Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (online is nézhető)

Unni2011

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (3/6)

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. április 24. 9:50

Kedves Rita és Kriszti, nagyon köszönöm a 3. feliratot is! :D Még késő éjjel letöltöttem, és el is kezdtem nézni az eddig várakozó 2. részt, de a fáradtságtól sikerült elszundikálnom közben. :o
Majd ma folytatom... természetesen megfogadom a tanácsotokat és csak jóllakottan állok neki. :D :lol:

Kedves F.Ági, szeretném elkérni a guszta kenyerednek a pontos receptjét, minden hasznos instrukcióval együtt. (pl. sütési hőfok, idő stb.)
Édesanyámnak megmutattam a fotót, és ő is nagyon szeretné tudni a már jól bevált pontos arányokat.
Előre is köszönjük! :D
Kép
KépKépKép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 24. 10:36

Unni2011 írta:Kedves Rita és Kriszti, nagyon köszönöm a 3. feliratot is! :D Még késő éjjel letöltöttem, és el is kezdtem nézni az eddig várakozó 2. részt, de a fáradtságtól sikerült elszundikálnom közben. :o

Kedves Unni! Ha még a régi második rész van meg neked, akkor légy szíves cseréld le
a javított verzióra!
Sajnos nem egy ember fordítja a sorit, így sok minden nem egyezik
a két részben. Próbáltam összhangot teremteni a javítás során, de nagyon mélyen nem
mertem megbolygatni az angol szöveget.

A harmadik részben például ha az arabokat hozzák szóba, akkor Iránnal példálóznak, pedig
Irán nem is arab ország. Biztosan tudom, mert utánanéztem. De hallom, hogy az eredeti
koreai szövegben is összehozzák a kettőt, nemcsoda, hogy a feliratban is együtt szerepelnek.
Az ilyen hibákkal nem tudok mit kezdeni, de az apróbbakat javítottam.

Jó szórakozást mindkét részhez!

Érdekes lesz megtudni, hogy az araboknál miért tűnt el a tészta:

Kép
Magdimama

HozzászólásSzerző: Magdimama » 2016. április 24. 11:51

Kedves Rita és Kriszti!
Köszönöm szépen a Tésztaút harmadik részét. Ma fogjuk megnézni a másodikat, természetesen a javított verziót,amint javasoltad újratöltöm én is. Köszönöm.Kellemes hétvégét kívánok. :D
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 24. 12:33

Kedves Nagyi! Izgalmas lesz az is, és a harmadik is. Mindkettőben nagyon érdekesek
a történelmi összefüggések, és persze az ételek is.

Jó szórakozást kívánok!

A 3. részben szóba kerül a durumbúza és a durumliszt is. Az ebből készült tészták is
tojás nélküliek:

Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. április 24. 18:46

Kedves Rita és Kriszti!

Köszönöm a 3. részt. Ebéd után néztem meg, de így is késztetést éreztem, hogy gyorsan csináljak valami spagettit, mert elindult a nyálképződésem. Valószínű elindult az égés is, mert belebóbiskoltam a filmbe, ami csak most derült ki amikor a fórumban láttam a képeidet a durum búzáról. Én erre egyáltalán nem emlékszem, ezért újra kell néznem.

Kis barátom már felkötötte a kötényét, hogy tejszínes spagettit főzzön nekem, holnap majd elmondom milyen volt.

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. április 24. 18:52

Szia Rita!

Köszönöm szépen a 3. részt!

Most még egyenlőre Lovingozok, vetem is bele magam, mert ma elutaztunk, igy a vége 5 rész még hátravan. Amúgy imádooommm! :-) Ha végeztem jövök és nézem.
Örültem nagyon amikor olvastam, hogy a kenyérsütős sorit is forditod, de ha megvan a TV Paprikán, akkor majd ott nézem meg, mert hátha látok valami hasznos ötletet.
Nézem is a linket, mentem el, igy már érthető ha letettél a forditásról.
mkatinka

HozzászólásSzerző: mkatinka » 2016. április 24. 19:00

Szép jónapot mindenkinek!
Rita köszönöm a harmadik részt is.Engem lenyűgöztek az előző kettőn látottak, nagyon nagy élvezettel néztem.A férjem szekált is, mennyire leköt, de ő is és a fiam is csak ámultak azon,ahogy a kínaiak a tésztaszálakat készítették.

