Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 24. 20:47

3.Ez a dal nem régi:

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 24. 20:53

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 24. 21:06

:-h :flower1: %%- :flower1: %%- :flower1: Paggy
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2020. december 24. 21:58

Szép estét.
Örülök, hogy olvastalak benneteket és külön annak, hogy Rita is bejelentkezett és írt is. Lilyke nagyon aranyos, szép kislány.
Majd biztos megtanulja a felnőttes étkezést, mert a kisbabásat kihagyta. Eléggé munkaigényes.
Kívánok nektek nagyon szép karácsonyi ünnepeket.
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 25. 7:35

Sziasztok Lányok, milyen szép képeket hoztatok! :x Nálunk minden elmaradt!
Csupán annyi, hogy a könyvből tudtam neki felolvasni 3-4 bibliai történetet! Paggy, köszönöm a sok nézni és hallgatni valót, napközben majd lejátszom neki! Amig van a beiglikből nem sütök semmit, de utána mivel úgyis szilveszter jön így éppen jól jön majd ki, hogy az alapanyagok megvannak hozzá!
Ki szeretnék próbálni pl. olyat, hogy kókuszos csók vagy mandulás akármi.!
Megnéztem egy csodás zenés filmet, és annyira magával ragadott, hogy utána már csak a zenés betéteket hallgattam néztem újra de azt hiszem ez majd ma is sorra kerül. A 3 nem több cirka 2o perc, de visz mindent! :D
Anno mikor először találkoztam vele kb két éve, akkor még csak az első zenei rész keringett a neten! Már az a pár pillanat is nagyon megfogott. :D :flower1: :littlehearth:
Mindenkinek nagyon szép ünnepeket kívánok a továbbiakban is. :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 25. 19:15

Kedves Lányok!
Először felteszem ezt a szépséget,amit Dorinától kaptam :

Köszönöm szépen Dorina. :flower1: Kedves Lányok!Tudom,nem mindenki szereti a komolyzenét,de szeretettel ajánlom ,hogy hallgassatok bele!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 25. 19:27

Kedves Ildikó!Köszönöm,hogy megmutattad a karácsonyfád.Ugye ez normann fenyő?Ildikó!A családdal közös a karácsonyfa vagy csak a tiéd?Azért kérdezem,mert mi már nem állítunk évek óta ,csak ágakat veszünk.Kicsit irigylem is meg nem is,aki megtartja ezt a szokást.I
Spoiler: mutasd
rigylem a meghittsége,a gyerekkori emlékek,a természet közelsége miatt,és nem irigylem,mert bár tudom ,hogy direkt vágásra termesztik,mégis sajnálom,hogy csak 1-2 hétig tartják becsben ,aki vagy ami, kedvünkért feláldozta magát.Nem vagyok elvakult természetvédő,de tisztelem a növényeket is.Mióta fréziával foglalkozom,közelről látom,hogy mennyi idő kell ,mire egy kis hajtás is kifejlődik,ezért mondom , megilleti a tisztelet a növényt is.Nem pedig karácsony után egymás hegyén hátán,az utcasarkon,hevernek,a nekünk meghittséget adó fák.
Szépek a képeid a falon.Festettél újat?
Kedves Ildikó!További szép karácsonyi napot kívánok!Paggy %%- @};-
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2020. december 25. 23:03

Drága Paggy. A család karácsonyfája. A család csonka,mert a férjem már 18 éve meghalt. Lányom, vejem és unokám, és én élünk egy házban,külön háztartásban, de együtt töltöttük a szentestét a fiamékkal is. Így 7-én voltunk az unokám barátnőjével együtt.
A fa nálunk egy hónapig áll. Az idén kisebb lett, nagyon szép fa. Lányom díszítette fel, most ilyen színekkel, a tetején kapott egy sapkát, megtörve a fehér és ezüst szineket. Az unoka 23 éves, de ő még mindig ragaszkodik a karácsonyfához. Nagyon nehezen kerül kidobásra. Egyszer talán lesz gyökeres is és akkor kiültethetjük.
A falon lévő képek régebbiek, mostanában csak akvarelleztem. Mondjuk a téli kép, és a virágos az akvarell, a többi akril. Ez az étkező egy sarka.
Máskor kétszer ekkora fánk volt, most ez a gyönyörűség talán fele. De ilyen szép formás, már régen volt.

Nem tudom írtam-e most beiratkoztam egy online akvarell tanfolyamra, de nagyon nehéznek találom.

Biztos sok törődést kívánnak fréziák, de nagyon szépek, és most már talán "doktorálhatsz" a gondozásukból. Nagyon ügyes vagy, így kitanultál már mindent.
Boldogságos karácsonyt, amihez nem szükséges karácsonyfa. Nagyon készültünk a szentestére, a többi napja a karácsonynak már nem kap akkora figyelmet. Ma nem főztünk, maradékot ettünk, kutyával játszottunk, sétáltattuk, társasjátékot játszottunk, én egy képeslapnyit festettem, egy tigrist, amit az unoka januári államvizsgájához készítettem, biztatva Őt, hogy küzdjön....../bár jó tanuló/
Persze sorozatot is néztem. Most éppen a Delivious Proposal sorozatot.
További szép napokat nektek is. Hosszú voltam. Jó éjszakát. :littlehearth:
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2020. december 26. 0:33

Csodálatos képeket hoztatok!

Az alábbit fedeztem fel nemrég:
Kép
A képet keretező felirat: Nem tudja, hogy az egy szobor. Látja, hogy szenved, és segíteni akar.
Gyermeki szív :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 26. 7:40

Sziasztok! Nálunk is csendesen telnek ezek a napok! Ildikó csodás a karácsonyfátok, legalább így is tud gyönyörködni az ember.
A tanfolyamodhoz sok sikert! Tegnap délután megint remekül elaludtam. Dacára a kávénak. szerintem már visszafelé sül el, hogy szeretnék fent maradni, de nem nagyon sikerül. Ma még nem tudom mit főzök, kicsi maradék van, Samunak elég.

Nem is tudtam hogy ma már szombat van, hihetetlen mennyire összezavarja az embert a hosszú ünnep. De nem baj, jó volt egy kicsit kötelezettségek nélkül csak csendben itthon lenni! Csak azt sajnáltam hogy sok eső volt, így az embernek nem volt kedve még egy kicsit sem kimenni!

További kellemes pihenést mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. december 26. 7:57

Kata, ha rajtam múlna, soha nem oltatnám be magam, de attól tartok, muszáj lesz. Biztos, hogy ehhez
fogják kötni az országok a területükre való belépést. A családomért ezt is megteszem természetesen.
Még soha nem oltattam be magam influenza ellen se, de nem is voltam még influenzás. Úgy gondolom,
jó az immunrendszerem. Az idén még megfázva se voltam. Egyszer egy árvíz után sárgaság ütötte fel a
fejét a faluban, ahol dolgozom. Minket, pedagógusokat is beoltottak. Egyedül én nem kértem az oltást,
mert tudtam, hogy nem leszek sárgaságos. Már írtam többször, hogy a tudatomban az van, hogy egészséges
vagyok, és a szervezetem ezt soha nem cáfolja meg. :)

Nem baj az, hogy nem olyan a karácsony, amilyennek elképzelted. A vírus miatt amúgy se olyan, mint
szokott lenni. Együtt vagytok, és ez a lényeg. Én is ezt várom a legjobban, hogy többet lehessek együtt
a gyermekeimmel. Most messze vagyok tőlük (bár Miskolc nincs annyira messze, de dolgozunk mindannyian,
nincs idő az utazgatásra). Nem tudom mondtam-e már, hogy márciusban Miskolcra költözöm. 8 percnyire
leszek a nagyobbik fiaméktól, sőt a nászoméktól is, egy családi háromszöget alkotva. :)

Jót nevettem az altató kávé teóriádon. :)) Én akár este nyolckor is ihatnék, akkor is tudnék aludni tőle.
Reggel koffeineset iszom, délben meg koffeinmenteset. Az Omnia koffeinmentese teljesen ugyanolyan
ízre, mint a koffeines párja. Ezt a délit már el kéne hagynom....

Főzz valami gyors tésztafélét. Nálam curry van, majd csinálok róla délben fotót.

Nálunk is csurom víz minden, pedig csak egy nap esett, de a többin meg szitált a köd. Holnap hideg jön.

Lilyke úgy eszik, hogy átöltöztetik "evős" ruhába. Az ottani ASDA-ban, meg a Tescoban szoktak venni nagyon
olcsó kezeslábasokat erre a célra. Van neki mindent eltakaró mosható evős "kabátkája" is, de azt nem szereti
magán. Itt abban látható:
Kép

Egyre kevesebb étel landol a földön, viszont nagyon sok van még a székben. Az evős ruhájából kiveszik,
és irány a fürdőszoba, ahol megmossák a kezét és az arcát.
Kép

Közvetlenül evés után:
Kép

Paggy, igen, mi tettük azt, amit anyáink, de a mai fiatalok már sokkal tudatosabbak, mint mi voltunk. A neten
is annyi minden elérhető már. Ők nincsenek információ hiányban, mint mi voltunk. Zsuzsi (felületesen) ismerte
ezt a falatkás hozzátáplálást, és pont azért nem akarta így etetni Lilykét, mert félt a "fulladozástól", ami a
kezdetekkor együtt jár ezzel a módszerrel. De amikor nem maradt más, muszáj volt gyorsan kitanulnia. Egyébként
a babák ezzel a fulladozással akadályozzák meg, hogy túl nagy falat lecsússzon a torkukon. Nagyon szépen
visszaöklendezik, és még rágódnak rajta, azután már probléma nélkül nyelik le a falatot. Ez az öklendezés csak
kezdetben fordul elő, és azt a keveset is szépen megoldják maguk, Lilykénél se kellett egyszer se beavatkozni.
Nagyon gyorsan megtanulják, hogy mekkora falatot harapjanak le az ételből.

Bennem van a hiba, nem a sorozatokban vagy a filmekben. Az a baj, hogy a feliratos filmeket csak úgy lehet
nézni, hogy ülsz, és nem csinálsz mást, csak nézed a képernyőt. Na, nekem ez nem megy. Nekem nézés közben
csinálni kell valamit. Ezért nem mentem soha moziba se. Mindig elaludtam a filmeken. A hosszú értekezleten
is küzdenem kell, a rám törő álomkórral. A youtubeon magyar nyelvű videókat vagy podcastokat hallgatok,
közben tudok bármit csinálni. Így vagyok gyárilag összeszerelve.

Amikor nyáron mentem a repülőtérre, sokáig egyedül ültem a transzferben. A sofőrrel végigbeszélgettük az
utat. Nyíregyházi volt, és büszkén mesélte, hogy a 12 éves kislánya tagja a Cantemusnak, és hogy már mennyi
országban járt az énekkarral. Ekkor hallottam először róluk.

Ildikó, végül is a lányom nagyon örül, hogy nem ment a pürézés. Így Lilyke minden zöldséget és gyümölcsöt
a maga valójában ismer meg. Pürésítve minden egyforma állagú, legfeljebb csak a színükben ütnek el. Evés
közben mindig kimondja a lányom azoknak a zöldségeknek, gyümölcsöknek a nevét, amit Lilyke a kezébe vesz.
Hamar meg fogja ismerni névről is őket.

Nagyon szép a karácsonyi sarkatok, a képeiddel együtt. Milyen jó hobbit találtál magadnak. Kiteljesedhetsz
benne. Ahogy ismerlek, menni fog az akvarell festészet is. Unokádnak sikeres államvizsgát kívánok!

Amióta egyedül élek, nekem egy kis formás műfenyőm van.

Most (fél nyolc) fotóztam. Még elég sötét van odakint:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 26. 10:58

Drága Rita, köszönöm az élményeket beszámolókat képeket, ez a kicsi lányka egyre ügyesebben eszik, gondolom milyen élmény lesz amikor már névről megismeri és kéri is a zöldséget és gyümölcsöt! Na az a sárga kabátkát biztosan én sem szeretném. Nálunk még az esőkabát sem válik be soha, mert mindig vizesebbek leszünk belül mint kívűl, annyira leizzadunk benne. Roppant kellemetlen.
Nagyon örülök, hogy közel leszel a fiadhoz, aranyos ez a családi háromszög fogalmazás. De azért nem adod el majd a házikódat?
Igen, az oltás kapcsán rögtön te jutottál eszembe, hogy biztosan moccanni sem fogsz tudni addig, amíg meg nem lesz az igazolásod az oltásról! Rengeteg kamionos ismerősöm van, akik meg szintén nem tudnak anélkül létezni! Akár akarná akár nem . Nem vagyok annyira oltás párti, de az idén amúgy jól jött ki a lépés, egy kis szünet után.
Aranyos a fácskád. na remélem azért majd a következőnél már minden kéznél lesz.! Át fogom majd rendezni a belső tárhelyet, mert ez így nem állapot, ha valami kicsit magasabban van akkor nem érem el. Ugyanis az a létra törött el, a szakember alatt ami éppen akkora volt és szélesebb a tetejénél, ami biztonságos volt viszonylag. Csak az úriember súlyát nem bírta el.
Na mindegy. Majd vennem kell másikat!

Mindenkinek kellemes pihenést a mai napra is! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 26. 10:59

dorina írta:Csodálatos képeket hoztatok!

Az alábbit fedeztem fel nemrég:
Kép
A képet keretező felirat: Nem tudja, hogy az egy szobor. Látja, hogy szenved, és segíteni akar.
Gyermeki szív :littlehearth:

Dorina nekem is egyik kedvenc képem, nem is tudom mikor láttam előszőr, de tényleg megindító és szívmelengető! :movingflower: :movingflower: :littlehearth: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 26. 11:02

nildiko írta:Szép estét.
Örülök, hogy olvastalak benneteket és külön annak, hogy Rita is bejelentkezett és írt is. Lilyke nagyon aranyos, szép kislány.
Majd biztos megtanulja a felnőttes étkezést, mert a kisbabásat kihagyta. Eléggé munkaigényes.
Kívánok nektek nagyon szép karácsonyi ünnepeket.
Kép

Ildikó csodás a karácsonyfád, de leginkább a képek a falon. Ugye nálad is beton van? hogy teszed fel a képeket?
biztos hogy valahol már kérdeztem, de elfelejtettem. Ráadásul nem áll rendelkezésemre olyan valaki aki akasztókat fúrna
fel. Tehát valami köztes stabil megoldás kellene! :x :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 26. 11:42

Sziasztok!
Kor versem:
Ma van az én napom,
holnaptól
ingyen utazom.
Felszállok
minden villamosra.
mely felém integet
és végre
nem szólít az ellenőr
,hogy nem veszek jegyet.
Üdvözlet Lányok!Jó és kedves Lányok,én elmegyek ,tovább már nem veszek jegyet.
Végül egy irodalmi kvíz,NEM NEHÉZ!!
https://femina.hu/kapcsolat/szerelmes-versek-kviz/ :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h :-h @};- %%- @};- %%- %%- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- %%- @};- %%- %%- @};- %%- @};- %%- %%- @};- %%- %%- %%- %%- Paggy Ma vagyok 65 éves IHAJ -CSUHAJ!!! :)) :)) :))
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. december 26. 13:20

Kedves lányok!

Mindenkinek jó egészséget és kellemes ünnepeket kívánok!

