Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 23:38

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 23:40

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 23:48

Megyek a villamoshoz.
Kép
Kép
Kép
Kép
Spoiler: mutasd
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 23:56

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 19. 0:03

Kép
Jó éjszakát!Paggy %%- @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 19. 5:40

sziasztok Lányok! Jó korán megébredtem, aztán úgy döntöttem nem fekszem vissza, inkább olvasok. :D
Samu még alszik! i-)
Nagyon szépek az erkélyképek. De úgy az egész karácsonyi hangulat .. \:D/ ~o)
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Még nem tudom mit fogok sütni... :-w :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Tegnap csak a levest ittuk mintha tea lett volna, és mákostészta volt az ebéd, s nem a szokásos, hanem kevesebb mennyiséggel, meg narancs. Mégis 2 óra alvás lett belőle, még jó hogy időben felébredtünk és el tudtunk menni a Tescoba. x_x
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 19. 7:20

Jo reggelt!Bocsanat,de elaludtunk,igy csak a kutyaseta utan jovok olvasni.Kata!Olyan jo volt mar igy kora reggel latni a karacsonyfakat es Samut.!Koszonom a reggeli karacsonyi hangulatot.Nemsokara jovok vissza.Szep ebredest ,finom illatos kavet vagy teat Lanyok!Paggy %%- @};-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 19. 7:29

Kata, egymás után lettek kovidosok, úgyhogy egy mindig jól volt a két felnőtt közül. Először a vőm
lett lázas, majd másnap köhögni kezdett, a lányomnak semmi baja nem volt, tudta vinni a háztartást
és a gyerekkel is tudott törődni. Öt nap után lett lázas a lányom, de akkorra meg már a vőm olyan
jól volt, hogy gond nélkül el tudott lenni Lilykével, a lányom ágyban tudott maradni. Most beszéltem
épp velük, a lányom ma már alig köhögött, a vőm meg már teljesen visszanyerte a szaglását és az
ízlelését. Szóval jól vannak, szerencsére.

Minden jót kívánok a szomszédodnak!

Hű, de kíváncsi vagyok a meglepetés karifára!

Úgy látom, Samukának is nagyon tetszenek a karácsonyi fények. Jót mosolyogtam a csodálkozó arcán.
Minden rá van írva. :) Milyen jó, hogy sötétedés után is kint lehettetek. Neki is örömet okozott, és még
szép fotókat is kaptunk.

A csicseri konzervet nem kell már főzni. Le kell önteni a levét (ha nem kell), de nem kell átöblíteni,
mert csak bab, só és víz van a dobozban, semmi más. Ha elkészítesz egy ételt, és csak úgy mellé teszed
a tányérra, úgy is nagyon finom, vagy ha belekevered a kész pörköltbe. Nincs intenzív íze, bármivel
ehető.

Én is csípősen szeretem a leveseket, az se baj, ha néha túltolom. :D

Miso leves:

1 tálka fagyasztott borsó
6-7 szem gomba
1 csokor újhagyma (ha vastagabbak a hagymák, elég fél csokor is)
kb. 15 dkg natúr tofu
2 evőkanál paszta
kb. 2-3 evőkanál szójaszósz
egy pici őrölt gyömbér (elhagytam)
1 algalap (elhagyható)
2 liter víz
só (csak egy pici szokott kelleni, a miso paszta sós)
tört chili (elhagyható)
levesbe való tészta (rizstészta például)

Felforraljuk a 2 liter vizet, majd beleöntjük a vékonyra szeletelt gombákat és a borsót. Amikor a borsó
majdnem jó, beletesszük a szárastól felkarikázott újhagymákat és a kis kockára vágott tofut. Míg várjuk,
hogy újra felforrjon a víz, egy tálkába teszünk két evőkanálnyi miso pasztát, és egy kevés forró vízzel
simára keverjük. Ha forr a víz beleöntjük ezt a keveréket a szójaszósszal, és az ollóval felcsíkozott algalappal
együtt. Ha kell sózzuk még. Már csak 2-3 percig főzzük tovább.

A tésztát külön szoktam kifőzni és mindig csak annyit teszek a levesbe, amennyit épp megeszek. Négy
napig szoktam enni ezt a mennyiséget, ha csak naponta egyszer eszek belőle. Nagyon gyorsan készen van.

Kép

Kép

Én csak akkor használtam mustármagot, amikor uborkát tettem el.

Ha vonattal jönne az ismerősöd, akkor a Tiszai pályaudvarra érkezik, ahol a villamos egyik végállomása is van.
Fel is tudnak szállni, és utazni vele. Itt a menetrendje. Január 6.-ig fog közlekedni.

https://www.mvkzrt.hu/aktualis/jubileumi-adventi-villamos-indul
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 19. 7:29

Paggy, a lánchidas első képeden mennyi óriás darut látni a háttérben! Folyamatosan épül-szépül Bp.

Minden épület gyönyörű, és azt figyeltem, hogy a régiek közt megbúvó új építésűek is szépen beilleszkednek
a sorba. Lehet így is csinálni.

Az szép erkélyek a gyengéim. Ez az, amit nagyon hiányolok Angliában.

Csodás a Tulipánfa! Emlékszem, egyszer már tettél be fotót róla.

Látom, még nálatok is ki lehet ülni a vendéglők teraszaira. Itt is több helyen kint vannak még az asztalok, de már
csak legfeljebb kávézni ülnek ki, ha süt a nap.

Csodaszépek a homlokzatok! A díszítések, az erkélyek, az ablakok...

Jó, hogy nagy részt ajándék zacskókban kaptad az ajándékokat, legalább újra lehet hasznosítani őket.

Videók megnézve:
A piacra, ahol szintén tömeg van, vagy a bevásárló központokba, ahol lassan egy tűt se lehet leejteni mehetsz
oltási igazolvány nélkül, de a karácsonyi vásárba, vagy szalagavatóra már nem. És mindezt úgy állítják be, mintha
az oltatlanok védelmében tennék. Milyen álságos! Akkor is ez lenne a véleményem, ha oltott lennék.
Itt Miskolcon nem kell igazolvány, nincs elkerítve se a tér, se az árusok bódéja.

Ági, szerencsére nem lettek súlyos tüneteik. Fiatalok, egészségesek, sejtették, hogy nem fogja őket nagyon
megviselni. Lilyke a szülei miatt van csak karanténban, mivel ők nem mehetnek sehová. A lakóparkban délelőtt
alig van mozgás, akkor egyikük le szokta vinni őt a házak között bóklászni. Visznek le labdát, kismotort, de nem
élvezi igazán. Mutogat arra, ahol ki szoktunk menni a parkból, jelezve, hogy ő többre vágyik, mint a helyben
labdázgatás.

Ildikó, engem is meglepetésként ért a hirtelen jött vágy. Amikor rátaláltam a külső winchesteren hagyott, valamikor
fordításra szánt sorozatra, és belenéztem, akkor éreztem azt, hogy lenne kedvem újra fordítani.

A Detectiv L c. sorozatot nézem, amit egyszer már beterveztem. El is kezdtem nézni, amikor megjelent, de elriasztott,
hogy annyira feldarabolták a mondatokat, hogy nem lehet a videó folytonos megállítása nélkül olvasni a szöveget, és
bizony az angol fordítás minősége sem a legjobb. Jött más sorozat, erről meg szépen lemondtam. De már akkor is
nagyon fájt a szívem miatta, mert a számomra oly kedves századelőn játszódik, és ráadásul nyomozós, amit szintén
imádok. Abban a korban, eszközök híján, csak az eszükre, a megfigyeléseikre, az érzékszerveikre hagyatkozva oldották
meg az ügyeket, és én ezt is nagyon bírom. A főszereplő az a Bai Yu, aki a Memory Lostban már megnyert magának.
Nem kell mondanom, hogy itt sem okoz csalódást, és itt is nagyszerű párost alakítanak a női főszereplővel, aki semmiben
sem marad el mögötte.
Ha belekezdek a fordítás gyorsan fog menni, ami elveszi majd az időt, az a sorok összevonogatása lesz. Ez türelemjáték,
de fontos, hogy olvasni lehessen majd a magyar szöveget.

Kép

Amikor még rendszeresen sütöttem, én is jártam úgy, a nagy karácsonyi készülődés forgatagában, hely hiányában a még
forró piskótát kitettem a teraszra. Annak se lett jó vége. Mire kimentem érte, a közepe megrepedezett és behorpadt,
de a többi része is megkeményedett. Kezdhettem elölről. Nem tesz nekik jót a hirtelen hőmérséklet változás.

Ne felejtsd el feltenni az üdvözlőlapot!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 19. 8:27

szép reggelt újra, mert most már legalább az van, végre ki is világosodott!
Köszönöm szépen Rita mind a menetrend, mind a recept leírását! Rájöttem hogy még sok minden nincs itthon hozzá, de semmi baj, egyszer csak összejön! :-bd

jól feladtam magamnak a leckét.. De tényleg nem tudom hogy fogom a dolgokat megoldani! Holnap már 2o.-a és nem is olyan dolgokról van szó amit egyedül meg tudnék oldani. Mindenképp kellene minimum két ember. Meg persze fúró is!

Egyenlőre marad a remény..valahol elkezdem aztán meglátjuk legalább karácsonyra legyen egy kicsit eltéve szem elől a sok minden.!!! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kíváncsi leszek a filmsorozatra is...jó a szereposztás..ami alap hogy az ember megnézze! A többi meg hab a tortán!
De ismerve téged..ha valamit a fejedbe veszel, nem tágítasz és juszt is megoldod.
Köszönöm, hogy ennyire törődsz velünk. :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 19. 9:31

Haliho!Elkezdem a válaszolást.Csak most, mert gyorsan meg kellett főzzek a páromnak,ugyanis leejtette a lábast,amiben az étel volt.Minden a kövön és a kukában.Nem szeretném,ha szegény "éhen halna". :(( :)) :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
10 -kor megyek ismét le a kutyával nagysétára és utána még folytatom.
Tehát:
Ildikó:
A festmény tényleg nagyon szép,ezért jutott eszembe Monet képe.Nem vagyok hízelgős.Ildikó egyelőre még senki sincs "híres festői" szintjen,de szerintem, nagyszerű a haladás.Nem értek egyet a szeretett unokáddal,abban hogy még egy kiskutya jiányzik.Minél kevesebb,annál több,mondom én aki egy SZÓSZÁTYÁR NŐ vagyok.Mégis,kevéssel kifejezni a sokat,a tartalmat,az a művészet.Nálunk is pörkölt lesz a szülinapomon-marhapörkölt.
Azt gondoltam,hogy annyi ilyen-olyan extra ételt készítenek,hogy én nem versenyzem velük.Egy vörösboros marhapörkölt,házicéklával,főtt krumplival .Sült hurka-kolbász párolt káposztával.Ennyi.A lányom hozza a szülinapi süteményem,amiből én csak 1 evőkanállal fogok enni a hisztaminbajom miatt.Szent este pedig a vejem főzi a halászlét,a nászasszonyom hoz,amit hoz,mert vele nem lehet egyezkedni.Azt mondja nem hoz semmit és közben egy véka kajával állít be és én mindig hoppon maradok a megbeszélt egyfélével.Már nem érdekel.Tehát fűszeres oldalast viszek.

Ildikó!Szépen sikerültek a fotók.A pitypang olyan ,hogy mindjárt lefújom a képről :)) A lányoddal is együtt ünnepeltek?Szép család.A kutyának lesz kis meglepetés? :)) :flower1:
Vesztek egymásnak ajándékot?Esetleg,kíváncsiskodhatok?DE CSAK,AMI PUBLIKUS!!! :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 19. 9:35

Kata!Nincs valami más módszer,hogy a falra kerüljenek a képek???
Ezt találtam gyorsan.Nem jó???
https://www.tesa.com/hu-hu/iroda-es-ott ... asztas-sms
A másik:
Emlékszem anyu állandóan aludt,mert nem ivott eleget.Muszáj odakészíteni kancsóban,vagy termoszban a teát, vagy vizet és ellenőrizni,hogy megittad -e a mennyiséget!Magamnak is mondom.Nekem a meleg folyadék a jó,főleg télen.
Kata!Nagyon szép a teliholdas ,alul a lakótelep házai,fotó.Hogy tudnám lekicsinyíteni,mert akkor keretbe raknám a pixizzel?Jó lenne,ha kinyomtatnád valahol a fotóidat és zsupsz fel a falra!!Biztosan van színes nyomtató Győrben is.Egy pendriven elviszed és már nyomtatják is.Tudom nehezen jutsz el,ám,ha összegyűjtenéd a pendriven,akkor egyszerre többet nyomtathatnál-célirányosan odamenni,s akkor max egy kis süti Samunak.JÓL MEGSZERVEZEM AZ ÉLETED UGYE??? =)) =)) =))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 19. 9:45

Lányok!Megyek kutyázni,de jövök \:D/ \:D/ \:D/ .ma 3-ig ráérek. :movingflower: :movingflower: :movingflower:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 19. 11:13

Paggy, úgy örülök a tippednek, mert a kisebb képek oké, de ez a kettő 4 meg majdnem 1o kg.Majdnem sikerült a lábamra esnie!
Na hiszen! Az lett volna csak "öröm"! brrr.
Na megyek előveszem a tegnapi levest, hogy mi lesz a 2. még rejtély... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 19. 11:39

https://femina.hu/terasz/varosok-igazi-arca/
Szomorú, de igaz képek a nagyvárosok valódi oldaláról: ezeket soha nem mutatják az útikönyvekben
Sokszor az utazókat nem csak a fehér homokos partok és a gyönyörű épületek várják.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 19. 12:21

Rita:
Jesszus,covidosok lettek a lányodék!Irigylem a hitedet az egészségben.Csak legyen is és maradjon is!Egy a fontos,ha bármi van,az ember vállalja érte a felelősséget,akkor a határok között bármit megtehet.A barátnőm,a,pedagógus,szintén oltástagadó.Most jan.1-től nincs állása.Mondtam neki,miden OKÉ,csak számoljon a következményekkel és egy percig se nyavalyogjon nekem!Így tisztességes.Igaz viszont,hogy most a meggyőződése miatt a többiek dolgoztak helyette.
Az egy kicsit meglepett,hogy nem festesz tovább.Elment a kedved?Hű,de jó lesz,ha ismét fordítasz!!Biztosan mindenki nagyon fog örülni neki.Az egészségügyről alkotott véleményedben osztozom.Nem az egész embert nézik és így összekeveredik minden.Ráadásul a betegségek lelki eredetűek,az pedig ,szóba sem kerül.Azt viszont tudom,hogy személyiség kérdése is ,lásd TÉGED!.A lányom egészen kis kora óta gyógyszerpárti.Hiába próbáltam gyógynövényekkel gyógyítani,nem volt türelme hozzá,nem volt türelme ahhoz,ha nem azonnal múlt el a fájdalom,az elesettség.Most is inkább bevesz valamit,mint várjon a gyógyulásra.DE RITA!Te is tudod,hogy pld.az ikrek jegyű emberek,hosszan ,tartóan nem bírják a feszültséget.Nekem a baknak könnyebb,de lassúbb vagyok,mint a lányom.Az unokám bika/FÖLDJEGY,mint én a BAK/,ezért mi egy nyelven beszélünk.Nem szeretet dolga,hanem lelki alkat.....
Szép a legutóbbi ablak :-bd :-bd :-bd :Milyen meglepetést kap a legszebb ablak?Talán egy pohár forraltbort a főtéren? :))
Örülök,hogy lekerült a Minorita templomról az állványzat.Szép lesz tavaszra minden.Jó lesz Miskolc környékén is sétálgatni,mielőtt elutazol.De Rita!SAJNÁLOM,HOGY NEM MÉSZ EL A BARLANGFÜRDŐBE!!!Köszönöm szépen a recepteket.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 19. 12:54

Paggy, nem vagyunk mi oltástagadók, eszünkbe se jut ellene szólni, pusztán csak nem akarjuk beadatni
magunknak az oltást. Nincsenek összeesküvés elméleteink, nem gondoljuk, hogy chipeket akarnak belénk
ültetni, csak egy ösztönös ellenérzés van bennünk az oltás iránt.

Ahogy írtam, influenza ellen se oltattam be magam soha. A faluban, ahol dolgoztam, a telepen időnként
sárgaság ütötte fel a fejét. Jöttek beoltani bennünket is, de én azt se kértem. Lehet, hogy csak véletlen,
de se influenzás nem voltam még, se a hepatitiszt nem kaptam el, amíg dolgoztam.

