Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 1. 14:22

Gyönyörűek a vizes szűrővel készült képek,meg az utolsó nem házközeli havas táj!!!!!Csillog a hó,távoli minden.Jópofák,meseszerűek az árnyékos képeid.-----Egyszer volt,hol nem volt egy árnyékmanó,aki imádta a fákat.Naphosszat azzal szórakozott,hogy bámulta a faágakat és képzeletben élőlényeket rajzolt velük az égre....ÉS ÍGY TOVÁBB!
Hű,mekkora hó van nálatok!Itt semmi.Biztosan mindenkinek van szánkója!Jó lehet ott gyereknek lenni ebből a szempontból!
Rita!Pont az ellenkező természetem van,mint neked.Nagyon el tudok merülni egy filmben.Üdv.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 1. 14:26

GUSZTÁK A KAJÁK!!!!
A szusit kipróbálom.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. február 2. 9:28

Paggy, én is sokáig nézegettem ezeket a játszószőnyegeket, amíg erre rábukkantam. Ez tűnt a legtöbb
funkciósnak, ezért ezt rendeltük meg. Ha ott lennék most a lányoméknál, biztos, hogy én is játszanék
vele egy kicsit. :)) :))

Spoiler: mutasd
Március 17.-re van kiírva Zsuzsi. Úgy döntött, hogy a midwife-oknál fog szülni. Nem nagyzolásból írom,
hogy midwife (midvájf), egyszerűen nincs rá magyar szó. Bábának, szülésznőnek van fordítva, de ugyanakkor
az általunk ismert csecsemős nővéri és védőnői feladatokat is ellátják. Warringtonban a kórházon belül
van egy részlegük, ahol csak ők vesznek részt a szülésnél, komplikáció esetén viszont közel van a műtő és
az orvosok. Két hete már részt vett egy felkészítőn a lányom. Minden szüléssel kapcsolatos lehetőséget
megmutattak nekik, és nagyon sok hasznos, jó tanáccsal ellátták a látogatókat. A lényeg, hogy minden,
és mindenki a szülő nő igényeit szolgálja. Ő a legfontosabb, mindenki rá figyel, az ő minél könnyebb és
természetes szülését szolgálja. Vihetnek be otthonról képeket, amiket kitehetnek a falra, vagy bármilyen
holmit, ami otthonosabbá teszi a környezetet. Olyan a világítás, hogy egész kicsire le lehet venni, de vannak
illatgyertyák is, amik a szülést segítik. Még azt is mondták, hogy fényfűzéreket is hozhatnak be magukkal,
ha otthon azt a fajta hangulatvilágítást kedvelik. A szobában van kád a vízben szüléshez, labda, ágy,
hagyományos szülőágy, de modern szülőkanapé is, aminek az elemeit úgy lehet variálni, ahogy a szülő nőnek
a legkényelmesebb.
Lehet bármit csinálni, bármilyen pózban szülni, ahogy a nőnek a legjobb. Elmondták, hogy nem ajánlják a
háton fekve való szülést, mert az ellene megy a természetnek. Állva, ülve, négykézláb állva, guggolva születik
meg legkönnyebben a baba, mert ott a gravitáció is besegít. Egyetlen emlős sem szül háton fekve, de a természeti
népeknél se fordul elő ilyesmi. A vajúdás alatt végig lehet enni, inni, ha arra van kedve az anyukának. Nincs
beöntés, és az sincs, hogy aki bemegy fájásokkal, az a szülőágyon háton fekve tölti onnantól az idejét addig,
amíg meg nem szül. Arra kérik a kismamákat, hogy csak akkor menjenek be a kórházba, ha két percesek a
fájások. Arra bátorítják őket, hogy addig egyenek, igyanak, aludjanak, pihenjenek, sétáljanak, olyasmiket
csináljanak, amiben örömüket lelik, hogy legyen erejük a szüléshez. Itt akkor sem kell bemenni a kórházba, ha
elfolyt a magzatvíz. A lányom barátnőjének, január 15.-én éjjel elfolyt a magzatvíze, és csak 17.-én délelőtt
lett meg a kisbabája. Ő is magyar, itthon szocializálódott, és ki volt akadva, amikor betelefonált a kórházba,
és azt mondták neki is, hogy nem kell bemennie, nem lesz semmi baja a kisbabájának, majd akkor menjen,
ha kétpercesek lesznek a fájások. (Milyen kicsi a világ. Ez a lány, Melinda, együtt járt a lányommal Debrecenbe
az egyetemre, és egy albérletben is laktak. Ő eddig Londonban élt a férjével, nagyon ritkán tudtak találkozni
Zsuzsival. Aztán tavalyelőtt Manchesterbe költöztek, így már csak 25 kilométer választotta el őket egymástól,
volt is nagy öröm. Mindig arról beszéltek, hogy milyen jó lenne, ha közel egy idős gyermekeik lennének. Hát ez
is megvalósul. Neki kisfia lett egyébként.)

Szoptatási részleg is van a kórházban, ahol éjjel-nappal rendelkezésre állnak, ha valakinek problémája adódna.
Nagyon alaposan kiképezik a kismamákat a szoptatásra is. Az ottani trend az, hogy az újszülött minél gyakrabban
legyen cicin, hogy minél több tejcsatorna beindulhasson. Azt mondja a lányom, hogy mindent megmutattak
nekik, és érthető, hétköznapi módon magyaráztak el mindent. nagyon bátorítják az anyákat a hüvelyi szülésre,
és a szoptatásra. Angliában mindenütt lehet szoptatni, ott is, ahol nincs erre kijelölt hely. De tavaly mutattam
képet egy szoptatós, tisztába tevős szobáról, ami egy plázában volt.

Amint mondtam, eddig a lányomtól sehol, senki egy fillért nem kért. Ezt kínálja Angliában egy állami kórház.
Minden felkészítő ingyenes, minden vizsgálat ingyenes, a szülés is ingyenes. Melinda kisfiának begyulladt az egyik
szeme, ezért három napig voltak bent a kórházban (itt másnap hazamehet az anya a babájával, ha minden
rendben van). Azt mondta, olyan volt, mintha egy szállodában lett volna. Bármikor csöngetett, máris ott termett
egy mosolygós, kedves nővérke. De amúgy is gyakran megjelentek, és megkérdezték, hogy segíthetnek-e valamiben,
szüksége van-e Melindának vagy a babának valamire. Ha volt, akkor készséggel álltak rendelkezésre. De ugyanez
tapasztalható a boltokban vagy az éttermekben is. Ő egyébként a kórházi szülést választotta. Írta korábban, hogy
a lányom is ezt akarta először (Magyarországon szocializálódtak mindketten), de amióta bemutatták neki a kórház
szülészeti lehetőségeit, azóta a midwife-ok mellett döntött. Már ki meri iktatni az orvost a rendszerből. :)) Az
otthon szülésig még nem jutott el bátorságban.
Ha valaki az otthonszülést választja, a terhessége 37. hetéig kiküldenek egy (ingyenes) pakkot, amiben még
felfújható medence is van, ha valakinek csak zuhanyzója van, de mégis vízben szeretne szülni. A csomag minden
olyan eszközt tartalmaz, ami szükséges lehet a szülésnél. Az otthon szülést is, és a midwife-oknál történő szülést is
egy egyeztetés előzi meg. Ha valakinek nem ajánlott, mert várható komplikációk léphetnek fel, akkor erről
tájékoztatják. Van, ahol a midwife részleg nem egy kórház területén van, hanem távolabb. Melinda ezért nem
merte a midwife-os szülést választani, mert úgy gondolta, ha valami gond van, nem tud percek alatt eljutni a kórházba.
Ez egy magyar betegség, hogy csak a kórházban van bizodalmunk.

Két kép a warringtoni midwife részlegen található szülőszobáról:

Kép

Csak ilyen kicsi képet találtam:

Kép

Ilyen lesz májustól (Lilyke még a fentiben fog születni):

Kép

2017-ben a warringtoni kórház midwife részlege az Egyesült Királyság (szóval nem csak Anglia) legjobbja volt.
Innen másoltam ki a képeket: https://www.warrington-worldwide.co.uk/2017/03/08/warrington-halton-hospitals-maternity-is-the-best-in-uk/

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 2. 10:58

Kedves Rita!Micsoda szerencséje van Zsuzsidnak,hogy ilyen jó kórházban,személyzettel tud majd szülni!Biztos nem fog szenvedni.mindentől megóvják és egészséges klassz kisgyerek jön a világra!Érdekes volt,köszönöm,hogy betetted. :movingflower:
Rita!Kíváncsi lennék ,ha a mi időnkben ez lett volna ,akkor mit választottál volna?Jó tapasztalataid vannak 3 gyerek után?
Bennem egy csomó ellenállás van a mai túlmisztifikált szüléssel szemben.Persze a nőt figyelembe sem vevő,tárgynak tekintő orvosi -nővéri bánásmód ellen vagyok.Dolgoztam nővérként pár évet.Ugyanannyi bunkó ember van az eü személyzet között is ,mint más foglalkozásban.De sok jó,lelkiismeretes emberrel is találkoztam.Viszont már részese voltam a mai szülők mindenben kompetens magatartásának.Talán a középút lenne a legjobb.Emlékszem ,amíg vártam a rendelőben, az egyik beteg kétségbe esve jött ki az orvostól,mert neki kellett eldöntenie milyen varratot szeretne a bikini vonalában/mármint amikor kiveszik a méhét/Szörnyű!!!!Nekem ez túlzás.
Általában megbízom az orvosokban,ha műtétről,szülésről van szó.A megelőzésnél,az állapotfelmérésnél,a krónikus betegség kezelésénél a keleti gyógymódot tartom célravezetőnek.Visszatérve a szülésre,egy megnyugtató,de határozott szülésznő jó dolog.de ha az ijesztő helyzetben állandó választásra kényszerítenek,bizonytalan lennék.AZ IS IGAZ,HOGY MI MÁS VILÁGBAN SZÜLTÜNK

