Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 21. 20:16

Itt a kamilla-próba-hogy már lehet használni a komposztot,nem égeti ki a növényt.magról növögető kamilla
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 21. 20:18

A jövő évi magok egy része:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 21. 20:47

Szia Ágika!Olyan jó volt megint látni,ahogy írogatsz-festegetsz!Nehéz és ijesztő egy betegség,de ne idegeskedj,hanem próbáld megoldandó feladatnak felfogni És azt sem izgatottan-csak langsam-lassan-nyugodtan-belesimulva .Mindig nyílik egy újabb kapu,ha az egyik bezárul.
Két mostani történetem van spoilerben megírom.
Spoiler: mutasd
Kedves ismerőseim panaszkodnak,hogy milyen zárkózottak lettek az emberek a járvány óta.Az én ismerőseim is nagyon nehezen teremtenek kapcsolatokat,így még magányosabbak lettek.Azt tanácsoltam,amiben hiszek,hogy keressenek egy náluk jobban rászorulókat és azokkal beszélgessenek.Nekem az egész gyerekkorom így telt,így tudtam túlélni.Nem könyörületből csináltam,hanem örömmel.Pld a közelünkben van egy idősek otthona,ahol sokan tolókocsiban ülnek,de szellemileg teljesen épek.Gyakran megyek arra és elbeszélgetünk a kerítésen keresztül.Ha 1-2 napot kihagyok,már mondják:Hol volt Györgyike,már azt hittük beteg lett?Ne csináljon ilyet!-Az utcában van egy viszonylag életerős 65 éves férfi-azt mondja depressziós lett a magánytól-mondtam neki,miért nem segít bevásárolni az idősek otthonában a lakóknak,vagy miért nem viszi ki sétálni egyiket másikat,aki színpatikus,ráadásul jó kis társaság van ott férfiakból,biztos örülnének-erre azt válaszolta.ő is épp elég beteg ,nem hogy másokat pátyolgasson ÉS EZ NEM IGAZ,csak nem akar,csak panaszkodni.
A másik történet rólam szól:
A madárkalitkáról folyton érdeklődtem a nászasszonyomtól:hogy beletette-e már a madarat-ő meg csak úgy hümmögött-végül kisütötte,lehet nem is fogja használni,mert neki nem esik a kezére takarításkor.Neki a legfontosabb a tisztaság és csak azután jön a madár jólléte.Na mosdt olyan mérges lettem,hogy egy csúnyát mondtam neki.teljesen meglepődött.Azt mondja ÉS TELJESEN IGAZA VAN!!!!!!!,hogy ráeröltettem a kalitkát,nincs közöm hozzá,hogy ő hogy tartja a saját madarát,különben is költözzek ki egy farmra,ha állatot akarok tartani.A város az város,itt első az ember és csak utána jön az állat.Az utóbbival nem értek egyet,mert nem kötelező állatot tartani,de ha igen,akkor azt úgy hogy az állat is jól érezze magát.Jó én azért más vagyok,de ettől még lehet normálisan tartani.Szóval jól kiabáltunk egymással,de azután elmondtuk,hogy mindenki legyen olyan amilyen DE ÉN CSAK MUSZÁJBÓL megyek majd fel hozzá,hogy ne lássam,ő meg nem jön majd hozzám,mert nincs olyan tisztaság mind nála.Ezzel így megbeszéltük a dolgokat és a piacra együtt járunk.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. augusztus 21. 21:08