Éva
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 26. 16:02

Kedves Éva itt is Boldog Névnapot kívánok! Valamint további szép estét! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kép
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2020. december 26. 16:16

Paggy! Minden jót a következő 65 évre! Boldog születésnapot!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 26. 18:48

kedves Dorina!Köszönöm szépen.Az ÖRÖMHÍREKBEN írtam,hogy mindjárt készítek egy finom teát,amivel megvendégellek titeket.hamarosan elkészül.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 26. 18:52

Drága Éva!Boldog névnapot kívánok utólag is! :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: Paggy @};-
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. december 26. 21:10

Kedves Lányok!
Igyekszem jönni, egyenlőre képtelen vagyok a gondolataim összeszedni. Voltunk otthon, most a vérnyomásom hozom rendbe. De jövök majd.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2020. december 26. 23:10

Köszönöm Lányok a válaszokat.
Rita, talán nem kerülünk messzebb tőled, mint eddig is voltunk. Amúgy inkább külföldön szeretnél lakni? Nem csodálom, ha rohannál Lilykéhez, sokat tudnál segíteni.
Az oltás: nagyon ellene vagyok, annyi mindent hallottam róla, sok-sok rosszat. Én influenza ellen is csak egyszer lettem beoltva. Akkor is rosszul voltam tőle, amúgy minden gyógyszerből nekem mini adag kell.
Nem tartok rá igényt. Nem szeretem, mikor valamit rám erőltetnek.
Kata családi ház nem betonos, téglás építmény, a képek nem nehezek, így kis szögecske elbírja, azt be tudom verni, legfeljebb,ha rossz helyre ütöm akkor a fal bánja...... már bánja is több helyen. Festetni kellene. A vejem bekalapálná, de lehet, hogy ügyesebb vagyok nála, ő főzni tud, más dolgok messze állnak tőle. Unokám már ügyesebb. Köszönöm B.-nek küldött kedves biztatást.

Éva, szeretettel köszöntelek, így utólag, és minden jót kívánok névnapod alkalmából.

Elmúlik karácsony, sokat készültünk rá, és ilyenkor mindig úgy érzem, valaminek vége. Csak a covidos vírusos, járványos dolognak lenne vége, annak nagyon örülnék. Utálom a maszkot, csupa víz az arcom, bármelyik maszktól. Bár itthon nem használom,az utcán sem, bár 3 hétig itthon is abban voltam, a lakásban is, mert sajnos a lányomat elérte, és hát vannak közös helyiségeink, csak a szobánk, fürdőszobánk van külön.

Nem tudom, hogy meg tudom-e tanulni az akvarellt, nagyon nehéz, ma éppen egy hajat festettem/kép/ először jónak láttam, aztán megláttam mi rossz benne. Holnap megcsinálom még egyszer. Új szemüveg is kellene, de nem tudom bejutok-e a szemészetre,szemnyomás betegség miatt fontos lenne, de csak halasztódik. Videó után festek, ilyen a tananyag. /festés, rajzolás, kelt tészta készítés, mind nyugdijas korom után tanultam meg./
Szép estét. Aludjatok jól. :littlehearth: :flower1:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2020. december 26. 23:14

Kedves Kata, boldog szülinapot kívánok.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 27. 6:58

Drága Ildikó, nem most volt a születésnapom, de nem baj, ez is egy jó évzárás, a jókívánságokból sosem elég! :littlehearth: :x :ymhug: :-bd :ymparty:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 27. 10:30

Kedves Ildikó!Átveszem Katától a köszöntés felét,mert nekem volt tegnap a születésnapom.Úgy,hogy köszönöm szépen. :littlehearth: :flower1:
az ÖRÖMHÍREK fórumrészben találod meg .Így mindjárt meg is kérdezem ,hogy téged melyik tündérke hozott?A TAVASZ ,A NYÁR,AZ ŐSZ vagy TÉLAPÓ?
Lányok!Most nincs időm írni,csak bekukkantottam, este ismét benézek.Üdv a "VILLAMOSOZÓ" Paggy :) %%- @};-

Vissza: “Társalgó”