Egyébként Anglia mindenben előrébb jár.Csodálkozunk rajta?Jó helyen van a sziget,ott a tenger,vállalkozó emberek lakták mindig,gyarmatosítás ennek a hasznát élvezik és nem elszenvedték!!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 2. 11:16

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 2. 12:16

Rita!főzés közben jöttem rá,hogy mi zavar a mai szülésekben.
MINDENHEZ KÉNE ÉRTENEM,HOGY MINDENT FIGYELEMBE VEGYEK A VÁLASZTÁSNÁL.Általában,régen a fizikai munkát végző,edzett,esetleg jó fizikai állapotban lévő nőknél nincs komplikáció.Tehát, tetszés szerint,nem igazi tudással ,választhat,hogy hol és mikor.DE ért az ember a komolyabb dolgokhoz?Vérnyomásemelkedés,egyéb...Biztos nem mernék messze az orvostól,akinek tudása és tapasztalata van, szülni.Ettől függetlenül lehet ilyen-olyan kényelmi eszköz,hangulatjavító hozzá.

Más.
Ma hallottam,hogy spanyolok a földközeli űrutazásra,6 fő részére,HÉLIUMBÖMBÖT bocsájtanak fel.Kb 36 km magasra mehet.feljebb nem ,mert szétpukkad,ahol már jól látható a FÖLD.Lentről a családtagok követhetik/?/Mindenki számára/akinek van pénze rá/elérhető lesz.Fantasztikus!!!Üdv.Paggy :movingflower:
https://www.tisztajovo.hu/technika/2011 ... lobb-lehet
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 2. 12:38

Most égettem le egy lábast az ebéd felével. :(( :(( :(( Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. február 2. 15:09

Paggy a válaszom csapongó, mert miközben írtam, annyi minden tolult az agyamba. Lehet, hogy sok
helyen nem is a te válaszodra reagáltam. Bocsi!

Paggy, írtam egyszer, hogy mindhárom terhességem veszélyeztetett volt, koraszüléssel, korán
keményedő hassal, korán nyíló méhszájjal, vérzésekkel, lepényleválással, szóval én mást nem
is választhattam volna, mint a kórházi gondoskodást és szülést. Ennek ellenére nagyon egyetértek
azzal, hogy amikor mindenféle magyarázatot végighallgatva, engedik, hogy egy kismama maga
döntsön a szüléséről, ha ennek nincs akadálya.

Zsuzsi koraszülött volt, 34 hétre született. Magától indult meg a szülés, és természetes módon
folyt le. Míg szilveszternél és Kristófnál 38 hetes koromban azt mondta a nőgyógyászom, hogy
este menjek vissza, ő lesz az ügyeletes, megrepeszti a burkot, mert menni fog szabadságra. Azt
mondta, hogy betöltöttem a 38. hetet, teljesen ki van fejlődve a baba, úgyis megszületne hamarosan,
semmi baja nem lesz. Mindkét fiam júliusi, a nagyobbik 28.-án, a kisebbik 25.-én született (egy év
sincs köztük :)) ) ebből látszik, hogy az én orvosom augusztus elején járt szabadságra. Burokrepesztés
után elég gyorsan megszülettek a fiúk. Szilvesztert napokig nem tudtam szoptatni, mert inkubátorba
került. Elég szürke volt a bőre. Kérdeztem, a csecsemősöket, hogy mi a baja. Azt mondták, hogy túl gyorsan
megszületett, akklimatizálódnia kell. Sírtam sokat, de akkor eszembe se jutott, hogy az orvost hibáztassam.
Zsuzsi is elég gyorsan megszületett, arra gondoltam, hogy én ilyen fajta vagyok, hogy ugyan nehezen
tudom megtartani a terhességeimet, de teherbe esni, és szülni nagyon gyorsan tudok. Egy év múlva
Kristófnál ugyanez a forgatókönyv játszódott le, ő még gyorsabban megszületett, de vele öt nap múlva
már mehettünk is haza.

Egészen addig nem tulajdonítottam ennek jelentőséget, amíg el nem olvastam Péterfy-Novák Éva Egy asszony
c. blogján a Zsuzsák történetét. Nála is az orvosa, aki adjunktus volt, injekciókkal sürgette meg a szülést,
mert a főnökével készült teniszezni. A vége az lett, hogy egy beteg kislánynak adott életet. Ahogy olvastam,
azonnal leesett nekem is a tantusz. Az orvos miatt volt az én fiam is szürke, aki még olyan sárgaságba is esett
az inkubátorban töltött idejében, hogy vércserére akarták vinni, de szerencsére megállt nála a folyamat.

Mondtam is a lányomnak, hogy mondja meg a párjának, hogy nagyon figyeljen szülés közben, nehogy valami
hasonló dolog történjen vele is. De ilyen ott nem fordulhat elő, mert senkinek sincs fogadott orvosa, akinek
sürgős nyaralhatnéka vagy teniszezhetnéke támad.

A szüléseken, terhességeken kívül engem orvos nagyon-nagyon ritkán látott. Írtam már egyszer, hogy magam
miatt összesen háromszor voltam táppénzen a 39 évem alatt. A nyugdíj folyósító által kiküldött papíromon is
ennyi van, tehát jól emlékszem.

Nem megyek mammográfiára, nem megyek rákszűrésre, nem megyek laborba, egyszerűen nem megyek orvosok
közelébe, mert szent meggyőződésem, hogy egészséges vagyok. Ez van a tudatomban, és amint a példám mutatja
nagyon jól megvagyok nélkülük. Én akarok gondoskodni magamról. Gyógyszert se szedek semmire.

Szóval én örülök neki, hogy a lányom, akinek a terhességével minden rendben van, választhat. Alaposan megismert
minden lehetőséget, és csak utána választott. Abból, amit elmesélt, nagyon jól működik a felkészítő rendszer.
A kismamák nem tudatlanul, félelmekkel telve, kiszolgáltatva, remegve, kikötözött lábbal várják, hogy megszülessen
a gyermekük.

Nem régen néztem meg három fiatal nő vlogját, amiben elmesélik a szülésük történetét. Csak kettőét hallgattam
végig. Az egyikük magánkórházban, a másikuk államiban szült. Sokkolt, hogy az államiban még mindig olyan viszonyok
uralkodtak, mint az én időmben. A magánban, meg eldöntheted, hogy hüvelyi úton, vagy császárral akarsz-e
szülni. Hetekkel előre tudta a lány, hogy mikor fog szülni. Ez nem normális dolog szerintem. A lányom több ilyet
megnézett, magyart és nem magyart is, ő még többet tudna erről mondani. Mindenesetre ő is örül, hogy odakint
fog életet adni a kislányának.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. február 2. 15:31

Mai ebédem a zöldséges zöldbableves mellé: zöldségnyárs, almás-narancsos párolt lilakáposztával,
és kesujoghurttal nyakon öntött bébispenóttal, amit újhagymával szórtam meg

Mostantól két vegán ételekkel foglalkozó fb csoportba is feltöltöm a képeimet és a recepteket.

Gomba+zöld és piros kaliforniai paprika+lila és vöröshagyma+sütőtök. A páclé, amivel megkenegettem
őket: olaj, szójaszósz, zúzott fokhagyma. Sót nem használtam. Azt mondtam, hogy kicsit hanyagolom
a sütőben sült zöldségeket, de ma nem tudtam ellenállni.

A felső sor már megvan kenve:

Kép

A sorok közé szórtam a megmaradt zöldségeket.

Kép

Lilakáposzta+egy alma+egy narancs+balzsamecet+só+bors olajon megpárolva
Bébispenót leöntve kesujoghurttal, megszórva újhagymával

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 2. 20:33

Kedves Rita!
Igen,már emlékszem,hogy írtál a terhességedről.Már akkor is ámuldoztam rajtad.VISZONT AZT ROSSZNAK TARTOM?HOGY NEM JÁRSZ RÁKSZŰRÉSRE.Hiába dolgoztam pár évet az egészségügyben,ha a lányom nem erőszakoskodik ,hogy nézessem meg az anyajegyeimet,mr nem is élnék.A normál anyajegyemben egy GOMBOSTŰFEJNYI SÖTÉTEDÉS VOLT----NEM NŐTT AZ ANYAJEGYEM!!!!!!!!----mégis rosszindulatúságot állapítottak meg,olyant ami igen hamar ad áttétet.Rita!Járjál rákszűrésre!!!!-A RÁK NEM FÁJ CSAK KÉSŐN!!!!!!!
!--
Köszönöm,hogy ilyen részletesen válaszoltál.Mindenki úgy csinálja,ahogy jól esik.Azt tegye,amiben hisz,DE A RÁKSZŰRÉS KIVÉTEL!!!! :littlehearth: :movingflower:
Jó éjszakát!Paggy :movingflower:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. február 2. 20:49

Paggy!

Én mást gondolok a rákszűrésről. Nem fogok ezután se eljárni. Bennem a hit erős, és az a tudat is,
hogyha egészségesnek hiszem magam, az is vagyok. Eddig bevált, hiszem, hogy ezután is befog. :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. február 3. 5:57

Nyáron hoztam napsütötte átlátszó levélképeket, amelyeket törökmogyorófákon fotóztam le
szembe fényben. Most ezeken a mogyorófákon nincs egy levél se, ezért jól láthatóak a le
nem hulló elszáradt kopácsok, amelyekben sok helyen még mogyoró is van. Én most csak a
fentebb említett szűrők miatt fotóztam le egy ágat. Szóval azok a boglyas valamik kopácsok.

Kép Kép

Kép

Magad uram... Az egyik osztályomba járó gyerkőcön fedeztem fel:

Kép

Osztályfőnöki órán kisétáltunk a falu határába (nem az én falum). A Sajó kiöntései után visszamaradó
vizek befagytak, jól lehetett játszani rajtuk. Ezek nem mélyek, csak mint egy pocsolya, olyanok. 20-an
vagyunk az osztályomban. Nem minden gyerkőc látszik. A fiúk többsége külön utakat járt.

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 3. 10:31

Rita!ARANYOSAK :)
Nagyon szépek az ellenfényben,színszűrővel készült képek.Telefonnal lehet valami hasonlót csinálni?
Lányok!Ma indul az 1000. új életem. :)) :)) :))
Nem tudom a közeletekben van-e OBI?/Barkácsáruház/Évek óta próbálkozom az ott vásárolt fréziahagymával ÉS MINDIG PÓRUL JÁROK,mert a 10%-ot tudok csak elültetni.Gombás,beteg hagymák,amik kívülről nem látszanak.Ma megyek a gazdaboltba beszerezni még 20db-ot.Egyébként nem az OBI a hibás,hanem ahonnan veszik/DE REE / a vacakot,beteget küldik el ,gondolom fillérekért adják.Az elmúlt évben írtam az áruháznak,hogy ne vegyenek onnan,de nem válaszoltak.
Itt szeles ,esős idő van.
Mindenkinek szép hetet!
És bár nagyon jót akartam,amikor azt írtam,hogy fényképezzetek,gyertek ide,úgy hiszem TÚLLŐTTEM A CÉLON,fölösleges volt.Üdv.Paggy
Még egy.Most találtam egy jónak tűnő helyet.HOLLANDBULBMARKET,ahonnan, magyar szállítókon keresztül, lehet hagymát rendelni.Mindjárt beteszek róla képet és magyar szállítót/WEBÁRUHÁZ/majd kiderül milyen a hagymák minősége.van facebook oldaluk.
Kép
A rendelési hely.kerteszkedj.hu
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. február 3. 20:51

Sziasztok!
Most már ha törik, ha szakad jövök egy pár szó erejéig, mert ez nem állapot, hogy este későn fáradt és lusta is vagyok irni.

A múltkor néztem Paggy a bokron a madarakat, hallgattam a harkályt is kopácsolni. Milyen csivitelést levágnak! Viszont jól láttam, hogy az kidobott ágy volt a területen? Hosszú lesz, visszatérek majd a szűrésekre amikor normálisan irok, nem igy kutyafuttában ami eszembe jut.
Valamelyik nap a kertünk végében hatalmas csoda ért. Egy szem hóvirág viritott a kerités tövében az utolsó tuja mögött. Hogy hogy került oda az rejtély, de nagyon örültem neki. A hóvirág szaporodik magától?

Rita, rájöttem miért nem haladok én a zöldséges ételek elkészitésével. Amig a fiúk nem hajlandók olyan sűrűn megenni, addig én is tehetetlen vagyok, vagyis nem mindig van időm többfajtát főzni. Igy csak nyelek nagyokat, mert nagyon guszták amiket felteszel.
A szülésre is visszatérek majd amikor legközelebb irok. Örülök,hogy Zsuzsi megtalálta a kedvére való helyet és módszert!
Mi is nagyon várjuk már a babát! :-)

Ma úgy döntöttem elegem van az emberekből, mert már a munkahelyen sem hall az ember mást, csak a hülyeséget, meg a népbutitást koronavirus ügyben. Ma elhapciztam magam, mert valamit nem szerettem a levegőben. Valószinűleg a hab száritás közbeni páráját. Erre a vendég megjegyzi reméli nem korona virus. Most komolyan! Jobban félek az influenza virustól, mint a most felfedezett rettegettnek kikiálltott kórról. Este jön egy üzenet a másik vendégtől, hogy hányan gyógyultak meg, most mondta be a tv. Feladom....
Kiváncsi leszek holnap mekkora szél lesz, mert riogatnak azzal is bennünket. Csak egyszer hallanék a rossz hirek mellett valami pozitivat is, amivel ellensúlyozzák azt.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. február 4. 12:23

szia Ági, veled kezdem, pontosabban a jó hírrel. ;) Most hivtak fel a Tvshoptól, mert a múltkor nem vettem át a csomagot, abban volt a rezgőgép meg a konyhai robotgép...meg annak egy üveg feltéte. Jól megszidtam őket, mert olyan vérnyomásokkal ami nekem van mostanában..hol lent hol fent..nem is lenne szabad azt használnom. Mondtam neki, hogy mondja meg a kollégáknak hogy ilyen esetben ne ajánlják, mert ha valami történik ki lesz érte a felelős?!
A másik kettőt meg elküldetem még egyszer. Nem voltam már egy hete a facén, csak ha én olvastam érdekes dolgokat azt megosztottam. ;) :D .
Nagyon kedvelem a pesti srácok hírpotált, két hölgy is van, akik remek tényfeltáró nyomozásokat csinál, nekik köszönhető a szegedi bíróbiznisz lebuktatása is többek között. :D
Ezzel már többnyire este van időm, mert csak a telefonomon tudom behozni...közben meg fel is töltődik a telefonom. :))

Most én is le vagyok maradva az olvasással is, de majd szépen fokozatosan megint behozom a lemaradásomat.
azt láttam, hogy Rita megint ételkölteményeket rakott ki! :D Még közvetlen ebéd után is az ember nyála csorog... :D :-bd .
Itt közben meg hatalmas szélvihar lett, zeng a környék, meg berezonálnak a nyílászárók, remélem nem szedi le a redőnyöket.
phűűű nem irigylek senkit sem, remélem a gyerekeket nem engedik most ki egyedül az utcára..igaz nem is lehet kint látni most senkit. Puszim mindenkinek! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: :-bd
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. február 4. 12:26

