Van képem hozzá
Re: Van képem hozzá
Paggy, Lilla nagyon csinos country girl! Az ő iskolájukban lesz farsang? A mi tankerületünkben nem lehet
ilyesmit rendezni. Nem volt iskolai karácsonyunk se. Mindenki csak a saját osztályával ünnepelhetett.
Kata, ellopta valaki a leveledet? Nem is mondtad. Mekkora szemétség! Gyönyörű lett a kenyered!
Ildikó, Lilyke kétnyelvű lesz. Zsuzsi, én és Kristóf (a szintén kint élő kisebbik fiam) magyarul beszélünk hozzá,
míg az apja és az apai családja angolul. Nagyon cuki, mert ha azt mondjuk neki, hogy "tapsi, tapsi", arra is
elkezd tapsikolni, meg arra is, hogy "clap, clap". Egyszerű utasításokat mindkét nyelven megért már.
Falnivaló az almád! Mintha élő lenne! Nagyon tetszik!
Majd hozok pár fotót Lilyke ebédeiről, vacsoráiról. Már kap pár szem sót is az ételébe. Új elem a táplálkozásában
a nyers zöld levelesekből összeállított smoothie. Azért nem írom, hogy turmix, mert abba a gyümölcsök és a
zöldségek mellé tejtermék is kerül, azzal turmixolják össze őket. A smoothie esetében vízzel történik mindez.
Én is most tanulom ezeket a kifejezéseket.
Nem volt édes a legutóbb vett sütőtököm, de azért a nagy részét megettem. Tegnapra maradt még pár szelet,
de azt már nem akaródzott magamba erőltetni, gondolkodtam, mi legyen belőle. Mákos keksz lett! Aprítóban
összedzsamáltam a sütőtököt őrölt mákkal, mogyorókrémmel, bio citromlével, héjjal és datolyával. Hű, de
nagyon finom volt már ekkor is! Ezután tálba tettem a masszát, és tettem még hozzá máklisztet, zabpelyhet,
és fahéjat. Összeállítottam, kekszként kisütöttem. Puha, omlós és nagyon fincsi lett! A mákliszttől lett ennyire
sötét. Ui.: szódabikarbóna is volt benne.

ilyesmit rendezni. Nem volt iskolai karácsonyunk se. Mindenki csak a saját osztályával ünnepelhetett.
Spoiler: mutasd
Kata, ellopta valaki a leveledet? Nem is mondtad. Mekkora szemétség! Gyönyörű lett a kenyered!
Ildikó, Lilyke kétnyelvű lesz. Zsuzsi, én és Kristóf (a szintén kint élő kisebbik fiam) magyarul beszélünk hozzá,
míg az apja és az apai családja angolul. Nagyon cuki, mert ha azt mondjuk neki, hogy "tapsi, tapsi", arra is
elkezd tapsikolni, meg arra is, hogy "clap, clap". Egyszerű utasításokat mindkét nyelven megért már.
Falnivaló az almád! Mintha élő lenne! Nagyon tetszik!
Majd hozok pár fotót Lilyke ebédeiről, vacsoráiról. Már kap pár szem sót is az ételébe. Új elem a táplálkozásában
a nyers zöld levelesekből összeállított smoothie. Azért nem írom, hogy turmix, mert abba a gyümölcsök és a
zöldségek mellé tejtermék is kerül, azzal turmixolják össze őket. A smoothie esetében vízzel történik mindez.
Én is most tanulom ezeket a kifejezéseket.
Nem volt édes a legutóbb vett sütőtököm, de azért a nagy részét megettem. Tegnapra maradt még pár szelet,
de azt már nem akaródzott magamba erőltetni, gondolkodtam, mi legyen belőle. Mákos keksz lett! Aprítóban
összedzsamáltam a sütőtököt őrölt mákkal, mogyorókrémmel, bio citromlével, héjjal és datolyával. Hű, de
nagyon finom volt már ekkor is! Ezután tálba tettem a masszát, és tettem még hozzá máklisztet, zabpelyhet,
és fahéjat. Összeállítottam, kekszként kisütöttem. Puha, omlós és nagyon fincsi lett! A mákliszttől lett ennyire
sötét. Ui.: szódabikarbóna is volt benne.

Egész jól kezdem megszokni, hogy a tányérom felét nyers ételek uralják. Arra rájöttem, hogy jobban
csúsznak, ha pár pötty joghurtot is teszek a tetejükre. Hogy változatosabb legyen, pár salátaöntet
ötleten gondolkodom. Azért nem egyszerű, mert TÉNÉ-nek kell lennie. Majd szétnézek a TÉNÉ csopiban.
Növényi joghurtos lecsós gomba teljes kiőrlésű durum tésztával. Ebédre és vacsorára:
Az elsőn bébispenóttal, spirálozott* édeskrumplival meg céklával, a másodikon szintén bébispenóttal,
reszelt jégcsapretekkel, uborkával és gyalult lilakápival fogyasztottam.
*Vagy két éve kaptam a kisebbik fiamtól egy spirálozót, de mivel nem nagyon ettem nyersen semmit,
el is feledkeztem róla. Na, most eszembe jutott. Több kés is van hozzá. Ezt a spagetti formát próbáltam
ki először. Majd hozok fotót róla, de már nincs időm rá. Mennem kel készülődni.
Gyorsan leszedtem egy fotót a netről. Ilyen az enyém is. Összecsukható, nem sok helyet foglal:

csúsznak, ha pár pötty joghurtot is teszek a tetejükre. Hogy változatosabb legyen, pár salátaöntet
ötleten gondolkodom. Azért nem egyszerű, mert TÉNÉ-nek kell lennie. Majd szétnézek a TÉNÉ csopiban.
Növényi joghurtos lecsós gomba teljes kiőrlésű durum tésztával. Ebédre és vacsorára:
Az elsőn bébispenóttal, spirálozott* édeskrumplival meg céklával, a másodikon szintén bébispenóttal,
reszelt jégcsapretekkel, uborkával és gyalult lilakápival fogyasztottam.
*Vagy két éve kaptam a kisebbik fiamtól egy spirálozót, de mivel nem nagyon ettem nyersen semmit,
el is feledkeztem róla. Na, most eszembe jutott. Több kés is van hozzá. Ezt a spagetti formát próbáltam
ki először. Majd hozok fotót róla, de már nincs időm rá. Mennem kel készülődni.
Gyorsan leszedtem egy fotót a netről. Ilyen az enyém is. Összecsukható, nem sok helyet foglal:

Sziasztok Lányok!Szép reggelt!Kedves Ildikó!Nagyon örülök,hogy ilyen sok mindent írtál.Visszamenni úgy kell,hogy felmész az oldal tetejére/az egeret tekered/ a NYILAT HÚZOD ,vagy TOLOD BAL OLDALON/ ÉS RÁKATTINTASZ az előző oldalszámra bal gombbal.Nagyon jól sikerült az almád,starkingnak néz ki,mindjárt kigurul a képből.
Majd tegyél be légyszíves az igazi/nem csöröge/ fánkról fotót,mert legalább a szemem jól lakik majd!.
Rita!Teljesen megértem ,igazad van,amit írtál,én is így lennék.Azért írtam,mert azt gondoltam,Te nem szereted a várost.A másik meg,sokan ,mint írtam,SZABAD LELKEK,MINDENHOL OTTHON ÉRZIK MAGUKAT.Személyiség és körülmények kérdése.Vacak lenne a városban is egyedül,de az igaz,hogy ott több lehetőség van a szabadidő eltöltésére.Jó lesz Lilykének,hogy a nagyija megérkezik.Tényleg,hogy szólít majd TÉGED?Németországban :OMA,az oroszoknál BÁBUSKA,az angolok hogyan...?GRANDMOTHER-GRANDMA?Köszönöm az ételfotókat-csak nézegetem,mert megint nagyon vacakul vagyok.Tegnap 2 cappuccinot ittam a fél helyett.Ennyi elég nekem
Na de ma jó napom lesz remélem!Befizetem a furulyaiskola 2. szintjére az összeget,így már 100 dalt tanít meg a tanárnő furulyázni.Lillával mi az 5-nél tartunk.
A múltkori dalocskát/Árkot ugrott a szúnyog/már gyorsabban játszom:

Rita!Teljesen megértem ,igazad van,amit írtál,én is így lennék.Azért írtam,mert azt gondoltam,Te nem szereted a várost.A másik meg,sokan ,mint írtam,SZABAD LELKEK,MINDENHOL OTTHON ÉRZIK MAGUKAT.Személyiség és körülmények kérdése.Vacak lenne a városban is egyedül,de az igaz,hogy ott több lehetőség van a szabadidő eltöltésére.Jó lesz Lilykének,hogy a nagyija megérkezik.Tényleg,hogy szólít majd TÉGED?Németországban :OMA,az oroszoknál BÁBUSKA,az angolok hogyan...?GRANDMOTHER-GRANDMA?Köszönöm az ételfotókat-csak nézegetem,mert megint nagyon vacakul vagyok.Tegnap 2 cappuccinot ittam a fél helyett.Ennyi elég nekem

Na de ma jó napom lesz remélem!Befizetem a furulyaiskola 2. szintjére az összeget,így már 100 dalt tanít meg a tanárnő furulyázni.Lillával mi az 5-nél tartunk.
A múltkori dalocskát/Árkot ugrott a szúnyog/már gyorsabban játszom:

Nagyon szép a gép,mármint a spirálozó.A nagy családnak lehet gyártani a tésztát,zöldségeket.
A kertem tervezés alatt.Most ültetem el a magokat ,hogy nyáron szép előkertem legyen.megmutatom mit.De előbb egy újabb fréziabimbó jön.

Itt pedig a kertbe és erkélyre valók:
1/Mini és nem mini kardvirágok

Egy újabb sásliliom/már van narancsásrga,sárga/

Kaktusz dália:

Ezek voltak a hagymák-gumók. Most jönnek a magok,amiket majd palántává nevelek.
A kertem tervezés alatt.Most ültetem el a magokat ,hogy nyáron szép előkertem legyen.megmutatom mit.De előbb egy újabb fréziabimbó jön.

Itt pedig a kertbe és erkélyre valók:
1/Mini és nem mini kardvirágok

Egy újabb sásliliom/már van narancsásrga,sárga/

Kaktusz dália:

Ezek voltak a hagymák-gumók. Most jönnek a magok,amiket majd palántává nevelek.
Most nekem is,mint tavaly Katának,VILMA PARADICSOMOM LESZ/pár tő az erkélyen/
https://www.kertabc.hu/zoldsegmagok/par ... lma-detail
És fokhagyma is lesz.Rita!Ekkora gyökerei vannak már:

https://www.kertabc.hu/zoldsegmagok/par ... lma-detail
És fokhagyma is lesz.Rita!Ekkora gyökerei vannak már:

Sziasztok! Jól elment az időm, elolvastalak benneteket, kigyönyörködtem magam a festészet, tálalás stb képekben, s meg is éheztem. Tegnap óta megint a gyomorsav kínoz, úgyhogy totál kivagyok.
Megnéztem a videót, nagyon tetszett ez a természetközeliség, nagyon helyes volt a pár is.
:littlehearth
Megyek, megkezdjük a kenyeret, mert csak tejbedara volt reggelire, s még én sem laktam jól vele.
Szép napot mindenkinek! Majd még jövök!
Paggy, fantasztikus a fokhagymád valamint hogy gőzerővel készülsz a tavaszi munkálatokra!
Ildikó almája meg szinte elgurul, legszívesebben beleharapna az ember. Egyébként a múltkori virágnál a nyerspapir alapú nekem is jobban tetszett, valahogy hihetőbb, élethűbb volt! Mintha farostlemezre lett volna festve, az ember szinte legszívesebben azonnal a falra akasztotta volna!
Még nem találtam ki mi lesz az ebéd!

Megnéztem a videót, nagyon tetszett ez a természetközeliség, nagyon helyes volt a pár is.

Megyek, megkezdjük a kenyeret, mert csak tejbedara volt reggelire, s még én sem laktam jól vele.
Szép napot mindenkinek! Majd még jövök!
Paggy, fantasztikus a fokhagymád valamint hogy gőzerővel készülsz a tavaszi munkálatokra!
Ildikó almája meg szinte elgurul, legszívesebben beleharapna az ember. Egyébként a múltkori virágnál a nyerspapir alapú nekem is jobban tetszett, valahogy hihetőbb, élethűbb volt! Mintha farostlemezre lett volna festve, az ember szinte legszívesebben azonnal a falra akasztotta volna!
Még nem találtam ki mi lesz az ebéd!

Nagyon jó lett!

Kata!Nagyon szép lett a kenyér,biztosan finom!Olyan ügyes vagy És BÁTOR!!!Nem merném megpróbálni,túl nagy lenne.Biztosan átsül???Tojóznék rajta!Mit teszel rá?Ha kell néhány ötlet küldök.Emlékszel,a MÉZES MACKÓNAK micsoda csodálatos szendvicsei voltak?Mindjárt keresem is.
Hirtelenjében ezt találtam:
https://henisutneked.blog.hu/2017/08/09 ... _svedgomba
Részlet a cikkből:
Emlékszem, amikor rendszeresen a belvárosba jártunk anyámmal és nagyanyámmal flangálni, kirakatokat nézni, olykor vásárolni (mintegy csajos programként). Mint az orgonasípok vonultunk mi hárman: nagyi a legkisebb (153 cm), utána anyu (163 cm) és aztán én, aki gyerekként is elég magas voltam, hamar elértem a 173 cm-t. Ez a program hosszú-hosszú évekig csak a miénk volt.Gyerekkoromtól felnőtté válásomig. Utunk során mindig betértünk a Kígyó utcai Mézes Mackóba. Akkoriban ez fogalom volt
Hirtelenjében ezt találtam:
https://henisutneked.blog.hu/2017/08/09 ... _svedgomba
Részlet a cikkből:
Emlékszem, amikor rendszeresen a belvárosba jártunk anyámmal és nagyanyámmal flangálni, kirakatokat nézni, olykor vásárolni (mintegy csajos programként). Mint az orgonasípok vonultunk mi hárman: nagyi a legkisebb (153 cm), utána anyu (163 cm) és aztán én, aki gyerekként is elég magas voltam, hamar elértem a 173 cm-t. Ez a program hosszú-hosszú évekig csak a miénk volt.Gyerekkoromtól felnőtté válásomig. Utunk során mindig betértünk a Kígyó utcai Mézes Mackóba. Akkoriban ez fogalom volt
Nagyon éhes vagyok és még csak most teszem fl a húslevest.Katának és nem Katának teszem be.Görgessetek lefelé,olyan guszta ételek/kaják/!!!
https://welovebudapest.com/cikk/2020/7/ ... -szepilona
Megyek főzni.SziasztokPaggy

https://welovebudapest.com/cikk/2020/7/ ... -szepilona
Megyek főzni.SziasztokPaggy

SZÍNHÁZKEDVELŐ LÁNYOK!MA ESTE ONLINE A SZKÉNÉBŐL:
https://www.szkene.hu/hu/szkene.html?cikk_id=15868
Ez pedig az előadás kritikája.ÉN BIZTOS EZT NÉZNÉM MEG VAGY LEGALÁBB BELENÉZNÉK.A 2. előadás ,amit felteszek az Szakács Sándorral -zenés változata a regénynek.Az is jó!!De ez viszont érdekes lehet.A lányomék megnézik online ma este.
https://revizoronline.com/hu/cikk/5556/ ... e-szinhaz/

https://www.szkene.hu/hu/szkene.html?cikk_id=15868
Ez pedig az előadás kritikája.ÉN BIZTOS EZT NÉZNÉM MEG VAGY LEGALÁBB BELENÉZNÉK.A 2. előadás ,amit felteszek az Szakács Sándorral -zenés változata a regénynek.Az is jó!!De ez viszont érdekes lehet.A lányomék megnézik online ma este.
https://revizoronline.com/hu/cikk/5556/ ... e-szinhaz/
Évekkel ezelőtt én ezt láttam.Iglódi István rendezésében.Megtaláltam a teljest
.Este ,egy jó kis színházi közvetítéshez mit szóltok???Nekem tetszett!!!

Ez pedig egy operett színházi előadás /2020/olvasópróbája:
köszönöm Paggy, a dicséretet, ez a jénais a kedvencem. Még mindig nem az abszolút tökéletes, de már jobb mint a legelső volt .. úgy látszik jénai és jénai között is különbség van! A kerek az majdnem 44 éves és francia, az oválist valamikor tavaly tavasszal vettem a Sparban azt hiszem német vagy mi ...hülyeség belül a csikozása, csak nehéz tisztítani.
Már rég voltam szinházban, a Győriben voltam utoljára, talán akkor házasodtunk, és anyut vittük magunkkal.
Mióta Zsolt nincs, sehol nem voltam. Na lapozok....
mindjárt este, s kezdődik az Istentisztelet...

Már rég voltam szinházban, a Győriben voltam utoljára, talán akkor házasodtunk, és anyut vittük magunkkal.
Mióta Zsolt nincs, sehol nem voltam. Na lapozok....
mindjárt este, s kezdődik az Istentisztelet...

Lányok!Most végeztem és mivel imádom a táncot,hoztam egy "igazi ínyencséget"ez a kifejezés el is hangzik a videóban.
Sziasztok!Rámjött az álomkór.Már délután olyan álmos vagyok,hogy alig bírok magammal,pedig rengeteg dolgom lenne.Beteszek egy videót ,mellette is rengeteg krumplis finomságot láthattok.Üdv:Paggy
Sziasztok!Kicsit felébredtem mosogatás közben.Még beteszem a hétvégi süteményem,amit a lányoméknak csinálok.Csak holnap veszem meg a mogyorót bele.Mogyorót,mert a vejem allergiás a dióra.DE,mint a "mester" mondja,magok nélkül is lehet,sima ischlert készíteni.Most jöjjön a videó.Holnap sok dolgom lesz,de szombaton és hétfőn mászkálok,ha az égiek is úgy akarják!Szép estét!Paggy

Még egy dolog.A 19-es villamoson,ami a budai oldalon megy/FONÓDÓ VILLAMOS/a Bécsi úttól egész hozzánkig/Kelenföldre/,reggel 9 körül kevesen vannak kb 10-ig,így ha muszáj járműre szállnom,mert túl messze lenne gyalog,akkor "őt" veszem igénybe.Most elárulom hová megyek szombat reggel 9-kor.A barátnőm lányaival találkozunk a Dózsa György téren ,ehhez le kell szállnom a VÁRKERT BAZÁRNÁL és gyalogolok 1 megállót.Felsétálunk a LOVARDÁHOZ.Még nem láttam közelről,kinézünk a TURULNÁL a LÁNCHÍDRA,amit a hó végén zárnak le.És forró teát / termoszból/saját pohárból szürcsölünk.PERSZE,HOGY HOZOK KÉPEKET vagy és videót.ÉS!!!hétfőn reggel Ani barátnőmmel átgyalogolunk a LÁNCHÍDON,mivel most évekig a felújítás miatt nem lehet majd.Tudjátok,milyen szép panorámát lehet a pesti oldalról látni?!Erre is készülök a takarítások,mosások,főzések,furulyagyakorlások ,sütés mellett.És persze állat- növény ellátás után.Apropó ,majdnem leégtem Lilla előtt,mert ő megint jobban furulyázott a skype óránkon.Úgy hogy kitaláltam ,ő is adhat nekem beváltható csillagot,ha szépen szól a furulyám!!Beváltás valami általa megálmodott sütire.1 csillag=1 dal fejből hibátlanul lejátszva.Tehát erre számíthattok tőlem.Most megyek vissza a konyhába.Lányok!Nem ám ennyit kotyvasztok magunknak,hanem a sok állatnak is kell főzni,ezért mindig van mit elmosni,felmosni,elrakni.Sziasztok.Paggy

