Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 1. 17:08

Köszönöm MinGi ,megtaláltam. :littlehearth: :flower1: Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 1. 21:35

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 1. 21:54

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 3. 15:34

Ó Kata,mennyi kedves kép!Először is mosolygós RÓLATOK.Nagyon-nagyon jó Rád -Rátok nézni így.Gyönyörű szőlőfürtök,szép felhők!!!Úgy ennék ilyen finom szőlőt!Hol és mikor készültek a képek?Erőt ad az embernek,hs ránéz a képre.Köszönöm szépen.
Ugyanilyen szívmelengető az idei fesztivál filmek egyike is/biztos több is van.Már hoztam trailert,de most belekukucskáltam.Még nem néztem meg,mert tiszteletben tartom az időpontokat.DE LEE KWANG SOO megint fenomenális.(ÉS NEM CSAK Ő!!!+!!!!!!!!!!!!!!)Tudjátok ő volt Dong Yi zeneakadémiáján az egyik zenész.
Figyelmetekbe ajánlom ezt a filmet is majd.megtaláltam you tube-n,csak nincs felirata,DE ÍGY IS ÉRTHETŐ és jó!!
Spoiler: mutasd
https://www.youtube.com/watch?v=XoMOKsPCaOI

Már izgatottan várom a holnap, péntek ,estét,amikor is karosszékes filmfesztiválon v eszek részt.Remélem velem tartotok!Üdv.Paggy @};-
Egy részletesebb filmelemzés:
Yook Sang-hyo írta és rendezte, Inseparable Bros [A film koreai szó szerinti fordítása: „Az én különleges testvérem”] gyönyörű mese az együttfüggő barátság jin és jangjáról.

Amikor a film megnyílik, Kang Se-ha (később Shin Ha-Kyun alakításában) tinédzser és négyszeres fiú kerekesszékhez szorítva. Mivel nincs közvetlen családja, aki gondoskodna róla, második unokatestvére nem akar felelősségteljes lenni, ezért egy helyi pap előtt áll, aki szellemi fogyatékkal élő fiatalok otthonát üzemelteti. Ott Kang Se-ha intelligenciával és megvetéssel áll ki a zaklatók ellen.

Ugyancsak az otthon lakója, egyszerű gondolkodású „testvére”, Dong-gu (Lee Kwang-Soo) segít neki olyan napi feladatok elvégzésében, mint az evés, a WC-be járás és a fogmosás érte, sőt Kang Se-ha-nak is segítséget nyújt. olvasni és megkerülni.

Felnőtt korunkba ugrunk, és megnézzük, hogyan tárgyalja Kang Se-ha az életét azáltal, hogy agya lesz, míg Dong-gu kissé tehetetlenül követi percbeli utasításait. Végül Kang Se-ha mérnököt mérlegel, amely különféle szolgáltatásokat (például fordítást és jelentések összeállítását) nyújt készpénzért, miközben a segítségét kérők készségeit kereskedik másokkal egy önkéntes szervezetben.

Valahányszor a körülmények új akadályt vetnek rá, Kang Se-ha-nak eszét kell használnia, hogy kreatív megoldást találjon.

Egy nap a duó keresztezi az útját egy fiatal nővel a helyi uszodában, ahol Dong-gu szeret játszani. Mindig arra keresi a módját, hogy elegendő pénzt keressen mindkettőjük számára a túléléshez. Kang Se-ha mérnökök találkozót terveztek Mi-Hyun-nal (E Som), és ellenállhatatlan és kölcsönösen előnyös javaslatot kínálnak neki. Bizonyítja, hogy ő az egyetlen ember, aki előítéletek nélkül bánik velük. Végül Mi-Hyun segít a párnak bővíteni látókörét. Dong-gu édesanyjának váratlan újbóli megjelenése felborítja barátságuk egyensúlyát, amikor kérvényezi, hogy visszahozza őt családi körükbe, sajnos Kang Se-ha kárára.

