Van képem hozzá

dorina

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: dorina » 2020. november 8. 16:31

Úgy tűnik, nem fűlik a fogam a fordításhoz, de azért már nemsokára a végére érek a jelenlegi feliratnak. Gondolom, ezért vagyok itt ennyit. Én sem tudok néhány emberről, mert nem jelentkezik, és aggódom a lányomért, aki főnővér a kórházban. Szerencsére egészséges, mindig azt mondja, ő nem fog megfertőződni.
Viszont minden nap 10-12 órát dolgozik, nagyon fáradt.
Egy bekezdés a New York Times napilapot idézve:
Spoiler: mutasd
A New York Times szerkesztőségi állásfoglalása „Joe Biden győzelme, végre!” címmel úgy értékeli, hogy az amerikaiak többsége vette a demokrata politikus egységfelhívását. Az ország a tekintélyelvű nacionalizmus mélysége felé közeledett és az emberek többsége úgy döntött, hogy vissza kell lépni a szakadék széléről. Így rövidesen véget ér Trump négy éve tartó támadása a demokratikus intézmények és értékek ellen.

Egy másik cikk, amit eléggé el nem ítélhető módon kimásoltam, hogy ide tehessem:
Nem akart feltalálni semmit, csak egy térbeli geometriai problémán gondolkodott – idézi fel új könyvében az alkotó a világhírű magyar bűvös kocka születését. Kép
Rubik Ernő volt az első ember, aki nem tudta kirakni a Rubik-kockát. Persze ő volt a feltaláló, és persze hogy ő volt az első, aki azután mégis ki tudta rakni. De képzeljük el a fiatal mérnököt, akivel életében (és a kocka életében) először fordult elő, hogy a szerkezetet eltekerve nem látszott a visszaút.
„Káoszt teremtettem, és képtelen voltam kitalálni, hogyan vághatnék rendet benne. Utánanézni? Hol? A témában nem létezett semmilyen háttéranyag. Olyan volt, mint egy szabadulószoba. (...) Csakhogy ezt a szobát én építettem. A játékszabályok pedig nem voltak kifüggesztve a falra.” Így idézi fel a helyzetet új könyvében, amely A mi kockánk címmel nemrég jelent meg, véletlenül nem sokkal az előtt, hogy a kocka kanadai kézbe került. Múlt heti hír szerint a Spin Master játékgyár felvásárolta a brit Rubik's Brand Limited céget, a kocka tulajdonjogainak birtokosát. A vételár azt jelzi, hogy a kocka most több mint 15 milliárd forintot ér.
Pedig Rubik nemhogy üzletet, de még csak játékot sem akart csinálni, amikor 1974-ben, harmincévesen, az Iparművészeti Főiskola (a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem elődje) oktatójaként megalkotta a nem teljesen előzmények nélküli, mégis egyedülálló konstrukciót. Megoldást keresett egy térbeli geometriai problémára. Először nyolc kis fakockát barkácsolt össze egy nagyobb kockává. „Teljesen lefoglalt az a látszólag mellékes tény, hogy teljes képtelenségnek tűnt úgy biztosítani a nyolc alkotórész számára a független mozgást, hogy köztük mindvégig megmaradjon a fizikai kapcsolat.”
Kép
A kezdetet jelentő fakockák

Rubik egy problémára keresett megoldást
A feladatot gemkapcsokkal és gumiszálakkal sikerült megoldania, annak a felismerésnek az alapján, hogy a kis kockáknak a sarkuknál kell kapcsolódniuk egymáshoz. A konstrukció azonban előbb-utóbb darabjaira hullott. Rubik ezek után fejben kísérletezett tovább, és lassan eljutott addig, hogy 8 kockával nem oldható meg a feladat, de 27-tel igen. Az is kiderült, hogy a középső, kívülről láthatatlan elem – a 27., amelyet eleinte nem is tervezett be – a legfontosabb, mert az tartja egyben az egész szerkezetet.
A megoldás nagy pillanata után nem sokkal következett az említett másik, amikor Rubik „a történelem első összekevert Kockáját” tartotta a kezében (könyvében mindvégig nagybetűvel írja és lényegében fiaként emlegeti a kockát). Amit ma minden kockás tud, arra a feltalálónak is rá kellett jönnie: bármennyire magától értetődő is, a középső kockák sohasem mozdulnak el a helyükről. Rubik – ahogyan azóta is a legtöbben – a fehér oldal közepét választotta „északi iránynak”. Egy teljes hónapig tartott (persze nem éjjel-nappali fejtöréssel, hanem csak a szabad idejében), amíg a mérnök visszatalált a kiinduló helyzethez.
A gyártáshoz az után vezetett az út, hogy a feltaláló barátai, ismerősei és diákjai is lelkesen fogadták az újdonságot, Rubik pedig megbizonyosodott, hogy amit létrehozott, az valóban több, mint puszta oktatási eszköz a térbeli mozgások illusztrálására. 1976 októberében jegyezték be a magyarországi szabadalmat. Akkoriban tízezer játék eladása már sikernek számított, először tehát óvatosan ötezret rendeltek meg. A bűvös kocka 1977 végén bukkant fel a hazai játékboltokban.
„Egy oldalnak 15, 20 perc alatti rendezése már igen figyelemre méltó eredmény és jó logikai készségre vall” – írta az útmutató. Manapság a versenyeken másodpercekben mérik a teljes kocka rendezését. Miután a világ matematikusai is erősen érdeklődnek a kocka iránt, azt is tudni lehet, hogy bármely állásból húsz forgatással – vagy, ahogyan a precíz Rubik hozzáteszi, negyedfordulatokban számítva huszonhattal – el lehet jutni bármelyik másikba. Más kérdés, hogy ha a sebesség a fontosabb, akkor a versenyek győztesei biztosra mennek, és körülbelül ötvenet forgatnak a néhány másodperces csúcsidők alatt. Elméleti érdeklődésűek kedvéért: matematikai értelemben nem létezik kicsit, illetve nagyon összekevert állapot, magyarázza a feltaláló.
A világrekord alig több mint 4 másodperc:
Az első két év alatt idehaza 300 ezer kocka talált gazdára. A külföldi piacra pedig egy erdélyi születésű londoni üzletember, Tom Kremer nyitotta meg az utat, miután az 1979-es nürnbergi játékvásáron felfigyelt egy másik magyarra, Rubik Ernőre. Kremer akkori cégének utóda az, amelyet most felvásároltak a kanadaiak.
Épp a nemzetközi piac kedvéért járult hozzá Rubik ahhoz, ami mindaddig meg sem fordult a fejében, hogy a családneve kereskedelmi védjeggyé váljék. „Ha akkor és ott belegondoltam volna, hogy a nevem majd több millió dobozon lesz olvasható, talán hezitáltam volna. De nem gondoltam bele.” Különös ez a kötődés. „Furcsa, de valószínűleg sok kockásnak fogalma sincs arról, hogy létezett egy Rubik nevű fickó. Aki ráadásul még ma is él. A »kockás Rubik«” – spekulál a feltaláló, aki saját bevallása szerint soha nem akart feltaláló lenni. „Ami azt illeti, igazából soha semmi nem akartam lenni. Nem volt elképzelésem a jövőmről, mindig a jelen foglalkoztatott.”
A világméretű őrület első három évében százmillió példány kelt el, és – mint Rubik felidézi – 1981-ben az amerikai könyvsikerlistákon szinte állandóan ott tanyázott egy vagy több útmutató, köztük James Nourse tanácsadója, amelyből – jóval az internet előtti világban – több mint hat és fél millió példány fogyott, és ezzel az év sikerkönyve lett.

Bűvös-kocka, az emberek ezt a nevet adták Rubik találmányának Számilliós példányban vásárolták
Az első hullám 1982 őszén ült el, a The New York Times már a kocka gyászjelentését is megjelentette. Rubik sejtése szerint a piaci összeomlás mögött az olcsó hamisítványok áradata állhatott. „Amennyire elborzadtam az ócska utánzatoktól, (...) valahol csodáltam is ezeknek a cégeknek a vakmerőségét, ahogy minden további nélkül képesek lemásolni és hamisítványokkal elárasztani a világot” – vallja be Rubik. 1986-ban aztán a kocka népszerűsége helyreállt, és azóta is folyamatos.
Bár a mérnök nem győzi hangsúlyozni, mennyire távol érzi magát az üzleti világtól, nem panaszkodik. „Sosem volt az igazán gazdagokhoz mérhető vagyonom, de mindig volt annyi, amennyi kellett, talán egy kicsit több is. (...) A Kocka már 1979-ben is több pénzt hozott, mint amennyit addig bármikor kerestem” – írja a könyvében.
Kép
Összeszerelés Ecseren, a Polytoys Ipari Szövetkezetben, 1981-ben (fotó: Fortepan / Urbán Tamás)
Szinte az első pillanattól rengeteg pénzt hozott
A kocka jövedelméből 1982-ben megalapította a Rubik Stúdiót, ahol néhány kollégájával együtt műszaki fejlesztésekkel és dizájnnal foglalkozott. Létrehozott egy alapítványt feltalálók és tervezők megsegítésére is. És megvalósította néhány további ötletét. Ezeknek jó része mindmáig kapható a játékboltokban, de a kígyó (nemzetközi nevén Rubik's Twist), a karikavarázs és a többi fejtörő, illetve játék meg sem közelítette a kocka népszerűségét.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 8. 16:49

Ó Dorina!Nagyon köszönöm,Érdekes volt.
Egy mondatot kimásoltam belőle:
„Ami azt illeti, igazából soha semmi nem akartam lenni. Nem volt elképzelésem a jövőmről, mindig a jelen foglalkoztatott.”
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 8. 17:09

Paggy, megnézte a fiam, ha ugyanaz, amit ő talált játékot illetően, akkor nyugodtan próbáld meg a a mostani windowsoddal letölteni. Vistától felfele minden jó. A windows 10 az ajánlott, mert le lehet onnan a shopból szedni, szerinte azért irták.
3D-s nyomtatónk nincs , a fiam anno az egyik üzlettársánál nyomtatta.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 8. 17:45

Sziasztok Lányok, elolvastam a sok mindenféle érdekességet!
/A rubik kockát talán életemben ha kétszer háromszor ki tudtam rakni/ :)) totális antitalentum szobra lehetnék!
Paggy, régen virágkötő voltam, azért is voltam Weimarban, Drezdában a világkiállításokon, hogy ott is ihletet szerezzek.
Sajnos a kullancsfertőzés úgy tönkretette az izületeimet, hogy aztán részben ez is oka volt hogy bezártam...a másik apum kurvája volt, aki nem engedett be a saját fóliámba a virágaimért. hosszú nem folytatom.

A kutyatenyésztés meg a bátyámmal közös üzlet volt, de anyu hatalmas munkája is benne volt! Mindkét területen hatalmas lelki és fizikai erővel állta a sarat! Hiszen akkor már Laci az első donorvesén a vakságon váláson volt túl.

Nagyon szomorú hogy túl korán elment. Igazán megérdemelte volna hogy nyugodt nyugdíjas évei legyenek. De csak két év jutott belőle!

Na mindegy, majd a mennyben találkozunk. Ő is behívta az életébe Jézus Krisztust, és megbékélve és kibékülve ment el.

Legalább ez az öröm megvan , hogy nem végleg vagyunk elszakadva egymástól. :flower1: :littlehearth: :flower1:

Nagyon aggódom Rita miatt én is, nem is találok szavakat, mert sehol nincs semmilyen válasz.
Vigyázzatok, amennyire rajtatok áll magatokra! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 8. 17:55

Lányok, Rita tegnap irt a Ginablack oldalára, igy nincs elveszve, csak szerintem nagyon sok dolga van és unokázik.

Kata, hatalmas lemondásokkal, pénzköltéssel, odafigyeléssel jár az az életmód, amit a virágkötészettel, kutyákkal versenyrejárással csináltatok.
Mi csak a fiammal jártunk versenyekre, igy teljesen át tudom élni, amiről irtál most is, meg korábban is.

Paggy, Lizike gyertyagyújtása, tudod nekem normális. Ödön cserépedényén is ott a gyertya. Nem szoktuk meggyújtani, de ott van. Mai napig a lelkem belesajdúl, hogy Arthurt otthagytuk az orvosnál amikor a gyomorcsavar műtétből már nem ébredt fel. Hjajjjj.... Akkor senki sem ajánlotta fel a hamvasztást, minusz tiz fokos tél volt, eltemetni sem tudtuk volna a földbe.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 9. 6:32

Sziasztok Jó reggelt mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gina oldalára írtam én is anno meg itt is privátot, a facen a messengeren..stb.
De az nagyon jó hír, ha Rita legalább oda írt, mert a facen és itt sem válaszolt nekem sem a privátban.
Nem jó ha valaki ennyire eltünik, mert már a legrosszabbra kezd gondolni az ember. De örülök, hogy legalább nem így van.

Gondolom az iskolai terület most hatalmas teher, mert mitől javult volna meg a helyzet arrafelé internetileg. Hacsak nem írtak az Emminek sos-t.

Önmagukban az ottani diákok nem tudnak mindent beszerezni, meg gondolom a cigi fontosabb minden másnál.
Ági, már nem tudnám csinálni a kutyiskolát sem, Te tudod, hogy ahhoz hogy a CAC-ot, vagy a CACIB-ot elérd, ahhoz le kell tenni a munkavizsgát is, mind a mieinknél, mind a spánieleknél Labiknál, bár ők inkább vakvezetőnek voltak tenyésztve..

Na mindegy ez már a múlt, de ahogy látom nem változott a helyzet ott sem legalábbis nem pozitív irányba!

Tanácstalan vagyok, hogy el merjek e menni laborba most, mert kissé feldagadt a nyakam az állam alatt és fáj a fülem is meg a fogínyem állkapcsom is.
Pedig beszereztem a vizelet poharakat is, hogy az is ellenőrizve legyen. Lázam nincs egyenlőre.

Na megyek, megnézem Samukám visszafekszik e még egy kicsit aludni... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 9. 6:49

Kép
:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 9. 7:05

Szép jó reggelt!
Itt is köd van, nyálkás, nemszeretem idő.
a cinegék bőszen látogatják az etetőt. Jó, ha leülök a gép elé, elhúzom a függönyt és látom őket.
Kata, remélhetőleg nem lesz semmi gond egészségileg.
Bár a védőoltás miatt én most várnék a vérvétellel kicsit, mert lehet vannak olyan eredmények, amikbe bekavar, főleg, ha a nyakadnál, fülednél gondok vannak. Ez persze az én véleményem.
Nálunk a vérvételre az SZTK-ban is időpontot adtak az első hullámban. Mondjuk, mikor csináltattam a szemem miatt a vérvételt, nem kockáztattam, fizettem 3000 Ft-ot és mentem maszekba időpontra. Ott tudtam, hogy biztos nincs senki és el tudok különülni.
Gináról: Bárkinek bármi közbejöhet sajnos és az a legutolsó gondolata, hogy a fórumra feljöjjön, mégha sokan várják is a bejelentkezését. Akár magánéleti, egészségügyi, munkahelyi problémák, amik kiveszik az energiáját, felörlik az idegeit, stb.
Jönni fog ő szerintem idővel, amikor ezek letisztulnak.
Ebzetünk a mágnesen pihen, bár tegnap felajánlottam neki egy agyoncsapást, mert úgy nézett ki a felszine, mintha földmunkát végeztek volna rajta. Megint elővettem egy rossz lepedót és szétvágtam neki, perzse, hogy rögtön rátette a senekét.
Gyógyteák lefőzve, mindjárt inditom a répa-cékla kombót, aztán hajmosás, mert zsirmintát lehetne levenni belőle aztán csigatészta készités, meg egyebek. A főzésről már ne is beszéljek. Még el kellene mennem cserpes joghurtért is a páromnak, mert már két napja nincs itthon és a búzakorpát azzal szokta megenni. Megnézni a Reno-ban az Árkádban van-e valami normális bundabéléses bokacsizma Bama, vagy Rieker normál árban, mert fázik a nagyon bokacipőkben a lábom. Igy, hogy jóval kevesebb a vendég ebben a virusos időben, hetente egyszer megyek be. Elszoktam a biciklitől is, talán azért. Januárban mindig szoktak nagyon jó leárazások lenni, mikor a leértékelt is akciós, lehet, hogy megvárom.
Szép napot mindenkinek , vigyázzatok magatokra!

Kata, az én pénztárcámhoz sajnos nincs ilyen töltő :))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 9. 7:35

Na jó, legalább megnevettettelek ... :))
Egyébként most 37. Hagyományos hőmérőn. a másik egy rakás ........................................
az előző sajnos tönkrement vagy elkérték és nem kaptam vissza...mindegy.
Felhívom majd a laborosokat, megkérdezem tőlük,..de most megyek adok enni a Samunak, mert közben már eldöntöttem hogy ma nem megyünk sehova!
Már megjött a várt /nagyon várt / felirat is, csak most ennyi fennlevés is most egy kicsit elég volt. :)
Már fennvagyok vagy másfél órája! ;;) .
Most meg nem találtam Gina oldalát...mert oda is írtam, úgyhogy remélem jó választ kap majd Rita is.

Múlt héten én is felavattam a melegebb bőrcipőmet., de annyira el voltam foglalva az oda vissza úttól, Samu kétesélyes volt és rohantam vele haza, nehogy gond legyen.
Na megyek reggelit készíteni, és előveszem a csirkehúst, mert hétvégén most kimaradt. :) :x :ymhug:
Remélem sikerül a cipővásárlásod...
:x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 9. 14:01

Sziasztok!Mi van?Kata,mi történ tVeled?A fogaddal nincs baj?Nekem a fűtés beindítása után bedagad a torkom,pedig párologtatunk.Ilyenkor nem szabadna beadatni az influenzaoltást!Írd meg ,most mennyi a lázad!A sógornőddel megvan a kapcsolatod,ha esetleg ápolni kell téged,Nem festem az ördögöt a falra csak az állatok miatt én mindenre próbálok gondolni a legrosszabbtól a legjobbig. %%- %%- %%- :flower1: :flower1: :flower1:
Ma levágattam a hajam,mert már untam a gumit.Elég mókás,öregasszonyos vagyok így,de majd beáll!Voltam turkálni is,mert Lizike bepisilése miatt rengeteg rossz ágyneműt elhasználtam.Reggel mentem ,amikor kevesen voltak és sikerült 3-4 jó darabot kifognom/550ft/db/.Amikor belépek a lakásba még keresem,sőt az agyamban is benne van.Kata!Köszönöm a karácsonyi hurkaötletet.Közben rájöttem,hogy túlkombinálom a dolgokat.20-30 percre maradnak majd a lányomék a téli hidegben a születésnapomon.Máskor természetesen nem így szokott lenni,de most ez lesz.Kicsi az udvar és nem valami szépség,de ragaszkodom hozzá,hogy a szülinapomon én látom őket vendégül.Szerintem a hurkát nem fogják megenni.Majd szűkítem a kört.Még arra is gondoltam,hogy a koreai filmekben látott pálcikára húzott sülthús kéne.
A másik,képzeljétek Lillának karácsonyra szerettem volna egy jópofa vagány cipőt.Ő inkább fiús mint lányos, a középkéket,lilát,zöldet bordót szereti 34-es a lába.Olyan ormótlan cipők vannak.Valami nagyon vagányat,de nem bumszlit szerettem volna.Megmutatom Nektek mit lehet kapni
Kisebb méretben és csizmában vannak jobbak.Ez a márka pont kényelmes Lillának.Nem találtam kéket bokacipőben:
https://ddsteponline.hu/collections/lanyok
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 9. 14:18

Most nézek valami vidámat,mert a rádióban már megint azt mondják,hogy sajnos,sajnos........a vírus....Nem írom le!!!
https://www.ecipo.hu/bokacipo-sergio-ba ... gJUYvD_BwE
Találtam egy kéket .Milyen?
Sziasztok,most mennem kell.Pasggy
Közben kiderült,hogy a fenti cipő fiúknak való,de ez egy lányoknak ajánlott:
https://www.ecipo.hu/bakancs-salomon-sp ... 9fb3ce45d5
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 9. 14:46

Na itt van a CSÁBÍTÁS: :-bd :-bd :-bd :-bd
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 9. 15:09

Na jót mosolyogtam a csábításon, egyéként az egyik nagy kedvencem...anyum irtó finomra tudta megcsinálni! :littlehearth:
Most keltem fel, szerencsére láztalanul, bár már kétszer aludtam ma. Samum olyan édes, csendesen jön megy, hagy aludni ha elalszom. Paggy, sógornőmre nem számíthatok, csak a szomszédra és a gyülekezetemre.!
Most ő is inkább onlin rendel, s ott van a két unoka is. Van hol helytállnia! Mondjuk a Pandémia óta talán kétszer hívott fel az elején s talán egy hónapja egyszer.
Nagyon megorroltak rám hogy eladtam a házat, hiába mondja hogy nem haragszik. A jelek nem ezt mutatják.
Én meg nem foglalkozom vele, elég a magam terhe, úgy ahogy van, majd helytállok vagy kérek segítséget máshogy.

Nehéz dolgok ezek, nem is kell szerintem ezzel foglalkozni, inkább valami kellemes szép, pihentető dolgokkal, vagy ami amúgyis örömöt okoz! A helyzeten úgysem tudok változtatni, de legalább nem súlyosbítom.

Paggy, a lányok hogy el vannak kényeztetve cipőügyileg.! Nagyon jó kis sportos, mégis kislányos lábbelik vannak a linken amit megadtál.

Amúgy már vagy két éve vissza kellett volna menjek fogorvoshoz is mert egy szilánk bent maradt. De ha eddig kibirtam akkor ezután is majd.
Azért örülök, hogy beadattam az influ ellen az oltást, lehet hogy annak jön ki a hatása? de akkor csak simán lázas lennék egy kicsit, és nem lennék féloldalra picit az állam alatt bedagadva.

majd estére veszek be egy negyed algopirint, biztos ami biztos...mondjuk ilyesmit is ritkán csinálok!

Na megyek olvasni egy kicsit más területen is. Meg Nelliékhez, mert megnéztem a filmet, de még nem referáltam.
További szép délutánt mindenkinek! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 9. 15:50

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 9. 17:16

Érdekes személyiségek...köszi Paggy, de ilyen vágyaim nincsenek... :)) :)) :))
Maradok szürke eminenciás... :)) :)) :))
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 9. 21:11

Paggy, nem baj, ha rövid a hajad, legalább nem kell sűrűn most fodrászhoz menni. Maszkot kérnek Pesten az üzletben tartózkodás alatt?
Néztem ezeket a DD.Step cipőket, amiket feltettél. Hú, hát hozzászólni sem tudok ám a lányos dolgokhoz :-)
Nálunk annak idején a Siesta cipők voltak a jó minőségűek, de a jó pár évvel ezelőtti kicsik tudom , hogy már a ti fajtátokat hordják, ha jót akarnak a lábnak. Az ismerősöm lánya másodikos, ők is még mindig ezt a fajtát keresik.
A Német Juhász Fajtamentés állásfoglalást kért az esti egészségügyi séta kapcsán. Holnapra igértek választ.
Mondjuk aki ezt a rendeletet kihozta most, annak biztos nincs kutyája. Ugyanez vonatkozik arra is, ha s.o.s orvoshoz kell éjszaka velük menni. Nem lehet.Nem szoktam reklamálni a szigoritásoknál, mert szükségesnek tartom, hamarabb is behozhatták volna a mostaniakat, de ez a kutyaügy ez most fura.
Szerencsére ott van nálatok az udvar.
Ja, és imádooom a somlóit :-)

Kiment a fejemből teljesen mit is akartam még irni, mert közben itt az ifjúság azon agyal, hogy hogy éljék a párkapcsolati életüket.
Meg Ramos is ugat, valószinűleg vakondot, és viháncolva akarna bekéredzkedni a konyhába.
Úgyhogy zajlik az élet nálunk.

Kata, a kenyeret nem fleejtettem el, már ki is készitettem a receptet, csak le kellene fényképezni, meg feltenni.

A festészet is online lesz egyenlőre, mert elmélet van csak.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 9. 21:45

Beteszek egy kis anyagot amit most tanulunk a festészetről elméletet.
Nagyon sok. Ez spoiler alatt csak amit jegyzetelek a könyvből, mert átláthatóbbnak érzem.
Még egy oldal és utána jön a festmény jelentése majd, de már jojozik a szemem, meg a fejem a mai nap után. Muszáj pihennem, de időm úgyis lesz rá a szigoritások miatt.
Megnézve kcisit szétmászott wordből, de igy is el lehet olvasni.

Mit jelent, ha nem ügyes a tárgyválasztás?
- hegy és teljes területének lefestése : Olyan, mint a térkép (-)
- lejtőkre, lankákra öszpontosit : durva lesz (-)
- homályos és nyugodt részeket fest : lapos lesz (-)
- csak embereket emel ki : közönséges lesz (-)
- kis kilátótornyot fest meg jól : műve zavaros lesz (-)
- figyelmét a kövekre forditja : műve csontos lesz (-)
- talajjal foglalkozik : műve túl húsos lesz (-)
- ecsetvonások nem olvadnak egységbe : a mű széteső lesz (-)
- tus szine nem dús : a kép száraz (-)
- a víz nem folyik előre : halott víz (-)
- felhők nem mozognak szabadon : fagyott felhők (-)
- hegyekben nics világos és sötét tónus :nem ismerik a fényt és árnyékot (-)
- hegy, amiben nincs elrejtett és látható rész : nincs pára és köd (-)
Hegy nagyságát fejezik ki:
- lehet meredeken magasodó, gőgösen meredező, karcsún a magasba nyúló
- szétterpesztett aljú, kanyargósan szétterülő,
- lehet monumentális, isteni jelleget sugárzó, méltóságteljes
- felül tető borithatja, alul talpazaton állhat
- elől is lehet valami, hátul is amire támaszkodik
A víz élettel teli formái:
- alakja tanúskodhat a nyugalomról, mélységről, lágyságról
- lehet hatalmas és szétáradó, örvénylő
- vékonyan csörgedező, előrenyilaló, több ágból táplálkozó
- olyan zuhatag, amely az égből indul és vadul zúdul alá, folyhat kecsesen és bájosan
A hegy és a víz egymáshoz illeszkedésének elvei:
- víz : a hegy ütőere – élővé teszi
- füvek, fák : a hegy haja – ékessé teszik
- köd, felhő : a hegy arckifejezése – bájossá, kecsessé teszik
- a hegy : a víz arca - bájossá teszi
- a lugasok : a víz szemöldöke és szeme - nyilttá és vidámá teszi
- a halászó emberek : a víz lelke - szabaddá teszik

Magas hegy : ütőere alacsonyan húzódik
válla széles, combját szétterpeszti, talpazata erős és vastag
ormai, gerincei zártak, egységes láncot alkotnak
Elmonhatjuk róla, hogy nem áll magányosan
Alacsony hegy: ütőere már magasabban húzódik
ormai töredezettek, nyakrészei tömören egymásba kapcsolódnak
alapzata széles, halmai telten domborodnak
egyenes foyltatása mélyen belenyúlik a földbe
Elmondhatjuk róla, hogy nem lapos és szétszórt.
EZEK A HEGY ÉS VÍZ FORMÁLÁSÁNAK TÖRVÉNYEI
Kövek: ég és föld csontjai – kemény és mélyen van
Víz: ég és föld vére - akkor becsüljük, ha szüntelen körforgásban van, nem fagy be
Hegynél szükséges:
- felhő – akkor kecses
- vizfolyás - akkor bájos
- út - emberi élet jelképe
- erdők, fák nélkül - nem él a hegy
- ha nincs mélységük - sekélyek
- ha nincs sikság előttük- nagyon közeliek
- ha nincs magasságuk - nagyon alacsonyak
Hegynek három távlata van:
- aljáról a csúcsra nézünk - magasság távlata – tiszta és világos szinek h hirtelen magasba törő vonalakkal
- emberalakok világosak
- előtte állva mögé nézünk - mélység távlat - nehéz és sötét szinek
- újabb rétegnek látszó vonalakkal
- emberalakok finomak, kicsinyek
- közeli hegyről nézzük a távoli hegyet: - vizszintes távlata – hol világos, hol sötét szinek
- lágy és olvadó vonalakkal, ködös hatást kelt
- emberalakok elmosódók, nyugodtak
24. oldal jön
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 10. 6:57

Sziasztok! Mára majdnem 1oo%-ra rendben vagyok, de azért még nem megyek sehova, mert az a 1o % még ott van.
De legalább már nem fáj és ez a lényeg.
Ági megnéztem a tananyagod.. phüüüüüü, Már az olvasásától leszédültem.

