Van képem hozzá

dorina

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: dorina » 2021. augusztus 20. 17:40

Lányok! Akinek van valami egészségi, netán lelki defektje, kívánom, hogy mielőbb jöjjön rendbe.
Ahogy láttam, amiket írtatok, legyek elégedett, el ne kiabáljam, mert nálam semmi különöset nem okozott
a 2 Pfizer oltás, köszönöm, jól vagyok.
Hatása ugyanakkor biztosan volt, mert némi kései ellenanyagot (antitesteket) kimutatott a teszt.
Vagyis nem vagyok fertőzött, de van védelmem. Remélem, így igaz.

Ma pedig 2 idézet jutott eszembe.
Az egyik Adytól:
Éhe kenyérnek, éhe a Szónak,
Éhe a Szépnek hajt titeket.

A másik a Panem et circenses! szállóige.

Legyen mindenkinek szép a hosszú hétvége!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 20. 21:16

Paggy, Dorina, Ági, és többiek, mindenkinek szép estét, és kellemes hétvégét! :x :D :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 20. 23:44

Kedves Lányok!Nem tudom Ti mennyire vagytok tájékozottak az afganisztáni helyzetben?.Nekem szükségem van ismeretekre, a felszínes tájékoztatáson kívül ,amiket a hírekben olvasok.LÁNYOK! :ymparty: MUSZÁJ LEGALÁBB MINIMÁLISAN TÁJÉKOZÓDNI!!!!
Szeretnék ide betenni 2 különböző linket,amelyik erről a témáról szól!Mindkettőt meg fogom hallgatni.Nyilván lesznek átfedések a 2 különböző szakértő szövegében,de mégis sokkal,de sokkal több ismeretet szerezhetek,mintha csak ülnék és szörnyülködnék . :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: LÁNYOK!!!!Előbb olvassátok el a később feltett bejegyzéseket és utána nézzétek meg ezt/ha van kedvetek/,mert az sokat segít a megértésben.Nekem legalábbis igen.
-----------Ezt most hallgatom.A másodikat akkor teszem fel,ha már azt is meghallgattam.Tudom ünnep estélyén nem való dolog.De amikor mi ünnepelünk,mások éppen menekülnek.Tehát Lányok,ha és aki szintén nem ismeri a helyzetet,ajánlom a sok egyéb mellett ezt a 2 rádióadást!Üdv és jó éjszakát!Paggy %%- @};-
JÓ VOLT,ÉRTHETŐ ÉRDEMES MEGHALLGATNI.
A következőt most éjszaka hallgatom,reggel felteszem,ha megfelelő.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 6:44

Lányok!Félalomban meghallgattam a 2 adást.Hajnalban felébredtem és rákerestem a Wikipédián.A fontos dolgokat ideteszem.
FEKVÉSE ÉS A SZOMSZÉDAI:

Kép
Ázsia szívében fekvő, szárazfölddel határolt ország. Egyes besorolások szerint Közép-, más besorolások szerint Dél-Ázsiában, egy harmadik rendszerezés szerint pedig Nyugat-Ázsiában van. Vallási, etnikai-nyelvi és földrajzi értelemben legtöbb szomszédjához hasonlít. Délen és keleten legnagyobb részén Pakisztán, nyugaton Irán, északon Türkmenisztán, Üzbegisztán és Tádzsikisztán, északkeleten Kína határolja. Az ország nevének jelentése: „az afgánok földje”.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 6:49

Kép
A domborzati térképen is látszik mekkora részt foglal el az országból a hegyvidék.
A Magyarországnál hétszer nagyobb Afganisztán alakja rendkívül sajátos: a Hindukus hegyeiben húzódó, hosszú, keskeny keleti nyúlványa választja el egymástól a tőle északra fekvő Tádzsikisztánt Pakisztántól és Indiától. Északon még Üzbegisztánnal és Türkmenisztánnal, keleten Kínával, nyugaton Iránnal határos; tengerpartja nincs. Területének legnagyobb, központi része mély völgyekkel szabdalt, magas hegyvidék. Legmagasabb pontja a Hindukusban található Novsak (7485 méter).
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 6:52