Amennyire kedvelt és ismert süti az isler, annyira keveset tudunk róla.
Ez az izgalmas gondolat inspirált arra, hogy kutassunk egy kicsit az isler eredetérõl.
Már a nevébõl tudhatja az ember, hogy hol kell keresni. Egy szép régi történetre is könnyen rábukkanhatunk, ha az internetet hívjuk segítségül. De a lényeg, a helyszín felkeresése és egy "igazi" kóstolása, ettõl már több erõfeszítést kíván.
Az isler (vagy ischler) egy csokoládékrémmel bevont, töltött, omlós tésztapárból készült kerek sütemény - a hivatalos, száraz meghatározás szerint.
Számos változata létezik: van, amely kizárólag csokoládéval készül, de lekváros és habos változatai is vannak.
A közhiedelem szerint elõször I. Ferenc József tiszteletére készítették az akkori Osztrák–Magyar Monarchia területén fekvõ Bad Ischl fürdõvárosban, a ma is mûködõ Zauner Cukrászdában 1849-ben. (Zauner Konditorei - anno 1832)
A süteményt valóban itt találták fel, de több mint 100 évvel késõbb: egy Richard Kurth nevû cukrász alkotta meg az 1950-es években, aki ebben a cukrászdában dolgozott. Eredetileg rumos csokoládékrémmel készült. Manapság nagy keletje van a ribizli-, vagy baracklekvárral megtöltött süteménynek is. A Zauner Cukrászdában napjainkban kétféleképpen készítik az islert: csokoládéval leöntve és töltve, vagy lekvárral töltve és kávés krémmel leöntve.
Mi a csokoládékrémes változatot kóstoltuk, és bizony, sok isler megfordult már a kezeink között, de ilyen fantasztikusan finomra elkészítet változattal még nem találkoztunk...
Részlet FLOCH cuki VÁC ismertetőjéből./http://flochcukraszat.hu/
Ez az izgalmas gondolat inspirált arra, hogy kutassunk egy kicsit az isler eredetérõl.
Már a nevébõl tudhatja az ember, hogy hol kell keresni. Egy szép régi történetre is könnyen rábukkanhatunk, ha az internetet hívjuk segítségül. De a lényeg, a helyszín felkeresése és egy "igazi" kóstolása, ettõl már több erõfeszítést kíván.
Az isler (vagy ischler) egy csokoládékrémmel bevont, töltött, omlós tésztapárból készült kerek sütemény - a hivatalos, száraz meghatározás szerint.
Számos változata létezik: van, amely kizárólag csokoládéval készül, de lekváros és habos változatai is vannak.
A közhiedelem szerint elõször I. Ferenc József tiszteletére készítették az akkori Osztrák–Magyar Monarchia területén fekvõ Bad Ischl fürdõvárosban, a ma is mûködõ Zauner Cukrászdában 1849-ben. (Zauner Konditorei - anno 1832)
A süteményt valóban itt találták fel, de több mint 100 évvel késõbb: egy Richard Kurth nevû cukrász alkotta meg az 1950-es években, aki ebben a cukrászdában dolgozott. Eredetileg rumos csokoládékrémmel készült. Manapság nagy keletje van a ribizli-, vagy baracklekvárral megtöltött süteménynek is. A Zauner Cukrászdában napjainkban kétféleképpen készítik az islert: csokoládéval leöntve és töltve, vagy lekvárral töltve és kávés krémmel leöntve.
Mi a csokoládékrémes változatot kóstoltuk, és bizony, sok isler megfordult már a kezeink között, de ilyen fantasztikusan finomra elkészítet változattal még nem találkoztunk...
Részlet FLOCH cuki VÁC ismertetőjéből./http://flochcukraszat.hu/
én is nagyot aludtam, Samu kivételesen nem, de ez megy egész héten! S még ha csak fél órát, de két 3 órát alszunk..hihetetlen.

Mai délutáni termésem...

Mai délutáni termésem...

Látom Paggy, egy rugóra járt az eszünk, csak az eredmény más! Én mentve a menthetőt sütöttem!
Jó éjszakát!

Jó éjszakát!

Bad Ischl egy gyógyfürdőváros Felső -Ausztriában./INNEN SZÁRMAZIK AZ ISHLER-ISCHLER sütemény receptje,amit készítek hétvégén/

Itt pedig BE LEHET KUKKANTANI A HÍRES ZAUNER CUKRÁSZDÁBA:
https://www.tripadvisor.co.hu/Restauran ... =285702526
Ha megnyitod a linket,tekerd lefelé,ott megtalálod a fényképeket!
Az ISCHLERT:
közhiedelem szerint elõször I. Ferenc József tiszteletére készítették az akkori Osztrák–Magyar Monarchia területén fekvõ Bad Ischl fürdõvárosban, a ma is mûködõ Zauner Cukrászdában 1849-ben. (Zauner Konditorei - anno 1832)
JESSZUS,végignéztem a sok cukrászdaképet,már elteltem....

Itt pedig BE LEHET KUKKANTANI A HÍRES ZAUNER CUKRÁSZDÁBA:
https://www.tripadvisor.co.hu/Restauran ... =285702526
Ha megnyitod a linket,tekerd lefelé,ott megtalálod a fényképeket!
Az ISCHLERT:
közhiedelem szerint elõször I. Ferenc József tiszteletére készítették az akkori Osztrák–Magyar Monarchia területén fekvõ Bad Ischl fürdõvárosban, a ma is mûködõ Zauner Cukrászdában 1849-ben. (Zauner Konditorei - anno 1832)
JESSZUS,végignéztem a sok cukrászdaképet,már elteltem....