gyomar írta:Szia Rita!
Nagyon szépen köszönöm neked a 17. rész feliratának a fordítását.![]()
A mai részben csúcsosodott ki Bok-ja-t megformáló színésznő Kim Sun Ah alakítása, egyszerűen fantasztikus ez nő, eddig mindig utáltam a negatív szereplőket, igaz valahogy nem is akartam látni, hogy milyen sok munka van abban is.
De itt valahogy különösen kitűnik a komoly munka és tudás, egyszerűen nagyon jól játszik.
Woo Ah-jin Ő pedig a másik nagyon nagy kedvenc, most olvastam ,hogy fontolgat egy új sorozatot.
Szép estét kívánok.Marcsi
mikaz írta:Már követhettük veled ezt a felső kört és szörnyülködhettünk az értéktelen, önző életükön. Az alsó réteg nélkülük is jól boldogulna, valószínűleg még jobban is.Persze csak, amíg ki nem termeli magából az újabb elitet.
Volt egy érdekes megjegyzés. A gyár szépen működik a család problémái ellenére. Hogy ez csak BJ-nak tűnt fel, nyilván azért van, mert alulról érkezett.
onna írta:Köszönöm a 18. részt! Nagyon eseménydús volt. Már amikor a kimcsi-készítő hozta a gömbhalat, sejtettem, hogy neki szánja. Bok-Ja feljelenthette volna rögtön ételmérgezés miatt a nőt a rendőrségen. Elvégre szánt szándékkal tett az ételbe gömbhal májat, ami mérgező. Mint egy óvis-korú kimcsikészítő, úgy panaszkodik és rohangál Han elnökhöz.
Paggy írta:Kedves RITA!KÖSZÖNÖM SZÉPEN a 18 rész fordítását.Nagyon izgalmas,hogy lesz Park B-ból igaz úrinő.Paggy
zsuzsianyu2 írta:Kedves Rita ! Köszönöm a 18. rész fordítását ..Óriási volt nagyon szépen alakulnak az események a 3 idétlen megint nem képes felnőtként viselkedni ..de Bok-ja tanul és bizony szereti az elnököt ..most látszott rajta !
mikaz írta:Köszönöm! Egyre izgalmasabb a forgatókönyv.
Woo Ah-jin megjegyzése nagyon fontos,de sajnos csak ő egyedül gondolja így:Ön nem rossz ember..Tudtam a kezdetektől. Ezért...nem boldog most.
Nagyon tetszenek a sorozatban az apró, finom utalások, s az is,hogy ilyen érzékletes fordításban tolmácsolod őket:
Pl. a halottnak szánt táska elégetése a film elején,s egyidejűleg a finom kritikaIlyen lehet az ember piszkos vágyainak illata.
Vagy akár a tárlaton adott lecke az elit viselkedéséről, vagy a királyi kényeztetés a gangnami panorámával, de beszélgethetnénk az ibolya-foglalkozás szépségéről és annak fontos hatásáról is.
Szép fokozatosan javulnak meg az emberek Woo Ah-jin környezetében. Kivételes ez a nő, és sajnos nemcsak Gangnamban ritkaság.
Tanulságos, szép gondolatokat írt az életről és a halálról, igazi gyöngyszem volt ez az epizód:Köszönöm, hogy nem a drága táskák és ruhák okoztak boldogságot nekem.
És szeretlek benneteket. Minden embert, akivel életem során a sors összehozott.
cicus írta:Szia Rita!
Hát igen,ahogy írtad is,Bok ja még mindig azt hiszi számít a külső,pedig
ahogy öltözik amióta gazdag lett,nincs azzal semmi probléma,de ilyen
az ember,mindig a könnyebbik utat akarja választani és külsőleg változni
(ezért virágzik a szépségipar minden ága egészen a műtéti beavatkozásokig)
pedig nincs más út csak befelé,de az nagyon nehéz,nem sorolom miért,aki
ismeri magát tudja,aki nem az nem is akarja látni milyen valójában.
Ezt jól ábrázolják ebben a sorozatban,hiszen ki is mondja többek között Han
elnök is a testvérekre,hogy egy sem normális és az ilyeneket meg lehet vezetni.
Aki viszont tudatos ismeri magát és tudja,hogy épül fel a rendszer átlát a szitán,
mert látja a másik embert,ahogy önmagát.Így el tudja választani a búzát az
ocsútól,mint Ah Jin is,hiszen látja Bok ját belülről.
Tanulságos volt ez a rész is,mert rámutatott mi a fontos az életben és nem az
anyagi dolgok a pénz,mert az csak annyira,hogy az ember amire szüksége van itt
az életben maradáshoz,elő tudja teremteni,lehetőleg úgy,hogy öröme teljen benne
és ne szenvedés legyen a munkája.Ami fontos a kapcsolatok a többi emberrel,mert
nem véletlen egyetlen találkozás sem,még az sem ami nem tetszik abban a pillanatban,
mert később rájövünk mit is akart megmutatni nekünk,hiszen minden tükör számunkra
amit kívül látunk.Ezért hálát kell adni mindenért azoknak aki felnyitották a szemünket
valamilyen módon,mert a tudás fontos,hiszen ez hozza a felismeréseket és így változunk.
Ezt juttatta eszembe ez a rész többek között.
Csodás napot ma is Mindenkinek
Rita írta:Bocsi, Unni! Már aludtam, amikor írtál, de most az volt az első, hogy kicseréltem
a linkeket!
Jó szórakozást!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég