Gabi! Én először láttam ilyen cicakávézót, de sejtettem, hogy divat lehet, mert a gyerekek mondták,
hogy Manchesterben is van. Olyan fura, hogy nálam Angliában tárul ki a világ, mert otthon leginkább
két falu közt ingázom, illetve itt a fórumban, a ti fotóitok által látok be más települések életébe, és a
fordításaim segítségével is utazom.
Köszi a fesztiválos képeket! A szomszéd faluban a szüreti fesztiválon szoktak hasonló lovaskocsikkal
felvonulni.
Paggy, még játszóházban sem voltam soha. Ehhez nekem is nagymamának kell lennem, mert ugyebár
régen nem voltak ilyenek. Jól kihasználnak minden négyzetcentimétert! Jót nevettem rajta, hogy Lilla
még itt is lovagol, de a kislabdákban "úszó" gyereknél kitört belőlem a röhögés (és még haladt is előre).
Hű! Zokniban mászni a mászófalon!! Még jó, hogy van rajtuk biztosítókötél.
Nincs zöld színű pázsit! Csak szalmasárga füvek vannak jelenleg. Jóval több beteg embert látok, mint
otthon, de ez azért is lehet, mert itt egy tolókocsis emberrel is el lehet indulni bármerre, mert minden
lehetőség adott az ő számukra is.
Ami feltűnő, hogy sokkal több a nagyon-nagyon kövér ember (főleg nő), mint otthon, pedig mi is
túlsúlyos nemzet vagyunk. Az évben elkezdték extra adókkal sújtani a hozzáadott cukrot tartalmazó
ételeket, és kampány is indult az egészségesebb étkezésért. Szóval elkezdődött valami.
Éva! Nem tudom, hogy itt mennyi ideig maradnak meg ezek a dolgok, de azt már régóta figyelem, hogy
ilyesmire, vagy például a fogyatékkal élőkre nagyon odafigyelnek.
A tenger csak fényképen szép, egyébként semmi csábító sincs benne. Koszosnak tűnik a barnás színe
miatt, de nem tudom, hogy koszos-e valójában, vagy csak ilyen. Azt hiszem az utóbbi. Anglia fent
van északon, ez már nem mediterrán vidék, itt zordabb a tenger is.
Ez a harmadik alkalom, hogy itt tengernél vagyok, és azt látom, hogy a lehetőségek kihasználása is teljesen
más, mint egy meleg parton. Itt, ha jó idő van, akkor, bár nem tömegesen, de belemennek a jéghideg
vízbe is, de inkább elfoglalják a visszahúzódott víz helyét, letelepednek és a gyerekek boldogan játszanak
a rendelkezésükre álló végtelen térben. Bemennek a vizes homokos részre és építenek, vagy pocsolnak a
visszamaradt vizekben, szóval náluk ezt jelenti a tengerpart. Az én képeimen azért nem látszanak ezek,
mert mi olyan helyre mentünk be, ahol én zavartalanul fotózhattam, de mi is nagyon élveztük a végtelen
homokban való mászkálást, nézelődést, és azt az érzést, hogy olyan helyen vagy, ahol nemsokára töméntelen
víz lesz majd.
A Mersey partján sétálgatva: