat bent van a szobámban,ég a gyertya.Jó meleg boros teát iszom és finom foszlós kalácsot eszem vajjal vagy libamájjal.ne lepődjetek meg,igen libamájjal.Gyerekkoromból maradt ez a szokás.Tudjátok milyen finom az édeskés kalács a sós libamájjal és vagy citromos tea vagy boros tea?A párom néha bejön a szobámba vagy együtt vacsorázunk a konyhában.És gyújtok anyukámnak gyertyát.pont szent este napján halt meg 2013-ban.Lányok!Hálát adok sorsnak,hogy a családomon kívül vannak barátaim és főleg Julikáék.Mintha unokahugaim lennének,pedig tanítottam őket alsóban,illetve, én voltam a napközis tanító néni mindenhol.Sokkal jobban szerettem nevelni,mint tanítani,mert akkor láttam,kinek miben kell segíteni,hol akadt el.Nem dicsekvésként mondom,de özönlöttek hozzám a gyerekek,évekig táboroztattam is.AZ VOLT AZ ÉLETEM,meg ez a mostani is. \:D/ \:D/ \:D/ :) :) :)

Kedves Lányok!Szeretném,ha szép karácsonyi fotókat hoznátok.Nálam nem lesz nagy díszítés,ezért a Tieteket fogom csodálni.
kata!Kívánok Neked holnap jó vásárlást,finom kiflisütést és IGAZI RÁNTOTT HUSIT céklával vagy egy kis uborkasalátával,utána kompóttal.Mikor ettetek utoljára kompótot?Tudjátok milyen finom ,ha tesztek bele kis aszaltszilvát,szegfűszeget,fahéjat??HŰŰŰŰŰŰŰŰ,de finom!!
Lányok!Csoki itt horkol a lábamnál.Már álmos vagyok,mert igencsak hajnalban kelek.Jó éjszakát kívánok!Paggy
Ja ,még hozok 2 képet,amint a párom sétáltatja Csokit én meg vagyok az utánfutó :)) :)) :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 22. 22:04

Kép
Kép
4-kor indultunk világosban , 5-re értünk haza ,már sötétben
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 23. 5:56

Ildikó, ha úgy állítod be a videó láthatóságát, ahogy Paggy írta neked, akkor csak az látja a videódat,
akivel megosztod a linket, más nem.

Már nem emlékszem, hogy mennyi sót tettem kezdéskor a tálba, de szerintem nagyjából fél kiló lehetett,
és akkor a víz kb. másfél liter kellett, hogy legyen. De mindegy is, kezdd annyi sóval, amennyi otthon
van. Nem kell méricskélni semmit és az arányokra is csak kezdőként volt szükségem, azóta már nem
figyelek rá.

Bocimobil???? Jót vihogtam ezen a néven. Egy mobilozó tehénke jelent meg a lelki szemeim előtt. :D
Utánanéztem. Már látom, milyen sütiről van szó.

Kata, de jó, hogy kapsz innen-onnan csomagokat!

Megnéztem, hogy milyen süti a Kossuth kifli. Mi azt diós félholdnak hívtuk. Anyukám gyakran sütötte
gyerekkorunkban.

Sétáljatok amennyit csak tudtok. Nem fontos, hogy messzire eljussatok, csak az, hogy mozogtok a levegőn.
Igazad van, jobban fog esni csak úgy, szórakozásból, cipekedés nélkül.

Nem emlékszem már, mi volt a neve Buldózer oldalának.

Paggy,
volt Lillának kitől tanulnia az állatok szeretetét. :D Nem véletlen, hogy szívesen foglalkozik a
kutyáival. Cserébe a jószágok is sok mindenre tanítják őt. Megakadt a szemem a szarvasos fülvédőjén.
Nagyon cuki! És persze a kutyuk is!

Én már nem látom azokat a mókás képeket, amelyekről Ildikó beszél, és a kozmetikusról sem olvastam
sehol. Gondolom, levetted a fotókat. Kár, megnéztem volna!

Nem örültem, amikor először a kisebbik fiam, majd egy évre rá a lányom is bejelentette, hogy külföldön
akarnak boldogulni, de tudomásul vettem. Mivel én se bírom, ha valaki bele akar kotnyeleskedni az életembe,
én se szóltam egy szót se ellene. Felnőtt emberek voltak már, el tudták dönteni, mit akarnak, és át tudták
gondolni tetteik súlyát. Azt úgyis tudták, hogy ha nem jön be a számításuk, akkor haza tudnak jönni, és itthon
folytatni az életüket. Szóval nem volt kockázatos a kiutazásuk. Ha Sopronban élnének se látnám sokkal többet
őket. Amíg nem volt ez a hülye covid, addig egy évben kétszer ők is hazajöttek, és én is mentem egyszer.
Most, hogy nyugdíjas vagyok, én többször is tudok majd menni, csak teljen le a fél év "pihenő". Emiatt is
akarok nagyon sokáig egészséges maradni, hogy minél tovább repkedhessek.

A sütőm arra jó, hogy zöldségeket süssek benne, de sütihez vagy kenyérhez már nem. De ez nem baj, amióta
időszakos böjtölök, azóta csak kétszer étkezem egy nap (12-kor és este fél hatkor), szóval a főétkezésen túl
nem jut se hely, se idő a nassolásra. A kis zabkekszemet se sütöm már egy ideje pont ezért. Kenyeret meg
eddig is csak néhanapján ettem.

Itt is nagyon drága a bejgli kilója a jobb pékségekben. Lehet, hogy nem látszik a fotón, de az enyéim pici bejglik,
alig 30 dekásak, és helyben sütik a Lidlben. Akciós ára: 1700 forint/kiló. Csak a karácsonyi hangulat miatt kell, de
ahogy írtam nagyon finom is.

Nem a saját lakásomban lakom most. Az otthoni tűzhelyem palackos gázhoz lett véve, és szélesebb is, mint
ami itt van, úgyhogy problémás lenne kicserélni őket. A felső része jó ennek is, bár azt is keveset használom
a kukta miatt.

De örülök, hogy nem dobtad ki a karfiol torzsáját! Rágcsáld csak nyugodtan! Jól tetted, hogy lereszelted, így
könnyebb a szervezetednek elviselnie a plusz rostforrást. Később már kis darabokra vágva is eheted, akár nyersen,
akár az ételbe főzve. De ilyenkor egy picit meg kell hámozni, mert a külső rostok eléggé el vannak már fásodva.
A brokkoli torzsa is nagyon fincsi, de azt még vastagabban kell meghámozni.

Köszi a répafőzelék receptjét! Nálam sokzöldséges, zöldleveles finomfőzelék válna belőle. :)) Tekintettel kell
lennem a napi tucatra.

Tegnap járt le a karantén a lányoméknál, úgyhogy Lilyke még csak egy napot volt bölcsiben. Nagyon boldog volt,
hogy mehet. A gondozók szerint is fel volt dobva egész nap. A lányomék is dolgoznak, gyorsan és kevés nehézséggel
ment át rajtuk a covid. Hozok majd fotókat.

Csoki jól belopta a párod szívébe magát. :D Jó, hogy részt vesz ő is a sétában, neki is kell a mozgás és a friss levegő.

A sószobában nem olyan koncentrációban van a só, hogy káros hatása alakulhasson ki. Nem vagyok beteg, csak
megelőzésre használom ezt a tíz alkalmat. Egészségesek számára is számtalan előnnyel jár.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 23. 7:45

Ahogy írtam, kb. két hónapja elkezdtem hozzászoktatni magam az időszakos böjthöz. Többféle böjt van, én
ezt a formáját választottam. De az időszakos böjt is sokszínű, ezen belül is ki kellett választanom a nekem
leginkább megfelelőt. Az egészségügyi okokból végzett böjtök lényege, hogy a szervezetünket pihentessük,
hogy az emésztésen kívül az egészségünk megóvására, helyreállítására is tudjon energiát fordítani.

Kezdésként azt választottam, hogy nyolc órában eszek, 16 órában meg egy falatot se. Már csak azt kellett
eldönteni, hogy mettől, meddig tartson ez a nyolc óra. Mivel délelőtt jobban bírom az éhséget, ezért 12 és
este 8 közé tettem ezt az intervallumot. Ezt nem volt nehéz teljesíteni. Ekkor még három fő étkezésem volt
ezalatt a nyolc óra alatt. Aztán az esti időt előrehoztam hét órára, majd amikor már az is stabilan ment,
este hatra. A déli 12 óra megmaradt. Így már csak egy hatórás ablakban eszem, és csak két főétkezésem van.
Az első adag ételt délben fogyasztom el, a másodikat fél hatkor este. Fél négy felé szoktam nyers gyümölcsöt
enni. Ezen kívül csak vizet iszom, és reggel egy kávét.

Két hónap után már megszoktam, hogy így eszem. Délelőtt fél tíz-tíz felé szoktam nagyobb éhséget érezni,
majd 12 óra előtt, de többet nem jön elő a nap hátra lévő részében, este hat után sem.

Amióta növényi étrenden vagyok sokkal több az energiám, mint azelőtt, és nem kell a kajakómával se küzdenem.
Ehhez már hozzászoktam. Amit most érzek, az még több energia. Volt, hogy a nagy sétakörutam után, több
kilométerrel a lábamban, a lépcsőház előtt jutott eszembe, hogy nem vettem újhagymát a miso leveshez.
Korábban lemondtam volna a hagymáról, most felmentem a lakásba, lepakoltam, és máris indultam vissza a
piacra. Volt hozzá kedvem, szívesen mentem.

Ami még eredmény, hogy a két hónap alatt 4-5 kiló is lement rólam. \:D/ Mondjuk nem csodálkozom, kevesebbet
eszem.

A napi tucatot nem három, hanem két fő étkezéssel kell bevinnem, ezért jól meg kell terveznem, mit eszek
egy nap.

Napi tucat: hüvelyesek, zöldségek, keresztesvirágúak, teljes értékű gabonák, gyümölcsök, bogyós gyümölcsök,
zöld levelesek, olajosmagvak, őrölt lenmag/chiamag/kendermag, fűszerek, víz, testmozgás

Ebben a curryben négy napi tucatban szereplő dolog van benne: zöldség, keresztes virágú, zöld leveles, hüvelyes.
Négy napig ettem (nagyon szeretem :D ), kétszer magam sütötte lepénnyel (tk liszt, víz,só, szódabikarbóna),
kétszer pedig zöldséges hajdinával. Ezekkel kipipálhattam a gabonát is.

Első szint: cukkini, gomba, édeskrumpli, sütőtök
Második szint: karfiol levél, levélnyél, torzsa, lilahagyma, mángold, palermói paprika
Harmadik szint: brokkoli

A zöldségeket nyakon öntöttem vízzel, amelyben két evőkanálnyi thai curry szószt oldottam fel. Pici só kellett
még, és készre főztem az egészet. A végén kevéske tk liszttel sűrítettem a levét. Félúton tettem bele a vesebabot
és egy kevés maradék tofut.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A mozgás mindig megvan, a víz is, ez már hét pipa. Este leggyakrabban zabkását eszem, amibe teszek fahéjat,
olajos magvakat, banánt és őrölt lenmagot vagy kendermagot. Ez újabb négy napi tucatos dolog. Már csak a bogyós
gyümölcsök hiányoznak, amit a két főétkezés között fogyasztok el, még valamilyen más gyümölccsel együtt.
Általában kivit, almát, mandarint vagy narancsot eszem még. Bogyós gyümölcsként áfonyát, epret, meggyet
és ribizlit eszem mostanában. Ezek mind fagyasztottak. Nem kell sokat enni belőlük, elég egy kis tálkával.
A meggy és a ribizli savanyú, nem szeretem, ezért is eszem édesebb gyümölcsökkel együtt.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 23. 8:12

A fent említett zöldséges hajdinát még két napig ettem lencsefasírttal. Ezekben együtt öt darab napi
tucatban szereplő dolgot tudtam le: hüvelyes, fűszer, teljes értékű gabona, zöldségek, zöld leveles.
Tálaltam még mellé salátát, hogy még több zöld levelet egyek, és reszelt fekete retket, hogy még több
nyerset is fogyasszak.