Szia Paggy!
Olyan jót nevettem a második történeteden. Jó vagyok, tudom, más kárán vigyorogni nem nagy szám.
Teljesen megértelek a kifakadás miatt. Amikor irtam az előbb, kifelejtettem a kalitkát. Úgy emlékszem,! Arthurkánk - első nagy szerelem német juhászunk- szerelme a szomszéd mentett fekete kutyus, Lilike volt. Szerettem nagyon, bújós, egyszerű, szép kutya volt. Valamelyik hétvégén kullancs volt a pofiján. Egyet átnyúlva a keritésen ki tudtam venni, de a másikat nem. Hivtam a szomszéd csajt, nagy nehezen felvette és mondta, hogy lázasan fekszik. Azt nem mondta, hogy menjek melegebb éghajlatra, de éreztem rajta. Még másnap is ott volt a kullancs a kutyában. Legszivesebben felrugtam volna akár lázas, akár nem. Már bocsánat.... Nem mindenki úgy kezeli az állatokat, mint mi. Jót viygyorgok a mi esetünkön Ramossal. Ugye, amikor elhoztuk, az volt a kikötés: Kutya nem jöhet be Ödön után. He-he, most meg kellene nézni hányszor van bent. Ma még fociztunk is vele a nappaliban :-)
Az első történetedre meg azt tudom mondani, hogy megint, mily igazad van. Nálam ezt a vendégek pótolják. Lefáradok nagyon a sok nem mindig pozitiv történéseiktől, de rájön az ember olykor, milyen jó segiteni, elmondani a tapasztalatait, meghallgatni a másikat.
Ma hivtam reggel az ügyeletet, mert nem tetszett a vérnyomás érték. Ha már én orvost hivok, vagy megyek, akkor tényleg baj van. És VÉGRE! kifogtam egy olyan főorvosnőt a telefon másik végén, aki totál megnyugtatott, hogy a változókor meg a nem meglévő menstruáció ideje hogy függ össze, meg a stressz, ahogy megélem. És lőn csoda, gyógynövényes bizét ajánlott a patikából, meg nyugtató teákat. Az első a hormonrendszerre hat. Barátcserje. Azt hiszem megbarátkozott velem, meg én is vele :-) Erről regéltem az orvosoknak, de senki nem hitt nekem és nem foglalkoznak az egyénnel, csak a jól megtanult diagnosztikával, meg hogy behúzzák a sablonba az embert. Aztán jön egy kakukktojás és hülyének nézik. Annak meg felmegy a vérnyomása :-)

Annyira ügyes vagy a komposzttal, azt is elfelejtettem irni!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 21. 21:19

Ági! :) :) :) Vigyázz Magadra és gyere,ha tudsz ,gyakrabban,mert hidd el mi mindnyájan jót teszünk egymásnak!Persze a legfontosabb,hogy nyugiban legyél.Engem 33 évesen nőgyógyász megműtött és mégis 55 évesen banyalázam lett-állandóan kipirultam,szívdobogásom lett és bizonytalan érzések gyötörtek.Azóta sem vagyok 100%-os állapotban,de ez van,el kell fogadni.A vérnyomással azért vigyázni kell!Tehát Ágika!A sok munkád és egyebek mellett,néha gyere ide,majd mi felvidítunk vagy együtt szomorkodunk.Nagyon csinos a fiad!!!!!!!!Várom a szép kutyafotókat és irigykedem ,hogy MILYEN JÓL NÉZELKI!!!!!!!!!Szép estét! :flower1: Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. augusztus 21. 21:28

Paggy, remélem túljutok már a sok hüyleségen magammal és aránylag normálisan vissza is fogok jönni :-)
Meg kellett néznem magam hogy jól nézek-e ki? =)) Rá kell jönnöm, hogy öregszem. Nem vagyok hajlandó sminket feltenni. Egyrészt a csontvesztés a fogaimnál csinál két mély ráncot és plusz megereszkedést az áll vonalában. Na ha erre én ráteszek valamit, még jobban kiemeli. Marad a természet. :-) Zoltán nevében is köszönöm a dicséretet. :-)
Jajj, el is felejtettem irni a kálváriám az iráni egyik albérlővel, aki hazautazott szólás nélkül márciusban és nem birt visszajönni. Amikor meg visszajött, kezdett a hajam is kihullani tőle. Piros zónából érkezés terén bárkinek bármi gondja lenne, totál ki vagyok művelve és bárminemű kiskaput tudok ajánlani, amit hivatalosan kaptam :-) :-)
Ritának megint irni akartam valamit és elfelejtettem. Na majd eszembe jut...
Mindenki vigyázzon magára!

Közben rájöttem kétértelmű ez a kiskapu. Szóval aaaaz úgy történt, hogy a szerződésünk x ideig szólt és ő erről nem szólt a reptéren, mikor megmondta hol tölti a karantént. A karantén pedig tovább tartott, mint a szerződés, igy a másik szintén iráni, magyarországi tartózkodású leányzó nem tudott volna beköltözni, mert azt mondták a népegészségügyi hivatalban, hogy nem tehetem ki a lakásból. Na erre mozgattam meg mindent és mégis sikerült mindenkinek jól kijönni belőle. A hivatalban már azt mondták én többet tudok, mint ők. :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 21. 21:34

Egy kis zene estére:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. augusztus 21. 21:36

Ramos a kozmetikában

Kép

Kép

Kép

Villámlás és vihar

Kép

Zoltán barátnőjének labdája azonnal megragadta a fantáziáját

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. augusztus 21. 21:37

Paggy, nagyon jó ez a videó! :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. augusztus 22. 0:14

Lányok! De jó volt olvasni a sok mindent, egy kicsit aludtam és felébredtem, de megyek vissza, elvégre éjfél van.. :-o nem tudom mi van a levegőben ami nem hagy most aludni..
Éppen ma mértem meg magam és 96 kg vagyok, hát nem jártam vitustácot az örömtől. Lassan már a levegővétel is hizlal. Ja megrendeltem a Keto light diétát, meglátjuk! Addig kisérletezem, amíg nem találok valamit ami elindítja ezt az álló helyzetet.

Nagyon tetszett a komposzt, szerintem gyönyörű lett, és a növények is respektáni fogják!
szinte borítékolni lehetett volna a kalitka kalandot, de ez van, nem mindig kellemes meglepetés amit mi annak szánunk. vhar elvonulva, és a vásárlás folytatva, így legalább a haragszomrád csak addig tartott, míg mindenki megmondta a tutit! :)) . Jó is lenne ha minden emberi viharos kapcsolat csak eddig tartana!

Nálunk is eléggé visszahúzók az emberek. Mentem le a kisboltba, és látom hogy egy még kamasz kisgyerek próbálja felszedni a holmiját amit a boltban vett, de annyira vékony és haszontalanok ezek a zöldséges zacskók hogy elszakadt és elgurultak. De nem tudta minden holmiját újra kézbe venni.

Bár sietni akartam, de mivel a postást is megvártam így már mindegy volt hány perccel később érek haza. Odamentem hozzá, hogy mi a baj. Ja elfelejtettem leírni, hogy ezt a nagyszobából láttam, és mire lementem meg jött a postás, megkérdeztem a szomszédot hogy megyek le a kicsiboltba, hozzak e valamit..stb. tehát jó negyedóra 2o perc eltelt, mire odaértem mellé és még mindig ott volt.
Ezért odaléptem hozzá, hogy megkérdezzem mi a baj. Megjegyzem egy pár ember ment már el mellette, akiket láttam..s gondolom addig is míg oda értem a ház sarkáig és most már lentről is láttam.

odalépve és megkérdezve láttam hogy mi a gond. Mondtam neki , hogy várjon rám egy pillanatot, mindjárt hozok táskát amiben haza tudja vinni a vásárolt dolgokat. Két reklámtáskányi holmi volt! Gyorsan elmondtam az eladónak hogy adjon 2 reklámtáskát és mindjárt jövök...aztán a srácnak segítettem elrakodni, meg a szeműveget is megigazítottam rajta mikor már felállt. Addig ott guggolt a dolgai mellett. Annyira boldog volt , hogy már haza tud menni... 8-|

Látom Paggy, készülsz a következő bevetésre! De így is kell ezt, az ember hozza ki magából amit tud, ha már tehetsége van hozzá!
Ágí, nagyon örültem a jelentkezésednek! Csodaszép ajándékot kaptál, még én is nagyon örülök neki! :ymblushing:
Apud egy kicsit nehezen viseli a kemót, de egyáltalán nem is látszik betegnek. Barátnőm volt férje ugyanebben a cipőben jár, de ő csontsovány...
Legénykéd is nagyon jól néz ki, helyes, és jó a kisugárzása, látszik hogy szereti az állatokat is!
Én is be vagyok tárazva gyógynövény teákkal, érdemes váltogatni, a hozzászokás elkerülése végett...bár nem járok a nyakára, mert még mindig a kávé a domináns..bár ilyen melegben már az is szinte altatónak hat.-

Ramos milyen helyre legény lett a kozmetikázás után. Na igen és az a nézés a labda irányába! Ő is tudja mi a jó :))

ui... az iráni helyzetmegoldáshoz meg gratulálok! :-bd
Na ragyognak a csillagok, a szemem meg káprázik, tényleg megyek vissza aludni..puszim mindenkinek és jó éjszakát! :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. augusztus 22. 8:20

Paggy, nálunk is így van, mindenki rohan a családban. Ez egy ilyen korszak. Mindig arra gondolok,
hogy biztosan a mi szüleink is azt gondolták, hogy a gyerekeik mindig rohannak valahová. Ez persze
sovány vigasz. Én is egyre kevesebbet látom az itthoni fiamékat. Telefonon beszélünk inkább. Nem
jó ez egyáltalán. Nagyon nem családbarát az életünk.
A mai értelmiségi fiatalokat nagyon kihasználják a munkahelyeiken. Több ember munkáját végeztetik
el velük. Modern kori rabszolgák! Ki se látszanak a munkából, nyolc óra helyett 10-12-t dolgoznak, aztán
adnak nekik egy laptopot, hogy még otthon se legyen nyugalmuk. Oké, hogy jól keresnek, de élvezni
már nincs idejük. :(

Nagyon guszták a rétesek! Szerintem jól párosítottad a gyümölcsöket. Gondolom gyorsan elfogyott.

Örülök, hogy együtt voltatok Lillával. Jó játék ez az aknakereső, nem ismertem, de hallottam már róla.

Nem viccnek szántad, de azért én jót mosolyogtam a nászasszonyos történeteden. Már korábban is
írtad, és most is előjött, hogy nagyon érdekes viszonyban vagytok. Jól megtaláltátok a középutat
az együttlétben.

Abban igaza van, hogy nem kell beleszólni az ő madártartásába, abban meg neked van igazad, hogy
ha már állatot tart, azt tartsa úgy, hogy ne csak neki, hanem a jószágnak is jó legyen.

Ahogy néztem a videót, még a "nagyon szeretem" illatát is éreztem a friss, földdé érett komposztnak.
Jól sikerült. Ügyes vagy!

Kata, olyan sokszor írod, hogy fáj a fejed. Iszol eleget, igaz? Sejtem, hogy nem a vízhiány miatt fáj,
de ez is egy ok a sok közül. Nem kell megfogadni a tanácsomat, nem okoskodni szeretnék, de azt
mondom, amikor csak megtehetitek, menjetek le Samukával, ha csak rövid időre is.

Nálunk tegnap zavartalanul napos gyönyörű idő volt.

Ági, milyen nyugalom és béke árad az arcodból az első képen. Ha eddig nem tudtam volna, most biztosan
megérteném, mit jelent neked a kínai festészet. Jó, hogy rátaláltál. Látszik, hogy töltekezel, amikor
ecsetet veszel a kezedbe.

A fügére nagyon irigy vagyok. Itt a Bükk lábánál túl hideg van hozzá, sajnos. Télen elfagyna. Többek próbálták
már itt a faluban átteleltetni (jó vastag takarással), de ha nem is azonnal, két-három év után kifagyott.

Tényleg szépséges az ajándék!

Nem emlékeztem, hogy már írtam a kis Szuper Márióimról! Nem baj, ha nem segít. Bármi jó, amiben hiszel.

Apukád nagyon jól néz ki!! Jól döntött szerintem.

Az uborka, csak roppanós, friss ubiból jó, mert ha kissé megpuhultat teszünk el, még tovább puhul a
fermentálódás után. De ez se rossz, nem szabad kiönteni. Aki nem undorodik tőle nyugodtan megeheti,
és a levét is megihatja. A fermentálós csoportban olvastam, hogy sokan csak összeturmixolják például
joghurttal, esetleg egy kis fokhagymával, és hideg uborka levesként eszik. Azt írták, hogy a hőségben
csodás hűsítő volt.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. augusztus 22. 8:20

Angliában Kristófnál aludtam, de a nap nagy részét Zsuzsiéknál töltöttem. Reggel tízre mentem át
hozzájuk, de előtte, ha nem esett megjárattam magam a városban. Minden nap más irányba mentem,
hogy ne legyen unalmas.

Tavaly is, meg korábban is tettem már be képet a gyerekektől nem messze lévő Szent Elphin templomról.
Írtam arról, hogy réges-régi sírkövekkel van beborítva a környéke. Ezt itt szokás, mert minden régi templom
udvarán ezt láttam. Tavaly egy nagyon szép cicát is sikerült ott lefotóznom, kíváncsi voltam, hogy megvan-e
még. Már messziről láttam, hogy igen!!

Kép

Kép

Már mentem is oda hozzá. Olyan szépséges, mint volt.

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. augusztus 22. 8:31

Heti Lilyke: négy és fél hónapos (20 hetes)

Pizsiben, hálózsákban

Kép

Meglátta a szoptatós párnáját. Cici jön!!!

Kép

Tegnap, 15 fokban, közepes szélben. (A kis csizma csak nevében csizma, egyébként
egy vékony textil akármi...)

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. augusztus 22. 16:51

Na mondanám hogy ez sem teljesen az én napom, bementünk a városba, vitaminok, olaj, stb. banán karfiol zöldség, és ami a legfontosabb a banán...most keddig biztos hogy elég lesz!
Mire hazaértünk volna megint összecsuklott, de szerencsére nem volt rohama viszont a vérnyomás megint a béka feneke alatt.. szomszéddal vittük be..grrrr

tegnap volt a névnapja, de csak ma lett belőle sütemény, de ide se teszem be a lábam többet, írtó drága, s a többi no com.
hazahoztuk dobozban, majd hozom a képeket...

Mindenesetre jó sok vizet itattam vele, letöröltem vizes ruhával, megettük az egyik süteményt és banánt..már túl vagyunk a marha húsleves kockából készült levesen is, és most itt van mögöttem, és nézi hogy írok. közben kaptam egy puszit, és visszavonult.

Várom hogy kiengedjen a mirelit 2. valami, mert nem írtam rá hogy micsoda..így most lutri lesz hogy mit eszünk majd. :)) színe alapján valami pörköltféle lesz. ;;) de nem akarok kockáztatni a kinti felengedéssel, inkább megvárom hogy legalább annyira felengedjen hogy elváljon a doboztól, s akkor már merem melegíteni!
Nagyon örültem a cicának hogy viszontláthattam, ritka szép gyönyörűség!
Lilyke, meg milyen édesen tud már a mimikáival beszélni, egyre szépségesebb lesz ez a kis hercegnő! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 22. 17:35

Kedves Lányok!csak jelzem,hogy este hozok jó "kis dolgokat" és nézelődök.Sajnos és ez most egy kérdés????????Ti hova teszitek a nyers,nem kellő húscafatokat? Zacskóban rakom a kukába.Most hogy levittem, akkorát sikítottam , kiszakadt a zacskó és 1000 légylárva csúszkált ki belőle.1 óráig mostam a máló cuccoktól a kukát.Bár a komposztban lévő talajlakóktól nem undorodom,de ezek a ruganyos lárvácskák elég gusztustalanok voltak szegények.Bocsánatot kérve tőlük megúsztattam őket a slaggal és kiöntöttem.kis föld rájuk,fogalmam sincs mi lesz belőlük.??
Szóval Lányok!Este jövök videóval,most megyek mosogatni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 22. 18:03

2 mosogatás között:

Megyek teregetni.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. augusztus 22. 18:45

most csak képek
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5F65DD18
Kép
Kép
Kép
:movingflower: :flower1: :littlehearth:
végre felment a vérnyomás 13o-ra... :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. augusztus 22. 19:22

Sziasztok!
Jajj Kata, olvasom mi történ Samukával! Ez a bolond idő. Felétek megint jön az eső, mi meg élvezzük a napsütést itt.
Szerencsére jobban van már!! Olyan kis fáradtak a szemei a képen.
Boldog névnapot a nagylegénynek!
Nagyon szépek a paradicsomaid!
Igyatok sok folyadékot, csak akkor menjetek ebbe a nagy melegbe ki, ha muszáj. Vagy reggel korábban még hűvösben. Hátha azt jobban viseli.

Rita, rögtön megismertem a templomot a sirokkal. Ez a cica csodaszép!! Arra gondoltam, hogy már olyan ismét viszont látni, mint amikor haza megy az ember. :-)
Lilyke kis szépséges!!! Jól lehült ott a levegő, ha 15 fok van.
Jót mosolyogtam az előzőekben feltett kutyákkal szemléltetett távolságtartáson. Találékony az ember. :-)

Paggy, megnéztem a videót. Mindig csodáltam ezt a férfit! Nagy kár érte! Remélem a falu tovább tudja vinni azt amit ő felépitett!
A húscafatokkal kapcsolatban:
Ramosnak szerencsére szerdán jön meg a farhát a piacra. Azt szétszedem, letisztitom és a lejövő részeket zacsiban dobom ki a kukába. Rögtön.
Ma mintha érezte volna a máj, hogy irni fogsz, len fogadott a kamrába a kevés kö részen. Hogy hogy a frászba került oda nem tudom, de már kerestem valamelyik nap, mert úgy emlékeztem kivettem neki vacsihoz. Zacsiba volt, nem nézegettem, gyors kidobtam.
Ha a kuka aljára kéne a zacsit dobni, akkor menne a fagyóba arra a pár napra, utána dobnám ki. Más megoldás nincs...
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. augusztus 22. 19:32

jó éjszakát mindenkinek, most kezdődik az Istentisztelet! Megyek a másik szobába, ott már megy a dicséret! Ágyban hallgatom, és közben Samukám meg elalszik kb a felénél, de volt hogy végighallgatta! Nagyon szereti Sándor pásztort! :D ;) :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. augusztus 22. 19:34

Kata, jó éjszakát Nektek, vigyázzatok egymásra!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 22. 19:53

Felteszek mindent és azután nézelődök.
Lányok!Sokat lelkesedek a videókon,de ezt nézzétek el nekem!Tényleg klassz hely
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 22. 20:04

Délelőtt indulás anyukámhoz a temetőbe:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 22. 20:09

Hazafelé megálltunk az építkezésekkel tarkított Városliget Ajtósi Dürer felőli oldalán és besétáltunk:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 22. 20:21

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 22. 20:24

Kép

Vissza: “Társalgó”