MOST JÖN A LÉNYEG!!!
ÁSVÁNYKINCSEK!!!! :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty:
Ásványkincsekben gazdag. :ymparty: :ymparty: :ymparty: Délkeleten arany, ezüst, réz, ón, vasérc lelőhelyek vannak; északkeleten drágakövek és féldrágakövek (lazurit, smaragd, azurit) találhatók, északon pedig jelentőssé válhat a kőolaj- és földgázkészlet. :ymparty: :ymparty: :ymparty: Az országban ezen kívül található urán, szén, króm, talkum, barit, kén, grafit és kősó. :ymparty: :ymparty: :ymparty: Ez a jelentős ásványkincs lényegében kihasználatlan a szovjet megszállás és az azt követő polgárháború hatására. A közeli jövőre tervezik a kitermelés megindításá

Afganisztán egyedülálló találkozási pontja a különböző indoeurópai civilizációknak, akik itt érintkezésbe kerültek és gyakran harcoltak egymással. Emiatt fontos helye a korai történelemnek. Az idők során a területen számos nép fordult meg, köztük árja (indo-iráni) törzsek. Sokan hódították meg, köztük a médek és a Perzsa Birodalom, Nagy Sándor, kusánok, heftaliták, arabok, török és mongol népek. A jelenkorban sikertelenül próbálták meg leigázni a britek és a szovjetek, legújabban az amerikaiak és szövetségeseik. Másrészt az itteni népek többször meghódították az iráni fennsíkot és az indiai szubkontinenst és birodalmakat alapítottak ott.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 6:57

Ami a mostani helyzet magyarázata:
1/

A Szovjetunió afganisztáni háborúja egy tíz évig elhúzódó intervenciós háború volt Afganisztán területén a Brezsnyev-doktrína jegyében. A hosszadalmas, nagy áldozatokkal és rendkívüli megterheléssel járó háborút a szovjet Vietnám-nak is szokták nevezni, mivel nagyon sok tekintetben (így pl. a gerilla-hadviselés, vagy a reguláris hadsereg moráljának összeomlása) hasonlított a vietnámi háborúra.
:ymparty: :ymparty: :ymparty:
MIÉRT????
Előzményei
A szovjet beavatkozást az országon belüli hatalmi harcok előzték meg. Közvetlen előzménye, hogy a szovjetbarát M. Taraki kormányát megdöntötte Hafizullah Amin 1979. szeptember 17-én. !!!!!!!!!!! :ymparty: Az iráni iszlám forradalom könnyen átterjedhetett Afganisztánra, destabilizálva ezzel a SZU közép-ázsiai köztársaságait, és ez aggasztotta a szovjet vezetést.[1] :ymparty: !!!!!!!
A hidegháborús stratégiának megfelelően 1979-ben az Egyesült Államok kormánya Jimmy Carter elnök és Zbigniew Brzezinski nemzetbiztonsági főtanácsadó vezetésével titokban megkezdte a kormányellenes mudzsahedek felszerelését és kiképzését a pakisztáni titkosszolgálatot (Inter Services Intelligence - ISI) is felhasználva. A helyi baloldali erők megsegítésére a Szovjetunió - hivatkozva a két ország között 1978-ban aláírt barátsági, együttműködési és kölcsönös segítségnyújtási szerződésre - 1979. december 24-én bevonult Afganisztánba. Az invázióban százezernél több szovjet katona vett részt, akiket támogatott az afgán kommunista erők százezernél jóval több katonája. A szovjet megszállás (különböző becslések szerint) 600 000 - 2 000 000 afgán civil halálához vezetett. Ötmilliónál több afgán menekült Pakisztánba, Iránba és a világ többi részére. A nemzetközi nyomás és a mindkét oldal által elszenvedett nagy veszteségek hatására a Szovjetunió 1989-ben kivonult az országból.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 7:02

A szovjet erők kivonulását követően az Egyesült Államok és szövetségesei csak csekély segítséget nyújtottak a háborúban elpusztult országnak.
...... Káosz és korrupció uralkodott a szovjetek utáni Afganisztánban, ebből emelkedett ki a Talibán. A Talibánt vallási-politikai erők alapították, és 1996-ban elfoglalták a fővárost is. 2000 végére a tálibok elfoglalták az ország területének 95%-át, az ellenzék erői, a síita tádzsik és üzbég kisebbséget tömörítő Északi Szövetség Ahmad Sah Maszud katonai vezető irányításával csak az északkeleti országrészt, Badahsán tartományt tudta megtartani.[10] A Talibán a saría jogrendszer nagyon szigorú interpretációjáról ismert, amely a saría bevezetésével akarja elérni a célját, hogy egy 14. századi teokráciát hozzon létre, ahol a nőknek nincsenek jogaik és mindenkinek muszlimmá kell válnia. Ennek érdekében az iszlám erkölcsi és morális vezérelvei szerint kezeket vágnak le, embereket köveznek halálra.[11]
A tálibok hétéves uralma idején súlyosan korlátozták a lakosság szabadságát és az emberi jogokat, például betiltották nem csak a sajtót, hanem még a fényképezést is.[12] A nőket eltiltották a pénzkeresettől, a lányokat kitiltották az iskolákból és az egyetemekről. Az ellenszegülőket azonnal megbüntették. A kommunistákat szisztematikusan felkutatták és kézfejük vagy karjuk levágásával büntették őket. Említésre méltó, hogy 2001-re szinte minden kiadásukat az ópiumtermesztésből fedezték.

A korrupció és gazdasági fejletlenség miatt az elmaradott afgán vidékek lakosságának nincs más lehetősége a megélhetésre, csak az ópium. Afganisztán továbbra is heves politikai harcok színtere.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 7:06

https://hu.wikipedia.org/wiki/Afganiszt ... essing.jpg
Ha megnyitod,fényképek következnek.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 7:14

Miért került az USA Afganisztánba???
Kezdeti lendület után patthelyzet Amikor George W. Bush 2001-ben bejelentette, hogy az Egyesült Államok megtámadja a tálib rezsimet Afganisztánban, bizonyára kevesen gondolták, hogy ez lesz az amerikai történelem leghosszabb háborúja. Az Egyesült Államok a beavatkozással a 2001. szeptember 11-én elkövetett merényleteket akarta megtorolni, ugyanis megalapozott volt a gyanú, hogy...
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 7:17

Miért került az USA Afganisztánba???
Kezdeti lendület után patthelyzet Amikor George W. Bush 2001-ben bejelentette, hogy az Egyesült Államok megtámadja a tálib rezsimet Afganisztánban, bizonyára kevesen gondolták, hogy ez lesz az amerikai történelem leghosszabb háborúja. Az Egyesült Államok a beavatkozással a 2001. szeptember 11-én elkövetett merényleteket akarta megtorolni, ugyanis megalapozott volt a gyanú, hogy...
2001. szeptember 11-én (a hivatalos vizsgálat szerint) az Oszáma bin Láden vezette al-Káida lerombolta a New York-i World Trade Centert, két eltérített utasszállító repülőgépet vezetve belé. Ezzel egyidejűleg egy másik gépet belevezettek a Pentagon épületébe, egy negyedik eltérített repülőgép pedig lezuhant Pennsylvania államban, miközben utasai megkísérelték visszafoglalni a terroristáktól. George W. Bush, az Egyesült Államok republikánus elnöke válaszcsapás-sorozatot indított. Az első lépés 2001. novemberében az Oszama bin Ládent és az al-Káida más vezetőit rejtegető, Omár molla vezette radikális iszlám állam, az Afgán Iszlám Emirátus megszállása volt....................
Az Egyesült Államok már lassan két évtizede próbálja lezárni legrégebb óta tartó háborúját Afganisztánban. Bár Donald Trump kormánya tavaly megállapodott a tálibokkal, a jelenlegi helyzet fényében ennek sikere minimum kérdéses. Joe Biden lesz tehát sorban a negyedik amerikai elnök, aki megpróbálja megszüntetni a „gordiuszi csomót” és véget vetni a harcoknak, amelyek 2300 amerikai életet követeltek és hatalmas mennyiségű pénzt emésztettek fel. Ehhez kapcsolódóan megvontuk az afganisztáni háború eddigi mérlegét és megvizsgáltuk a Biden-kormány lehetőségeit a helyzet rendezésére.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 7:33

VÉGÜL:

Joe Biden amerikai elnök 2021 áprilisban bejelentette, hogy szeptemberig kivonják a csapataikat az országból. Miután az USA és a vele szövetséges országok megkezdték katonai erőik kivonását Afganisztánból, a tálibok gyors iramban meghódították az ország egyre több részét. Alig három hét alatt az ország jelentős területét és a tartományi székhelyeket elfoglalták. 2021. augusztus 15-én – az offenzíva betetőzéseként – a tálib fegyveresek harc nélkül bevonultak Kabulba is; az ország elnöke, a nyugatbarát Asraf Gáni külföldre menekült.[14][
ÉS AKKOR MOST ÉRDEMES MEGHALLGATNI AZ ELŐZŐEKBEN FELTETT NAGYON ÉRDEKES ADÁST.
:flower1: Lányok!Ne haragudjatok,hogy ilyen részletesen írok,de igazán a lényeget tettem fel.Magam számára készült az összefoglaló,de gondoltam hátha Titeket is érdekel MERT HÁT EBBEN A VILÁGBAN ÉLÜNK ÉS ESETLEG MEGINT MEGINDUL A MENEKÜLT ÁRADAT és hiába hisszük azt,hogy a MI KIS ORSZÁGUNK VAN OLYAN JELENTŐS?HOGY MEG TUDJA ÁLLÍTANI A VILÁGPOLITIKAI ESEMÉNYEK KÖVETKEZTÉBEN LÉTREJÖTT MOZGÁSOKAT .........EZ CSAK ILLÚZIÓ::::::!!!!!!!!
A múlt héten találkoztam egy kutyás ismerősömmel,aki azt állította:
-Nézd milyen klassz srác ez az Orbán,hát nem megvédett minket a menekültektől???-Részben !!!!!!!!!!igaza van,de mégsem.Gondoljátok,hogy világmozgásokat 1 ember és egy ilyen kis ország nem szenvedi majd meg????? LÁNYOK ILLÚZIÓ!!!Muszáj KÖRÜLTEKINTENI!!!!!És muszáj lesz,bármennyire is nem akarjuk,felkészülni a változásokra/lelkileg/,hogy ne roppanjunk össze.Eddig óriási szerencsénk volt és persze ORBÁN KIÁLLÁSA.Lányok én baloldali gondolkodású vagyok,igyekszem nagyon befogadó lenni,de ilyen tömegtől nagyon tartok.ÉS BÁR A NAGYHATALMAK OKOZZÁK A KONFLIKTUSOKAT és MI SZENVEDJÜK EL A KÖVETKEZMÉNYEKET,NEM HISZEM HOGY NEKÜNK NEM KELL MAJD.....
Nagyon sajnálom az afgán embereket,mert áldozatok.Természetesen ez csak olyan háziasszonyi okoskodás.Mi a csudát értek én ehhez és így tovább.....
Na most már megyek reggelit csinálni.Szép napot.Kicsit jobban vagyok.Üdv:Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 7:47

JA ÉS A VÉGE MI LESZ???????
HÁT JÖN KÍNA.Neki nincsenek fenntartásai a tálibok kormányzási módszereivel szemben/a nők helyzete,a nemi hovatartozás kérdése.../szimplán és gátlástalanul CSAK A PÉNZ és a NYOMULÁS!!!!

Kína készül betölteni a hatalmi vákuumot Afganisztánban az ott állomásozó nemzetközi erők kivonását követően, Kabul hamarosan csatlakozhat az "Egy övezet, egy út" (BRI, más néven: Új Selyemút) nevű kínai gazdasági és infrastruktúra-fejlesztési programhoz - jelentette a The Daily Beast című amerikai portál.
Afgán kormányzati források arról számoltak be a portálnak, hogy a hatóságok egyre intenzívebb tárgyalásokat folytatnak Pekinggel a BRI keretében megvalósuló, 62 milliárd dolláros Kína-Pakisztán Gazdasági Folyosó (CPEC) kiterjesztéséről. Ennek célja a jobb közúti, vasúti és energetikai összeköttetés megteremtése az érintett két ország, illetve majd esetleg a szomszédos...
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 7:49

JA ÉS A VÉGE MI LESZ???????
HÁT JÖN KÍNA.Neki nincsenek fenntartásai a tálibok kormányzási módszereivel szemben/a nők helyzete,a nemi hovatartozás kérdése.../szimplán és gátlástalanul CSAK A PÉNZ és a NYOMULÁS!!!!

Kína készül betölteni a hatalmi vákuumot Afganisztánban az ott állomásozó nemzetközi erők kivonását követően, Kabul hamarosan csatlakozhat az "Egy övezet, egy út" (BRI, más néven: Új Selyemút) nevű kínai gazdasági és infrastruktúra-fejlesztési programhoz - jelentette a The Daily Beast című amerikai portál.
Afgán kormányzati források arról számoltak be a portálnak, hogy a hatóságok egyre intenzívebb tárgyalásokat folytatnak Pekinggel a BRI keretében megvalósuló, 62 milliárd dolláros Kína-Pakisztán Gazdasági Folyosó (CPEC) kiterjesztéséről. Ennek célja a jobb közúti, vasúti és energetikai összeköttetés megteremtése az érintett két ország, illetve majd esetleg a szomszédos...

NEMZETKÖZI GAZDASÁG
Tárt karokkal várják a tálibok a kínaiakat Afganisztánban
A tálibok pedig több milliárd dollár értékű üzletekkel kecsegtethetik a kínaiakat, ha két évtized után újra átveszik a hatalmat.
S

Afganisztán „barátjaként” tekintenek Kínára a tálibok, és azt remélik, hogy a „lehető leghamarabb” megkezdhetik a tárgyalásokat Pekinggel befektetésekről és az ország helyreállításáról – nyilatkozta a szervezet szóvivője, a South China Morning Postnak. Szuhail Sahín ígéretet tett arra, hogy garantálják a befektetők és a kínai alkalmazottak biztonságát, és bár a múltban támogatták a hszincsiangi ujgur iszlamistákat, ezentúl nem fognak beavatkozni a szomszéd ország belügyeibe, és nem adnak menedéket az ujgur harcosoknak. Csian Feng, a pekingi Csinghua Egyetem Nemzeti Stratégiai Intézetének kutatásvezetője hisz nekik.

A tálibok jó szándékot akarnak mutatni Kína felé, mert azt remélik, hogy komolyabb szerepet játszhat majd az országban, különösen az amerikaiak kivonulása után
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 7:51

https://24.hu/kulfold/2021/04/26/afganisztan-kina-usa/
FONTOS ÉS ÉRDEKES CIKK.
De mit ígért Kína Afganisztán új urainak?

Peking részt vehet a háború utáni újjáépítésben, és beruházásokkal járulhat hozzá az afgán gazdaság fejlődéséhez – nyilatkozta a Global Timesnak Pan Kuang, a sanghaji Társadalomtudományi Akadémia szakértője. Szerinte az USA nem futhat el a felelősség elől, ezért továbbra is együtt kell működnie olyan kérdésekben, mint a menekültek ügye, illetve a kábítószer-kereskedelem.

Afganisztánban csak a háborúskodás és a kábítószer-kereskedelem működik – írta a Reuters hírügynökség arra utalva, hogy a tálibok fő pénzforrása a heroin. 400 millió dollár volt a tiszta bevételük ebből a vírusválságot megelőző két évben. Tavaly pedig 37 százalékkal nőtt a máktermesztés. Az ENSZ szerint 6,6 milliárd dollárt jelent a kábítószer Afganisztánnak. Erre célzott a kínai szakértő a Global Timesban./hvg.hu/
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 21. 10:36

Paggy, jövök majd olvasni, csak paradicsomot főzök be. Érdekel a téma....
Amúgy meg borzalom ami ott van, de ez várható is volt...
Legyetek jók, és múljon el mindenkinek minden nyavalyája.
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2021. augusztus 21. 15:27

Kedves Paggy! Érdekes volt olvasni a részletes afganisztáni helyzetelemzést, akkor is, ha képben vagyok vele. Hasonlóan értékelem az eseményeket. Szerintem is jelentős változásokat fog hozni az egész világban a most kialakult helyzet. Habár a mostani helyzetnek bőven megvannak a közvetlen előzményei, és igaz, hogy bármennyire is hiszünk a demokratikus értékekben, kívülről nem lehet azt ráerőltetni egyetlen népre sem. Nem megy az úgy, hogy a népesség többsége nem azt szokta, idegen számára, ezért nem ért vele egyet, nem fogadja el. Egy kicsiny hányada a lakosságnak nem képes ezt megváltoztatni, különösen úgy, hogy mindent ellep a korrupció.
Sajnos, korábbi ilyen próbálkozások hozták magukkal az Arab-félsziget és a Közel-Kelet meg nem nyugvó háborús térségeit. Azonban, úgy tűnik még mindig nem tudta megtalálni az USA a helyes utat, bár azt nem csak ő nem tudja, úgy tűnik.
Kína, szerintem világuralomra tör, és természetesen kihasznál minden hatalmi vákuumot, különösen, ha annak még gazdasági előnyei is vannak. Oroszország törekvéseiről nem is beszélve, biztos, hogy valamilyen módon reagálni fog a helyzetre.
Kétségtelenül gondolni kell ezekre, bár fogalmam sincs, hogyan készülhetnénk fel bármire is.
Na, én is jól belemerültem, abbahagyom.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 17:00

https://www.diana-oriental-dance.com/ha ... hangszerek

A rabab egy lant szerű, Közép-Afganisztánból származó hangszer. A rabab főleg a következő klasszikus zenék hangszere: pashto, tadzsik, török, kashmír, azerbjdzsán és iráni kurd. A rabab Afghanisztán két nemzeti hangszeréből az egyik.

A rabab egyetlen eperfa törzsből kifaragott alsó részét kecskebőr membrán fedi. 3 dallam húrja van, 2-3 ritmus húrja és a maradék 15 húr rezonánsként működik.

A rabab igazoltan a VII. századból származik. Régi perzsa könyvekben szerepel, és sok szufi költő említi a verseiben. Úgy tartják, a szikhizmusban használt első hangszer a rabab. Ghai Mardana használta. Amikor Mardana Guru Nanak első tanítványa lett, a rabab a pandzsabi himnusz alapvető hangszere lett. Az indiai zenében használt sarod az afgán rabab „leszármazottja".
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 17:06

https://www.diana-oriental-dance.com/ha ... ek/188-ney
A ney nádból készült végén fújt fuvola, ami gyakori a Közel-Keleti zenében. Nagyon ősi hangszer, ney zenészek ábrázolása található egyiptomi piramisok falfestményin, valamint Ur városának ásatásán is találtak ney-t. Látható, hogy 4.000-5.000 éve folyamatosan használt hangszer, így az egyik legrégebbi jelenleg is használt hangszer. A modern fuvola elődje.
Végül az oldalon látható/Köszönet érte ^:)^ ^:)^ ^:)^ :flower1: /:

Anyecska

HozzászólásSzerző: Anyecska » 2021. augusztus 21. 17:10

Kedves Paggy!
Nagyon érdekes és hasznos volt számomra, így összefoglalva olvasni az afganisztáni helyzetről az írásodat.
Köszönöm szépen.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 17:11

Kedves Anyecska szívesen .Nekem is új ismeret volt. :flower1: :flower1: :flower1:
https://www.google.com/search?sxsrf=ALe ... aDVDVoJYHM
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 17:36

Végül egy kis hangulatos hastánc.Bár nem illik az afganisztáni helyzethez.Bocsánat.
Állítólag ez a hölgy az egyik legünnepeltebb hastáncosnő a világon:

Bár őszintén szólva, nekem a hastáncban ,jobban tetszenek a kövérebb hölgyek.
Majd keresek még egy ilyen videót,csak előbb megkeverem a lecsót :)) :)) :littlehearth: :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 18:06

Na azért ez picit sok,de mást nem találtam.Mindenesetre köszönöm a táncot.

Megyek mosogatni.Sziasztok.
Nagyon különlegesek a keleti hangszerek. :ymdaydream:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 18:14

Lányok!A FENÉBE vagy a MANÓBA!!Nem tudok a tánctól elszakadni,annyira imádom.ILDIKÓ IS!!!HURRÁ!!! .Teszek fel még 2-t.

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 18:26

JAJAJAJAJ,Lányok!!Ez kell nekünk!!!!!!! :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd

Na most azután futok mosogatni!!Mindjárt meg is gyógyulok,ha ilyen vidám táncot látok.Sziasztok.Paggy %%- @};-

Vissza: “Társalgó”