Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. április 15. 18:20

Paggy, tényleg jó nagy távolság amit bejártál, de az a lényeg, hogy sikerrel jártál, és nem volt kint sok ember... Itt hallom hogy az a divat, hogy leköpdösik egymást az emberek..hogy mik vannak... :-o
Ha valaki holnap ezt csinálja velünk, tuti a seggén fog kijönni a fogsora!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 16. 18:06

Kedves Kata!Köszönöm a képeket.Most legalább látom az ablakotok alatti fát.Sikerült eljutnotok a postára?ma jó idő volt,gondolom baj nélkül odaértetek.Milyen érzés a "földszinten járni"? :) :))
Van egy ötletem,ma hangulatjelentés jeleket teszek be,s ezzel próbálom bemutatni a történéseket.
Tehát: :) :( ;)
:-? :O3 :O3 :O3 :YMDEVIL: :YMDEVIL: :YMDEVIL: :-C %%- :!! :-? [-X :YMPRAY: (~~) ~O) %%- :YMHUG: ;)) ;)) ;)) :movingflower: @};- :flower1: %%- :flower1: :movingflower:
:-h Paggy @};-
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 16. 19:09

Sziasztok!

Kata, tényleg, én is észrevettem,hogy végre látjuk a nagy fát a házatok előtt teljesen a gyökerétől. Nagyon szép fa! Csupaszon is, meg levelesen is.
Hogy sikerült ma a kimeneteletek? rendben volt minden? Buszoztatok, ugye?
Megcsináltad már a sonkát?
Valami finomságot is vettetek hazafelé? Mindig szoktatok, csak azért kérdezem :-)

Paggy, jó kis sétád volt. Szinte magam látom, mikor bevásároltam a húsokat most Ramosnak és kétszer fordultam, hogy mire is van időm, hogy hazaérjek kilencig. De jó is volna, ha mindenki igy betartaná az időpontokat.
A sárga és kék kuka az a magaságyásoknál van? Mert hogy nem nálatok, az biztos. Legalábbis úgy gondolom.
Kaptál akkor mindent a kutyaboltban ugye? Nászasszonoyd nem lepődött meg a küldött dolgokon?
Azt a sátras zöldségest még nem láttam. Vagyis úgy emlékszem. Van, vagy volt minden amit szerettél volna venni?
A villamoson sokan voltak?
Újra nézve most ovlastam, miért te mosod a lépcsőházat. Mit kell azon félni. Jó kis domestos, vagy hipó, aztán törlés. Ennyi. Közben jól elnáspángolni aki összejárja, mig mossa az ember fel a követ. :))
Örülök, hogy a croissant megcsináltad. Na nekem biztos kifolyna a töltelék, mert higabbra hagyom a lekvárokat.
Jajj, micsoda ötlen a hangulatjeles mai napod :-)
A gondolkodó fejre kiváncsi vagyok, a lila nevetős ördögre is. A lóherének örülök. Az ejnye-bejnye gondolkodóvá tett, ugyanigy a halowin tök is :-)
Úgyhogy várom szóban is az élményeket. :))

Épp a karantén vacsoránkat esszük a fiammal. Pizza helyett, ami holnap lesz, mert a párom megette vacsira a maradék ebédet, igy elnapoltam a sütését, igy házi krémsajt, tegnapi sonka felszeletelve, meg pocokméregerős paprika. Azért megennék még egy jó kis csokitorta szeletet, onnan, ahonnan a fiaméknak a cég rendeli a szülinapi tortát. Hát álom, édes álom :-)
Jöjjenek videók az ugatóbajnokról.

A szomszédba járó szép, háromszinű cicmic a tónál. Persze, hogy Ramos azonnal kiszúrta.

Itt látszik a sünvédelemre feltett háló is.

A valamelyik nap lekapott maradék csirkehúsos menű a rakott zöldséges bulgurral. Csak most a cukkinit hozzá nem találtam, igy Rita cukkini pörköltjéhez elrakott héjasat használtam fel. Sokkal finomabb lett, szaftosabb maradt. Igy csinálom összekverve legközelebb is, nem pedig rétegesre. Rá a fehér mártás. Finom lett, még a ház ura is azt mondta.

Kép

Sima gulyás

Kép

Nem tudom szoktatok-e csinálni: Ronda és finom: mákos nudli.
Nálunk otthon anyuéknál sima, zsemlemorzsás nudli volt mindig. János meg ilyet szokott. Én is szeretem. Hallottam már olyat, hogy valaki túrósan eszi.

Kép

Na és a nap legizgalmasabb képei itthonról : a gyümölcsfák virágai :))

Cseresznye:
érdekelt a porzó és bibe a festészet miatt, milyen lehet a képen közelről. vagyis a telefonom hogy adja vissza.

Kép

meggy labda

Kép

körtefa körtéje :-)

Kép

A levideózott cicmic napozik

Kép

A vérehulló fecskefű is kiviritott a fűszeresbe. Bele fogom egy cserépbe - nagyba- ültetni, mert mégsem szeretném, ha tele lenne a kis rész vele

Kép

Hát ennyi volt a napi izgalom.
Holnap már nekikezdek azt hiszem festeni is. Ma kicsit kóvályogtam az induló melegtől. Nem szereti a fejem.
Reggel mennem kell a piacra, mert szerdán nem volt Ramosnak a rendelt farhát. Vaj se volt a tejesnél. Meg almát is elfelejtettem venni. Meg jó lenne cserpes tejszin is, ha lenne ott a kis boltba. Persze, ha nem lesznek sokan. De már a múltkor kinn álltak és úgy várták a vásárlót.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 16. 20:33

Most ért ide hozzánk a förtelmes bűz. 1,5 km-re lehetünk a helytől.
Egy nádas gyulladt ki. Volt mikor itt szedtük a bodzát.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 16. 20:48

Úr Isten Ági!Micsoda tűz!!!Ugye nincs közel hozzátok?????????1.5 km???Felgyújtotta valaki???Mindenesetre a slagot a közelben kell tartani!!!!
Jövök mindjárt a hosszas nézelődéssel és az ugyanilyen hosszas élménynyavajgással. :) Csak előbb a páromnak meg kéne keresnem a Dampsy és Maecpiese régi tv sorozat további részeit magyarul.Most azt szeretné nézni .Nagyon nyűgös mióta nem dolgozik,úgy hogy hátha megtalálom.Persze biztos nem így kell írni.na mindegy most keresgélek és utána hosszasan nézelődök és írogatok.menjetek alukálni,mert ez eltart egy ideig.De előbb teszek be 3 fényképet a palántakertemről most este és a barátnőm lányainak vett szülinapi azáleáról.Mindjárt jön .
Kép
Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 16. 20:57

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 16. 20:59

Emlékeztek arra a sorozatra,amit keresek a páromnak?Egy pasi meg egy nő nyomoznak.most megyek keresgélni,mert csak 2 részt talált meg magyarul.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 16. 21:00

Köszönöm szépen,mindjárt megnézem.Vigyázz magadra Ágika!!!!Majd jövök,szép álmokat :) :) :
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 16. 21:00

Közben megnéztem ezen sincs már video amit átküldtem

Ez viszont működik:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 16. 21:03

Átküldtem neki nagy örömmel,de azért köszönöm-köszönöm. :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: Megpróbálom máshol. :) :) :)
TE EGY TÜNDÉR VAGY!!!!!!!!!!!!!!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 16. 21:07

Paggy, mindig beirod a cimet a keresőbe, törlöd a részt, beirod a következőt és ott van
4. rész

Spoiler: mutasd
https://indavideo.hu/video/DM_s03e04_-_A_nagy_bunyos
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 16. 21:08

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!!!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 16. 21:08

Tehát a keresőbe beirod ott, hogy

D&M s03e04

a négyet törlöd, irod az ötöt és igy tovább
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 16. 21:54

Mégegyszer köszönöm Ágika a linkeket.
Elolvastam és megnéztem ,amiket felraktál.Negnéztem Ramos videóját és változatlanul gyönyörű!!nekünk is volt egy ilyen gyönyörűségünk ,szomorú vége lett,úgy hogy most erről nem írok.De Ramos gyönyörűűűű!
És Ági,ami megint csak szuperek, a közeli képeid a gyümölcsfák virágairól.Menyaszonyi csokorba illenek és meghatóak.Megható a kis körtekezdemény a gyönyörű virág lábánál illetve,ami belőle fejlődik.Fényképezhetnél tárgyakat is,mert szépek a fotód,a közelik!Sőt az ételfotók is!!!!Írtam tegnap,hogy beleharapnék a zserbóba is.
A mostani ételek:a mákos nudlit ismerem.nagyszüleim forró vajba vettek ki a nudlit ,s azután került rá a mák.Igen finom étel.Kalóriabomba.Ennél már csak 1 nehezebb étel van a diósnudli.
Miért kell neked 9-re hazaérned?Csak a boltba kell érned 9-ig ,nem?Jó sok mindent vásároltál,DE!!!!!!!!!!!engem nem tud senki sem legyőzni a sok étel birtoklásában,MERT TEGNAP ESTE A VEJEM BEÁLLÍTOTT EGY KOCSIDERÉKNYI ÉLELMISZERREL.1 órával azelőtt hozta meg az albérlőm a heti bevásárlást és én meg a zöldséges sátorból a zöldséghalmot.SZÓVAL NEM FÉRÜNK EL A KONYHÁBAN ÉS A HŰTŐBEN .Kaptunk 1 nagy zsáknyi kutyakaját és cicakaját is.Arany-tündérek a lányomék,csak most "RÁNK SZAKADT AZ ÁLDÁS" :) :) :) Nem panaszkodom,hogyan is tehetném,mikor másnak nincs mit ennie,csak leírtam a helyzetet.
A zöldséges bódé/Áginak válaszolok/ jó messze van tőlünk,csak ritkán járok arra.Sok-sok mindent kaptam,egy egész húzóskocsinyi cuccot hoztam haza.Ebben benne van a nászasszonyomé.
Nálunk nincs magaságyás,csak a lakótelepi házak között.A szelektív kukák pedig az előkertben vannak.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 16. 22:06

A mai nap :
Lila ördögök-tanakodó fejek
Tele vagyok méreggel ,mert már mindenki elzárkózik ,még köszönni sem mer,mintha bélpoklosok lennénk.VIGYÁZNOM KELL,HOGY MEG NE VÁLTOZZAK ÉS MEGTARTSAM AZ OPTIMIZMUSOMAT
Halowin tök:
Melegség a sötétségben-2 tanítványom felhívott és idejönnek az erkélyem alá,hogy lássanak.És az állatok.Reggel a cicám megnyalta az orromat-arra ébredtem :))
Ma kertészkedtem a palántakertben.Beteszem a kertészvideót,amit néztem.
Finomat főztem,jó kis ártalmas ételt :)) Kínai mézes csirkemellet.És sajnos 2 nagy pohár colát is ittam :(( :((
Na ennyit a személyes nyavajgásról.
Holnap új napra ébredünk és minden mégjobb lesz,mint ma.Szép álmokat kedves Lányok!Üdv.P @};- aggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 16. 22:09

Ez a pasi Japánban él,zöldségtermesztéssel foglalkozik .nagyon bírom:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 16. 22:14

f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 17. 13:58

Sziasztok.
Most csak videókat teszek be a szegedi palotákról, hátha tudtok bennük gyönyörködni :-)

Gróf palota

Ungar-Mayer palota

Reök palota

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 17. 17:11

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!Ági!Csodaszép!!!!!!Felfogjátok szegediek,hogy milyen gazdagok vagytok???????Marcsi jóvoltából ,már láttam valamennyire a REÖK-PALOTÁT,de így a 3 nagyon-nagyon különleges.Micsoda díszek,ablakok,erkélyek!!!!!!!Micsoda jólét,abban az időben és azoknak,akik ezt megengedhették maguknak!.Hiányzik nekem a mindennapok piszlicsáré dolgai között a művészet.Lehet az fotó,festmény,kerámia,szobor vagy ilyen gyönyörű épület.ÉS ZENE,FILM,SZÍNHÁZ.Régebben,az ÁTKOSBAN,az egyszerű embereknek,mint mi vagyunk,is jutott lehetőség ,a kultúrálódásra.Elvárás is volt.Hiába csak a brigádnaplóba kellett írni a színház-múzeum látogatást,mégis megnézték,megnéztük,meghallgattuk.Emlékszem,gimnazista voltam Sopronban,amikor Kocsis Zoltán hangversenyt adott ,mi ki lettünk vezényelve.ELÁJULTAM Liszt egyik zongoraversenyétől,a csodálatos zenétől,úgy bezengette a hatalmas koncerttermet .Már akkor éreztem,hogy ez valami más,hogy a művészet felemeli a lelket,független attól,hogy szegény vagy gazdag vagy,csak engedd magad sodorni általa.Nem is kell érteni hozzá,csak figyeld a belső hangod,figyeld mit érzel!Nem vagyok sznob,nem minden tetszik,sőt egyáltalán nem értek sem az építészethez,sem a festészethez,sem a zenéhez,sem pedig a többihez,csak azt tudom,hogy ez vagy az tetszik-e.Köszönöm Ági a vizililiomokat,a különleges tornyokat,a sokféle tetőt,a gyönyörű lépcsőházakat. :flower1: :flower1: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 17. 17:16

Lányok!Hoztam néhány fotócskát :) : :)) :))
Először a reggeli képek:
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 17. 17:38

Szokásos reggeli hempergőzés.
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 17. 17:40

És most néhány a délutáni,
a tulipánok lengedeznek a szélben:

Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 17. 17:55

És most egy találós kérdés:
A párom nem tud nyugton ülni a fenekén,s beadta az önéletrajzát és a sztárfotóját ,egy olyan helyre,mely SZERINTE BOMBABIZTOS.Mindig kell,kellett és kelleni fog ,összefüggésben van az elmúlással.Na hová????????Csak akkor mondom meg a megfejtést,ha válaszoltak neki. :))
Szép délutánt és estét!Paggy @};-

Spoiler: mutasd
:-h Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. április 17. 18:09

Lányok! Ideértem, ma filmsorit töltöttem le a yuról, de nem biztos hogy megtartom.
Nem jutottam le, mert azt mondta a szomszédom hogy semmiképp s ma már 3 családban van korona vírus , van ahol csak a baba kapta el és a szülők ki be mászkálnak a marhái! Úgyhogy a Bán az szép lassan bekapja -hatja..mi hiába vigyázunk ezerrel , ha ekkora barom állatok mászkálnak kétlábon. S most nem arról beszélek, hogy el kell menni valahova, hanem a csoportosulás, az hogy nincs maszk, és nem is tartják be a követési távolságot! Elképesztő. Amúgy kihalt minden. sajnos nagyon terjed. Legrosszabb helyzetben a pestiek vannak, de még mindig nálunk a legjobb a helyzet a világhoz viszonyítva! Sajnálom az áldozatokat, sajnos a virus nem kérdezi bejöhet-e. Ez van...padig ma itt 22 fok volt, és még én is majdnem elolvadtam a nagyszobában. Nem is bírtam túl sokáig sem fent lenni, muszáj voltam kicsit eltenni magam ebéd után, de nem aludtam, de már a vízszintes testhelyzet is jólesett! Ma csak túrós tészta volt az ebéd, leves semmi. holnap viszont almalevest terveztem be, a 2. -at még nem találtam ki...

Ági, Ramos változatlanul gyönyörű, látszik, hogy jól érzi magát, és élvezi a jó időt. A virágzó gyümölcsfák csodaszépek, elképzelem mellé az illatokat. Ellenpélda az ijesztő nádastűz! Remélem azóta már sikerült eloltani és nem lesz személyi sérülés!

Paggy, jót vigyorogtam az áldás halmon, de még mindig jobb ha nekünk azon kell törjük a fejünket, hogy hova pakoljunk...xdd

Megnéztem a kertész videókat is és nagyon élveztem..de mondjuk a paradicsom levél illata nem hiányzik, mert olyankor úgy megfájdul az arcom mintha megrúgtak volna!
A kirándulós kastélylátogatást későbbre halasztom, mert jó lenne újralátni. és nem akarom elkapkodni, hanem amikor tényleg más nem foglalkoztat akkor nyugodtan körülnézni!

Na megyek lassan, még több helyre kell mennem a fórumon belül is..szép hétvégét mindenkinek, és ha lehetséges maradjunk egészségesek! :x :ymhug: :D :-?? :movingflower: :littlehearth:

Paggy, az a maszk változatlanul jól áll :D ;) :x
gőzöm sincs..talán valami átképző tanfolyam... :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 17. 18:11

Vissza: “Társalgó”