Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 23. 20:47

Jó estét MINDENKINEK!Örömmel látunk itt a fórumon új tagokat,akinek van kedve "beszélgetni".Egyáltalán nem muszáj nagyon személyes dolgokról írni,csak amihez kedve van. :flower1:
Lányok!HÚÚÚÚ,mennyi jó dolgot látok itt!Most dicséretek következnek!!!!!!
Először/időrendi sorrend!!/Ritának.
Az őrvösgalambok igen aranyosak,de az ételfotók egyenesen szuperek!!Annyira jók a színek,mintha olajfestmények lennének.Hogy a csudába tudod a színeket így összepárosítani.GYÖNYÖRŰ!!!!Ezt a gondosságot!!!!!! :-bd Örülök,hogy jól érzed magad a városban.Viszont egy ici-picit szomorú is vagyok,mert azt a szép környéket majd nem láthatom.
Kata!Ügyes voltál nagyon,hogy sikerült elintézni a postát,a gyógyszert kiváltottad és még a gépet is hazahoztad.+Samuka!!!!!Nem semmi!!!
Aranyos Samuka olyan képeket vág!!!! :) :)) :flower1: Köszönöm a gyönyörű kék égboltfotókat és a lelki segítség telefonszámát-átadom az üzenetet.
Máté Péternek szép fülbemászó számai voltak.Vicces,amit leírok,hogy Lilla kapott a bábuskától/a nászasszonyom/ egy kisrádiót és azt hiszem már írtam,hogy a szobájában a RETRÓ RÁDIÓT hallgatja.Sokkal jobban ismeri a régi számokat mint én.Mindig kérdezgeti,hogy ismerem-e ezt vagy azt az együttest.Bevallom őszintén ,még a nevét sem hallottam. Csodálkozik rajta,hogy hogy lehet nem ismerni,mikor ilyen jó számaik voltak, =)) =)) =))
Köszönöm a gratulációt Lilla nevében is.
DORINA!!!!!!!!JUJJJJJ,de aranyos vagy,hogy lefordítottad!!Köszönöm szépen.Franciául is tudsz?????Nem gondoltam,hogy erről szól ZAZ dala.Tetszik,ahogy énekel.Neked is?
Lányok!ma nem sokat haladtam ,mert sokat telefonálgattam.Julikának a héten lesz a szülinapja.Sajnos a virusállapot miatt most nem tudunk találkozni.Gondolkodtam azon,hogy tudnám másként felköszönteni.Kitaláltam valamit:
RENDELEK NEKI EGY ÓRIÁSPIZZÁT,különleges feltétekkel és házhoz szállítják.Megbeszéltem a testvérével,hogy nehogy elküldjék a futárt,amikor megérkezik.Megmutatom mi közül lehetett választani.
https://dagiovanni.hu/olasz-pizzak/
Óriáspizza nem volt,így 2 különbözőt rendeltem és ráírattam a rendelésfelvevő kedves hölggyel,hogy

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!
https://dagiovanni.hu/bivaly-mozzarellas-pizzak/
Most pedig leviszem a kutyát.Szép estét!Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 23. 21:30

A híres Edit Piaf szám ZAZ tolmácsolásában.

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 23. 21:32

És az eredeti.

NAGYON NAGYON SZERETEM EDIT PIAF számait. :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1:
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2021. március 23. 22:31

Paggy, Kata! Örülök, hogy tetszett. Paggy kérdésére válaszolva, ahogy egyszer mondta valaki, nincs ilyen zene, meg olyan (komoly/könnyű), csak jó zene és rossz zene van. Azt hiszem, minden jó zenét szeretek, ZAZ dalait is.
Ha már hoztunk ide több mindent, még két Mireille Mathieu videó idefér. Mireille-t a második Piafnak is mondták, nézzétek, mennyire igaz.
A dal címe magyarul: Nem, nem bánok semmit sem.
Azt v.színű kevesen tudják a fiatalabb francia énekesnőről, hogy nagyon népszerű volt Németországban is, és jól tudott németül. A La Paloma dal egyik kedvencem, apám is gyakran játszotta, de valószínű sokan mások is kedvelték régebben ez a számot.

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 24. 0:46

Köszönöm a dalt Dorina.
Megkerestem a magyar szövegét.
Midőn Havannában hajóra szálltam én,
elbúcsúzni akkor senki se jött felém.
Egy árva kis galamb mellettem felrepült,
csodás utamon csak ő kísért egyedül.
Ha ablakodra suhanva száll egy galamb,
simogasd, csókold, mintha én lennék ott magam.
Tartsd minden jóval, szerelmes szóval, szegényt,
hisz ő viszi szerető szívedbe a reményt.
Ez egy kicsit más szöveg:

Ez pedig egy harmadik :
https://lindarozsa.blogspot.com/2010/02 ... zoveg.html
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 24. 7:45

Lányok most csak beköszönök, a dalokat meghallgattam, mennyi ismerős volt! :)
Nem tudom mi van a nettel, de egy csomó helyre nem lehet belépni sem a telefonon sem az asztalin...az mkv.-s letöltőoldal is eltünt...mi van itt?!?
Ma tennék fel elvileg a Brokát utolsó két részét! :((
legyen szép napotok! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 24. 12:36

Kedves Lányok!Szeretnék mutatni 2 nagyon hasznos/használható/dolgot,azok számára,akiknek nincs kertje.Ennek az olasz pasinak több videója is van.NAGYON NAGY KÖSZÖNET ÉRTE. ^:)^ ^:)^ ^:)^ :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: s bennük hasznos információk a beltéri zöldségtermesztéshez.Most 2-t teszek fel ,de több is van ,nézzetek uutána.Autómatikus fordítással magyarítottam magam számára.Ezt úgy tudjátok megtenni,hogy a videó bal alsó sarkában van egy kis kerék-kATT-feliratok-katt-a sok feliratot egészen az aljáig tekered ,ott a különböző nyelvek után megjelenik AUTÓMATIKUS FORDÍTÁS-katt-ott szintén tekerni kell egészen a magyarig ott-katt -ÉS MÁR LÁTHATÓ IS A SZÖVEG.Nyilván nem igazán jó magyarsággal,de valamennyire érthető.És majdnem minden you tube videónál így lehet magyarul olvasni a feliratot,ha nincs lefordítva.
Ez egy gombatermesztés kis nejlon zsákban:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 24. 12:42

Itt pedig egy csomó bazsalikomtermesztő videó.
https://www.youtube.com/results?search_ ... Dt%C3%A1sa
Hozok néhány saját képet.
Bocsánat Lányok,most pár fréziafotó következik ugyanarról a kis szépségesről.Megérdemli,mert utolsóként ,váratlanul, kinyílt és ezzel nagy örömet szerzett nekem, megosztom VELETEK.Tudom Kata már gratulált hozzá,ami nem engem illet,hanem "ŐT".Kedves Lányok!Az én kis balkonom,előkertem,gangom semmi a TI KERTETEKHEZ esetleg virágos teraszotokhoz képest.Nem egy kategória,de azért kis helyen is érdemes örömet okozni magunknak 1-1 szép virággal,pár szem zöldséggel.Mint írtam már a párom,vidéki gyerekként,viccből gyakran gúnyol.Már írtam,hogy BALKONPARASZTNAK hív.Itt a PARASZT NEM NEGATÍV ,hanem csak A BALKONPARASZTON köszörüli a nyelvét :(( =)) :littlehearth: :flower1: DE LE VAN FÜTYÜLVE!!!!! :(( :flower1: Mindig kitalálok valami hasonló "degradáló" mondatot.pld.-Nekem egy papucsból hőbörgő" ne mondjon semmit!Tessék kimenni tüntetni,ha valami nem tetszik!-- :)) És ebben maradunk.Most jöjjenek a képek!

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 24. 12:58

Képupload a photo
Itt a növénynevelő lámpa alatt van.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 24. 13:02

Vettünk 8000ft-ért egy használt/céges, leselejtezett / monitort,mert az enyémnek elmentek a színei.Ez olyan nagy,mint ha moziban ülnék.Na azért csak MAJDNEM!!! :))
.
Kép
A végére hoztam valami SZÖRNYŰT!!! az ecipo.hu reklám mutatta:
Képimage url
Sziasztok.megyek főzni.Paggy %%- @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 24. 14:37

sziasztok! hozom mindjárt a képeket én is .!Viszont gratulálok az új monitorhoz! A lényeg hogy működjön!!! :-bd :movingflower: az a cipő iszonyat, hányinger...nem ragozom!
Annál inkább élveztem a fréziás képeket, szinte tobzódik az a gyönyörű szín!

Kép
az új palacsinta sütő
Kép
Kép
Kép
:x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 24. 15:03

Kata! A nyomdokaidba lépek a felhőképek tekintetében. Gyakran kiállok az erkélyre csak úgy hallgatni
a rigófüttyöt, és ha már kint vagyok, az égre is felnézek, és fotózok is, ha látok valami szépet. Mindjárt
pakolom ki őket.

Jót mosolyogtam a "tragikus almás pitén", de neked elég bosszantó lehetett.

De jó, hogy mindent elintéztetek, amit tervbe vettél! Kíváncsi leszek mi mindenre fogod használni a gőzgépet.
Tegyél már be légyszi egy linket róla.

Én is mindig megállapítom, hogy nem sokat változott Samuka az évek alatt.

Az új tapadásmentes serpenyőben, akár olaj nélkül is sütheted a palacsintát. Francba! Kedvet kaptam! :))

Dorina, én is a nagymamámtól hallottam először, hogy a gyümölcsöknek a héjában van a vitamin. Mennyit
tudtak ösztönből, és tapasztalatból a régi öregek, amit aztán nagyon igyekeztek elfeledtetni velünk, csak
hogy teret adjanak a gyógyszereknek.

Neked is köszönöm a jókívánságokat! Itt tudom a legjobban, legértelmesebben kihasználni, hogy jócskán
megnövekedett a szabadidőm, és a nagyobbik fiammal és a menyemmel is többet találkozom, mint eddig.

Gratulálok mindkét fordításodhoz! Én képtelen voltam normális (nekem tetsző) dalszöveg fordítást kiadni
a kezeim közül, ezért ha egy sorozatban vagy filmben előfordult, vagy valamelyik kedves fordítótársam készített
hozzá magyarítást, vagy egyszerűen csak kitöröltem az angol szöveget a feliratból, mintha ott se lett volna.
Párszor, ha nem blabla szöveg volt, sikerült olyat alkotnom, ami nekem is tetszett, de akkor is majdnem
hosszabb időbe telt pár sor fordítása, javítgatása, csinosítgatása, mint a teljes feliraté. :))

Paggy, a hit (bármiben) szerintem is nagyon sokat számít. Az általam nagyon tisztelt és kedvelt Laár András
mesélte, hogy amikor egy súlyos gerinc probléma miatt leesett a lábáról, a buddhista barátai hindi nyelven
imákat énekeltek a gyógyulásáért. Ezután meg is gyógyult.

Bízom benne, hogy az unokahúgodnál is segít majd a közös hit, esetleg egy közös imádság a gyógyulásáért.

Gratulálok Lillának a "kiküldetésért"!

Én is édességgel kompenzáltam, amikor nagyon sz@r volt az életem. Sok mindenki van így ezzel, láttam a
tantestületben is.

Gyönyörű lett a kis "vakarcs" frézia!

A kaják színei legtöbbször tudatos választás eredményei. Igyekszem egy nap többféle színű ételt enni.

Majd ha kihajtanak a fák, hozok az itteni környékemről is fotókat. Most olyan csupasz, szürke minden, hogy
nincs is kedvem elővenni a telefonomat, ha mászkálok. Mondjuk Miskolc nincs is olyan szép, mint Bp., pedig
vannak itt is nagyon szépen díszített házak, de nincs úgy kompletten rendbe téve, mint más nagyváros. Már
gyerekként is az volt az érzésem, hogy ez egy elhanyagolt város, és azóta se változott a véleményem.

Nagyszerű ötlet a pizzaküldés ajándékba! Loptam!

Használd egészséggel az új monitorodat! Tartson ki jó sokáig!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 24. 15:07

Két napkelte erősen zoomolva.

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 24. 15:17

Nemcsak a színes reggeli, hanem a fekete-fehér, szürkés-kékes nappali fotók is nagyon tetszenek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 24. 15:28

Tegnapi reggelim és ebédem.

Fermentált káposzták gyümölccsel:

Kép

Annyira szeretem ezeket a zöldségpürés tésztákat! Most brokkolipürét óhajtottam. Meg is csináltam.
Pirított füstölt tofu volt ehhez is.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 24. 15:44

Köszönöm a dicséretet, maradt a tésztából, majd holnap folytatom..bár oltás után...
csodás képeket hoztál a napkelte is csodás !
A felhős képek meg tényleg húúú! Ez igen.. :D :x
az ételedtől meg majdnem megéheztem, csak most még mindig annyira tele vagyok, hogy max egy kis folyadék fér belém.
Megyek is, aztán porszívózás! Amint felavatom a gépet azonnal hozom a képet! :x :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2021. március 24. 16:28

Paggy! Csoda szép a fréziád.
Rita! Nagyon tetszenek a most küldött fotóid.
Dalok fordítása: Közeledni kell a műfordítói formához, vagyis soha nem a szavak szerinti pontos fordítást kell szem előtt tartani, hanem a valós tartalmat és érzésvilágot. Dalokat legjobban az tud fordítani, aki képes elfogadható versfordításra.
Nekem is elég sok időbe telik egy dalnak a nekem is tetsző fordítása. A feliratoknál általában csak akkor teszek be dalfordítást, ha annak jelentősége van. Csak azért, hogy tele legyen a filmkocka, soha. Ehhez a tapasztalathoz persze idő kellett és elég sok fordítás, meg a filmfeliratozás fortélyainak jó megismerése. Utóbbira példa az első koreai feliratom, amit most javítok, lassanként végzek vele, szinte újra fordítom. Igaz, most került a kezembe jó koreai felirat hozzá.
Az első fordítás 2014-ben készült el, és csak jóval később tettem közzé, miután egy jó koreai tudású magyar lány azt mondta rá, hogy nagyon jó. (Így utólag, szerintem nem volt túl jó.)
Azért kezdtem hozzá akkoriban, mert nem találtam magyar feliratot hozzá. Ez az "Én vagyok a király" c. film, nyilván rájössz, hogy beszéltünk már róla, hiszen ennek a webfórumnak a létrejötte után láttam meg, hogy te is lefordítottad. Akkoriban üzenetet is váltottunk róla.
Visszatérve a dal/vers fordításra, akkor erősödött meg bennem, hogy talán elég jól meg tudom oldani (ismétlem, időigényes) amikor kiemelt dicséretet kaptam a "Francia nyelv"-től egy 5 soros francia vers (Boris Vian) magyarítására. A francia vers keresztrímes volt.
A fordításom meg ez:

Bárcsak te lennél,
ki az ajtómon kopog.
Mondd, kérdeznél,
vajon mit hozok?
Bár önmagad lenne,
mit elhoztál nekem.

Többek között attól lett 6 soros, hogy a második mondat szó szerinti fordítása: Találd ki, mit hoztam!

Azt hiszem, eleget szövegeltem fordításról, befejezem.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 24. 18:47

:ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 24. 20:26

Kép

Kép

Kép
Jó éjszakát kívánok mindenkinek a régi képekkel...! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 24. 21:43

Ő a mi pásztorunk itt Győrben... :ymblushing: :D ;) :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 25. 7:24

Kata, jó oltakozást! Kívánom, hogy ne kelljen sokat várakoznotok. Mikor a nagy Tescoba megyek szoktam
látni az egyik oltópontot. A Megyei Kórház udvarán van felállítva egy nagy sátor, előtte két sorban gyülekeznek
az emberek. Egy egyenruhás férfi irányítgatja őket. Úgy láttam, hogy elég gyorsan haladtak.

Emlékszem mikor megvetted ezt a kislibazöld dzsekit. Magadnak is vettél egyet, úgy csináltál egy közös képet
Samukával.

Dorina, igen, prózában se követtem vakon az angol fordítást, de versben megfogalmazva minden más, mintha
nagyobb jelentősége vagy más jelentősége, nyomatéka lenne a szavaknak. Mintha ugyanazt a szót ünneplő ruhába
öltöztetnénk, amikor versbe szedjük a prózához képest. Illetve a nagy íróink ezt az ünneplőbe öltöztetést
a prózánál is tudták.
Szóval amikor én próbáltam dalszöveget fordítani, erre az öltöztetésre - ritka kivételtől eltekintve - nem voltam
képes, soha nem tetszett, amit láttam. A rímfaragásról meg már nem is beszélek.
Látod, te meglátsz egy versikét, és kedved szottyan lefordítani, bennem soha nincs ilyen késztetés.

