Asian Corridor in Heaven / Ázsiai ösvény a mennyben (online is nézhető)

Kata58
Kapcsolat:

Re: Asian Corridor in Heaven / Ázsiai ösvény a mennyben (4/6)

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 21. 9:04

szia Ircsi! Jó volt olvasni a a továbbiakat, és a teaélményeidet. :D
Ági..én most kis teaszünetet tartottam, de most megint előszedtem őket. Kipróbálom majd a zöldteámat citrommal. hátha majd úgy jobban ízlik nekem is. Egyébként hogy most legutóbb tényleg csak 2 percig áztattam a jázmin teát is finomabb lett, én 5 percet szoktam...valószínű ez okozta a kesernyés mellékízt. ;)
viszont érdekességképpen kipróbáltam, hogy milyen amikor 2. illetve 3. leforrázással iszom. Az eredmény egyre lágyabb tea. Igazából a 2. izlett a legjobban.
Kellemes teás hetet mindenkinek, kinek -kinek az izlése szerint... :D ~o) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Ir-csi

HozzászólásSzerző: Ir-csi » 2017. február 21. 13:20

Sziasztok, utolértelek Benneteket! Ma ebédidőben megnéztem a negyedik részt.
Nagyon tetszett az egész, különösen a huszonakárhányadik percnél az a népdal és a sómedencékben dolgozó nők madártávlatos filmezése, akkor teljesen átjött az a bizonyos ezer év. Nagyon érdekes volt a vőlegénykikérés, siratás és a tény, hogy vőlegény hozományról beszéltek :)) A nők nehéz munkájáról nem írok, mert azt már kielemeztétek és a matrariachális társadalmat is. Mikaz a folyóvízzel való kézmosás és a Közegészségügyi Hivatal megemlítésekor felnevettem, ahogyan az anyukád hozzászólásán is, miszerint nem lenne tibeti ló. =)) Rita, most olvastam, hogy Te is megemlítetted a mongol kumisztejes szentelést, bocsi, amikor írtam még nem tartottam itt a topikban.

Gabóci5: A Himalája - Az élet sója E. Valli filmje :ympeace: :-bd nálam is a mentett készlet darabja, a zenéje is fantasztikus és az is nagyon érdekes, hogy ha jól emlékszem, akkor egy-két színész játszik csak benne, a többiek mind helyi lakosok. Az öreg arcát soha nem fogom elfelejteni. Emlékszem, hogy utána kerestem rá a tibeti filmekre és akkor botlottam bele a Szamszara-ba, amit többször megnéztem már azóta, annyira érdekes volt.

Ami felkeltette az érdeklődésemet, az magának a sónak az eredete, hát elég érdekes, mert gyakorlatilag uabból az ősóceánból (Tethys)
Kép
való, mint az erdélyi sóé, és az egész a hegyláncok (Himalája, Kárpátok) kiemelkedésével váltak zárt tengerekké (Pannon tenger),
Kép
majd eltűntek és többek között a só is visszamaradt. Hát nem mostanában volt földrajzórám sem ;)
Szép napot mindenkinek! :flower1:
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 21. 14:36

Jót derültem a földrajzórán...a dok.filmeket tekintve ugyancsak rég voltam én is... :)) :)) :))
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 21. 19:39

Rájöttem a titkom nyitjára! Ircsi rituáléjának olvasása közben beugrott, hogy én a kávéval
vagyok ugyanígy. Semmi különlegesség nincs benne, még a kávé is csak egyszerű Omnia, de
ha nem a megszokott szertartással iszom meg, akkor biz' isten olyan, mintha nem is ittam
volna. Semmi hatása sincs.
Több víz, kevesebb kávéból készítem a kis kotyogómban. Csendnek kell lennie, vagy ha az
nem lehetséges, akkor legalább legyek magamban. Ha elkészült, leülök, felteszem a lábam
(nem maradhat el!), és szép lassan elkortyolgatom. Legtöbbször bambán böngészek a neten,
amíg tart a kávéból. Erre a magányos kávéivásra én is akkor szoktam rá, amikor kicsik voltak
a gyermekeim. Így vontam ki őket pát percre az életemből, illetve magamat az övékéből.
Tudták, hogy anya kávét iszik, egy kicsit békén kell hagyni.

Ez a szokás a mai napig megmaradt. Addig nem iszom kávét, amíg nincs rá pár magányban
eltölthető percem. Ha együtt vagyunk, mindenki megissza a kávéját ebéd után, csak én nem.
Én majd asztalbontás után főzőm meg a magamét, és fogyasztom el a szobámban.

Ircsi nagyon hangulatos az asztalkád! A fotó is nyugalmat sugall. Szép kép!

Ismét köszönöm a kiegészítést! Tényleg! Csak arról beszéltünk, milyen fura, hogy a fiúk
költöznek a lányos házhoz, arról, hogy a hozományt is a férj hozza, meg is feledkeztünk.

A Nagy Teaélményemet úgy képzelem el, hogy megadnám a módját, és befizetném magam
egy puerre egy teaházban. Persze csak olyan jöhet szóba, ahol komoly szertartások közepette
készítik el a teámat, az orrom előtt, hogy jól lássak mindent. Ha lehet, fotóznék is, hogy
meg tudjam osztani veletek az élményemet.

Kép
Ir-csi

HozzászólásSzerző: Ir-csi » 2017. február 22. 8:12

Szia Rita!
Örülök, hogy inspirálhattalak :D
Akkor Te uazt alkalmaztad reggelenként, mint a barátnőm a mai napig. Egy órával korábban kel fel, mint a családja, "vakon" bekapcsolja az este már bekészített kávéját, lefőzi, felkuporodik vhová és ébredezik, átgondolja az egész napot logisztikailag. A legnagyobb szervezők a sokgyerekes anyák. Soha nem tudott gyorsan "felkelni", neki mindig valamiféle mély pincében kellett összekaparnia magát és felmásznia onnan ahhoz, hogy valóban felébredjen. Én nem kávézom már - pedig imádom a frissen főzött kávé illatát - max. cappuccino, mert alapjáraton is pörgök belül, ugyan kívülről nem mindig látszik. Nekem elegendő koffein a tea, kávém nincs is otthon, a barátnőm is csak késő esténként vetődik hozzám...

A "hangulatos asztalkámat" látnád mostanában, azt hiszem egészen más jelzőkkel illetnéd :)) Tornyokban állnak a könyvek és a jegyzetek még az asztal körül is. Ez van, ha időszakonként "más" dimenzióba kerülök és beszippant egy-egy téma a szokottnál erősebb módon. Ilyenkor a munkahelyemen szó szerint kényszerítenem kell magam, hogy visszazökkenjek, de ez nem könnyű ügy x_x

Hááát, egyszer én is beülnék abba a teaházba! Anno számomra nagy élmény volt a Sövény Aladár Teaház. Nagyon sajnálom, hogy másodszorra már nem ülhettem be :( A nagyobb keleti országok teakultúrájának mindegyikét szívesen "lemeóznám" :)) Utazós Ildikó nagyon bárorrá tett ezen a téren :D

Szép napot mindenkinek!
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 24. 6:04

Mindenféle elfoglaltságaim miatt a múlt héten nem tudtam hozni a következő részét a
Lovas karavánútnak, ami még a héten is váratni fog magára. Végre itthon tudhatom
az "angliai" gyermekeimet, velük töltöm nagy boldogan az időmet! Jövő héten utaznak
haza, úgyhogy a jövő szombatra megpróbálom elkészíteni az 5. rész feliratát.

Szép napot, kellemes hétvégét kívánok Mindannyiunknak!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 24. 7:47

Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. február 24. 12:20

Kép
Ma a mosás alatt végig néztem végre a sorozat első részét!!
Mint tőzsgyökeres vidéki,sajnos nem tudtam nem észrevenni a lovacskák túlzott "sportos" kinézetét,de ugyebár más éghajlat,más testalkat,ott bizonyára ezek a jószágok prémium minőségnek számítanak.Szintén nem osztanám az észt a patkolás,és a mérgezés kezelésében,és hiszem hogy ők is olyan ragaszkodó szeretettel vannak hátasaik iránt,mint minden lótartó.Illetve,majdnem minden lótartó,mert sajna tapasztaltam már az ellenkezőjét is.
A házastársi viszonyok,mit ne mondjak,igen érdekesek!! Mindenesetre sokkal jobban hangzik az,hogy két testvérnek egy felesége van,mint egy férfinek sacperkábé 4-5,szélsőséges esetekben15-20 nejeKép
Bár így a fejfájást is duplán kell kimagyarázni,de kitudja,lehet megérné.. :ymhug:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 2. 4:51

Szia Szilvia! Szokás szerint jól megnevettettél! Főleg az utolsó mondataidon vigyorogtam jót!
Ha a pár hónapos zarándokútról hazajön Férj1 nem hiszem, hogy megússza az asszony ezzel
a kifogással, olyankor valami erősebbet kell kitalálnia.

Nem csak a lovacskák sportosabbak a nyugatiaknál, hanem az emberek is. Alig lehet duci
embert látni Tibetben. Nem csoda. Nasi nincs, munka meg rengeteg.

Ma mennek vissza a gyermekeim. Holnaptól újra elkezdek fordítani. Talán vasárnap tudom hozni
az 5. részt, ami szintén a sóról szól. Már alig várom!

