Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 23. 18:57

Tulajdonképpen Formbyba mentünk volna, megnézni azt a tengerparti természetvédelmi területet,
amiről már tettem ki képeket, a lányomét. Itt lakik a nagyon veszélyeztetett vörös mókus, és itt
vannak a homokbuckák a védett fűfélével.
Miközben olvasgattam Formbyról, megláttam, hogy a pár kilométerrel odébb lévő Crosbyba egy másik
látványosság miatt látogatnak el az emberek. Elhatároztuk, hogy azt is útba ejtjük.

Azt láttuk, hogy az előrejelzés szerint hűvös, felhős és esőmentes lesz a másnap délelőtt, viszont a
délutánról azt írták, hogy kisüt a nap és jó meleg lesz, így Crosbyba mentünk először, mert szép
időben akartuk a természetvédelmi területen császkálni.

Akkor kezdem Crosbyval: érdekes, hogy a homokbuckák itt is megvannak, de nem akkorák, mint
Formbyban, és sokkal kevesebb errefelé az a védett fűféle is. Nevezetessége, 100 embernagyságú
szobor, amely apálykor teljes egészében látható, míg dagály idején csak különböző mértékig látszanak
ki a vízből. Készítőjük Sir Antony Gormley nemzetközi hírű szobrászművész, aki saját magát alkotta
meg a szobrokban, az ő élethű mása mindegyik.

Mivel délelőtt apály van, mindegyik szobor kint volt a vízből. Közel mentünk egyhez, megnéztük, de
nem tudott meghatni, a teljes kompozíció sem, sokkal inkább izgatott az apály, ami szép lassan a
szenvedélyemmé kezd válni. Mindenki a tengervízért, a nagy hullámokért, a vízben való úszásért,
pancsikolásért van oda... én meg beleszerettem a tenger vízének, hullámainak a hűlt helyébe.
A kényszerűség rávitte az angolokat, hogy ha már a nagy vizet nem tudják élvezni, mert hideg, akkor
az apályt használják fel a maguk és a gyerekek javára, és szórakozására. Ahogy írtam korábban, van
abban valami felemelő, és hátborzongató is egyben, hogy ott piknikeznek, játszanak, rohangálnak,
gyűjtögetnek, keresgélnek, kutyáznak, lovagolnak... ahol éjszaka még hatalmas tömegű víz volt.

A szobrok: ahol egyenes "pálcikákat" láttok, azok mind szobrok:

Kép

Ez erősen zoomolva:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 23. 18:57

Úgy tűnik, mintha a világítótorony (?) vízben állna, pedig nem:

Kép

Elindulunk felé:

Kép

Ameddig a növények vannak rajta, addig szokta ellepni a víz:

Kép

A víz még mindig messze van, de már nem sokat tudunk menni, mert egyre süppedősebb az ázott
homok. Az apuka a három gyerkőccel gumicsizmával be tud menni a hullámokig:

Kép

Ilyen messze van a part:

Kép

És amire a gyerekek világítottak rá, hogy a szemben látható település New Brighton, ahol a Mersey
delta torkolatát megnézhettük volna, ha nincs akkor is apály. Az oszlop mögött pedig Liverpool
magasabb épületei láthatóak. Nagyon erősen zoomolva:

Kép

A távoli hajó mögött pedig Wales domborulatai láthatóak, ahová két nap múlva terveztünk ellátogatni.
Ez is erősen zoomolva:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 23. 19:06

Holnap következik Formby a homokdűnéivel, ahol igazi sivatagban éreztük magunkat néha.

Még két utolsó fotó Crosbyból.

Kerítésekkel próbálják a homok útját állni. Formbyban ettől tovább mentek, holnap mutatom:

Kép

Ezt nagyon erősen zoomolva készítettem. Olyan, mintha a parthoz nagyon közel úszna el ez az
óriási teherszállító hajó. Optikai csalódás:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. augusztus 24. 5:44

Szia Rita! Kicsit jöttem nézelődni, ha már nem tudok letölteni...Köszönöm az angliai képeket. Nekem nagyon tetszettek az erősen zoomoltak is, főleg az utolsó amin úgy látszik mintha egész közel lenne. szuper az a hajó! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
az jutott még eszembe, hogy olyan a látkép, mint nálunk az alföld, végtelen sík az apály idején! :D
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. augusztus 25. 0:41

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. augusztus 25. 8:24

Paggy, ez e a montázs valami csoda..gyönyörűség... :ymhug: :x :movingflower: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. augusztus 25. 11:57

Sziasztok!Kedves Kata és Éva!Ez nem törpedália/bár annak néz ki/,hanem törpe őszirózsa.A virág 4-5 cm átmérőjű.Szeretem,mert tarka.Mindig februárban nagy tejfölös bödönbe vetem,majd szétültetem.NEKEM IS TETSZIK . \:D/
Kedves Rita!Nagyon érdekesek a képeid.Csak 2000km-re élnek tőlünk az angolok,mennyire más szokások.DE JÓ MEGISMERNI!Köszönöm a fotókat.Üdv:Paggy
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2018. augusztus 25. 13:07

Paggy írta:Ez nem törpedália/bár annak néz ki/,hanem törpe őszirózsa.

Gyönyörűek az őszirózsák , és nagyon jó sikerült képek!
Nézd meg a postád, írtam PM-t.
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. augusztus 25. 13:14

Sziasztok Lánykák!
Nagyon sok szép fotót láthattam nektek köszöntetően.
Hálás vagyok nektek.
Paggy óvatosan kérdezte valamelyik nap a Tisza állását és én magamra vettem, mivel kerékpárral mentem keresztül a Szeged egyik hídján, mi egyszerűen új-hídnak hívjuk.(Volt egy fesztivál és oda tartottam, 50. Szegedi Ifjúsági Fesztivál.)
A fotón látszik majd Szeged másik hídja a Belvárosi.Illetve van egy harmadik híd is a Móra híd de az autópálya híd ezért csak a folyóról lehet szépen látni.
Ma reggel 93 cm a Tisza vízállása.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. augusztus 25. 13:21

Szegednél a Tisza folyt.
Kép
Kép
Kép
Itt pedig a koncertre várva
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. augusztus 25. 17:20

ÖRÜLET EGY LITÁNIÁT ÍRTAM ÉS ELSZÁLLT :(( :(( :((
Újra:
Drága MinGi és Marcsika!Köszönöm az információt és a képeket.
MinGi!Ismerem a WEBÁRUHÁZAT.sajnos mind a Hollan Parktól rendelik és a Spalax nevű cég csomagolja a hagymákat.Az utóbbi 2 évben nagyon sok a beteg és rosszul csávázott hagyma a csomagban/gomba,vírus/Nem fejlődik virág csak levél.A frézia virágkezdeménye a tárolás alatt fejlődik,ha rosszul tárolják FUCCS a virágnak.Köszönöm szépen a törődést.a barátnőm 3 éve hozott Hollandiából és nem mondta,hogy egy vagyont fizetett érte,Majd megírom,ha találtam egy jó helyet. :littlehearth:
Marcsika!Jaj ,de jó,hogy küldtél képet a szép Tiszáról!Olyan simogató a vize!Légyszíves ne hagyd el ezt és máskor is örvendeztess meg minket!.CSAK NEM BULIZTÁL EGYET A FESZTIVÁLON? :ymapplause:
Lányok!Jövő héten megyek a szeretett BORSÓSZEM KIRÁLYKISASSZONY /általunk választott becenév/kutyástársunk esküvőjére, a Mátyás templomba.Ismeritek a mesét ugye?Vettem egy tiritarka ruhát.Na szóval,majd csinálok képeket.Most festjük a konyhabútort .2 színű lesz mint eddig/kék,barnásvörös/ a fal pedig napsárga.A párom imádja a sárgát.Elég vidám lett.Most búcsúzom.Paggy
:flower1: :-h
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. augusztus 26. 6:59

3 spoileres kép.Vasárnap/ma/reggel esik és megszáradt a festék a konyhabútoron
Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. augusztus 26. 12:48

Marcsikám, köszönöm a tiszai képeket, már nagyon hiányoltam. Gyönyörű ez a folyó is.. :D ;) ;) .
Paggy, gratulálok a festéshez, és a konyhabútor megfiatalításához..Nagyon tetszik.! :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. augusztus 26. 19:04

Sziasztok!
Tegnap tettem említést a harmadik Szegedi Tisza hídról : Móra híd.
Valamikor nyár elején emberemmel voltunk egy kis hajókázáson akkor fotóztam.
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. augusztus 27. 13:19

Kedves Marcsi!Nagyon érdekes hidatok van.Mióta voltam azon a hídbemutatón/leendő új Duna-híd/ másképp nézem.Jópofa a színes pillér.Okosat nem tudok írni,de tetszik.Modern és biztos jólmegszerkesztett.Nálatok is vannak rendszeres hajójáratok,vagy sétahajóbérlés a szokás?Marcsi!Megnéztem a spoiler alattit.Te sokat fiatalodtál vagy ill jól áll a kék nagyon.Nehogy öreglányos ruhákat hordj ezentúl!!!Így kell kinézni!Vidám lettem tőle,amikor megláttalak a "redőny mögött".Köszönöm szépen a Tiszát,a hidat és a fotód. :ymparty: :littlehearth: :flower1: :-bd
2 dolog:
Tegnap este véletlen és az utolsó pillanatban sikerült eljutnom egy ingyen orgona koncertre a Mátyás templomba.Tényleg véletlen,mert takarítottam a nyulakat 1/2 6-kor,kész lett,lerogytam a gép elé és elővettem a levelezésem:
A MÁTYÁS TEMPLOMBAN MINDEN HÓNAPBAN 1X INGYENES ORGONAKONCERT MA/tegnap/19ó30-kor KIM JIN dél-koreai művésznő orgonál.Nosza tusolás,kutyanoszogatás egy gyors sétára,levél a páromnak,aki kirándul,hogy hol a kaja és zsupsz gyerün!.Szép volt.J.S.Bach és 2 modernebb szerző 1-1 darabját adta elő.Készítettem képeket és sok mondent, szombaton ott lesz az esküvő,vasárnap reggel felteszem.Megéri megnézni. :-bd \:D/
A másik:idén a bábszínházra fókuszálok.Beteszek egy linket a jövő évad előadástervezetéből .Felnöttelőadásra gondoltam Válasszatok!
Lillával a gyerekelőadásokra megyünKNem bugyutaságokra.
.Pld a Kolibri Színháznak minden korosztályra gondol.Üdv:Paggy
[spoiler]Hagyományőrzés és kísérletezés - Kihirdette jövő évadát a Budapest Bábszínház
2018. június 24. - Jasinka ÁdámKép
Elérkezett az idei színházi évad vége, és egyre több teátrum ismerteti, milyen bemutatókkal, különleges kínálattál várják a nyári szünetet követően a nézőket. A Thália, a Vígszínház, az Operettszínház, a Nemzeti Színház, az Újszínház, a József Attila Színház, a Spirit Színház, a Karinthy Színház, a Magyar Színház, a Játékszín, a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a szombathelyi Weörös Sándor Színház után a Budapest Bábszínház következő évadának premierjeit is leleplezzük.

babszinhaz_evadzaro_ismerteto_2018_1.jpgFotó: Gálos Mihály Samu
A Budapest Bábszínház 2017/18-as évada a megújulás jegyében telt. Friss arculattal, átalakult előcsarnokkal és tovább szélesített korosztályi kínálattal várták az érdeklődőket. A színház 443 előadását 111 018 néző látta, ami 102%-os látogatottságot jelentett. Idén új játszóhelyet is avattak, a Vörösmarty utcában található Kemény Henrik Teremben az intimebb előadások kaptak és kapnak jövőre is helyet.

babszinhaz_evadzaro_ismerteto_2018_2.jpgFotó: Gálos Mihály Samu
A Budapest Bábszínház nagy sikerrel vett részt a Színházak Éjszakáján, a társulat tagjai idén is közreműködtek a Magyar Nemzeti Galéria által életre hívott Mini Textúra képzőművészeti előadássorozatban, ott voltak a jelentős hazai báb- és gyerekszínházi fesztiválokon is. Ebben az évadban is megrendezték a BÁBU Fesztivált, amin vidéki, kőbábszínházi és független társulatokat láttak vendégül. Otthont adtak a Színházi Kritikusok Céhe díjátadó gálájának is.

babszinhaz_evadzaro_ismerteto_2018_3.jpgFotó: Gálos Mihály Samu
A színház művészei és munkatársai idén is több elismerésben részesültek. Rusz Judit bábszínész megkapta a Magyar Arany Érdemkeresztet, a teátrum műszaki vezetője, Torma Gábor pedig a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át. Gimesi Dóra dramaturg felkerült a Fidelio KULT50 - a magyar kultúra ötven meghatározó személyisége közé. Gimesi Dóra új mesekönyve, "A Macskaherceg kilencedik élete" pedig elnyerte Az év gyerekkönyve díjat. A színház saját elismeréseit az évadzáró társulati ülésen osztották ki. A Havas-B. Kiss-díjat Pájer Alma Virág színművész, a Kovács János-díjat pedig Cserneczki Sándor színpadmester kapta a társulat titkos szavazása alapján.

A következő évadban - amely a hagyományőrzés és a kísérletezés jegyében készül, és fontos társadalmi problémákra reflektál - olyan rendezők érkeznek, mint Szikszai Rémusz és Ascher Tamás.

Nagyszínpad
Neil Gaiman: Coraline és a titkos ajtó (családi előadás)

Rendező: Ascher Tamás
Bemutató: 2019. január

Jules Verne: 80 nap alatt a Föld körül (gyermekelőadás)

Rendező: Kuthy Ágnes
Bemutató: 2019 tavasza

Ország Lili Stúdió
William Shakespeare - A vihar (felnőttelőadás)

Rendező: Szikszai Rémusz
Főszereplő: Fodor Tamás (Prospero)
Bemutató: 2018 ősze

Háy János új darabja (felnőttelőadás, rendező: Hoffer Károly)

Az író új drámájának alapjául Irena Sendler élettörténete szolgál, aki a második világháború alatt 2500 zsidó gyereket mentett ki a varsói gettóból, rábeszélve az anyákat, hogy bízzák rá gyerekeiket, hogy megmenekülhessenek a gázkamra elől.

Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika (előadás kisiskolásoknak)

Kemény Henrik Terem
Kovács Géza - Batu-Tá kalandjai (vásári bábjáték három éven felülieknek, rendező: Kovács Géza)

Tervezett bemutatók:
Három év alattiaknak szóló előadás Varsányi Péter rendezésében
Dosztojevszkij: Feljegyzések az egérlyukból (rendező: Szabó Máté)
Grimm-mese: A bátor csikó (rendező: Csizmadia Tibor)[/spoiler
https://budapestbabszinhaz.hu/eloadasok/repertoar/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. augusztus 27. 13:28

Kép
Ennyien álltak sorba,amikor odaértem,de 5 perc alatt bejutottam.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. augusztus 27. 13:29

Kép

FOLYT.KÖV.JÖVŐ VASÁRNAP REGGEL.
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. augusztus 27. 13:54

Szia Paggy!
Köszönöm szépen aranyos vagy.
Biztos nagyon jó és különleges élmény lehetett az orgona koncert.
Én valamikor régen a Szegedi Zsinagógában voltam Varnus Xavér koncertjén, egy csoda volt, a körülmények, a hely, a művész, a zene minden adott volt.
bearbear

HozzászólásSzerző: bearbear » 2018. augusztus 27. 14:27

Melyik hétvégén vannak az ingyenes koncertek? Azt a neten valahol meg lehet nézni, az időpontot? (Mátyás templom)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. augusztus 30. 8:43

Sziasztok kedves Lányok!Bár már nincs meleg,gondolom senkinek nincs ideje és kedves fotózni.Hát azt hiszem én is feladom és vasárnap jövök utoljára/de akkor még igen!!!/Sajnálom.BÁR MARCSI CSODÁS KÉPEKET KÜLDÖTT A TISZÁRÓL \:D/ Örülök,hogy itt lehettem. :littlehearth: :movingflower: :flower1: VASÁRNAP MÉG HOZOK KÉPEKET ÉS VIDEÓT.Üdv:Paggy
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. augusztus 30. 12:47

Paggy írta:Sziasztok kedves Lányok!Bár már nincs meleg,gondolom senkinek nincs ideje és kedves fotózni.Hát azt hiszem én is feladom és vasárnap jövök utoljára/de akkor még igen!!!/Sajnálom.BÁR MARCSI CSODÁS KÉPEKET KÜLDÖTT A TISZÁRÓL \:D/ Örülök,hogy itt lehettem. :littlehearth: :movingflower: :flower1: VASÁRNAP MÉG HOZOK KÉPEKET ÉS VIDEÓT.Üdv:Paggy

Szia Paggy!
Valamit félreértettem biztos.Feladod!!!!! Mit adsz fel????
Kérlek nagyon szépen Te vagy a fővonal ebben a topikban, és nagy öröm látni azt a rengetek fotót és videót amit készítesz, ha nem is reagál mindenki,
hidd el nagy öröm megismerni azokat a helyeket, eseményeket amelyeken részt veszel, hogy mi is megismerhetjük és láthatjuk neked HÁLA.
Én például nagyon várom az elkészült esküvői fotókat. :)
Illetve én is nagyon sajnálom de még tartozom a Szegedi Lechner Ödön tervezte 3 épület fotóival, készülget, de vannak hiányosságok, jövök vele nem sokára.
Képzeljétek el szerettem volna a Szegedi zsinagógába koncertre menni Dés László A nagy utazás című koncertre, szeptember 3, hétfőn, de már hetek óta nem lehet kapni jegyet rá. :((
Szép napot kívánok. Marcsi :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. augusztus 30. 19:44

Szia Marcsi
!Aranyos vagy,hogy ilyeneket írsz.Igazán szívesen csináltam,csakhát azt gondolom ez nem az én fórumszimpadom,hogy mint egy primadonna /mint Honthy Hanna öregkorában/ fellépjek.Hiába voltam CSENDTÁBORBAN,most is nyüzsgök. A fórum nagyon jó kis hely,ahol mindenkinek teret kell biztosítani.Na tehát próbálom visszafogni magam.Megvárom mi lesz belőle.De miközben ezt írom már az jár a fejemben,hogy jesszus most nem mutathatom meg a felújitott Szépművészeti Múzeumot vagy mi lesz az Art Markttal a Millenárisom vagy a bulinegyedes délutáni sétával?Hát mit szólsz,ilyen vagyok,miközben őszintén érdekel minden szép fotó.Szerettem volna,ha minden évben összegyűjtöttük volna a szép képeinket ,,,,,,,,,és így tovább.Közben a kezem"a bilibe lóg",mert a mosógép lejárt,mennem kell sétáltatni a kutyákat,holnap jóga és dédi.na megyek is üdv.Paggy
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. augusztus 30. 20:06

Paggy!
Egész nap Ritánál lógtam, hogy mikor jössz fel, és hátha egy picit átgondolnád. Járt már más is így, nem voltunk elég figyelmesek a másikra, és az akkor és ott rosszul esett neki.Hidd sok helyen járok kelek, de még egy ilyen kedves és meleg és barátságos hely nincs másik.Itt soha nem történik szándékosan semmi, csak véletlen.Kérlek folytasd amit eddig csináltál, az orgona ajánlatodra látod már azonnal jött a kérdés.
Szeretném látni a felújított Szépművészeti Múzeumot, az általad készített fotók, videók bemutatásával.
Kérlek!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 30. 20:26

Már sokszor írtam, hogy ez a fórum azoké, akik használják. A fiam hozta létre, én fizetem a szervert,
de aki ide beregizik, az azután szabadon használhatja a fórum összes topikját. Ezt is.

Nekem most nincs fotótémám, amióta itthon vagyok nem mentem sehová, amit meg le tudnék fotózni,
azt már tavaly, meg tavalyelőtt lefotóztam. Unom.

Az angol fotóimat rendszereznem kéne, meg is fogom tenni, de még nem akaródzik. Most hiányzik belőlem
a lelkesedés, és ezt elmondhatom a fordításra is. Illetve az már kezd visszajönni... talán... reménykedem...

Egy mélypontot éltem meg júniusban és júliusban is. Azt sejtettem, hogy folytatni fogom, de nem tudtam
volna megmondani, hogy mikor. Későbbre számítottam. Jól esett nem fordítani, és most jólesik nem fotózni is.
Bár megcsináltam az Oh, My Emperort, de utána azt éreztem, hogy egy jó ideig megint nem fogok fordítani.
Nem okozott olyan örömet, mint régen.

Most újra fordítok, hétvégén fogom kitenni az első két részt, de még mindig nem az igazi az érzés. Csak azért
csinálom, hogy lendületben maradjak, mert érzem, ha nem ülök neki, akkor akár hosszabb időre is képes lennék
abbahagyni.

Szóval majd jövök, de amíg nincs kedvem, nem erőltetem. Most először magammal kínlódok. Szeretném, ha
ismét olyan lendülettel, kedvvel, szenvedéllyel fordíthatnék, mint ezelőtt. Most erre koncentrálok, mert ettől
vagyok a legjobban kétségbeesve.

Vissza: “Társalgó”