Eben a piros-zöld csíkos épületben lakom, csak a másik oldalra néznek az ablakaim.

Kép

Szemben egy játszótér van. A piros kocka épület mögött van egy kis utcácska...

Kép

...ez az az utcácska. Ha ezzel a fehér autóval végigmennénk rajta....

Kép

...szóval ha ezzel a fehér autóval végigmennénk rajta, a fiamék házához érnénk. Ilyen közel lakunk egymáshoz.
Az autó csak vicc... gyalog is csak pár perc.

Kép

Most nem a fiamékhoz megyek, hanem a belvárosba. Családi házak között vezet az út. Nagyon nyugodt, csendes
környék ez.

Kép

Az utca végén lesz a piac parkolójának a bejárata.

Kép

Ott is van...

Kép

Fél négy van, már nincs sok autó. A piac mögött van a buszpályaudvar. Ez a híres-hírhedt Búza-tér.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 25. 7:36

Úgy nagy általánosságban igaz, hogy Miskolc elhanyagolt város benyomását kelti. Kivételt képez a belváros.
Ott látszik az igyekezet.

Ugyanilyen stílusú város Kassa és Rozsnyó is. Mintha lemásolták volna őket. Sütött a nap, emiatt tettem rá
a kék szűrőt. Lehetett volna világosabbra is venni.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 25. 7:46

Kép

Kép

Kép

A Miskolci Nemzeti Színház épülete. Azt tudom, hogy a miskolciak nagy becsben tartják a színészeiket
és a színházukat.

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 25. 8:00

Sziasztok, szép reggelt mindenkinek! :x :ymhug:

Rita, köszönöm ezt a kis körsétás beszámolót. Mikor ott voltunk nászúton semmit nem láttunk a belvárosból csak a Hotelben voltunk, meg fenn valami toronyban, majd ha eljutsz oda kérnék szépen képet, mert nagyon rossz időt fogtunk ki s ráadásul be is lázasodtam, úgyhogy haza kellett jönnünk! Akkora köd volt hogy az orrunk hegyéig is alig láttunk s a hó is nagy volt!

Szép nagyon a környék, de jó lesz majd ha már a gyerekzsivajtól lesz hangos a játszótér! Nagyon várom! Itt is csak egy egy szülő megy be egy kicsit csúzdázni a gyerekével. :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 25. 8:35

HÁT TELJESÜLT A KÍVÁNSÁGOM!!!!!Sziasztok!!Rita!Erre vágytam,egy "országos"/fórumos/személyes idegenvezetésre.CSODÁS. :ymparty: :ymparty: :ymparty: Most nincs időm végignézni és elolvasni,amit tegnap este írtatok,meg ma reggel,mert NAGY VÁLLALKOZÁSKÉNT, elmegyek a közelebbi piacra halért.Holnap meg találkozunk, a szintén otthonról csak vásárolni kimenő ,nászasszonyommal ÉS MEGYÜNK A PISTÁHOZ!!!Hogy ki a PISTA???HÁT A HENTESE. Mindig keres magának valakit,aki neki jó nyersanyagokat ad.Személyes a dolog.EZ JÓ!!!,És ahogy beszél róla :((
Spoiler: mutasd
Egyébként rátarti nő a nászasszonyom,de bírom ahogy mégis kibújik belőle a normális.Pld.tegeződik a kereskedőkkel.Nem tudom ez mennyire oroszos,mármint mennyire jellemző az itt élő oroszokra?/ő is az/ :littlehearth:
Tehát Lányok,este jövök nézelődni.Remélem Kata hamar túl leszel az oltáson és minden rendben lesz! :flower1: Addig is köszönöm a képeket,bejegyzéseket.Szaladok öltözni,fruzsizni,piacozni és egyebek.......Sziasztok,szép napot!Paggy %%- @};-

Vissza: “Társalgó”