Sang-hyo vizuális stílusa gyönyörű, de többnyire gyalogos - vagyis mesemondásának szolgálatában. Alkalmanként olyan szórakoztató jeleneteket láthatunk, mint az akciódús és vertikális sorrend, ahol vállalkozó szellemű duónk ügyesen használja a stratégiai manővereket egy gyalogos rámpán, hogy felülkerekedjen egy liften. Az író / rendező erősségei az őszinte párbeszédben rejlenek, amely gyakran a kérdés középpontjában áll. Ajándékai abban mutatkoznak meg legjobban, hogy képes bemutatni egy kedves karakterek szűk trióját, akik ötletesen navigálják a bürokrácia fülledt korlátait, és a maguk javára keverik a társadalmi és szokásos médiát.

Shin Ha-Kyun kiváló teljesítményt nyújt annak ellenére, hogy karaktere többnyire mozdulatlan és kerekesszékére korlátozódik, míg Lee Kwang-Soo különösen kedves és meggyőző, mint ostoba Dong-gu.

Szívmelengető, enyhe drámával és szelíd komédiával telített Inseparable Bros egy imádnivaló film, amely a szerelem és a család küzdelmét a vérkapcsolatokon túl is elősegíti.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 3. 16:15

Lányok!Most jutott eszembe,hogy tarthatnánk legalább havonta 1x filmnapot.Megnéznénk egy filmet és lehetne eszmét cserélni.Így akkor,nem csak a rajongott sorozatokat látnánk,hanem .....Paggy
Valamint, a filmfordítók is ugyanolyan megbecsülésnek örvendnének,mint a sorozatfordítók. ^:)^ :littlehearth: \:D/
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2020. szeptember 3. 17:32

Szeretné valaki, ha lefordítanám a "Különleges fivérem" c. filmet?
Ezt a filmet is bemutatják az idei filmfesztiválon. Szombaton, szeptember 05-én vetítik a Corvinban.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 3. 19:36

Nagyszerű lenne... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 3. 19:46

sziasztok!Paggy, a szőllős képek meg Samuka duzzogis képe 3 évesek...akkor még megvolt Örkény..
Mostanában engem szórakoztat a ilyen baj olyan baj...stb..úgyhogy tele a hócipőm! mindenesetre már jobban vagyok amíg nem csinálok semmit. MIndegy, ma juszt is főztem finom resztelt májat, csak itt jutott eszembe, hogy nem csináltam képet! Na majd legközelebb..mindenesetre Samunak nagyon ízlett!
Hogy sikerült a tanítási napok beindítása? Mindenki jól van? Remélem többnyire az a jellemző, hogy örültetek egymás viszontlátásának, még ha most egy kicsit másként alakult is a tanévnyitó miegymás!
Sok sikert az új tanévkezdéshez és még a nehézségek ellenére is sok sok örömöt! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 3. 20:21

Kedves Dorina!Nagyon örülnék neki.Ez egy kedves film,mint fentebb írtak róla.Ha úgy döntesz,hogy lefordítod,akkor nem nézem meg,csak ha kész lesz és nagy örömmel várok rá!Katának is biztosan tetszeni fog.Üdv.Paggy @};-
Dorina tudom,hogy rengeteg munka van egy film lefordításában . Nem tudom leírni a hálámat FELÉD és minden fordító felé,mert nem adják vissza a szavak. Hidd el ,minden megélt szép,vagy szomorú ,esetleg izgalmas pillanat a lelkemen nyomot hagy és ezt NEKTEK KÖSZÖNHETEM. ^:)^ :littlehearth: :flower1: Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 4. 6:09

Jó reggelt Lányok!

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 4. 6:27

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 4. 7:03

Szép Reggelt lányok,viszonylag korán ébredtem :D Én is túl vagyok az első kávén!
Milyen szép a vázában a színes őszirózsa csokor. :movingflower: :flower1: :movingflower:
Legyen mindenkinek kellemes a mai napja is! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2020. szeptember 4. 12:27

Az őszirózsa csokor valóban nagyon szép, de jelzi azt is, hogy lassan letelik ez az év is.
A "Különleges fivérem"-et lefordítom, de azt nem tudom megígérni, hogy gyors leszek. Befejezem előbb az "Őszinte jelölt" vígjátékot, ez is kitart még jócskán e hónap második feléig.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 4. 14:26

Halihó!Köszönöm nagyon Dorina,megvárom.Ünnepnap lesz nekem,majd amikor megnézem. :littlehearth: Ne siess!
Lányok!Ma este 6-kor kezdődik a FILMFESZTIVÁL az EXTREM JOOb c filmmel /Dorina-feliratok-SPÉCI FELIRATOK/Csak 8-kor tudom megnézni,mert 7-től dolgom van.de késő este vagy hajnalban jövök az élménnyel.Üdv.Paggy @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 4. 15:08

dorina írta:Az őszirózsa csokor valóban nagyon szép, de jelzi azt is, hogy lassan letelik ez az év is.
A "Különleges fivérem"-et lefordítom, de azt nem tudom megígérni, hogy gyors leszek. Befejezem előbb az "Őszinte jelölt" vígjátékot, ez is kitart még jócskán e hónap második feléig.

Dorina, csak nyugodtan, nekünk mindenkor öröm lesz amikor megérkezik! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 4. 20:35

Sziasztok!Sikerült előbb elintézni a dolgom,így már meg is néztem a filmetr.
Jó kis "kalamajkás" film volt,amolyan szórakoztató.
Köszönöm Dorina a fordítást és a videót. :movingflower:
Biri blogjában találtam egy holnapi film/Született 1982/ elérhetőségét,aminek magyar felirata is van.Köszönet a fordítónak. :littlehearth: ^:)^ ^:)^ ^:)^ :flower1:
Anyeze foddította ÉS GONG YO és YUNG -YUMI a főszereplő!!!SZUPER lesz remélem. \:D/
Valaki közületek látta a nyitófilmet ma este?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 5. 13:25

Sziasztok!Ma rosszul indult a reggelem,mert Kitty cicám nyaka 3-szorosára dagadt,a másik oldalon a szemén hatalmas vérömleny.Bár nagyon-szeretem az állataimat,az anyagiak miatt sokszor megpróbálom a dolgokat saját gyógynövénnyel való kezeléssel megoldani.DE EZT NEM LEHETETT.Úgy hogy,mivel a kocsimat a lányoméknak adtam és kicsit macerás behozni onnan szombat reggel,ezért taxit kellett hívjak.NEM OLCSÓ,de muszáj!Kitty cica pánikbetegségből kifolyólag minden cicát ellenségnek tekint és a legjobb védekezés a támadás címszó alatt ,mindenkinek agressziven nekitámad.Most fogalmam sincs ki és mi okozat.Bent kellett hagyni a rendelő-kórházban.Este kell érdeklődnöm,hogy mit állapítottak megf.SAJNÁLOM szegényt a folytonos félelme miatt.Remélem túléli a traumát,mert a ketrecből nincs menekvés.Közben pedig én sem vagyok túl jól.
Este a Filmfesztivál 2. napja.Üdv.Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. szeptember 5. 13:53

Sziasztok Kislányok! Korábban biztos voltam benne, hogy ekkorra már minden restanciámat letudtam,
elolvastalak benneteket, és tudok kitenni fotókat is, de megint keresztülhúzták a számításaimat, de
legalább ennek a mostani munkának lesz anyagiakban is mérhető értéke.

A mi iskolánkban dolgozó tanárok is megkapják (majd) a fejenként bruttó 500 ezer forintot, amiről a
hírportálokon olvashattatok, de nyilván nem ingyen. Az a feltétel, hogy egy projektben kell részt vennünk,
melynek keretében felzárkóztatjuk az általunk tanított gyerekeket abból a tananyagból, ami a digitális
oktatás idejére esett, vagyis három havi anyagból. Erre tervet kell készítenünk (én nyolc osztályban
tanítok, szóval ez nyolc tervet jelent), amit be kell építenünk a tanmeneteinkbe (épp, hogy elkészültem
velük, most újra szedhetem elő őket...). Nem kis munka, de szeptember 21-ig el kell készülni vele.
De előtte bemeneti méréseket kell végeznünk, mert ennek eredményeire fog épülni az én nyolc darab
tervem. Aztán majd januárban is fel kell mérnünk a gyerekek tudását, és beszámolót kell készíteni arról,
hogy mennyit fejlődtek. Közben minden munkát az e-naplóban kell majd dokumentálnunk. Most épp
feladatlapokat állítok össze 4.-8. osztályig. Mivel nyelvről van szó, fel kell mérnem a beszédet, az írást,
az olvasást, a kiejtést, a hallott és az olvasott szöveg értését. Ez a munka január végéig tart egyébként.
A japán sorozatomat az alvási időm rovására fordítom, de már nem sok rész van hátra belőle.

Mindannyiótoknak kellemes hétvégét kívánok!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 5. 16:44

Drága Rita! hát nem semmi, amikre bevonnak benneteket! Ráadásul egyáltalán nem mondható hogy könnyű csapattal lenne dolgod. De Amilyen ügyes vagy és ami rajtad múlik biztosan meg fogod csinálni! S talán a gyerekeknek is érdekes lesz majd.
A fordítással meg nem kell rohannod, tudom hogy egyszer mindenképp be lesz fejezve, úgyhogy ha picit lassítani kell semmi gond. Az éjszakai pihenésre is gondolnod kell. Sok sikert!!!!! :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Paggy, hát szegény cica, meg neked is az izgalmak most valahogy nem hiányoznak . Te is vigyázz magadra, csak tudd, hogy amit megtehettél mindent megtetszel az állataidért is és magatokért is. Próbáld egy picit most ezt csak a cica harcának gondolni! A Többi nem a te felelősséged! Próbálj pihenni, kicsit ejtőzni stb...csak hogy ne izgasd magad az idő múlásán, mert ilyenkor az is olyan lassan tud haladni, hogy mi lesz a cicával. :movingflower: :movingflower: :movingflower:

Szép szombat estét, és kellemes vasárnapot mindenkinek! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 5. 20:06

Kedves Kata! :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 5. 21:56

Mindenkinek szép estét és vasárnapot! Holnap sétálunk délután, ha az Úr is úgy akarja, mert állítólag utána rossz idő lesz megint egy darabig!
Ma kifilmeztem magam, úgyhogy elég volt a monitorozásból! Megyek lefeküdni és olvasni., anélkül ugyanis nem tudok aludni..Szép álmokat! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 6. 14:41

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 6. 14:43

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 6. 22:29

hú de guszták...idén elmaradt nálam.. :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 9. 7:41

Sziasztok!Még azért az leírom és megmutatom,hogy hátha másnak is szüksége lesz rá,tényleg csodát tett egyes növényeimmel a teknősök-halak alól kikerülő,higított öntözővíz.És a komposzton szépen nőnek a csenevésznek indult aprócska paprikapalánták,amit még higított kamillateával locsolok.
Hát,LÁNYOK,FIÚK,Ennyi voltam.Mindent kiadtam magamból,mindent megmutattam és majdnem mindent elmondtam.Ettől kezdve már csak ismételném magam.Legyetek szépek és jók,ha tudtok.És ,bár keveset,de azért megtudtam én is az országunkról,arról hogy hogy él a majdnem korosztályom néhány tagja a kétezres években.és gondolom Ti is a budai öregcsaj életét követhettétek.Sziasztok.Paggy @};-

Vissza: “Társalgó”