Én nem igazán vagyok tésztás, de a családom igen: a férjem szinte mindennap képes lenne valamilyen formában enni. Hetente legalább egyszer muszáj valami tésztafélét készítenem :abba főtt és sült egyaránt bele kell férjen.(Tegnap pl-ul sós smarnit sütöttem, tejfölös fejes salátával, ebédre.)Kalácsot és kuglófot , meg almás- v. körtés pitét gyakran sütök,azt szuperül tudom(én is nyersen és dióval csinálom ),és a családom pillanatok alatt el is tünteti.
Mi németek vagyunk, és ők is sokmindenhez és sokféle tésztaételt készítenek.Nálunk nudl-nak ill.spaztlnek hívják pl. a metéltféléket,- de még ezeknek is számos fajtája van,- és szeretjük a gőzgombócokat is.
Végigolvastam az összes hozzászólást is ,remekül szórakoztam! Igazán tetszett, ahogy mindenkiből előjött valami: vagy a háziasszony, a kiváncsiság vagy akár az emlékek.Hozzáolvastam a csatolt cikkeket is, a végén alig bírtam abbahagyni.Elmentettem őket, és néhány receptet ki is fogok próbálni!
Jó kalandozást kívánok mindenkinek tovább a "Tésztaúton" !
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 24. 19:06

Gabóci5 írta:Kedves Rita és Kriszti!

Köszönöm a 3. részt. Ebéd után néztem meg, de így is késztetést éreztem, hogy gyorsan csináljak valami spagettit, mert elindult a nyálképződésem. Valószínű elindult az égés is, mert belebóbiskoltam a filmbe, ami csak most derült ki amikor a fórumban láttam a képeidet a durum búzáról. Én erre egyáltalán nem emlékszem, ezért újra kell néznem.

Kedves Gabi! Nem jó jel, hogy Unni is, és te is bealudtatok a sorin! Pedig itt mindig
észnél kell lenni, mert annyi információt ömlesztenek ránk, hogy alig győzök a szövegben
visszatekergetni fordítás közben. Még ébren sem mindig fogom fel azonnal, hogy Írán
után hogy kerültünk Pompeiibe, onnan meg a Szaharába.

Valahogy bele kéne magamat csempészni a videóba! Időnként, két ujgur múmia között
kiáltanék egy hangos "Ébresztő!"-t.

Nagyon szívesen a 3. részt!

Velencében is jártunk:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 24. 19:20

f.ági írta:Szia Rita!

Köszönöm szépen a 3. részt!

Most még egyenlőre Lovingozok, vetem is bele magam, mert ma elutaztunk, igy a vége 5 rész még hátravan. Amúgy imádooommm! :-) Ha végeztem jövök és nézem.
Örültem nagyon amikor olvastam, hogy a kenyérsütős sorit is forditod, de ha megvan a TV Paprikán, akkor majd ott nézem meg, mert hátha látok valami hasznos ötletet.
Nézem is a linket, mentem el, igy már érthető ha letettél a forditásról.

Szia Ági! Tényleg tetszik a Loving, ha már végzel is vele! Örülök nagyon, bár erre
számítottam. Sokunkat írásra késztetett, és azt nagyon szeretem!

Hát még én hogy sajnálom a kenyérsütős sorit, de így tényleg nincs értelme.
Csak Katát sajnálom, hogy nem nézheti meg, ezért tettem fel neki a videókat.

Nagyon szívesen a 3. részt is! Érdekes, és élvezetes lesz!

