Csevegő

Unni2011

Re: Csevegő

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. június 4. 16:13

Ritám, én is csatlakozom a Pedagógusnapi köszöntőkhöz, és ezúton kívánok minden szépet és jót minden kedves fórumozónak, akik kortól függetlenül nebulóink tanításával, vagy éppen a mi tanításunkkal foglalkoznak. :D /Ritám, ez utóbbit Rád értettem./

Kép

Kép
Kép
KépKépKép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. június 4. 17:18

Jankovich Ferenc: Tanítónknak

Mi már tőled sokat kaptunk,
de tőlünk te keveset,
az arcodból, a hangodból
sugárzik a szeretet.

Fogadd tőlünk ezt a csokrot,
mit kötött a szeretet,
hála-hála mindig hála
jó tanítónk teneked. Fel

szeretettel minden pedagógusnak! :lol:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 4. 17:57

Kedves Zsike, dolores, Unni és Kata! Minden pedagógus társam nevében köszönöm, hogy eszetekbe
jutottunk.

Zsike! A táblázatodról egy dolog lemaradt: "A tanárnak hátul is van szeme."
Mikor még alsó tagozatban tanítottam, a kis elsősökkel simán el lehetett ezt a mesét hitetni.
Ha az osztálynak háttal állva a táblára írtam, némelyik kis huncut megpróbálta kihasználni, és
vagy felállt a helyéről, vagy elkezdett beszélgetni. Nem értették, hogy honnan tudom, hogy kire
kell rászólnom, mikor nem is látom őket. Olyankor mindig azt mondtam, hogy a tanítónéniknek
hátul is van szemük. A legtöbbje meg volt elégedve a válasszal. Persze nem sokáig tudtam
ilyesmivel szédíteni őket.

Dolores, most egy kicsit én is le vagyok rongyolódva, de ez az év végének tudható be. Ilyenkor
már gyerek-tanár nagyon várja a szünetet. Ha nem is teljesen igaz a kép rám, de van benne
igazság. A kolléganőm férje háziorvos, és üzemorvos. Egy ideig a suli üzemorvosa is volt. Ő
mondta mindig, hogy a pedagógusnak van tanév közi, és nyári szüneti vérnyomása. A kettő
közt nagy a különbség.

Unni! Nagyon szívesen a felnőtt oktatást! Én sem felejtettem el a Pedagógusnapot. Holnapra
olyan három rövidfilmet fordítottam, amit a tanár kollégák a tanítási órákba be tudnak építeni
színesíteni, érdekesebbé tenni azt.
Természetesen a filmecskék nemcsak a tanároknak, és a diákoknak szólnak, hanem mindenki
másnak is.
Most látom, hogy a virágok gyöngyből vannak!

Kata! Köszönöm a versikét! Pénteken harmadikos és negyedikes gyerekek tánccal, énekkel, verssel
köszöntöttek bennünket. Ez a vers is szerepelt, de az Unniét is ismerem.

Kép
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. június 4. 20:58

Rita írta:Most látom, hogy a virágok gyöngyből vannak!

Igen Rita, szándékosan választottam ezt, hogy el ne hervadjanak. @};- :littlehearth:
Jaj, de szuper új emóciós figurákat is kaptunk! Hálás köszönetem érte a fiadnak. :-bd :-*
Kép
KépKépKép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. június 4. 21:22

=)) ezt egyből kiszúrtam...néha előfordul, hogy így elkap a nevetés....Kellemes hétvégét!a furkósbotot kicsit hiányolom..de lehet én nem látok már a szememtől (-| kis hiján már bekapom magamat... i-) mindenkinek szép vasárnapot és jó éjszakát...itt vihar készül... x_x :littlehearth:

ez a jel mit jelent? :-t ?
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 4. 21:30

Unni! Tudtam, hogy örülni fogtok az új emotikonoknak. Olyan hatalmas a választék, hogy azt sem tudtuk,
melyik csomagot nézzük. Aztán betettük az egyiket, és nagyon hosszan lehúzta ezt az ablakot, ahová írjuk
a hozzászólásokat. Annyira, mint a d-addictson. Én meg azt nem szeretem, ezért darabonként rostáltam
meg őket. Mivel különálló szív nem volt, és úgy emlékeztem, hogy kértétek, ezért még azt is kerestünk,
és virágot is (utolsó három).

Végre megkérdeztem Kristófot, hogy mit kell csinálni, hogy emilt kapjunk a PM-ről. A következőt kell tenni:
a jobb felső sarokban a kis csengőre kell klikkelni. A leugró ablak tetején van a "Beállítások", arra is egy klikk.
A kapott oldal legalján a "Valaki privát üzenetet küld neked" mellett lévő négyzetbe pipát tenni.

Jó éjszakát!

Kép
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. június 4. 21:44

Rita írta:
Végre megkérdeztem Kristófot, hogy mit kell csinálni, hogy emilt kapjunk a PM-ről. A következőt kell tenni:
a jobb felső sarokban a kis csengőre kell klikkelni. A leugró ablak tetején van a "Beállítások", arra is egy klikk.
A kapott oldal legalján a "Valaki privát üzenetet küld neked" mellett lévő négyzetbe pipát tenni.

Rita, köszi! :) :movingflower:
Én balga, pedig rájöhettem volna... #:-s Az értesítést kipipáltam korábban is, csak az e-mail melletti négyzetből felejtettem ki. :-o
Kép
KépKépKép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 4. 21:56

Kata58 írta:=)) ezt egyből kiszúrtam...néha előfordul, hogy így elkap a nevetés....Kellemes hétvégét!a furkósbotot kicsit hiányolom..de lehet én nem látok már a szememtől (-| kis hiján már bekapom magamat... i-) mindenkinek szép vasárnapot és jó éjszakát...itt vihar készül... x_x :littlehearth:

ez a jel mit jelent? :-t ?

Kata! Most volt az első alkalom, hogy igazán végignéztem ezek közt az emotikonok közt. Soha nem használom őket,
mert a nagyobb smileykat, képeket szeretem. De most, hogy alaposabban szemügyre vettem őket, látom, hogy
egész jók is vannak köztük, én is fogok belőlük válogatni.

Az a figura először belefúj a sípba, majd egy T betűt formáz a kezével, ami a sportban az időt jelenti. Amikor
az edző időt kér és taktikai megbeszélést folytat a csapatával.

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. június 4. 22:07

:-h :x :ymapplause: :-bd :ymparty: :o) @};- :flower1: :littlehearth: :-h :x :ymapplause: :-bd :ymparty: :o) @};- :flower1: :littlehearth: :-h :x :ymapplause: :-bd :ymparty: :o) @};- :flower1: :littlehearth: :-h :x :ymapplause: :-bd :ymparty:

Beállok én is az ünneplők sorába, és teljes szívemből köszöntöm a mi kedves tanárnőnket Ritát, valamint a fórum valamennyi pedagógusát, úgy tudom vannak egy páran köztünk.

Donászy Magda: Pedagógusnapra

Ma, amikor az egész ország
hálás szívvel néz ide,
szeretetet, köszönetet
ver mindnyájuk kis szíve.

Azt a sok jót, amit kaptunk
meghálálni mint lehet?
Kérdezgettem a virágot,
kérdeztem a levelet.

Nem feleltek, de a virág
felém intett vidáman,
amit a szó el nem mondhat,
itt van egy szál virágban.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 4. 22:23

Gabóci5 írta::-h :x :ymapplause: :-bd :ymparty: :o) @};- :flower1: :littlehearth: :-h :x :ymapplause: :-bd :ymparty: :o) @};- :flower1: :littlehearth: :-h :x :ymapplause: :-bd :ymparty: :o) @};- :flower1: :littlehearth: :-h :x :ymapplause: :-bd :ymparty:

Beállok én is az ünneplők sorába, és teljes szívemből köszöntöm a mi kedves tanárnőnket Ritát, valamint a fórum valamennyi pedagógusát, úgy tudom vannak egy páran köztünk.

Szia Gabi! Sordíszt még nem is láttam emotikonokból. Nagyon aranyos!

Köszönöm a köszöntést! A képeddel akaratlanul is eszembe juttattad a "hőskort", amikor alsósókat
tanítottam. A honlapon írtam magamról, hogy mennyire nagyon rossz ötlet volt a kicsiket nagyokra
cserélni. De nincs visszaút, úgyhogy nem is beszélek róla többet.

Kicsi koromtól semmi más nem akartam lenni, csakis tanítónéni. A mai napig nem tudom elképzelni,
hogy a tanításon kívül mást is csinálhatnék. Vagyis egyet el tudok képzelni, a fordítást, olyan formában,
ahogy most csinálom, de ez ingyen van, nem kapok érte pénzt.

Jó éjszakát!

Kép
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. június 4. 23:29

Szia Rita!
Eloszor is szeretnelek kosoznteni Teged a Pedagogus nap alkalmabol. :-bd
Lattam,Unni "gyongyviragokkal" koszontott,ezt en is megtehetem,az sk.keszitette orchideammal. :)
Kép
Megertem a kicsik iranti szeretetedet,valamikor ovono szerettem volna lenni,de akkor meg csak Szarvason volt foiskola.A szuleim nem engedtek olyan meesszire,igy masfele orientalodtam.Viszont a munkaban eltoltott utolso 7 evemben,egy iskolaban gondnokoskodtam,idonkent gyerekekre is vigyazva. ;)
Otthon nekem is mindig volt hatul szemem es a fiaim ugyanugy kerdezgettek,az meg hogy lehet? :))
Joe

HozzászólásSzerző: Joe » 2016. június 4. 23:30

Boldog Pedagógusnapot kívánok Rita ! Minden kedves fórumozónak is, akik ezt a hivatást választották ! :)

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 5. 8:49

boszorkany írta:Szia Rita!
Lattam,Unni "gyongyviragokkal" koszontott,ezt en is megtehetem,az sk.keszitette orchideammal. :)

Szia Éva! Köszönöm szépen! De nemcsak én vagyok tanár. Blackfieldről, Zsuról (mikaz) és Rikáról is
tudom, hogy pedagógusok. Most jut eszembe, de jó lenne, ha tudhatnám ki kolléga a fórumtársaink közül.

Nem csak hímezel, gyöngyöt is fűzöl? Igazán szép orchideát készítettél! Köszi!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 5. 9:01

Joe írta:Boldog Pedagógusnapot kívánok Rita ! Minden kedves fórumozónak is, akik ezt a hivatást választották ! :)

Kedves Joe! Köszönöm szépen! Remélem a Társaim is látják majd
a pedagógusnapi köszöntéseteket!

A videón nagyon meglepett, hogy Thaiföldön még lehet pálcával verni
a diákokat.

Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2016. június 5. 10:17

Kedves Rita!
Pedagógus nap alkalmából nagyon sok boldogságot, és nagyon jó egészséget kívánok. @};-
Joe videóján jól elbőgtem magam.
Természetesen én is minden fórumozó tanárnak szintén sok szépet s jót kívánok.
Marcsi :)
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. június 5. 11:52

Rita írta:
boszorkany írta:Szia Rita!

Szia Éva! Köszönöm szépen! De nemcsak én vagyok tanár. Blackfieldről, Zsuról (mikaz) és Rikáról is
tudom, hogy pedagógusok. Most jut eszembe, de jó lenne, ha tudhatnám ki kolléga a fórumtársaink közül.

Nem csak hímezel, gyöngyöt is fűzöl? Igazán szép orchideát készítettél! Köszi!

Kép

Bocsanat Rita,errol elfeledkeztem,hogy lehetnek meg pedagogusok itt a forumon. :(
Szeretettel koszontok minden pedagogust,"aki erre jar." ;)
Ezzel a hutomagnessel (sajat viragaimrol keszitettem)probalom korrigalni Feletek a hibamat. :)
Kép

Rita,a "palettamon" van meg figurak varrasa,karpitozas,neha a horgolas,kotes,ruhak varrasa,fa megmunkalasa,idonkent a gyongyozes is. ;)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. június 5. 16:44

Ma 12 évvel ezelőtt debütált kedvenc énekesem Lee Seung Gi.

Lee Seung-gi két év felkészülés után az MBC által sugárzott Music Camp program keretében 2004. 06.05-én 17 évesen lépett színpadra, hogy előadja PSY "You're my girl" c. dalát, amely meghozta számára a sikert. A dal hetekig vezette a toplistákat, az énekes pedig több díjat is kapott mint a legjobb új énekes. :x Azóta ez a dal nem maradhat ki egyetlen koncertjéről sem.

