Van képem hozzá

dolores953

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2016. június 29. 21:56

Sziasztok lányok, köszönöm ezt a sok szép fotót, virágosat és nem virágosat.
Nekem kedvenceim a felhős fotók, mindig a gyerekkorom jut eszembe róla, heverésztem a fűben
és néztem a bárányfelhős eget. :-bd
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."

Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. június 30. 2:07

Rita írta:Köszi Unni! A legjobban nem ezekkel a képekkel leptél meg, pedig ezek is nagyon érdekesek,
hanem azzal, hogy az iPad egy kiló. Megmondom őszintén én lehet, hogy közelről még nem is
láttam olyat. Telefon ügyben is még csak most fogok modernizálódni. Olyan régi Nokiám van,
hogy Frédi és Béni is ilyet használt.
Zsuzsi tegnapelőtt vett új telefont magának, a régit nekem adja. Nem értek az okostelefonhoz,
de azt mondta, hogy a tablethez hasonló, ne izgassam magam, úgyhogy nem izgatom.
....
A héten jön az új laptopom, bezzeg azt töviről hegyire tudom, milyen lesz, és mit fog tudni.
Azt a módszert fogom alkalmazni a fényképező vásárlásnál is, amit a laptopénál. Az új gépem
ugyanaz, mint a régi, csak sokkal modernebb okosabb változatban. A régivel nagyon meg vagyok
elégedve, ezért nem akartam más fajtát venni. A fényképező is kedvemre való, ezért csak azt
fogom kérni a fiamtól, hogy a Canonnak e kategóriáján belül, nézzünk egy modernebbet, nagyobb
tudásút. A méretnek, súlynak maradnia kell, mert a kis táskámba bele kell férnie a pénztárca,
és a telefon mellé. Most már mindenhová viszem magammal.

Csütörtöktől nem lesz fényképezőm egy hétig, mert a fiamék kölcsönkérték a nyaraláshoz.
Kénytelen leszek kipróbálni, milyen fotókat készít a tablet.

Hogy eltelt az idő! Nagyid már 97 éves!!!! Jó egészséget kívánok neki!

Egy saját rózsát küldök neki:

Kép

Rita, bocs, hogy csak most jelentkezem, de engem is elkapott a "modernizáció gépszíja". :)) Én tavaly kaptam meg a fiam okostelefonját, de még csak a szókeresőt =)) , a skypet és a yt-ot használtam rajta.
Ma vettünk egy kártyafüggetlen dual SIM-kártyást, pont olyat amire szükségem van, 5,2"-os képernyő méretűt. Szóval én is tanulgatom és az évezred eleji Nokiámról próbálom a több mint ezer névjegyet átmásolni. :-o
Ennek az operációs rendszere már a 6.0 Android Marshmallow. /Zoltán android párti./
Egyébként egy traffipax program miatt szántam rá magam erre a beinvesztálásra. /Hú, de ettől még jó messze vagyok, hogy ezt is tudjam majd kezelni, pláne, hogy holnap elutazik pár napra a tanítómesterem./
Most még idejött ellenőrizni, hogy mit csinálok... látta, hogy egy ujjal gépelgetek, erre jól kinevetett, mert az új "okostojással" úgyis tudnék írni, hogy csak bediktálom a mikrofonjába, amit szeretnék és "ő beírja". ;;)
Hát, elkerekedett a szemem... de egyenlőre maradok a hagyományos írásnál, mert akkor nem tudom, hogyan tudnék idézni, színezni, vagy képet betenni. Esetleg az emilek írásánál használom majd ki, ha már kitapasztaltam.
A fényképezőgépeket is nézegettem az Extreme digital szaküzletben, de azzal még várok, mert majd inkább egy tükörreflexes profi gépet kéne vennem. A kis automaták nem tudnak többet, mint ez a telefon.
Gratulálok az új laptopodhoz is! :-bd Nagyon szuper, hogy ilyen felkészülten várod. :ymapplause:
Az már Win10-es lesz?
Igen, az iPad tokostól együtt majdnem 1 kg. Akkor mértem le, amikor Dabdiékkal Londonba mentünk, és csak limitált súlyú kézipoggyászunk lehetett. Ezért Dabdi párjának a kis böröndjébe került. :)
Köszönöm a Nagyikám nevében is a gyönyörű rózsád fotóját! Milyen finom illata lehet! @};-
Kata, milyen izgalmas látvány lehetett közelről a hőlégballon. ;;) Drukkolok a holnapi vérvétel miatt, de biztosan minden rendben lesz!
Dolores, szépek is a bárányfelhők, :) bár az elmúlt 2 napban nem nagyon láttam felhőt az égen.
Kép
KépKépKép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 30. 15:51

Szia Unni! Az a nagy problémám, hogy már látom magamon az "őrület" jeleit, és ilyenkor
kell nagyon észnél lennem. Még csak pár napja veszem minden nap kezembe a gépet, és
máris rabja lettem. Kezdek más szemmel nézni a dolgokra. Mindenütt azt figyelem, hogy
miből lenne jó fotó (jó fotón azt értem, ami nekem tetszik), és miből nem. Ha most nem
vigyázok, akkor egyre inkább a rabjává válok, és a fordítástól venném el az időt az új
hobbimra, amit nagyon nem szeretnék. A fordítás nekem nemcsak a fordítást, hanem
a fórumozást is jelenti. Mindkettőt nagyon szeretem, amíg van bennem lelkesedés, addig
ezt szeretném fő szenvedélyemnek.
Ismerem magam, egyelőre nem mernék nagyon profi fényképező gépet venni. Tegnap
kipróbáltam a tabletemet, hogy milyen fotókat csinál, mert tudtam, hogy nem fogom
fotózás nélkül kibírni azt az egy hetet, amíg a gyerekeknél van a masinám. Nem rossz,
amíg süt a nap, de ha nem süt, akkor nem vagyok megelégedve vele. Zoomolni pedig
nem lehet olyan jól vele, mint a fényképezőgépemmel. Szóval a masina vezet. De napon
szuper fotókat lehet ezzel is csinálni.
Tegnap hozták a téli tüzelőmet. Nekem még a forgácsot is le kellett fotóznom, mert
tudtam, hogy szép kép lesz belőle. A tablettel készítettem. Tetszik nagyon! Noooormális?

Kép

Win10 lesz az új gépemen. Ma hozza a futár. Azt írta, hogy 15.00 és 18.00 között fog
ideérni. Az újat fogom Angliába vinni, hogy a fiam minden programot rátegyen, amit már
megszoktam, amire a fordításhoz, le-, és feltöltésekhez, a fórumozáshoz szükségem van.
Július végéig lehet ingyen áttérni a win10-re, épp az utolsó pillanatban megyek.

Ezt is a tablettel fotóztam:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 30. 16:40

Kata és Samuka az Erzsébet ligetben jártak:

Kép Kép
Kép Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 30. 16:45

Kata! Nagyon szépek ezek a fotók! A nap és az árnyék játéka mennyi zöld színárnyalatot
varázsolt rájuk. Fantasztikus! Szép lehet az a liget. Külön barátságossá, otthonossá teszi,
hogy nemcsak padok, hanem asztalok is vannak benne.

:littlehearth: :-bd :flower1: \:D/ :littlehearth: :D :flower1: :ymapplause:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 30. 17:08

Kata szintén mai fotói:

Kép Kép
Kép Kép

Kép Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 30. 17:16

Kata! egyre szebbek a fotóid! Szembeötlő a fejlődés! Gratulálok!

:movingflower: :flower1: :littlehearth: @};- %%- :movingflower: :flower1: :littlehearth: @};- %%- :movingflower: :flower1: @};- %%-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 30. 17:23

Zsuzsi lányom tegnap este 11-kor készült felhőfotói:

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 30. 17:29

A lányom mai képe a stirling-i várról, ami a város közepén van:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 30. 17:35

Zsuzsika! Köszi a képeket! A felhők is gyönyörűek, de még szebb a kastély,
és az őt körülvevő zöld színek. Ha nem tudnám, hogy Skóciában lett lekapva,
akkor is sejteném, mert csak ott alkot a természet ilyen zöld színt.

A vár önmagában is eszembe juttatja a középkort, de a legelésző marhák
ráerősítenek erre a feelingre. Jó képek!!

:) %%- :D @};- :ymapplause: :littlehearth: :-h :flower1: \:D/ :movingflower: :-bd
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 30. 17:57

dolores953 írta:Sziasztok lányok, köszönöm ezt a sok szép fotót, virágosat és nem virágosat.
Nekem kedvenceim a felhős fotók, mindig a gyerekkorom jut eszembe róla, heverésztem a fűben
és néztem a bárányfelhős eget. :-bd

Dolores! Én pontosan ezt csináltam az öcsémmel. Annyira-de annyira szerettem!
Te is a bárányfelhős égről írsz, az én képzeletemben is az jelenik meg, pedig
biztosan akkor is volt mindenféle érdekes képződmény, de azok nem maradtak
meg bennem.

Kép
dolores953

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2016. június 30. 18:18

Rita írta:A lányom mai képe a stirling-i várról, ami a város közepén van:

Kép
Kép

Szia Rita

Csak nem az a skóciai vár ami a Rettenthetetlen c. Mel Gibson filmben is szerepel ?
Mind a két felvétel nagyon jól sikerült.
Zsuzsikának is köszönöm a képeket. :movingflower:
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."

Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. június 30. 18:31

Köszönöm a kirakott képeket! Van egy nagyon jó kép ami úgy :D néz ki mintha ismételném, pedig olyan magas, hogy 3 részletben tettem ki :D
Nagyon élveztem én is a ligetben való tartózkodást! délután Samuka olyan fáradt volt már, hogy a25 perces utat majd 5o perc alatt tettük meg ..jó lett a vérképe...egy két apróság van de mióta áttértem a himalája és tengeri sóra, 2 egészet javult a pajzsmirigy eredménye is. A tengeri só hiányzott addig csak felfelé mászott, már a 7,5 is elhagytuk :-ss de most már alig van 5 felet.... ;;) ...Na szóval a lényeg nem értük el a 1o-et mint egyik éven
viszont nagyon aranyosak voltak a laborban...kicsit kellett csak várnunk, mert samu elkezdett nagyon remegni és behivtak soron kívül..3-an fogtuk le, és majdnem nem sikerült, de mondták már benn van a tű és sikerült visszakönyörögni a buksiját, hogy tegye le...még jó hogy 93 kg vagyok, most nem tudott szegénykém kifickádozódni alólam...de gyorsan végeztek, még csokit is kapott a nővérektől és egy dédikétől is, annyira meghatódott aranyoskám a Samun...Lényeg túl vagyunk rajta....phűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű- ezért tartott a délutáni visszamenet 5o percig...viszont nagyon finomat vetem neki jutalomképpen :)) .még jó, hogy a pocijával ki lehet engesztelni...."tiszta kispongrácz" most megyek és én is megeszem....
bocsi a várat nem reagáltam le..van egy nagyon kedves iróm hozom a könyvet...sajnos már a mennyben iródiákoskodik...James Herriot Az állatorvos is ember....újra meg kellet vegyem a könyvet mert kölcsön adtam és persze későn kaptam vissza...letehetetlen...néha annyira nevettem, még ma is, hiába ismerem már sorról sorra annyira megnevettet, hogy még Samu is megébred...na anyu....aztán alszik tovább...én meg röhögök a beleharapott paplannal együtt... =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) SZóval kihagyhatatlan....kötelező több kötet van, de ez a kezdő... :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 30. 18:45

Dolores! Sajnos filmes kérdésekben egyáltalán nem vagyok otthon, de utánanéztem.
Te többet tudsz, mint én, mert tényleg itt forgatták a filmet.

