Van képem hozzá
Re: Van képem hozzá
Sziasztok lányok!
Paggy a napokban írtam, hogy tudod megnézni a priviket! Megtaláltad, megnézted? Én nagyon szerettem Agárdon nyaralni. 3 ében is voltunk ott amikor iparitanulók voltunk. Ott volt a vállalatunk üdülője. 1 napot kellett menni takarítani és azután 1 hetet ott tölthettünk nyáron, ingyen. Egy alkalommal mi is kifogtuk, hogy hideg volt egész héten és a víz melegebb volt, így egész nap szinte a vízben voltunk.
A férjem kedvence lett a pho leves. Azóta már itthon is kell csinálni. Az ázsia bt-nél lehet leveskockát is kapni. Legutóbb beszereztem párat. Köszi a pesti képeket. Kár, hogy a tónál nem tudtál készíteni.
Paggy a napokban írtam, hogy tudod megnézni a priviket! Megtaláltad, megnézted? Én nagyon szerettem Agárdon nyaralni. 3 ében is voltunk ott amikor iparitanulók voltunk. Ott volt a vállalatunk üdülője. 1 napot kellett menni takarítani és azután 1 hetet ott tölthettünk nyáron, ingyen. Egy alkalommal mi is kifogtuk, hogy hideg volt egész héten és a víz melegebb volt, így egész nap szinte a vízben voltunk.
A férjem kedvence lett a pho leves. Azóta már itthon is kell csinálni. Az ázsia bt-nél lehet leveskockát is kapni. Legutóbb beszereztem párat. Köszi a pesti képeket. Kár, hogy a tónál nem tudtál készíteni.
Rita annyira hangulatos ez a város. Nagyon jó lehet ott lakni, ezekben a régi házakban. Én is nagyon benéztem volna egy ennyire öreg, de ilyen jó állapotú templomba. A kedvenc képeim nekem is az apályos tengerpartiak. Annyira szép színei vannak a barna homok és a kék víz együttesének. Nagyon élvezném a gyerekekkel együtt én is a tengerfenék felfedezését. Milyen kényelmes.
Kata remélem hamar meggyógyul Samuka lába! Az én lábamat is mindig feltöri a régi cipő is, ha évszakváltáskor előveszem. Nagyon át tudom érezni a szenvedését. Örülök, hogy Te is a javulás útjára léptél.))))
Sziasztok!
Végre van egy kis időm, de nem értem a végére , még Rita esküvői beszámolója hátravan, rohannom kell dolgozni, aztán készülődés, mert holnap vendég áll a házhoz hétfőig, de jövök majd és folytatom.
Paggy! Lillának gyönyörű hosszú haja van. A játszótér is nagyon tetszik, ahol voltatok. Tőlünk nem messze nemrég keritették el az egyik tér játszótér részét, mert a kutyákat is oda vitték le, gondolom állandóan tele volt a homokozó kutyakakival. Azért még mindig látni a keritésen belül is ebzetet.
Voltam a játszóház videónál is. Nagyon szuper! Felül kalandpark, alul minden csoda. A mi Patrikunk is biztos élvezné. Mondjuk még sose voltam játszóházban, de meglepett mennyi minden van itt. Lilla aranyos kislány.
Most visszaolvasásnál látom, hogy a nyers etetést még nem merted kipróbálni. Már ne tedd szerintem. Nem biztos, hogy szerencsés megbolygatni már őket idős korban. A falka az ajtó előtt várva, hogy bemehessenek , hát megmosolyogtam.
Rita! Szomorú,hogy még kint is kiég a fű a sok naptól.
Lecsekkoltam megérkezésedkor az indiai kajákat. Naan-t én is csináltam itthon, fokhagymásat. Én magában is szivesen eszegetem. Az indiai étterem belső nem lepett meg. Egy ismerősöm csomó képet tett fel az internetre, mikor Sri Lankán volt esküvőn. A libanoni ételek is jól néztek ki.
A világitótorony szárazon tényleg meglepő, viszont a környezete tényleg tetszett.
A buszos találós kérdésen kicsit azért mereszteni kellett a szemem.
Érdekes megoldás az már biztos. A macskás kávézó meglepett, de nem rossz ötlet. Most elképzelek egy nagy testű kutyás kávézót, mondjuk ahol németjuhászok, meg staffordshire terrierek, bernáthegyik mászkálnak.
Irtad, hogy koszos volt a tenger. Én ezt Dániában tapasztaltam, viszont valahogy annak a moszatos tengerpartnak is valahogy volt valami varázsa. Bele nem mentem volna az is biztos.
Éva! Jót mosolyogtam ahogy olvastam, együtt csipegettétek a madárkáddal a dinnyét.
Gabóci! Panna szülinapi bulijáról is lemaradtam. Nagyon csinos leányzó! A pókemberes tortája meglepett.
Szegény Garfield, vele sem egyszerű az élet, viszont jól állt neki a tölcsér. Nem is tudom, hogy a macsekok hogy viselhetik…
Nézegetem a városi képeidet is. Legalább igy látom Csabát.
Irtam már, hogy mivel sok virágnak, fának irod a nevét, Ritával együtt igy most a mocsári hibiszkuszt is azonositottam. Van egy pár mély bordó itt nálunk is. Nagyon tetszenek, főleg mikor sok van egymás mellett.
Végre van egy kis időm, de nem értem a végére , még Rita esküvői beszámolója hátravan, rohannom kell dolgozni, aztán készülődés, mert holnap vendég áll a házhoz hétfőig, de jövök majd és folytatom.
Paggy! Lillának gyönyörű hosszú haja van. A játszótér is nagyon tetszik, ahol voltatok. Tőlünk nem messze nemrég keritették el az egyik tér játszótér részét, mert a kutyákat is oda vitték le, gondolom állandóan tele volt a homokozó kutyakakival. Azért még mindig látni a keritésen belül is ebzetet.
Voltam a játszóház videónál is. Nagyon szuper! Felül kalandpark, alul minden csoda. A mi Patrikunk is biztos élvezné. Mondjuk még sose voltam játszóházban, de meglepett mennyi minden van itt. Lilla aranyos kislány.
Most visszaolvasásnál látom, hogy a nyers etetést még nem merted kipróbálni. Már ne tedd szerintem. Nem biztos, hogy szerencsés megbolygatni már őket idős korban. A falka az ajtó előtt várva, hogy bemehessenek , hát megmosolyogtam.
Rita! Szomorú,hogy még kint is kiég a fű a sok naptól.
Lecsekkoltam megérkezésedkor az indiai kajákat. Naan-t én is csináltam itthon, fokhagymásat. Én magában is szivesen eszegetem. Az indiai étterem belső nem lepett meg. Egy ismerősöm csomó képet tett fel az internetre, mikor Sri Lankán volt esküvőn. A libanoni ételek is jól néztek ki.
A világitótorony szárazon tényleg meglepő, viszont a környezete tényleg tetszett.
A buszos találós kérdésen kicsit azért mereszteni kellett a szemem.

Irtad, hogy koszos volt a tenger. Én ezt Dániában tapasztaltam, viszont valahogy annak a moszatos tengerpartnak is valahogy volt valami varázsa. Bele nem mentem volna az is biztos.

Éva! Jót mosolyogtam ahogy olvastam, együtt csipegettétek a madárkáddal a dinnyét.
Gabóci! Panna szülinapi bulijáról is lemaradtam. Nagyon csinos leányzó! A pókemberes tortája meglepett.

Nézegetem a városi képeidet is. Legalább igy látom Csabát.

Ami eszembe jut írom:
Paggy, meghalnék, ha elmennénk valahová, és otthon hagynám a fényképezőgépemet! Itt kétszer jártam úgy,
hogy elfelejtettem feltölteni a gépet, és a gyerekek telefonjával kellett befejeznem a fotózást, de az sem
esett jól. Nagyon szomorú az utolsó képed, de ez az igazság, sajnos.
Nem voltunk bent a cicás kávézóban, csak a kirakatot fotóztam. De azt látom, hogy bármerre járunk, gondolnak
az állatokra. Sok üzlet előtt van kitéve friss víz, hogy ihassanak. Rengeteg kutyás embert látok. Szerintem minden
harmadik angol háztartásban van kutya, vagy kutyák, mert nem ritka, hogy kettőt vezetnek pórázon. Mindenhová
viszik magukkal őket. Itt minden kutya a lakásban él.
Még csak Manchesterben és Liverpoolban voltam, ami nagy városnak számít, de ott is alapvetően alacsonyak a házak.
A belvárosban, de csak a nagyon szűk belvárosban vannak olyanok, mint Bp. belvárosában. Nincsenek felhőkarcolók.
Igazából itt is szívesebben megyek a természetbe, mint a városokba. Manchesterben hömpölygő tömeg volt, amikor
ott jártam, Liverpoolban viszont ezt nem tapasztaltam.
Nagyon érdekes, hogy azon a részen, ahonnan a víz visszahúzódik az apály idején, nem süppedős a homok, hanem
jó kemény, nem olyan, mint egy homokos tengerparton. Gondolom a nagy víztömeg összepréseli a homokszemeket.
Szandálban, papucsban is nyugodtan lehet ott lépkedni.
Éva, a lányomék szerint az átlag sorházban nagyon picike helyiségek vannak. A lakások alapterülete kicsi, és egy
lakás két szintes vagy három. Szóval ők felfelé terjeszkednek. Persze olyan sorházak is vannak, amikben nagyobbak
a lakások. Az emeletes házakban, amilyenben a lányomék és a fiam is lakik, tágasak a helyiségek. Amit nagyon
kedvelek, hogy senki nem zajong. Egy szomszédot sem hallani. Szigorúak a szabályok, aki nem tartja be, azzal
felbontják a szerződést.
Ági, már nem vagyok benne olyan biztos, hogy koszos a tenger. Bárhol láttam, mindenütt ugyanolyan színű (barna)
volt a vize. És a hullámok mentén nincs habzás, mint némelyik valóban koszos partvidéken, például India vagy
Kína környékén. Azt is megfigyeltem, hogy a folyók és a tavak színe is barnás. Még a védett parkokban, kertekben
is olyan. Helyi sajátosság lehet.
Még életemben nem láttam ennyi kupacsot egy bükkfán. A fa a Sefton parkban állt, azonnal mutatok képeket róla:

Paggy, meghalnék, ha elmennénk valahová, és otthon hagynám a fényképezőgépemet! Itt kétszer jártam úgy,
hogy elfelejtettem feltölteni a gépet, és a gyerekek telefonjával kellett befejeznem a fotózást, de az sem
esett jól. Nagyon szomorú az utolsó képed, de ez az igazság, sajnos.
Nem voltunk bent a cicás kávézóban, csak a kirakatot fotóztam. De azt látom, hogy bármerre járunk, gondolnak
az állatokra. Sok üzlet előtt van kitéve friss víz, hogy ihassanak. Rengeteg kutyás embert látok. Szerintem minden
harmadik angol háztartásban van kutya, vagy kutyák, mert nem ritka, hogy kettőt vezetnek pórázon. Mindenhová
viszik magukkal őket. Itt minden kutya a lakásban él.
Még csak Manchesterben és Liverpoolban voltam, ami nagy városnak számít, de ott is alapvetően alacsonyak a házak.
A belvárosban, de csak a nagyon szűk belvárosban vannak olyanok, mint Bp. belvárosában. Nincsenek felhőkarcolók.
Igazából itt is szívesebben megyek a természetbe, mint a városokba. Manchesterben hömpölygő tömeg volt, amikor
ott jártam, Liverpoolban viszont ezt nem tapasztaltam.
Nagyon érdekes, hogy azon a részen, ahonnan a víz visszahúzódik az apály idején, nem süppedős a homok, hanem
jó kemény, nem olyan, mint egy homokos tengerparton. Gondolom a nagy víztömeg összepréseli a homokszemeket.
Szandálban, papucsban is nyugodtan lehet ott lépkedni.
Éva, a lányomék szerint az átlag sorházban nagyon picike helyiségek vannak. A lakások alapterülete kicsi, és egy
lakás két szintes vagy három. Szóval ők felfelé terjeszkednek. Persze olyan sorházak is vannak, amikben nagyobbak
a lakások. Az emeletes házakban, amilyenben a lányomék és a fiam is lakik, tágasak a helyiségek. Amit nagyon
kedvelek, hogy senki nem zajong. Egy szomszédot sem hallani. Szigorúak a szabályok, aki nem tartja be, azzal
felbontják a szerződést.
Ági, már nem vagyok benne olyan biztos, hogy koszos a tenger. Bárhol láttam, mindenütt ugyanolyan színű (barna)
volt a vize. És a hullámok mentén nincs habzás, mint némelyik valóban koszos partvidéken, például India vagy
Kína környékén. Azt is megfigyeltem, hogy a folyók és a tavak színe is barnás. Még a védett parkokban, kertekben
is olyan. Helyi sajátosság lehet.
Még életemben nem láttam ennyi kupacsot egy bükkfán. A fa a Sefton parkban állt, azonnal mutatok képeket róla:

