Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 9. 13:55

A mai kirakat szép volt! Végre!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 9. 14:08

Répa-krumpli-cukkini mackó:

A fenti zöldségeken kívül fokhagyma, petrezselyem zöld, csicseriliszt és só van benne. Nem kentem ki
olajjal a serpenyőt, így teljes értékű lett a mackó.

Este fotóztam, a kész ételről készült kép nem lett valami jó. Három darab mackó van a tányéron. =))

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 9. 15:03

Lányok! Hazaértünk, jól el is fáradtam, mert visszafelé kicsit bevásároltam, szigorúan csak a Kodályon, mert nem akartam külön boltba menni. Kb mindenhol 15oo 2ooo forintokat fizettem, de van itthom most akkor narancs kenyér, vettem ebédre minipizzát és langallót..kiváltottam a gyógyszereket a korházban is. a pizsis képeket majd küldöm.
addig is itt a mai friss...
Ildikó, elfelejtettem megdicsérni azokat a csodás kis agyagedényeket. Nagyon bájosra sikeredtek!
Rita, Olyan jó ötletet adtál azzal a 3-al, de én mivel tegyem össze, mert csak sárgarépa egy batáta fehérrépa és paprika van itthon. mi a kötőanyag?

Nagyon szívesen megcsinálnám. ja meg van fehérkáposztafej itthom..szegény várja hogy jobb sorsra szenderüljön.! :))
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép

Gyönyörű volt ez a kirakat, ez már méltó volt a karácsonyi versenyhez! :x

:x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 9. 15:11

Sziasztok!

Itt Zalában már jó nagy hó van. Nagy pelyhekben hullott. Olyan vizes és nehéz, ha ez odafagy, akkor annyi. Még jó, hogy tegnap bevásároltam.
Nem mintha mindent megvettem volna, de a szükségesek itthon vannak. A kutya sem akar kint lenni, csak alszik. Ma én is alvós napot tartottam.
Megvolt Katáék oltása, olvastam a FB-on.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 9. 15:22

De szép deres-havas képeket hoztál, Kata! Olyasmi idő lehet nálatok, mint Ildikónál.

Akkor most jöhetnek a minipizzák és a langalló! Ezt a szót se hallottam még. Utána néztem,
és megtudtam, hogy a kenyérlángosról van szó.

Mivel én nem használok tojást, nálam szükség van a krumpli keményítőtartalmára, és a
csicseriborsó liszt még a másik, ami összefogja a mackó alkotóit.

Sajtreszelőn reszeltem le az 1-1 db krumplit, répát és cukkinit. Az egészet összekevertem
és megsóztam, majd valamennyit kifacsartam a levéből, hogy ne kelljen túl sok lisztet tennem
bele. Csak ezután reszeltem bele a 2 gerezd fokhagymát, és tettem hozzá a petrezselymet
és a csicserilisztet. De te tehetsz bele nyugodtan egy tojást, ami még jobban összefogja, és
akkor a levét se kell kifacsarni.
Én is tehettem volna bele vegán "tojást", ami vagy chia mag, vagy lenmag és víz keverékéből
áll, de türelmetlen voltam, így ezt a megoldást választottam.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 9. 18:30

Szép jó estét mindenkinek!
Nálunk eső esik, irigykedve nézem a havas tájat. Nem mintha hiányozna a holnapi biciklizésemhez, hogy lefagyjon a havas út..., de azért olyan szép tud lenni este lámpafénynél az utcán.

Paggy, nagyon jó kezdeményezés, hogy a menhely kutyaoktatója érdeklődik majd Csokiról és segit. Jó volt olvasni róla, szinte magam előtt láttam, ahogy kiterülve fekszik a fűbe, aztán meg uzsgyi, rohan tovább. Ramos is benéz minden keritésen. :))
Hát a párod biciklizéséről az egyik velem egykorú vendégem jutott eszembe, aki most tanult biciklizni. Hát az első gondolatom mikor mesélte az volt, hogy : nooormális? Kiderült nem. Akkorát esett, mert ugye nem vesz fel szemüveget közben, hogy a bicikli kormánya beleállt a hasába és eltörte a bordáját.
Óvatosan kell a párodnak is, nem virgonckodni. Valahogy hatni kellene rá,hogy az egészségére figyeljen!

Azt hiszem egyre kattan az agyunk arcbőrileg. Rájöttem, hogy öregszem. Nem mintha zavarna, mert nem vágyom már arra, hogy az utcán észrevegyenek, de saját magam fele azért lennének elvárásaim ilyen téren. :))
Na, a léyneg:
nagyon régen a nálam tiz évvel idősebb mondhatni barátnőm, akivel azért szakadt meg a kapcsolat, mert mindig csak akkor tudott irni, ha a férje nem volt otthon. Mert ugyanis a férje féltékeny volt rá, nehogy mással is barátkozzon. Belefáradtam hosszú évek után. Pedig ő volt az akivel a szó szoros értelmében mindent megbeszéltem....
Paggy, irtál a barátságról, barátnősködésről. Akkor nem válaszoltam, magamban megtárgyaltam megint a dolgokat. Másik eset-ek: A gimiben anno az egyik kollégista lánnyal voltam nagyon jóban. Egy szobában laktunk, voltunk is náluk érettségi után, a finom kolbász receptünk is tőlük van. Örültem neki, hogy tudunk Szegeden találkozni. Mivel dolgoztam aznap amikor jött bevásárolni, mondtam, hogy inkább nálunk otthon találkozzunk, mert utána tudok menni én is a dolgomra. De ha szabad időm maradna a találkozás és a munka után, akkor ott malmozok az üzletben. Hát eljött hozzánk. Nem kellett volna, már az első kérdésénél rájöttem. Megkérdezte, hogy ez társasház? Néztem nagyokat..., aztán mivel nekem az a normális, ha valahova elmegyek, azért megkértem, hogy oda az én levetett cipőm mellé teheti a sajátját. Nem azt mondtam,hogy vegye le. Na ezen megsértődött, hogy akkor ő el is mehet. Nagyon kellemetlen volt a helyzet. Utána rendeződött, mert látta, hogy nem változott köztünk semmi, de megfogadtam, mégegyszer hozzánk nem jön senki. Utána volt még a fiával is, vele is jót beszélgettünk.
Előtte szintén egy gimis osztálytársam, padtársam volt nálunk, mivel összetelefonált a banda az osztálytalálkozó miatt. Örültünk szintén egymásnak. ELjött hozzánk, és meglátva a fiam fényképét közölte, hogy nyugodtan bemutathatom neki, mert előző napokban egy ilyen fiatallal volt dolga. Utána a páromra akaszkodott rá. Hát úgy votl két lábbal rugom ki a házból.
Ez a két eset meg a sok irigység, mert hogy neked mid van, mibe jársz és stb. megtanitott rá, hogy tartsam a távolságot. Nagyon jó ismerőseim vannak, akikkel nagyon jókat beszélgetek, de megvan a 2-3 m távolság.
Kivétel most talán a padtársam a festészeten, akivel tényleg sok mindent megbeszélünk, néha random pár mondat erejéig valami folytán találkozunk...
Jaaaa, és hogy miért is kezdtem ebbe? Hát a legelején emlitett barátnő mondta még száz éve, hogy ő bizony a sima Niveát használja az arcára. Jó vastagon bekeni, aztán lemossa és szuper pihe-puha az arca.
Kipróbáltam, és mivel hidratáló, én meg tudok maszirozni, mert a kozmetikusaim megtanitottak, igy vizes kézzel simán masziroztam az arcba. Nagyon jó volt és legfőképp nem drága.
Aztán most rájöttem, hogy kellene valami máááás, hátha szebb leszek. =))
Mivel érzékeny az arcom, mint Ritáé, igy nehéz a választás. Két krémem volt, a Biodermától egy hidratáló, meg a japán Shiseido cégtől egy éjszakai, de másra vágytam. Aztán rájöttem ne ábrándozzak én.
Viszont, most Ritán bebuzdulva megrendeltem a L'oreál-os krémeket.
A link: Cosmetino, beirva a keresőbe és már bárki tud rendelni. Fodrászoknak olcsóbb picit, ha megad bizonyos dolgokat.
Kép
Ezt most elküldöm, mert ha elrepül, nagyon morcos leszek.
A fenti oldalon rendeltem meg a 60 +-os éjszakai, nappali és szemránckrémet. Nem voltam kispályás, mert régen is mindig igy csináltam és működött. :-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 9. 18:45

Kata, rendben ment minden az oltásnál? Mindketten Pfeizert kaptatok?
Ahogy láttam nálatok azért szépen kifehéredett minden. Sámuel szereti a havat?
Olyan gyönyörűek az ok a fák, a girbegurba ágaikkal. Rögtön a festés jutott eszembe.
A kiflit én is megcsináltam tönkölylisztból. Keményebb, masszivabb lett, de én szerettem. Van nálunk egy bolt : Eurofamily a neve. Ott lehetett valami finom tönkölylisztet kapni, teljes kiörlésűt. Csak hamar megmolyosodott és berágtam rá, nem vettem többet.
Ezt a graham lisztet meg a durum helyett vettem véletlenül. Anyunak akartam tésztát csinálni belőle.
Nagyon jó langallo receptem van .

Rita, végre egy tényleg szép kirakat!
Tényleg nem értem: ha valaki jelentkezik erre a " játékra", mint kiállitó, hogy a bánatba tud olyan igénytelen kirakatot produkálni, vagy ablakot.
Annyi zálogház a világon nincs, mint amiket betettél most arról a kis területről.
Biztos megélnek, mert jó kis pénzmosás is lehet benne, de kihasználni embereket, mindig utáltam az ilyen helyeket. Nekem is van ismerős, aki rendszeresen járt oda, mert kellett a pénz, és csak igy tudta megoldani, hogy legyen is.
Még nem olvastam vissza, mert egyszerűen nem volt min. egy plusz órám az előzőeket, de tudom, hogy irni akartam az amazon-ról való rendelésről.
Már megköszöntem a tájékoztatást, amit átküldtél. Sajnos jóval megdrágitja a vásárlást a most behozott rendelkezés. Azt hittem az EU-ból nem, de ott is rajta vannak a plusz költségek. Viszont valószinű rá kell majd fanyalodjunk, mert pl. amit Pesten vettem a Duna Pandában tus, arról irtam, hogy piszok büdi volt. Tegnap az órán mondtam a tanár úrnak, meg hogy volt még egy, ami meg kocsonyás - azt ő hozta, mig jártunk festeni-, ő mondta, hogy sajna megvan romolva. Nem örültem neki, hogy elő kell vennem a piszokdrágán még az utolsó pillanatban rendelt japán tusomat. De hát az nem folyik, mint a Duna Pandából vett , nem büdös, nem kocsonyás, lehet vele dolgozni....
Hiányolom a képeid!! :-)
Meg lilykét. :-)
Mennyiért vágnak hajat Miskolcon?
Gyönyörű volt a villamos, nem is csodálom,hogy megnyeri az első helyezést sorozatban.

Ildikó, nem irtam, hogy a hugod mézeskalácsai fantasztikusan szépek! Ez is a lemaradásban volt még amit újra kellett volna olvasnom....
Negro azon a képen annyira szépen kiemelkedik a tájból. Nagyon tetszett. Gyönyörű kutya!!!
Nem is tudom miért nem akar kimenni :-) Ramos is az előbb jött be az ajtón és megint a mágnesen alszik.

Dorina, video nem elfelejtve, és a filmedhez is jelentkezem majd a feliratért, csak jussak oda. A koreai ábc-s filmért. Irok majd érte.
Nagyon kevés filmet nézek. Hogy alakult igy? Nem tudom. De van ami érdekel és ez is az.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 9. 19:26

Paggy, mindig elfelejtem megkérdezni Lilláék látták az új családtagot?
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 9. 19:43

sziasztok! jöttem egy pillanatra, már most álmos vagyok újra, pedig juszt is megnézek valamit..
Végzett a mosógép, Örök hála hogy van ilyen szerkenytyű... lecsós rizst csináltam vacsorára, már éppen beakarta mondani az unalmast a paprikacsomag a hűtőben, így is két paradicsom a kukában landolt!

Ági, azt olvastam, valahol meg is osztottam, hogy a lisztet be kell tenni két napra a fagyóba, és akkor az esetleg bújkáló molyok is elpusztulnak! Ezentúl én is fogom csinálni! Csak előtte be kell tenni valamibe, nehogy átnedvesedjen utána jól záródó dobozban kell tárolni!

Sajnálom hogy pórul jártatok a festékanyaggal, nem lehetne csoportosan rendelni? Nem lenne olcsóbb? Csak e gy ötlet, nem tudom kivitelezhető e.
Samu is én is jól vagyunk az oltás után, remélem ez így is marad!

Rita, köszönöm a receptet, így majd meg merem majd csinálni, annyira jó lenne így egy kicsit újítani!
Ugye nálunk a krumpli mumus, csak izesítőnek tehetek be, Samunál akkora hasmarsot csinál, hogy nincs az a hashajtó ami überelni tudná!
Na tessék, máris este van, mennem kell beadni a gyógyszereit.
Mindenkinek jó éjszakát.. Ja én sem tudok már biciklizni, a járdaszélesség nem elég nekem útnak..a többit el lehet képzelni.. :(( :))
:x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 9. 22:01

Gyorsan atfutottam , amit irtatok.Holnap este jovok.Am Agi mondatai gondolkodtattak el.Sokszor tortent velem,hogy jobaratnak hitt emberek egyszer csak elmaradtak.Erintve vagyok valamiert.Talan azert ,mert nekem szuksegem volt az emberekre es irritalt ,ha masok olyan konnyen lemondtak a masikrol ,annyira nem is kell a baratszeru leny.Csak hab a tortan, az is csak ritkan ,es ha mond egy rossz mondatot ,maris megy a kukaba.Mindez azert van ,
mert igazabol nem kell.Nem baj.Mindennek ara van, ha most nem kell,kesobb se kelljen es nincs siras es onsajnalat ,hogy egyedul vagyok senki sem nyitja ram az ajtot.Ez nem neked szol Agika . Millioszor jottek hozzam felbaratnok, akik le se kakiltak ,amikor meg volt csaladjuk utana meg :Neked olyan jo, vannak barataid, akik torodnek veled.Gyere el velem ide vagy oda, ne hagyj egyedul olyan maganyos vagyok.!RAMAKASZKODNAk.Regebben elviseltem, most mar nem.Mindenki egye meg ,amit fozott.Gonosz es kerlelhetetlen lettem , mert sokan kihasznaljak a joszivu embereket.Lasd Katat Bori.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 9. 22:42

Paggy, ez nem gonoszság!
Amikor az ember segit valakinek, azt többnyire önszántából teszi és nem vár érte semmit. Amikor ezt kihasználják bármilyen módon, az embrenél betelik a pohár. Ha több ilyen van, lehet az egyiknek már nem lesz második esélye. Ez van és kész. :-)
Az a szó, hogy szeretet, vagy figyelmesség, megbecsülés lassan hiányozni fog az emberekből. Nem mindből szerencsére, de ez a mostani világ még nem azoknak kedvez, akik ilyenek.
Sokszor szoktam itthon mondani - amikor a párom kifogásolja miért húzom fel magam valamin-, ha én nem csinálom a másik emberrel azt amit ő velem bizonyos szituációban, ami nem egyezik az én értékrendemmel és szerintem elég sok emberével nem, akkor elvárom tőle, hogy ő se tegye. Úgyhogy Paggy, én is szelektálok lelkiismeretfurdalás nélkül. :-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 9. 22:44

Elfelejtettem irni, hogy olyan jót vihogtam amikor elképzeltem Ramost az üzletben az általatok felemlegetett szituban. :-) Szerintem a vendégek gatyája tele lenne mire végzek velük. :))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 9. 23:24

Jaj lányok olyan jót nevettem Ági gondolat menetén, ahogy elképzelte a mi képzeletünket Ramossal a fodrászatban =)) =)) =)) =)) =)) .
Paggy, sajnos igazából teljesen önzetlen barátnőm fizikálisan már nincs...mert aki van is valamilyen szinten csak visszaviszonoz, de már azt is egyre ritkábban. Tudom, hogy a munka, és sok minden más miatt is egyre kevesebb az emberek ideje, s tulajdonképpen a téli időszak sem kedvez a ide oda mászkálásnak! Ahogy én sem szeretem igaz a látásom és az egyensúlyérzetem miatt is ha rámsötétedik.
De ha kérek valamit amint tudja teljesíti, pl néha bevásárol! De legalább felveszi a telefont, és megkérdezi hogy vagyok, nincs e valami gond.
Spoiler: mutasd
Borival nem lett volna semmi gond, ha apu nem rá hagyja az örökséget, így csak egy részt kért belőle, azt adogatom vissza, mert egészen biztos vagyok benne hogy úgyis csak a per felét nyertem volna meg és lenne gyülölködés! d akkor is ez eléggé övön aluli ütés, mert ő még ha esetenként tud is dolgozni én viszont nem. Na mindegy, vele úgy ahogy rendeződött a kapcsolat, beszélünk heti két 3 alkalommal is. Viszont küldött lekvárt, mézet, s egy krémet a pirosodásra a szemöldök felett ami végre valamennyire halványítja, a háziorvos nem volt hajlandó felirni így szerzett nekem. Télen neki nem kell sok, de ahogy elkezdődnek a virágzások, vagy a fenyők között kell dolgozni akkor kiüti. és ez eltünteti. A ház most már lakható, most a kocsijavítás miatt fizet részleteket, mármint amit tudok küldeni havonta az most oda megy. Elromlott az autó memóriája, agya, az most 150 lett, de járhatott volna rosszabbul. Hosszú nem részletezem. Végül is azért nem költöztem el oda Győrből, mert ha bármi van meg sem tudok mozdulni. Orvos is a szomszéd faluban van. S rettenetesen elcigányosodott a környék, egy két család kívételével el lehet képzelni mivel foglalkoznak!
De legalább az internet már rendesen be van vezetve a faluba. Vannak nagyon szép fogadók, vendégházak, de ami a jellenge volt az már nemigen megszünt az almás. Az igazi régi házak dölnek össze. Kihaltak belőle..s senki nem visel rájuk gondot. Nyáron nagyon szeretne eljönni hozzánk! Hát majd meglátjuk, ez a jövő zenéje!
sogornőmék, mármint a volt sogornőmék meg igencsak eltüntek mint a szamár a ködben. Ez van. Nem hívnak én se őket. A képeket visszakaptam meg a két vázát! ennyi.

Lapozzunk...Nem is érdemes sokáig ezeken filózni. Én már megbocsátottam, mert nem vagyok hajlandó a gonoszság és a keserűség útjára lépni. De nem volt könnyű, és ha újra előjönnek dolgok mindig emlékeztetnem kell magam hogy én ezt már megbocsátottam és elengedtem. Nem lehetek keserű, mert úgyis csak a bensőm bánja!

Ezért is nagyon hálás vagyok Istennek, hogy képessé tett erre is.! Még ha harcolnom kell saját magammal is időnként, mégis. Sokkal jobb Átélni azt a szeretet amit kapok Rajta keresztül, akármilyen formában, elég néha egy egy sor a zsoltárokból, vagy egy dallam, vagy egy természetfeletti megmagyarázhatalan öröm, miközben hallgatom a prédikációt.

Rendkívül hálás vagyok azoknak a testvéreknek, akik anno mikor még agykontroloztam vették a fáradtságot, és beszélgettünk. Így indulotam el a megtérés útján. S szerintem ez volt életem legjobb, lecsodálatosabb és legmaradandóbb cselekedete! Ezután persze a társválasztás, még ha nem volt hosszú idő, de lett egy számomra gyönyörű ajándék egy életre. Bár a próbatételek ilyen halmazára igazán nem voltam felkészülve, nem bántam meg a döntésemet. Mert az élet akkor is gyönyörű, ha nehézségekkel van kikövezve.
azt mondja az írás, hogy akik sírva vetnek, nevetve vigadozva fognak majd aratni is! Nevetésből pedig hála Istennek tényleg kijut!
Úgyhogy ezzel az örömteli hírrel kívánok mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát! Nagyon szeretlek Benneteket! i-) :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 10. 7:14

Sziasztok Kislányok!

Azt hittem, hogy szellőztetéskor majd arcon csap a hideg, de nem így történt. Plusz fokok vannak nálunk.
Nem értem én ezt az időjárást. Egyik nap csípős hideg, másik nap kellemes langyosság...

Kilencre megyek a piacra. Az a néni, akinél az első nagy csokor mángold levelet vettem, újabb szállítmányt
ígért. Beszélgettünk egy kicsit, és kiderült, hogy jóval hetven év felett van. Alig akartam elhinni. Valahogy
szóba került a hajfestés, erre azt mondta, hogy amíg él a férje, ő nem lesz ősz. Ugyanis a férje festi a haját.
A férje most 86 éves, és évek óta, amióta elkezdett őszülni, az övé ez a feladat. Ő meg cserébe lenyírja a
férje haját.
Ezt csak úgy le akartam írni. Egy kis adalék a mi kis közös virtuális baráti szépülési akciónkhoz. :)) :littlehearth:

Különben annyira nevetek magamon. Látom magamat, ahogy állok a Rossmannban a tömött polcok előtt, és
próbálok valami szisztémát belevinni a keresgélésbe. Kezdetben volt egy olyan ötletem, hogy vegán krémet
veszek, de annyira elvesztem a sok tégely között, hogy inkább gyorsan elfogadtam az eladó hölgy által javasolt
termékeket. Jobbnak láttam nem okoskodni. Ez, amit megvettem, legalább az én korosztályomra lett kifejlesztve,
most nem foglalkozom az összetételével, majd talán később. Annak azért utána néztem - igaz utólag - hogy a
L'oreal végez-e állatkísérleteket a gyártás során. Szerencsére nem! Azt írják a honlapjukon, hogy 1989 óta nem
teszteli állatokon a kozmetikumaikat. Ez legalább megnyugtat.

A barátság témához: amikor elkezdtem fordítani, hirtelen nagyon sok virtuális ismerősöm lett, de mélyebben
barátkozni akkor sem akartam. Én mindig is igyekeztem kis távolságot tartani az emberektől, és ennek sajnos
tudom is az okát, ami gyerekkoromra vezethető vissza. Szóval ha személyes, ha virtuális barátságról van szó,
nem érzem szükségét, hogy nagyon közeli, intim kapcsolatba kerüljek valakivel. De ha mégis, és lehet választani,
akkor a virtuális barátkozást választom, mert így könnyebb kitárulkoznom, megnyitni a szívem mások felé.
Nem véletlen, hogy a családomon kívül veletek tudok a legőszintébben beszélni a dolgaimról, az életemről.
Szóval Kata szavaival élve: nagyon szeretlek benneteket!

Ildikó, még a lányoméknál is szállingózott egy kis hó (nem maradt meg), nálunk meg semmi, pedig itt mindig
hidegebb van, mint az ország többi részén.

Ági, fiatalabb koromban én is próbálkoztam a Níveával ha nagyon kiszáradt a bőröm, főleg télen, de ne tudd meg,
hogy lángolt az arcbőröm tőle. Volt egy Helia-D krémem is - kaptam valakitől valamilyen alkalomra - azt fel se
bontottam soha. Már majdnem nyár volt, és a melegben még inkább nem tudom elképzelni, hogy valami legyen
az arcomon.

Láttam a Rossmann weboldalán, hogy a szemránckrém épp le van értékelve, úgyhogy ma én is megveszem:

https://shop.rossmann.hu/termek/loreal-paris-age-specialis-szemkornyekapolo-55-15-ml

Miért a 60+-os krémet választottad?

Az Eu-ból behozott termékeknél az áfát kell csak megfizetni, a vámot nem, de persze így is drágul minden.
Lilykének akarunk diavetítőt venni, de Angliában nem lehet kapni azt a fajtát, ami a mi diafilmjeinkhez jó. úgy
csináljuk, hogy itthon megveszem, és ha megyek tavasszal, a dobozából kivéve a hátizsákomban kiviszem, hogy
ne kelljen egy vagyont fizetni utána. Mondjuk a postán eddig is nagyon drága volt a csomagküldés külföldre.

Kata, nekem is van egy paprikacsomagom, amit gyorsan el kellene használni. Jó ötlet a lecsó, veszek hozzá
a piacon gombát is.

A liszt mellett a babot is érdemes betenni két napra a fagyasztóba. Ennyi elég, hogy elpusztuljanak a kórokozók.

Nagyon örülök, hogy jól vagytok! Remélem, hogy ma is folytatódik a tünetmentességetek!

Tojással+ liszttel csak cukkiniből is meg lehet csinálni a mackót. Próbáld ki bátran! A búzalisztben van glutén,
ami a tojással együtt jól összeragasztja a cukkiniszálakat.

Paggy, én is kíváncsi vagyok, hogy Lillának hogy tetszik Csoki. :D
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 10. 7:35

Mászkálásaim során szép kirakatokat fotózgatok, amit majd szeretnék ide is kitenni. Az Erzsébet Fürdőnek
nincs kirakata, de eddig ők viszik a prímet a dekorálásban.

(Az Erzsébet téren lévő Erzsébet Fürdő ma Gyógyászati és Szűrőközpont, de közfürdőnek építették 1892-93-ban)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 10. 11:24

Lányok , most gyors leszek, mint a villám, csak beteszek egy ismertetőt. Találtam benne új dolgokat, hátha más is.

A testünkben eltérő folyamatok zajlanak le különböző időpontokban, épp ezért nem mindegy, hogy mikor milyen gyógyszereket szedünk be. A-, D-, E- és K-vitaminok Ezek mind zsírban oldódó vitaminok, így zsírra van szükségük a tökéletes felszívódáshoz. Épp ezért zsíros ételek fogyasztásakor ajánlott ezeket beszedni. Q10 koenzim A sejtek energiatermeléséhez elengedhetetlen Q10 koenzim is zsírban oldódik, így étkezés közben ajánlott bevenni. Omega-3, Omega-6 zsírsavak Ezek szintén zsírban oldódnak, így zsíros ételek fogyasztásakor ajánlott beszedni. Probiotikumok A probiotikumokat közvetlenül étkezéskor javasolt bevenni, ugyanis a legtöbb baktérium ekkor jut el a bélrendszerbe. Az ilyen típusú készítményeknek köszönhetően egészséges marad a bélflóránk. Emésztő enzimek A különféle emésztő enzimeket is étkezés közben kell beszedni, ugyanis ekkor a leghatásosabbak. B-, C-vitamin Ezeknek a vízben oldódó vitaminoknak nincs szükségük zsírra. A B-vitamin savas közegben szívódik fel a legjobban, így étkezés előtt egy órával vagy két órával étkezés után javasolt bevenni. Amennyiben savlekötőt szedünk, akkor a B- és C-vitamint csak részben tudja feldolgozni a szervezetünk. A C-vitamin mindössze pár óráig marad a véráramban, ezért három óránként ajánlott megismételni a szedését. Amennyiben ez túl körülményes, akkor a napi szükséges adagot osszuk háromfelé, és minden étkezés előtt egy órával, vagy két órával az után vegyük be. Egyes vitaminoknak – például a C-vitaminnak is – stimuláló hatásuk van, így nagyon lényeges, hogy ne lefekvés előtt vegyük be ezeket, ugyanis megnehezíthetik az elalvást. Rostok A rostok rátapadnak a bélfalra, ezáltal lelassíthatják vagy akár meg is gátolhatják a vitaminok felszívódását. Épp ezért nem ajánlott a vitaminokat a rostok előtt bevenni. Leginkább a vas felszívódását képesek befolyásolni.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 10. 15:04

Köszi Ági! Bár a multivitaminok nem a legjobbak, én mégis azt szedek (Dr. Lenkei-t már több éve), azt meg nem
lehet így szétválogatni. Na, mindegy, csak felszívódik valamennyi belőle. :-?

Na, megvettem a szemránckrémet is. Annyira szép leszek most már! Állítólag pár hét után már látszódik a
krémek hatása.
Képzeljétek minden le van árazva, amit én pár napja még teljes áron vettem. Csak ehhez az egy kencéhez
jutottam olcsóbban hozzá. =)) Úgy veszem, hogy ezt kaptam magamtól karácsonyra, és szépen bezárom
a pénztárcámat. :D

Most látom, hogy a ne magyar nyelvű oldalát fotóztam le.... =))

Kép

Meglett a 9. ablak is. Ez se szép, de már nem is várom, hogy az legyen.

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 10. 17:56

Sziasztok Lánykák!

Kata, leirom a kenyérlángos om receptjét. Mi nagyon szeretjük.
Hozzávalók:
40 dkg kenyérliszt
2 dkg friss élesztő
2,5 dl langyos víz
1 teáskanál cukor
1 evőkanál olaj
1 teáskanál só - ezt megkeleszteni

A kenyérlángos tetejére:
Egy tepsihez én kb. 400 ml tejfölt beleteszek ruhával bélelt szűrőbe, hogy lecsurogjon az izé belőle. Mivel házi tejfölt használok, a boltiból szerintem több kell, mert nem baj, ha nem csak mutatóba van rajta sűrű tejföl. Ebbe teszem a sót, borsot, és átnyomott fokhagymát. Kóstolás után kiderül ki hogy szereti. Ebbe én az Orsi nevezető pulykamell felvágottat kockázom még bele.
főtt, pácolt császárt veszek a termelői piacon, apró kockákra vágva párolom piritom, aztán papirtörlőn leitatom a zsirt róla.
Először megy rá a massza, aztán a vékony karikára vágott kolbász, rá a lilahagyma szeletek és a végén a párolt császár.
Irány a sütő….
Rita, a nénikéről- bácsikáról eszembe jutott az én sztorim. A férjem festette párszor kezdetben a hajam, míg fodrász nem lettem. Volt akkor – lehet most is van- jó, kis kék hamvasitó. Mentünk Londonba. A nagy dobálások közepette a flakonból kijött az összes kék izé és mindent befogott. Szerencsére nem az én bőröndömben volt. A férjemnek egy inge maradt épp, ami rajta volt.

Jót vigyorgok én is magunkon és a szépészetünkön. Javaslom egy előtte és egy hónappal utána fotót. =)) Na most tényleg vihogok ezerrel. :))
Amúgy meglepetten láttam, hogy tényleg vannak vegán krémek.
Szerintem ha a neten nézelődsz, biztos tudsz választani legközelebb.
Van egy fodrászoknak kiadott könyv, amiben benne vannak a különböző allergén anyagok….
Kérdezted miért a 60 +-os krémet választottam. Hááát azért, hogy nagyon szép legyek. =))

Ma végre kicsit behatóbban tanulmányoztam a behozott termékek utáni fizetendőt. Nem a szokványos vámot kell, hanem valami másfajtát fizetni, de kell az ÁFA mellett még azt is. Ha meg meghaladja az általuk kiszabott összeget a behozott áru, akkor kell még az igazi vámot. Ezt a posta oldalán olvastam. Na aztán rámentem a NAV oldalára.

https://ado.hu/ado/kiserteku-aruk-impor ... mszogebol/

Rájöttem miután félig elolvastam, hogy menjen a balfenékre aki ezt kitalálta. Nincs nekem idegzetem ezt végigbogarászni.
A lényeg, ahogy néztem a német Amazon és a Ebay oldalát – innen rendeltem Kinából a dolgokat-, majdnem egyforma a rendelés, bár lehet, hogy az Ebay-ról kicsit olcsóbb. Hogy miért?
Mert az Amazonon nagyon behatárolt amit kapni lehet és fele akkora mennyiség. Ehhez hozzáadom még a szállitást, amit a kinaiak az Ebay-n van hogy ingyenesen tesznek, elgondolkodtató hogy csinálja az ember. Viszont még akkor is ott van, hogy ténylegesen hogy értelmezi ezeket a leirásokat a vámmal meg ÁFA-val kapcsolatban és majd elájul mikor fizetni kell.
Pedig az lesz belőle, hogy valamikor úgyis rendelni kell….

Babot, diót mindig a fagyóban tartom.
Lisztem meg annyi van itthon, hogy vagy a mi dolgaink vannak a fagyóban, vagy a liszt. :)
Van két nagy szekrény, meg egy három fakkos, meg még egy hűtőnek a felső része, amibe elég sok minden fér. Hát most az utóbbi nincs beüzemelve, de általában mind tele van. Ramosnak ebben jócskán van szerepe.

Nagyon szép a fürdő Miskolcon, szép az épület.

Beteszem a kis nyújtófámat, amit a DunaPandában vettünk Pesten. Még nem próbáltam ki, de egyszer csinálok bizti gőzgombócot....
Kép

Valamelyik nap venni akartam currypasztát. Hát persze, hogy sehol sem találtam, aztán eszembe jutott, hogy van receptem róla.

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 10. 18:15

A lényeg lemaradt: Olyan jó, hogy vagytok és olyan jó, hogy vagyunk egymásnak. :-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 10. 18:54

Paggy, közben nem hagyott nyugodni egy képed, amit le is mentettem, mert tudtam, hogy van róla itthon egy fénykép, csak kicsit más már, mert az idő telt azóta. XIV. Lajos kertépitéséről irtál okt. 30.-án
a képed:

Kép

éés ami nálam van itthon, 1986-ban készült ugyanott egy erkélyszerűségről fényképezve.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 10. 19:50

Haliho Mindenki!Tul zartak lettunk!Ki a csoda merne belepni egy. ilyen tarsasagba? :littlehearth: .Kicsit erzelemmentesebb leszek, hogy meg legyen az egyensuly.Keresek jo temakat es jovok az asxtali gepemen.Es ki tudja hova lett Videki Eva?Mi van Veked Evi?Jo lenne , irnal!Es a kedves Tobbiek?Hova lett Kriszti mikor miatta mentem el a Szepmuveszetibe?Nekem az a jo ha tobben vagyunk, mert akkor sokmindent megtudunk az orszagrol. amiben elunk.azutan Boszorkany?Gabocirol azert nem irok mert talan nincs kedve jonni , sajat forumuk van.most megyek az asztali gephez.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 10. 19:59

Marcsi kimaradt a szórásból. :-) Kriszti nekem is hiányzik és a többiek is!!!
Kata, hogy vagytok??
Dorina, láttam,hogy le lehet tölteni a filmet, amiről szó volt, csinálok helyet neki. :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 10. 20:15

Kezdjük először a ZÖLD KLUBBAL!/nov.26-i adás 1 órás/Ám összefoglalót írok belőle,"a lustáknak". :flower1: :)) Lányok csak holnap olvasok,most csak írok.Ági ,Rita!Lilla még csak 1/2 percre látta Csokit.Majd vasárnap feljönnek.
A ZÖLD KLUB a Klubrádió természetvédelmi és egyéb Zöld témákkal foglalkozó műsora.Említettem már,hogy Klubrádió online már csak.Politikai "cuccok"törölve,mármint a napi politika,az elemzés marad .Ezenkívül a TREND FM-t hallgatom a konyhában ,főzés közben.
Tehát Zöld Klub.Most végighallgatom és csinálok összefoglalót valamint, keresek hozzá képeket.Sokáig fog tartani menjetek nyugodtan aludni,de holnap vagy azután nézzétek meg.Lányok!Mindig minden dolgotokat megnézek és elolvasok-irtó érdekeseket raktok fel!!! \:D/ \:D/ \:D/ Csak nem azonnal reagálok.Akkor újra elolvasom és írok,így képben vagyok.Még teszek be Csokiról képet.IDE :
Lettem az ágytakaróm a szobában a földre,hogy ne ugorjon fel ,de mégis mellettem is legyen egy kicsit.KÁR VOLT!!Nem figyeltem oda , behozott egy sárgarépát zölddel együtt és elrágcsálta.Tiszta zöld, nyálas lett minden :(( .Itt elaludt a lábamnál.

Kép
A klub rádiós link:
https://www.klubradio.hu/archivum/zoldk ... 1500-21453
UNALMAS-DOBTAM
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 10. 20:23

Ám összefoglalót írok belőle,"a lustáknak"

Paggy, Te mindenre gondolsz! :-) Bevallom én is ide tartozom ... néha ..... :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 10. 20:26

Kép
Egy rossz zoknival játszunk.
Hozok még a nyulakról is.Nyúlkifutó létesült a szobám sarkában,tekintve hogy a konyha,előszoba,hall Csokié.Persze a szobámba is bejöhet,de még csak módjával, a macskák miatt.

Kép
Kép
Most hallgatom a műsort.majd jövök.
Unalmas-dobtam.Viszont nagyon ráz a hideg.megyek lázat mérni.

Vissza: “Társalgó”