boszorkany írta:Kedves Unni!
Megerosithetem,hogy nagyon finom a belga csoki,foleg a kezzel keszitettek.Nemcsak a Leonidas keszit ilyeneket,a Jacques csokijai is finomak.A Leonidasnal diabetikus csokit i csinalnak es eppolyan finom,mint a cukorral keszult.Egyebkent itt a bonbon cukorkat jelent(szemenkent csomagoltat),a magyarnyelv hivja bonbonnak,amia foton lehet latni,nalunk praline a neve.
Par eve voltunk Brugge-ben a csoki muzeumban,teszek be par kepet onnan.
Kedves Boszorkány!Köszönöm a nomenklatúra kiegészítésedet.

Igen, itthon még nem tértünk rá erre. A praliné szót, csak egy-két édességre használjuk. A kedvencem volt a régebbi időkben a rum praliné, amit a Szerencsi Csokigyárban csinálnak.Ja, és még a Dianás cukorka.
Nekem a praliné fogalma leginkább azokat a csokifajtákat takarja, amelyekben folyékony "alkohol" tartalom van.
Brugge-ben (kiejtés szerint: Brüzsben) már nagyon régen, még 1989-ben jártam. Akkor többször is átmentünk, a sógornőmék Hulstben laktak. Gyönyörű város, a belga Velence elnevezés is nagyon illik rá.

(Az autónkat Belgiumban vettük anno, ezért sokat jártunk át Hollandiából, amíg keresgéltünk.) A csoki múzeumban nem jártam, de sok csipkét (brüsszeli vert-csipke) vettem ott zömében ajándékba, de néhányat magamnak is.
Rita, nagyon köszönöm az újabb feliratokat!

Egyébként én is ki voltam akadva, főleg a kar csavargatáson.
Örülök, hogy nem várható több ilyen agresszív jelenet... valahogy ez nem illik nekem ehhez a sorihoz.
Képzeljétek, nálunk picit szállingózik a hó.

Na, ez csak azért furcsa, mert alig pár napja még 20 fok feletti hőmérsékletek voltak.