A cukor is szóba került. Az arabokon keresztül került be Európába:

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 24. 19:44

mkatinka írta:Szép jónapot mindenkinek!
Rita köszönöm a harmadik részt is.Engem lenyűgöztek az előző kettőn látottak, nagyon nagy élvezettel néztem.A férjem szekált is, mennyire leköt, de ő is és a fiam is csak ámultak azon,ahogy a kínaiak a tésztaszálakat készítették.

Én nem igazán vagyok tésztás, de a családom igen: a férjem szinte mindennap képes lenne valamilyen formában enni. Hetente legalább egyszer muszáj valami tésztafélét készítenem :abba főtt és sült egyaránt bele kell férjen.(Tegnap pl-ul sós smarnit sütöttem, tejfölös fejes salátával, ebédre.)Kalácsot és kuglófot , meg almás- v. körtés pitét gyakran sütök,azt szuperül tudom(én is nyersen és dióval csinálom ),és a családom pillanatok alatt el is tünteti.
Mi németek vagyunk, és ők is sokmindenhez és sokféle tésztaételt készítenek.Nálunk nudl-nak ill.spaztlnek hívják pl. a metéltféléket,- de még ezeknek is számos fajtája van,- és szeretjük a gőzgombócokat is.
Végigolvastam az összes hozzászólást is ,remekül szórakoztam! Igazán tetszett, ahogy mindenkiből előjött valami: vagy a háziasszony, a kiváncsiság vagy akár az emlékek.Hozzáolvastam a csatolt cikkeket is, a végén alig bírtam abbahagyni.Elmentettem őket, és néhány receptet ki is fogok próbálni!
Jó kalandozást kívánok mindenkinek tovább a "Tésztaúton" !

Szép estét Katinka! Azon mosolyogtam, hogy amíg a végére jutottam az írásodnak,
mennyi mindent megtudtam a családodról!

Rögtön eszembe is jutott, hogy a férfiak nehezen tudnak az ázsiai sorozatokat nézni,
mert legtöbbjük a nőknek készül. De a Noodle Roadban nincs semmi, sem romantika,
sem sok főzés, ami távol tarthatná a férfiakat. Szóval ültesd csak őket is oda, olyan
sok érdekességet megtud az ember.

Ma egy gyönyörűséges tajvani bábfilmbe kezdtem bele, amiből sok minden visszaköszönt,
amit itt láttunk, hallottunk. Han-dinasztia, Chang'an, gombóc, kialakuló éttermek,
utcai szórakoztatás, mulatságosok, utcai árusok... Érdekes volt nagyon! Olyan volt,
mint az iskolában az ismétlés vagy az összefoglalás. Majd Ti is meglátjátok!

Hogy lehet sósan enni a császármorzsát??? Az egyik ismerősöm a túrógombócot ette
sósan, tejföllel!! Hú! Rám aztán igaz, ami az Áginak betett három képre írva van a
cukorról. Az én akaratomat mindig befolyásolja!

Én is megenném akár minden nap is a tésztát. Szerencsére ebben tudok parancsolni
magamnak.

Érdekes, amit a német elnevezésekről írtál. Még nem hallottam őket. Az embernek,
főleg, ha nő, azonnal írhatnéka támad, ha kajáról van szó. Azért jó ez a topik, mert
sok a személyes dolog a hsz.-ban. Kicsit még közelebb kerülünk egymáshoz.

Nagyon szívesen a feliratokat! Boldog vagyok, hogy ennyire tetszik a Tésztaút!
Szerencsére még van három rész!

Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. április 24. 19:56

Rita írta:Valahogy bele kéne magamat csempészni a videóba! Időnként, két ujgur múmia között

Jajj, Rita!
Ezen most olyan jót nevettem! Elgondoltam, ahogy a fáradságtól bealszom valamelyik sorozaton, mert már automatikusan csukódik le a szemem - szerintem igy fogok járni ma este is - , és Te bekiabálsz az éteren keresztül, hogy ÉBRESZTŐ! Hányszor döbbentem én is rá, hogy már az első öt percben elnyonott az álom és ez nem a témának volt köszönhető. Előtte sosem értettem, hogy lehet elaludni filmnézés közben. Most sem értem, ez automatikus :-)
Azt hiszem ezentúl mosolyogva fogom kikapcsolni a gépet, ha már fáradok. :-)
Na, megyek filmezni, mert igy sose érek ide vissza.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. április 24. 21:19

De jó hogy egy pillanatra ideléptem...most viszem a 3. részt, csak hogy a totalban legyen ...aztán holnap jövök olvasni és beszámolni...
Az 5. rész a kenyérnél lejött kicsit megizzasztott de sikerült. /Esetleg a feliratát is elküldenéd? / A többié megvan./
Nem vagyok benne biztos, hogy nem veszem meg a könyvét, ha szembejön velem egy könyvesboltban! :lol: :lol: :lol: Csak annyira tetszik!
Itt is mindenkinek kellemes hetet kívánok! :D
keszler57

HozzászólásSzerző: keszler57 » 2016. április 24. 23:40

Szia Rita!
Most fejeztem be a 3-dik részt.
Ez a sorozat merénylet a gyomrom ellen, mert most kiballagok a konyhába keresni valami diétás éjszakai kaját. Komolyan korog a hasam. :)
A többi részt csak reggel fogom nézni.
A soriról csak annyit, hogy megint elviszel minket egy ismeretlen, nagyon érdekes világba. Csak ámulok és bámulok!
Köszi
Judit
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 25. 6:06

f.ági írta:
Rita írta:Valahogy bele kéne magamat csempészni a videóba! Időnként, két ujgur múmia között

Jajj, Rita!
Ezen most olyan jót nevettem! Elgondoltam, ahogy a fáradságtól bealszom valamelyik sorozaton, mert már automatikusan csukódik le a szemem - szerintem igy fogok járni ma este is - , és Te bekiabálsz az éteren keresztül, hogy ÉBRESZTŐ! Hányszor döbbentem én is rá, hogy már az első öt percben elnyonott az álom és ez nem a témának volt köszönhető. Előtte sosem értettem, hogy lehet elaludni filmnézés közben. Most sem értem, ez automatikus :-)
Azt hiszem ezentúl mosolyogva fogom kikapcsolni a gépet, ha már fáradok. :-)
Na, megyek filmezni, mert igy sose érek ide vissza.

Ági! Nekem nem kell mondani, milyen az, amikor valaki bealszik egy filmen,
mert én csak azt tudok. Már írtam régebben, hogy engem moziba sem érdemes
elvinni, mert 20 perc után alszom. Miskolcon a Plázában 3D-ben aludtam végig
a Karib tenger kalózait. Drága alvás volt!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 25. 6:10

Kata58 írta:De jó hogy egy pillanatra ideléptem...most viszem a 3. részt, csak hogy a totalban legyen ...aztán holnap jövök olvasni és beszámolni...
Az 5. rész a kenyérnél lejött kicsit megizzasztott de sikerült. /Esetleg a feliratát is elküldenéd? / A többié megvan./
Nem vagyok benne biztos, hogy nem veszem meg a könyvét, ha szembejön velem egy könyvesboltban! :lol: :lol: :lol: Csak annyira tetszik!
Itt is mindenkinek kellemes hetet kívánok! :D

Kata! Meg kell néznem, hogy jó-e hozzá a felirat, mert az egy másik verzióhoz készült.
Ha jó, akkor felteszem a megára, ha nem, akkor jelzem neked. Vagy tudsz rajta tolni
egy kicsit, ha kell?

Kellemes hetet kívánok én is!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 25. 6:17

keszler57 írta:Szia Rita!
Most fejeztem be a 3-dik részt.
Ez a sorozat merénylet a gyomrom ellen, mert most kiballagok a konyhába keresni valami diétás éjszakai kaját. Komolyan korog a hasam. :)
A többi részt csak reggel fogom nézni.
A soriról csak annyit, hogy megint elviszel minket egy ismeretlen, nagyon érdekes világba. Csak ámulok és bámulok!
Köszi
Judit

Szia Judit! Jót nevettem a diétás éjszakai kaján! Van ilyen? Talán az Update1-esek.
Már csak három rész van ebből a soriból, utána jön a Tea és Lovas út. Legfeljebb
megszomjazunk, az nem gond!

Nagyon szívesen a kalandot! Lassan úgy ismerjük majd Kínát, mint a tenyerünket!

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. április 25. 9:25

Unni2011 írta:Kedves F.Ági, szeretném elkérni a guszta kenyerednek a pontos receptjét, minden hasznos instrukcióval együtt. (pl. sütési hőfok, idő stb.)
Édesanyámnak megmutattam a fotót, és ő is nagyon szeretné tudni a már jól bevált pontos arányokat.
Előre is köszönjük! :D

Kedves Unni!
Küldtem neked privát üzenetet. :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. április 25. 17:09

Nagyon tetszett a 3. rész is...bár kicsit több volt a történelem...de ránk fért egy kis fejtágítás... :lol: :lol:
vettem durum lisztet,azt hittem jó lesz kenyérnek és lám arra nem való :lol: .Majd elhasználom másra..ugyis ki akarom próbálni a rízslisztet is hogy sikerülnek vele az általam készített ételek. :D ...Napokban készítettem kenyeret, az is kint van már a facen az oldalamon, de ide nem tudom hogy tudnám betenni.
A feliratcsuszás ha előfordul, Tűzkő Mónika van a segítségemre...úgyhogy alapjáraton meg tudom oldani..de törik szakad meg kell tanulnom
Az a baj, hogy nincs nyomtatóm, ahonnan kimásolva dolgokat puskázni tudnék.... ;) ...minden nekem sem sikerülhet bár mostanában meg a képek nem sikerülnek ..
A Szelet leszámítva itt viszonylag elviselhető volt az időjárás...de nem irigyeltem senkit, aki nem csak közlekedett, hanem ilyen szélerősség mellett is muszáj volt kint dolgoznia! :o Ilyenkor éreztem, hogy mennyire el vagyok kényeztetve... :lol: :lol:
mkatinka

HozzászólásSzerző: mkatinka » 2016. április 25. 18:41

Hogy lehet sósan enni a császármorzsát??? Az egyik ismerősöm a túrógombócot ette
sósan, tejföllel!! Hú! Rám aztán igaz, ami az Áginak betett három képre írva van a
cukorról. Az én akaratomat mindig befolyásolja!

Én is megenném akár minden nap is a tésztát. Szerencsére ebben tudok parancsolni
magamnak.

Érdekes, amit a német elnevezésekről írtál. Még nem hallottam őket. Az embernek,
főleg, ha nő, azonnal írhatnéka támad, ha kajáról van szó. Azért jó ez a topik, mert
sok a személyes dolog a hsz.-ban. Kicsit még közelebb kerülünk egymáshoz.

Szia Rita!
Kicsit hosszú lére eresztettem tegnap a hsz-mat, és te nagyon aranyos voltál, hogy ennyit reagáltál rá!
Ami a német elnevezéseket illeti,még itt Baranyában is falvanként mások a nyelvjárások és a szokások.
A baranyai németek bajor származásúak, északon (Bp.környékén)svábok élnek.
Az ételek is nagyon mások, amit az egyik helyen főznek,máshol nem is ismerik.
Ami a smarnimat illeti, az nem a hagyományos "kaisersmarn ".Liszt,tojás, tej és só keverékéből sűrű palacsintatésztaszerűt
keverünk ki,és kiolajozott serpenyőben ropogósra sütjük.Sütés közben nagyobb darabokra tördeljük ,hogy mindenhol átsüljön.
Salátával nagyon fincsi, igazi tavaszi étek!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. április 25. 19:03

A Smarni nekem is kedvencem..igaz lekvárral és porcukorral..de nem viszem túlzásba....xddd
de egy 5 literes lábosban kell csinálnom, hogy a szomszédnak is jusson....Náluk a családban csak ő szereti... :)
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. április 25. 20:47

f.ági írta:Kedves Unni!
Küldtem neked privát üzenetet. :-)

Kedves Ági, köszönöm, hogy itt is jelezted! Válaszoltam is. :)

Ritám, csak érdeklődnék, hogy itt a fórumon nincs olyan beállítási lehetőség, hogy kapjunk a PM-ekről e-mailben értesítést?
A DA-n van ilyen, ott sikerült be is állítanom. :)
Köszönöm, hogy jelezted, hogy a javított verziót töltsem le, bár most kivételesen észrevettem, amikor a 3. feliratért léptem be. :)
Egyébként, csak azért szundikáltam el rajta, mert mostanság nagyon fáradt vagyok. A tavaszi fáradtság is benne van, és persze a krónikus alváshiány is, mert éjszakánként is sokáig dolgozom, vagy éppen doramázom. :lol:
Szóval, nem a tartalommal van a gond, hanem bennem van a hiba. :mrgreen: Nálunk most is fűtenek még, ezért a kellemes meleg lakásban könnyebb elpunnyadni. :D
Kép
KépKépKép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 25. 20:54

Elnézést kérek Tőletek, nem szoktam ennyire eltűnni, csak ha sürgős fordítani valóm
támad. Most is ez történt. Mindenféleképpen be akartam fejezni egy ritkaságot, egy
igazi ínyencséget. Most lettem készen az ismertetőjével és a topikjával.

Holnap minden hsz.-re válaszolok!!!

viewtopic.php?f=49&t=89&p=2053#p2053

Akinek sikerült felkelteni az érdeklődését, már töltheti is a filmet. Közben a
feliratot is kitettem!

Jó szórakozást kívánok!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 26. 19:24

Kata58 írta:Nagyon tetszett a 3. rész is...bár kicsit több volt a történelem...de ránk fért egy kis fejtágítás... :lol: :lol:
vettem durum lisztet,azt hittem jó lesz kenyérnek és lám arra nem való :lol: .Majd elhasználom másra..ugyis ki akarom próbálni a rízslisztet is hogy sikerülnek vele az általam készített ételek. :D ...Napokban készítettem kenyeret, az is kint van már a facen az oldalamon, de ide nem tudom hogy tudnám betenni.
A feliratcsuszás ha előfordul, Tűzkő Mónika van a segítségemre...úgyhogy alapjáraton meg tudom oldani..de törik szakad meg kell tanulnom
Az a baj, hogy nincs nyomtatóm, ahonnan kimásolva dolgokat puskázni tudnék.... ;) ...minden nekem sem sikerülhet bár mostanában meg a képek nem sikerülnek ..
A Szelet leszámítva itt viszonylag elviselhető volt az időjárás...de nem irigyeltem senkit, aki nem csak közlekedett, hanem ilyen szélerősség mellett is muszáj volt kint dolgoznia! :o Ilyenkor éreztem, hogy mennyire el vagyok kényeztetve... :lol: :lol:

Kata! Nagyon szeretném, ha láthatnánk a kenyeredet! Küldd el nekem emailben a képet,
és majd én kiteszem neked.

[email protected]

Feltettem az 5. rész feliratát, megnéztem, egy picit csúszik.

Kíváncsi vagyok, mire mész a rizsliszttel és a durumliszttel!

Ma nálunk is hideg volt, hiába sütött a nap.