Paggy írta:Rita!ARANYOSAK :)
Nagyon szépek az ellenfényben,színszűrővel készült képek.Telefonnal lehet valami hasonlót csinálni?
Lányok!Ma indul az 1000. új életem. :)) :)) :))
Nem tudom a közeletekben van-e OBI?/Barkácsáruház/Évek óta próbálkozom az ott vásárolt fréziahagymával ÉS MINDIG PÓRUL JÁROK,mert a 10%-ot tudok csak elültetni.Gombás,beteg hagymák,amik kívülről nem látszanak.Ma megyek a gazdaboltba beszerezni még 20db-ot.Egyébként nem az OBI a hibás,hanem ahonnan veszik/DE REE / a vacakot,beteget küldik el ,gondolom fillérekért adják.Az elmúlt évben írtam az áruháznak,hogy ne vegyenek onnan,de nem válaszoltak.
Itt szeles ,esős idő van.
Mindenkinek szép hetet!
És bár nagyon jót akartam,amikor azt írtam,hogy fényképezzetek,gyertek ide,úgy hiszem TÚLLŐTTEM A CÉLON,fölösleges volt.Üdv.Paggy
Még egy.Most találtam egy jónak tűnő helyet.HOLLANDBULBMARKET,ahonnan, magyar szállítókon keresztül, lehet hagymát rendelni.Mindjárt beteszek róla képet és magyar szállítót/WEBÁRUHÁZ/majd kiderül milyen a hagymák minősége.van facebook oldaluk.
Kép
A rendelési hely.kerteszkedj.hu

Ilyenkor sajnálom hogy nincs legalább egy jó kis helyünk ahova tenni lehetne szebbnél szebb hagymásokat... :( :x
Amúgy Isten őrizzen hogy beszabaduljak egy ilyen helyre...nem tudnám visszafogni magam a vásárlástól.... :)) :)) :))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. február 4. 13:03

szó ami szó jól itt ragadtam és olvaslak nézlek benneteket--gyönyörűek a kiállítás képei, szinte úgy érezte az ember, hogy csak be kell lépni a katedrálisba.. :) Nagyon tetszettek a korhű képek. :D
Ahogy a játszószőnyeg is, élvezet volt a babákat figyelni milyen hamar rájöttek mi mire való, és milyen szépen figyeltek, és követték a játékot szemmel, kézzel...lábbal.. :littlehearth:
Rita kajái, a téli képek, valamint a szűrős beállítások is nagyon izgalmasak, olyan korabeliek :)) .
Szilvia jót derültem a nyakmerevítős hasonlaton..hát nem szívesen mászkálnék vele, de ha muszáj akkor muszáj, hiszen nem véletlen hogy ezt így kitalálta az orvostudomány is, és biztosan nagy segítség is.
Zsuzsinak meg könnyű szülést kívánok, már visszafelé lehet számolni a napokat. Egyik szemem sír a másik nevet, hogy ott kint fog szülni, és nem itthon, de meg lehet érteni és elfogadni..csak így ugye nem lesz magyar állampolgár....vagy kétnemzetiségű lesz? nem is tudom hogy ilyenkor mi is a helyzet.
Angliának is fel kell nőnie majd az új feladatához...Remélem sikerül nekik. :-bd :x :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. február 4. 14:01

Na végigolvasva nézve minden, most megyek a facéra feltenni a dolgokat..
Nagyon tetszik a kép a krizanténról és persze Ramosról mind a kép mind a beszámoló! Bár ahogy elképzelem azt a "beszélgetést" :)) :)) :)) . Teszem majd fel a képet a kávédarálóról is. A zumábát végigvigyorogtam és nagyon tetszik.azt hiszem ide majd többször visszatérek :)) =)) . El is határoztam ,hogy teletükör nappali szekrényt csináltatok :))
Kép
Kép
Kép
Kép
[img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/83292809_2950736958304559_5923517095328350208_o.jpg?_nc_cat=106&_nc_ohc=4LgyLybKLssAX-vzcBm&_nc_ht=scontent-vie1-[img]1.xx&oh=7b1cda28317c32628b61f60381370f3f&oe=5EC64A67[/img]
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5EBE7DA7[/img]
Kép

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
ennyi a mese mára... :x :ymhug: :D :flower1: :littlehearth:
ui. Megjön majd jövő héten a dagasztóm akkor felavatom képekben... :))
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. február 5. 6:58

Csak kiteszem a tegnapi főzeményemet, bővebben később írok majd.

Ági, nekem könnyű, hiszen azt eszem, amit akarok, senkihez nem kell alkalmazkodnom. Az itteni
fiam és a menyem ha nálam ebédelnek szívesen megeszik, amit eléjük teszek, de ők egyébként
nem vegánok, mégcsak nem is vegetáriánusok, inkább arra figyelnek, hogy amit esznek, ne legyen
hizlaló. A kinti fiam is eszik mindent, de ő már félúton jár valahol a változás útján. Már növényi
tejtermékeket fogyaszt, de eszik még húst és néha tojást is. Pont a napokban mondta, hogy egyre
többször hüvelyesekből nyeri a szükséges fehérjét, és hogy mennyire szereti. Nem mondta, de szerintem
ő is el fogja hagyni a húst. A lányomék viszont nem esznek húst, se tejet, de a magyar boltban még
megveszik a tejfölt, és ritkán tojást is használnak a főzéshez. Sütni nem szoktak a gyerekeim,
így a tojás nem megy annyira. Az itthoni fiamék viszont szoktak rántottát enni reggelire vagy vacsorára.

Ebből látszik, hogy én családon belül sem térítek, mindenki úgy él, azzal táplálkozik, ami jólesik neki.
Ha viszont utazó nagyi leszek, és mindhármuknál be fogok segíteni a konyhai munkálatokba, meg fogom
főzni a húst is, ha arra lesz igény, de akkor magamnak külön fogok főzni. Ám ha szívesen eszik a vegán
ételeket, annak is nagyon fogok örülni, már a idő- és energiamegtakarítás miatt is. :D

Párolt savanyúkáposzta petrezselymes babbal, hummusszal, pirított tortillával

1fej karikára vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1/2 kockára vágott pritaminpaprika
savanyúkáposzta (saját fermentálás, 7 napos, még nem túl savanyú, nem kellett kimosnom)
kevés őrölt füstölt pirospaprika
kevés olaj, só, bors

1 konzervbab (sós lében eltett)
fél csokor petrezselyemzöld
pici olaj, só

A tortillalapot forró serpenyőben mindkét oldalán megpirítottam.

Először készítettem így savanyúkáposztát. Isteni finom lett! Gyakran fogom csinálni.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 5. 7:35

Jó reggelt!A bolond világban/ahol nem korszerű tananyagot ,hanem poros, múlt századi módokat próbálnak az új NEMZETI TANTERVBE zsúfolni,borzalmasan elavult módszerekkel,szemben a mai diákokkal/NEM ADOM FEL LÁNYOK!Igen is fontosnak találom a párbeszédet.
Tehát Lányok!Bár látszólag nincs idő,mégis ápolni kell a kapcsolatokat,barátságokat.Nem szabad elbújni!
Ezt olvassátok el:
Tegnap a kórházban voltam dédinél.Nagyon rosszul van..[/spoiler[spoiler]]Fogtam a kezét,mert képzeljétek,miközben ilyen állapotban van, néha kinyitotta a szemét és megfogta a kezem.Egyszer csak megsimogatta az arcomat és azt mondta jókislány vagyok.Ültem mellette 2 órát így.Nehéz egy ember,de a végén mindenki visszatér az ősi eredeti,igaz, emberi állapotába.Sajnos Lányok Budapest vezető kórházában a betegek influenzásak,hasmenésük van/nem korona vírus/.A nővérek önzetlenül,fáradhatatlanul dolgoznak.Pelenkáznak ,etetnek és minden egyéb.Még nincs látogatási tilalom.Rájöttem megint,hogy nem szabad belefáradni abba,hogy rendesen éljen az ember,igyekezzen önzetlen lenni,úgy hogy közben önmagát is megőrizze.Aki nem tud,az ne adjon,de aki tud ,az igenis adjon,mert embertelen és elidegenedett világ lesz.
[/spoiler]
Ma hozok képeket este.Itt hideg szeles idő van.
Most megnézem a képeiteket.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 5. 8:07

Kedves Kata!Egyetlen mondat a pesti srácokkal kapcsolatban
:Nekem minden rendben van,csak ne legyen egyoldalú a tájékoztatás.A párom az idegeimre megy,mert úgy van összerakva,hogy azonnal és csak azt látja,hogy a dolgokban hol van a gubanc.Sokszor igaza van,VISZONT EGYOLDALÚ és CSAK AZT LÁTJA..Reggel ülünk a kávénál , önti elém a sok-sok nehéz dolgot.Amit mi itt köznép tudunk a dolgokról az nem a teljes igazság.Igen fedjék fel a csalást,bizniszt! Ez a hír.
Rombolja a közbizalmat,hogy semmi pozitívat nem hallunk.A csalás és egyebek.Persze az ember mások gonoszságán,jól tud szörnyülködni.
Anyukám könyvelő volt , tudom sajnos!!!!!!!!!!!a valóságnak alig volt köze a könyveléshez. A kis cégeken akarta az adóhivatal a POLITIKUSOK PÉNZKÖLTÉSÉT.A köznép nem tudja meg a valóságot.Még a feltáró riportok is ,bár nagyon fontosak,a dolognak csak igen pici szeletét tartalmazzák.
Még a kis meseszerű kínai és koreai sorozatokban is látjuk,hogy STRATÉGÁKAT ALKALMAZNAK ,akik bonyolítják a szálakat,játszanak a köznép hangulatával.Nem érdekel mit mondanak, csak az,hogy mi az eredmény.Ha nagy átlagnak IGAZÁN JOBB LESZ,HA KICSIT VALÓBAN ELŐRE VISZI AZ ORSZÁGOT és NEM SZÖVEGBEN!!!!!!!!,akkor mindegy ki kormányoz.Korszerű tudás kell és emberközpontú egészségügy,valamint nem kell az egymás elleni uszítás.

Kata! Milyen szerencse ,hogy visszaküldted a gépet.Látod, ez is ,hogy lélektelen,BUTA emberek árusítanak.Semmi felelősség!Mi az ellenszere?
Leírnék még egy dolgot.A jógán tegnap sokan voltunk.amikor először mi odakerültünk ,szintén tele volt a terem,de 2 hölgy segített helyet találni.Tegnap egy újonnan jött nő elfoglalta a helyünket,úgy hogy nem kérdezte meg, hol van szabad hely.Gondolkoztam rajta,megkérdezzem-e szerinte nem illik-e megtudakolni egy új helyen,hová teheti a polifonját,de feladtam.Símán letelepedtem szorosan a fal mellé,mert láttam képtelen együttműködni.

Kata!Gyönyörű a 2 felhő-égbolt fotó.Köszönöm.És köszönöm a kávédarálót is.Jó kávét iszol?Szép csészéből?Van kedvenc csészéd? :movingflower:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 5. 8:10

Lányok!Tönkrement a fűtésünk,2 napja nincs melegvíz.Ma jönnek a szerelők.
Rita!El kell mennek kutyát sétáltatni,de utána visszajövök nézelődni.Láttam a guszta ételfotót!!! \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. február 5. 8:29

Sziasztok!
Jöttem két mondat erejéig.
Ma festészet, készülök délután, de addig főzés és egyebek...
Tegnap az üzletben nyitvahagytam a felső szekrény ajtaját, úgy lefejeltem, hogy megszédültem. Még most is fáj, meg az egész nyakam is. A homlokomon pukli - ma fényképezkedés a festészeten-, még az ajtó vonala is látsztott ahogy hazaértem.

Paggy, olvasom dédit! Mindig úgy képzeltem el, hogy bocs a közönséges kifejezésért, de őt agyoncsapni sem lehet. Tényleg jó kislány vagy!!!!
Az itthoni rangidős pasi is tök ugyanolyan, mint a párod. Ha én állitom le a mondókát akkor vérig sértődik,ha a fiam, akkor nem. Ma népnevelés lesz, mert mániákusan hajnalban rakja ki a mosogatógépet - a kb. ötből egyszer egy nap-, amire persze, hogy felébredek, mert az ajtót nem csukja be. Igy ma is fél kettőtől fent kukorékolok, kicsit nagyon morcos vagyok...
Tegnap hatalmas szél volt egész délutántól. Volt egy fél órás szakasz, amikor úgy ömlött a szél mellett az eső, hogy Ramost bemenekitettem az előszobába a plédjével együtt. Meglepően jól viselkedett, nem akart mászkálni, még horkolt is, ahogy elaludt.

Rita, szuper nagyi leszel!!! Nagyon jól néz ki most is amit feltettél! Ne hagyd abba ezt a szokásod, hogy minket is tájékoztatsz a napi finomságaidról!

Kata, sajnos az ügyfélszolgálatosok többsége oda van állitva, adja el amit kell, vagy kap jutalékot, vagy nem, aztán a többi nem érdekli őket.
Párszor mi is éltünk az elállás jogával már a nagyon sok rendelésünk alkalmával, mert kiderült, hogy korántsem az, amit szerettünk volna.
Szerencsére jól végződött a dolog. A darálódat pedig meg fogom közelebbről is nézni a neten, mert biztos jó kis szerkentyű a leirásából!

Szép napot mindenkinek!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 5. 10:54

Megjöttem és megjött a szerelő is.
Most nézelődöm és válaszolok és hoztam 3 kis fotót is.
Rita!Hidd el ,nagyon jó hatással van rám a Te vegás életed,a gyönyörű fotóid!A pálcikás "saslik",a párolt káposzta HŰ,azonnal enném!!!!!sajnos a párom "parasztgyomrú",merev.Alig sikerült valami egészségeset becsempészni a kosztba,magamnak viszont csinálok /jó hatással vagy rám :)) /Köszönöm a képeket.
Kata!újraolvastam a hozzászólásokat.Az első zumba videón /ahol a szőkés hajú tanárnő van/2 idősebb nő is táncol/vörös hajú és ősz hajú/,így képzeltelek TÉGED is.NAGYON ÜGYESEK!!!!!!!Magam pedig egy hátsó sorban mozgó csajra hasonlítok. :)) :littlehearth: :flower1:
Most teszek be 3 képet.A kutyasétán fotóztam.Óriási szél van,ennek ellenére a kiskutyák vidáman futkároztam.
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 5. 11:24

a 3. kép + egy link,amely bizonyítja ,hogy Fruzsi is ilyesmi.

Kép
A RÁADÁS KÉP:
Kép

Vissza: “Társalgó”