Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 14. 21:14

Szia Kata! Jó éjszakát! :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: (-|
Ezt láttátok?

Nagyon jó humora van!!! :) :) :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 14. 21:29

Most nézem:

Jó volt!!!! :-bd :-bd :-bd
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 15. 7:08

Sziasztok! Megint be van gorombulva a gépem! S nem jött a srác sem hogy beállítsa.

Paggy, nagyon ritkán de szoktam hallgatni.. most annyi felé jár az eszem, hogy örülök ha filmezni tudok . Nagyon lemaradtam az olvasással, főzéssel takarítással., a bevásárlásról nem is beszélve, mert ugye azért nem mindegy mi van itthon akár tartaléknak is.!
Most ráadásul át kell gondoljam hogy mit merre, bár be vagyok tárazva, egyedül c vit. ból nem.
De ott az ascorbinsav - citromsav, na meg maga a citrom..úgyhogy valahogy majd megoldom.
Na mennem kell most navigálni, mert még mindig nem tudom hogy merre hány méter ma. mert most meg a betük bolhák! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 15. 16:42

Sziasztok !
Jövök majd, csak ma Pesten voltunk csontkovács, akupunktúra, fáradt vagyok nagyon...
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 15. 17:22

Ági, örülök hogy minden gond nélkül hazaértetek, és minden sikerült! Csak pihenj, nagyon örülök, hogy bejelentkeztél! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 16. 6:47

Éva, jó, hogy abbahagytad a szteroid szedését! Látják, hogy nem használ, mégis felírják. Ez nem
normális dolog!

Kata, nem lettek túl jók az eredményeid sajnos.

Paggy, én láttam D. Tóth Kriszta mindkét videóját. Fel vagyok iratkozva a WMN csatornára,
mindig kapok értesítést az új videókról. Szeretem őket.

Ági, jó pihenést!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 16. 8:32

Édes-savanyú zöldségek borsós-répás bulgurral TÉNÉ
(édeskrumpli, gomba, alma, hagyma, kaliforniai paprika, tofu, karalábélevél, két narancs leve,
mogyoróvaj+bulgur, borsó, répa, petrezselyem zöld)

Kép

Nagyon szeretem a hummuszos (inaktív) sörélesztős szójajoghurttal nyakon öntött sült brokkolit és
karfiolt. Itt feketelencsés barnarizzsel és füstölt tofuval ettem. Csak a tofu nem TÉNÉ, mert pici olajat
használtam a pirításához.

Kép

Kép

A napi tucatban szerepel, hogy naponta együnk meg egy evőkanál őrölt lenmagot/kendermagot/chiamagot,
az optimális omega3-omega 6 zsírsav aránya miatt. A lenmag a legolcsóbb, ezért azt szoktam venni, de néha
megengedek magamnak egy kis luxust. Drága, és gyorsan elfogy, de nagyon sok hasznos anyag van benne.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 16. 13:26

sziasztok! Végre bejutottam a városba, egyből elment vagy 25 és abból csak egy minimális fürdőszobai ... A rosmanban vettem az elemeket is.
De legalább vettem pulykamellet, csirkemájat, husoscsontot, darálthúst, tejfölt túrót rámavajat, vöröshagyma jégcsapretek, narancs, vöröshagyma rizs tészta cukor paradicsomlé hájas kifli..Samu elvett egyet, simán meg is ette, így kénytelen voltam venni többet is. kenyér.
Ennyi fért bele, de mindenből csak 1 kivéve a pulykamellet mert az 3 kg volt. Ja a tarja kimaradt az e1 kg. Úgyhogy ha kifújtam magam, szépen eladagolok mindent, kivéve a májat és a darált húst.

De hogy milyen nehéz lett a húzóskocsi...brrr. meg egy közepes szatyor.!Úgyhogy elég is volt egyenlőre..

Rita, nem is vagyok annyira meglepve, nem véletlen nem vagyok úgy aktív ahogy kellene és látod nem küld el a doki laborba!
Na mindegy ez van ezt kell szeretni. A szomszédaim közül a legkisebb és a nagymama is covidos lett. A pici még nincs 2 éves.
:x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 16. 13:45

Sziasztok!Nem tudok nyugodni a gondolattol Eva.Barmilyen fajdalmas is ,nem lehet ,hogy megis a papagajtol van?Esetleg a kakiban valami vagy a toll pora?Tudom mennyire szereti az ember az allatat.Ugy irom , mint aki el tudja kepzelni ,mit jelent ez.Paggy %%- :- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 16. 13:45

Nem vagyok otthon,majd jovok.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2021. december 16. 14:27

[quote="Rita"]Éva, jó, hogy abbahagytad a szteroid szedését! Látják, hogy nem használ, mégis felírják. Ez nem
normális dolog!

Szia Rita! Több mint 2 hónapja és ennyi féle szteroid. Ezek mondjuk krémek. Szerintünk ezek tették tönkre a bőröm. Illetve félek, hogy bőr v szövet elhalás lenne a dolog vége. A papírján ilyennel fenyegetnek, ha sokáig és sokat használják,Én azért elég nagy darab vagyok, Mostanra a bőröm 85-90%-át kellene kenni. Belegondolni is rossz, mekkora felület az. A lábszáram összefüggő vörös és húzódik. De mintha picit dagadt is lenne. Amit Sos krémet vettünk a patikában hát attól egész délután nem viszkedtem. Olyan felüdülés volt. Viszont éjjel többször vakarózásra ébredtem. Fürdés után megint azzal kentük, majd vettünk viszketés elleni sprayt, de estére már muszáj voltam lemosni, annyira irritált. Még tegnap megvettük ugyancsak eucerin atopi olajos fürdetőt és testápolóját. Fürdés után már annyira fájt a bőröm, majdnem sírtam. Bekentük a testápolóval és picit megnyugodott. Annyira sűrű. alig lehet kenni. Pár órát jó is volt, éjszaka viszeketett megin akkor is testápolóztam. Férjem szerint halványul tőle a vörösség. Kérdem én a bőrgyógyász doki miért nem ajánlotta? Direkt bőrgyulladásra fejlesztettek ki és nem szteroid. Lelkiismeret furdalás nélkül írta, hogy ha kimutathatóan nem használ, akkor is azt kenjem.(((

Tegnap piac után még főztem juhtúrós sajtos tésztát. Besamelest és sütőben összesütöttem sajttal a tetején. Finom volt. De délután 3x is elaludtam. Férjem is rögtön ebéd után elaludt. Ma nagy adag gombapörkölte csináltam. Holnap tészta lesz hozzá, ma meg rizottó lett belőle. Tavaly csináltam először. Azóta szinte havonta kell. Mindenkinek annyira bejött.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2021. december 16. 14:44

Sziasztok Lányok!

Kata én is megtaláltam azt a cikket a bőrtünetekről. A hólyagról és dudorról is. De szedem a cukros gyógyszert már pár éve és most is legalább évente csináltat a körzetim teljes vérképet. Mindig kielemzi. Tavaly előtt még azt mondta, hogy hihetetlen, hogy ennyi betegség mellett ennyire jó a vérképem. A gluténmentes diéta után lett jó. Tavaly már volt csillag a vasnál. Szedtem is pár hónapig tablettát. Nem tudom más hogy van vele, de én sokkal többet eszem a cukros tablettától. Doki azt mondja, hogy tűrjem még.

Paggy én is gondoltam a Dodira. Illetve bele sem merek gondolni mi lenne, ha kimutatnák.)))) De 14 éves volt tavasszal. Tehát nyáron már 14 éve nálunk volt. A viszketés, kiütés meg cirka 8 éve jön elő. Mondom is a bőrgyógyászaton. Még az is lehet, hogy mint a glutén csak bizonyos idő után tünetel. Mindenesetre várom a mostani szövettant, hogy mutat-e valamit.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 16. 14:45

Eva!Ha veletlenul attol vagy beteg,akkor sem kell elvalni tole.Mi sok evvel ezelott kikoltoztunk Pest kornyekere egy kisebbfajta hazba,mert a skot juhasz kutyank idegbeteg volt es , mert kozben elvaltam.Ott nyugiban lehetett volna, szellosebb volt mint a lakasunk,ha a szepsege miatt nem lopjak el, s azutan mikor rajottekk nem tudnak mit kezdeni vele...........nem irom tovabb.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 16. 14:47

Eva a szervezet lassan merul ki, sokaig probalja fenntartani magat.Kerlek jarj utana es utana lehet keresni megoldast!!!
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2021. december 16. 15:07

Rita, megint nagyon guszta a kajád. Férjem egyáltalán nem vevő a növényi étrendre. Pár éve próbálkozom. De a kor haladtával egyre kevesebb húst eszik. Még vidéken laktunk simán elvitt 3 fél csirkecombot lesütve a munkába. Itt pesten már csak felvágott, kolbászféle ment a szendvicsbe. De még vidéken válóper lett volna ha az almás zabkásából ennie kell. Ezzel szemben pár éve minden reggel gyümölcsös zabkása a reggelink. Azt mondja jót tesz a gyomrának. Fiam nem akar minden reggel, de 3-4 alkalommal ő is azt reggelizi. Tehát nem mondom, hogy soha. De nálunk leves van mindennap. A második meg valamijen főzelék, heten néha 2x is. Sok esetben nem is eszünk mellé feltétet. Van hogy főttojás vagy sajtot teszek bele nekem és a fiamnak. Én kenyérrel eszem illetve most a gluténmentesség miatt sokszor csak főtt gabonát teszek bele.Tőled vettem az ötletet és szoktam egybe főzni hajdinát vagy kölest vörös lencsével. Ezt szoktam krémlevesbe tenni magamnak és még olajos magvakkal eszem Főzelékbe szoktam kenyér helyett vagy pogácsát sütök vele sajttal. Van hogy kölest és hajdinát egybe. Mostanában legtöbbször zöldséges rizst főzök. Legtöbbször karfiolt, karalábét, zödséget, répát, pasztinákot főzök bele vegyesen vagy ezekből ami van éppen itthon. Fiam nem eszi a levest, most sem, de így a rizsben megeszi a zöldséget.

Fekete lencsét még nem ettem és fekete babot sem. Még ki akarom próbálni.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2021. december 16. 15:11

Paggy írta:Eva a szervezet lassan merul ki, sokaig probalja fenntartani magat.Kerlek jarj utana es utana lehet keresni megoldast!!!

Persze. Egyenlőre talán 20-án lesz meg a szövettan. A vérteszt semmit nem mutatott ki. Az allergia tesztet meg csak akkor csinálják, ha tünetmentes vagyok. Hár az nem tudom mikor lesz. Nagyon távolinak tűnik.
Dodi sajnos csak velem van. Fiamnak vettük, de engem választott.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2021. december 16. 15:12

Megyek ledőlök. Mindenkinek szép napot!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 16. 19:11

Sziasztok!

Éva, teljesen igazad van a szteroidos kencsőcsökkel kapcsolatban. Nagyon vigyázni kell a használatukkal, főleg, ha sokáig teszi az ember. Elvékonyitja a bőrt. A törött lábamra kaptam 16 éve. Egyszer csak azt vettem észre, hogy papirvékony a bőröm. Akkor olvastam el a használati útmutatót. Ma már ilyen hibát nem követek el, bár nem is kell sokat olvasnom szerencsére.
Komolyan mondom észveszejtő ez a helyzet!!
A szteroidos kenőcsöt pedig ekkora felületen használni...., hát...., nem igaz, hogy az orvosok ezt nem tudják??
Egyszer egy bőrgyógyászoknak tartott továbbképzésen voltam. Ne kérdezzétek hogy jutottam be. :))

Rita, bele fogok né zni a videókba, csak kicsitelvesztem a saját orvosi dolgaimban. Remélem megoldódik, mert kezdem unni, bár ismét megerősitett bennem a témával szembeni hozzáállásom. Nem a középkorban élünk! Miért nem tudják az orvosok az egész embert nézni. Miért nem hallgatják meg amit mond, lehet valamennyire ismeri a saját szervezetének reakcióit. Milyen jogon állitja, hogy beképzelem a mellékhatásokat? Ha az ember kér időpontot miért nem adnak, ha már felhivja őket és megigérik az sms -ben adást... Sok kérdésem lenne. Ezután is megoldom magam, csak ezen jussak túl, ami most adódott.
Főleg, mert én aztán akkor megyek orvoshoz, ha visznek.

Kata, én évente kétszer kérek beutalót vérvételre. Köteles az orvos adni. Ne várd meg, hogy adjon, kérd!!
A tavalyi évben amikor a szemem miatt kellett megcsinálnom a különböző vizsgálatokat, 100 -ig számoltam a magándokikat.
Most az egyik ismerősöm azt mondta, hogy ő juszt sem megy magánba azért fizeti a TB-t. Ha muszáj, persze megy...
Na most ezt gyakorlom én is, de lehet megunom.
A hormontartalmú készitményeket meg nagyon könnyű felirni a dokinak. Olvass utána a mellékhatásoknak, persze nem lebeszélni akarlak róla.
Hiába mondtam a dokinak tavaly, hogy nem tudom szedni, mert elájultam tőle, mikor szülés után egy évvel kaptam. Aztán mikor felment a vérnyomásom és beszélni sem tudtam az általa semmis tartalmú kúp használatakor, nagyon pipa voltam magamra, hogy engedtem neki...
Aztán amikor kiderült a Leiden mutáció heterozigota része, még akkor is fel akarta irni. Na menjen a balfenékre. Mondtam, felejtse el. Megoldottam, azóta jól vagyok...
Vannak más készit mények is, ami nem hormontartalmú, főleg, mikor az ember vérnyomáscsökkentőt szed. Csak kisérletezni kell.
Ez persze saját véleméyn.

Paggy, nézem majd a feltett dolgaid, csak kicsit rendeződjenek itt a zűrzavaros agymenések.
Nagyon birtam Csokit ahogy rohangált. Ugyanúgy lobogott a füle, mint amikor fújt a szél. :-) Olyan jól áll neki! Hogy rohant oda a párodhoz! :-) Kobak pedig a jelek szerint nem fél tőle. :-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 16. 19:25

Lányok, ezt találtam , hátha valaki tudja hasznositani:

https://www.sparafenntarthatojovoert.hu ... ket_a_spar
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 16. 19:28

Szep estet!Miutan mar jol kipanaszkodtuk magunkat,teljesen jogosan,valtsunk egy kis eletre is \:D/ !Mindjart megyek az asztali gephez.
Hozok kepeket is.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 16. 19:35

Ma graham lisztből csináltam a holnapi lazacos-tonhalas tésztához a tésztát magamnak, a fiúknak normálisból.

Kép

Kép

Két szajkó volt reggel az etetőn. Ilyet se láttam még nálam:

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 16. 19:42

na megint elszállt amit irtam....., persze most nem mentettem el, nem is lehetett visszahozni...
........................
- bezzeg ezt elküdlte elsőre
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 16. 19:44

Már harmadszor teszem fel.
Kedves Lányok, annyi mindent írtatok, míg olvastam megválaszoltam, aztán hussss már nemis tudom a kérdést.
Éva, én is a papagájra gondoltam, nem is pont rá, hanem amit fogyaszt, és annak pora, vagy valamilyen összetevőjére, a tollra, stb.
Esetleg valamilyen sós tengeri fürdőre is gondoltam, vannak ilyen kis zacsis fürdők, vagy inkább lemosók, valamelyik részen ki kellene próbálni. Van az a kék kenőcs is. Nem tudom mennyire jó, amíg nem sebes azt is meg lehetne próbálni. Égésre is szokták használni. Nálunk mindig van itthon.

Kata jó sokat vásároltál, megérted haza vinni. Nekem is van egy kisebb méretű "utazótáskám" nem direkt "banyatank" de csak végső esetben viszem, felrakni a buszra elég nehéz, főleg most, hogy olyan szük ajtók vannak, és a két ülés között is nagyon kicsi a h ely. Nem is tudom testesebb emberek hogy tudnak ott elközlekedni. Kata mostanság mi történt veled? Remélem az oltást kiheverted. Nem tudom még mennyit akarnak beadni az embereknek. Ritánál olvastam nem jó a vérképed. Vagy lehet rosszul láttam.

Rita, felirtam a magkeveréket, kendermagot majd kell venni, mert az nincs itthon. A fotók nagyon étvágygerjesztők. Hummuszt még sohasem láttam. Egyszer meg kell kóstolni. Nem tudom kis tételben kapható-e. Lilyke fotói nagyon szépek, nagyon szép kislány, és okos. Várom a műveidet Rita. Talán majd Ági is jön az övével.

Ági, ha lesz időd, mesélj majd a csontkovácsolásról. Nálatok hogy csinálják. Legutóbb nem lett kovácsolva semmim, én csak a nyakamat akartam kihagyni, de mind elmaradt, csak a masszázs volt meg. Most nem tudok menni, megbetegedett a csontkovács.

Paggy Csoki olyan mint a miénk volt, és most is néha csinálja nagy örömében, hogy ketten megyünk ki. Mikor már mondom mindjárt megyünk, akkor mindenfélét keres /valami játékot, vagy botot/ hogy legyen mivel játszani, és ugat, mindenkinek tudtára adja, hogy megyünk. Az erdő alján mint összejár, megszimatol, akkor semmivel sem törődik elviszik az illatok. Csoki is körbefutja az udvart nagy örömében. Jó, hogy hoztad ezt a kutyust, kényeztetve van látom. Van egy rokonom, aki mindig hív, menjek reggel hozzá, és majd csak este térjek haza. Hiába mondom egész napra nem zárhatom be a kutyát, nem érti, minden kutyának kell lennie egy házának, de hát neki nincs. Ő velünk él, tud miden szabályt, és be is tartja. Mondjuk a kutya nem az enyém, az unokámé, de ő általában nincs otthon, tanul, dolgozik, ritkán van itthon. Nyáron meg lehet tenni, hogy kint marad az udvaron.

Eddig értem el, kicsit visszaolvasva. Adós vagyok még a videókkal, majd talán sor kerül rá. Ma takarítottam, de nem végeztem el a szobámban. Majd folytatom holnap.
Leckéből festettem egyet, úgy emlékszem nem mutattam meg. Ha mégis akkor bocsánat, de a visszaolvasásnál nem találkoztam vele.

30*40-es kép, akril festékkel, kasírozott vászon.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 16. 20:00

Jesszus Ildikó!Ez "baromi jó"!!!!!!!Nagyon impresszionista!!!Hiper-szuper!!!! :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd KÖSZÖNÖM ILDIKÓ!!!!
Most nem találom azt a képet,ami nekem a képedről eszembe jutott.Gyorsan beteszek egy Cezanne képet:

Képhosting images
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 16. 20:09

Éva, Dodinak hatalmas kalitja van, nem is gondoltam volna! Nagyon rendes gazdi vagy, hogy ilyen szépen tartod!! :-)

Ildikó, nagyon tetszik a képed, főleg az út két szélén levő fa!
Mostanában nem festettem, de nagyon készülök.
A csontkovács, vagy ahogy az orvos hivja manuálterápia úgy zajlik, hogy először megállok vele háttal, le kell hajolnom, most szépen macska módra kellett, hogy a gerinc minden csigolyáját lássa. Aztán fej jobbra és balra fordit, hogy lássa meddig hajlandó menni.
Elmondtam az orvosokkal a sztorimat, igy most másként is nézte .
Először a nyakat lazitja ki krémmel és utána a nyakon lévő pontokat nyomkodja, aztán jön a csavarás. Egyet jobbra, lazitás, még és még, aztán zutty, csavarás. Másik oldal szintén.
Kövekezik a hason fekvés, a gerinc csigolyáit ropogtatja ki nyomással, utána a gerinc melletti izmost ellentétesen mozgatja egyik oldalt, meg a másik oldalt. Ezt nem tudom leirni másként...
Aztán jön a csipő rendbetétele.
Féloldalasan fekszik a pácienc, az ágyon levő keze lelóg, igy nagyon a szélén kell feküdni. A nem ágyon levő lábat behajlitani, a másikat hátrébb tenni, úgy, mint a nem ágyon levő kezet. Na ezután bűvöli meg az orvos, levegőt be és kifúj. Amikor ellazul, akkor teszi helyre a medencét. A szemem is felakad iylenkor.
Most a torokdobogásom kapcsán és a vérnyomáskilengés, meg a rosszullétem után csinálta azt, hogy megnézte a sziv mögötti lapockám hogy van.
Mutatta, és lemaszirozta a puklit, és hogy szerinte ez okozza a problémát. Azután ahogy hason feküdtem megemelte a csipőm alulról és a bordáim igazgatta vizszintesen. Nem ropogtatta, csak simitotta.
Az akupunktúra ezután jött.
Jobban vagyok, jövő héten ismét megyünk.

Vissza: “Társalgó”