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 26. 19:33

mkatinka írta:Szia Rita!
Kicsit hosszú lére eresztettem tegnap a hsz-mat, és te nagyon aranyos voltál, hogy ennyit reagáltál rá!
Ami a német elnevezéseket illeti,még itt Baranyában is falvanként mások a nyelvjárások és a szokások.
A baranyai németek bajor származásúak, északon (Bp.környékén)svábok élnek.
Az ételek is nagyon mások, amit az egyik helyen főznek,máshol nem is ismerik.
Ami a smarnimat illeti, az nem a hagyományos "kaisersmarn ".Liszt,tojás, tej és só keverékéből sűrű palacsintatésztaszerűt
keverünk ki,és kiolajozott serpenyőben ropogósra sütjük.Sütés közben nagyobb darabokra tördeljük ,hogy mindenhol átsüljön.
Salátával nagyon fincsi, igazi tavaszi étek!

Szia Katinka! Te csak írjad a jó hosszú hsz.-t, én meg elolvasom, és válaszolok.
Akkor tudok sokat írni, ha olyat említetek meg hsz.-ban, ami azonnal gondolatot
ébreszt a fejemben, vagy eszembe juttat valamit.
Jó, hogy említed ezt a német nemzetiségi dolgot, mert ebben teljesen tudatlan
vagyok.
Én is baracklekvárral és porcukorral eszem a császármorzsa-kaizersmarni-smarni
közül valamelyiket. Nagyon régen készítettem már. Amióta felnőttek a gyerekek,
már nem készítek édes ételeket, mindenki vigyáz az alakjára.

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. április 26. 19:35

Szia Rita!

Ahányszor hozzáfogtam nézni, mert egyben nem tudtam végére érni, annyiszor készitettem be kaját hozzá. Nem lesz ez igy jó! :-) Aztán lehet tornázni...
Kép

Ez a táj valami varázslatosan, titokzatosan szép.

Kép

Először megmondom őszintén a sárkány jutott róla eszembe, meg az, hogy te jó isten, mivel van ez bekenve, nem valami bizalomgerjesztő.
Amikor kiderült mi is az a sárga rajta, már csodálkoztam mennyi idő és anyag ment rá. Az a kemence, amibe beletették! Hát ezt otthon is meg kell mutatnom, hagy ámuljanak!

Jó volt megtudni, hogy az etikett nem irja elő a spagettinél a kanál használatát. Meg, hogy eredetileg kézzel ették.
Régen egyszer a spanyol-portugál határon voltunk a fiammal görkori VB-n. Ott dicsért meg az étterem szakácsa, aki kihozta nekünk a spagettit, mert kanalat is használtam. :-) A másik sztori, ugyanigy versenyen, farkas éhesen este a szállodában nem volt villánk. Ne kérdezzétek miért :-), és a fiammal ké zzel ettük a spagettit. A férjem azóta is emlegeti, persze a legkinosabb helyzetekben. :-)

Kép
Azért ezt a sütit nem hagynám ki, még ha vaddisznók kergetnének álmomban, akkor sem. :-)
Mennnyi kép volt még fincsi és guszta ételekről!

Kép

Miylen érdekes volt ez a városkép is, ahol fallal vették körül a házak egy - egy csoportját és utána ahogy bemutatták a változást az átrendezéssel. Szemléletes volt.

Kép

Erről most nem irom le mi jutott azonnal eszembe.
Ilyen tésztával még nem találkoztunk. A mi csipetkénkhez hasonlit.

Kép

Micsoda szuper szerkezet ez a tésztakészitő! Nekem is van ilyen, ami csőtésztát nyom ki. Hááát mit ne mondjak. Még nem jöttem rá hogy is lehet takaritani, de egyszeri használat után úgy döntöttem inkább megveszem az olasz tésztát a boltban, ha csőtésztát akarok enni.
Viszont az a tésztából készült édesség valahogy nem nyerte el a tetszésem.

Kép

Na itt megint éhes lettem :-) Ilyen kenyeret sem kóstoltam még.

Rita! Ez a rész viselt meg legjobban! :-) Hiába ettem előtte, most úúgy ennék valami finomat! :-)
Élmény volt megint végignézni egy részt, köszönöm Neked és Krisztinek is a közreműködést!

Vissza: “Korea”