Reszelt répa, reszelt gomba, lilhagyma, fokhagyma, petrezselyem, só, őrölt füstölt paprika, bors,
őrölt kömény, majoránna, lencse

Éppen csak összerottyantom a zöldségeket, és még melegen belekeverek aprószemű zabpehelyhet
és csicseri lisztet (lehet másféle liszt is). Amikor már bírja a kezem a meleget, a masszából fasirtokat
formázok, majd 15-20 perc alatt 200 fokos sütőben készre sütöm őket.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Mozgás, víz megvolt, az már hét pipa, az esti zabkásával újabb hármat letudtam (gyümölcs, olajos mag,
őrölt kendermag). A gyümölcsös szakaszban időnként céklával helyettesítem a bogyós gyümölcsöket, mert
azt is nagyon szeretem, és ugyanolyan hasznosnak tartom, mint a bogyósokat.

Ezen a napon a bogyósok mellett a keresztes virágú is kimaradt, de nem baj, olyan ritka, ha nem eszem
karfiolt vagy brokkolit, hogy ennyi bőven belefér.

Banán, cékla, alma reszelve, fahéjjal

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 23. 8:14

A fenti két menüt csak azért mutattam be ilyen részletesen, hogy akit érdekel, lássa,
hogy nem is olyan nagyon nehéz teljes értékűen étkezni. :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 23. 8:26

Sziasztok,csak bekoszonok.Holnap kora delutan 2kor jovok.Rengeteg a dolgom.Addig is jo keszulodest!Lanyok!Akar egyedul vagytok ,akar nem azert egy szep asztaldisz elkel :-bd .Kuldjetek be kepet,ha tudtok rola!Nem vagyok nagy diszito ,de a fenyoag a vazaba,par szep disz,nehany kulonleges szaloncukor Oke!!!!Kiprobaltatok ujabb szaloncukrokat?Leher nalatok kimerve kapni?Most vettem aszaltszilvas csokisat par szemet es par csokihoembert.Majd megmutatom.Szoval varom a fotokat.Holnap 6kor BOCSANAT :-?? elobb kb 2kor
,mert a lanyom most irt, hogy 3tol 7ig lesz a karacsony.TEHat Lanyok meggyujtom elobb,de csak 8 utan jovok.Meg kutyat is kell setaltassak, ha hazajovok .Viszont jovok Lanyok!Fozzetek finomakat!!
Rita!Irtam emailt.
Szep napot!Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 23. 8:31

Majd elfelejtettem.Ha tudtok, tegyetek be jopofa zenes karacsonyi udvozletet!Elore is koszonom.Le szeretnem " nyulni" es a barataimnak elkuldeni. :))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 23. 10:05

Sziasztok szép reggelt mindenkinek! Hamarosan indulunk, azt hittem 22. e van de megint úgy elrepült a fejem felett egy nap hogy csak nézek ki a fejemből.
Nagyon guszta sok sok képet és instrukciót kaptunk, s rájöttem hogy még mit kell vegyek. nem nagy tételek, de mivel pl. nem ehetünk krumplit ezért a batáta fontos hogy legyen itthon.- A fekete retket én is nagyon szeretem.
A Samu meg a fehér hosszúretket és nagy öröm hogy falatozza!!!!
Na közben kérdeztem a kisboltot, beigli nem lesz már..hát úgyis megyünk a Kodályon jobbra - balra, majd hozok valahonnan.

Öltözünk és megyünk. Itt most -2 van,és felhős. Nyugodt és kellemes napot mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 23. 18:19

Sajnos nem értem rá ma, így is bakik történtek a főzésnél, elrontottam dolgokat, de talán minden rendbe hozható.

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 23. 18:28

Kép

Kép

nagyon egyszerű és mégis mutatós képek.
Kép

sapkák,
Kép

karácsonyfa a főtéren
Kép

Kép

Délelőtti menetem, ami nagy része időmet ma elvette. Jó hideg volt.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 23. 18:31

ja és az én sapim.
Kép

Vissza: “Társalgó”