Szép napot kívánok Mindannyiunknak!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 2. 6:45

Rita Áldott utat, biztonságos megérkezést kívánok a gyerekeidnek!Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 2. 6:46

Kép
És ilyen pihentető hétköznapot! :movingflower: :flower1:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 2. 16:06

Köszi Kata! Már a reptéren vannak. Fél hatkor indul a gépük.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 4. 18:06

Jó szórakozást kívánok a Lovas karavánút 5. részéhez!

Ebben a részben végigjárhatjuk a Tibetből Nepálba vezető sóutat. Itt a keskeny ösvények
mellett, több nagyon magas, hóval borított hegycsúcs is nehezíti a karavánok útját.

Érdekes, hogy a tibeti majdnem teljesen kiszáradt Drabye-tóból csak férfiak gyűjthetik a
sót, a folyamat során nem érintkezhetnek nőkkel, sőt azok a karavánútra sem kísérhetik
el a férfiakat. Szóval Tibetben helyenként változnak a sóval kapcsolatos hagyományok.

A só az életüket jelenti a tibeti és a nepáli nomádoknak. Olyan helyen élnek, ahol nem
terem meg semmi, a só az egyetlen vagyonuk, amit élelmiszerre tudnak cserélni. Jó, hogy
Nepálba is ellátogatunk!

Kép
Kép
Kép
mikaz

Re: Asian Corridor in Heaven / Ázsiai ösvény a mennyben (5/6)

HozzászólásSzerző: mikaz » 2017. március 4. 18:14

Kedves Rita! Örömmel látom,hogy letölthető a videó, és elkészültél a felirattal is. Viszem!

Hálás köszönet! Szép hétvégét mindenkinek! ^:)^ Zsu
KépKép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 4. 18:53

Drága Ritám!!
Köszönöm az újabb "Ázsiai túrát" !!! \:D/
Kétszeresen is,mert spóroltál nekem egy repjegyet túravezetőstől,tolmácsostúl,szállás szerzőstől!! Azok az emberek mind hősök,Ázsia igaz celebjei!! Az ottani élet ám az igazi túlélő show!!! ^:)^ ^:)^
Még most is a Zarándok út hatása alatt vagyok!!
Fogyókúrázóknak ezt a részt kötelezővé tenném!!Showmen Norbi rögvest éhen döglene mert az update termékeit a kutya sem venné,igaz a végeredmény kétesélyes,vagyis a fogyózó vagy túlélné a dolgot és vígan vigyorogna utána a tükör előtt,vagy beledöglene)) :-bd :-bd
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. március 4. 19:19

Drága Rita! Vártam az 5. részt, :) a letöltésével egy kicsit kínlódtam, mióta újra lett telepítve az op.rendszer, és mire mindent megtalálok és működik, eltelik egy kis idő. :( Így voltam a Megával is. :( Köszönöm a fordítást. ^:)^

Mostanában kicsit összetorlódtak itthon a dolgaim, ezért régen írtam már, csak időnként benéztem egy kicsit egy egy kép erejéig. :ymblushing:

Kép
virag1

HozzászólásSzerző: virag1 » 2017. március 4. 19:25

Kedves Rita !

Köszönet az újabb rész fordításáért ......gyorsan meg is nézem.

:flower1: :flower1: :littlehearth: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 4. 19:49

mikaz írta:Kedves Rita! Örömmel látom,hogy letölthető a videó, és elkészültél a felirattal is. Viszem!

Hálás köszönet! Szép hétvégét mindenkinek! ^:)^ Zsu

Kedves Zsu! Én is örülök, hogy folytathattam a sorit! Már nagyon hiányzott!

Jó szórakozást kívánok! Neked is kellemes hétvégét kívánok!

Érdekesség: kétszer is láttam, hogy ostort használ a nepáli jakpásztor az állatok
terelése közben. Pont úgy használja, és hasonlóan is néz ki, mint nálunk a csikósok
karikás ostora. Eddig még soha nem láttam ázsiai filmekben, sorozatokban ostort,
ettől még lehet, hogy ott is elterjedt.

Kép
Kép
Magdimama

HozzászólásSzerző: Magdimama » 2017. március 4. 20:21

Kedves Rita!
Időnként bekukkantottam Hozzád,pedig tudom,hogy a majmon mindig jelzed ha készen vagy.Köszönöm az ötödiket,nagyon vártuk.Üdv.Nagyi :-h
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 4. 20:30

Szilvia333 írta:Drága Ritám!!
Köszönöm az újabb "Ázsiai túrát" !!! \:D/
Kétszeresen is,mert spóroltál nekem egy repjegyet túravezetőstől,tolmácsostúl,szállás szerzőstől!! Azok az emberek mind hősök,Ázsia igaz celebjei!! Az ottani élet ám az igazi túlélő show!!! ^:)^ ^:)^
Még most is a Zarándok út hatása alatt vagyok!!
Fogyókúrázóknak ezt a részt kötelezővé tenném!!Showmen Norbi rögvest éhen döglene mert az update termékeit a kutya sem venné,igaz a végeredmény kétesélyes,vagyis a fogyózó vagy túlélné a dolgot és vígan vigyorogna utána a tükör előtt,vagy beledöglene)) :-bd :-bd

Kedves Szilvia! Nagyon jó olvasnom, hogy ennyire megfogott a Lovas karavánút!
Ebben az újabb sós részben az a hihetetlen, hogy egy majdnem kiszáradt tó sójától
függ megannyi Himalájában lakó nomád élete. Csak sójuk van és jakjaik. Ennyi!
Szó szerint az életük múlik rajta. És nem elég, hogy több napig mennek a tóhoz a
sóért, még több napig menetelnek 5000-5500 méter magas havas csúcsokon keresztül,
hogy a világ legmagasabb fennsíkján megrendezett vásárban gabonára cseréljék.
Fantasztikus!

Nagyon szívesen! Kellemes hétvégét!

Annyira kíváncsi vagyok, hogy te, mint az állatokhoz tőlem sokkal jobban értő ember
mit fogsz szólni, ehhez a himalájai gyógymódhoz! Annyira nevettem. Viszont ők
évszázadok óta alkalmazzák, tehát van helye az állatorvoslásban a módszernek:

Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 4. 20:51

Gabóci5 írta:Drága Rita! Vártam az 5. részt, :) a letöltésével egy kicsit kínlódtam, mióta újra lett telepítve az op.rendszer, és mire mindent megtalálok és működik, eltelik egy kis idő. :( Így voltam a Megával is. :( Köszönöm a fordítást. ^:)^

Mostanában kicsit összetorlódtak itthon a dolgaim, ezért régen írtam már, csak időnként benéztem egy kicsit egy egy kép erejéig. :ymblushing:

Kedves Gabi! Már én is nagyon vártam, hogy megnézhessem, és elkezdhessem
a fordítást! Azt hittem, hogy csak vasárnapra leszek készen, de most nem volt
annyi utána nézni való, mint máskor, ezért ahogy végeztem, már tettem is kifelé,
mert tudom, hogy Ti is vártátok már.

Majd megszokod a változásokat, és újra begyorsulsz! Remélem most már lesz
időm a megszokott tempómban fordítani. Egyelőre a nagyobb munkáknak vége.
Legközelebb majd nyáron lesz nálam fűtés szerelés. Szerencsére kihúzta a telet
gond nélkül!

Hátha Te is többet tudsz már jönni! Ma még a fotósarkunkba is szeretnék képeket
kitenni, de lehet, hogy csak holnap reggel érek oda.

Kellemes hétvégét Neked is!

Mire jó a jaktülök? Sóverésre.
Mire jó a jaktrágya? Teafőzésre (ezt már a mongoloknál is láttuk, tevetrágyával).
Mire jó a jak gyapja? Fonal készítésre (a sózsákok száját varrják be vele).

Kép
Kép
Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 4. 20:53

Látatlanban máris válaszolnék ezen képsorokra képben:
Kép
Az év állatorvosa !!
Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 4. 21:00

Még egy kis észrevétel!!
Kapitalista kizsákmányoló világban élünk,hiszen ők a szó szerinti véres verejtékkel kitermelt ottani sót, nem is gondolnák hogy szerte a világban gyémánt árban kínálják az üzletekben!!!
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 4. 21:02

virag1 írta:Kedves Rita !

Köszönet az újabb rész fordításáért ......gyorsan meg is nézem.

:flower1: :flower1: :littlehearth: :littlehearth:

Kedves Virág! nagyon szívesen! Jó szórakozást kívánok!

A jakok menet közben csuda dolgokat látnak. Példáiul a Phoksumdo-tavat:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 4. 21:19

Magdimama írta:Kedves Rita!
Időnként bekukkantottam Hozzád,pedig tudom,hogy a majmon mindig jelzed ha készen vagy.Köszönöm az ötödiket,nagyon vártuk.Üdv.Nagyi :-h

Kedves Nagyi!
A gyerekek csütörtökön visszautaztak, így pénteken délután én is nekiálltam fordítani.
Olyan, mintha évek óta nem tettem volna már ki új feliratot.

Jó szórakozást kívánok ehhez a részhez is. Már csak egy van hátra!

Ismét csodálatos felvételekben gyönyörködhetünk:

Kép

Vissza: “Korea”