szia Paggy,elolvastam mind a két cikket, és meg is értem az elkeseredést, de ezeken a dolgokon mi nem tudunk változtatni.! Miniben itt a Bánon nap mint nap szembesülünk így is, úgy is..Nem nagyon akarnak változni, inkább csak a kiskapukat keresik, és sokszor már egy 3-6 éves profi bűnöző kicsiben. Átéltem nem is egyszer a saját bőrömön, tudom miről beszélek, nem a pletykákat továbbítom, hogy ezt meg azt hallottam. Viszont vannak olyanok is, akik igenis akarnak előbbre jutni, meg is tesznek érte sok mindent, és többnyire sikeresen. Hozzáteszem nem egy család valóban befogadta Jézust a szívébe, és ez lassan olyan életformává és önértékeléssé vált bennük, hogy öröm, az hogy húzóerővé lettek a közösség számára! Persze közöttük is van aki csak megjátssza azt hogy megtért, mert aki iszik dohányzik, káromkodik, drogozik, az nyilván csak a szájával és nem a szívével tért meg. Sok mindenhez idő is kell, jó példa, hogy még ha nem is vagyunk elégedettek, és jogosan perlekedünk is, akkor is lehet hálásnak lenni azért amink van, amit elértünk, ami új helyzetet hoz az életbe, néha nem éppen azt amit az ember elképzel, de azokból is idővel van kiút! Nagyon fontos az olvasás megszerettetése, mert amíg pl. azzal foglalkozik, és nem csak a bibliai foglalkozásokra gondolok, addig is nem olyan területen jár az agya, vagy a megszokások, melyek távol tartják a jó úton való haladástól.
Olvasva a cikket is mindkettőt..tesók között is van nevelőszülő, és van aki direkt roma gyereket fogadott örökbe, hogy ezzel is esélyt adjon a másra! hogy lehet és kell is tenni.
De nem csak nekünk. Ezért is itélem el pl. a határozatot a szegregációs kártérítésről, mert jogtalan és igazságtalan.
Mert olyanok kapnak milliókat, akik iskolakerülők, rablók tanárbántalmazók, vagy osztálytárs bántalmazók voltak.
S ki kárpótolja majd az áldozatokat!
MÁsik pl. Nemesdéd, ahonnan apu származik. Ott az egyik rokon mellé egy cigány család költözött.
Azóta fél, térfigyelő kutya minden van, de hát egyedül él, mert mindkét lánya férjhez ment és nem ott laknak.
Közmunka szinte a 0-val egyenlő ...
Na mindegy...ezen itt innen nem lehet segíteni. Minden helyen megvan a maga megoldandó feladatok garmada.
Az egyénnek is akarni kell, hogy másként akarok élni, de nem a semmittevésből, hanem bármit amit lehet alkotva!
Ahhoz meg nekik is változni kell ahogy a lehetőségeknek, mert szerintem jó dolog a pályázat, de nem mindenki tud írni és élni vele /én sem/ ...
szóval nem érdemes nekikeseredni, annak kell örülni amire éppen lehetőségünk van, megcsinálni, nézni, ábrándozni, gyönyörködni a szépben, stb.
De ezt neked már nem is kell ragozni...időnként magamat is úgy kell kirángatni a fásultságból, mikor belefáradok valamibe.
A gépembe új alkatrészek kellenek, de mindegy, muszáj mert 3 éve megy egyfolytában szinte éjjel nappal majdhogynem.
2-szer 3 TB-ra lesznek kicsirélve, mert az egyik 3 terrásom szinte forralja a gépet.
Na mentem, remélem most már nálatok sem esik, itt most végre kisütött a nap egy ideje...