Köszönöm szépen Kata.

Ir-csi írta:Szia Rita!Spoiler: mutasd
Azt hittem, hogy soha nem érek ide és nem tudom megnézni az utolsó két részt, de SIKERÜLT. Nagyon tetszett és a két önálló kisfilm is, amit feltöltöttél.![]()
Ez a vidék és ezek az emberek!![]()
![]()
Elolvastam a topikot is, nagyon érdekes és tartalmas kommentek voltak, köszönöm szépen:
- "Világjáró" Ildikónak jó utat kívánok!![]()
- Kata58-nak és Samunak szövődménymentes gyógyulást!![]()
- Mikaznak (Tóth Árpád verséért és a hozzászólásáért![]()
- Szilviának: a humoros véleményért és, mert nagyon tetszett a tibeti amuletted!![]()
- Ritának az egész soriért és a háttérinfokért![]()
![]()
![]()
A svasztikás ismeretterjesztő film alatt a hátamon a szőr felállt és a hajtövem is bizsergett, az önjelölt vallásalapítóktól amúgy is lúdbőrös leszek, de itt három téveszmés nagyon rosszkor találkozott össze. Isten mentsen minket a jelenben és a jövőben is a küldetéstudatú emberektől![]()
Nagyon nagy és maradandó benyomást tett rám az utolsó, Guge királyságról szóló rész.
Bár az elején jeleztem, hogy lemezre vettem anno a dokumentumfilmet, de direkt nem néztem meg, hanem csak Rita fordításában és meglepődtem magamon, mert anno nem volt akkora hatással rám a régészeti lelet és történelmi-kulturális jelentősége, mint most. Az, hogy Guge az indiai, nyugati és keleti utak csomópontján feküdt, csak most csörgött le, de jobb későn, mint soha![]()
Köszönet érte, Rita!
![]()
![]()
mikaz írta:Sziasztok! Utólag is boldog névnapot kívánok az Ildikóknak!![]()
![]()
![]()
Rita kedves, a Guge királyság nagyon érdekes történet volt. A szinkronos valóban jó kiegészítés, de ahogy Ircsi is írta, nem hinném, hogy csak az tett volna rám ilyen hatást, mint ez a sorozatzáró epizód.
Úgy gondolom, ez a hat rész így együtt fogott meg bennünket. Megismerve,hogy mit is jelentenek a karavánutak, milyen emberi erőfeszítéssel jut el A-ból B-be a só, a tea, a gyógynövény, stb. Ez a záró epizód, "Guge királyság,mint kereskedelmi és kulturális csomópont" volt az utolsó puzzle darabka, amitől az egész kép összeállt.
De ugyanezt éreztem a Tésztaút kapcsán is, a végén vált teljesen kerekké a történet.
Mindkét sorozat felfedezését és fordítását, a fórumban olvasható tartalmas kiegészítéseket is köszönöm! Élvezetes kiránduláson vehettem részt veletek.![]()
![]()
![]()
mikaz írta:Milyen drága ez a gyerek, ahogy békésen alszik! Milyen jó lenne,ha még mindig itt tartanánk,s ez a jel nem jelentene semmi rosszat!
mikaz írta:További jó kedvet, kellemes kikapcsolódást a filmekkel, a fordítással! A fórumba továbbra is jövök,jó itt a légkör,s hátha megint találkozom egy jó kis csemegével.
mikaz írta:Most Shin Saimdang történelmi korszakában fogok tovább kalandozni!
Rita írta:
Kedves Danna! Nagyon örülök, hogy csatlakozol hozzánk! Kevesen vagyunk a dokumentum
"fakultáson", ezért minden újabb tag belépése dupla örömmel tölt el! Bár szoktam mondani,
hogy ezeket a filmeket magamnak is lefordítanám, de mégis jobb, ha többen nézzük együtt.
Bár misztikusnak csak az utolsó részt gondolom, de hogy különleges utazásban lesz részed
azt garantálom! Mindig nagy élmény, amikor újra és újra rádöbbenek, mennyi mindent lehet
tanulni a természethez közeli, azzal harmóniában együtt élő emberektől.
Jó szórakozást, kellemes utazást, nagyszerű élményeket kívánok!
Rita írta:
Kedves Danna! Nagyon örülök, hogy csatlakozol hozzánk! Kevesen vagyunk a dokumentum
"fakultáson", ezért minden újabb tag belépése dupla örömmel tölt el! Bár szoktam mondani,
hogy ezeket a filmeket magamnak is lefordítanám, de mégis jobb, ha többen nézzük együtt.
Bár misztikusnak csak az utolsó részt gondolom, de hogy különleges utazásban lesz részed
azt garantálom! Mindig nagy élmény, amikor újra és újra rádöbbenek, mennyi mindent lehet
tanulni a természethez közeli, azzal harmóniában együtt élő emberektől.
Jó szórakozást, kellemes utazást, nagyszerű élményeket kívánok!
Rita írta:Danna! Jót nevettem a kínzó madárcsicsergésen! Az alap csiripelés jöhet bármilyen mennyiségben,
nem zavar. De van egy madár, amelyik reggeltől-estig képes mondani a magáét, úgy, hogy minden
harmadik másodpercben recseg egyet. És nem esik ki a ritmusból!!!
Rita írta:
Danna! Jót nevettem a kínzó madárcsicsergésen! (...)
Kata58 írta:
Micsoda megtiszteltetés kuvik család...hát nem tudok senkit, aki ilyennel büszkélkedhetne...remélem belakják...![]()
Az ég alja mindenkinél gyönyörű...
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég