Woman of Dignity (online is nézhető)

Rita
Adminisztrátor

Re: Woman of Dignity (12/20)

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. április 13. 4:42

ququcs írta:
Spoiler: mutasd
https://www.youtube.com/watch?v=Z7gqco9Hmjo

Reggelente erre ébredek!! :)

Szia Éva! Én is ilyesmire! És közben élvezem az egyre több virágzó növényt!

Tegnapi aranyfa ág:

Kép
Rita
Adminisztrátor

Re: Woman of Dignity (13/20)

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. április 13. 4:49

cicus írta:Szia Rita!
Máris itt vagyok és le is töltöttem a 13. feliratot,amit nagyon
szépen köszönök Neked.Nézem is mert már alig vártam ;;)
Képzeld nálunk a szomszéd cicája támadta le a terasz ajtót és
ugye tavasz van :ymblushing: Biztos,hogy meglátta magát,
azután szörnyű hangot adott ki és támadott.A fizikai magyarázat
meg is van és a rigónál is ez lehetett az ok ;),de a többi része is
igaz,csak más látásmódból :)
Szép estét :littlehearth:

Szia Cicus! Igen, a cicák ilyenek! Nekem nincs, de az egyik kolléganőmnek több is van,
és ő mondta, hogy a tükör előtt meg tudnak bolondulni. Csak reménykedhetünk, hogy
nem tesznek kárt magukban.

Nagyon szívesen! Csoda rész volt ez is!

Szinte minden nap fotózom macsekokat. Ő tegnapi:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. április 13. 4:57

Gabóci5 írta:Köszi Rita! Véletlenül elcsíptem már le is töltöttem. Mindjárt megnézem. :) :x ^:)^ :-h \m/ :-bd

Szia Gabi! Ügyes voltál megint! Remélem, olyan jól fogsz szórakozni rajta,
mint én!

Ez a majom, rá akarja venni a barátnőjét, hogy reggelente biciklizzenek együtt
a régi (üres) házba. Annyira nevettem! De a testvérei betartottak neki. A nővére
és a kitagadott bátyja is ott ütött tanyát. Tényleg olyanok lettek, mint a mesebeli
három kismalac:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. április 13. 5:09

mikaz írta:Kedves Rita! Végre én is ideértem. Nagyon érdekesen indul a sorozat. Bár még érdemben nem tudok hozzászólni,hisz igazán csak az elején járok. A fórumot sem olvashatom, még spoileres. De itt vagyok, és hálásan köszönöm,hogy felfedezted, hogy fordítod, s hogy ilyen jó tempóban hozod a folytatást! :ymapplause: Zsu

Kedves Zsu! De jó, hogy hazaérkeztél és ide is megérkeztél! Remélem, nagyon szép, élményekben
gazdag utad volt!

Nagyon szeretném, hogy te is azt mond majd, hogy érdemes volt megtalálni, és lefordítani a sorit.
Én a humornak nagyon sok fajtáját bírom, az ilyet, ami egy kicsit kesernyés, néhol majdnem fekete,
azt is. Szeretem, hogy a szomorú, komor, komoly jeleneteket feldobják vele. Jól szórakozom, na!

Nagyon szívesen!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. április 13. 5:19

onna írta:Köszönöm Rita a folytatást. Épp most fejeztem be a 12. részt. Áll a bál és van lendülete a sorozatnak. Csak úgy szárnyalnak benne az életjelenségek! Képzelem mekkora sikere volt a koreai tévé adásakor, hogy csámcsoghatnak mások magánéletében és a gazdagok intim, sokak által irigyelt de a kívülállóknak láthatatlan és megközelíthetetlen szférájában.

Szia Onna! Nagyon szívesen! Igazad van! Van lendülete, sodrása a sorozatnak! Jó sok szál
bonyolódik benne, és egyik förtelmesebb, mint a másik. Annyi sorozat szólt már a gazdagok
életéről, amiben jól látható, hogy az ő életük sem álom, sőt... rémálom, mégis mindenki
közéjük akar tartozni. Ezt én sem teljesen értem... de mindegy is, az ő bajuk.

Jó szórakozást a 13.-hoz is!

Nagyszerű ötlet volt Ah-jin részéről a festményt, lakásért akció! Jae-suk a salamoni döntésén
nyerítettem. Tiszta hülye az a pasas!

Kép
Kép
Kép
onna

HozzászólásSzerző: onna » 2018. április 13. 9:02

Nem tudom sehogy az avatar képemet feltölteni.
Reggel azon filóztam, hogy tulajdonképpen egy értelmes és őszinte ember : a kislány. Őszintének mondható a nagypapa elnök is, aki előítéletek nélkül, csupán az alapján ítéli meg az embereket, ki milyen eredményt produkál. Bok-ja ápolónőként tökéletes volt számára, hiszen rendbe hozta, mint ahogy a céget is gatyába rázta. A többiek mind élősdiek.
Kezdjük a legnagyobb fiúval és annak kedves nejével. Eddig semmi jó nem származott tőlük. Utálom az olyanokat, akik mindig más mögé bújva felheccelik a másikat és utána sunyítanak. Pszichológusként éppen segítőkezet is nyújthatna, nem pedig gyilkosságokra felbujtani másokat: először a férjet, másodjára azt a szerencsétlen fiút. Éppenséggel át is költözhetne ő is a fiával a szomszéd házba és akkor nem kellene látnia az apósa új nejét. De hát ő is számító dög, aki a vagyont lesi.
A második fiú feleségét, amikor megkérdezte az ügyvéd, hogy mit szeretett benne, hogy hozzáment, rögtön visszapasszolta a labdát, mert talán szégyellte, hogy ő is érdekből ment férjhez. Ha szerelmes lett volna, akkor rögtön rávágta volna, hogy szerelemből. Ehelyett mit mondott?
A férje pedig szintúgy semmihez nem ért, csak gátolja a gyárban a munkát, viszont legalább ő volt az egyetlen, aki dolgozni próbált.
A nővére pedig szintén egy pénzhajhász, bár megkapta a részét hozományként, mégis követelőzik, mert a pénz elfogyott.
Ilyen esetben Bok-ja igazat mond idáig, hogy akkor adja el a férj a gyárat, ha már úgy sincs senki, aki továbbvinné. Még mindig sajnálom, hiszen nincs segítő keze, támogatója, irányítója. A második feleség is lenézi, ezért nem segíti, pedig akkor másként alakultak volna a dolgok a gyárral is, az örökséggel is. Mintha mindenki azon dolgozna, hogy hogyan hozzák ki a sodrából, hogy hogyan legyen erőszakos, hogy megmaradhasson.
Az, hogy táskákat vett, megbocsátható egy olyan nőnél, aki gyerekkorában árvaházban meg nevelő szülőknél nélkülözve nőtt fel. Most olyan volt neki beszabadulni egy táskaboltba, mint egy gyereknek a cukrászdába, vagy játékboltba, ahol azt mondják neki vagy megengedik neki, hogy mindent választhatsz, amit akarsz.
Nekem a nagyapám jutott az eszembe, amikor elhunyt, második feleségének, aki nem volt a vér szerinti nagyanyám azt mondtam, hogy nyugodtan menj ismét férjhez és hozd ide a házba hozzánk a párodat. Egy idős embernek is van joga párkapcsolatra, szeretetre, még ha gyerekei is vannak. Az a szeretet, ha egyáltalán van, más. Valószínűleg az elnök úr nem sokat törődött a gyerekeivel, mert a gyárával kellett foglalatoskodnia, meg hogy a családja pénzéhségét kielégítse, no meg a gyereknevelés a nejének a feladata volt. A gyerekei nem is szeretik, csak a pénzeszsákot látják benne továbbra is, amit feltehetőleg az ugyancsak költekezni szerető mama beléjük nevelt.
Lehet, hogy most közületek páran megköveznek?
:ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream: :flower1: :flower1: :flower1: :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream:
cicus

HozzászólásSzerző: cicus » 2018. április 13. 10:29

Szia Ritám!
A cica amit fotóztál gyönyörű a szomszéd cica is az,csak a színei mások
szürke és fehér cirmos a bundája.A filmet is megnéztem tegnap és mint
mindig nagyon tetszett. Bok-ja eddig úgy tünt tudja mit csinál és érti a
dolgát,de most kezd látszani,hogy irányítható,mert amikor az új szövetségese
azt mondta ők eladták a saját cégüket,nálam megszólalt a "csengő",hogy itt
valami nem tiszta és ő azonnal kapott rajta.A két szövetségesétől is azért
szabadul meg,mert nem gondolkodik,hanem hallgat a férfira,aki azt mondja,
hogy a múltat teljesen el kell felejteni azokkal akiket abból az időből ismer,
meg kell szakítani a kapcsolatot és nem késlekedik,hanem meg is teszi.
Igaz,hogy az öreg rögtön rá iratta az összes részvényt,így elérte amit akart,de
ahogy mindenkivel bánik az előre vetíti a végzetet,mert ugye kétféle módon
védekezik itt az ember ha támadás éri,üt vagy fut,de ahogy én látom a tudatosság
az ami ebből a körből kivezet és itt megint Ah-jin a példa számomra.A szerelem
pedig olyan dolog,hogy az ember az elején biztos sok mindent nem vesz észre csak
azt ami elvarázsolja és Jae-suk a humorával,őszinteségével levette a lábáról,aztán
persze már biztos tisztult a látás az évek alatt,de ott volt a kislányuk és kitöltötte
az űrt a munkával.
Szóval jó volt neki ez az ébresztő,bár mindig nehéz és fájdalmas a változás.Ezért
az ember csak akkor szánja rá magát,ha az élet keményen bánik vele.Aztán már
rájön később,milyen szerencsés,hogy változtatott.Szóval az,hogy szegénységben
és árván nő fel valaki nem mentség és nem jogosít fel arra,hogy másokkal is úgy
bánjon,mert visszaüt előbb vagy utóbb,de biztosan.Ezt tapasztalom,már jó sok
éve,így tudom igaz.Jae-suk is mélyen megbántotta a családját és bár mindent
kimond amit gondol (a többség ezt magába tartja :^o ),ami azt bizonyítja,hogy
csak magával törődik és csak a saját vágyait akarja kiélni,mindenki másnak
pedig kötelessége ez megérteni.Na hát az már kezd körvonalazódni,hogy nem fog
sikerülni és maga alatt vágja a fát.A 3 kismalac pedig összeterelődik,ők nem nőttek
fel és csak sodródnak.Nekem nagyon tetszik,hogy mindenkinek a története folytatódik,
de nem húzzák mint a rétestésztát,nincs felesleges beszéd,még sincs hiány érzete az
embernek.Imádom ezt a sorozatot :-bd vagy már mondtam? ;;)
Csodás napot ma is!

Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. április 13. 13:34

Kedves Rita!
Nagyon szépen köszönöm neked a 13. rész feliratának a fordítását. ^:)^
ismét egy nagyon jó kis pörgős, folyamatosan lekötős részt láthattunk.Az egyik kedvenc jelenetem az ügyvédhez való bejelentkezés, szerintem az ügyvéd úr még életében nem viselkedett így.
Ami még nagyon tetszett, hogy Bok-Ja ennyi idő alatt, hogy kiokosodott a gazdagok gondolkodás módjából, de nem tudom, hogy így van-e, de aki ebbe beleszületik az anyatejjel együtt tanulja meg ezt a fajta viselkedés és gondolkodás módot.Aki viszont bármi módon belekerül egy ilyen közegbe sohasem fog úgy gondolkodni.
Nagyon aggódom az Elnök úrért, az előzetes alapján már nem olyan vidám mint mostanság.Azt nem mondom, hogy nem érdemli meg mert amit tesz vele asszonykája az nem semmi, meg folyamatosan a gyerekeit szidja, és mindenért ők a hibásak, a szülők tették ilyen elcseszett emberekké őket.
A közelgő veszélyt látok, hogy lenyúlják a céget, mert hercegnői csapattól valamiért kiráz a hideg.
Szép hétvégét kívánok.Marcsi :)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. április 13. 14:44

sziasztok! Na gyorsan meg is néztem, mert mennem kell tovább csak egy kicsit pihentem.Bokja egyik hibát a másik után... :( hamarosan meglesz a böjtje. Hihetetlen milyen kapzsi lett, minden a kezében landol. A barátnő is kezd elfordulni, ebből is nagy baj lesz. A munka meg annyira elfordítja az elnököt, és a hanyagolás teljesen be fog tenni neki.
Sógornő hát csak nem nyugszik, de még így sem jövök rá ki lesz az aki a végzetes ütést megejti.
A férj a salamoni döntéssel hát majdnem padlót fogtam :)) :)) :)) . Tipikus, hogy még a lánya is helyre kell hogy tegye. Hova lehet még elsüllyedni?
az alkohol rossz tanácsadó..az a hercegnői kör nekem enyhén szólva is büdös, szóval lesznek még ezen a vonalon is meglepetések.
Orvos..szorúl a hurok, pláne, hogy azt hiszi az egyik felszarvazott férj, hogy ő volt aki megverette. Attól félek ő is kap majd. nem mintha nem érdemelné meg. Még az utolsó pillanatban is csak ...azon...járna az esze. Hihetetlen.
a 3 férfi egy rakáson..szánalmas. egyetlen gyönyörű pillanat van...amikor a cipő diszítése elkészül.... :D :)) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
ququcs

HozzászólásSzerző: ququcs » 2018. április 13. 14:58

Szia Rita, köszönöm a 13.-at is, begyűjtve. :)
Csodás napsütéses idő van maradjon is így, elég volt a télből!!

Kép
leo-leo

HozzászólásSzerző: leo-leo » 2018. április 13. 16:44

Köszönöm az újabb részeket!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. április 13. 19:38

onna írta:Nem tudom sehogy az avatar képemet feltölteni.

Szia Onna! Ha elküldöd az e-milcímemre a képet, beteszem neked! Vagy ha kiteszed a hsz.-ba,
úgy is jó.
onna írta:Reggel azon filóztam, hogy tulajdonképpen egy értelmes és őszinte ember : a kislány. Őszintének mondható a nagypapa elnök is, aki előítéletek nélkül, csupán az alapján ítéli meg az embereket, ki milyen eredményt produkál. Bok-ja ápolónőként tökéletes volt számára, hiszen rendbe hozta, mint ahogy a céget is gatyába rázta.

Nem fog senkinek eszébe jutni, hogy megkövezzen téged. Itt mindenki elmondhatja a véleményét.
Több mindenben nem egyezünk, ezért én is megírom a magamét.
Az Elnök megítélésével nem értek egyet. Nem tudom milyen volt a felesége, de az tény, tönkrement
a férje nőügyeibe. Hiába is próbálja magát mentegetni az öreg, hogy ő milyen elővigyázatos volt,
hogy soha nem volt olyan szeretője, akit ismert volna a felesége... milyen mentség más ez? Biztos
vagyok benne, hogy a munka és a női mellett nem sok ideje jutott a gyerekeire. El tudom képzelni,
hogy a lelkiismeretét úgy próbálta megnyugtatni, hogy pénzzel tömte őket, akik hozzá is szoktak
ehhez. Most is csak a markukat tartják, Jae-suk kivételével, aki legalább megdolgozik a fizetéséért.
De ahogy hallhattuk a soriban, a fiatalabb menynek, Ah-jinnak nagyon sokat köszönhet a cég.
onna írta:A többiek mind élősdiek.
Kezdjük a legnagyobb fiúval és annak kedves nejével. Eddig semmi jó nem származott tőlük. Utálom az olyanokat, akik mindig más mögé bújva felheccelik a másikat és utána sunyítanak. Pszichológusként éppen segítőkezet is nyújthatna, nem pedig gyilkosságokra felbujtani másokat: először a férjet, másodjára azt a szerencsétlen fiút. Éppenséggel át is költözhetne ő is a fiával a szomszéd házba és akkor nem kellene látnia az apósa új nejét. De hát ő is számító dög, aki a vagyont lesi.

Az első menyen még nem gondolkodtam el mélyen, de igazad van. ha nagyon akart volna, a sok
szenvedés, tűrés helyett, változtathatott volna az életén. Mit tudott volna tenni a nagyapa? Erőszakkal
csak nem tudta volna elvenni a gyerekét. Vagy ha mégis, akkor még mindig választhatta volna, azt,
hogy akkor inkább ő is a házban marad. De meg sem próbálta. Még a fia is belebetegedett ebbe az
egészbe.
onna írta:A második fiú feleségét, amikor megkérdezte az ügyvéd, hogy mit szeretett benne, hogy hozzáment, rögtön visszapasszolta a labdát, mert talán szégyellte, hogy ő is érdekből ment férjhez. Ha szerelmes lett volna, akkor rögtön rávágta volna, hogy szerelemből. Ehelyett mit mondott?
A férje pedig szintúgy semmihez nem ért, csak gátolja a gyárban a munkát, viszont legalább ő volt az egyetlen, aki dolgozni próbált.

Ah-jint megvédem. Nyilván szerette a férjét, azért ment hozzá. Jellemes, egyenes, őszinte nőnek
ismertem meg, aki nagy igyekezettel igazgatta a saját és a tágabb családjának az ügyeit. Panasz
nem lehetett rá.
Jae-suk nem is tehette volna meg, hogy ne dolgozzon, mert azt Ah-jin nem engedte volna. Ő nem
türte volna el, hogy munka nélkül éljenek az apósa pénzéből. Ő is sokat dolgozott a cég érdekében,
és még fizetést sem kapott érte.
onna írta:A nővére pedig szintén egy pénzhajhász, bár megkapta a részét hozományként, mégis követelőzik, mert a pénz elfogyott.

A nővér, épp úgy, mint a többi testvér, mintha megrekedt volna a gyerekkor bizonyos szakaszánál.
Idétlen, gyerekes, ő is kimondja, ami eszébe jut. A kislányt sem kímélte, nagyon haragudtam rá.
Mikor visszajött Jejuról és megláttam azokban a szörnyű mintájú, fazonú, színű göncökben, arra
gondoltam, hogy biztosan egy vagyonba kerülhettek, de még a piacokon is ízlésesebbet kaphatott
volna:
Kép

onna írta:Bok-ja igazat mond idáig, hogy akkor adja el a férj a gyárat, ha már úgy sincs senki, aki továbbvinné. Még mindig sajnálom, hiszen nincs segítő keze, támogatója, irányítója. A második feleség is lenézi, ezért nem segíti, pedig akkor másként alakultak volna a dolgok a gyárral is, az örökséggel is.

Ah-jint újra megvédem. Nagy szeretettel fogadta Bok-ját a családba. De aztán menet közben több
minden is kiderült róla, ami elültette benne a gyanút az ápoló iránt. Például szerintem soha nem
hitte el, hogy a sógornője bízott volna meg valakit, hogy intézze el BJ-t. Attól jobb emberismerő.

Mivel vasárnapig nem lesz időm fordítani, nem bírtam ki, megnéztem a 14. részt. De jó lesz az is!

Ah-jinnak azt tanácsolnám, hogy a szülőtárs barátnőit felejtse el, és csak a tanárnőt, és a galéria
tulajdonosát hagyja meg:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. április 13. 20:33

cicus írta:Szia Ritám!
A filmet is megnéztem tegnap és mint mindig nagyon tetszett. Bok-ja eddig
úgy tünt tudja mit csinál és érti a dolgát,de most kezd látszani,hogy irányítható,
mert amikor az új szövetségese azt mondta ők eladták a saját cégüket, nálam
megszólalt a "csengő",hogy itt valami nem tiszta és ő azonnal kapott rajta.

Szia Cicus!
Az a Han elnök a túláradóan széles vigyorával, és a behízelgő modorával kezdettől nem szimpatikus. Amikor
a tanácsait adta, mindig elgondolkodtam, hogy nem lehet e felbérelt ember, de arra jutottam, hogy nem,
hiszen senki nem tudta, hogy BJ erre a kurzusra fog járni, és egyébként is igazgatónak kell lennie, aki
részt vehet az oktatáson. Lehet, hogy a klisék, amit a sorozatokban lát az ember, hagynak mélyebb nyomot
bennünk, mint kéne.
Látszik, hogy üzleti területen bizonytalanul mozog, nem véletlenül szerette volna, ha Ah-jin segít neki.
cicus írta:A két szövetségesétől is azért szabadul meg,mert nem gondolkodik,hanem hallgat
a férfira,aki azt mondja, hogy a múltat teljesen el kell felejteni azokkal akiket
abból az időből ismer, meg kell szakítani a kapcsolatot és nem késlekedik,hanem
meg is teszi.

Nagyon rossz húzás volt pont ezt a két embert magára haragítania. Mindenki, aki később híressé, vagy
ismertté válik, megbecsüli azokat a barátait, akik a korábbi életéből maradtak, mert azokról biztosan tudják,
hogy nem az ismertségük, vagy a pénzük miatt keresik a társaságukat. Ha jól bánt volna velük, a legfőbb
segítői, támaszai lehettek volna, akik soha nem árultak volna el semmit BJ múltjából. De így... elárulnak.
cicus írta:Igaz,hogy az öreg rögtön rá iratta az összes részvényt,így elérte amit akart,de
ahogy mindenkivel bánik az előre vetíti a végzetet,mert ugye kétféle módon
védekezik itt az ember ha támadás éri,üt vagy fut,de ahogy én látom a tudatosság
az ami ebből a körből kivezet és itt megint Ah-jin a példa számomra.

Igen, határozottan egyre kevesebb a tudatosság a cselekvéseiben, míg az Ah-jinéban egyre több. Nem inog
meg, megy előre, nem néz vissza. Eldöntötte, hogy mit akar, és azon nem változtat. Kedvelem őt ezért.
cicus írta:A 3 kismalac pedig összeterelődik,ők nem nőttek fel és csak sodródnak.Nekem
nagyon tetszik,hogy mindenkinek a története folytatódik, de nem húzzák mint a
rétestésztát,nincs felesleges beszéd,még sincs hiány érzete az embernek.
Imádom ezt a sorozatot :-bd vagy már mondtam? ;;)

Ezek valóban csak sodródnak, hihetetlen. Olyanok, mint egy nagyon sekélyen gyökerező fa. Nincs biztos
talaj a talpuk alatt. Nem is tudnak megállni a saját lábukon. Ahogy abban a nagy, üres lakásban, utcai ruhában
a földön aludtak, tényleg olyan volt a két báty, mint két kismalac. A harmadik is ott volt, de neki jutott egy ágy.

Szép estét kívánok!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. április 13. 20:50

gyomar írta:Kedves Rita!
Nagyon szépen köszönöm neked a 13. rész feliratának a fordítását. ^:)^
ismét egy nagyon jó kis pörgős, folyamatosan lekötős részt láthattunk.Az egyik kedvenc jelenetem az ügyvédhez való bejelentkezés, szerintem az ügyvéd úr még életében nem viselkedett így.
Ami még nagyon tetszett, hogy Bok-Ja ennyi idő alatt, hogy kiokosodott a gazdagok gondolkodás módjából, de nem tudom, hogy így van-e, de aki ebbe beleszületik az anyatejjel együtt tanulja meg ezt a fajta viselkedés és gondolkodás módot.Aki viszont bármi módon belekerül egy ilyen közegbe sohasem fog úgy gondolkodni.
Nagyon aggódom az Elnök úrért, az előzetes alapján már nem olyan vidám mint mostanság.Azt nem mondom, hogy nem érdemli meg mert amit tesz vele asszonykája az nem semmi, meg folyamatosan a gyerekeit szidja, és mindenért ők a hibásak, a szülők tették ilyen elcseszett emberekké őket.
A közelgő veszélyt látok, hogy lenyúlják a céget, mert hercegnői csapattól valamiért kiráz a hideg.
Szép hétvégét kívánok.Marcsi :)

Kedves Marcsi! Nagyon szívesen!
Te is észrevetted? Nem értetem egyet az ügyvéd viselkedésével, de nagyon nem. És szerintem
abban igaza volt Jae-suknak, hogy akár fel is jelenthette volna emiatt őt. A JS iránt érzett személyes
ellenszenvét nem lett volna szabad éreztetnie a férfival. JS-nak fogalma sem volt róla, miért bánnak
így vele, jogos volt a felháborodása.

Én is úgy gondolom, hogy Bok-ja innentől kezdve sokat fog hibázni a rutintalansága miatt. Még az is
lehet, hogy kelepcébe csalják, hiszen ez a terep új számára, itt még nem mozog magabiztosan.

Az Elnök nem volt jó férj és nem volt jó apa, ez biztos, csak rá kell nézni a gyermekeire. Ha az alapokat
jól lefektette volna le náluk, most nem kéne kitagadni, megtagadni, kirúgni, kisemmizni őket. Nem
szép dolog mindenért őket hibáztatni.

Láttam a 14. részt, a Hét hercegnőre a Hét kiéhezett hercegnő cím illene a legjobban, de az tény, hogy
mindegyik komoly üzletasszony.

Kép
Kép
dolores953

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2018. április 14. 11:42

Szia Rita

Megnéztem a 13. részt is, aminek a fordítását nagyon köszönöm. :)
Bokja egyre rosszabb lesz, mert aki az etalon lehetne a számára,
már nincs a házban. Pedig érezhetné a vesztét, mert a tanács amit kapott a
hirtelen előkerült baráttól nagyon ijesztő. [-x . Kíváncsi lennék kitől kapta az
écát Bokja behálózására, hogy adja el a férje cégét.
A rafinéros első asszony ismeretei nagyon hézagosak a felsőbb osztálybeliekről.
Furdal a kíváncsiság, hogyan került elő az ötlet, hogy befurakszik ebbe a családba.
Kedvencem a hatökör férj akinek szinte minden megmozdulása szörnyű ( pl.lakás átíratás )
de ahhoz volt esze, hogy szeretőt tartson.
Ah-jin barátnői pedig nagyon ráérnek a jó dolguktól, hogy csak az legyen az elfoglaltság
hogy szeretőt tartsanak. :)) Pedig annyi minden más is szóba jöhetne: egy kis hímzés, egy kis
főzőcske, gyereknevelés vagy valami...
Köszönöm a munkádat meg egyszer. :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."

Forrás: Hedwig Courths-Mahler
lizzismith

HozzászólásSzerző: lizzismith » 2018. április 14. 12:41

Megnéztem a 9. részt és elgondolkodtam azon, amikor térdelve könyörgött a szeretőnek. Mennyi büszkeséget kell feladnia egy nőnek egy ilyen helyzetben, vagy kell-e ilyen esetben a házasság megmentésén gondolkodni, még akkor is, ha van gyerekük.
Ennek apropóján elmesélném egy személyes, megrázó élményemet, talán nem bánjátok.
Drága férjem mozdonyvezetőként dolgozott, és az volt az ügymenet, hogy két órával az indulás előtt fűteni kellett a mozdonyt. Aznap hajnalban elment dolgozni és féléves kislányomat megszoptatván visszaaludtam. Fél hatkor csöngetett az értesítő, hogy a férjem nem jelent meg a munkában. Teljesen kikészültem, egyrészt: csak nem valami baj történt vele, másrészt megijedtem, hogy valaki másnál van? Belém nyilallt, hogy mit fogok tenni, ha tényleg van szeretője, és itt van a három gyerek, a legkisebb épp féléves. Pokoli fél óra volt, amikor csöngött a telefon, és a férjem hívott, hogy nincs vele semmi baj, nyugodjak meg, és ne gondoljak semmi rosszra, csak amikor bement a szolgálati lapjáért mindenki mélyen aludt, és ő csendben felment a mozdonyra. Az ott dolgozók nem vették észre, hogy hiányzik a szolgálati lapja, azt hitték elaludt.
A mai napig nem tudom, hogy milyen döntést hoztam volna, ha tényleg szeretője lett volna.
Na, bocsánat ezért a kis anekdotáért.
Szép napot mindenkinek.
"Az egyoldalú szerelemnek is van szavatossága"
- idézet Strong Woman Do Bong Soon című filmből
lizzismith

HozzászólásSzerző: lizzismith » 2018. április 14. 15:51

Megnéztem a 10. részt, és azt a majom AJS-ot meg tudtam volna fojtani. Egy érzéketlen barom. Azt mondja, hogy szereti a feleségét, akkor miért bánik így vele? Ez az ember nem is tud szeretni. Egy önző dög.
Nagyon fura nekem még mindig ez a verekedős virtus a koreaiaknál. Még valahogy el tudom fogadni a férfiaktól - na ja tesztoszteron -, de a nőktől nem.
lizzismith

HozzászólásSzerző: lizzismith » 2018. április 14. 17:06

11. rész: egy Jókai regény címe jutott eszembe.
"Szegény gazdagok"
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2018. április 14. 22:27

Köszönöm a legútóbbi részek fordítását is Rita! :x Nellinek is külön köszönet az online elérhetőségért! :x
Izgalmas, leköt, úgy elröpül 1-1 rész, hogy szinte észre sem veszem. :)
Egyébként nem gondoltam volna, hogy válásig fajulnak a dolgok... bár még ki tudja... Azt hittem, hogy az a félnótás, együgyű, pipogya fráter észbe kap majd.
Úgy egyébként nem esett messze az alma a fájától. A papa is meggondolatlanságot követett el szerintem a részvények átruházásával. :-o
Tetszik ez a lakás visszafoglalósdi is. :) Bár, ehhez nekem nem biztos, hogy lenne idegzetem.
A koreai nők verekedésein nem csodálkozom, ez nagyon is életszerű, hogy simán egymásnak ugranak. Olaszos temperamentummal tudnak perlekedni az ahjummák.
Ez csak néhány doramában jött elő eddig, ezt inkább a legtöbbször a "szőnyeg alá söprik".
Bok-ja egyre több potenciális jelöltet gyűjt maga köré, aki elteheti majd láb alól. A múlt "kisöprését" rosszul értelmezi a korábbi barátai esetében. :-o Végzetes hiba..

Kíváncsian várom a folytatást. :flower1:
Kép
KépKépKép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. április 15. 8:21

Kata58 írta:az a hercegnői kör nekem enyhén szólva is büdös, szóval lesznek még ezen a vonalon is meglepetések.
Orvos..szorúl a hurok, pláne, hogy azt hiszi az egyik felszarvazott férj, hogy ő volt aki megverette. Attól félek ő is kap majd. nem mintha nem érdemelné meg. Még az utolsó pillanatban is csak ...azon...járna az esze. Hihetetlen.
a 3 férfi egy rakáson..szánalmas. egyetlen gyönyörű pillanat van...amikor a cipő diszítése elkészül.... :D :)) :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Szia Kata! Nem lesz szimpatikus az első benyomás a hét hercegnőről. Juj, de kíváncsi vagyok, mi
fog történni a nyolcadik hercegnővel.

Én is attól tartok, hogy nagyot fog kapni Jang doktor.

A cipő díszítése fontos esemény kezdete lesz. Ah-jin rájön, hogy tehetséges dizájner. Szerintem
ebből fog nagyon is jól megélni, ha már oktatónak nem kellett.

Ez a pasas is! Fél, hogy egyedül marad a gyerekével. Meg kellett volna becsülnie a feleségét:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. április 15. 8:25

ququcs írta:Szia Rita, köszönöm a 13.-at is, begyűjtve. :)
Csodás napsütéses idő van maradjon is így, elég volt a télből!!

Szia Éva! Nagyon szívesen! Már most ma is süt hála istennek. Szépen énekelnek
a madarak. Ez itt épp a zöldike. Péntek reggel 6:45-kor:

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. április 15. 8:25

leo-leo írta:Köszönöm az újabb részeket!

Szívesen!

%%- :D %%-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. április 15. 8:46

dolores953 írta:Szia Rita

Megnéztem a 13. részt is, aminek a fordítását nagyon köszönöm. :)
Bokja egyre rosszabb lesz, mert aki az etalon lehetne a számára,
már nincs a házban. Pedig érezhetné a vesztét, mert a tanács amit kapott a
hirtelen előkerült baráttól nagyon ijesztő. [-x . Kíváncsi lennék kitől kapta az
écát Bokja behálózására, hogy adja el a férje cégét.
A rafinéros első asszony ismeretei nagyon hézagosak a felsőbb osztálybeliekről.
Furdal a kíváncsiság, hogyan került elő az ötlet, hogy befurakszik ebbe a családba.
Kedvencem a hatökör férj akinek szinte minden megmozdulása szörnyű ( pl.lakás átíratás )
de ahhoz volt esze, hogy szeretőt tartson.
Ah-jin barátnői pedig nagyon ráérnek a jó dolguktól, hogy csak az legyen az elfoglaltság
hogy szeretőt tartsanak. :)) Pedig annyi minden más is szóba jöhetne: egy kis hímzés, egy kis
főzőcske, gyereknevelés vagy valami...
Köszönöm a munkádat meg egyszer. :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:

Szia Dolores! Szokás szerint nagyon megnevettettél. Annyira nem nagy ügy a gyerek az ottani családokban,
hogy Ji-hoon kívül nem is látni többet. A férj a szeretőjével, a feleség szintén a férj szeretőjével vagy a
sajátjával van elfoglalva, a gyerek meg menjen csak egyik óráról a másikra, legalább nincs vele gond. Nem
kell neki főzni, nem kell nevelni. Mondjuk ettől még hímezhetnének! Például talizmánt a férjüknek. Példát
vehetnének Peng Pengről. Az ujjaik biztosan úgy néznének ki, mint neki, miután a Qi Shengét befejezte:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. április 15. 9:02

lizzismith írta:Megnéztem a 9. részt és elgondolkodtam azon, amikor térdelve könyörgött a szeretőnek. Mennyi büszkeséget kell feladnia egy nőnek egy ilyen helyzetben, vagy kell-e ilyen esetben a házasság megmentésén gondolkodni, még akkor is, ha van gyerekük.
Ennek apropóján elmesélném egy személyes, megrázó élményemet, talán nem bánjátok.
Drága férjem mozdonyvezetőként dolgozott, és az volt az ügymenet, hogy két órával az indulás előtt fűteni kellett a mozdonyt. Aznap hajnalban elment dolgozni és féléves kislányomat megszoptatván visszaaludtam. Fél hatkor csöngetett az értesítő, hogy a férjem nem jelent meg a munkában. Teljesen kikészültem, egyrészt: csak nem valami baj történt vele, másrészt megijedtem, hogy valaki másnál van? Belém nyilallt, hogy mit fogok tenni, ha tényleg van szeretője, és itt van a három gyerek, a legkisebb épp féléves. Pokoli fél óra volt, amikor csöngött a telefon, és a férjem hívott, hogy nincs vele semmi baj, nyugodjak meg, és ne gondoljak semmi rosszra, csak amikor bement a szolgálati lapjáért mindenki mélyen aludt, és ő csendben felment a mozdonyra. Az ott dolgozók nem vették észre, hogy hiányzik a szolgálati lapja, azt hitték elaludt.
A mai napig nem tudom, hogy milyen döntést hoztam volna, ha tényleg szeretője lett volna.
Na, bocsánat ezért a kis anekdotáért.
Szép napot mindenkinek.

Szia Lizzi! Te rosszra gondoltál és nem volt alapja, én meg nem gyanakodtam, pedig lett volna miért.
Hát ilyen az élet! Elváltam, de egy biztos, kívülről könnyebb dönteni, mint belülről. Kívülről nézve könnyű
azt mondani, hogy miért nem hagyod ott, de a végső döntést olyan sok minden befolyásolja. Az érzelmek,
az, hogy tudod, az apa szereti a gyerekeit, a rossz kilátások, a bizonytalan jövő... Minden eset más, nem
is lehet ebbe beleszólni, ítélkezni meg főleg nem. Én is sokáig húztam-halasztottam a döntést.

Vidámabb téma: tegnap kora reggeli piros árvacsalán, harmatos fűszálakkal:
Nagyban is:

Spoiler: mutasd
Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. április 15. 9:13

lizzismith írta:Megnéztem a 10. részt, és azt a majom AJS-ot meg tudtam volna fojtani. Egy érzéketlen barom. Azt mondja, hogy szereti a feleségét, akkor miért bánik így vele? Ez az ember nem is tud szeretni. Egy önző dög.
Nagyon fura nekem még mindig ez a verekedős virtus a koreaiaknál. Még valahogy el tudom fogadni a férfiaktól - na ja tesztoszteron -, de a nőktől nem.

Kedvencem volt a mulya, fatökű Jae-suk, mertt volt benne, valami, amit lehetett kedvelni benne,
de már én is nagyon elítélem. Pont azért, amit az ügyvéd mondott, hogy belekényszerítené Ah-jint
és Ji-hoot, az általa természetesnek tartott "édes hármas"-ba, azok akarata, és elvei ellenére.
Önző és eszelős!

Már iskolában verik és kínozzák egymást. Nekik ez természetes. Én meg meghalnék, ha valaki kezet
emelne rám. Soha nem kaptam még pofont például, és nem is adtam.

Na, ezen jót nevettem: két nő közül a kocsmába esett:

Kép

Vissza: “Korea”