Kép

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 5. 18:13

gyomar írta:Kedves Rita!
Pedagógus nap alkalmából nagyon sok boldogságot, és nagyon jó egészséget kívánok. @};-
Joe videóján jól elbőgtem magam.
Természetesen én is minden fórumozó tanárnak szintén sok szépet s jót kívánok.
Marcsi :)

Kedves Marcsi! Köszönöm szépen a többi tanártársam nevében is!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 5. 18:26

boszorkany írta:
Ezzel a hutomagnessel (sajat viragaimrol keszitettem)probalom korrigalni Feletek a hibamat. :)
Rita,a "palettamon" van meg figurak varrasa,karpitozas,neha a horgolas,kotes,ruhak varrasa,
fa megmunkalasa,idonkent a gyongyozes is. ;)

Éva! Te jó ég! Hímzett hűtőmágnes? Ezt nevezem! Ügyesen kombinálod a műfajokat, stílusokat!
Ötletekben nincs hiány nálad!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 5. 18:32

Gabóci5 írta:Ma 12 évvel ezelőtt debütált kedvenc énekesem Lee Seung Gi.

Lee Seung-gi két év felkészülés után az MBC által sugárzott Music Camp program keretében 2004. 06.05-én 17 évesen lépett színpadra, hogy előadja PSY "You're my girl" c. dalát, amely meghozta számára a sikert. A dal hetekig vezette a toplistákat, az énekes pedig több díjat is kapott mint a legjobb új énekes. :x Azóta ez a dal nem maradhat ki egyetlen koncertjéről sem.

Köszi Gabi! Miket észben nem tartasz! Nekem itt még nem tetszik, ahogy énekel. A későbbi
érettebb felvételei mutatják, hogy mennyit fejlődött.

Kép
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. június 6. 1:10

Rita írta:
boszorkany írta:
Rita,a "palettamon" van meg figurak varrasa,karpitozas,neha a horgolas,kotes,ruhak varrasa,
fa megmunkalasa,idonkent a gyongyozes is. ;)

Éva! Te jó ég! Hímzett hűtőmágnes? Ezt nevezem! Ügyesen kombinálod a műfajokat, stílusokat!
Ötletekben nincs hiány nálad!

Kép

Szeretek mindent kiprobalni :) Sokat keszitettem mar beloluk ,de nekem nincsen sk.csak egy kis madarsereg,ajandekba kaptam meg kb.10 evvel ezelott.
Itt vannak,kozepen az oziket en csinaltam ajandekba.
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. június 6. 12:44

Június 06. A háborús hősök emléknapja, nemzeti ünnep Dél-Koreában.

A tradíció régi, 1014-ben, a Korjo-dinasztia korában rendelték el, hogy a háborús halottak hamvait vissza kell vinni a családoknak, hogy rendesen meggyászolhassák őket.

Az emlékezés napján Seung Gi a himnuszt énekelte, és Seo Jin verset szavalt.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 6. 18:31

boszorkany írta:Szeretek mindent kiprobalni :) Sokat keszitettem mar beloluk ,de nekem nincsen sk.csak egy kis madarsereg,ajandekba kaptam meg kb.10 evvel ezelott.
Kép

Kedves Éva! Sajnos nem látszanak a képek!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 6. 18:40

Gabi! fantasztikusak vagytok a LSG rajongók csoportjában. Tényleg mindent
kikutattok a kedvencetekkel kapcsolatban.

Kép
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. június 6. 22:51

Rita írta:
boszorkany írta:Szeretek mindent kiprobalni :) Sokat keszitettem mar beloluk ,de nekem nincsen sk.csak egy kis madarsereg,ajandekba kaptam meg kb.10 evvel ezelott.
Kép

Kedves Éva! Sajnos nem látszanak a képek!

Kép

Kedves Rita,most csak egy kepet kuldtem,rajta az ajandekba kapott madarkak(hutomagnesek)es a kep kozepen egy ozike,egy baratomnak keszietettem ajandekba.(en latom a fotot.)

Vissza: “Társalgó”