Van képem hozzá
Re: Van képem hozzá

Amit ezen a kezdőképen láttok,így termesztem a paradicsomaimat az első 1,5 hónapban.Már mutattam.Amikor a mag kicsírázott és a palánta 10 cm magas,átültetem a műanyag palackba/a palack 2/3-nál elvágom,,szájjal lefelé fordítom,a szájába mosogatószivacsdarab,ami kilóg kicsit,belelóg az alsó 1/3 ba,ahol víz van,a tetejét virágfölddel megtöltöm,bele a palánta.CSODÁLATOSAN HAMAR MEGNŐ A GYÖKERE és szuper növény fejlődik,majd ,ha 25-30 cm-es a paradicsom átteszem a cserépbe
Megjöttünk! Volt kaland rendesen, de akkorákat buszoztunk meg gyalogoltunk, meg várakoztunk, hogy kész vagyok/unk.
majd hozok képeket, mit vettünk..
Nagyon aranyosan viselkedett, sehol nem kellett rászólni vagy bármi..nagyon büszke voltam rá!
Paggy, olyan csodásak a kisképek a virágokkal és az állatokkal, nagyon megy ez neked
szuperek a videók is, nagyon szeretek néha én is ilyeneket nézegetni, hallgatni. A rizsföldesre nagyon emlékszem, mert akkor szembesültem vele hogy még annál is több munka van vele mint amit mi el tudunk képzelni!
és akkor még nem is beszéltünk az esetleges természeti katasztrófákról amik arrafelé nem éppen ritkák.
Most megyek lefekszem egy kicsit, félig olvasva persze, mert már nem akarok ilyen késő délután már elszundítani, de muszáj vízszintbe tenni magam.
Addig is mindenkinek kellemes délutánt, itt egy kicsit szeles, de nyárias idő volt a javából!

ui: addig is a facéra felküldöm a képeket, ha valaki látni szeretné!

majd hozok képeket, mit vettünk..
Nagyon aranyosan viselkedett, sehol nem kellett rászólni vagy bármi..nagyon büszke voltam rá!

Paggy, olyan csodásak a kisképek a virágokkal és az állatokkal, nagyon megy ez neked

szuperek a videók is, nagyon szeretek néha én is ilyeneket nézegetni, hallgatni. A rizsföldesre nagyon emlékszem, mert akkor szembesültem vele hogy még annál is több munka van vele mint amit mi el tudunk képzelni!
és akkor még nem is beszéltünk az esetleges természeti katasztrófákról amik arrafelé nem éppen ritkák.
Most megyek lefekszem egy kicsit, félig olvasva persze, mert már nem akarok ilyen késő délután már elszundítani, de muszáj vízszintbe tenni magam.
Addig is mindenkinek kellemes délutánt, itt egy kicsit szeles, de nyárias idő volt a javából!

ui: addig is a facéra felküldöm a képeket, ha valaki látni szeretné!

Kedves Lányok! Sem hittérítő,sem pedig ügynök nem vagyok,mégis ajánlok, a világhálón most induló ingyenes asztrológiai tanfolyamot.Beteszem a linket.Kaló Jenőt évekkel ezelőtt ismertem meg,nem személyesen,hanem az azóta már elhunyt barátnőmön keresztül.A barátnőm nála tanult.Nagy tudású,komoly tanár,aki jól tanít.Kedves Lányok!Itt a link,akit érdekel ,nézzen utána:
Spoiler: mutasd
Kislányok!
Egy csomó sz@rsággal megdobtak bennünket az iskolakezdés tiszteletére, amit határidőre
el kellett készíteni. Emiatt, na meg a fordítás miatt, és persze az aktív lilykézésem miatt
nem volt időm még elolvasni, amit írtatok. Még az új tankönyvekhez meg kell csinálnom a
tanmeneteket (online találni készeket, de át kell alakítanom a mi iskolánkra) és utána már
biztosan jövök. Még jó, hogy ma nem kell bemennünk, pedig nekünk is munkanap ez a
szombat.
Legyen szép napunk!
Egy csomó sz@rsággal megdobtak bennünket az iskolakezdés tiszteletére, amit határidőre
el kellett készíteni. Emiatt, na meg a fordítás miatt, és persze az aktív lilykézésem miatt
nem volt időm még elolvasni, amit írtatok. Még az új tankönyvekhez meg kell csinálnom a
tanmeneteket (online találni készeket, de át kell alakítanom a mi iskolánkra) és utána már
biztosan jövök. Még jó, hogy ma nem kell bemennünk, pedig nekünk is munkanap ez a
szombat.

Legyen szép napunk!
Rita, együtt érzek veled, ez a tanévkezdés még annál is húzósabb mint egy normál tanévkezdés. Remélem hamar sikerül megtalálni a megfelelő anyagokat, és még előtte egy kicsit tudsz pihenni. A fordítás most ráér, most egy kicsit magaddal is törődj.
Mindenkinek akit érint, sikeres, örömteli új tanévet kívánok, a lehető legkevesebb stresszel , és jó egészséggel..!

Kedves Paggy, ezt a mostani témát kihagyom, mert teljesen szembe megy a bibliai értékekkel, még akkor is ha amúgy érdekes, s néha be is jön. Hiszen attól vonzó, hogy látszólag igaznak tűnik. Valamikor el sem tudtam képzelni, hogy ne ezzel induljon a napom, úgyhogy tudom hogy mit utasítok el. Ezt nem bántásként, hanem helyzet felismerésként mondom, mintegy jót akarva!

Mindenkinek akit érint, sikeres, örömteli új tanévet kívánok, a lehető legkevesebb stresszel , és jó egészséggel..!

Kedves Paggy, ezt a mostani témát kihagyom, mert teljesen szembe megy a bibliai értékekkel, még akkor is ha amúgy érdekes, s néha be is jön. Hiszen attól vonzó, hogy látszólag igaznak tűnik. Valamikor el sem tudtam képzelni, hogy ne ezzel induljon a napom, úgyhogy tudom hogy mit utasítok el. Ezt nem bántásként, hanem helyzet felismerésként mondom, mintegy jót akarva!

Drága Kata!Gondolkodtam is rajta,hogy betegyem-e,főleg tisztelve a Te meggyőződésed,de arra gondoltam,hogy megérted a helyzetet.Sokfélék vagyunk,de közös bennünk ,hogy mindnyájan emberek.Így betettem.Tehát Kata!
Rita!Szörnyű lehet ez a bizonytalanság és a rengeteg elő nem készített rendeletre való reagálás--a MUNKA.Majd jössz,ha ráérsz!

Rita!Szörnyű lehet ez a bizonytalanság és a rengeteg elő nem készített rendeletre való reagálás--a MUNKA.Majd jössz,ha ráérsz!

Kedves Lányok!Gondolom,aki vidéken lakik,nem érdekes a téma,mert rengeteg finom gyümölcs terem a környékén.Nálunk Budapesten ,óriási siker a lajosmizsei finom szamóca.Évekkel ezelőtt találtam rá az egyik piacon ,hú nagyon ízlett.Sajnos, ma már itt nálunk kapós lett,ezért a kereskedők minden eperre ráírják,hogy "LAJOSMIZSEI",az ízük közel sincs az eredetihez.Most találtam két videót,ami az igaziról szól.Beteszem ide.Természetesen,ha nem érdekel TITEKET,hagyjátok ki!Megnézve megörültem ,annak,hogy lehet rendelni. Hogy hogyan ,az első videón láthatjátok.
Nahát Paggy, úgy jártam mint az úriember a riport végén, nekem is összefutott a nyál a számban...Nagyon élveztem mind a két videót! Köszönöm hogy feltetted. A Városi kalandot meg majd holnap , de mivel nem sokára kezdődik az istentisztelet, addig még végezni akarok mind egy film nézésével, mind pedig a rakodással.
További szép délutánt kívánok mindenkinek!

További szép délutánt kívánok mindenkinek!

Sajnos,sajnos és sajnos,nem merek elmenni KOREAI FILMFESZTIVÁLRA.Félek,hogy mivel zárt térben ,sok ember lesz,esetrleg megkapom és akkor mi lesz az állatokkal?
https://www.koreaifilm.hu/kategoriak/friss/#film-1118
DE!!!!!
Amit me4gnéznék:
Szeha (Shin Ha-kyun) testi fogyatékkal él, míg Tonggu (Lee Kwang-soo) értelmi fogyatékos. Nem vértestvérek, de mivel 20 éve együtt élnek, olyanok egymásnak, mintha fivérek lennének. A két fiú egymástól elválaszthatatlan, egy nap azonban látogatóba érkezik hozzájuk Tonggu anyja, aki a fiú törvényes gyámja szeretne lenni. Elbírja-e a barátságuk ezt a váratlan és sorsdöntő változást?
https://www.koreaifilm.hu/kategoriak/friss/#film-1118
DE!!!!!
Amit me4gnéznék:
Szeha (Shin Ha-kyun) testi fogyatékkal él, míg Tonggu (Lee Kwang-soo) értelmi fogyatékos. Nem vértestvérek, de mivel 20 éve együtt élnek, olyanok egymásnak, mintha fivérek lennének. A két fiú egymástól elválaszthatatlan, egy nap azonban látogatóba érkezik hozzájuk Tonggu anyja, aki a fiú törvényes gyámja szeretne lenni. Elbírja-e a barátságuk ezt a váratlan és sorsdöntő változást?
Ha rákattintasz a fesztivál napjaira,megnézheted milyen filmeket fognap vetíteni!
https://corvinmozi.hu/programok/13-koreai-filmfesztival
Honest Candidate:
Egy nappal a választások előtt a politikus Csu Szangszukon különös átok uralkodik el. A krónikus és profi hazudozó nő bármit elhitet hallgatóságával, ám egy nap, miután meglátogatja nagymamáját, arra lesz figyelmes, hogy képtelen hazudni. A választási kampány kellős közepén egyre több nem kívánt dologról hull le a lepel Szangszukkal kapcsolatban. Kérdés, hogy vajon így is megválasztják-e majd hívei?
https://corvinmozi.hu/programok/13-koreai-filmfesztival
Honest Candidate:
Egy nappal a választások előtt a politikus Csu Szangszukon különös átok uralkodik el. A krónikus és profi hazudozó nő bármit elhitet hallgatóságával, ám egy nap, miután meglátogatja nagymamáját, arra lesz figyelmes, hogy képtelen hazudni. A választási kampány kellős közepén egyre több nem kívánt dologról hull le a lepel Szangszukkal kapcsolatban. Kérdés, hogy vajon így is megválasztják-e majd hívei?
A fiatal nő, Hjevon (Kim Tae-ri) éppen elakadt az életével a nagyvárosban: nem talál munkát, a kapcsolata sem alakul jól és az iskolával is meggyűlik a baja. Egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy dönt, hogy a nehézségeit hátrahagyva visszaköltözik szülővárosába. Itt újra találkozik gyerekkori barátaival, Csehával és Unszukkal, akik saját szájuk íze szerint élik vidéki életüket. Ettől a téltől kezdve Hjevon élete megváltozik: napjai egyszerű, de csodásan békés pillanatokkal telnek meg, miközben nap mint nap a saját maga által termesztett alapanyagokból főz valamit. Négy évszak telik el, és a lány rátalál a lassú és egyszerű élet szépségeire, valamint arra is ráébred, valójában miért is tért haza. Közeledik a tavasz, és ezzel együtt ő is megteszi első lépéseit egy teljesen új élet felé.
Kedves Lányok!Nézzetek körül jól a filmfesztiválon,mert több szekció van,lehet kutakodni ÉS!!!!!!!!!!!!Remélem TI is,ahogy én is SZENT FOGADALMAT TESZEK:
HOGY SOKKAL TÖBB FILMET FOGOK/-UNK/ MEGNÉZNI
Itt belenézhettek a szekciókba:
https://www.koreaifilm.hu/filmek/
Üdv.Paggy
HOGY SOKKAL TÖBB FILMET FOGOK/-UNK/ MEGNÉZNI

Itt belenézhettek a szekciókba:
https://www.koreaifilm.hu/filmek/
Üdv.Paggy

No,azért még egy filmet találtam magamnak,amit sajnos nem nézhetek meg!
Miután édesapjuk keresőképtelenné válik, a testvérpár, Okcsu és Tongdzsa nagyapjukhoz költöznek a nyárra. Míg a kisfiú, Tongdzsa hamar beilleszkedik az új környezetbe, nővére nem érzi túl komfortosan magát az új helyen. Nemsokára hozzájuk költözik válás előtt álló nagynénjük is, apjuk lánytestvére. Okcsu pedig minél több időt tölt a családjával, egyre jobban megkedveli nagyapját és a házat. A nagyapa azonban hamarosan beteg lesz, az apa és testvére pedig úgy döntenek, hogy szanatóriumba küldik édesapjukat és eladják a házat.
Miután édesapjuk keresőképtelenné válik, a testvérpár, Okcsu és Tongdzsa nagyapjukhoz költöznek a nyárra. Míg a kisfiú, Tongdzsa hamar beilleszkedik az új környezetbe, nővére nem érzi túl komfortosan magát az új helyen. Nemsokára hozzájuk költözik válás előtt álló nagynénjük is, apjuk lánytestvére. Okcsu pedig minél több időt tölt a családjával, egyre jobban megkedveli nagyapját és a házat. A nagyapa azonban hamarosan beteg lesz, az apa és testvére pedig úgy döntenek, hogy szanatóriumba küldik édesapjukat és eladják a házat.
MÉG EGY FONTOS:
Itt rengeteg "FORDÍTÓ TÜNDÉR" van és én bizony elhanyagoltam a filmeket.Köszönöm szépen nekik/Ritának,Birinek,Dorinának és .......MINDENKINEK,hogy lehetővé teszik, nem csak a sorozatokat,hanem a filmeket is megnézhetjük magyarul.Megvallom őszintén,MINDIG ÖRÖM TÖLTÖTT EL,AMIKOR A KOR.KULT.Központban ,a filmklubban, végignézhettem egyet-kettőt.Viszont itthonról,a karosszékből is lehetséges ez ,hála a fordítóknak!

Itt rengeteg "FORDÍTÓ TÜNDÉR" van és én bizony elhanyagoltam a filmeket.Köszönöm szépen nekik/Ritának,Birinek,Dorinának és .......MINDENKINEK,hogy lehetővé teszik, nem csak a sorozatokat,hanem a filmeket is megnézhetjük magyarul.Megvallom őszintén,MINDIG ÖRÖM TÖLTÖTT EL,AMIKOR A KOR.KULT.Központban ,a filmklubban, végignézhettem egyet-kettőt.Viszont itthonról,a karosszékből is lehetséges ez ,hála a fordítóknak!

Kedves Paggy!
Örvendetes, hogy letetted a voksodat a filmek mellé is. Feltételezem, nem mindenki tud eljutni az idei filmfesztiválra.
Úgy hozta az élet, hogy a filmhét két vígjátékát is kiszemeltem fordításra. A nyitófilmet (Extreme Job) nem sokkal a megjelenése után megnéztem, és röviddel ezután készítettem magyar feliratot is. Megtalálható a blogomban "Spéci feladat" magyar címmel.
A másik, a "Honest Candidate", amit jelenleg fordítok. Ez most kicsit lassabban megy, nem lesz kész hamarabb, mint amikor vetítik, így nem lövöm le az idei poént. Az viszont biztos, hogy a koreaiból fordított sokkal több humort őriz meg, mint az angolból történő magyarítás. Nagy szerencse, hogy van egy DVD-ről kicsalogatott koreai feliratom, enélkül ezt a filmet képtelen lennék lefordítani, annyi benne a szleng, sok a politikával kapcsolatos kifejezés. Ennyit még egy fordításnál sem szótároztam, illetve keresgéltem egyes kifejezések után. Ez talán magyarázza, hogy miért vagyok ilyen lassú. Persze vígjátékot a legnehezebb fordítani, már ha meg akarjuk őrizni a mű humorát. Ezen felül nem jól bírtam az elmúlt melegeket, meg az augusztus végén rendszeresen tomboló pollenallergiámat (Ilyenkor kapcsol rá a parlagfű, meg egy pár másik, amire érzékeny vagyok). Ma már szerencsére enyhült a meleg, így a mai napot végig takarítottam.
Remélem, lassan elmúlnak a nagyon meleg napok, akkor biztos gyorsabban fogok haladni a fordítással. Szóval, aki nem tudja megnézni a politikusnőről szóló vígjátékot, meg fogja találni nálam.
Örvendetes, hogy letetted a voksodat a filmek mellé is. Feltételezem, nem mindenki tud eljutni az idei filmfesztiválra.
Úgy hozta az élet, hogy a filmhét két vígjátékát is kiszemeltem fordításra. A nyitófilmet (Extreme Job) nem sokkal a megjelenése után megnéztem, és röviddel ezután készítettem magyar feliratot is. Megtalálható a blogomban "Spéci feladat" magyar címmel.
A másik, a "Honest Candidate", amit jelenleg fordítok. Ez most kicsit lassabban megy, nem lesz kész hamarabb, mint amikor vetítik, így nem lövöm le az idei poént. Az viszont biztos, hogy a koreaiból fordított sokkal több humort őriz meg, mint az angolból történő magyarítás. Nagy szerencse, hogy van egy DVD-ről kicsalogatott koreai feliratom, enélkül ezt a filmet képtelen lennék lefordítani, annyi benne a szleng, sok a politikával kapcsolatos kifejezés. Ennyit még egy fordításnál sem szótároztam, illetve keresgéltem egyes kifejezések után. Ez talán magyarázza, hogy miért vagyok ilyen lassú. Persze vígjátékot a legnehezebb fordítani, már ha meg akarjuk őrizni a mű humorát. Ezen felül nem jól bírtam az elmúlt melegeket, meg az augusztus végén rendszeresen tomboló pollenallergiámat (Ilyenkor kapcsol rá a parlagfű, meg egy pár másik, amire érzékeny vagyok). Ma már szerencsére enyhült a meleg, így a mai napot végig takarítottam.
Remélem, lassan elmúlnak a nagyon meleg napok, akkor biztos gyorsabban fogok haladni a fordítással. Szóval, aki nem tudja megnézni a politikusnőről szóló vígjátékot, meg fogja találni nálam.
Jaj,de jó Dorina!!!!Köszönöm szépen.Úgy hogy a filmszemlével egy időben MEG FOGOM NÉZNI.KÖSZÖNÖM,KÖSZÖNÖM,így olyan lesz mintha ott lennék!!!!

Hű,a másik filmhez is készítesz feliratokat.Dorina!Annyira aranyos vagy,köszönöm szépen.
Lányok!Akkor ott lehetünk a FILMSZEMLÉN VIRTUÁLISAN
.Mindjárt meg is nézem melyiket mikor vetítik.
Az az igazság Dorina,hogy nagyon szeretem a filmeket is ,csak a túl szomorút és a túl izgalmasat/krimi,katasztrófák/ nem bírom.Annyira szorongok tőlük,hogy összeszorul a torkom.
Most megyek megnézem a vetítés dátumát.Majd írok róla,ha láttam.
Ja majd elfelejtettem,Biritől hallottam,hogy a filmszemléről ír összefoglalót a blogjában.Kagylóhéj blog.

Hű,a másik filmhez is készítesz feliratokat.Dorina!Annyira aranyos vagy,köszönöm szépen.
Lányok!Akkor ott lehetünk a FILMSZEMLÉN VIRTUÁLISAN

Az az igazság Dorina,hogy nagyon szeretem a filmeket is ,csak a túl szomorút és a túl izgalmasat/krimi,katasztrófák/ nem bírom.Annyira szorongok tőlük,hogy összeszorul a torkom.
Most megyek megnézem a vetítés dátumát.Majd írok róla,ha láttam.

Ja majd elfelejtettem,Biritől hallottam,hogy a filmszemléről ír összefoglalót a blogjában.Kagylóhéj blog.
Lányok,megnéztem!!A nyitófilmet,Extreme Job-ot,amit megtaláltok Dorina blogjában,most PÉNTEKEN 18 órakor vetítik ünnepélyes keretek között a CORVIN MOZIBAN.Felírom,hogy el ne felejtsem az időpontot!JAJ,de sajnálom,hogy nem mehetek.

Csak ,hogy jobban el tudjátok képzelni pénteken,ha megnézitek a nyitófilmet.Ez a Corvin mozi:

Csak ,hogy jobban el tudjátok képzelni pénteken,ha megnézitek a nyitófilmet.Ez a Corvin mozi:

És itt pedig belül:
https://hu.ign.com/movies/46454/news/ig ... orvin-mozi
Na most már tényleg megyek mosogatni.Szép estét!Paggy
https://hu.ign.com/movies/46454/news/ig ... orvin-mozi
Na most már tényleg megyek mosogatni.Szép estét!Paggy

Mikor nővér voltam, felváltva mentünk a barátainkkal a Corvin moziba és a Palatinusra úszni! De sok sok élményben volt részünk!
Én is szeretem a filmeket, bár még most is egy egy sorozat valahogy jobban elrabol...
Sokszor elgondolkodom rajta, hogy néha szinte prófétikus egy egy film üzenete, s néha kétszer is meg kell nézni, mire az ember teljes egészében fel tudja dolgozni a látott hallott dolgokat!
Én is szeretem a filmeket, bár még most is egy egy sorozat valahogy jobban elrabol...

Sokszor elgondolkodom rajta, hogy néha szinte prófétikus egy egy film üzenete, s néha kétszer is meg kell nézni, mire az ember teljes egészében fel tudja dolgozni a látott hallott dolgokat!

Sziasztok!Leültem picit a gép elé.Megkerestem Dorina blogjában a nyitófilm feliratát:
Feliratok-SPÉCI FELIRAT címszó alatt találjátok.A bejegyzéseket olvasva, nagyon jó filmnek ígérkezik!!!
Honnan tudom a filmet letölteni,már csak ez a kérdés?Paggy
Feliratok-SPÉCI FELIRAT címszó alatt találjátok.A bejegyzéseket olvasva, nagyon jó filmnek ígérkezik!!!

Honnan tudom a filmet letölteni,már csak ez a kérdés?Paggy

Paggy írta:Honnan tudom a filmet letölteni,már csak ez a kérdés?Paggy
Dorina blogjában közvetlenül a felirat alatt megtalálod azt is