Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 27. 20:23

Kata ma esti naplementéje:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 27. 20:39

Kata! nagyon szép színek és formák voltak az égen nálatok!

Mindig fotózom a felhőket, aztán a sok szép látnivaló, és a virágok megelőzik őket.
Úgyhogy most kiteszem a a ma reggeli, és a kb egy órával ezelőtti felhőképeimet:

Kép Kép

Kép

Ez tegnap esti:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 27. 20:54

Gyönyörűek a képek! Megyek vissza gyönyörködni....további szép időt és képeket! :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 27. 20:57

gyomar írta:Gabi!
Nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy, csak erősen gyakorolnom kell a kicsinyítést, mert így gyorsan tele lesz a Rita honlapja. x_x
Marcsi :-)

ezzel én is így vagyok...kicsit feljebb Rita adott egy letöltést hogy lehet kicsinyíteni a képeket...de még nem jutottam hozzá hogy letöltsem de ami késik nem múlik....
olyan jó a képek alapján csavarogni egy kicsit....további szép estét! :-h :movingflower: :flower1: :D i-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 27. 21:13

Kata58 írta:
gyomar írta:Gabi!
Nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy, csak erősen gyakorolnom kell a kicsinyítést, mert így gyorsan tele lesz a Rita honlapja. x_x
Marcsi :-)

ezzel én is így vagyok...kicsit feljebb Rita adott egy letöltést hogy lehet kicsinyíteni a képeket...de még nem jutottam hozzá hogy letöltsem de ami késik nem múlik....
olyan jó a képek alapján csavarogni egy kicsit....további szép estét! :-h :movingflower: :flower1: :D i-)

Kata! Nwem letöltős! Online átméretezős program! Pár kép után már meg is tanultad, hogy
hogyan kell használni. Én megnyugodtam, mert a fiam erre az új laptopomra is feltette a
Windows Office 2010-t, amit rettentő egyszerű használni.

A legújabb kedvenc hortenziafotóm:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 27. 21:25

Gabi! Még csak most néztem meg jó alaposan a tegnapi képeket, a tiédet és a Marcsiét is.

Jót nevettem a vonatozó poloskákon!

Micsoda véletlen! Én is fotóztam tegnap szivarfát a zoo-ban, de nem lettek olyan jók a fotók,
mint szerettem volna, ezért nem tettem ki őket. Nagyon magasra kellett emelnem a gépet,
és nem láttam, hogy mikor éles a fotó, csak kattintgattam:

Kép
Kép Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 27. 21:51

Rita írta:
A legújabb kedvenc hortenziafotóm:

Ez tényleg gyönyörű, érdekesek a tarka szírmai, ritka fajta hortenzia lehet.
Kép

A szivarfának szép a virága, és ott még milyen sok nyílik.

Kép Kép[/quote]
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 27. 22:02

A kiskedvenc, ebből a bokorból van kifotózva. Olyan szép kompozíciónak tetszett a két zöld
levéllel. Ilyen fajta hortenziákkal, amiknek csak itt ott-van nagyobb virága, a közepük, meg
mintha nem is hozzájuk tartozna, még soha nem találkoztam. Itt a kertekben nem egyet láttam
már, csak kevésnek jutok a közelébe.

Kép

Még egy gyönyörű fajta sásliliomot is lefotóztam az állatkertben:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 27. 22:06

:flower1:
Rita írta:Még egy gyönyörű fajta sásliliomot is lefotóztam az állatkertben:

Kép

Micsoda különlegesség, még nem láttam ilyet- :-bd :flower1: :littlehearth: :flower1: :littlehearth: :flower1:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 27. 22:13

Az első két fajta hibiszkusz is igazán gyönyörű, a harmadik már közel áll ahhoz, amit ismerünk.
A lepkeházban fotóztam őket. Eszméletlen páratartalom volt:

Kép Kép Kép

Ezt azt a madárházban kaptam lencsevégre:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 27. 22:16

Öt perce készítettem:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 28. 20:49

Ma Liverpoolba mentünk volna, de egész napra esőt jelzett az időjárásjelentés, így elnapoltuk.
Általában minden jegy (belépők, úti jegy)olcsóbb, ha online előre megvesszük, szerencsére Liverpool
esetében majdnem mindegy hogy előre vagy helyben vásároljuk-e meg, így könnyű helyzetben voltunk,
nem veszítettünk egy fillért sem. Viszont holnapra megvannak a vonatjegyeink és a belépőink is, ezért
ha törik, ha szakad elmegyünk Blackpoolba. Nem olcsó mulatság egy-egy út.

Ahogy az előre jelezve volt, esős nap volt a mai (holnapra kevés valószínűsége van az esőnek), itthon
maradtunk, majd amikor azt hittük, hogy kieste magát, elindultunk lődörögni egy kicsit a városban.
Persze, jól megáztunk, mire hazaértünk. Nem jutottunk túl messzire, mégis hosszúnak tűnt a hazafelé
vezető út.

A St. Elphin templomot még esőmentesen sikerült megnézni, de utána fel kellett húznunk a nyúlcipőt.
Itt még arra is volt időm, hogy különféle "pózokban" fotózzam le a templomot. A második kép lett az
új háttérképem:

Kép
Kép
Kép
Kép

A plébánia épülete és egy hagyományos pub:

Kép
Kép
Kép

A templom környékét faragott kövek borítják. Mindet halottak emlékére készíttették. Azokon járnak
két-háromszáz éve. Aki megengedhette magának, az lábakat csináltatott a tábla alá, így olyan lett,
mint egy asztal:

Kép
Kép

Az idősebbek az 1700-as években készültek:

Kép

Ezt azért fotóztam le, mert Petőfi idejében igazán ritkaság számba ment, ha valaki 94 évet élt.
Még manapság is. Ez a Sarah nevű hölgy 1854.-ben halt meg ebben a szép korban, de a férje is
71 évet élt:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 28. 20:58

A séta elején még boldogan fotóztam a megázott növényeket:

Kép
Kép
Kép
Kép
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 28. 22:12

Rita írta:A séta elején még boldogan fotóztam a megázott növényeket:

Kép
Kép
Kép
Kép

Szia Rita!
Rengeteg kepet tettel fel ket nap alatt(tegnap nem jartam erre),nem gyoztem gyonyorkodni bennuk.
Nagyon sok szep es kuloleges viragok,fantasztikus epuletek es nagyszeru fotok Toled,koszonom az elmenyt.
Latom,jol erzed magad,legalabb feltoltodsz.
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 28. 22:13

Kata58 írta:Gyönyörűek a képek! Megyek vissza gyönyörködni....további szép időt és képeket! :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Szia Kata,nagyon szepek a fotoid!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 28. 22:23

Éva! Nagyon örülök, hogy neked is tetszenek a fotók! Jó úgy fényképezni, hogy sok minden
új vagy ismeretlen az ember számára. Mindenre rácsodálkozom, minden élményszámba megy.

Jól érzem magam nagyon! Ha esik beszélgetünk itthon, ha nem, akkor megyünk valamerre.
Így is jó, úgy is jó.

Ez még a mai sétán készült:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 28. 22:28

Gabi! Nem csak a szivarfán, a fagyalon is van még virág. Én az első lepkés fotóimat
június végén készítettem, akkor virított nálunk. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy
már nem sok virágot látni a fagyal sövényen, szóval itt is a végét járja. A hársfákon is
még van virág:

Fagyal:

Kép
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 28. 22:44

Rita írta:Éva! Nagyon örülök, hogy neked is tetszenek a fotók! Jó úgy fényképezni, hogy sok minden
új vagy ismeretlen az ember számára. Mindenre rácsodálkozom, minden élményszámba megy.

Jól érzem magam nagyon! Ha esik beszélgetünk itthon, ha nem, akkor megyünk valamerre.
Így is jó, úgy is jó.

Ez még a mai sétán készült:

Kép

Valoban nagyon-nagyon jo kepek! :-bd
Az a lenyeg,hogy egyutt vagytok,az idojaras sem ronthatja el a kozos elmenyeket,beszelgeteseket. :ymblushing:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 28. 23:06

Szia Rita!

Ma is gyönyörű képeket tettél fel. :) Tetszik az új háttérképed! :ymapplause:
Nálunk megint nagyon fülledt meleg van, csak pár csepp eső esett. #:-s Itt minden elvirágzott már, sőt a gesztenyefáknak kezd rozsdásodni a levele, nagyon gyorsan vége lesz a nyárnak. ;;)

Ezek a hibiszkuszok nagyon különlegesek

Kép Kép

Mai rózsáim locsolás után

Kép Kép
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. július 29. 1:01

Rita, köszi az újabb szép képeket! :-bd Remélem holnap, ill. már ma esőmentes napotok lesz! :)
Tegnap hajnalban nálunk olyan égiháború volt, egész délelőtt esett, de délután már sütött a nap ismét.
A TV-toronyba is belecsapott a villám. :-o Ezt valakinek sikerült lencsevégre is kapnia.

http://okpecs.hu/villam-csapott-pecsi-tv-toronyba/
Kép
KépKépKép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 29. 16:42

Húú!!! Unnni ez aztán a nem szeretem pillanatok egyike, mikor belecsap valamibe a villám...nagyon ijesztő lehetett és sajnálom azt a családot, akinek teljesen leégett a háza! :-ss

Rita, Újfent gyönyörűek a képek, a szarvasagancsoson jót nevettem, milyen vicceket csinál a természet. A hortenziák csodásak! Jó volt veled sétálni azon a gyönyörű környéken! Köszönöm, hogy részesei lehetünk az élményeidnek! :D \:D/ :movingflower: :flower1:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 29. 19:20

Unni2011 írta:Rita, köszi az újabb szép képeket! :-bd Remélem holnap, ill. már ma esőmentes napotok lesz! :)
Tegnap hajnalban nálunk olyan égiháború volt, egész délelőtt esett, de délután már sütött a nap ismét.
A TV-toronyba is belecsapott a villám. :-o Ezt valakinek sikerült lencsevégre is kapnia.

http://okpecs.hu/villam-csapott-pecsi-tv-toronyba/

Szia Unni! Megkérdeztem Kristófot, hogy itt szokott-e jégeső, meg égiháború lenni. Azt mondta, hogy
nagyon-nagyon ritkán. Csak esik és kész. Ma reggel még szemerkélt, aztán ahogy megjósolták, jó idő
kerekedett, még a nap is sokszor kisütött.

Nagy szerencse kellett, hogy valaki el tudja kapni azt a pillanatot, ahogy a villám belecsap a toronyba!

A családot viszont nagyon sajnálom. Remélem volt biztosításuk, mármint villámkárra is.

Reggel ilyen volt az ég, amikor elindultunk Blackpoolba:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 29. 19:24

Kata58 írta:Húú!!! Unnni ez aztán a nem szeretem pillanatok egyike, mikor belecsap valamibe a villám...nagyon ijesztő lehetett és sajnálom azt a családot, akinek teljesen leégett a háza! :-ss

Rita, Újfent gyönyörűek a képek, a szarvasagancsoson jót nevettem, milyen vicceket csinál a természet. A hortenziák csodásak! Jó volt veled sétálni azon a gyönyörű környéken! Köszönöm, hogy részesei lehetünk az élményeidnek! :D \:D/ :movingflower: :flower1:

Kata! Köszi! Ma nem tudtam olyan szép fotókat készíteni, mert bár híres, de egyáltalán nem
szép helyen jártunk. Nem tetszett az egész! Mindjárt elkezdem kitenni a fotókat.

Viszont egy katolikus templom bejárata mellett gyönyörű liliomokat fotóztam. Akkora volt a
fejük, hogy nem tudtam levenni a szemem róluk:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 29. 20:03

Ma Blackpoolban voltunk, ami Anglia legnagyobb nyaralóhelye, és számomra eddig a legnagyobb
csalódást jelentette.

Ezt olvastam róla:

"Blackpool város az Egyesült Királyságban, Anglia területén... Az Ír-tenger partján fekszik. Az ország
legnagyobb üdülőközpontja. Itt található a Királyság legtöbb szórakoztató létesítménye egy helyre
koncentrálódva. A város konferencia-központ is egyben."

https://hu.wikipedia.org/wiki/Blackpool

Nálunk, ha meghalljuk az üdülőfalu, az üdülőváros, vagy az üdülőközpont elnevezést, mindig valami
szépre, kényelmesre, pihentetőre, de egyben szórakoztatóra is gondolunk. Erre számítottam volna
itt is, de a valóság jóval alulmúlta az elképzeléseimet.
Nem azzal van bajom, hogy egy angol Las Vegasba csöppentünk, hanem azzal, hogy minden lepukkant,
koszlott, rendezetlen volt. Amerre néztem igénytelenséggel, gagyisággal találkoztam.

Pedig ezt a várost már 1890-ben évi 3 millió turista kereste fel. Ez a szám 1920-ra 8 millióra, 1945 után
pedig 17 millióra kúszott fel! Hogy a csudában nem látszik meg ez Blackpoolon? Mondjuk azt megtudtam,
hogy a közép- és felsőosztály nem ide jár kikapcsolódni és pénzt költeni, hanem külföldre.

http://blackpoolfc.reblog.hu/blackpool-amit-a-varosrol-tudni-erdemes

A viktoriánus Blackpool Toronyba, és Madame Tussaud panoptikumába váltottunk előre jegyet. Úgy
gondoltuk, ha valahová be szeretnénk még nézni, akkor helyben kifizetjük. De nem volt kedvünk.

A fotókon nem nagyon látszik az, ami minden emeletes épületre jellemző volt: alul valamilyen üzlet,
amit azért karban tartanak, felül koszos ablakok és falak.

A város 11 km-es tengerparti szakasza a szórakoztatást szolgálja:

Kép
Kép
Kép
Kép

Három móló van beépítve szórakozóhelyekkel:

Kép

Folyt. köv.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 29. 20:46

A Blackpool Torony patinás építmény. 1894-re készült el. A torony "alja", a szép kőépület is nagyon tetszett.

Kép

Benn nem nagyon tudtam fotózni az embertömeg miatt. Csodaszép a bálterme, és egy cirkusz is található
benne, de nem lehetett megnézni. Azért külön kellett volna fizetni. A netről teszem be a fotókat:

Kép
Kép

A toronybelépőben benne van egy 4D-s rövid mozifilm is. Nem tudtuk miről fog szólni, nekem különben
is az volt a legnagyobb problémám, hogy vajon meddig fog tartani. Tudjátok, már írtam magamról, hogy
elalszom filmnézés közben. Aztán arra gondoltam, hogy 4D-s szemüvegben, ilyen drágán, ráadásul Angliában
még úgysem aludtam. Legalább kipróbálom ezt is! Szerencsére nem tudtam elaludni! Annyi sokk ért film
közben - mindig nekem akart jönni egy sirály, vagy egy repülő, vagy egy strandlabda elől hajoltam el, sőt
többször le is pocsoltak bennünket - hogy esélyem sem volt rá. Ezt a vetítést nagyon élveztem.

Utána végre mehettünk a torony tetejébe. Nem vittek fel végig lifttel, aki akart, az egy nagyon keskenyke
csigalépcsőn felmászhatott. Én felmentem, de nagyot csalódtam. Mindenütt háló volt, nem lehetett tőle
semmit rendesen látni. Szóval visszamentem az üvegfalakhoz.

Ezeket úgy fotóztam, hogy kikukucskáltam a hálón:

Kép
Kép

A talpunk alá is le lehetett látni. Ez nekem félelmetes volt, nem is nagyon léptem rá arra az üvegre. A
gyerekek jól bírták ezt az élményt is. Ez a kislány többször is lefeküdt rá:

Kép
Kép

Folyt. köv.

Vissza: “Társalgó”