"Mind közül a legszebb skót kastély az elhelyezkedését és az építészetét tekintve.
Csodálatos reneszánsz palota. A híres Rettenthetetlen című film itt játszódott."

http://www.nokorszak.hu/vilag/10-csodalatos-skot-kastely

Az Wikipédián ezt írják a stirlingi várról:

"A Stirling városában található Stirling vára az egyik legnagyobb és - úgy építészetileg,
mint történelmileg - legfontosabb vár Skóciában." - és hosszan sorolják a történelemben
betöltött szerepét.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Stirling_v%C3%A1ra

:flower1: %%- :littlehearth: %%- :flower1: %%- :littlehearth: %%- :flower1: %%- :littlehearth: %%- :flower1: %%- :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 30. 18:59

Kata! Hála istennek, hogy minden simán ment Samuval,
és az eredmények is jók!

:littlehearth: ^:)^ :littlehearth: :ympeace: :littlehearth: \:D/ :littlehearth: :-h :littlehearth: :D
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 30. 19:04

A lányom a napokban küldte ezt a fotót. Ő a cuki édességboltot akarta megmutatni,
de észrevettem, hogy egy nő kabátban van benn az üzletben. Megkérdeztem, hogy
jól látom-e, erre mondta, hogy igen. Sokan kabátban járnak a 14-16 fokos hidegben.

Egy kis kiegészítés: most írta a lányom, hogy aki hozzá van szokva ehhez a hőmérséklethez,
az nyári ruhában van. Különböző módon felöltözött embereket lehet látni egy időben.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 30. 20:42

Első naplemente a tablettel:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 1. 7:10

Szép reggelt mindenkinek! Rita nagyon szép a tablettel is a kép a faforgács és a naplemente is gyönyörű lett. A TEgnap esti képeim amilyen szépek lettek, most a reggel is hasonlóval fogadott mindjárt gyorsan le is kapom..olyan mint egy báránytejút...
csak még nem ltok a könnyimetől annyit nevettem egy humorista Eb beszámolóján /romániai/ micsoda humoristái vannak..kicsit alpári...aish =)) =))
ha megtalálom kiteszem...csak már elléptem onnan és nem mentettem le...
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 1. 8:09

Az este 9 órakkor csináltam ezt a képet amíg a buszra vártam. Előadásra mentem a Városházi Estékre.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 1. 8:09

Szép reggelt Mindenkinek!

Köszi, Kata!
Még ismerkedem a tablettel. Tegnap, miközben két bokor közt állva próbáltam
egy szép naplementét összehozni, megcsörrent a telefonom, úgyhogy a zoom elmaradt, majd
ma kipróbálom, de nem fűzök hozzá nagy reményt.

Kata esti és reggeli fotói:

Kép Kép
Kép
Kép Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 1. 8:11

Egy kicsit fordultam, és ott ilyen az ég.
Kép

Nem nagyon szoktam eljárni színházba, de mostanában úgy adódott, hogykétszer is voltam ezen a szabadtéri rendezvény sorozaton. Tegnap a csabai és gyulai közös kórus adott elő régi filmzenéket, musical részleteket ismert könnyűzeni dalokat. Utolsó számként megemlékeztek Bud Spencerről ezzel a dallal. Nagyon jó előadás volt.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 1. 8:21

Gabi!!!!! Egyszerre küldtük el a képeinket,
ez azt jelenti, hogy kettőnkké a 4000. hozzászólás!!!

Most mennem kell a városba, addig kitalálom, hogy mi legyen az ajándékunk.

Egyébként nagyon szép az esti égboltról készült fotód. Nálatok is tekeregtek,
kanyarodtak a vékony fátyolfelhők, mint nálunk. Most Katáéknál legelt a birka
nyáj.

Eddig a napsütötte égboltot szerettem a legjobban, de most elkezdtem értékelni
a lemenő nap által megvilágított eget és felhőket is. Gyönyörűek tudnak lenni,
nem beszélve a színek játékáról.

Szaladok!

:flower1: :littlehearth: :flower1: :littlehearth: :flower1: :littlehearth: :flower1: :littlehearth: :flower1: :littlehearth: :flower1: :littlehearth: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 1. 13:39

Gabi! A videót azóta tehetted ki, hogy elmentem itthonról. Mindjárt megnézem.
Jó szórakozást a mai napi programokhoz is, és jó fellépést Pannának!

Ajándékként a megunhatatlan (legalábbis nekem) sásliliomot teszem ki, de csak
azért, mert ez volt az a pár fotó, amikor azt mondtam, hogy "eddig és ne tovább".

Kora reggel volt, amikor lefotóztam a liliomot, olyan fél hat felé lehetett. Feltűnt,
hogy fekete a porzója. Furcsállottam, hogy miért ilyen, de jól mutatott a képen,
úgyhogy nem gondolkodtam rajta tovább. Még nem voltak teljesen szétnyílva a
szirmai, bár ez nem nagyon látszik a fotón. A sásliliomnak egy napig él a virága,
tehát ez éppen nyílóban volt.

Kép

Aztán kb. egy óra múlva megint kimentem, mert méhecskéket akartam fotózni,
erre ezt láttam:

Kép

Tiszta sárga mindegyik porzó! Megnézegettem a liliomokat, és azt láttam, hogy
miután teljesen kinyílik a virág, az a kis fekete sapkácska a porzó végén fölnyílik,
és láthatóvá válik a sárga virágpor. Annyira elkezdett izgatni a dolog, hogy azonnal
tervezni kezdtem, hogy másnap még hamarabb kimegyek a virágokhoz, és több
lépcsőben lefotózom a porzókat. Aztán gyorsan lebeszéltem magam róla. Itt kellett
megálljt parancsolni magamnak.

Tegnap a honlap (nem a fórum) elérte a 20 ezer megtekintést. Boldog vagyok!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 1. 16:02

Csak gratulálni tudok sok mindenhez! Legelőször is Gabóci fantaszikus égjátékához...ott is tudnak csuda dolgokat produkálni felhők...tényleg megunhatatlan. Rita gyönyörű képet csináltál a sásliliomnál úgy látszik egyáltalán nemhátrány hogy tablettel készültek a képek. a videót meg majd egy kicsit később megnézem...biztosan nagyon szépek a szabadtéri előadások! Egyszer voltam a margitszigetin a Grúz kardtáncosokat néztem meg....lehet hogy az is rátett nekem hogy szeretem a kardos filmeket! :D :)) :)) de anyunak köszönhetem az abszolute beoltást...a Kardforgató NŐ
és a Crimson Bat Oichi Wanted Dea cimű mozifilmekkel. Innen aztán nem volt megállás!
elment egy nagy kedvencem is...Bad Pencer....nagyon szerettem...szinte kivétel nélkül minden filmjét láttam. @};-
külön gratulálok a 2oezredik megtekintéshez is szerintem ez is önmagáért beszél! :flower1: :flower1: :flower1: :littlehearth: :ymparty: Kellemes hétvégét Mindenkinek! :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 1. 16:24

Rita, gratulálok a 20.000 honlap látogatóhoz. Nem véletlen, mert különleges, magas színvonalú, nagyon sokan szeretik, a facebookon is csak jókat mondanak róla/d.

Most készülődök, megyek Gyulára a Körös-völgyi sokadalom megnyitójára. Fogok fotózni.

Vissza: “Társalgó”