Múlt héten csütörtökön beutaztunk Liverpoolba, mert érkeztek az itthoni fiamék. Hamarabb bementünk,
hogy megnézhessük a Sefton parkot, ami első fokú védettséget élvez a történelmi parkok sorában.
(mindig az internetről okosodom, szeretem tudni, hová megyünk, mit nézünk meg)
Nem jártuk be az egész parkot, mert a legtöbb időt a Pálmaházra szántuk, de céges rendezvényt
tartottak benne, nem lehetett bemenni. Annyira rosszul esett! Na, majd máskor!
Csak pár fotó:

A pálmaház... sajnos zárva:

Jó sok szökőkút volt a tavakban:

hogy megnézhessük a Sefton parkot, ami első fokú védettséget élvez a történelmi parkok sorában.
(mindig az internetről okosodom, szeretem tudni, hová megyünk, mit nézünk meg)
Nem jártuk be az egész parkot, mert a legtöbb időt a Pálmaházra szántuk, de céges rendezvényt
tartottak benne, nem lehetett bemenni. Annyira rosszul esett! Na, majd máskor!
Csak pár fotó:

A pálmaház... sajnos zárva:

Jó sok szökőkút volt a tavakban:

Ezt a pillanatot jól elkaptam:

Nemcsak repüléskor formáznak V alakot, úszáskor is:

Szürke mókuska, ami az Angliában nagyon ritka vörös mókus legnagyobb ellensége:

Bár nem úgy néz ki, de a vízen vannak ezek a madarak:

Nagyon jó fotókat csináltatok. Időm nincs mindegyikre külön reflektálni.
Kedves Lányok!Holnap mindenre válaszolok NÉZEGETEK/JUhhé,micsoda képek vannak itt!!!/ ÉS
TRA-TRA-TRA!HOZOK VIDEÓT,mert ma reggel bizonyos,majd olvashatjátok,okból kifolyólag,FELFEDEZŐ ÚTON voltam.Holnap délután kb összerakom.Most megyek főzni,kutyázni és 18ó30-ra A KOr.Kult.Kp-ba filmet nézni.Üdv MINDENKINEK.Itt hőség van!!!Paggy

Nelli, nem is kell reagálni, csak nézegess, ha van kedved!
Zsuzsi kétszer küldött fotókat a Menchester mellett lévő hatalmas bevásárló központról a Trafford Centre-ről.
Bár nem izgatnak a plázák, sőt a vásárlás sem, Angliában meg amúgy sem vásárolok soha, mert nincs hely a
kézipoggyászomban, de ez a hely a maga giccses puccosságával, nagyságával, és "leg"-jeivel mindig is vonzott.
Nagyon szerettem volna a saját szememmel is látni és "elájulni". Ez Anglia második legnagyobb plázája.
Nagyon nem az én stílusom, és túl pazarlónak is tartom ennyi arany meg márvány használatát. Több a freskó
itt, mint 200 bazilikában, de mégis, egy idő után megszokta a szemem, és már nem volt annyira nyomasztó,
mint kezdetben, és nagyszerű ötleteket is észrevettem benne, amik kifejezetten tetszettek.
A kis szerény főbejárat kívülről....

...és belülről:

Két szinten lehet vásárolni...

... de a harmadik szinten is ott a lehetőség, épp tervezik a bővítést:

Zsuzsi kétszer küldött fotókat a Menchester mellett lévő hatalmas bevásárló központról a Trafford Centre-ről.
Bár nem izgatnak a plázák, sőt a vásárlás sem, Angliában meg amúgy sem vásárolok soha, mert nincs hely a
kézipoggyászomban, de ez a hely a maga giccses puccosságával, nagyságával, és "leg"-jeivel mindig is vonzott.
Nagyon szerettem volna a saját szememmel is látni és "elájulni". Ez Anglia második legnagyobb plázája.
Nagyon nem az én stílusom, és túl pazarlónak is tartom ennyi arany meg márvány használatát. Több a freskó
itt, mint 200 bazilikában, de mégis, egy idő után megszokta a szemem, és már nem volt annyira nyomasztó,
mint kezdetben, és nagyszerű ötleteket is észrevettem benne, amik kifejezetten tetszettek.
A kis szerény főbejárat kívülről....

...és belülről:

Két szinten lehet vásárolni...

... de a harmadik szinten is ott a lehetőség, épp tervezik a bővítést:

Egy fő és három kisebb kupolája van. Kifejezetten szépek, egy operaházban is jól mutatna
:

Az üzletek közt nem voltak éttermek, hanem a központban, de elkülönítve lehetett megtalálni őket.
Két emeleten lehetett étkezni, nem tudtam összeszámolni hány kisebb-nagyobb, olcsóbb-drágább
étterem kínálta a szolgáltatásait. Mi egy mexicóiban ettünk burritót (először ettem mexicói kaját is).
Olyan, mintha egy nagy sétahajóban ülnénk. Filmet vetítettek, mindenütt hangulatvilágítás volt.
A falak sötétek, a mennyezetre csillagokat, az oldalfalakra hullámokat festettek. Hatalmas az egész.
A vetítő mögött a csicsás márványoszlopos hall van, a csicsás márványoszlopos bejárattal, amiről
fentebb tettem be képeket:

Két emeleten lehetett étkezni, nem tudtam összeszámolni hány kisebb-nagyobb, olcsóbb-drágább
étterem kínálta a szolgáltatásait. Mi egy mexicóiban ettünk burritót (először ettem mexicói kaját is).
Olyan, mintha egy nagy sétahajóban ülnénk. Filmet vetítettek, mindenütt hangulatvilágítás volt.
A falak sötétek, a mennyezetre csillagokat, az oldalfalakra hullámokat festettek. Hatalmas az egész.
A vetítő mögött a csicsás márványoszlopos hall van, a csicsás márványoszlopos bejárattal, amiről
fentebb tettem be képeket:

Nagyon tetszett, ahogy a különböző nemzetek vendéglőit igyekeztek egyedivé tenni. Mindegyik nagyon
jól nézett ki, hangulatosak voltak:
Kínai:

Thai:

Olasz:

Francia:

Amerikai:

jól nézett ki, hangulatosak voltak:
Kínai:

Thai:

Olasz:

Francia:

Amerikai:

Köszönöm a sok szép felfedezni való képeket, mind a Pestieket, mind az angliaiakat is.

Kedves Lányok!Megint korán ébredtem/4 óra 30/Cicáim megérzik,meghallják szemem felnyitásának " ZAJÁT",még meg sem mozdulok,már nyarvognak." KELNI ,MERT ÉHESEK VAGYUNK!"El sem tudom képzelni,hogy az abban a pillanatban éppen a bejárati ajtón kívül lévők is, ugyanezt teszik.Szóval kelni kell.......Már fő az ebéd,én meg leültem picit a gép elé./kávé +egyik cicám a billentyűmön csücsül( 2x csupa y-t ütött a doromboló tappancsával)
Kezdem a válaszolást:
Kedves Éva!Igen ,sikerült megnézem a privit.Köszönöm szépen.Helyesek vagytok hárman.
Rita!Köszönöm a parki és nem parki képeket.
Park:Végre nem nyírott park,csak a természet!A VÍZ ,a vadkacsák ,a mókusok/Mit jelent ,hogy ellensége a szürke a vörösnek?Bántják is egymást?És póráz nélkül is lehet sétálni?Egy ismerősöm azt írta,nem lehet.SZÉPEK A KÉPEK.
Trafford Centre:Szörnyű,érdekes,néhol csodás.Szörnyűek a freskók,az össze nem illő stílusú részek,a FELFUVALKODOTTSÁG/Márvány,freskó,stukkós erkély egy bevásárlóközpontba???/.Érdekes:a hajószerű kialakítás,bár ez is giccses.Csodás:a kupolák üvege,a márvány maga.
Meddig maradsz kint?További szép napokat!
Lányok!Előre bocsájtom NAGYON HOSSZÚAK lesznek a délutáni videóim.DE!!!!!, még nem tudok szerkeszteni,"tekerjetek" bele!
A MÁSIK:a reggeli fények nem túl szépek.
Most pedig:elfogyott a kávém,ébrednek a kutyák...gyerünk sétálni!Paggy
Kezdem a válaszolást:
Kedves Éva!Igen ,sikerült megnézem a privit.Köszönöm szépen.Helyesek vagytok hárman.

Rita!Köszönöm a parki és nem parki képeket.
Park:Végre nem nyírott park,csak a természet!A VÍZ ,a vadkacsák ,a mókusok/Mit jelent ,hogy ellensége a szürke a vörösnek?Bántják is egymást?És póráz nélkül is lehet sétálni?Egy ismerősöm azt írta,nem lehet.SZÉPEK A KÉPEK.
Trafford Centre:Szörnyű,érdekes,néhol csodás.Szörnyűek a freskók,az össze nem illő stílusú részek,a FELFUVALKODOTTSÁG/Márvány,freskó,stukkós erkély egy bevásárlóközpontba???/.Érdekes:a hajószerű kialakítás,bár ez is giccses.Csodás:a kupolák üvege,a márvány maga.
Meddig maradsz kint?További szép napokat!
Lányok!Előre bocsájtom NAGYON HOSSZÚAK lesznek a délutáni videóim.DE!!!!!, még nem tudok szerkeszteni,"tekerjetek" bele!
A MÁSIK:a reggeli fények nem túl szépek.
Most pedig:elfogyott a kávém,ébrednek a kutyák...gyerünk sétálni!Paggy
Szia Rita!
Gyönyörűek a fotók a tó a kacsákkal és a mókuskával de a park öreg fái is.
Hát a Pláza tényleg olyan képet akar magáról láttatni,mint egy szentély
és ha belegondolunk az is,a pénz szentélye ezért azok számára akiknek
más az értékrendje inkább visszataszító és giccses.Persze sokan szeretik
és oda járnak tömegesen,de van még egy különbség,mert itt elveszti az
energiáját az ember,lemerül,viszont egy ódon Katedrálisban,Bazilikában
feltöltődik energiával,akárcsak a természetben.
Csodás napokat és látnivalókat
Gyönyörűek a fotók a tó a kacsákkal és a mókuskával de a park öreg fái is.
Hát a Pláza tényleg olyan képet akar magáról láttatni,mint egy szentély
és ha belegondolunk az is,a pénz szentélye ezért azok számára akiknek
más az értékrendje inkább visszataszító és giccses.Persze sokan szeretik
és oda járnak tömegesen,de van még egy különbség,mert itt elveszti az
energiáját az ember,lemerül,viszont egy ódon Katedrálisban,Bazilikában
feltöltődik energiával,akárcsak a természetben.
Csodás napokat és látnivalókat

Lányok! Budapestről és Angliáról, gyönyörű képeket osztottatok meg velünk ismét. Előnyben részesítem a nagyvárosokkal szemben a hangulatos, nyugalmat árasztó kisvárosokat, ráadásul még ha a történelem nyomait is magán viseli nem tudok velük betelni. Nem tudom hányszor néztem végig Rita képeit. Kedvenceim még a parkokban készült képek, szerencsére ebből is láthatunk bőven. A flancos Pláza nem az én ízlésem, ha nem ez lenne a funkciója talán egy egy részletét figyelemre méltónak találnám, de így egyszerűen SOK.
Rita világítótornyos képe lett a háttérképem egy időre.
Rita világítótornyos képe lett a háttérképem egy időre.
Sziasztok! Mostanában nálunk minden nap esik. Eső után készült képeim.

Sziasztok!Megjöttem.Gabóci gyönyörű közeli képei után elbizonytalanodtam.Igazad van, hát nem is biztos ,hogy illendő dolog tőlem ez a sok nagyvárosi fotó és videó.A kisváros otthonosságához képest, ezek TOLAKODÓK és HARSÁNYAK.Gabóci!Olyan szépek a gyümölcsök és virágok,mintha élnének.Köszönöm szépen a képeket.
Most picit megpróbálom kevesebbre venni a hozott fotóimat.Kis időbe telik,míg kitalálom,hogy legyen.Nemsokára jelentkezem.
Paggy
Most picit megpróbálom kevesebbre venni a hozott fotóimat.Kis időbe telik,míg kitalálom,hogy legyen.Nemsokára jelentkezem.

Hát,akárhogy próbálom,most nem tudom ezt az utazást lerövidíteni.Majd legközelebb.Most indulunk: