Asian Corridor in Heaven / Ázsiai ösvény a mennyben (online is nézhető)

Rita
Adminisztrátor

Re: Asian Corridor in Heaven / Ázsiai ösvény a mennyben (3/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 6. 5:35

f.ági írta:Szia Rita!
Hát nagyon köszönöm az új részt, de most bajban vagyok. Nézzem meg gyorsan, élvezkedjek a témán, vagy pedig folytassam a sorozatod, ahol olyan történt, amit hangosan reagáltam le itt magamban - nem szoktam - , miután belekukkantottam a rész végébe. Jövök majd ide is, mert izgatja a fantáziám. Még jó, hogy a nagy ingyenes letöltésben az új évre tekintettel mindegyik rész már a gépemen csücsül.

Szia Ági! Ha olyasmi történik a Rookie-ban, amin nagyon kiakadsz, és érzed, hogy apasztja
az energiáidat, akkor mindenféleképpen itt a helyed! Ezzel a sorozattal lehet töltődni!

Én szoktam mondani a magamét filmnézés közben. Jólesik, legalább nem robbanok fel.
Szóval te is kukucskálsz! Miközben néztük a Rookie-t, sokan vallották, be, hogy izgalmukban
tovább leskelődtek. Én nem szoktam, ezért is jutottam el ilyen gyorsan a fordítás végéhez.
Hajtott a kíváncsiság.

Nagyon szívesen a feliratot!

Milyen lehet a világ tetején élni?:

Kép
Kép
virag1

HozzászólásSzerző: virag1 » 2017. február 6. 21:08

Kedves Rita !

Köszi a videót a puer tea készítéséről. Most helyre kerültek a folyamatok a fejembe, mert az egyik kedvenc kinai sorozatomban ( Bu Bu Jing Xin)
állandóan teát főztek. ( császári udvarban persze) Nem érttem mit locsolgatnak, de így most teljesen érthető volt.
Körbe járom hol lehet puer valódi teát kapni nem olnine.
Én nagyon szeretem a zöld és a fehér teát is, több izesítésben kapható szerencsére szálasan kimérve.
De azért ennyit nem locsolgatok készítés közben de ha többen innánk akkor biztos érdekes lenne megcsinálni.
De nicsn teaszentem, wau most mit tegyek ? Na majd ennek is utánanézek.

Köszönet
:movingflower: :movingflower: :littlehearth: :littlehearth:
ildiko

HozzászólásSzerző: ildiko » 2017. február 7. 10:05

Kedves Rita!

Nagyon köszönöm a Teaút feliratát.
Nem tűntem el, olvasgatom a fórumot, csak kicsit "nagyon" sokat dolgozom... és nem nagyon érek rá sajna fórumozni.
köszönettel!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 7. 15:58

Kedves Virág!
Nagyon jól szórakoztam az elmélkedéseiden! Öntözni, vagy nem öntözni: az itt a kérdés!
A puer teában elég sok a koffein ezért is öntik ki az első felöntést.

Tegnap keresgéltem, és találtam teaszenteket a neten, de elég modern fazonok. Némelyik
nem is tűnik szentnek, és az áruk is elég borsos.

https://www.flickr.com/photos/132537284@N06/sets/72157668767978180

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 7. 16:10

ildiko írta:Kedves Rita!

Nagyon köszönöm a Teaút feliratát.
Nem tűntem el, olvasgatom a fórumot, csak kicsit "nagyon" sokat dolgozom... és nem nagyon érek rá sajna fórumozni.
köszönettel!

Kedves Ildikó! Semmi baj! Írtad korábban is, hogy nagyon elfoglalt vagy. Annak is
örülünk, ha néha bejelentkezel.

Nagyon szívesen a 3. részt! Jó olvasgatást! Remélem a sóval kapcsolatban is lesznek
érdekességek, amit jól körbe tudunk járni.

Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. február 7. 20:08

Belém hasított a felismerés,hogy ezt a sorozatot,vagyis az eddig elkészült részeket,akár TV -n is megnézhetném,hála a család egyetlen "korszerű" LG lapos tévéjének,ami a konyha dísze. :-bd Szóval alkudozni kezdtem anyummal,hogy én had legyek a konyhában vasárnap este,övé a szobám,ahol ágyból szemlélheti amihez csak gusztusa van.Csere létrejött,pendrájv be a tv-be,majd az első képkockák után,főleg ott ahol a lovakat "kenderkötél pályázzák" át a folyón,a mamikám is leült mellém nézni. x_x Persze csak rövid időre,mert hogy olvasni kellett,aztán persze jött a sóhaj: De kár hogy ez nem magyarul van :(( :((
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. február 7. 20:14

Virág írta:
az egyik kedvenc kinai sorozatomban ( Bu Bu Jing Xin)
állandóan teát főztek. ( császári udvarban persze) Nem érttem mit locsolgatnak, de így most teljesen érthető volt.

Az a sorozat nekem is nagy kedvenc,ám mivel filmsorozatról van szó,gyanítom hogy ott bizony csak sima vizet döntögettek magukba :D :D Igazi tea szerintem a költségvetésbe nem igazán fért volna bele ~o)
virag1

HozzászólásSzerző: virag1 » 2017. február 8. 0:41

Kedves Rita !

Köszi a tea szenteket de ilyet itthon is lehet kapni ( malac persely is igy eszembe jutott )
Na majd ha ehte kinai tea boltot találok itt a nagyfaluban akkor talán lesz elfogadható szent is.
Már ha szükségem van rá.

:)) :)) :)) :littlehearth: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 8. 5:06

Szilvia333 írta:Belém hasított a felismerés,hogy ezt a sorozatot,vagyis az eddig elkészült részeket,akár TV -n is megnézhetném,hála a család egyetlen "korszerű" LG lapos tévéjének,ami a konyha dísze. :-bd Szóval alkudozni kezdtem anyummal,hogy én had legyek a konyhában vasárnap este,övé a szobám,ahol ágyból szemlélheti amihez csak gusztusa van.Csere létrejött,pendrájv be a tv-be,majd az első képkockák után,főleg ott ahol a lovakat "kenderkötél pályázzák" át a folyón,a mamikám is leült mellém nézni. x_x Persze csak rövid időre,mert hogy olvasni kellett,aztán persze jött a sóhaj: De kár hogy ez nem magyarul van :(( :((

Szilvia! Van megoldás! Ebben a sorozatban nem beszélnek állandóan, vagy ha igen,
akkor sem hosszan, hagynak időt a szemlegeltetésnek is. Oda akarok kilyukadni,
hogy akár felolvasást is tarthatnál mamikádnak.

Én örülök, hogy nincs magyarul, mert ha le lehetne tölteni, akkor nem fordítanám le.
Mennyi élménnyel lennék szegényebb! Mert persze akkor meg sem nézném.

Szép napot kívánok!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 8. 5:19

virag1 írta:Kedves Rita !

Köszi a tea szenteket de ilyet itthon is lehet kapni ( malac persely is igy eszembe jutott )
Na majd ha ehte kinai tea boltot találok itt a nagyfaluban akkor talán lesz elfogadható szent is.
Már ha szükségem van rá.

:)) :)) :)) :littlehearth: :littlehearth:

Kedves Virág! Ezért írtam, hogy elég fura fazonok, némelyik nem is néz ki szentnek.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy ha már szent, legyen régi(nek kinéző).

A puer szertartáshoz, főleg, ha társakkal teázol, feltétlenül szerezz be egyet! Szerintem
úgy az igazi! Bár ki tudja? A hani embereknél, akik összeültek teázni, nem láttam semmiféle
szentet, csak hatalmas kínai bambusz vízipipát az egyik férfinél. Lehet, hogy az is dukál?
A puer teás oldalon is ott szerepel a képen.:

Kép

Kép
RiziBizi

HozzászólásSzerző: RiziBizi » 2017. február 8. 17:24

Kedves Rita,
nagyon köszönöm, hogy ezt a Karaván utas sorozatot is fordítod, nagyon lenyűgöző tájakat ismerhetünk meg. Ezt nézve rádöbbentem, hogy most már jó néhány éve, amióta a tv-nézéssel is felhagytam a koreai nyelv és sorozatok kedvéért, eléggé beszűkültem. Nagyon szerettem a földrajzot, az idegen tájak és szokások megismerését. Óriási öröm most ezt a sorozatot nézni, közben megállok böngészni, keresgélni egy-egy érdekes résznél.
Így adódott, hogy rákerestem, miféle dolog gyűjtésére adta fejét a legfiatalabb zarándok a 2. filmben. A koreai felirat szerint동충하초-t gyűjtött. Ez nem más, mint Cordiceps sinensis = hernyógomba. A kínai orvoslásban használják, többek között antioxidáns, gyulladáscsökkentő, jó hatással van a koleszterin szintre és a rákos tumorokra, az impotenciárais. Akit érdekel, többet olvashat róla, itt: http://www.szeretematestem.hu/kinai_her ... inensis_36
Mindez nagyon szép, de remélem, egyikünknek sem lesz szüksége ilyesfajta gyógyszerre.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 8. 19:54

Kedves RiziBizi! Nagy örömmel olvastam, mennyire jólesik egy "kis más"-t nézni
a sorozatok után. Lehet, hogy még az is érdekes, hogy nem Korea, hanem Kína
és Tibet a téma.

Köszönöm szépen, hogy utánanéztél a 2. rész utolsó előtti mondata jelentésének!

Az angol feliratban ez volt:
"Dawa went to a mountains near his hometown
to pick vegetable worms to earn money."

Vagyis:
Dawa a falujához közeli hegyekben, zöldség hernyók gyűjtéséből él.

Én ezt írtam a magyar feliratba:
"Dawa pénzért hernyókat gyűjt a hegyekben."

Mivel tudtam, hogy Tibetben a hegyekben semmi nincs, zöldség főleg, tudtam, hogy
nem jó az angol felirat, de nem mertem sokat változtatni rajta, gondolván, hogy ha
zöldség hernyó nincs is, valamilyen kukac, vagy féreg előfordulhat talán, amit esetleg
az ázsiai piacokon jól el lehet adni. Ázsiában nem ritka, hogy ezeket megsütik és
megeszik. Szóval nem sokat tanakodtam rajta. Azért nem hagytam a végső magyar
mondatot olyan hosszúra, mint ami az angol mondat alatt van, mert csak négy mp állt
a feliratban rendelkezésre az elolvasására, és a koreai narrátor hangjára is rá kellett
igazítani a szöveget.

Kijavítottam az utolsó előtti mondatot és a javítottat is feltöltöttem. Még egyszer
köszönöm!

Különben én is nagyon élvezem, hogy utánanézhetek dolgoknak. Ezért is szeretek nagyon
dokumentumfilmeket fordítani. Annyi mindent tanul az ember magából a filmből is, és
a keresgélés során is.

Már fordítom a "Nők kristályát", ami a Yanjingból származó sót jelenti, amihez csak
nők érhetnek hozzá. Nagyon-nagyon érdekes lesz!

Nagyon szívesen a sorozatot!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 8. 20:19

sziasztok! Rita! már előre izgulok ezért a részért, kicsit belekukkantottam, hát én tuti ki lennék onnan tiltva, már az első lépéseknél elesnék....nem tudnék olyan keskeny akármin mászkálni... :)) :)) :)) :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 8. 20:34

Kata58 írta:sziasztok! Rita! már előre izgulok ezért a részért, kicsit belekukkantottam, hát én tuti ki lennék onnan tiltva, már az első lépéseknél elesnék....nem tudnék olyan keskeny akármin mászkálni... :)) :)) :)) :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Szia Kata! De jó, hogy írtál! Eszembe juttattad, hogy még nem hirdettem ki,
hogy letölthető a negyedik rész videója, kisebb, és nagyobb verzióban is!

Nagyon érdekes az egész! Csomó mindent fogunk tanulni!

A sómedencék alatt képződő függő só cseppkövek a legértékesebbek:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 8. 21:10

WOW éreztem hogy vissza kell kukkantani.. :D ..megyek és gyűjtöm is be... :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
RiziBizi

HozzászólásSzerző: RiziBizi » 2017. február 8. 21:35

Kedves Rita,
csak azért bukkantam a hernyógombára, mert nagyon izgatott, milyen féreg lehet az, aminek gyüjtéséből pénzt lehet keresni.
A mexikóiak is, de az ázsiaik is, s azt mondják főleg a kinaiak mindent megesznek,ami mozog.
Hát ez gusztus kérdése, mi csirkecombon nőttünk fel, s nem selyemhernyó bábon ...
Besózva várom a következő részt.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 9. 5:09

RiziBizi írta:Kedves Rita,
csak azért bukkantam a hernyógombára, mert nagyon izgatott, milyen féreg lehet az, aminek gyüjtéséből pénzt lehet keresni.
A mexikóiak is, de az ázsiaik is, s azt mondják főleg a kinaiak mindent megesznek,ami mozog.
Hát ez gusztus kérdése, mi csirkecombon nőttünk fel, s nem selyemhernyó bábon ...
Besózva várom a következő részt.

Kedves RiziBizi!
Jól tetted, hogy utána néztél! Vannak ilyen tévedések az angol feliratban, de szerencsére
nincs annyi, mint a Tésztaútban volt. Ott a rengeteg történelmi utalás és évszám miatt
szinte minden második mondat helyességét ellenőriznem kellett. Lassabban is haladtam
a fordítással, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem élveztem az utána járást.

Úgy örülök, hogy nem csak lovakat és öszvéreket, hanem jakokat is látunk a karavánúton:

Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. február 9. 14:45

Drága Ritám!!
Akad nálam egy kis gabesz... :-w ...Nem tudom,hogy csak nálam nem működik,de a Tea útja kisméretű videót nem tudom letölteni,mi több,a nagy méretű összeadósat miután letöltöttem,nem tudom összeadni,pedig nálam ez eddig nem volt akadály,de most se balra,se jobbra :-? .Maradt még az AvistaZ lehetőség,de ott engem elriaszt az angol felirat.
Segítséget előre is hálásan köszönöm ... :ympray: :ympray:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 9. 16:21

Szilvia333 írta:...a Tea útja kisméretű videót nem tudom letölteni,mi több,a nagy méretű összeadósat miután letöltöttem,nem tudom összeadni,pedig nálam ez eddig nem volt akadály,de most se balra,se jobbra :-?

Szilvia, küldtem neked emilt!!!

%%- :littlehearth: %%- :D %%- :littlehearth: %%-
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. február 9. 17:19

Hála és köszönet !!!!!!! :littlehearth: :movingflower:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 11. 7:53

Jó szórakozást kívánok a 4. részhez, aminek a címe: A nők kristálya.

Ebből a részből is sok érdekességet tanulhatunk a tibeti szokásokról, most éppen
a sóval kapcsolatban. A nők feladata, hogy rettentő nehéz munkával megtermeljék...

Kép

...a férfiaké, hogy eladják a sót:

Kép

Persze a sóval való kereskedelem sem könnyű feladat. A sószállító karavánutak is
nagyon nehéz terepen haladnak keresztül:

Kép

Megtudjuk, hogy miért fontos, hogy ne csak a vén kecske (és jak) nyalja meg a sót:

Kép

Részesei leszünk egy esküvőnek. Az ünnepi étel természetesen tészta. Ahogy azt a
Tésztaútban is láthattuk, itt, ahol alig terem meg valami, luxusételnek számít:

Kép

Vajon mitől volt olyan érzésem, hogy ez a házasság a mennyben köttetett?

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 11. 8:26

Wow! ma én lettem az első? Köszönet az újabb kalandos utazásért, nagyon izgalmas lesz a látottak alapján ez is. Alig várom, hogy teljesen értsem is... :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Magdimama

HozzászólásSzerző: Magdimama » 2017. február 11. 9:20

Kedves Rita! Köszönöm szépen a sorozat 4. részét.Némi előképzés után itt a fórumon,ma és holnap ebéd után meg fogjuk nézni az első két részt.Tudom,hogy érdekes lesz,de más filmekkel sorozatokkal ellentétben a dokumentumokat nem szeretem egyedül nézni. Még egyszer köszönöm,majd jövök ,ha megnéztük.Üdv. :) :-h :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. február 11. 11:19

Köszönöm Rita a 4. részt. ^:)^ Már alig várom a délutánt, hogy megnézhessem. :-w Ismét sok érdekességet fogok megismerni. :x
Tudjuk milyen fontos az életünkbe/ételünkbe a só. :-bd Már a címe is nagyon tetszik: "A nők kristálya". Milyen mély jelentése van. :ympeace:
Eddig csak sóbányát láttam, vagy ahogy a tengerből kinyerik sót. Nagyon kíváncsi vagyok erre a nehéz, a teraszos művelésre emlékeztető sótermelésre.

Kép
Vaskica06

Re: Asian Corridor in Heaven / Ázsiai ösvény a mennyben (4/6)

HozzászólásSzerző: Vaskica06 » 2017. február 11. 11:52

Kedves Rita!
Köszönöm az újabb részt.Nagyon tetszik ez a dokumentum sorozat.A teás rész után felfedező útra indultam az interneten.Jobban meg akartam ismerkedni tea készítés rejtelmeivel.Szomorúan megállapítottam,hogy a kedvenc jázmin teámat nem jól készítettem eddig.Pontosabban, nem tudok szabályosan semmilyen teát készíteni.Rájöttem,hogy ahány tea annyi elkészítési mód van.Minden tea más hőfokú vizet és időt igényel. Van olyan tea amelyik még a kannában is válogat,mert nem adja ki bármiben az ízét.
Köszönöm az eddigi élményeket. <3

Vissza: “Korea”