A kutyasétáltatásról nekem is megvan a véleményem, mert mikor először olvastam is, elfogott a kínos röhögés, hogy mennyire nem életképes a kijárási tilalom. Legalább nekik este 1o-ig kellene hogy lehessen, mert mi van ha ilyen későre van lehetőség levinni, vagy akár még később. Mondjuk 1o-ig dolgozott, jobb esetben fél 11-re otthon van, és nincs más aki levigye. Szóval kíváncsi leszek én is a válaszra! Amúgy mi is anno az esti film után még le szoktunk futni egy kis könnyítésre, ilyenkor persze nem sétáltunk, igyekeztünk vissza.

szóval kíváncsi leszek nagyon. Egyébként már előbb is meg lehetett volna hozni ezt a szigorítást, akkor nem lenne ennyi beteg. Sajnálok mindenkit, pro és kontra!

Itt hűvös, és borús idő van. de legalább nem esik.
Jövök majd , de most egy kicsit még visszadőlök...túl korán ébredtem meg.... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 10. 15:06

Mindjárt jövök,csak összekalapálom magam,mert most értem haza egy távolabbi állateledel-boltból+ feladtam milliókért 2 db lángelosztót Angliába indult ,a postán.Tehát a lángelosztó+ 2dkg virágmag+ 4 levél gyógyszer normál levélként 5500ft-ba került.És ez normál levél,ami elveszhet,mert nem volt szívem mindezért 8900ft-ot fizetni.Tudom,hogy messze van,csak a gyógyszer+lángelosztó+virágmag+ feladás 20000ft volt.Oda a kosztpénzem maradéka!! De ma este érkezik a pótlás/ma kap fizetést a párom!/Képzeljétek,megint egymás utáni napokon 4x 12 órázik.70 éves lesz mindjárt,de akarja,sőt boldogan akarja.
Most hallom a közlekedési hírek mellett,csak úgy mellékesen,naponta 5-9 ember hal meg itt és ott .A x_x temetkezés nem bírja.Nagyon kedélyes,miközben fő a marhapörkölt mindjárt. x_x Rögtön vidámkodom,csak iszom egy pici kávét.
Nincs telefonom,de lementettem pár fotót mielőtt elvitte a lányom javíttatni.Mindjárt hozomTévedtem,nincs rajta a a mentésen a kedvenc képem.Hozok mást.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 10. 15:16

Az egyik barátnőm küldte:
November 21.- én KoreaONline egész napos program elérhető, nézhető,Állítólag a FACEBOOKON HÍRDETIK.Nem néznétek meg,mert én nem használom a Facebookot?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 10. 15:22

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 10. 15:54

És egy film délutánra.A vejem nagyon ajánlotta nekem.
https://videa.hu/videok/film-animacio/a ... oyiCKh1xc0
A MC DONALS eredete.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 10. 17:43

Sziasztok! Végre befejeződött a dr. Cutie aranyos orvosi sorozat. Hát Remek meglepetés volt az utolsó 3 rész kirakása!
Annyira jól megcsinálták jók voltak benne a csavarok, hogy egyszerre izgulhattunk és derülhettünk is közben.
S végre mindenre fény derült! Bárcsak minél több ilyen sorozatot láthatnánk.

Jó lesz majd biztosan koreai napok is, de többnyire éppen akkor más területen leszek valószínűleg onlinen de majd igyekszem bekapcsolódni.
Paggy, majd talán a lányok jobban tudnak onnan megfelelő linket hozni mikorra kellene. De azért én is bepróbálkozom majd.
Most irány a konyha, mert dél óta nem ettünk, igaz nagyon finom ebédet csináltam, csirkemellel és babfőzelékkel, úgyhogy a fotózás le is maradt, mert mindent felfaltunk! Giros füszer keveréket használtam.
:x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 10. 18:33

Már ismeritek.Ő a Japánban élő kedvenc földművelőm.Sokat lehet tanulni tőle.Néha bohóc,de alapjában véve egy józan gondolkodású,jófej ember:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 10. 18:40

Vissza: “Társalgó”