Sziasztok Kislányok! Három és fél oldal a lemaradásom, úgyhogy most tényleg keveset fogok
reagálni. Viszont elolvasok mindent, amit írtatok.
Lilyke még mindig nem született meg. Holnapig kapott haladékot, ha addig nem indul meg a
szülés, meg fogják indítani. Mindketten jól vannak egyébként.
Paggy, most olvasom az otthoni háborús helyzetet. Remélem az olvasnivalóm végére érve, már arról
számolsz be, hogy béke van köztetek.
Nálunk egy szem hó se esett.
Nagyon tetszik az onlie társasjáték. Szeretem az ilyen stratégiai jellegű játékokat.
Aranyosak a kutyuskák. Szegény Lizike nem is tud róla, hogy néha katasztrófa sújtotta övezetté kell
nyilvánítani, amerre megfordul.
Ildikó, én olyan hajdinát vettem, ami enyhén pörkölt. Angliában a lengyel boltban a lányomék olyat
szoktak venni, ami egész barnára van pörkölve. Imádják. Itthon még nem láttam olyat.
Szemet kápráztató az őszi festményed!
Írod, hogy a régi hó elolvadt a régi meg nem maradt meg. Én meg csak nézek, mert nálunk semmilyen
hó nem volt, se új, se régi.
Gabi! Remélem, már ki is próbáltad a kuktácskádat! Az enyémet itthon nem lehet kapni, az Amazonról
rendeltük. Mivel a fiamnak is meg a lányomnak is ilyen van, én is ezt a típust akartam, hogy tudjanak
tanítani. Ám arra nem gondoltunk, hogy itthon nincs ez a márka, ezért az enyémet is onnan rendeltük,
ahonnan az övékét.
Ma megint szereztem egy tapasztalatot. Az egy napig sima vízben előáztatott csicseriborsó 15 perc alatt
főtt meg benne. Annyi vizet tettem rá, amennyi épp ellepte.
Kata! Csak nehogy ránk romoljon a kaja. A lányom mondja, hogy Angliában a héten kezdték el kidobálni
az első bontatlan ételes zacskókat. Te vannak a szemetesek. Én újra beindítottam a tavaly leállított nagy
fagyasztómat. Minden romlandót, avasodót, zsizsikesedőt, molyosódót belepakoltam. Korpák, gabonák,
olajos magvak, tészták, lisztek, aszalt gyümölcsök, száraz hüvelyesek vannak benne.
De jó, hogy van segítségetek!
Én is remélem, hogy nem húzódik el őszig ez a helyzet. A Ryanairnél felár nélkül át lehetett foglalni az áprilisi
jegyemet. Lehet, hogy túl optimista voltam. Július negyedikére tetettem át.
A kolléganőmmel minden másnap kimegyünk a falun túlra. Mások is járnak most arra. Van, aki fut, van, aki
kutyát sétáltat.
Ági! Falnám a buktákat! Guszták! Itt sincs élesztő. Mindenki emiatt panaszkodik. Mondtam, hogy süssenek
olyan dolgokat, amibe sütőpor vagy szódabikarbóna kell. Még jó, hogy te kovásszal is tudsz sütni.
Az orvos vendégednek főként meg kellett volna értenie helyzetedet. Védjük az időseket, de ha az ő
hajáról van szó, függesszük fel egy kis időre...
Ido! Jó neked, én még nem tudtam megfigyelni a csuszkák hangját. Madárhangokból amúgy sem vagyok
nagyon jó. Nem vagyok képes megjegyezni őket.
Amikor pár éve elromlott a fűtésem, én is 16-17 fokban éltem egy darabig. Szerencsére ez áprilisban volt,
és egyszer csak megérkezett a meleg. Csak annyit kellett csinálnom, hogy kinyitottam az összes ablakot,
hogy a kinti meleg bejöjjön. Igazi ökofűtés.

Ebben a két napban biztosan te is tudtál becsalni pár fokot.
Nálunk ma majdnem 20 fok volt.
Egyszer láttam a yt-on, hogy milyen meleget tud adni egy mécses és egy virágcserép. Beteszek egy egyszerűbb,
egy cserepes, és egy két cserepes változatot. Hátha hasznát tudod venni.
Most ezt a hsz.-t útjára bocsátom, után hozom a szokásos kajáimat.