Nem félek a covidtól se, bízom az immunrendszerem erősségében. Eszembe se jut, hogy elkaphatom, de
ha mégis, azt gondolom, hogy nem lesz súlyos lefolyású. A lányomék se féltek tőle egyébként, mert ők se
szoktak betegek lenni.
De az viszont eszembe jutott, hogy megelőzésként a miso pasztás üzletben felfedezett sószobába el fogok
járni. Hétfőn be is jelentkezek. Ez az:

http://soszobamiskolc.hu/soszoba/

Nagy szerencsém van, hogy nekem már nem kell döntenem az oltás és a munkahely között. Nem tudom,
mit választottam volna. Az pedig, hogy a többiek dolgoznak az ismerősöd helyett azok felelőssége, akik
a tanév közepén hoztak ilyen törvényt. Várhattak volna vele pár hónapot még.

Tényleg jó az az öntapadós szög!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 19. 13:08

Gyorsan visszajöttem.

Paggy, úgy vagyok a fordítással, hogy azt nem tudom fél gőzzel csinálni. Ha csinálom, annyira belemélyedek,
hogy megszűnik a világ körülöttem, és semmi kedvem kilépni belőle, és mást csinálni. El se tudom képzelni,
hogy lehet mondjuk egy feliratot egy hónapig készíteni. Az nem jó, ha hosszabb időre kiszakadunk a történetből,
ha kiesünk az előző rész cselekményeiből, ha újra fel kell venni a fonalat.

Most a gelli plate pihen. Nem jöttek az újabb ötletek. Valószínűleg emiatt is tudott a fordítás utáni vágy utat
törni magának. Én meg engedelmeskedem. Azt kell csinálni, amihez kedvünk van. :D Még van 7 rész hátra,
hogy befejezzem a sorit, aztán tudom biztosra mondani, hogy belekezdek-e.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 19. 13:37

HA SEMMI MÁST NEM,DE EZT IGEN!!!!MIndenképpen nézd meg,mindenképpen és SÍRJÁL ÉS NEVESSÉLa CSODÁLATOS VILÁG LÁTTÁN! :movingflower: :movingflower: :movingflower: :movingflower: :movingflower: :movingflower: :movingflower: :movingflower: :movingflower: :movingflower: :movingflower:
https://www.qore.com/noticias/41676/Las ... os-tiempos
Ám ettől még hordozzuk a hátunkon a terheinket.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 19. 13:43

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 19. 13:52

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 19. 15:13

Köszönöm Paggy a sok néznivalót, a srác a képekkel igencsak beletalált a lényegbe..
A különleges átjárók meg igencsak megleptek! :D :-bd :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 19. 15:48

Köszönöm a szép fotókat. Ebből szeretnél feltenni a falra? Most nálunk elég érdekesen vannak felrakva a képek, ha van cső a falon, akkor horgász zsínóron le lehet lógatni a képet. Én jobban szeretem szögeken látni. Jól megnéztem a varjakat a fotóidon, és az égboltot is, hátha tanulok belőle valamit. Nálunk az erdőben sasok laknak, ők is röpködnek néha.
Van egy fotós majdnembarátnőm, sokkal fiatalabb nálam, de mindenben jól megértjük egymást, ő is fotózik, nagyon szép fotókat készít. Már festettem az ő fotóiból is. Gyöngyöt is fűz, az is igazán nagyon szép, virágkötő is, amúgy egy intézményben dolgozik, ahol beteg gyermekeket gondoz, ápol, és vigyáz rájuk. Nagyra tartom, én ennyi mindent nem tudnék csinálni. Jól elkanyarodtam de Zala Péter fotóit is nagyon szeretem, ő egy világutazó ember, akinek van pénze erre a költséges gyönyörű hobbira. A keretezés nagyon drága, vettem használt keretet, és zömét abba raktam bele, de nincs minden bekeretezve, mert sem tárolni, sem falra tenni nem tudnám.

Misó leves/hosszú ó, nem tudom/ nekem sincs itthon a hozzávaló, sok mindent be kellene szerezni, majd a kovid után talán utánajárok.

Paggy, az ember nem oltástagadó, ezt csak úgy ránk ragasztották, én sem tagadom, de még oltatlan vagyok. Én tartok az oltottaktól ezek után, mert úgy gondolom pont annyira fertőznek, mint ahogy az oltatlanok. Remélem vége lesz ennek a rémálomnak és már talán elég vakcina elkelt, és elég a haszonból. Minden oltás után rengeteg halálesetet közölnek. ÉS mind kovidos volt.?! Jobban szeretném, ha rendesen rendelne az orvos, és el tudnék menni a cardiológiára, és nem kellene vacakolnom, hogy majd kényszeríteni fognak erre-arra. Nagyon érzékeny vagyok mindenféle gyógyszerre, egy ilyet kapni életveszély, ugyanúgy mint más betegség, vagy éppen az oltás. Az ismerőseim körében soknak előjött valami rejtett baja ezek után.
A pitypang fotó nagyon tömör virág volt most. Soha nem is láttam ilyennek,Olyan vattaszerűség, ma még láttam kis gombákat is.

Ne számítsatok holmi szép üdvözlőlapra, tavaly csináltam sokat, minden netes ismerősömnek, akinek tudtam a címét küldtem egyet. Az idén nem küldök, és kettőt festettem, az egyik nem publikus. A másik elfogadható.
Ma fekverésztem egyet, reggel 4-től ébren vagyok, gondoltam Paggyra, mindjárt megy a kutyával. Kell ilyen korán menni? Miénk nem kívánja e korai kelést. Fél 7-ig nézegettem a neten aztán visszafekve alukáltam egyet-egyet.

Karácsony este 6 fő lesz velem együtt. Minden évben együtt vagyunk, ha csak valami rendelet nem változik, mert ugye 2 főnek /fiam, menyem/ haza is kell menni. Én már nem veszek ajándékot, pénzt szoktam adni, és hogy feldobjam kicsit a hangulatot, szoktam mellé adni kaparós sorsjegyet. Tavaly fele nyert, mindegy mennyit, egy volt közte 10 ezer Ft-os. Most is van, már megvettem.

Ja és most nincs mit nézzek sorozatom /rengeteg letöltött sorozatom van/ haha így azt hiszem megnézem valamelyik leckét, és talán felvázolom.
Nem tudom mit hagytam ki, Paggy szép ajándékot adtál,kaptál, míg dolgoztam és utána még pár évig visszajártam a karácsonyi vacsorákra, az volt az ajándék, jókat szoktunk szórakozni a munka után rendezett szilveszteri óév búcsúztatón.

Ennyi jutott eszembe most ami kimaradt ........ arról most nem írtam. mert elvittek különböző gondolatok.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 19. 17:15

Ildiko!A kutya szobatiszta, pedig menhelyrol jott.Az a szabalya ,hogy reggel, ha felkelek,. bemegyek a furdobe a ruhaimmal.Turelmesen var , amikor kijovok, menni kell.Ejszaka, ha Wc re megyek, nem kel fel, reggel kb 5 kor vagy 6 kor indulunk,csak roviden setalunk.Ha hazaertunk eszik es visszafekszik.Kb 9 ig alszik.Nagysetara 1/210 korul megyunk.Ilyen kor ures a kiskutyas futtato vagy 1 kutya van bent.Ma mar 20 percet futkosott ott,dobaltam neki a labdat, s egyszer csak odaallt az ajtoba , hogy menjunk. Setaltunk meg 3/4 orat.A masik nagy seta kb 3kor es vegul este egy kis seta 7 utan.Nekem is igy jo.Sokkal kesobb ,majd csak 3x fogom levinni, mint a tobbi kutyamat.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 19. 17:35

Szia Ildikó! Van akinek nem is javasolják az oltást! Egyéként én is iszonyú korán ébredtem reggel és nemrég ébredtem fel egy jó félóra alvás után. Samukám is teng leng, valahogy mintha a szél is kissé megkergített volna.
Csináltam egy hamis almásrétest, már meg is ettük az egészet. hozom is a képet. Lusta voltam tekerni meg az anyámtyúkja, aztán mondtam lesz ami lesz ezt a módszert is kipróbálom! :)) :)) :))
hozom a képeket...pill.

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
:flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”