Kata, nekem is le kell szoknom az "ágyban még egy kicsit laptopozok"-ról. Pár napja újra olvasok.
Most vettem észre, hogy Évánál mutogattam, hogy a borsó mikrozöld újra kihajt, ha levágják, pedig
te kérdezted. Nem baj. A másik kérdésedre itt válaszolok. Nem kell egyszerre sokat enni belőle, mert
nagyon koncentráltan tartalmazza a tápanyagokat, szóval nekem egymagamnak sokáig elég egy tálca
mikrozöldség.
Kicsit ijesztő volt olvasni, hogy a mellkasodtól a válladig húzódó fájdalmad volt. Örülök, hogy már jobban
vagy!
Eszembe se jutott, hogy lehet egér a padláson. Semmit, de még egy szöget se tartunk odafent, amiért
érdemes lenne felmászniuk.
Van laptophűtőm, még akkor vettem, amikor elkezdett melegedni ez a régebbi, de annyit ér csak, mint
halottnak a csók. De komolyan!
Éva, olyan sokat írtam előzőleg, hogy most ideírok neked. Mindig lenyűgöz, hogy mennyi mindent tudsz
a papagájokról. Én csak etetem telente őket, de én is nagy élvezettel figyelem, mit művelnek az etető
körül. Mind külön jellem. Ha elköltözöm, az első emeleten fogok élni, és már találtam is erkély korlátra
szerelhető etetőket. Ott nem fogok fekete magot kiszórni, hogy ne szemeteljek az alattam lakó ablakának
párkányára (erkély nincs alattam szerencsére). csak szalonnát és madárgolyót fogok kiakasztani.
https://cobbyspet.hu/teli-cinketapok/teli-termekek/zolux-erkelyre-szerelheto-madareteto-allvany-90-cmDorina, lemaradtam a tanszék szinonímiájáról, de amit beírtál, azon én is jót nevettem.
Videókat még nem volt időm megnézni és hallgatni. Igyekszem pótolni.
Olvasom, hogy a te férjedet is a szörnyű kór ragadta el. Nagyon sajnálom!
Paggy, most olvasom, hogy orvosi vizsgálatra kell menned. Remélem, mindent rendben találnak majd!
Na, épp odajutotta, ahol írod, hogy kedden lesz a vizsgálat. Egy fürdőkádnyi sz...erencsét kívánok!
Direkt vannak a fréziák lila fénnyel megvilágítva? Nagyon ötletesek a kólás palackokból készült "önitatók", és
így a flakonok újra hasznosulnak.
Örülök, hogy láthattam az első újévi frézia újszülöttet! kíváncsi vagyok, milyen szín tud ennyire sietni?
A magokat, a kókuszrost téglákat, és a tálakat a lányom rendelte szülinapomra. [url]Itt:
https://salatazo.hu/[/url]
Neked Pesten biztosan könnyebb csiráztatáshoz kezeletlen magot beszerezni. Én csak rendelni tudok majd, ha a
meglévők elfogynak. Virágföldben nem ajánlják a mikrozöld növesztését a penészedés miatt.
Ildikó, de szép rózsát rajzoltál! A te rajzodon is jól látszik az, amit egyszer valahol olvastam, hogy a rózsa
öt zöld csészelevele mind más alakú. Egy virágon belül sincs két egyforma.
Ági, megint sajnáltam a kutyusokat a petárdázás miatt. Igaz, nem volt annyi durrogás, és nem kezdték el
már délután, de így is halálra rémíthettek jó pár jószágot. Remélem, Ramos már kiheverte a megrázkódtatásokat.
Aki ezt a petárdát kitalálta....
Hű, de szép kis formás karácsonyfátok volt!
Dundi is mindig bedugta a fejét a díszek közé, sőt nagyon szeretett befeküdni a fa alá, vagy majdnem alá,
attól függ, hogy fért be.
Jó ég! Mennyi ételed lett! Legalább tudtál pihenni. Kajagond megoldva!
Most olvasom apukádat. Nem írok róla én se, megvan most neki is, és nektek is a magatok baja. Együttérzek
veled.
Még egyszer se kellett Lilyke miatt aggódni, olyan szépen megoldja, ha nagyobb falat akar lecsúszni a torkán.
A lányom is tűkön ült kezdetben, meg rosszul volt a látványtól, de amit mi fuldoklásnak látunk kívülről, az
koránt sem az. Csak egy reflexszerű öklendezéssel megakadályozzák, hogy esetleg valami megakadjon a torkukon.
Félelmetes látvány, de mára már kiderítették, hogy ez a reflex velünk született, mint ahogy a rágás is, és az is
hogy a kezünkkel a szánkba tesszük az ételt. Addig nem szabad alkalmazni a BLW-t, amíg a baba nem tud megtámasztott
háttal ülni (nem kell, hogy tudjon már ülni, de az etetőszékben nem szabad jobbra balra eldűlnie). Ha lehet,
a lába érjen le a lábtartóra. Nem is szabad olyan etetőszéket venni, ahol nincs lábtartó. És az ételt tudnia
kell a szájába betenni. Ha hiszitek, ha nem, ez a legnehezebb feladat. Mert felmarkolja ugyan, de a kezével
összenyomja pürére, mire a szájához ér, vagy annyira szorítja, hogy leesik a markából kilógó fele. És nem
szabad segíteni, meg kell tanulnia, hogy melyik ételt, hogyan, és milyen erősen fogja meg. A kezébe se szabad
betenni az ételt (ha nem tudná felvenni az etetőkéből), mert azt is meg kell tanulnia, hogy úgy vegye fel
a kaját, hogy épp annyi látszódjon ki a markából belőle, amennyit biztonsággal meg tud rágni és lenyelni. Egy
hétig nagyon sajnáltuk Lilykét, mert alig került valami a szájába. De megtanulta. Igaz, hogy kezdetben
háromnegyed órákat evett, de szép lassan sikerült mindent megtanulnia... egyedül, segítség nélkül.
Mindenben igaza volt a módszer terjesztőinek! Közben beszéltem a lányommal, és mondja, hogy ez egy régi
módszer (mint az együtt alvás, hordozókendőben való hordozás...), csak újjá élesztették.
A hóvirágról jut eszembe, hogy bújnak kifelé az ablakom alatt.